maanantai 14. joulukuuta 2020

VALTAMEDIAN ÄÄRIKARUSELLI

Suvaitsevais-tiedostavalla väestönosalla on aika ajoin hankalaa. Niin kuin tuossa männäviikolla kun perustuslakivaliokunta totesi että Pekka Haavisto on rikkonut selkeästi lakia mutta kun se on niinqu vihreä ja vihreät ovat niinqu oikeessa niin asia ei aiheuta toimenpiteitä ja antaapa Pekan porskuttaa edelleenkin.

Selväähän se on että asiasta kehkeytyi kohtuulliset turpakäräjät ja oikeusvaltion tilastakin heitettiin lievää rankempaa – ja piru vie, vielä perusteltua – erillisläppää. Sekös veetutti suvaitsevais-tiedostavaistoa ja loukkasi myös kovasti koska hehän ovat edelleenkin absoluuttisesti niinqu oikeessa ja kyseisessä väestönosassa vaalitaan vieläkin ajatusta että seuraavissa pressanvaaleissa ei tarjota kansalaisille votkaa jäillä vaan jätkää voilla. Jotainhan siinä piti yrittää että saataisiin asia lakaistua jonkun muun lööppiuutisen alle ja MTV3:han sen siinä viime minuutilla keksi:

Valtamediassa varmaankin läiskittiin yläviitosia. Hitto vie, suomalaiset äärioikeistolaiset suunnittelevat sisäministerin ja valtakunnansyyttäjän nirhaamista. Tällä jos ei Haavisto-kohu hiljene niin millä sitten. Varmaankin ylävitosia läiskittiin suvaitsevais-tiedostavaistossa muutenkin ja pääministerittärimmekin meni innolla mukaan.


Tätä näennäisempatiaa kestikin sitten kaikkiaan 18 minuuttia ja sitten tulikin surgasmin paikka:

Asiaa tarkemmin töngittyä kävi sitten ilmi että poliisi on jo kuukausia tutkinut joittenkin äärioikeistolaisiksi tulkittujen henkilöitten kohdalla ”törkeää henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten valmistelua”. Ketään ei ole kuitenkaan vangittu eikä mitään rikosta ole valmisteltu varsinaisia ammattipoliitikkoja kohtaan. Ylen lauantaisessa pääuutislähetyksessä osattiin kertoa niinkin hurja yksityiskohta että ei tässä varsinaisessa asiassa vaan Pekka Katajan pahoinpitelytutkinnassa on löytynyt A-nelonen jossa on nimiä ja otsikkona ”Päärosvot”. Valtakunnan ykkösuutiseksi päästään siis varsin vähällä jos ajankohta on ns. haavistoitu ja tämän haavistoidumpaa ajankohtaa tuskin keksii kukaan.

Valtamedialle on ollut jupakassa tärkeintä toistaa termiä äärioikeisto vaikka se ei edes tiedä keistä on kysymys ja minkälaisia heidän ajatuksensa ovat. Sinänsä johtopäätösten teko on valtamedialle helppoa sillä suvaitsevais-tiedostavaiston näkövinkkelistä äärioikeistoon kuuluvat jopa 1970-luvun demarit ja yleensäkin kaikki, jotka eivät sulata nykyhallituksen turbovaihteelle laittamaa suvaitsevais-tiedostavaa utopian toteuttamista.

Touhussa on tilauksen makua ja farssin tuntua mutta se on myös pelottavaa. Siinä on ennakkotapauksen haju. Ketään ei ole vangittu joten mistään akuutista väkivallan uhasta ei ole kysymys vaikka tutkimus on kestänyt jo pitkään. Onko tutkimuksen syy vain miesten yhteiskuntaan kyrpiintynyt ajatusmaailmaa ja esmes somessa vaihdetut ajatukset? Siellähän usein todetaan, että toi tartteis turpiinsa ja toi joutais saunan taakse. Ja niin kommentoija kuin kommentin lukija tietää että ketään ei mennä lyömään eikä ampumaan. Minkä tietää myös poliisikin mutta sen on pakko tehdä mitä käsketään. Onko nyt käsketty että löytäkää ny perkele jotain raskauttavaa. Koska häiskät on tulkittu äärioikeistolaisiksi.

