maanantai 1. maaliskuuta 2021

TUNTEMUSRIKOS

Helsinki, lähitulevaisuudessa…

Korkea-arvoinen ja virallisesti arvostettu oikeusministeri odotti työhuoneessaan tärkeän, suorastaan femitärkeän henkilön tapaamista ja kyseisellä tapaamisella olisi tulevaisuudessa suuri ja positiivinen vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan. Suuret muurahaiskansalaisten massat eivät sitä vielä tosin tietäneet mutta eihän niille tarvinnut kaikkea kertoa. Rupeaisivat perhanat vielä ajattelemaan. Ovisummeri soi täsmälleen oikeaan aikaan  ja sisään astui ihmisten asioihin kärsänsä työntävä korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen jonka tehtävänä oli ollut moniammatillisen ja monisukupuolisen työryhmänsä kanssa valmistella erittäin tärkeää lakiuudistusta. Löröttät-Sixteen kirskautti hieman teroitettuja hampaitaan, istui ja oikeusministeri kysyi:

- No niin, Lennipirkitta. Kuinkas sen Lex Suomelan valmistelu on edennyt?

- Kun minä valmistelen jotakin niin se etenee täydellisesti. Joka ainoa kerta. Lakiesitys on valmis. Luovutan sinulle siitä tiedoston hyväksyttäväksi mutta kerron ensin lyhyen tiivistelmän.

- Kuulisin sen erittäin mielelläni,

- Lex Suomela tulee poistamaan Suomen laista misogyynisen ja naisia sekä edistyksellisiä sukupuolia sortavan seikan joka vanhentuneena olisi pitänyt korjata jo aikaa sitten. Tämä syrjivä seikka on tietysti ollut se, että vanhan lain mukaan naiseen jne. kohdistuvan seksuaalisen syrjinnän, halveksunnan tai ahdistelun todistamiseksi on tarvittu aina näyttö. Uuden lain myötä riittää pelkkä tunne. Kun sen vain esittää nainen tai LGBTQTiiTyyn edustaja.

- Tämä on tosiaan ollut hirvittävä epäkohta jo kauan. Nyt se korjataan ja annetaan sopivalle  asianomistajalle käytännössä suora tuomiovalta. Samalla uusi laki säästää kyseiset tapaukset pitkiltä oikeusprosesseilta. Tunne on näyttö itsessään ja johtaa väistämättömään tuomioon. Oletan, että sinulla on tästä joitain ennakkotapauksia?

- Oletat oikein. Niitä on kerätty haastattelututkimuksissa ja tuossa tiedostossa niitä on kuutisenkymmentä sivua. Valitsin randomina pari esimerkkiä ja molemmat ovat Radanvarsikaupungista.

- Ensimmäinen: Radanvarsikaupungin julkishallintobyroon yleisessä asioita säätävässä, sähläävässä ja säveltävässä subdiviisiossa ATK-tukihenkilönä toiminut Jouko Jötikkä oli julkisesti arvostellut kysyvän ja kehittävän tyhjänpyörittäjän virassa toimivaa Mirvaläyräänä Liioittelationia työtehtäviin liittyvässä asiassa. Sinänsä Jötikän esittämä arvostelu oli asiallista ja perusteltua mutta Liioittelationilla tuli tunne, että Jötikkä esitti häneen kohdistuvaa julkista halveksuntaa pelkästään hänen sukupuolensa vuoksi. Ja koska Lex Suomelan mukaan tunne riittää, niin kyseessä on selkeästi sukupuolinen häirintä ja halveksunta.

Oikeusministeri esitti tyypilliset 2 x ”totisesti näin on”-nyökkäystä ja totesi:

- Asiasta ei ole pienintäkään epäilystä. Vastenmielistä toimintaa tuolta mieheltä. Kyllä tuollainen täytyy saada loppumaan. Entäs se toinen esimerkki?

- Muuan Taisto Blörröw otti lopputilin eräästä hyvin naisvaltaisesta hoitoalan laitoksesta ja siirtyi täysin toiselle alalle miesvaltaiseen työpaikkaan. Varmaa äänitodistetta ei ole mutta hänen entiset kollegat ovat sanoneet Blörröwin puhuneen akkojen kotkotuksista. Moni nainen ja yksi transsukupuolinen kyseiseltä työpaikalta ovat asiasta hyvin loukkaantuneita koska he tuntevat Blörröwin esittäneen irtisanoutumisellaan suoran väitteen siitä että naisvaltaiset työpaikat ovat kyräileviä, jouruilevia, selkäänpuukottavia ja epäviihtyisiä.

