tiistai 30. maaliskuuta 2021

ILMIANTAJIEN PRIKAATIT

Kirjoituksen aihetta tuli hieman sivuttua aikaisemmassa epistolassa mutta ajan puutteen vuoksi se jäi vähälle joten se kannattaa nostaa esille omassa jutussaan. Alkuun voidaan todeta. että jos sekä valtionvarainministeriö että oikeusministeriö tilaavat Åbo Akademilta työryhmätyön johtopäätöksineen niin asia kannattaa ottaa vakavasti ja mitä varmimmin työryhmä tarjoaa tilaajille juuri sitä, mitä haluttiinkin ja tarjotussa alkaa olla hyvin ikävästi DDR:n makua. Asiasta uutisoi Iltalehti ja otsikko on varsin hyytävä:

Ministeriö haluaa kitkeä vihapuhetta – raportti suosittaa: some-agentteja, antitrollien armeija ja ilmianto-organisaatio.

Muistutetaan heti alkuun että termi vihapuhe on blankotermi joka halutaankin pitää blankoterminä että sitä voitaisiin käyttää sopiviin poliittisiin tarkoituksiin. Toisekseen voidaan – itse otsikosta – todeta, että eivät mitkään internetin trollit ole varsinainen ongelma sillä nehän irvailevat kaikille ja kaikesta ja haastavat riitaa saadakseen ihmiset polttamaan päreensä. Vähän niin kuin Eppu Normaali aikanaan lauloi ”pioneereille olen fascisti, fascisteille pioneeri, mä rääyn ja heitän herjaa vaan”. Mutta eihän tässä viritelmässä trollien perässä ollakaan vaan väärinajattelun.

Se, mikä kyseisessä – siis tilatussa – työryhmän tuotteessa herättää pelkoa on termi ilmianto-organisaatio. Sellainenhan oli käytössä nimenomaan DDR:ssä. Pistääkö kylmiä väreitä kenellekään? Ja mihin sitä organisaatiota käytettäisiin? Mitäs työryhmän tuotoksen otsikko kertoo:

Suosituksia toimista, joita Suomessa pitäisi ottaa käyttöön julkisissa ammateissa toimivien henkilöiden suojelemiseksi vihapuheelta sekä vapaan mielipiteenilmaisun turvaamiseksi.

Varsin mielenkiintoista kuinka sama lause puhuu itse itsensä pussiin sillä jos vapaata mielipiteen ilmaisua turvataan rajoittamalla vapaata mielipiteen ilmaisua niin jäljelle jääkin  vain ”julkisissa ammateissa toimivien henkilöiden suojeleminen vihapuheelta”. Vihapuheelta jota ei Suomen laki edes tunne. Eli jäljelle jää vain valtakoneiston, virkakoneiston ja valtamedian jäsenten suojeleminen perustellulta arvostelulta. Kuinkas tätä – varsin uudelleenmääriteltyä – mielipiteen vapautta sitten suojellaan? Uutinen kertoo:

Loppuraportissa on listattu 25 toimenpidesuositusta. Ensimmäisenä on mainittu ”Trusted flagger” -tyyppisen organisaation perustaminen, joka voisi ilmiantaa vihapuhetta.

Ilmianto-organisaatio? Ei ilmiantamaan väkivaltarikoksia. Ei ilmiantamaan seksuaalirikoksia. Ei ilmiantamaan omaisuusrikoksia. Mutta ilmiantamaan jotain laissa määrittelemätöntä jota on jo pitkään käytetty blankoterminä hiljentämään väärinajattelua.

Olen monta kertaa peräänkuuluttanut viralliselta taholta seuraavaa lausetta:

Valtakoneiston, virkakoneiston ja valtamedian perusteltu – ankarakin – arvostelu ei ole rikollista, vaan se kuuluu olennaisena osana sekä sananvapauteen että ihmisoikeuksiin. Jos tämä arvostelu aiotaan hiljentää millä tekosyyllä hyvänsä, niin kyseessä on mielivalta.

Ja tätä lausettahan me saamme odottaa. Ei sitä esitetty tuossa työryhmässäkään. Puhuttiin vain vihapuheen hiljentämisestä. Sillä tässäkään viritelmässä ei ole kyse sananvapaudesta vaan väärinajattelun hiljentämisestä. Valtakoneisto ei puolusta sananvapautta vaan suojelee itseään ettei joutuisi vastuuseen siitä, mitä on saanut aikaiseksi.

Lisätään vielä tämän työryhmän ehdotus:

Vihapuheesta ja syrjinnästä irtisanoutuminen nostetaan jo vaaleissa ehdolle asettumisen kriteeriksi.