Eli päätyykö noista ajatustenvaihdoista jatkossa automaattisesti poliisin tutkimaksi aiheella ”törkeä henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten valmistelu”? Varsinkin jos ajatukset ovat vallitsevan suvaitsevais-tiedostavan valtakoneiston vastaisia? Äärioikeistolaisiksi tulkittuja?

Ja mehän tiedämme, keillä tässä maassa on tulkintavalta.


29 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Suomi ns oijeusvaltiona alkaa olla todellakin mennyttä ja vihreät ovat saaneet sen aikaiseksi reilussa vuodessa.
Tuo juttuhan on täysin tekaistu ja olen satavarma, että jäljet johtavat sisäpsykopaatti mätäsaloon.
Alan olla myös aika varma,että näitä tulee lisää mitä lähemmäksi mennään vuoden 2023 vaaleja.
Enpä muuten olisi yhtään ihmeissäni vaikka mätis yrittäisi jollain vastaavalla false flag operaatiolla kieltää persut puolueena.
Se nauta tietää ettei vihreät seuraavaan 100 vuoteen ole hallituksessa ja jotain on tehtävä.
Sitä ennen se haahka haalii ainakin puoli miljoonaa geelipäätä Suomeen perseilemään. Täydellä ylläpidolla toki.
Voi olla, että tuohon Helsingin ympärille pitää oikeasti alkaa rakentamaan muuria jolla kulttuurinen värinä saadaan pidettyä siellä mihin sitä vaalit toisensa perään on niin kiimoissaan haluttu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Tietysti tää touhu alkoi jo edellisten hallitusten aikana mutta nykyinen hallitus vetääkin sen tappiin saakka. En yhtään epäile, etteikö tuo uutisankka olisi lähtöisin hallituksen suunnasta. Ja minä olen jo aikaisemminkin ounastellut että jossain vaiheessa persujen toiminta saatetaan pyrkiä estämään. Nyt on vallassa sen verran härski porukka että sitä saatetaan hyvinkin yrittää. Valtamedian suurella säestyksellä.

Vasarahammer kirjoitti...

Hallituksen uusi toimintatapa on syöttää mediaan tyhjästä keksittyjä valeuutisia, joilla huomio viedään pois ministerien törttöilystä.

Persujen toimintaa ei tarvitse estää. Riittää kun järjestetään jostain toisesta puolueesta suurin puolue. Iltalehti on jo muuttunut Sanna Marinin cheerleaderiksi. Marinille luodaan henkilökulttia kovaa vauhtia. Jos tämä onnistuu, SDP:stä voi hyvinkin tulla suurin puolue.

Nils - Aslak kirjoitti...

Eveliina Heinäluoma ehdotti jo Orpolle sinipunaa ja siis jotain sixpäkin tapaista sekasotkua. Eveliina on jo pätevöitynyt, koska hän on kähminyt itselleen kaksi hitasasuntoa. Vastoin sääntöjä hän on siis huijannut jopa satoja tuhansia yhteiskunnan rahoja.

Orpolle sopii varmaan tuollainen, koska sen jälkeen tulee korkea EU - virka ja sitten Sitraan tai Kelan pääjohtajaksi. Turvallista ja mikään ei muutu Suomessa.


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006343302.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja Nils-Aslakille & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Tämäkin on totta. Ja Marinin kohdalla yritys on kova. Samoin on huomattu että valtamedia pystyy mihin hyvänsä. Mutta sekin voi epäonnistua ja jos persujen suosio alkaa lähennellä kolmeakymmentä pinnaa niin voi alkaa toiset toimenpiteet. Sinänsä itse uskon, että persuja ei päästetä hallitukseen ellei niillä ole 101 kansanedustajan paikkaa.