Oikeusministeri kallisti päätään kahdenkymmenen asteen ”I´m offended”-asentoon ja sanoi:

- Järkyttävä väite. Ei sellaista ole. Ei mitään mehiläiskuningatar-ilmiötä ole. Ja jos onkin, niin piruako se miehille kuuluu? Ja se, että oliko tuollainen väite todella esitetty vaiko ei on turhaa yksityiskohtiin takertumista. Väite on väite mutta tunne on todellista. Mutta minkälaisia rangaistuksia näistä tuntemusrikoksista olette suunnitelleet?

- Niin no… alkuun me suunnittelimme vankeusrangaistuksia… mutta sitten tuli valtionvarainministeriöstä käymään eräs tyyppi… mistä lie kuullut suunnitelmistamme… ja hän totesi että jos kaikki tuntemusrikoksiin syyllistyneet miehen pannaan linnaan niin tarvitaan varsinainen vankileirien saaristo ja siinä samalla infrastruktuuri romahtaa kun ei ole sen pystyssä pitäjiä… niin me sitten tyydyimme koviin sakkorangaistuksiin ja julkiseen häpeärangaistukseen eli anteeksipyyntöön joka julkaistaan internetissä. Anteeksipyynnön sisältö on tietysti viranomaisten valmiiksi kirjoittama.

- Se kuulostaa kohtuulliselta. Täytyy tietysti selvittää voisiko räikeimmät tapaukset laittaa lusimaan.

- Sitä selvitetään parhaillaan. Mutta kun annoitte minulle valmistelevan materiaalin niin te unohditte kokonaan yhden asian. Olen nyt lisännyt sen lakiehdotukseen.

- Mikä se unohtunut asia on?

- No sehän on se, että lain astuttua voimaan moni mies – ja miksei nainenkin – saattaa todeta kyseisestä laista julkisesti että jos naiset eivät pärjää normaalissa kanssakäymisessä miesten kanssa niin niille on annettu lain myötä mahdollisuus mielivaltaan oikeuslaitoksen avustuksella. Ja että naisille vaaditaan pelonsekaista arvostusta pelkän jalkovälin perusteella ilman minkäänlaista substanssia. Näin ollen lakiin tulee lisätä seikka että itse lain ja sen käytäntöjen arvosteleminen on jo itsessään tuntemusrikos johon ei tarvita asianomistajaa vaan se siirtyy automaattisesti yleisen syyttäjän piiriin. Ja josta rangaistaan varmasti ja ilman poikkeuksia.

- F-f-f-för helvete! Tuohan meiltä tosiaan unohtui. Tuollainen arvosteluhan olisi silkkaa misogyniaa ja vaikka tottahan se sinänsä onkin niin ei sellaisen ääneen sanomista voida sallia. Loistavaa että meillä on käytössämme kaltaistanne sorronvastaisuuden nimissä toimivaa sortamisen ammattitaitoa. Tuo kohta tulee ilman muuta sisällyttää lakiin tuntemusrikoksesta. Tämä on suuri päivä maallemme, vaikka laki virallisesti hyväksytäänkin eduskunnassa vasta tuonnempana. Ja se laki vie maatamme eteenpäin tasa-arvon tiellä. Täydellinen tasa-arvo on vanhentunutta ja naista sortavaa. Tarvitaan täydellistettyä tasa-arvoa ja sillä tiellä otetaan taas uusi ja tärkeä askel…


35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jo lähtökohtaisesti asia on nurinkurinen, kun kysymys ei ole mistään tasa-arvosta, vaan miesvihasta ja intohimoisesta tarpeesta päästä niskan päälle. Ironista on se, että samat tasa-arvosta rääkyvät ihailevat ja haluavat ottaa siipiensä suojaan oikeasti naisvihamielisen kulttuurin könsikkäät ja silottavat voimiaan säästämättä heille tietä huolettomaan elämään ilman työntekoa ja muita ikäviä velvollisuuksia. Saman kulttuurin naisten ja tyttöjen alistettu asema ei sen sijaan kiinnosta pätkäään, siltä suljetaan silmät ja korvat ja sitä ei siis oikeasti taida olla olemassakaan. Mutta siellä kuplassa on kai hyvä olla, kun saadaan rauhassa hautoa mitä typerämpiä ajatuksia ja haaveilla niiden täytäntöönpanosta. Toivon mukaan tällaiset naisoletetut ovat sentään vielä vähemmistö... Yksi Ellun kana luopui jo haaveistaan toteuttaa unelmaansa.

Rouva Ano

KKi kirjoitti...

"
ottaa siipiensä suojaan oikeasti naisvihamielisen kulttuurin könsikkäät ja silottavat voimiaan säästämättä heille tietä huolettomaan elämään ilman työntekoa ja muita ikäviä velvollisuuksia.
"
Niin, muistammehan maahanlompsineiden alaikäisten kolmikymppisten ajalta pulleroiden pallerot ilmiön. Ja taisipa aktivisti Peski Lärseinen tarjolla VOK:eissa oikeinkin hyvää hoivaa hädänalaisille.