Kun termit ”vihapuhe” ja ”syrjintä” ovat maassamme vihervasemmiston määrittelemiä niin kyseinen ehdotus vie toteutuessaan samalla demokratian romukoppaan. Mutta eihän Järjestelmäpuolue tarvitsekaan demokratiaa muuhun kuin oman valtansa kerran neljässä vuodessa tapahtuvaksi vahvistamisrituaaliksi.

Kannattaa vihaäänestää niin kauan kuin siihen on vielä mahdollisuus.41 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Jaa että "Trusted flagger"? Toimiikohan se myös false flaggerina, etsiytyen vihapuhujien vihasivustoille suoltamaan vihapuhetta vastauksen toivossa, ja sitten ei kun ilmiantamaan?

Tämä urkkimis- ja ilmianto-organisaatio asetettanee opetus-, kansanvalistus- ja oikeinajattelemisministeriön alaisuuteen, sillä onhan soma Li Lystikäs todennut vasemmistolaisen epäkivan olevan silleen niin kun kivempaa, tai ainakin erilaista.

Vaan ei tässä kyllä oikein naurun sijaa ole.
Kuten bloggauksessakin todettiin, sananvapauteen kuuluu oikeus arvostella poliittista, hallinnollista ja mediaeliittiä. Jos siinä ylitetään esim. kunnianloukkauksen rajat, on loukatulla taholla oikeus hakea itselleen hyvitystä tuomioistuimesta.

Mutta sananvapautta ei voi rajoittaa etukäteen. Se on sensuuria, jota demokraattisessa oikeusvaltiossa ei voi olla kuin valtakunnan vaarantavissa poikkeusoloissa, koska ilman sanavapautta ei voi olla demokratiaa.

Eikä sananvapautta voi olla rajoitettuna. Se on sensuuria.
Sananvapaus joko on tai sitä ei ole.

Ja eliittimme on päättänyt, ettei sitä saa olla.

Nimetön kirjoitti...

Totalitarismiin luisutaan hyvää vauhtia. Paitsi että ehdotetut jutut suojelisivat valtaa pitäviä arvostelulta menneistä teoista, se suojelee myös tulevien tekojen varalta. Onko tarkoitus lisätä kierroksia esimerkiksi viherhumpan, liittovaltiokehityksen ja "taakanjaon" suhteen yleensäkin? Meinaan että jos EU-tasolla päätetään vaikka tuplata tänne haalittavien ihmisten määrä niin kyllä se parranpärinää aihettaa. Sitähän ei sitten tietenkään ole mukava kuunnella. Siksi tällainen koneisto on saatava.

Tällaisia lakeja ja hallintokoneistoja luodaan, kun ollaan aivan varmoja, että vallassa ollaan nyt ja aina. Kysyin ehkä 15 vuotta sitten eräällä palstalla, kun aiheesta keskustelin, että miten sitten jos valta päätyykin poliittiselle vastustajalle? Onko sitten hyvä? Jotkut tajusivat mutta eivät kaikki.

Totalitarismeissa käy aina niin, että kun vastustajat ovat maanpaossa, mielisairaalassa, uudelleen koulutettavana ja joukkohaudassa, koneisto alkaa tuhota niitä vähemmän fanaattisia. Näin kävisi tässäkin tapauksessa. Ja on ihan turha kuvitella etteikö Suomessa voisi käydä näin. Siihen kun lisätään vielä ulkovaltojen sekaantuminen konfliktiin niin A vot! Sekin on nimittäin sääntö ilman poikkeusta, että ulkopuoliset sekaantuvat kriisiin.

Jos poliitikot ja virkamiehet eivät kestä asiallistakaan arvostelua, suosittelen ostamaan kuulosuojaimet. Se vaihtoehto olisi paljon turvallisempi kuin valmistella sortokoneistoa.

maallikko

Juha Kivela kirjoitti...

Ykältä jälleen ajankohtainen ja erittäin tärkeä kannanottoa asiaan, kuten kommentoijilta Qroquius Kad ja maallikko.

QK toi erittäin hyvin esille sananvapauden, sensuurin ja demokraattisen oikeusvaltion.

Maallikko on varmaan oikeilla jäljillä siinä, miksi tätä totalitarismiin siirtymistä on valtiovalta parhaillaan kiristämässä.

Tarkkailkaa lähiympäristöänne, kuntaanne ja kaupunkianne, kuinka se muuttuu väestönvaihdon ja massamaahanmuuton johdosta. Asioita, joita ei siis saisi valtaa pitävien mielestä arvostella.

