torstai 7. huhtikuuta 2022

15 VUOTTA

Se ajan kulku on vaan jotenkin hirvittävän nopeaa. Yhtenä esimerkkinä se, että tämä Yrjöperskeles-blogi täyttää tänään (tai itse asiassa jo toissapäivänä) viisitoista vuotta. Mitä en vuonna 2007 osannut ajatella. Niin kuin olen todennut, tuumasin silloin että postaan muutaman jutun omasta ja ammattini näkövinkkelistä, huomaan, että ei tää ketään kiinnosta ja lopetan tuumien että tulipahan edes yritettyä.

No, hieman toisin kävi. Blogi täyttää nyt siis 15 vuotta, postauksia on kaikkiaan 1762, Bloggerin mittarin mukaan blogissa on ollut n. 6,6 miljoonaa vierailua ja kommentteja on kertynyt kaikkiaan 53.010.

Voi tietysti kysyä, että mitä merkitystä tällaisilla blogeilla ja samanlaisilla tekijöillä esim. facebookin ja twitterin puolella on? Itse vastaisin että suurin merkitys on siinä, että nämä ovat edelleenkin olemassa. Vähän kuin reservissä. Odottaen sitä päivää, että muurahaiskansalainenkin hoksaa että ajattelua on ihan oikeasti muuallakin kuin valtamediassa.

Oman blogini kohdalla tuumin että pidän yllä virtuaalista Veijo Esson baaria jonka kautta olen saanut paljon ystäviä joita en varsinaisesti ole koskaan tavannut. Muualla kuin täällä Veijo Esson baarissa.

Lämmin kiitos lukijoille ja kommentoijille. Ehkä tässä jaksaa vielä kärvistellä.

Reservissä, sano.

Ja laitetaan tuttuun tyyliin muutamia heittoja kommentoijilta:

Pyssymies:

Suomessa on todella tasapuolinen lehdistö. Ensin kerrotaan BLM:n protestoivan rauhanomaisesti, palavat keskustat ja muutama kymmenen kuollutta unohdettiin. Kun kerran poliisin pidättäessä narkkaria kuoli se narkki yliannostukseen.

Trumpin kannattajat marsivat capitol hillille, hirveä huuto alkoi: vallankaappaus. Poliisi ampui kuoliaaksi aseettoman naisen, takaapäin. On se Trumppi sitten kauhea.

Ihan oikeasti, medimogulit voivat vielä löytää edestään epäreilut päätöksensä.

*

Pyssymies:

Neekereiden tunkeminen mainoksiin on suomessa aika hassua, Kas kun meillä ei ole ollut siirtomaita, ei juuri ole ollut neekereitäkään vanhastaan. Eikä oikein luonnollista syytä merkittävään maahanmuuttoon. Niin, silti näköjään merkittävä osa väestöstä on neekereitä tai muita siirtomaalaisia.

Rouva Ano:

Media on lähtenyt vihervasemmiston aisapariksi tähän monikulttuurin ihanuuden pakkosyöttöön, vaikka vuosien varrella on tullut ihan riittävästi tietoa sen ja varsinkin haittamaahanmuuton todellisista vaikutuksista. Kaikkea vierasta tungetaan meille väkisin kuin käärmettä pyssyyn, mutta tänne tulevat saavat elää rauhassa omassa kuplassaan ja kulttuurissaan, siihen pumpataan jatkuvasti lisää ylivelkaantuneen maan rahaa ja resursseja ja sitä kutsutaan kotouttamiseksi.

*

MikkoK:

Veronmaksu merkitsee nykyään sitä, että osallistutaan hallituksen tuho- ja terroritoimintaan. Maahan tuodaan ehtoja isis-terroristeja entisten lisäksi. Hallitus (eli vihreät) on tehnyt tästä työvoimasta myönteisen tarveharkinnan.

*

Jaska Brown:

Suomi on nettotuottaja eli tuottaa enemmän luonnonvaroja kuin suomalaiset kuluttavat. Ja vaikka tämä fakta jätettäisiin huomioitta, millään ei ole mitään merkitystä niin kauan kuin kehitysmaissa väestö kasvaa aivan hillittömästi. Vaikka suomalaiset leikkaisivat päästöjään sata prosenttia tekemällä joukkoitsemurhan, tämä kuittautuisi pelkästään Afrikan väestönkasvulla alle kahdessa kuukaudessa.