Joillakin naisilla taitaa genetiikka vain toimia niin, että tummat silmät ja ananastukka valtaavat ajattelun.

Vaan on siinä voinut geelitukkaakin keljuttaa. Ei ole oleskelulupaan tainnut juurikaan Peski Lärseisten höylääminen vaikuttaa.

Ja tuo Ykän lanseeraama tuntemuslakihan koskisi vain meitä lihaan syöviä käppäukkoja. Suloisia soijapoikia ja riisiä keittäviä palleroitahan laki ei tokikaan koskisi.

Strix Senex kirjoitti...

Hitto. Pitikö sun kirjoittaa tämä näkyville. Nehän toteuttaa tämän oitis. Valmiin suunnitelman. Vaikka toisaalta, olisivat ne varmaan keskineet tuon itsekin, elleivät jo ole täydessä työn touhussa.

Pate kirjoitti...

Seurattuani Ylen, iltasatujen yms valtamedian juttuja jne, on agenda selvä. Jatkuvasti suoraan tai kautta linjan, vihjaillaan, että suomalainen mies on paskakasa. Eli yleistetään härkisti eri sanamuodoilla, sekä annetaan ymmärtää, että me miehet olemme syypäitä esim lasten pahoinvointiin. Totta on se, että perheväkivalta jne on ongelma. Mutta se, miten se yleistetään häiritsee, tai sanotaan suoraan, vituttaa. Ja siihen ne pyrkivätkin. Jokaisen MIEHEN tulisi äänestää tulevissa vaaleissa miesehdokasta. Eikä oletettuja sellaisia. Vaikkapa vastalauseena.

Anonyymi kirjoitti...

Lähi-itäkeskuksessa on nyt maskipakko, luin lehdestä. Kuvissa näkyy ne harvat paikalliset jotka siellä joutuvat kulkemaan. Ei yhtään rikastajaa, heitä ei pakko tietenkään voi koskea, koska rassismi ja natsit. Kuvisa heitä ei näkynytkään, lie ollut liian aikainen aamu, eli nukkuivat pois edellisen yön väsymystä. Tai sit yön timot ei vaan näy kuvissa?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

"Uuden lain myötä riittää pelkkä tunne. " - Tätähän nämä suomelat yms. ajavat. Naisvaltaiset alat ovat omanlaisiaan.

Ihan toiselta alalta: Kun naispuolisen harjoittelijan pitää kuvata digikameralla muutama kuva ja käsitellä punasilmät pois. Mahdollisesti tallentaa kuva nettisivulle sopivaan muotoon. Niin ei sille harjoittelijalle piisaa Irfan View - ilmainen ohjelma, eikä Paint.Net ilmainen tämäkin. Ei, pitää olla helevetin kallis, iso ja käyttäjäkohtaisen lisenssin vaativa Adobe Photoshop tai muu vastaava. Jota se tytteli sitten ei osaa käyttää. Harjoittelijakölvi yrittää ihan ite asentaa sitä Irfania, ihmettelee miksei onnistu.

Photari koneelle:

Esivalmistelu:

Asiakas soittaa helppariin. Saa tiedon, ettö esimiehen pitää tilata asennus, koska ohjelma maksaa (paljon).

Varsinainen sennus:

vaihe 1 - lisenssi käyttäjälle, tilaus esimieheltä, tilaaja tilaa lisenssin.

2 Firma x toimittaa lisenssin.

3 Tilaaja kertoo asentajalle lisenssi tullut.

4 a Asentaja asentaa käsin: Kopioi Gigatolkulla dataa kohdekoneelle - tunteja hitaalla verkolla.

5 a Asentaja asentaa ja tarkkailee asennusta, paikalla tai etänä.

4 b Asentaja asentaa automaattiasennuksella. kertoo automaagiselle asennukselle koneen nimen. Koneen pitää olla verkossa, päällä ja jouten - siis koneelle ei saa olla kirjautuneena.

5 b Ohjelma asentuu omia aikojaan, yleensä 2 - 12 tunnin kuluessa. Yön yli siis.

6 Valmis

7 Asentaja viestii lisenssitunnuksen harjoittelijalle

8 Harjoittelija kirjautuu ohjelmaan uusilla lisenssitunnuksillaan.

Ilmaisen ohjelman asennusta:

1 Asiakas soittaa helppariin

2 Helppari kertoo mistä ohjelma löytyy, mistä asennus käynnistyy tai helppari käynnistää automaattiasennuksen. 5 minuutin kuluttua automaattinen asennus valmis.

3 Valmis

4 Asiakas käyttää ohjelmaa


Asiakaspalaute

1 Harjoittelijatytteli on pahoillaan, kun ei ole saanut ohjelmaa heti, ihme byrokratiaa. Asennuskin kesti ikuisuuden. Ohjelma on niin vaikea käyttää - miksei asentaja neuvonut käyttöä.

