keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

EGOKAPINA

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion suorassa lähetyksessä joka tulee Hujajärven kunnasta. Täällä on varsin sekalainen seurakunta joka yrittää tukkia tietä maansiirtotyömaalle eteneviltä sorakuormureilta. Tuossa porukassa näkyy äkkikatsomalla olevan ainakin liimatilhiä, punavihervästäräkkejä, sukkahousukoppeloita, koloradonqueeriäisiä, punapäähysteerejä sekä huivihuppuhippiäisiä. Minäpä yritän saada yhdeltä heistä hieman haastattelun tynkää. Anteeksi nei… rou… oletett… totanoin toveri. Voisitteko kertoa kuka olette ja mitä te täällä varsinaisesti vastustatte?

- Olen Lärbertiina Vätkytän-Läkittäinen. Olen tohtorikoulutettava Helsingin Yliopiston asenteellisen käsitehässimisen laitokselta ja tällä hetkellä osallistun Egokapina-järjestön toimintaan. Ja emme me täällä varsinaisesti vastusta mitään vaan me peräämme ihmisoikeuksiemme perään.

- Koska nuo rekkakuskit eivät aivan välittömästi uhkaa ihmisoikeuksianne niin voisinkos saada hieman täsmennystä?

- Johan nyt toki. Kas onhan niin että vaikka me saatammekin olla pumpulissa kasvaneita reaalimaailmasta vieraantuneita kermaperseitä niin kyllä meilläkin on oikeus tuntea itsemme aidoiksi taistelijoiksi. Ja tätä oikeutta me olemme täällä nyt toteuttamassa. Ja että se tuntuukin hyvältä. Aivan kuin olisi oikea partisaani.

- Toteutatte ihmisoikeuksianne häiritsemällä infrastruktuuria ylläpitävien miesten työtä? Infrastruktuurin jota ilman te ette olisi viikkoakaan hengissä.

- No joo, teknisesti ottaen on ehkä noin mutta tuo on kyllä haastattelijalta turhaa yksityiskohtiin takertumista ja osoitus siitä että insinööritodellisuudessa elävä haastattelija ei ymmärrä tunteen merkitystä. Ja muistuttaisin vielä että tämä partisaanitoimintamme täytyy tietenkin tapahtua turvallisissa ja riskittömissä olosuhteissa.

- Ja sen vuoksi leikitte partisaania ja nakotatte niin katujen kuin maanteitten tukkona nimenomaan täällä Suomessa?

- Tietenkin. Ei kai me minnekään Kiinaan mennä. Jouduttais vielä linnaan tai mitä lie. Ja hei minun pitää lopettaa haastattelu sillä nyt tuo yksi kuorma-autokuski nousi komuutistaan, heitti yhden meistä niskaperseestä ojaan ja se taitaa panna kohta seuraavia turpaan. Ei niin saa tehdä! Minun täytyy soittaa välittömästi poliisi!

- Ja juuri näinhän urhean leikkipartisaanin tulee toimiakin. Kerrotaanpa vielä kuuntelijoille että hetkeä ennen tätä haastattelua sain puhelinsoiton sanelevalta ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävältä korkea-arvoiselta virkahenkilöltä Lennipirkitta Löröttät-Sixteeniltä. Hän ilmoitti hallituksen suunnittelevan lakiuudistusta jonka mukaan kaikki hallituksen mielestä oikean asian puolesta toimivat leikkipartisaanit tullaan jatkossa luokittelemaan hälytysajoneuvoiksi joten jos he saavat päähänsä tukkia vaikkapa Kehä ykkösen vuorokaudeksi niin se sitten on ja pysyy tukossa. Luonnollisesti on myös niin että jos veetuuntunut autoilija antaa kyseisessä tilanteessa heitä selkään niin hänet tuomitaan virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta. Täällä Antero Lärvänen, leikkipartisaanien luvattu maa. Siirto rutioon.

Kiitos inspiraatiosta Reijo Koiraalle ja tietenkin leikkipartisaaneille joiden tuorein leikkipartisaani-isku löytyy tuosta linkistä.

 

26 kommenttia:

Catilina kirjoitti...

Miten Che Guevara olisi suhtautunut egokapinallisiin?