Toivottavasti voimme vielä vapaasti äänestää. Äänestäessä on syytä tarkistaa tuota syrjintä kysymystä vaikkapa Helsingin kaupungin henkilöstöhankinnan periaatteet -julkaisun (2008) pohjalta, jossa 1. Johdanto kuuluu seuraavasti: "Yhdenvertaisuusperiaatteen noudattaminen vaatii ottamaan huomioon erityisryhmien tilanteen ja edistämään laaja-alaisen tosiasiallisen tasa-arvon toteutumista. Kaupungin käytäntönä on, että kahdesta kelpoisuudeltaan ja sopivuudeltaan samanarvoisesta hakijasta haettavana olevaan tehtävään valitaan aliedustettuun ryhmään kuuluva hakija".

Kuinka moni pormestari ja kaupunginvaltuuston jäsen on muuten ehtinyt toteuttaa tuota KANTASUOMALAISTA tosiasiallisesti syrjivää syrjintää ja vihaa Helsingin kaupungin ominaisuudessa?

Tuosta Helsingin kaupungin syrjinnästä laittoi erinomaisen youtube-pätkän toimittaja Ivan Puopolo. Linkki alla, jos aikaa ja kiinnostaa katsoa.

[https://www.youtube.com/watch?v=r1M6dLAytGk]

Itse pyrkisin poistamaan tuollaisen syrjinnän muodon Helsingin kaupungin henkilöstöhankinnan periaatteista välittömästi. Kuinka moni muu kuntavaaliehdokas olisi samaan valmis?

Nimetön kirjoitti...

Joskus joku viisas sano että olen ehdottomasti eri mieltä hänen kanssaan mutta puolustan viimeiseen hengenvetoon hänen oikeuttaan mielipiteeseensä.
Ken lienee en muista, lause jäi mieleen.

T:Ihmettelijä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, maallikolle, Juha Kivelälle ja Ihmettelijälle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, Suomessa on kyllä olemassa jo lainsäädäntö liittyen kunnianloukkaukseen, väkivaltaan yllyttämiseen jne. Mutta näemmä sitä varsinkin kunnianloukkauksen määritelmää halutaan venyttää ja nimenomaan tiettyyn suuntaan. aivan samoin kuin sitä äärioikeistolaisuudenkin määritelmää. Ja tällä menolla saavutetaan pian se itäsaksalainen sananvapauden taso.

maallikko: Hyviä huomioita ja olen pannut merkille saman. Vihervasemmisto uskoo että sen valta on ja pysyy. Mutta vaalithan ovat edelleenkin olemassa. Kuinka toimia? Tuo lause ”Vihapuheesta ja syrjinnästä irtisanoutuminen nostetaan jo vaaleissa ehdolle asettumisen kriteeriksi” on yksi keino ja vielä helvetin härski. Kas kun sen vihapuheen määrittelyvalta on nimenomaan vihervasemmistolla.

Juha: Tuo positiivinen syrjintä on tosiaan alkanut jo ennen vuotta 2010. Ja sitä on epäilemättä toteutettu laajassa mitassa. Samanlainen positiivinen syrjintä on tietysti voimassa asuntopuolella. Kuinka monta asunnotonta etnisesti edistyksellistä Suomessa on? Ja kiitos linkistä.

Ihmettelijä: Taisipa olla Voltaire. Ja se viisaus kannattaisi muistaa edelleenkin. Ehkä kyseinen Voltaire olisi Suomessa nykypäivänä leivättömän pöydän ääressä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ei ollut Voltaire, vaikka lausuma on usein liitetty häneen, vaan tämä daami:

https://fi.wikiquote.org/wiki/Evelyn_Beatrice_Hall

Ranskalaisella herrasmiehelläkin oli kyllä paljon lausumia, jotka olisivat saaneet eliittimme kirkumaan raivosta:

https://fi.wikiquote.org/wiki/Voltaire

Nimetön kirjoitti...

Yrjö: Mä olen ollut jokaisessa helsingin asuntolassa näiden vuosien aika vastaus kysymykseesi on 0 ellei mustalaisia lasketa..

Qroquius Kad kirjoitti...

Raportin takana oli vahvaa asiantuntemusta:

"Liite 2. Asiantuntijat ja taustamateriaalit
Kansalaispaneelissa oli kuultavina seitsemän asiantuntijaa:

Milla Aaltonen työskentelee oikeusministeriössä hankepäällikkönä
Tiedolla vihaa vastaan -hankkeessa.

Jessikka Aro on Yleisradion toimittaja ja tietokirjailija. Aro on erikoistunut
Venäjään, ekstremismiin ja informaatiosodankäyntiin.

Måns Enqvist työskentelee poliisitarkastajana poliisihallituksen poliisi-
toimintayksikön rikostorjunnan vastuualueella.

Robin Harms työskentelee erityisasiantuntijana ja tiiminvetäjänä
yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa.

Vilja Härkönen työskentelee vaikuttamistyön avustajana ihmisoikeusjärjestö
Amnesty Internationalin Suomen osastossa.