2 Harjoittelijakölvi on on innoissaan: Tosi coolia, hei! Ohjelma asentui / löytyi tosi nopsaan. Hienosti toimittu.

Lisää sukupuolieroja:

Mia, Pia ja Tia kierrättävät hommaa a. A vaatii konekohtaisella lisenssillä asennettavan ohjelman b. Ohjelma pitää asentaa vuorotellen Mian, Pian ja Tian koneille ja poistaa edelliseltä kohdekoneelta.

Ari, Jari ja Kari kierrättävät hommaa a. A vaatii konekohtaisella lisenssillä asennettavan ohjelman b. Ohjelma asennetaan ekalle koneelle. Ari, Jari ja Kari vaihtavat istumapaikkaa tarpeen mukaan.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, KKi:lle, Strix Senexille, Patelle, Huru-ukolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Tiivistit muuten aika osuvasti sekä länsimaisen feminismin että siihen liittyvän käsittämättömän paradoksin.

KKi: Joo, vääristynyt hoivavietti ja järjen ylittävä jalkovälin kutina. Ja silloin 2015 kehuttiin näitä tulokkaita että ”kun ne keittävät maailman parasta riisiä”. Johan sillä ansiolla pitää elatus ja kansalaisuus myöntää.

Strix Senex: Eiköhän nämä kaikki ole jo femakkojen päässä valmiiksi ajateltuna.

Pate: Ja suomalaisten miesten saappaille on hyvä kusta kun siinä voi leikkiä ihmisoikeusaktivistia täysin turvallisesti. Naisten suurta osuutta perheväkivaltaan muuten ei jostain kumman syystä muisteta mainostaa.

Huru-ukko: Juttuhan ei liittynyt koronaan mutta onhan niin että sitä levitetään varsin ansiokkaasti niissä piireissä joissa ei puhuta suomea.

Pyssymies: Hähhää, asiat voi saada monimutkaiseksi. Minä muuten käytän pääosin sitä Paint.net-ohjelmaa. Ja Inkscapea. Molemmat ilmaisia.

Pate kirjoitti...

Juu. Naiset ovatkin erityisessä suojeluksessa. En tiedä johtuuko vanhentuneesta laista tms, mutta se on fakta. Ok. Äiti on aina äiti. Mutta. Joskus tai aika usein isä olisi turvallisempi. Mutta tätähän ei myönnetä koskaan. Ja täytyy lisätä, että sympatiat ovat tämän miehen kanssa, joka tappelee siitä, että joutuu maksamaan elarit, vaikka ei ole lapsen isä. Eli joutuu valittamaan eu:ta myöten. Minusta hänen esimerkki on todiste, miten kiero on systeemi ja miten nainen voi käyttää sitä hyväkseen. Pelkkä jäävuoren huippu.

KKi kirjoitti...

"
Ja täytyy lisätä, että sympatiat ovat tämän miehen kanssa, joka tappelee siitä, että joutuu maksamaan elarit, vaikka ei ole lapsen isä.
"

Tämä on kyllä femokraattisen logiikan huippu.

Vaan luulenpa, että asiassa on kyse miesten maksukykyjen erilaisuudesta. Jos biologinen isä on mallia kulmakuppilan Arska, elämäntapatyötön tai muuten taiteilija ja tämä poikakaveri on vaikka Pertti Perusinsinööri niin lienee aika selkeää kummalta kannattaa ruokkoja vaatia.
Ja täytyyhän muistaa Lapsen Etu™.

Qroquius Kad kirjoitti...

Mitä parisuhdeväkivaltaan tulee, asiassahan on miehillä sattuneesta syystä yliedustus, mutta poliisin mukaan törkeiden väkivaltatapausten saldo menee sukupuolten välille fifty-fifty.
Vaan mitäpä faktoista, tunteellahan sitä on mentävä ajatuslihas märkänä:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/lapsiasiainvaltuutettu-elina-pekkarisen-vihapuhe-suomalaisia-vastaan-on-hyvin-vaarallista/

Kelpo vasemmistolainen sosiaalitieteilijätär Peku-Ellu vaahtoaa mm.
"Suomi on esimerkiksi naisille yksi väkivaltaisimmista maista maail… [pieni tauko kirj. lis.] Euroopassa."

Peku-Ellu taitaa viitata tutkimukseen, johon en nyt löydä lähdettä, mutta jossa todistettiin Suomen olevan Euroopan toiseksi vaarallisin maa naisille. Tämä olisi kauheaa – ellei sen viiden kauhumaan kärjen muut neljä maata olisi Ruotsi, Norja, Tanska ja Alankomaat!

