tiistai 29. joulukuuta 2020

PRESIDENTTI JA VASTUULLINEN VALEHTELU


Yleisradio, uudenvuoden päivä…

Tasavallan presidentti valmistautui uudenvuoden puheeseensa ja kysäisi vielä kameramieheltä:

- Hei miten on, onks skraga suorassa…

- Joo on ja kellokin näkyy. Oletteko valmiit?

- Juu antaa mennä vaan.

- No niin, kol, kaks, yks, go!

- Kansalaiset. Medsmörgare. Vaikka kulunut vuosi onkin ollut vaikea koronaviruksen tai ainakin sen pohjalta nostetun hysterian takia niin voimme silti olla ylpeitä siitä että elämme rauhallisessa, tasaisessa, hyvinvoivassa ja ennen kaikkea yksimieliseksi tulkitussa yhteiskunnassa jonka suuri menestys pohjautuu nimenomaan siihen konsensuspolitiikkaan jonka aloitimme jo 1980-luvun loppupuolella. Poliitikkaan joka toi maahan poliittisen sovun, yhteistyön ja joka hitsasi valtapuolueet yhdeksi Järjestelmäpuolueeksi eri alaosastoineen. Mikä puolestaan soi kansalaisille vapauden liiasta ajattelusta ja vaihtoehtojen turhasta valinnasta. Tätä etuoikeutettua asemaa meidän suomalaisten tulee vastuullisesti vaalia ja olla välittämättä äärioikeistolaisiksi tulkittujen kansanryhmien hajottavista soraäänistä.

- Nuo kansanryhmät tekevät sen, mitä vastuullisessa yhteiskunnassa ei tulisi koskaan tehdä eli takertuvat yksityiskohtiin. Se on vaarallista eikä pidä yllä määrittelemäämme yhteiskuntarauhaa.  Jos takerrutaan yksityiskohtiin niin onhan sinänsä totta että konsensusyhteiskuntamme aikana maahamme on tullut valtava määrä kehitysmaalaisia jotka ovat täällä pysyvällä ja automaattisella suomalaisten kustantamalla elatuksella. Vaikkei mikään kansainvälinen sopimus vaadi meitä suostumaan sellaiseen.

- On tietysti myös totta, että kyseiset kehitysmaalaiset syyllistyvät suhteellisesti ottaen valtavissa määrin enemmän sekä väkivalta- että seksuaalirikoksiin kuin kantaväestö ja kyseiset rikokset kohdistuvat nimenomaan kantaväestöön. Valta- ja virkakoneisto sekä valtamedia kuitenkin tuntee vastuunsa ja pimittää kyseisen asian parhaansa mukaan ja jos ei pysty, niin selittää merkityksettömäksi. Se pitää yllä välttämättömiä kulisseja. No, tietysti se saattaa kyrpiä kansalaisia mutta tulee muistaa, että he, juuri he kehitysmaalaiset ovat myös elävä todiste siitä, että Suomi on vastuunsa kantava ja solidaarinen maa joka noudattaa eurooppalaisia arvoja. Älkää kysykö, mitä ne arvot varsinaisesti ovat, vaan uskokaa hokemaan. Niin mekin uskomme.

- Nämä kehitysmaalaiset ovat, jos näin voisi sanoa, käveleviä solidaarisuuspokaaleita ja edistyksellisen ajattelun sekä käypä että välttämätön hinta. Emme kai halua, että Suomi laskettaisiin samaan joukkoon jonkun Puolan ja Unkarin kanssa jotka ovat onnettomuuttaan ja johtajiensa osaamattomuuden vuoksi jääneet vaille tätä kansainvälisyyden etnisesti edistyksellistä siunausta?