Tarja Mankkinen on ollut sisäministeriön palveluksessa yli 20 vuoden ajan ja
toimii tällä hetkellä kehittämispäällikkönä poliisiosastolla.

Reeta Pöyhtäri (YTT) työskentelee tutkijatohtorina Jyväskylän yliopistossa.
Hänen tutkimuksessaan keskeisiä aiheita ovat mm. julkisen
keskustelun haasteet digitaalisessa mediaympäristössä,
erityisesti vihapuhe ja häirintä."

Listaykkönen kehuu itseään näin:

https://valtiolla.fi/milla-aaltonen-taistelee-tiedolla-vihaa-vastaan/

Pillittävä Jessi-rukkahan onkin jo tuttu.

En jaksanut googlettaa noita viittä muuta. Mitä turhaa;
samaa kamaahan he vain, eri nimillä.

Nimetön kirjoitti...

Kyllä se hurjalta kuulostaa, kun tuommoista suunnitellaan ihan oikeasti. En osaa asiaa perkaa syvällisemmin, mutta tyhmempikin tajuaa mitä tuleman pitää. Vähän ot mutta tuskin haittaa, luin kertauksena ajan kuluksi ykän kirjoituksen Antenni, ihan pirun hyvä tarina. Ehkä tarvittaisiin ihan oikeasti pikku keppostelua.. T. Oloneuvos

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle ja Oloneuvokselle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad:

Viesti1: Kiitos lisäyksestä. Ja mehän noudatamme tuota oppia. Ei me vaadita, etteikö vihervasemmistolaiset saisi puhua pehmoisia. Mutta me vaadimme, että meillä on oikeus puhua omat mielipiteemme. Julkisesti.

Viesti2: No joo, tuossahan sitä oli sitä asiantuntemusta. Karmeaa vaan on, että valtiovalta ottaa sen vakavasti. No joo, tilaustyöhän se oli niin eihän siihen muuta porukkaa otettaisikaan.

Ano: Kiitos tiedosta joka ei ollut kenellekään yllätys. Ja voimia eloon sinulle.

Oloneuvos: Tyhmempikin tajuaa tosiaan mitä tuleman pitää. Ja kiitos kannustuksesta. Sitä Antenni-juttua oli mukava kirjoittaa. Paras keppostelu aivan lähiaikoina tapahtunee vaaliuurnilla.

Nimetön kirjoitti...

Kyllähän tämä nyt siltä näyttää, että parempi pitää passit ja paperit kunnossa ja käden ulottuvilla 24/7 ,sekä käteistä niin että saa perheensä mihin tahansa maailmankolkkaan turvaan. Kohta se on menoa, ei maha mittään..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Varteenotettava vaihtoehto nuoremmille. Minä itse rouvani kanssa ollaan päätetty että me pysytään Suomessa loppuun saakka. Vaikka se loppu olisi katkerakin.

seppo kirjoitti...


jos tuosta tehdään laki ja asetus ja aletaan jopa oikeasti kyttäämään ja rangaistuksia jakamaan.. saattaa olla että silloin kupin reuna Sepinkin lasissa tulvii yli. Tämä ei ole uhkaus eikä vihaputatta.. vaan lupaus. Pakkohan tuota hulluutta vastaan on jotenkin tapeltava, että historia ei toistaisi itseään kuten KAIKISSA komukkamaissa on nähty.

Näiden paskapäiden on aivan turhaa "jeesustella" oikeusvaltiosta mm. Unkarin tai Puolan kohdalla. Niissä maissa kun on kokemusta myös siitä paremmasta väkivallasta.

Sepi.

ps. jos ei korona korjaa tai punikit tapa, niin toivottavasti joskus vaikka sitten horisevana vanhuksena voisimme Lälläveden saunan leppoisissa löylyissä parantaa maailmaa jos se vielä olisi suinkin mahdollista hiilineutraalissa Pinnanmaan tai Keskeisen maan periferiassa ;)

Obb kirjoitti...

Eikö nuo vihervasemmiston "älyköt" tajua, että kun kaikki vihapuhe on kielletty jossei peräti kriminalisoitu niin sen jälkeen vihapuheet muuttuvat teoiksi.
Tokihan edelleen saisi vihapuhua esim. perussuomalaisten kannattajista, me kun
tunnetusti olemme tyhmiä natseja kouluttamattomia fasisteja ja kaikki rakastamme vassujen mielestä palavasti Putinia.
Kunpa poliitikot tietäisivät mitä kansa AJATTELEE nykyään, niin vihapuheen merkitys
kalpenisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Seppo. En tiedä, mikä saa nesteen tulvimaan reunan yli mutta valtakoneistomme tekee parhaansa että niin tapahtuu. Eikä se välitä tavallisen kansalaisen ajatuksista hevon vittua. Unkarissahan muuten toimittiin täysin demokratian mukaisesti ja jostain syystä se onkin sitten demokratian vastaista. Ehkä se on sitä uusdemokratiaa. Toivotaan että joskus tavataan Lälläveden saunassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Obb. Meni kommentit ristiin. Mutta olet täysin oikeassa. Jos ihmiseltä viedään kynä, niin se saattaa tarttua miekkaan. Ja vihapuhehan ei koske kansallismielisiä millään muotoa. Niille saa haistatella niin paljon kuin huvittaa.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Jaa siellä on työryhmässä ollut Aro mukana? On ainakin sitten uhriutumisen asiantuntijuus ollut kunnossa.