Siis viisi maata, joissa naisilla on vapauksia ja oikeuksia vailla vastuita ja velvollisuuksia eniten koko maailmassa, ovatkin naisten väkivaltahelvettejä, eivätkä macho-kulttuurit tai siitä kuuluisasta postsovjeettisesta traumasta kärsivät?

Miten tämä voi olla mahdollista?
Ei kai vaan siten, että ko. maiden Nuoret Älykkäät Naiset (ikään ja sukupuoleen katsomatta) julistavat gallupisteille sitä, mitä todellisuudessa haluaisivat – ja kun meistä ei ole sitä heille antamaan (vaikka he toisin valehtelevatkin), he tuottavat sitä tänne kymmenintuhansin?

Pate kirjoitti...

Kyllä. Lapsen etu. Siinäpä kysymys. Tai sanotaanko äidin mahti. Kun Isä vaatii, se jyrätään. Aina ei näin ole. On olemassa järkeviä lasun työntekijöitä. Kaikki kunnia heille. Raskas työ. Mutta. Fakta on se, että isiltä ei kysytä. Se ruokki sitä. Mitä ei tajuta. Eli isien lasten menettämisen pelkoa. Millä naiset uhkailevat, koska voivat sen tehdä tuella. Siinä on isä heikoilla. Väitän, että se johtaa katkeruuden. Ja sitä kautta seurauksiin. Usein. Mies ei ole kone.

Anonyymi kirjoitti...

Jos sille harjoittelijatyttelille ehdottaa semmoisen ilmaisen ohjelman käyttöä - ohjelman joka siis on jo koneella tai on viiden minuutun kuluttua, niin saa mussutusta korvan täydeltä. PITÄÄ olla semmoinen kunnollinen ohjelma. Ohjelma, jonka lisensi on ainakin sen mussuttajan kuukausipalkan hintainen. Jota se mimmi sitten ei osaa käyttää. Oikeasti, kuvan rajaamiseen, koon muuttamiseen, punasilmien poistoon ja tallennusmuodon muuttamiseen riittää ihan mikä vaan niistä ilmaisohjelmista. Ja esmes sinä Irfanissa on kuvien massakäsittelykomentokin ihan valmiina.

Tämä on yksi vakioprojekteistani, nimittäin ilmaisen kuvankäsitelyn asentaminen joka koneelle - säästää ihan helvetisti rahaa ja aikaa. Olettaen, että siihen tyydytään. Ja tyydytäänhän siihen jos on pakko. Kun kallis ohjelma asennetaan vain kun titteli on "Graafinen suunnittelija" tai on esittää todistus ohjelman osaamisesta - ja tarve. Esimiehellä pitäisi olla selkäranka...

Toinen toteutunut vakioprojektini oli "Kuolema Courierille" - paskan fontin käytön lopettaminen ja poisto koneilta. Parilta asiakkuudelta sen poistin - ja säästin paperia aika paljon.

On toki ukoissakin semmoisia kekkeruuseja, joille pitää asennella ohjelmia, joita eivät osaa käyttää. Eivätkä oikeasti tarvitse. Mutta vähemmän.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle, KKi:lle, Qroquius Kadille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Pate & KKi: Avioerotilanteissa pidetään nykyisinkin oletusasetuksena että lapset jäävät äidille. Oli äiti sitten missä kunnossa hyvänsä. Ja tuo mainittu elatusmaksuasia on suomalaisen oikeusjärjestelmän totaalinen häpeäpilkku.

Qroquius Kad: Asiassahan on kyse muodikkaasta turvallisesta uhriutumisesta. Eikä se uhriutuminen lopu koskaan. Nuo Nuoret Älykkäät Naiset jotka rääkyvät miesten pahuutta muuten kuolisivat ilman niitä vihaamiaan miehiä hyvin nopeasti nälkään.

Pyssymies: Jossain raskaassa kuvankäsittelyssä Adobe Photoshop voi olla paikallaan mutta peruskäyttäjille – joihin itse kuulun – joku Paint.net riittää aivan hyvin.

KKi kirjoitti...

"
Ja tuo mainittu elatusmaksuasia on suomalaisen oikeusjärjestelmän totaalinen häpeäpilkku.
"
Joo, niinhän se on. Toiminee varoituksena Hervantalaisista Yksinhuoltajista™.
Vahvistaa omaa käsitystäni YH-äideistä. On tullut sellainen Pysy ...tanan Kaukana käsitys.

YH:n jos nai, nai samalla sen eksän. Ei todellakaan hyvä ajatus.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden eduskuntaryhmässä on tasa-arvo jo melkein toteutunut. Enää kolme miestä jäljellä ja niistäkin yksi on Pekka H.

Anonyymi kirjoitti...