Nis-Aslak: Nomenklaturamme toimii niin kuin se vaan osaa ja pystyy. Orpolle varmasti sopii joku mukava hyväpalkkainen suojatyöpaikka sillä tajuaahan itsekin olevansa asemassaan varamiehen varamiehenä.

Anonyymi kirjoitti...

Ääääärioikeiston salaliitto. Hoh hoijaa. Suomessa ei taida olla äärioikeistoa oikeasti. Kukaan ei vaadi esim. juutalaiskysymyksen lopullista ratkaisua tai elintilan valtaamista idästä. En ole myöskään kuullut paljoa "yksi kieli, yksi kansa, yksi valtakunta, yksi Johtaja" lausetta hoettavan.

Salaliittojakin on kai aika vähän, listoja rosvoista voi tieysti joku poppoo laatia keskustelupalstallaan. Esmes Varisverkosto. Mutta, että oikein henkeä ja terveyttä uhkaava salaliitto ja vielä äärioikeistolainen. Mutta kun asia on otettu puheeksi, niin olishan se vaihtelua ja voisi parantaa poliittista kulttuuria. Kun joutuisivat mahdollisesti kantamaan vastuuta tekemisistään. Kaikenmaailman puuhapekat ja hutisalot. Joutaisivat edes pikkusen pelkäämään.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Haaviston tapauksessa koko ajan media on selittänyt virheeksi vain sen, että hän siirsi alaisensa toisiin tehtäviin. Muistaakseni juttu ei mennyt ihan niin. Kun Antti Rinne ensin ilmoitti, ettei hallitus suunnittele al Holin leiriln ”suomalaisten” hakemista konsulikyydillä ”kotimaahan”, Haavisto suhmuroi kulisseissa ja yritti raukkamaisesti saada alaisensa vastuulliseksi asiaan ja nimen kirjoittajaksi papereihin, ettei hänen oma osallisuutensa asiaan paljastuisi. Kun löytyi virkamies, jolla on selkärankaa, hän sai lähteä.

Kirsikaksi kakun päälle taitaa jäädä Antti Rinteen nimittäminen perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi (!!!) ja veronmaksajille ja vähintään 60 000 euron lasku, joka maksettiin al Holin jutussa välvouhkana toimineelle hollantilaiselle konsultille. Sekin taitaa tässä kokonaisuudessa olla vielä pikkuraha. Näin joulun alla on hyvä muistaa, että jo tuolla 60 000:lla eurolla olisi saatu iloa vanhainkoteihin sekä köyhien lapsiperheiden tai leipäjonoissa seisovien suomalaisten elämään. Mitä sillä nyt saatin? Käsiään turhaan nyrkkiin taskussa puristavia kansalaisia alkaa olla yhä enemmän ja köyhyystutkijaa, joka juuri osti sijoitusasunnon, ymmärtää yhä harvempi. Kovin varma tuntuu kyllä olevan asemastaan, kun n. 700 000 euron asuntovelat ei hirvitä.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Niin juu. Suomessa on ehkä muutama kymmenen natsiaatteen kannattajaa jotka ovat kunnostautuneet lähinnä tarrojen liimailussa ja nettikirjoittelussa. Jopa silloin aikanaan kun natsismi oli Euroopassa pop, ei se saavuttanut Suomessa mainittavaa menestystä. Minä muuten uskon että nuo hutisalot yms. eivät ole varsinaisesti peloissaan, vaan loukkaantuneet. Hehän ovat omasta mielestään niin kiduttavan oikeassa että jos joku on heidän kanssaan eri mieltä niin se ei ole mielipide vaan henkilökohtainen loukkaus heidän ylemmyyttään kohtaan.

Rouva Ano: Ei mennyt niin, olet oikeassa. Haavisto rikkoi lakia ja halusi istua virkamiehen perseellä nuotioon. Tuosta 60.000:sta eurosta voisi tosiaankin muistuttaa, että Suomessa on leipäjonoja. Oliskohan niille ollut parempaa käyttöä siellä? Köyhyystutkijamme sijoitusasuntoineen on hyvä esimerkki siitä että nomenklatura elää ja voi hyvin.