- Jos yksityiskohtiin takerrutaan niin on tietysti totta sekin että konsensuspolitiikan vuosina on rakennettu valtavan suuri julkishallinnollinen hölynpölytyöntekijöitten leegio joka maksaa aivan järkyttävästi, jolla ei tee yhtään mitään, joka lähinnä vaikeuttaa suorittavan tason työtä ja jonka elättämisen kustannuksella siirretään jatkuvasti välttämätöntä nettoveronmaksajien tienaamaa rahaa pois julkisen sektorin suorittavalta taholta. Siltä taholta, mitä varten julkinen sektori on yleensä alunperin perustettu. Mutta muistakaa kansalaiset se, että maa on sitä sivistyneempi mitä enemmän siinä koulutetaan akateemisia ammattilaisia. Erityisesti yhteiskuntatieteitten aloilla. Emme kai voi taistella kehitystä ja edistystä vastaan? Haluammehan sentään olla yhteiskunnallisen kehityksen kärjessä?

- Ja kun heitä kerran koulutetaan, niin pitäähän heidät myös työllistää. Työtön maisteri on osoitus yhteiskunnan toimimattomuudesta ja murhenäytelmä jo itsessään. Työtön duunari on vain huonoa tuuria ja tilastoluku. Ja hei, siks toiseks, mitä ne yhteiskuntatanhuamisen maisterit tekisivät jos heillä ei olisi julkisen sektorin suojatyöpaikkaa? Menisivät johonkin oikeisiin töihin vai? Haluatteko te suorittavan tason työntekijät ihan oikeasti yhteiskuntatieteitten maisterin työkaveriksenne? Sotkemaan ja säätämään teidän hommianne? Olisitte tyytyväisiä tilanteeseen.

- Jos yksityiskohtiin takerrutaan niin sekin on tietysti selvää että konsensuspolitiikan suuresti mainostama EU-jäsenyys on vienyt Suomelta itsenäisyyden kokonaan ja Suomi oli joskus autonomian aikana itsenäisempi kuin nyt. Mutta tulee myös muistaa että vallitseva kehitys antaa tietyille suomalaisille poliitikoille ja virkamiehille mahdollisuuden nousta paljon Suomen tason yläpuolelle, mitä mahdollisuutta itsenäisessä Suomessa ei ollut. Silloin jäätiin Helsinkiin eikä päästy Brysseliin. Suorastaan komissaariksi. Aivan niin kuin aikanaan Neuvostoliitossa politby… no joo, siis komissaariksi Brysseliin. Tilannetta voi verrata siihen, että piirisarjan jääkiekkoilijalle annetaan mahdollisuus päästä pelaamaan NHL:ssä NHL:n palkoilla. Ilman EU:ta sitä mahdollisuutta ei ole. Niin että jos asian oikein suhteuttaa, niin Suomi todellakin on EU:ssa itsenäisempi kuin koskaan aikaisemmin ja meidän tulee olla tilanteesta ylpeitä. Eihän meillä koskaan aikaisemmin ole ollut tällaista mahdollisuutta. Nimenomaan meillä. Ei teillä.

- On myös tietysti selvää että konsensuspolitiikan aikana valtamedia on muuttunut putkinäköiseksi yhden totuuden julistajaksi. Mutta muistakaa kansalaiset että kansallinen yhtenäisyys vallitsevan linjan takana on tärkeää. Jos se ei ole sataprosenttinen – niin kuin se ei valitettavasti vielä ole – niin valtamediamme pitää kuitenkin yllä illuusiota siitä että näin lähes sataprosenttisesti on ja se jatkuvasti muistuttaa että ne merkityksettömät muutamat jotka ovat eri mieltä ovat äärijotakin joten heidän mielipiteellään ei ole merkitystä. Tämä on demokraattisen yhteiskunnan kannalta välttämätöntä. Vallitsevan ja kiveen hakatun järjestelmän muuttaminen demokratian keinoin on demokratian vastaista ja tältä valtamediamme omalta osaltaan meitä suojelee. Jos joku mieltää äsken esittämässäni lauseessa jotain epäloogista niin hän on epäilemättä äärijotakin.