Näistä jutuista tuli mieleen tapahtuma 50 v takaa. En muuten muistaisi kulunutta aikaa, mutta vanhempi likka täytti kesällä sen 50 ja tapahtuma sattui hänen ollessaan n. puolivuotias, eli puolivuotistarkastus neuvolassa. Menttin sinne likan kans kahdestaan, mulla kun oli vapaapäivä niin hyvin jousin. Neuvolassa ne "tädit", että missä on lapsen äiti. Töissä. ??? siis, aivan, töissä. Minä olen myös lapsen huoltaja joten mistä nyt kenkä puristaa?? Noku, siis noku...siis noku yleensä se on äiti lapsen kanssa neuvolassa jne.. Minä sitten kysymään, että onko lapsen käyttäminen neuvolassa isiltä kielletty? No ei mutta ku... Tehkääpä ja kirjatkaapa nyt ne mitä teidän täytyy tällä käynnillä tehdä, että me päästään likan kanssa täältä takapajulasta kotiin, ruoka-aikakin lähestyy..
No tapahtuihan ne mittaukset ja punitukset ja muut.
Olivat sitten soittaneet lapsen äidillekin asiasta että kun ei ollut mukana. Tämä sitten kysymään, että miksi isä muka ei kelpaa?? Oli loppunut puhelu siihen. Oli pomo ollut hieman ihmeissään moisesta puhelusta ja moni työkaverinsakin. Kas kun ei ollut kenenkään muun kohdalle sattunut sellaista. Vaan kun oli selvinnyt, että mikä paikka oli ihmettelyt loppuneet. Kuulemma tunnettu nuivasta suhtautumisestaan isiin, jotka tuovat lapsiaan neuvolaan.
Ja kuulopuheiden mukaan sitä esiintyy vieläkin tityillä alueilla.
Huru-ukko

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Jännä juttu jos on joku naisvaltainen yhteisö missä tapellaan alfanaaraan asemasta niin ne jotka eivät ole valtataistelussa täysin rinnoin mukana hakeutuvat miesten poppooseen ja kokevat että heitä kohdellaan ihmisinä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Anolle, Huru-ukolle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

KKi: Muistutetaan siitäkin että huostaanotetuista lapsista ja nuorista huomattava osa on yksinhuoltajaäitien lapsia.

Ano: Ehkä seuraavissa vaaleissa vihreissä saadaan aikaiseksi se sataprosenttinen tasa-arvo…

Huru-ukko: Kuulopuheesi pitävät paikkansa. Naisvaltaiset alat toimivat pääosin naisen edun mukaisesti. Pelkän sukupuolen perusteella.

Pate: Ja alfanaaraskandidaatit vihaavat tuollaisia naisia. Ne muuten kyykyttävät nimenomaan toisia naisia. Harvemmin ne pystyvät miehiä kyykyttämään.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Kokemusperäinen lausunto eräistä yh-äipistä eli pohjaanpalanut pyyttoni.

Anonyymi kirjoitti...

Jos osaa kuvankäsittelyn on ihan sama mikä ohjelma on tarjolla - kunhan sen käsittelyn saa tehdyksi. Siis tarpeellinen ominaisuus löytyy ohjelmasta. Ihan ammattigraafikon lausumana: GIMP on parempi kuin photari, jos ei käytössä ole Aplen konetta. GIMP on myös ilmainen ja yhdellä asiakkuudella sekin oli jaeltu automaagiseen asennuksen tarjolle. Kelpasi osaajille ja harjoittelijapojille. Muttei harjoittelijattarille. Eikä sivuraiteelle ohjatuille vanhoille akoille, siis niille joille ei ole taitoa, tahtoa tai asennetta tehdä varsinaista työtään. Joille on siksi keksitty joku näennäishomma.

Olen aiemmalla urallani ollut tekemisissä akkojen kanssa mm. vetänyt kassaryhmää. Ja akoilla on kummallisia kotkotuksia.

Lady of the House oli jo silloin mukana kuvioissa ja ihmetteli sosiaalista kuurosokeuttani muijien narinoita vastaan. Se autismin kirjon ominaisuus joka tuo numeromuistin ja muita kummallisuuksia toi tämänkin siunauksen. Tästä kun on hyötyä naisvaltaisten asiakkuuksien kanssa.