*

Strix Senex:

Saas nähdä milloin meillä ymmärretään, että koulussa pitää oppia ajattelemaan eikä vain uskomaan.

Joppos123:

Vasemmisto haluaa kasvattaa uutta "pioneerisakkia" vanhaan malliin ja onhan se 7,7%:n kannatuksella ymmärettävää.

Rasvakädet hävinneet ja tilalle tullut kaikenmaailman takkua ja varisverkostoa, silakoita unohtamatta mutta ei niillä vallankumousta tehdä.

*

Qroquius Kad:

Vasemmistolaisissa valtioissa raskaimmiksi rankatut rikokset ovat valtiota vastaan tehdyt: ne joilla riistetään valtiolta sille itseoikeutetusti kuuluvaa omaisuutta eli verotuloja tai osoitetaan epäkunnioitusta valtion viranomaisia kohtaan.

Jälkimmäisiin kuuluvat luonnollisesti valtamedian edustajat: hehän muodostavat Neljännen Valtiomahdin poliittisen, hallinnollisen ja oikeuseliitin kanssa.

Muurahaiskansalaisten yksityiseen omaisuuteen kohdistuvat rikokset eivät ole niin merkittäviä, kunhan ne eivät vaaranna kyseisen muurahaiskansalaisen veronmaksukykyä.

Henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset ovat jotain todella mitätöntä, kunhan eivät kohdistu eliitin edustajiin eivätkä the Varsinaisiin Maahanmuuttajiin™.

*

Ano:

Koulutusyhteiskunnan varjopuolena on näiden kaikenmaailman pilipalitieteilijöiden liikakasvu. Vielä muka pitäisi korkeakoulutusta lisätä, kun niiden oikeiden ja tuottavien töiden tekijöitä pitää jo nyt haalia ulkomailta!

Maamme selviäisi vallan mainiosti ilman tällaisia verorahoilla elätettäviä turhakkeita.

tira+:

Länsimaita on jo vuosikymmeniä syytetty siitä, että lahjoitamme viljaa Afrikkaan ja tulleilla estämme afrikkalaisen viljan tuonnin. Tota noin, jos siellä on sitä viljaa ihan vientiin asti, niin mikä tässä on se nälänhätäongelma?

*

-TR-:

Mietin tuossa kerran että kun olemme haikailleet vanhojen hyvien aikojen perään ennen koronaa niin saattaa olla että kohta haikailemme niitä aikoja kun korona oli suurin ongelmamme.

*

tira+:

Mutta ihanaa, Suomi taas valittu 5. kerran maailman onnellisemmaksi maaksi. Ihmisiähän tuohon otantaan ei ole vaivauduttu haastattelemaan.

*

klova:

Syksyllä maailmalla nähdään nälkää, se alkaa olemaan jo aika varmaa. Venäjän hyökkäyksen takia vilja ei kulje Ukrainasta eikä Venäjältä. Korvaavaa tuotantoa ei ole ja eikä tule, nimittäin näillä lannotteiden hinnoilla jää muuallakin peltoja kyntämättä.

Joku Algeria tuo puolet viljastaan, käytännössä siis lähes puolet kaloreistaan Venäjältä, Egypti lähes kaiken Venäjältä ja Ukrainasta. Kiinassa oli huono sato ja P-Amerikassa varastot jo valmiiksi alhaalla.

Sitten on näitä maita kuten Somalia tai Afganistan jotka ovat täysin halvan tuontiviljan varassa. Jota ei siis enään ole.

Näemme merkillisiä asioita tulevina aikoina. Kuten Keskisarja sanoi, ilmestyskirjan kolmesta vitsauksesta nälkä tulee viimeisenä.