- Tietysti sekin on totta, että suomalaisten niin yksityishenkilöitten kuin yritysten verorasite on konsensus-Suomen aikana noussut valtavasti ilman että mitään näkyvää on saatu aikaiseksi ja se näkyväkin on vähentynyt. Mutta muistakaa että sekä aikaisemmin mainitsemani monikultturismi sekä julkisen hölynpölyn turvottaminen ei ole ilmaista. Ja ilmastohysteriakin vaatii oman osansa sekä nyt että ennen kaikkea tulevaisuudessa enkä minäkään presidenttinä uskalla toimia sitä vastaan sillä enhän minä halua kohdata Nuorten Älykkäiden Naisten joukkorääkymistä. Siksi jostain täytyy tinkiä ja se on se julkisen sektorin suorittava taso ynnä tavallisen kansalaisen elintaso. Se, miksi kansalaiset maksavat aina vain lisääntyviä veroja on välttämätöntä utopian ylläpitämiseksi. Älkää kysykö että miksi teidän täytyy osallistua siihen. Kysykää, kuinka voitte tehdä sen eteen vielä enemmän. Idea on tärkeä, ei käytäntö. Idean kehitämme me, käytännön maksatte te. Eikös se ole ihan hyvä tasapeli?

- Jos joku oikein ilkeämielinen äärijoku haluaisi takertua oikein syvälle yksityiskohtiin niin hän voisi sanoa että Suomi on äärifeministien vallassa oleva maa joita valtakoneistossa kukaan ei uskalla joukkorääkymisen pelossa vastustaa. Samalla tämä feministinen maa flirttailee feministien tuella naista alistavan ja nöyryyttävän keskiaikaisen uskonnon kanssa eikä tätäkään paradoksia saa ääneen todeta ettei tulisi julistetuksi äärijoksikin.

- Yleensä ja erikseen: jos näihin yksityiskohtiin takertuu niin voi päätyä siihen valitettavan toteen johtopäätökseen että vallitseva sekä valtakoneisto, virkamieskoneisto että valtamedia on onnistunut hässimään suhteellisen menestyvän kansakunnan asiat kolmessakymmenessä vuodessa täysin vituralleen. Näin toki on, en minä sitä kiistä. Mutta jos tämä tunnustetaan avoimesti, niin valtava määrä ihmisiä joutuisi menettämään sekä kasvonsa että asemansa ja tunnustamaan että me olemme olleet sinisilmäisiä nenästä vedettäviä ja unelmissamme leijailevia idiootteja koko ajan. Siksi yksityiskohtiin ei tule takertua. Siksi ideologian vastaiset faktat tulee unohtaa. Siksi meidän kaikkien tulee valehdella vastuullisesti. Nyt ja tulevaisuudessa.

- Kansalaiset. Sanon siis teille: Älkää takertuko yksityiskohtiin. Älkää edes ajatelko, vaan äänestäkää seuraavissakin vaaleissa Järjestelmäpuoluetta niin kuin olette tehneet aina ennenkin. Ja ennen kaikkea unohtakaa häiritsevät faktat ja niitten kertojat. Faktojen esille tuominen on yhteiskuntarauhaa hajottava tekijä. Vastuullinen valehtelu puolestaan ylläpitää yhteiskuntarauhaa. Tai ainakin illuusiota siitä. Ja muullahan ei ole väliäkään. Valehdelkaa vastuullisesti myös vuonna 2021. Ja sitten sama sipooksi…

Kaikesta huolimatta hotellin respasta toivotetaan kaikille lukijoille onnen ja menestyksen täyttämää vuotta 2021.

22 kommenttia:

öyhöttäjä kirjoitti...

1. rehellinen presidentti. Kansa kiittää mitä nöyrimmin ja jatkaa uurastustaan entistä toiveikkaimmin mielin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja näinhän se tulee taas menemään ylen ja muitten "meedioitten" propagandan turvin.Ei suurinta osaa kiinnosta kuin helppo tv-viihde ja bonus alennukset.Ja että eläke ja korvaukset tulee ajallaan.- Mitä,matujen rikokset ja raiskaukset.Ei ne mua kosketa! Sanna on niin ihana ja Sauli niin tyylikäs,kyllä ne tään "laivan" luotsaa!

QroquiusKad kirjoitti...

Ei tämä puhe kyllä ollut vihervasemmiston kannalta vastuullista valehtelua laisinkaan, vaan kammottavan vastuutonta tosiasioiden ääneen lausumista.