Johan ne viimeksi esittelivät, että lähes jokaisesta kontaktista virkavallan kanssa laitetaan jatkossa aseluvat poistoon. Sitten ei enää haittaa vaikka kuppi tulisikin täyteen, vielä kun saadaan pandemian takia vaalit siirrettyä jatkuvasti tulevaisuuteen niin ei tarvitse pelätä alamaisten kapinaa missään muodossa.

Nimetön kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Kehitys on näköjään joka asiassa lähtenyt yhtäkkiä vuoden parin aikana kiitolaukalle. Ei ole oikein hyvät odotukset jatkoista. Tulee mieleen Radio Jerevan ja: -meiltä kysytään: onko kommunismissa poliisia? -me vastaamme: ei tarvita, ihmiset ovat oppineet pidättämään itse itsensä siinä vaiheessa.

Ja kaikkein pahin aavistus on, mikä mieleen tulee, on se että onko tämä sellainen takautuva itsekritiikkijuttu? Sanoin kaverille leikilläni että tiedätkö mikä on nokikeppi 90-luvulla kun katselin kn Paukkua ja se nauratti, tuleeko tuomio?

Yst. terv. Ano Nyymi

Nimetön kirjoitti...

Ostin uudet vihapuhujat. KEFin Q-sarjaa, 100W RMS. Vihapuhe alkaa torstaina 19:02 ja kestää lähes kolme tuntia. Varmaan viimeisiä vuosia, kun yle tämän Johann Sebastian Bachin Matteus-passion lähettää.

Suosikaa lähimaksua: Cash, today.

-tD

Nimetön kirjoitti...

Nimetön ilmianto viranomaisille on ollut käytössä pidempäänkin. Vihapuheen ilmianto on jatkumoa. Verottajalle ja Kelalle on voinut tehdä ilmiannon vaikka ihan pirruuttaan ja kusessa on kohde. Tulee verotarkastus ja Kelan tuet loppuvat kunnes asia on selvitetty. Muistaakseni netissä on oikein kuponkeja jolla voi tehdä ilmoituksen nimettömänä.

Muistelen että Lapissa tapahtui. Matkailuyrittäjälle tuli yllättäen verotarkastus. Joku oli kylillä kehuskellut että nyt loppuu se Harrikalla ajelu. Tuloksena yrittäjä sai parikymmentätonnia palautusta koska oli maksanut alvit myös Norjan puolelle suuntautuneista retkistä. Ei olisi tarvinnut. Matkailuyrittäjä lupasi tonnin palkkion ilmoittajalle mutta tiettävästi kukaan ei ole ilmoittautunut.

MOT kertoi rakentajasta jolta vietiin Naantalissa talot ja rahat. Omatkin rahat. Sanottiin vaan ohjelmassa, että tässä ei oltu noudatettu hyvää tilintarkastustapaa. Tehty mutu tuntumalla ilmiannon perusteella. Kiitos ja anteeksi.

Tässä tullaan oikeusvaltio periaatteeseen. Jos ilmianto on perätön ja voi aiheuttaa suuriakin menetyksiä, et saa ilmoittajaa vastuuseen. Ovat viranomaisten erityisessä suojeluksessa.

Nimetön kirjoitti...

Kiitos Ykälle vertahyy... tarkoitan verratoman hyvästä kirjoituksesta. Samoin Kommentoijille. Kuten täälläkin on mainittu, persut ja ilmeisesti kristitytkään ei eivät ole kansanryhmä. Sen sijaan kaikki viherpunikkien suojakuplan sisälle mahtuvat ovat arvostelun ulkopuolella - arvostelu = vihapuhe.

Nimetön kirjoitti...

Jäi tuosta edellisestä kommentistani tarkennus pois. Torstaina tuleva vihapuhe on Orwellin koodissa numerolla 1984.

Tänään muuten tulee JSB:n syntymästä 336 vuotta.

-tD

Qroquius Kad kirjoitti...