Strix Senex kirjoitti...

Rajansa se näytti olevan valtamediallakin. Nimittäin vedätettävyydessä. Kun Pekka ja vihreiden venkoilut olivat ansaitun ryöpytyksen kohteena, joku taho sitten keksi yrittää vastaiskua levittämällä juttua, että äärioikeisto valmistelee Ohisaloa ja Toiviaista vastaan väkivaltaiskua. Maikkari nieli syötin hetkeksi, mutta kun poliisilta tuli oikaisu, media alkoi kilvan pienentää otsikkoja, perua puheita ja selittää, että ei tässä oikeastaan mistään tällaiseniskun suunnittelusta ollut mitään näyttöä.

Olisi tietysti kiintoisaa tietää, missä se sylttytehdas on, jossa tämä hätäinen yritelmä keitettiin, mutta tuskinpa erehdyn kovinkaan pahasti, kun veikkaan, että se löytyy hyvin, hyvin läheltä noita kahta nimeltä mainittua.

Sinällään kiintoisaa tämä äärioikeistosta metelöinti. En sinänsä epäile, etteikö tästä maasta löytyisi kourallista sellaisia oikeistolaiseksi luettavissa olevia hörhöjä, jotka ovat valmiita poliittisesti motivoituun väkivaltaan. Mutta jos tuhatta äärioikeistolaiseksi leimattua kohti löytyy edes yksi aito, olen melkoisen hämmästynyt. Ja melkoisen hämmästynyt myös siitä, että niitä aitoja ei löydy sen enempää kuin oikeasti löytyy. On nimittäin niin, että kansasta kuin kansasta löytyy pieni prosentti äkkivääriä ja väkivaltaan valmiita hörhöjä ja heidän lipunvalintansa sitten riippuu olennaisesti mainonnan määrästä. Tätä äärioikeistolaisuutta on nyt mainostettu – kaikki julkisuushan on mainontaa – niin antaumuksella ja niin kauan kaikilla turuilla ja toreilla, että on suoranainen ihme, ettei se ole käynyt tämän paremmin kaupaksi. Taitaa olla niin, että oikeistolaiseksi asemoituvassa kansanosassa ei meillä ole taipumusta ääriajatteluun. Vasemmalta sitä taipumusta kyllä löytyy sitäkin enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vaan lystin vuoksi muistutan: Suomen Kansallissosialistinen puolue rp yhdistyi 30-luvulla SDP:hen.

Iikollit oli vaskisteja, ei natseja.

Sittemmin on ollut sillä rintamalla hiljaisempaa. Siitoimen poppoo piti lippua korkealla, lähinnä piruutaan ja myynninedistämismielessä. Siitoimella kun oli divari. Jokunen larppaaja on nähty myöhemminkin.

PTK oli natsi, lähinnä kommareita ärsyttääkseen nähdäkseni. Sinänsä visionsa vihreiden kohtalosta olivat viihdyttäviä. Tietääkseni ei ollut minkäänlainen puolueaktiivi, paitsi uus-iikolli. Ja sitäkin piruuttaan, luulen ma.

Niin, että ääärioikeistorintamalla hiljaista. Äärivihreys ja äärivasemmistolaisuus on paljonkin näkyvämpää. Ehkä hädänalaiset yksintulleet pelastavat tilanteen, aatun aate kun on suosittua arabimaissa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Snowden kertoo kirjassaan, että saksalaiset keräsivät "väestölaskenta" aiheenan LISTAN 30-luvun alkupuolella.Laitteistona oli IBM:n esiasteen reikäkorttimyllyjä. Saivat kattavan LISTAN ja käyttivät sitä hyvinkin tehokkaasti- kaikenlaiseen.
Nyt kun elämme algoritmien määrittämää digitaaliaikaa ja kaikki roska imuroidaan samaan purkkiin, niin voitte olla saletinvarmoja, että LISTOJA kertyy.
Eräs nimeltämainitsematon hakukoneyhtiö on sen verran paljon halleja Summan rantaan rakennuttanut, että eräällekkin A4:lle tilaa löytyy.
voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