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Hän olisi varmaan tuhahtanut inhoten. Eivät nuo kakarat mitään oikeita kapinallisia ole.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Leikkipartisaanien ja lällyperseitten luvattu maa, jossa saa kaikin keinoin, mitä pienet aivot vain suinkin keksivät, häiritä ja vastustaa kaikkea luonnollista ja tärkeää normaalia elämänmenoa. Tunne riittää, ja sillähän on ymmärtäjänsä, suosijansa ja tukijansa maan korkeinta johtoa myöten. Stalina Marina ym. hutit ja muut ameebat - anteeksi Ameebat, en tahtonut teitä loukata !

vieras kirjoitti...

Onko Ykä tavannu Anteroa, Hösseä ja Perttaa viime aikoina?

Muuten, kävin maanantaina kissakahvilassa. Kuvasin tämmöisen videon:

https://gofile.io/d/xUEeyL

Ekku kirjoitti...

Voi hitto:)
Kyllä tästä nyt joku mielensä pahoittaa...

vieras kirjoitti...

Minusta on jännä lukea niitä Antero-tarinoita joissa Ykä on itse mukana. Onko semmoisia luvassa kevään aikana?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle, Yhel Turkkulaasel, Terho Hämeenkorvelle, vieraalle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Catilina & Yksi Turkkulaanen: Epäilemättä hän olisi ihmetellyt että onko tommosia olemassakaan. Ehkä olisi jopa pannut montun syrjälle tuumien että noitten on pakko olla ovelien kapitalistien juoni.

Terho: Juuri näin ja maamme johto on näitten leikkipartisaanien – vai voiskos sanoa partysaanien – henkisiä liittolaisia. Ja tosiaan, ameebat eivät ole tehneet kenellekään mitään pahaa. Ainakaan piruuttaan.

vieras: Olen heidän kanssaan samassa kirjoituksessa heti kun tulee asiaan sopiva inspis. Ja kiitos videosta. Ovathan ne kissit ihan mukavia otuksia.

Ekku: Epäilemättä pahoittaa. Leikkipartisaanille lienee kauheaa kun häntä ei oteta vakavissaan. Eikä noita voi ottaa vakavissaan.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Huomasitteko muuten?

Valko-Punainen Suomalainen SISU kuorma-auto (SISU Rock) ei pysähtynyt Oulun Elokäninän Taika-Tumppuun?

Sininen Ruotsalainen Scania sen sijaan pysähtyi peräti 2 kertaa... :D

Täällä pidemmässä versiossa se näkyy paremmin: https://twitter.com/elokapina/status/1368965777949396993

Nimetön kirjoitti...

Tere VNV. Katoppa se johtuu siitä ruåttalaisen nimestä, siitä alkuperäisestä: Scania Vabis. Niinku se entinen autokuski sanoi: scania vapsi vaan minä en pelänny yhtään.
Huru-ukko

Qroquius Kad kirjoitti...

No niin, tuo twitter-video onkin sitten aivan omaa luokkaansa.

Kaania-kuski ajoikin siis aluksi edellä, menetti sisunsa ja peruutti – vain päästääkseen takanaan tulleen sisukkaamman Sisu-kuskin näyttämään miten homma hoituu!

Voin kuvitella leikkipartisaanien pimpsojen lämpimän lirahduksen heidän kuvitellessaan Kaanian ja Sisun peruuttavan heidäm mahtinsa edessä – ja sitä seuranneen kauhun kouraisun heidän tajutessaan mitä nyt tapahtuisi.

Leikkipartisaanit eivät olisi Nuoria Älykkäitä Naisia, elleivät he olisi julkaisseet omaa pöljäilyään ja egokapinansa lievähkösti noloa epäonnistumista uhriutuen järkyttyneinä, miten kauhia Sisu-roisto ajoi päälle ja aiheutti vaaratilanteen!

Videotwiitin Egokapinan egonapinaa seuraavat kommentit ovatkin sitten hieman kyisemmänpuoleista luettavaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Kumpikaan kuski ei ollut tyhmä. Epäilemättä molemmilla teki mieli joko jyrätä tuo pelle autollaan tai sitten nousta komuutista ja vetää sitä niin turpaan että tukka taipuu. Mutta molemmat tiesivät että siitä seuraisi käräjäreissu jossa tuomiota antava tuomari voisi olla hyvin ymmärtäväinen näitten elämysmatkailijoitten elämysmatkailuun.