Rouva Ano:

Olen aina kuvitellut, että maataloustukia maksetaan maanviljelijöille ja karjankasvattajille. Voisiko joku viisas selittää, miksi suurimpien tuensaajien viimeisin lista on tällainen: Luonnonvarakeskus 3,5 milj., Suomen metsäkeskus 3,1 milj., Jyväskylän ammattikorkeakoulu 1,9 milj. ja pistesijoilla Andelslaget Närpes Grönsaker 1,9 milj., Valio Oy 1,7 milj. ja Proagria Etelä-Suomi ry 1,6 milj. Nämä instanssit ovat täynnä asiantuntijoita, tutkijoita, neuvojia ja kehittäjiä, joilla ei vielä saada ensimmäistäkään perunaa tai maitolitraa suomalaiseen ruokapöytään. Onko tässäkin yksi selitys sille, miksi suomalainen ruoka on niin kallista ja miksi oikean työn tekijät saavat työstään kaikista vähiten?

*

tira+:

Homoilla ja vegaaneilla on yksi yhteinen piirre: he haluavat ihan ensimmäiseksi kertoa tämän ikään kuin se tekisi heistä jotenkin mielenkiintoisempia ja taviksista erottuvia. Tähän on vastaukseksi erinomainen saksankielinen ilmaisu "na und?"

*

tira+:

Muslimimiesten käsitys omasta tärkeydestään on harhaisempaa kuin millään huumeella voi aikaansaada. En näe mitään syytä miksi median pitäisi sitä vielä lietsoa.

Lennipirkitta Löröttät-Sixteen

KKi:

Onhan toi naftan hinta sellainen asia, että minäkin nökötän nyt kotosalla. Nykyisellä naftan hinnalla ei kannata ajella. Ja toimeksiantaja tehnyt suuressa viisaudessaan omalle asiakkaalleen kiinteähintaisen sopimuksen, viideksi vuodeksi. No pöljyydestä sakotetaan. Kaippa nekin keikat joku litilatu kuskaa.

Sinänsä toi polttoaineen hinnan nosto on ihan linjassa tyttöpolitiikan kanssa. Ainakaan näin alkuun polttoaineen hinnan nousu ei oikein kosketa citivihreitä. Ja meillä böndeläisillä dieselsedillä niin merkitystä, eikä olemassaolon oikeutta uudessa vihreässä maailmassa.

*

Ano:

Kuinka vähän pitäisi vihreiden kannatuksen olla, etteivät he pääsisi hallitukseen tuhotöihinsä? Rupeaa usko äänestämisen mielekkyyteen olemaan kovilla.

*

Rouva Ano:

Jostakin syystä vähän toisella kymmenellä olleelle kaupunkilaistytölle rantasaunan lämmittäminen oli kovin mieleistä; käsi poskella istuin usein saunan rappusilla puiden lisäämisten välillä, savu nousi piipusta, ympärillä rikkomaton rauha ja uskomattoman kaunis luonto, jota en koskaan kyllästynyt katselemaan. Onnellisten muistojen eväät ovat monesti vaatimattomat.

*

Mito Islam:

Aaltojen pauhu,puron solina ja elävän tulen rätinä, siinä kolme asiaa joita voisi seurata maailman tappiin, maailman murheet katoaa ja pääsee kosketuksiin johonkin kadotettuun.

Hemuli:

Vihreiden ilmastolakeja ehtii muuttamaan kunhan tippuvat hallituksesta ja mieluusti eduskunnastakin. Tässä kohtaa uskon täysin Suomelan kykyihin, hän jos kukaan saa vihreiden kannatuksen Ruotsin vihreiden tasolle.

Se millä on kiire on estää turpeen nostokoneiden romutus. Jos koneet ehditään romuttaan, kuolee tietotaito nostaa turvetta. Turvetta kuitenkin tarttis olla kriisiaikojen energialähteeksi.

*

Joppos123:

Ukrainassa päänkuoret aukeaa ja dieselinkäry täyttää ilman. In the meanwhile in Finland: Emma Kari esittelee maailman kunnianhimoisinta uutta ilmastolakia jolla jo sodan vuoksi kohoavat elinkustannukset saadaan todella tappiin. Edes sota Euroopassa ei pysäytä kansamme tuhoajia.
Karmeinta on se, että meidänkin konsernissa on esitetty hallitusohjelmaan vedoten uusia tutkimuksia mm PV:n hiilijalanjäljestä ja sen pienentämisestä.

*

Tapsa vaan:

Pitäisi kehittää uusi kilpailu, jossa annettaisiin "vuoden Goebbels-palkinto". Kriteereinä olisi tietty propagandan jatkuva pakkosyöttö kansalaisille. Kilpailu saattaisi tosin mennä aika tylsäksi, kun saajina olisivat vuodesta toiseen stadin Pravda ja Reporadio.