Huomasitteko Ylen uutisen, että naisten sukkahousut ovat rasistisia? Eli arvon naiset. Kun luette kamelin väriset sukkahousut. Olette rasisteja. Yms. Ja kun me miehet ajamme partaa. Kyllä siihenkin vielä jotain keksitään. Nimittäin rasismia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Pyssymiehelle, voijumalalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Joo, uutinen hävisi hyvin äkkiä kun se havaittiin ankaksi. Ja tuskinpa erehdyt tuumailuissasi. Yhdyn niihin. Vaikka tietysti siitä suunnasta kaikki kategorisesti kiistetään. Ja väitän, että valtakoneisto tarvitsee niitä muutamaa kymmentä natsia. Saadakseen oikeutuksen kaikelle sille mitä se itse tekee pyrkiessään vaimentamaan perustellun arvostelun.

Pyssymies: Hitlerin Mein Kampf on muuten varsin suosittu teos arabimaissa edelleenkin. Eikä suinkaan kielletty niin kuin täällä. Mitä arabeihin tulee niin ne arvostelevat Aatua vain siitä että sillä jäi homma kesken. Äärivihreät ja äärivasemmistolaiset ovat tunnetusti hyvää pataa arabien kanssa. Ja muidenkin islamilaisten.

voijumala: Löytyy varmasti. Ja yksi asia mikä listojen teossa auttaa, on älykännykkä. Ihmiset suorastaan auttavat listantekijöitä sen helvetin masiinan kanssa.

Ano: Joo, tuli huomattua. Kertoo siitä, että ammatti- ja tapaloukkaantuja pystyy loukkaantumaan ihan mistä tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei Mein Kampfia kielletty ole. Se oli takavuosina myrkkyhyllyssä kirjastoissa valvontakomission pelossa. Tylsä ja sekava kirja. Pitäisi laittaa pakolliseksi luettavaksi kouluihin. Vähän niin kuin 7 veljestä - kuka vapaaehtoisesti lukee Kiveä? Jos pakotettu lukemaan. Loppuisi se vähäkin aatun kaipuu.

Kamelin väriset sukkahousut? kamelilla on kyllä varpaat oudossa paikassa... Joopa shirley omii kulttuurisesti - valkoinen ämmä olevinaan ruskea tyttö. Osaisi edes hävetä. En kirjoita tähän, mitä meidän ghanalaisvahvistus sanoi tästä ruskeasta tytöstä. En osannut aavistaakaan, että osaa suomea niin hyvin ja niin erikoista sanastoa. Hyvin kotoutunut.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Minä muuten olen lukenut Seitsemän veljeksen. On siitä tosin aikaa. Niistä sukkahousuista tulee tosiaan mieleen se Koko Hubara joka on vitsi, jonka nykyinen yhteiskunta vaatii otettavan vakavasti. Tämä aika on sen pimun etsikkoaikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Juu. Tuli mieleen, että jos tumma ryöstää pankin,ja laittaa kamelin väriset sukkahousut naamariksi. Onko se rasisti?

Anonyymi kirjoitti...

Mein Kampf:sta vielä sen verran, että sen pystyy lataamaan suomeksi luettuna äänikirjana interwebistä. Kaikki muut luvut, paitsi luku 7, ilmeisesti liian arveluttavaa tavaraa suomalaiselle.
Yritin kuunnella kerran pitkällä lennolla. Hermo kesti 2 lukua.
Armottoman pitkäveteistä jaarittelua. Ei edes nukuttavaa, niinkuin oletin.
voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

Joo. No meillä ainakin puoliso lupasi pukeutua seksikkäästi aivan niinkuin häntä huvittaa. Jos tulee mieleen joku kamelikuski kesken aktin, koska on rasistinen sukka, hän toimittaa minut hoitoon.