Pyssymies

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Luin Lex Suomelan lopputulos taivasvarjelkoon törmäämästä tuohon mammaan tai hänen sielunmaisemansa jakaviin sisarkuntaan. Nämä naisoletetut keksivät että heillä on riemurasia, ennen 20 ikävuotta kirjoitetaan 3000 sivuinen trilogia siitä tai tohtorin väikkäri. Sitten kun huolimatta intersektionaalisen feminismin arvojen mukaan elämisestä kaikki ukot katoavat lähistöltä feminismiä sisäistämättömien luopiosisarten mukaan ja näyttävät olevan pirulaiset onnellisia. Syy omaan pahaan oloon ei voi olla peilissä vaan jössiköissä jotka eivät ymmärrä feminismin syvintä olemusta. Toisaalta tofua ja härkistä mussuttavasta olkalaukkua kantavasta marimekkopojusta ei taida juuri olla iloa iltapuhteilla kun se vilkuilee työpaikan Einaria. Ei ole helppoa vaikka kaappi on täynnä reilunkaupan luomu punkkua ja valkkua. Sitten vielä alkaa ilmaantua pussit silmien alle, heltta kaulaan, tissit ei läpäise kynätestiä eli räystäät roikkuu ja jos haluaa namustella pitää lähteä hoitamaan käytännön ilmastontorjuntaa Gambiaan. Sekin että henkilökohtaisesti pelastaa ilmastopakolaisen jolle antaa diskorahaa luuhaakin yökerhossa ja cittarin tai prisman peliautomaattien luona mieluimmin kuin kotona sekä varovasti huomauttaa niin hivauttaa muttei kasvoihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Pate:

Viesti1: Sinänsä aika ruma ja yleistävä nimitys. Ihmisiä kun on monenlaisia.

Viesti2: Monen kohdalla toteutunut tarina.

Pyssymies: Olen itse tekemisissä noiden julkisten sektorin ohjelmien kanssa ja täytyy nostaa lätsää niille hepuille jotka ovat niitä myyneet. Sutta myydään priimana. Ei se tyhmä ole joka pyytää jne…

Lissu vaan kirjoitti...

Nämä Iiris-rukan ulostulot ovat järjestään noloja ja muutenhan ne voisi rauhassa jättää omaan arvoonsa, mutta kun hänkin toimii valtakunnassa lainlaatijana, niin ei voi oikein huomioimattakaan olla. Iiriksellä on paljon intomielisiä aatesisaria juuri opetus- ja kasvatusalalla. Päiväkodeissa ja kouluissa kasvaa nyt sukupolvi joka saa osansa tästä intersektionaalisesta myrkystä, osana opetussuunnitelmaa.


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lissu vaan. Totta. Jos hän olisi vain joku yliopistossa opiskeleva pimu niin ei asiasta tarvitsisi kommentoida. Mutta hän on kansanedustaja. Tampereen yliopisto tuottaa iiriksiä jatkuvalla syötöllä. Itse miellän, että hän on Rosa Meriläinen versio 2.0.

Tinahttu kirjoitti...

Täysin uskottava kirjoitus Yrjöperskeleeltä.
Mutta mitä nämä “vahvat naiset” oikein touhuavat? Ovatko alistuneet orjiksi jonkin vihamielisen tahon alle? Mikä tämä taho on?
Kertoisin mutta sellaista ei nähtävästi saa kirjoittaa tälle sivulle. Arvatkaa itse.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. En oikein tiedä itsekään. Joukkohysteriaa on vaikeaa käsitellä järjellä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tasa-arvoa, joo. Kaikkihan me muistamme mitä Seppo Lehdolle tapahtui, kun hän teki eduskunnassa näin:

https://kansanedustajan-taival.blogspot.com/2013/10/tamperelainen-historioitsija-ja.html

Mutta mitä tapahtui, kun eduskuntaan ja ministeriaitioon asti päässyt sketsihahmo Tanhupallo teki samoin:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006663217.html

Ja toisti sen:

https://www.hs.fi/talous/art-2000007657562.html

Ja vielä vaan:

https://www.verkkouutiset.fi/ministerin-toimintaan-on-puututtava/#5c50d196

Tasan ei käy intersektionaalisuuden lahjat.

Anonyymi kirjoitti...

https://turistinpaivakirja.blogspot.com/2021/03/totalitarismi-on-aina-kansan-tahto.html

Anonyymi kirjoitti...

Miksi julkishallinto ostaa kallista paskaa?

1 Osaamattomuuttaan. Ostopäätöksen tekevät tyypit, kotka eivät tiedä tekniikasta mitään, tuskin sitäkään. Nämä nokkelikot eivät myöskään ymmärrä sitä asiaa johon sitä ohjelmaa tarvittaisiin.

2 Uuden pelkoa. Kauwan siten tavattiin sanoa "Ketään ei ole irtisanottu siksi, että olisi ostanut IBM konetta. 60- ja 70-luvuilla oli näin. Uusmuotiset minikoneet - DR:n VAX - on epäilyttäviä. Ja PC:t - nehän nyt on hullutusta, joka ei menesty. Uutta ohjelmaa on ihan helevetin vaikea myydä, ainakin jos se vaatii uutta arkkitehtuuria tai ajattelutavan muutosta. Ostetaan se vanha ja todistetusti paska ohjelma mieluummin.