Nimetön kirjoitti...

Se on noille kuormaautokuskeille ikävä tilanne, eivät haluisi oikesti ketään vahingoittaa, mitäs teet, voishan siinä hypätä ulos ja vetää turpin noita kakroita, mutta tulisi syyte siitäkin ..

-jpt-

Nimetön kirjoitti...

.. oho ykä sanoiki jo asian

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, jpt. Juuri näin on.

Ekku kirjoitti...

Eikös ennen kielletty lapsia tai muuten toistaitoisia leikkimästä autotiellä?

Nimetön kirjoitti...

Videota katsoessani ja v-käyrän noustessa olisin mieluusti halunnut nähdä tilanteen, jossa auton kopista olisi noussut roteva kuski ja tarttunut noihin banderolleihin, muutamalla ravakalla liikkeellä lyönyt ne kappaleiksi ja heittänyt ojaan. Voi sitä itkupotkuraivareiden määrää, kun leikkikalut olisi tuhottu ja koko performanssi saanut nolon lopun! Samanlaisia verenpainetta nostavia tuntemuksia tuli itselleni videosta, jossa arvonsa tunteva somalityttö oli ilmeisesti hyvin yleisen tavan mukaan yrittänyt matkustaa pummilla bussissa. Sillä kertaa se ei vaan onnistunut, mutta takuulla on kuljettajia, jotka eivät vastaavia kärhämiä välttääkseen puutu ollenkaan tällaiseen käytökseen. Nyt vaan kuskilla tuli mitta täyteen ja hyvä niin. Saimmepahan taas lähes aitiopaikalta seurata erään tänne rantautuneen ihmisryhmän ylenkatseista röyhkeyttä. Kaikki nämä em. naisoletetut tyhjäntoimittajat katsoivat oikeudekseen haitata yhteiskunnan toimintaa ylläpitäviä ja ammattiaan harjoittavia miehiä työssään ja tiesivät etukäteen, ettei tässä lälly-yhteiskunnassa siitä mitään seuraa.


Rouva Ano

Pate kirjoitti...

Vastaisuuden varalle ehdottaisin, että asennetaan rekkaan helvetillinen ns sumutorvi. Jotta kun joku vihreydestä sekaisin oleva hyppii eteen, niin 150 db kehiin. Tai muuta vastaava.

Tinahattu kirjoitti...

Ei pidä vähätellä leikkipartisaanien kykyjä. Kunhan kokemus kasvaa ja rahoitus parenee, saattavat vielä panna ranttaliksi.
Amerikkalaiset ovat huomanneet Antifan olevan koulutettua ja järjestäytynyttä toimessaan. Suomi on vähäsen syrjäkylä mutta edistys edistyy.
________

Näin siis Saksassa vuonna 1948 mutta valtaajat ovat läsnä vielä vuonna 2021. Riehuvatko natotytöt ja partisaanit Suomessa vuonna 2094? Tulevaisuutta on hankala ennustaa.

GOLD IN THE FURNACE
BY
Savitri Devi
Calcutta 1952
https://ia800304.us.archive.org/31/items/GoldInTheFurnace_314/Gold_in_the_Furnace.pdf
. . .
Fräulein S looked at me with a sympathetic smile. “We all do,” she said. “But we must not take them and their mad regulations too seriously. They will not be here forever, anyhow. Germany cannot be kept down indefinitely; you know that as well as anybody. And who will care for their blasted “de-Nazification” once they are gone? In the meantime, we have to submit — outwardly; to play the game with them, the monkeys’ game, “Affenspiel”; “cette singerie,” she added in French. “That is indeed the right name for it in all languages.”
. . .

Pinlaareni kirjoitti...