Tinahattu kirjoitti...

Meidät Toisen Maailmansodan jälkeiset sukupolvet on nussittu niin sekapäisiksi että onpa asia mikä hyvänsä, alkaa hitleri hyppiä ja Goebbels kepeltää mielessä. Kaasu-uunit paukkuvat ja onkapannut viheltävät nykyihmisen mielessä kun mainitaan “äärioikeistolaisten” ilkeät juonet. Lauman tehokasta paimentamista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, voijumalalle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ei. Kun se on vanki. Pankkiryöstö on nykyisin yksi typerimpiä rikoksen muotoja.

voijumala: Se on kai vielä selvittämättä että kumpi on tylsempi kirja, Mein Kampf vaiko Pääoma.

Ano2: Jos puolisosi lupaa pukeutua seksikkäästi sinua varten niin sinulla on tilanne kunnossa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Hilpeä Huti-Maisa on hoksannut, että Jäätävä Viha ei ehkä ole lopultakaan se Lopullisen Voiton strategia. Uhriutuminen toiminee paljon paremmin?
Sitähän tässä nyt yritetään:

ensin asialle laitettiin yksi omista;
kylähullu anarkisti, joka oli helppo manipuloida lähettämään tappouhkauksia. Niiden vakavastiotettavuutta ei haitannut lainkaan, että hän samaan syssyyn hoilotti kaasuttavansa ja räjäyttävänsä poliiseja sekä sisäministeriön!

Eehei, tuomio tuli että napsahti, ja missä ajassa:
tavallinen muurahaiskansalainen saa odottaa oman asiansa käsittelyä jotain kahdeksan kuukautta.

Nyt etsittiin ja löydettiin pari kylähullua lisää. Saatiinpa mukaan jopa ihka oikea poliisi - joka tosin on ollut lomautettuna jo lokakuusta.
Koska kyseessä on ylikonstaapeli, ei kyseessä liene varsinaisesti tömppö. Todennäköisemmin Pullon Henki on alkanut hallita miestä.

Mikäli näin on, hän on mitä soveliain syötettäväksi susille siinä vaiheessa, kun Demokratianvastaisten Ainesten Torjuntalakia aletaan valmistella;
hänhän olisi muutenkin juonut virkansa ensi vuoden aikana.

Hänen "esinaisensa" (totta kai!) Manna Sariini, tuo makea myrkky sen sijaan puree pehmeästi.
Häntä katsoessaan moni heteromies näkee sielunsa silmin Mannan poseeraamassa edelleen Kalevalakoru paljaalla ihollaan, pelkkä bleiseri yläosattomuutensa verhona, kädet ylimmän napin kohdalla kuin valmiina avaamaan sen.
Sitten toisen, sitten kolmannen ja sitten bleiseri putoaa lattialle paljastaen...

Nyt on sitten naisten vuoro:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007677276.html

Ellei tuo pure lisääntymisikäisiin ja oikeastaan kaikenikäisiin naisiin, mikä sitten?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tinahatulle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tinahattu: Saksassahan tämä on vielä enemmän totta kuin meillä. Kansa on opetettu kollektiiviseen anteeksipyyntöön siitä, mitä se ei ole tehnyt. Muutamaa elossa olevaa lukuunottamatta.

Qroquius Kad: Uhriutumistahan tässä yritetään. Mutta en ole varma ollenkaan että ovatko ne ”kylähullut” oikeasti kylähulluja vaiko vain ihmisiä, jotka ovat tympiintyneet vallitsevaan olotilaan. Ei tehdä diagnooseja. Marinista valtamedia on kehittämästä henkilökulttia mutta minuun se ei pahemmin puraise, Marin on vaarallinen ihminen tälle maalle. Vaikka hänellä olikin koru tissiensä välissä

Qroquius Kad kirjoitti...