No, ehkä pieni valehtelun poikanen putkahti ilmoille presidentin mainitessa Suomen Feministisen Epätasavallan FemPu-eliitin flirttailevan keskiaikaisen aavikkouskonnon kanssa:

femputhan nussia litkuttelevat islamin kanssa minkä pillu suinkin kestää!
Ja sehän kestää.

KKi kirjoitti...

"
Kansalaiset. Medsmörgare.
"
och surströmming också. :D

Noinhan tuo tuppaa olemaan kuten kirjoitit.

Sinänsähän pressan jorinoilla ei ole mitään merkitystä. Turhanaikainen instituutio kuten vaikka surströmming maan kuningas.
(Milloinkahan ruotsalaiset touhuavat jonkin neekerin kunkukseen? Odottelen suurella mielenkiinnolla)

Molempien maiden vaatekaapin esittely instituutioilla kun on valtaa sen verran, että saavat ihan itse valita paskapaperinsa värin.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Niin, eikös tämä ollut sen Halla-ahon uudenvuodenpuhe...

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

1930- ja 40-lukujen Uljaassa Yhdistyneessä Euroopassa listattiin juutalaisia.
- Sitten heitä kaasutettiin hengiltä ja ruumiit poltettiin.
2020-luvun Uljaassa Yhdistyneessä Euroopassa listataan rokotteesta kieltäytyjiä.
- Sitten heitä.....

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/510e85e5-0907-4f76-b756-9c4905eceddc

Anonyymi kirjoitti...

Muuan IT-firma takavuosina: Jokaisen työntekijän piti tehdä työhakemus. Ja perustella työnsä / tehtävänsä tarpeellisuus. Osalta jäi työsuhde saamatta ja työpaikkakin vallan katosi. Aika isolta osalta vaihtui työnkuva. ossa henkilöstöstä koki herätyksen ja tajusi, että pelkkä martelaan piereskely ei ehkä takaakaan työtä. Firma jatkaa edelleen, organisaatioltaan keventyneenä.

Tämmöinen pitäisi toteuttaa julkispuolellakin, esimerkisia 10 vuoden välein. Työvoiman, siis työikäisten vähetessä pitäisi työvoimankin vähentyä. Erikoisesti veronmaksajien vähentyessä pitää julkishallinnon väen vähetä. hankekehityskoordinaattoreita ei voida työllistää loputtomiin, pitää ohjata lupaavat baariapulaiset baariapulaisiksi eikä yhteiskuntatanhuamisen maistereiksi nostamaan hankekeihityskoordinaattorin palkkaa.

Ihan vaan huomiona: Yhden hankekehityskoordinaattorin hinnalla saadaan ainakin kolme sairaanhoitajaa.

Pyssymies

KKi kirjoitti...

"
Ja perustella työnsä / tehtävänsä tarpeellisuus. Osalta jäi työsuhde saamatta ja työpaikkakin vallan katosi. Aika isolta osalta vaihtui työnkuva. ossa henkilöstöstä koki herätyksen ja tajusi, että pelkkä martelaan piereskely ei ehkä takaakaan työtä.
"

Aivan ...tanan hyvä idea. Vaan voisipa virkapulleroille ja kavereilleen -kyösteille tulla henkisen pipin lisäksi oikeitakin ongelmia.
Ajatteles, herätä havaitsemaan tehneensä kymmenen vuottaa turhaa ellei peräti haitallista hommaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys öyhöttäjälle, Anolle, Qroquius Kadille, KKi:lle, Terho Hämeenkorvelle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

öyhöttäjä & Ano: Seuraavissa vaaleissakin Järjestelmäpuolue vie selvän voiton. Ja tuo median ylläpitämä Sanna Marin-hypetys on jo suorastaan noloa. Se vaan menee tosiaan läpi liian monelle.

Qroquius Kad: Niin tämähän oli oikeastaan vain tilannekatsaus puheen muodossa. Ja mitä feministeihin tulee niin islamilaiset varmaan ihmettelevät että ovatko nuo ämmät syntyjään noin typeriä vai onko ne jotenkin koulutettu siihen.