Aika arvostuksia muuttaa.
Wanhan herra J.S.Bachin kuollessa hänen kaksi poikaansa olivat kohonneet nimekkyydessä hänen ohitseen niin, että kuolemasta uutisoitiin:
"Suurten Bachien isä kuollut".
Sittemmin Johann Sebastian kohosi hänelle kuuluvalle sijalle perherankkauksessa, tosin vasta kauan kaikkien kuoltua elävien uudelleenrankkaamina.

Stalinin kuoltua järjestettiin Hruštšovin johdolla destalinointi, johon hänkin uskalsi ryhtyä vasta kolmen vuoden kuluttua Joe-sedän kuolemasta.
Kiinassa ei koskaan ole järjestetty vastaavaa Maon tekemisistä (demaointi? Ei sellaista sanaa olekaan!) eikä järjestetä, vaan Suuri Ruorimies on edelleen suuri, joskin hieman kiistelty hahmo Kiinan historiassa.

Miten lie historia kohteleekaan Manna Sariinia tyttökavereineen?

Nimetön kirjoitti...

Pavel Mozorov -prikaatit iskevät!

Pitäisiköhän ilmiantaa sirpa paatero - lapsipornon / huumeiden suurkäyttäjä? paavo arhinmäki – veronvälttelijä? Goldstein – kansanvihollinen? Lauta-matti vanhanen – korruptoitunut maanpetturi? Jessikka aro – huumeiden välittäjä? johanna vehkoo – vihapuhuja? Kirov – saksan agentti? Lavrentin Berija – trotskilanen, usalaisen suurpääoman sylikoira? Kaius Niemi – putlerin kätyri & vakooja? Heidi hautala – verorikollinen? Virtasen Matti, sillä on hianompi auto kun mulla, ei voi olla laillista semmonen.

Nimetöntä ilmiantoa pitää hyödyntää ihan vaan periaatteen vuoksi. Saakoon maistaa omaa lääkettään ja kun ei polpolla ole tähdellisempää tekemistä. Ylikuormitetaan systeemi.

Kumma juttu, äärivasemmisto ja muut fasistit vaativat sananvapauden rajoittamista. Kootaan äärivasemmistolaisista ja mielenterveysongelmaisista työryhmä, joka yllättäen päättää suosittaa sensuurikoneistoa. On se kumma. Tämä on semmoinen ehdotus, että pitäisi olla paateron poliittisen uran loppu. PING: PS, kok ja kd ja jos kepuleissa on joku rehellinen. Pitäisi saada enemmistö epäluottamuslauseen taakse. Joko paateroa tai koko hallitusta vastaan. Parempi olis ensin paatero ja sitten hallitus nurin.

”yyy ja xxx irtisanoutuminen nostetaan jo vaaleissa ehdolle asettumisen kriteeriksi.” - Onkos tämä unkarin diktatuurista tämä lause? Vai venezuelasta? Neuvostoliitosta? Onkos muuten SDP pyytänyt sisällissodan aloittamista anteeksi ja irtisanoutunut väkivallan käytöstä politiikassa? Entä kansallissosialismista, onko SDP tuominnut suomen kansallissosialistista puoluetta ja sen perillistä – itseään siis. Ei taida – ei natseja hallitukseen, ei natseja minnekään! Tässäpä PS:lle vaalilausetta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys keski-ikäiselle pikkupojalle, Ano Nyymille, tD:lle, Ano1:lle, Ano2:lle, Qroquius Kadille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

keski-ikäinen pikkupoika: Joo, uhriutumistaito on kyllä hallussa. Ja kansan riisuminen aseista on prosessi joka etenee hitaasti mutta varmasti.

Ano Nyymi: Kehityshän on jatkunut sinänsä jo kauan mutta tosiaan viimeiset pari vuotta ovat olleet kiitolaukkaa. Itsekritiikkijutun omanlaisensa pohjat oli kun Petelius meni pyytelemään anteeksi 1980-luvun sketsejä. Yleensäkin näyttää siltä että viharikos ei koskaan vanhene koska aina mielipiteestä joku kopio netistä löytyy.

tD: Piti ihan tarkastaa. Kelpo kaapit näyttävät olevan.

Ano1: Totta puhut ja lisätään tähän perättömät lastensuojeluilmoitukset joilla voi tehdä ihmisille tosi ikävää jäynää.

Ano2: Asiahan on juuri niin kuin totesit.

Qroquius Kad: Tuo tieto Bachista oli minulle uusi. Kiitokset. Kiina on siitä veikeä valtio että Maohan on arvossaan vieläkin, maata johtaa kommunistinen puolue ja maa on silti niin sikakapitalistinen että Mao kääntyisi haudassaan jos tietäisi. Jos historiassa on vähääkään oikeudenmukaisuutta niin Marin muistetaan osana sitä falangia joka typeryyttään teki parhaansa tehdäkseen Suomesta elinkelvottoman.