En tarkoittanut termillä "kylähullu" mielenterveysongelmaista, vaan viittasin sen alkuperään:

agraariyhteisön jäsen, jonka omalaatuista ajatuksenjuoksua muut nauraa räkättivät katketakseen, koska eivät ymmärtäneet sitä. Niinpä he luokittelivat asianomaisen älyllisesti itsensä alapuolelle, vaikka tämä monessa tapauksessa saattoi olla kylän älykkäin ihminen.

Pointtini oli siinä, ettei heitä otettu eikä voitu ottaa vakavasti silloinkaan, kun he puhuivat asiaa. Siis sellaista asiaa siten, että muutkin ymmärsivät.

Nämä nyt puheenaolevat tekevät samaa:

käyttäytyvät tavalla, joka tekee mahdottomaksi ottaa heidät vakavasti. Se, että he ovat meidän kanssamme Voiman Pimeällä Puolella ei ole omiaan helpottamaan Meidän Asiaamme;
ei peliä voiteta laukomalla kiekko omaan maaliin.

nyt mieleen hiipii Se Tunne, jolla on nimi vain ranskaksi:
aivan kuin tästä asiasta oltaisiin puhuttu ennenkin?

Anonyymi kirjoitti...

Ja kyllä . Asiat on ns kunnossa. Mutta alettiin vitsailemaan. Meillä molemmilla on kokemusta palvelualoilla, miten pimeitä ne ovat. Me olemme nähneet ns kaiken. Olemme asuneet ympäriinsä Eurooppaa jne. Kyllä. Ja kun vävy on rajavartija. 2 kertaa serkkua poliisina.

Anonyymi kirjoitti...

Tinahattu kirjoitti:
"Meidät Toisen Maailmansodan jälkeiset sukupolvet on nussittu niin sekapäisiksi että onpa asia mikä hyvänsä, alkaa hitleri hyppiä ja Goebbels kepeltää mielessä. Kaasu-uunit paukkuvat ja onkapannut viheltävät nykyihmisen mielessä kun mainitaan “äärioikeistolaisten” ilkeät juonet. Lauman tehokasta paimentamista."

Tätä hyvin yleistä ilmiötä sanotaan Godwinin laiksi. Mike Godwinin jo vuonna 1990 esittämässä muodossa se kuuluu:
"Keskusteluryhmässä käytävän keskustelun pitkittyessä natsismi- tai Hitler-vertauksen todennäköisyys lähenee arvoa 1."
Sille on esitetty useita korollaarejakin, joita mainitaan täällä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Natsikortti#Godwinin_laki.


Trilisser kirjoitti...

Legendaarinen P. T. K. mainittu! Valitettavasti ko. hemmo menehtyi ei-niin-vanhana elintapojensa uhrina. Aikoinaan tuli puhelimessa sitä jututettua. Todennäköisesti tänään ei yksikään aselehtemme uskaltaisi julkaista PeeTeen juttuja...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Trilisserille & kiitos kommenteistanne.’

Qroquius Kad: Ymmärretty. Ja joo, onhan tästä puhuttu ennenkin. Oliskohan se ranskalainen sanonta että plus ça change, plus c'est la même chose.

Ano1: Nyt en päässyt täysin kärryille.

Ano2: Tuo on totta. Ja se, että natsikortti lyödään pöytään kertoo lähinnä sen, että muita argumentteja ei sitten enää olekaan.

Trilisser: Taisi olla niin, että Kekkosen juttuja ei enää loppuaikoina julkaistu hänen eläessäänkään. Muuta kuin Gunwritersin sivuilla.

Anonyymi kirjoitti...

Joo terve yrjöperskeles. Kyllä. Meitä alkoi ns nyppimään niin paljon, että vedimme kännit. Ja kommenttien taso laski. Mutta asiaa sanomme. Jotta nykymeno johtaa ns tappioon. Kuten keskusta äänesti. Se on nyt sallittua. Kaikki. Haavistolle nimittäin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Oletan, että olet se Ano jonka viestiä en täysin ymmärtänyt. Nyt sain paremman tolkun. Nykymeno johtaa kaaokseen.