Vasarahammer:

Länsimaissa huomio on yhä enemmän kiinnittynyt epäolennaisuuksiin ja oikeasti tärkeät asiat on jätetty rempalleen. Tämän seurauksena länsimaat ovat heikentyneet. Putin aggressiivisena saalistajana käyttää tätä heikkouden tilaa hyväkseen.

Ihmisiä opetetaan kouluissa vihaamaan omaa maataan, inhoamaan ihonväriä, jonka on saanut syntymälahjana ja katumaan menneiden sukupolvien todellisia ja kuviteltuja syntejä.

Samalla maahan tulee ihmisiä elämään veronmaksajan kustannuksella. Tämä taas on jakamaton ihmisoikeus, jota ei saa arvostella.

*

KKi:

Tavallaan hienoa nähdä maailman olevan juuri sellainen jonka sen olen havainnutkin olevan. Puheet demokratiasta ja tasa-arvosta ovat vihapuhettakin suositumpaa paskapuhetta.

Pitäisi ymmärtää tasa-arvoisimman olevan se, jolla on isoimmat pyssyt. Näin maailma on toiminut ja tulee aina toimimaan.

*

Puupääukko:

Suvaitsevaistiedostavalle ihmiselle miljoona on miljardia suurempi erä jos se menee suomalaisten eikä murjaanien eduksi. Etnomatematiikka on rantautunut politiikkaan jo paljon ennen kun sitä alettiin Ameriikan kouluissa opettamaan.

*

Ano:

Todeksi muuttui väittämä, että vihreät haluavat lemmikeilleen oleskeluluvat keinolla millä hyvänsä, vaikka vielä viimevuoden puolella Mikkonen asiaa kierteli ja kaarteli. Jotenkin sumeaa logiikkaa edustaa perustelu. Annetaan ensin oleskelulupa ja muukalaispassi että pääsee kotimaastaan noutamaan sen oikean passin. Sitten katellaan onko passeissa sama nimi ja myönnetään jatkolupa oleskeluun jonka voi ottaa Suomessa kirjaimellisesti.

*

Hessu:

Kun rahat loppuvat, ajattelu alkaa. Valitettavasti kansan enemmistö ei vaan taida tajuta muuten tosiasioita.

Huru-ukko:

Eipä ne tajua että polttoaineen ja muun hinnat siirtyvät sinne kaupan kassalle jne. Ne tekevät kuten Saarikko neuvoo: Jos on ongelmia ison sähkölaskun kanssa, mene sossuun.

Ja tuskin emma on koskaan miettinyt, että koko hänen olemassaolonsa perustuu juurikin persvakoäijien tekemisiin. Ja näihin äijiin lasken myös ne lukemattomat naiset suorittavasta porukasta. Eli koko "rukkasväen", kaikki jotka tekevät oikeea työtä. Hoitajat, lääkärit, talkkarit, raksaäijät jne.

*

Nils- Aslak:

Pääkaupunkiseudun kaupungeissa mamut käyttävät jo 30-40% terveys- ja sosiaalimenoista. Lastensairaalan päiväosastolla 53% on vieraskielisiä. Vaikka tällä alueella EI asu 400.000 mamua.

Suomen rahat loppuivat jo kymmenen vuotta sitten, mutta vauhti vain kiihtyy.

*

Ja tähän loppuunhan voi laittaa sen videopätkän joka muistuttaa siitä, kuinka paljon me olemme velkaa Suomen somalivähemmistölle:

Tietääkö joku somalien Suomeen rakentaman talon? Pankaa ihmeessä linkki.


57 kommenttia:

Turhautunut Kansalainen kirjoitti...

Onnittelut hyvän, informatiivisen ja myös hauskan blogin syntymäpäiville. Sitähän blogi on muuten nyt pahimman murrosiän kourissa! 😉

Heikki Härkönen kirjoitti...

Kiitos näistä vuosista. Olen viihtynyt seurassasi hyvin. Toivottavasti Sinulla rittää intoa jatkaa vielä pitkään.