Kuten jo aiemmin on todettu, Suomessa on kivaa ja turvallista leikkiä kapinallista. Ei tule poliisilta pamppua päähän. Silloin voi turvallisesti kasvattaa hyvyyspääomaa pään sisälle. Ja sosiaaliseen mediaan. Vai pitäisikö sanoa vihersosialistiseen mediaan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuo ylempänä mainittu Savitri Devi vaikuttaa tapaukselta, joka sata vuotta myöhemmin syntyneenä olisi tänään mukana egonapinoimassa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Savitri_Devi

Ilmeisen epätasapainoinen ja huomiohakuinen tyyppi, kuten sisunpysäyttelijät tyttökavereineen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Rouva Anolle, Patelle, Tinahatulle, Pinlaarenille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Wkku: Joo, näin ennen tehtiin. Tosin ennen lapset kasvoivat aikuisiksi. Nykyisin ei kaikille niin tapahdu.

Rouva Ano: Tuo kertomasi esimerkki kuvaa hyvin ns. kunniakansalaisten röyhkeyttä. Valitettavasti meilläkin saatetaan mennä Ruotsin suuntaan jossa niiltä ei edes lippuja pahemmin kysellä.

Pate: Ja ehkä varustukseen lisätään vielä jonkinlainen karja-aura.

Tinahattu: Asiaanhan tietysti vaikuttaa se, että valtakoneisto käytännössä siunaa noiden riekkujien teot.

Pinlaareni: Juuri näin asia on.

Qroquius Kad: Uusi tuttavuus. Kovasti on sotkenut monenlaista mystiikkaa potpurriksi.

vieras kirjoitti...

Tämä ei liity blogin juttuun, mutta halusin sanoa.

Yleensä on ollut tapana nähdä hallituksen tärkeimpien ministereiden olevan pääministeri, valtovarainministeri ja ulkoministeri.

Usein ajatellaan että tavoitellaan pääministerin paikkaa, ja siksi on tärkeintä saavuttaa suurimman eduskuntapuolueen asema

En ollut aikaisemmin ajatellut näin päin, mutta Hommalla oli eräs hyvä kommentti jonka mukaan persujen ei kannata yksiselitteisesti tavoitella pääminsterin salkkua, eikä edes valtiovarainministerin. Ulkoministeristä puhumattakaan kun se on paljolti diplomaattitehtävä.

Ensinnäkin pääministerin paikata pitää maksaa se hinta että pitää tarjota toiselle päähallituspuolueelle useita merkittäviä salkkuja. Siis jos ei yksinään saa enemmistöä eduskuntaan.

Pääministeri on teknisesti ottaen valtioneuvoston puheenjohtaja. Hän johtaa hallitusta kollektiivina ja on hallituksen hallinnollinen johtaja. Pääministeri ei kuitenkaan ole sektoriministeri joka johtaisi omaa hallinnonalaansa, ohjaisi sen sen rahankäyttöä ja tekisi hallinnonalaan kuuluvia päätöksiä. Pääministerin alainen ministeriö on valtioneuvoston kanslia, joka ei ole sektoriministeriö, vaan hallituksen toiminnan pyörittämiseen keskittyvä toimisto. Pääministerin valta ilmenee siinä kun hallitus päättää jostain kollektiivisesti. Muutoin valta riippuu paljolti pääministerin henkilökohtaisista ominaisuuksista ja johtamistaidoista sekä päätöksentekokyvystä. Pääministerin asemalla on suuri arvovalta ja stausarvo, mutta jos pääministeri on nahjus, todellinen valta on vähäinen.

Valtiovarainministeri jakaa rahat kaikille ministeriöille. Hän vaikuttaa valtion tulojen keräämiseen ja rahojen jakamiseen muille ministeiöille. Valtiovarainministeri ei hänkään ole sektoriministeri. Hän ei päätä miten kunkin ministeriön budjettia käytetään, eikä tee ministeriöiden toimialoihin kuuluvia päätöksiä. Kuten pääministerillä, valtiovarainministerillä on arvovaltainen asema ja korkea statusarvo.

Ulkoministeri on ehkä kaikkein eniten nimenomaan arvovaltainen ja korkean statusarvon positio. Sen päätehtävä on ulkosuhteiden hoito.