Pyssymies: Sinänsä toivoisin että se ilmianto/rikosilmoitusrumba loppuisi ja alettaisiin riitelemään ihan reilusti ja rehellisesti. Ja SDP ei pyydä anteeksi mitään. Koskaan.

Tinahattu kirjoitti...

Eilen oli puhetta huulipunahallituksesta. Lipstick Brigade taitaa olla lähtöisin amerikoista, näin sen eräässä verkkojulkaisussa.

NATO Strategic Communications Centre of Excellence
https://stratcomcoe.org/abuse-power-coordinated-online-harassment-finnish-government-ministers
Lipstick brigade. Lipstick girls. Feminist quintet. Tampax team. These are all phrases used on Twitter to refer to the current coalition in Finland, . . .

Nimetön kirjoitti...

Vihapuhe on paitsi blancotermi, myös täysin älytön sellainen koska eihän tässä varsinaisesta puheesta edes ole kyse vaan kirjoittelusta, enimmäkseen somessa. Milloinkas eliitti on kiinnittänyt pätkänkään huomiota alamaisten puheisiin saati edes kuunnellut. Somessakaan tosin ei vihata - viha edellyttää kohteen tuntemista - vaan ollaan kiukkuisia tai raivostuneita, ihan normaaleita inhimillisiä vastareaktioita.

Joku (Rouva Ano?) viittasi ed. blogissa siihen että suomalaiset on valittu maailman onnellisimmaksi kansaksi. Eipä, vaan Suomi valittiin maailman onnellisimmaksi maaksi. Tässä on iso ero koska yhdenkään suomalaisen mielipidettä asiasta ei kysytty. Joku kv. pulju omine kriteereineen vain päätti niin ja nyt kananaivoiset päättäjät heittelevät yläfemmoja ja ottavat kunnian itselleen. Miten valtio voi ylipäänsä olla onnellinen?

Menee samaan hilpeyssarjaan kuin Suomen jaettu 3. sija korruptoitumattomuudessa, taaskaan ei kansalaisilta kysytty koska ei olisi saatu kivaa tulosta. Suomi - avoin yhteiskunta ja reilu meininki. Pöyristytään, kun esim. tuossa naapurissa alipalkattu miliisi edelleenkin vaatii itselleen vähän dinkiä katsoakseen pikku liikennerikkeitä sormien läpi, mutta Suomen hyväveli-systeemissä saa ihan reippaasti liikutella satojatuhansia, virkamiehiä soveliaille paikoille ja muistaakseni puoluetukiakin perusteltiin sillä, että poliitikoille ei syntyisi houkutusta korruptoitua. Kuinkas on onnistuttu? Puoluetukia nostetaan jatkuvasti, joten tästähän voisi päätellä että se korruptioalttiuskin on lisääntynyt.
tira+

Qroquius Kad kirjoitti...

Lipstick Brigade oli hieman aikaisempi muodostelma:

https://www.amazon.com/Lipstick-Brigade-Untold-Washingtons-Government/dp/0692374108

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tinahatulle, tira+:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tinahattu & Qroquius Kad: QK selvittikin sen lipstick brigaden alkuperän. Huulipunahallitus on kyllä ihan suomalaista alkuperää.

tira+: Oli sen verran hyvä kommentti että ei minulla ole siihen oikein lisättävää.

Juha Kivela kirjoitti...

Kun tuossa tira+ mainitsi tuon "maailman onnellisin kansa" tai "maailman onnellisin maa", niin tulin tuota sanontaa/teemaa tänään ajatelleeksi, kun ajoin pitkästä aikaa Helsinginkatua pitkin Kalliossa ja näin tämän "maailman onnellisimman kansan"/"maailman onnellisimman maan" ruokajonon...

Jotenkin mieleeni kumpusi ajatus, että tuo "maailman onnellisimman kansan"/"maailman onnellisimman maan" -titteli on peräisin maahamme saapuneilta "maailman onnellisimmilta kansoilta", jotka pääsevät täällä yltäkylläisen pöydän ääreen lämpimän asunnon suojiin, tilit ja taskut täynnä kantasuomalaisen veronmaksajan kustantamia antimia ja kodin lämpöä...

Hölmölän alkuperäisesti asuttaneet sitten lampsivat kiltisti ja alistettuina siihen ruokajonoon. Jottei tämä menisi täysin vihapuheeksi ja maalittamiseksi, niin täytyy todeta, että muutama todennäköisesti kauko-idästä kotoisin oleva oli myös vieraillut antimia noutamassa. Jonosta puuttui, siltä osin kuin autoa samalla ajaen pystyin tarkkailemaan, afrikaanot ja lähi-itäläiset, nuo joista muuan poliittiset puhuvat päät povasivat maallemme, kaupungeille ja kunnille, oikeita kultamunia. Ehkä olivatkin tuossa tärkeässä työssään ja tehtävässään korjaamassa maamme huoltosuhdetta... mene ja tiedä.