KKi: Suoran kansanvaalin aikana pressan oikeudet joutavatkin sinänsä olla marginaaliset. Ajattelepa, jos Tarja Halosella olisi ollut Kekkosen valta.

Terho: Kun olis vielä pääministeri Halla-aho.

VNV: No joo, tää koronahomma on kyllä viety jo uskonnon tasolle. Vaikka kyseessä ei ole mikään espanjantauti.

Pyssymies & KKi: Noin pitäisi tehdä ja tää akateemisten suojatyöläisten lauma on taloudellinen aikapommi josta valtapuolueet eivät edes keskustele.

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä kun presidentti olisi kertoillut ettei mitään NATO--optiota ei ole olemassakaan, ja uusi Ruotsin säätämä laki Suomen auttamisesta sotatilanteessa ei merkitsekään mitään, niin olisipa puhe ollut täydellinen.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen nyt kynäillyt kolmiosaisen tarinan, mikä on hvyin paljon sinun kirjoituksiesi innoittama. Olisiko sinulla kenties kiinnostusta julkaista sitä täällä sivullasi?

Terveisin, pullamössösukupolvi Hämeestä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja pullamössösukupolvelle Hämeestä & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuohon voisi tietysti lisätä että Naton eurooppalaisen siiven puolustuskyky on likimain lunastuskunnossa ja Ruotsin ammattiarmeija meni totaalisen karille. Ruotsi on onnistunut romahduttamaan puolustuskykynsä täysin. Jos sen armeija olisi 1990-luvun alun tilassa niin silloin siitä olisi ihan oikeasti apua.

pullamössösukupolvi Hämeestä: Minä en valitettavasti julkaise blogissa kuin omia kirjoituksiani. Mutta pistä oma blogi pystyyn niin luen mielelläni.

Anonyymi kirjoitti...

Ehtoota.

vilkaisin urbaania sanakirjaa: Persuuntua

Persuuntua, persuuntuminen = Tulla järkiinsä

''Niin se meidän Nellakin persuuntui ja alkoikin vastustamaan kallista ja turhaa pyöräilijöille tarkoitettua liikenneympyrää''

Eiköhän persuunnuta ensi vuonnakin niin maan perusteellisesti.
Kiitokset kuluneesta vuodesta Ykä ja sanavalmiit kommentaattorit.

surkeaa pilapiirtäjää mukaillen:

Erittäin upeaa vuotta 2021 persuuntuneille ja oikein p.s.aa viherkomukoille.
-Sepi

ps. pitääkin tarkistaa, että löytyykö tuo "piereskellä martelaan" jo urbaanisanakirjasta ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo komissaarien vertaaminen NHL:n kiekkoilijoihin oli hyvä, mutta toimii Ikään kuin käänteisesti. Kun jääkiekkolijan täytyy olla huippuyksilö ja näyttää ensin kykynsä kotimaisissa sarjoissa, poliitikkojen kohdalla homma menee niin, että ensin kumarretaan nenä lattiaa viistäen EU:n johtajia (joita yhdenkään maan kansalaiset eivät ole valinneet), seuraavaksi Mekkaan päin ja lopulta sössitään perusteellisesti kotimaan asiat. Tästä palkitaan isolla tilipussilla ja komissaarin viralla EU:ssa. Aikanaan palataan Suomeen, isopalkkainen virka on täälläkin heti odottamassa ja työn sietämätön keveys vie kuin pumpulipatjalla kohti ”hyvin ansaittuja” eläkepäiviä.

John F. Kennedy sanoi kerran jotakin siihen tyyliin, että älä mieti mitä maasi voi tehdä sinun hyväksesi, vaan mitä sinä voi tehdä maasi hyväksi. Tämä ajatus on suomalaisille poliitikoille täysin vieras, suorastaan vastenmielinen, aivan kuten tavalliset suomalaisetkin; me kelpaamme vain kaikkein älyttömimpienkin suunnitelmien ja uudistusten maksumiehiksi ja velkavankeuteen ties kuinka monenteen polveen.