3 Saituuttaan. Uusi ohjelma maksaa 2 rahaa mutta on tuottavampi - kertoimella 3. Ostetaan se vanha, sehän maksaa vain 1,8 rahaa. Tai uusi ohjelma vaatii uudet servut - 10 rahaa - ajamaan ILMAISTA avoimen koodin tietokantaa. Ei, säästetään ja pysytään vanhassa tietokannassa, joka maksaa lisenssiltään 6 rahaa vuodessa. Ja on toiminnaltaan ihan paska. Ja uusitaan ne vanhat servut 12 rahalla ensi vuonna.

4 Pakko ostaa kilpailutuksen voittaja. Väärin kilpailutettu ja väärin tehty sitten soppari. Vinkki: Sopimussakkoa kehiin, jo siihen kilpailutukseen näkyviin.

Ostettu ohjelma voi myös olla hyvä ja erittäin käyttökelpoinen mutta vaatisi koulutusta. Jos ei kouluteta, käyttäjät keksivät tyhmimmän mahdollisen tavan käyttää ohjelmaa. Myös nopeaa verkkoa voi ohjelma vaatia, 10 Megan ylikuormitettu verkko ei oikein riitä, jos suunnittelussa on ollut 1 Gigan verkko lähtökohtana. Raudan alimitoitus saa saman aikaan. Minkä hyvänsä raudan, työaseman, sovelluspalvelimen, tietokantapalvelimen - jopa varmistuskin on mahdollista munia, niin että se hidastaa sovellusta.

Miksi myydään paskaa?

Koska se käy kaupaksi. Oletkos ikinä ajatellut miksi ihmeessä joka koneesen asennetaan MS Office - miksei Libre Officea. Mihin tarvitaan Wordia enää? Eihän kukaan tarvitse paperitulosteita, kaikki menee nettiin tai sähköpostilla tai ERP:illä etiäppäin.

Hyvä, hyvin tehty ohjelma on kallis tehdä, jos ostaja ei ole varma ei sitä ohjelmaa aleta tehdä. Jos vanha ja huono menee kaupaksi pikku fixauksella, niin sitä myydään.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Totta joo, tosin onhan normaalin morjestamisen ja heilaamisen ero loppujen lopuksi aika marginaalinen. Varsinkin kun kuvakulmilla kikkaillaan.

Ano: Kiitos linkistä. Ihan hyviä huomioita. Tosin onhan niitä totalitaristisia järjestelmiä saatu aikaiseksi ilman vaalejakin.

Pyssymies: Kiitos hyvistä lisäyksistä. Painottaisin muuten kohtaa 1 ja siinä hyvät myyntimiehet saavat myytyä sutta priimana.

Anonyymi kirjoitti...

Tyhmä ja ahne myyntimies voi myydä paskaa ohjelmaa priimana. Fiksu ei. Kas, kun kauppasuhde kun katkeaa jonkun asiakkaalla tultua järkiinsä, ei sitä helposti saada uudellen aikaan.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Julkisella sektorilla tämä vaan toistuu. Muidenkin kuin ohjelmien kanssa. Avainsanat ovat ”välttämätön” ja ”kiire” ja niillä päästään pitkälle. Piru vie, niin muuten päästään valtionhallinnossa yleensäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, sitten on vielä yksi syy miksi ostetaan ja myydään paskaa. Muuta ei ole tarjolla. Suomenkielistä, suomen olosuhteiden mukaista, suomen lakien mukaista ohjelmaa.

Kas kun markkinat on pienet, ei ketään kiinnosta investoida ohjelman kehitykseen kun ei ole oletettavissa rahaa takaisin. Ostajia ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi rahoittamaan ohjelma. Siksi vanhaa, paskaa, ohjelmaa tekohengitetään maailman tappiin. "Uusi" versio saadaan myydyksi joka vuosi, koska lakeja muutetaan vuosittain - ja ohjelmaan pitää päivittää ne muutokset.

Tähän pikku muistelus viime vuosituhannelta. Joulukuussa aaton aattona muistaakseni, tuli tieto voimaan tulevasta maksukatosta sairaalalaskuihin. Muutos tuli voimaan - hinnankorotuksen lisäksi - tietysti 1.1. Ohjelman ylläpitäjät eivät sitten pitänetkään vapaita välipäivinä. Ohjelma saatin kumminkin päivitetyksi ja toimintaan. Tätä auttoi se, että kyseessä oli onneksi minikoneohjelma, jota käytettiin päätteillä tai pääte-emulaattoreilla. Piisas, että ohjelma asennettiin yhteen minikoneseen. Hommaa silti piisas ihan tarpeeksi.

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Sitäpaitsi paska on hyvää!
Vai voivatko sata biljoonaa kärpästä muka olla väärässä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos lisäyksestä

Qroquius Kad: Paska on hyvä juttu pieninä annoksina tasaisesti levitettynä esim. pellolla. Suurina läjinä esim. yliopistoissa se on kovasti haitallista.