Kyseisen kommentin mukaan persujen kannttaisi arvovaltaisten ministerinsalkkujen sijaan tavoitella mahdollismman suurtä määrää sektoriministereitä. Arvovaltainen salkku tarkoittaa "syvyyttä" mutta suuri määrä sektoriministereitä tarkoitta "leveyttä". Leveys tarkoittaa sitä miten laajalle alueelle oma vallankäyttö ulottuu. Vaaliohjelman tavoitteita toteutetaan nimenomaan sektoriministeriöiden kautta.

vieras kirjoitti...

Tämä ei mahtunut joten toinen viesti. Suurimman eduskuntapuolueen ei ole pakko olla pääminsteripuolue. Periaatteessa se voidaan pelata oppositioon, jos muut liittoutuvat sitä vastaan. Tai se voi myös jäädä itse oppositioon.

Vaikka persut olisi suurin eduskuntapuolue, olisiko harkinnan arvoinen vaihtoehto luovuttaa sekä pääministerin, valtiovarainministerin että ulkoministerin salkut muille, jos saa vastalahjaksi valita mitkä tahansa sektoriministerit? Siis sen määrän ministereitä mikä olisi tarjolla hallituspuolueiden keskinäisen suuruusjärjestyksen mukaan?

Kuvitellaan tilanne jossa persut on vaalien jälkeen suurin eduskuntapuolue. Jos kuvitellaan että jaetaan 18 ministerin salkkua esim. peruspunamullassa jossa on täytteenä kristillset, eli PS+SDP+KEPU+KD. Kansanedustajia on persuilla 55 ja se on suurin puolue. Demareilla on 35, kepulla 20, kristillisillä 5. Yhteenlaskettuna 55+35+20+5 tekee 115. Keskinäisten suhteiden mukaan persulla olisi 8 tai 9 salkkua, demareilla 5 tai 6, kepulla 3 ja kristillisillä 1 salkku. Siis näin PS 8, SDP 6, KEPU 3 ja KD 1.

Tässä olisi persuilla kahdeksan sektoriministeriä. Neljä tärkeintä olisivat sisäministeri, oikeusministeri, opetusministeri ja kulttuuriministeri. Neljä muuta pitää hieman arpoa. Otetaan vaikka liikenne- ja viestintäministeri, puolustusministeri, peruspalveluministeri, sekä ulkomaankauppaministeri. Demarit, kepu ja kristilliset jakakoon loput 10 salkkua niin kuin haluavat.

Jotenkin tuntuu että tällaisella kokoonpanolla sektoriministereitä saisi enemmän aikaan kuin jos olisi pääministeri tai valtiovarainministeri mutta joutuisi niiden saamiseksi luopumaan monista merkittävistä sektoriministereistä.

Nuo neljä ekaa eli sisäministeriö, oikeusminsteriö sekä opetus- ja kulttuuriminsteriön molemmat salkut ovat semmoisia joiden avulla vaikutetaan todella moniin asioihin ja laajasti. Salkkujen avulla vaikutetaan hallinnonalojen rahankäyttöön ja virkanimityksiin jne. Sitten jos on molemmat opetus- ja kulttuuriministeriön salkut, siinä vaikutetaan isojen rahojen käyttöön, koska ministeriöllä on perinteisesti ollut suurimpiin kuuluva budjetti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. En lähde spekuloimaan sillä persut eivät ole hallitusvallassa ennen kuin niillä on 101 kansanedustajaa.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt päästään koronasta eroon. Matut laitetaan kärkeen rokotusjonoissa muutoinhan maa pysähtyy ja bileet basaareissa loppuu.
Olisipa tämä korona ollut kerrankin ebolankaltainen virus niin noita elättejä olisi mennyt muutama enemmän.
Suunnitelma, ainakin YLE:n ja Sannan lausuntojen mukaan on se, että matut rokotetaan ja muille ulkonaliikkumiskielto.
En aio lähteä virkapuku päällä kiusaamaan omiani. Köh köh,lienee korona ja 21 vrk karanteeni.
Jos joku vielä väittää, että väestönvaihto on valhetta niin kannattaisi miettiä uudelleen.
Matut palkitaan siitä ettei niitä kiinnosta paskaakaan.
Meitä voi kyykyttää ja Sannafanit nauttii siitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Tuo viimeisin matuidea on kyllä puhdasta vittuilua tavallisille suomalaisille. Ja noille kunniakansalaisille ilmoitus että te voitte tehdä mitä lystäätte.