PS. Jos luoja suo ja äänestämään tästä vielä pääsemme, niin muistakaamme hieman keppostella vaaliuurnilla ;)

PSS. Kommentoijilta erittäin hyviä kommentteja.

Tinahattu kirjoitti...

Jaa, tosiaan, Lipstick Brigade onkin vanhaa perua.

Olen joskus keskustellut amerikkalaisten kanssa jotka tietävät että Rosie the Riveter työskenteli Jussi-sedän eli Uncle Joe'n palveluksessa.
Rosie oli käsityöläinen, Government Girl toimistotyöläinen kuten siellä selitetään.
Uncle Joe on tietysti Stalin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Totta joo ja muistutetaan että noita etnisesti edistyksellisiä ei ole Suomessa asunnottomina.

Tinahattu: Sodan aikaan käsityöläiset tehtaassa – siis Amerikoissa – valmistivat varsin valtavan määrän tavaraa Setä-Joen armeijan käytettäväksi.

Nimetön kirjoitti...

Suomen kansa vastaan samariini 6-0. Erävoitto, vaan kyllä se sanna vielä keksii, tai johan ne esitti sitä rokotusten siirtoa sinne lähi-itäkeskukseen.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Saas nähdä kuinka ihmiset suhtautuvat siihen jos etnisesti edistykselliset menevät rokotejonoissa oikealta ohitse.

Ekku kirjoitti...

Siinä onkin ongelma. Se kun pitäisi onnistua tekemään salaa. Vaikka hallitus on vankka, niin ei niin vankka, että ennen kunnallisvaaleja uskaltaa sen tehdä.

Joppos123 kirjoitti...

Etnisesti edistykselliset tulevat varmuudella menemään rokotusjonoissa ohitse. Se oli Vihreiden hinta heidän lähtiessään tukemaan sariinin pakkovaltapyrkimyksiä.
Ohessa eräs lainaus jonka kaveri laittoi tulemaan. Se selittänee nykyistä menoa ainakin osittain. Kannatta lukea ajatuksella.

" Pelko ja uhka ovat aina olleet tehokkaita markkinointikeinoja ja näiden varjolla on helppo myydä kansalle kuin kansalle palanen turvallisuudentunnetta. Massahysterian saavutettua kipupisteensä ei järjelle tai tosiasioille enää ole sijaa julkisessa keskustelussa.
Päätöksenteosta tulee kiihotetun kansanjoukon lepyttämisen airut.
Sananparsi mitä jos onkin yksi tehokkaimmista holtittoman rahanmenon oikeuttavista taikasanoista. Esirippu laskee ja lääketeollisuus kumartaa katsomossa töllöttäville aivottomille lampaille".

Edellisen on Sanna Marin julistanut blogissaan 2010.

Ei punasanna ole ajatteluaan eikä tapaansa hallita ole miksikään muuttanut. Ainoa este vieläkin härskimmälle toiminnalle on se, että maamme ei ainakaan vielä ole diktatuuri vaikka matkavauhti sitä kohti onkin parin vuoden aikana kiihtynyt lähes poimunopeuteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Jos sitä rokotusta meinaat niin ei se taida onnistua salassa.

Joppos123: Marinhan esittää tuon asian blogissaan negatiivisessa valossa mutta toimii itse nykyisin juuri tuon opin mukaisesti. Hänestä on kuoriutunut aito valtapoliitikko.

Pinlaareni kirjoitti...

" jos ei korona korjaa tai punikit tapa, niin toivottavasti joskus vaikka sitten horisevana vanhuksena voisimme Lälläveden saunan leppoisissa löylyissä parantaa maailmaa jos se vielä olisi suinkin mahdollista hiilineutraalissa Pinnanmaan tai Keskeisen maan periferiassa ;)"

Minäkin voisin osallistua käppäukkojen/dieselsetien saunailtaan. Minä selviän luultavasti elämästä hengissä (kuolemaani asti) viherpunikkien tihutöistä huolimatta. Ja sen verran kotivaraa ja väistötiloja löytyy, että mielipidetuomioistuimeen hakeminen voi olla viherpunikkien kannalta tuskallista...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pinlaareni. Toivotaan, että sellainen päivä vielä joskus tulee.

Joppos123 kirjoitti...

Pinlaareni.
Täällä on kanssa yksi lapanen pystyssä. Mukana välittömästi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: Niin kuin totesin, toivotaan että sellainen päivä vielä tulee.