Parempaa tulevaa vuotta (toivo on hiipumassa, mutta kytee vielä pienellä liekillä) mahtavalle blogin isännälle ja kaikille lukijoille!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastorealismia-blogissa on sivupalkissa Santavuori, Ilmajoki-blogi, jossa videolla ”Mitä täällä oikein tapahtuu?” Kari Virtanen kertoo aika räväkkään tyyliin ajatuksiaan nykymeiningistä. Onko kenelläkään tietoa, mikä on miehiään? Kannattaa kuitenkin käydä kuuntelemassa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sepille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Sepi: No kas, siinähän on termi varsin kohdallaan. Toivotaan, että persuuntuminen lisääntyy laajalti vuonna 2021.

Rouva Ano: Piru vie, hyvä kiekkohuomio. Suomalainen politiikka ei tosiaan tarjoa ylempiin sarjoihin teemuselänteitä, patriklaineita ja pekkarinteitä. Ja blogin pitäjä kiittää sekä toivottaa oikein hyvää uutta vuotta. Toi Virtanen on minulle ihan vieras. Täytynee tutustua.

Pate kirjoitti...

Erinomainen puhe. Ja kiitos menneestä vuodesta. Pessimistinä ennustan, että olemme todistaneet vasta puolet. Ensi vuonna vauhti kiihtyy. Valitettavasti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Patellekin. Ja ensi vuosi tuskin ikeniä naurattaa.

Tinahattu kirjoitti...

Kuka noita äänestää? Kuka laskee äänet?
Selasin Suomen Uutisten yleisönpostia pitkälle. Yksikään ei näytä tietävän että ISIS on länsiliittolainen. Joillakin himmeä lamppu tuikahtaa mutta sammuu heti.

Suomen Uutiset
https://www.suomenuutiset.fi/purra-ihmettelee-miksi-hallitus-toi-isis-naisia-suomeen-monilta-muilta-mailta-on-hyvin-onnistunut-se-etta-vain-lapset-tuodaan/
[…]
Purran kanssa ohjelmassa vieraana ollut SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee esitti käsittämättömän vihjauksen, jonka mukaan Suomella olisi ollut muita maita vähemmän neuvotteluvaraa kurdihallinnon kanssa lasten saamiseksi Suomeen siitä syystä, että Suomi ei ole ohjannut tarpeeksi varoja kehitysyhteistyöhön.
[…]

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu ja kiitos linkistä. Toi isis näyttää sen länsiliittolaisuutensa varsin erikoisilla tavoilla.

QroquiusKad kirjoitti...

Jossain päin leviaakenusta oli joskus kuultu näihin aikoihin päivä- ja kuukausimäärillä (vuosista en ole aivan varma) vastauksena kysymykseen, mitäpä tänään juhlitaan:
"No veikkosten ko methän piämmä nytten Uuven Vuuen päivää!"

Vastaus hämmensi, sillä päivämäärä ei ollut vielä ylittänyt 31.12.? Saman tien tulikin vastaajan vierestä tarkennus, joskin tietyllä epätarkkuudella:
"Ess issscht...mein Geburtsschdag heute...verssschtehen Sie?!"

Ja todellakin, siinä oli ilmielävänä Uwe Wuwe, Wuppertalista saapuneena viettämään merkkipäiväänsä tutuissa maisemissa! — Koska vuosiluku on aina epämääräinen, ei voi tietää mistä maisemat olivat Uwelle tutut.

Mutta huomenna on uuden vuoden päivä. Vuosi on vaihtunut.
Toivotan sen alkavan kaikille hyvänä, niin blogi-isännällemme ehtoisine emäntineen, kommentaattoriveljille ja -sisarille sekä muille tätä blogia milläkin mielellä lukeville!

Ensi vuonna uudestaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olisko niin, että kyseinen Uwe on aikanaan osallistunut Lapissa kypäräpäiseen seuramatkailuun? Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin ja kiitos mainiosta kommentoinnista. Toivottavasti jaksat vielä seuraavanakin vuonna.