T. Härski

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäisiä asioita kun koneen äären istahdan: Katson millaista säätä ilmastomuutos on päivälle luvannut, sitten sarjakuvat ja Ykän blogin katsaus. Siinä aamukahvia hörppiessä ja sauhutessa. Ei se päivä muten ala.
Huru-ukko

Nils- Aslak kirjoitti...

Onnittelut!

Itse olen kirjoitellut suurin piirtein yhtä kauan, mutta vähemmän. Itselläni oli myös aika lailla samat ajatukset aloittaessani; katsotaan nyt jonkin matkaa.

Ainakin Oikotieto.fi sivuston perusteella tämä blogistan on muuttunut rajusti näinä vuosina. Minullakin tuo Oikotieto oli ennen aloitussivuna ja siellä oli pelkkiä kansanedustajia EU- edustajia ja muuta yhteiskunnan kermaa. Eräänä päivänä suorastaan säikähdin, kun huomasin oman blogini siellä herrasväen kirjoitusten välissä.

Nythän miehet ovat käsittääkseni vallanneet aika tarkkaan blogistanin ja ennen sitä halllinnoineet vihreät naiset on syrjäytetty. Sen takia ne haluavatkin kieltää ja lopettaa koko somen! Vankilaa tarjoavat tilalle!

Professori kirjoitti...

Hyvä blogi. Osuvat kommentit. Onnittelut tärkeästä baarinpidosta!

Qroquius Kad kirjoitti...

Tänään viisitoista vuotta
Tehtynä on, eikä suotta
Palkatonta tätä työtä:
Uskon, että tämän myötä
Lukijoista yhden, toisen
Järjestelmän alamaisen
Maailma on saanut uuden
Hahmotusulottuvuuden:

Totuus ei siis mediassa
Joka vallanuhkeudessa
Suoltaa meille omaa dataa
Joka totuutta ei kohtaa!

Yritä siis jatkaa jaksaa
Vaikka tuntuu raskahalta!
Onhan Hyvän rippunenkin
Aina parempi kuin "Nuffin'".
Toivon taitoa ja voimaa
Jatkaa blogiasi roimaa!

SuiGeneris kirjoitti...

Kiitoksia kuluneista vuosista. Vaikka en kovin usein kommentoikaan (lähinnä siitä syystä että joku on jo aiemmin ehtinyt sanoa saman, jonka olisin kommentoinut) niin blogiasi olen lukenut ja suuresti nauttinut.
Hyviä vuosia on, toivoakseni, vielä edessäpäin ja juuri nyt näillä kirjoituksilla on merkitys.
Siis voimia ja jaksamista sinne ja terveisiä Ylvalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Turhautuneelle Kansalaiselle, Härskille, Huru-ukolle, Nils-Aslakille, Professorille, Qroquius Kadille SuiGenerikselle sekä yhdelle yksityisviestin lähettäneelle & kiitokset.

Turhautunut Kansalainen: Kiitän. Ja joo, blogi on murrosiässä mutta blogin pitäjä on vanha ja kovasti tasainen käppäukko.

Härski: Kiitokset sinullekin. Luulisin että intoa vielä riittää.

Huru-ukko: Tieto siitä, että kuulun jonkun ihmisen aamurutiineihin lämmittää kyllä mieltä kovasti.

Nils-Aslak: Kiitokset. Minä luen jokaisen postauksesi. Mielestäni me molemmat kirjoitamme asioista sillai ruohonjuuritasolta. Oikotietoa katselen silloin tällöin ja tosiaan, siellähän me käppäukot olemme kärjessä.

Professori: Kiitokset ja lyckaa myös omalle blogillesi. Me ollaan nykyisessä Suomessa vähän niin kuin samizdat aikanaan Neuvostoliitossa. Yksityiset äänet politizdatia vastaan.

Qroquius Kad: Kiitokset. Että runolla ihan pläjäytti. Olen otettu. Ja toivottavasti sinäkin jaksat kommentoida.

SuiGeneris: Kiitokset sinullekin sekä voimia ja jaksamista myös.

kertsu59 kirjoitti...

Onnea Yrjö! Ja jaksamista joskus turhauttavallekkin taistelulle tätä nykyhulluutta vastaan!

Turhautunut Kansalainen kirjoitti...

Jatkahan samoilla linjoilla vaan niin pitkään kuin jaksat! Itsellä kanssa on ollut (jo vuosia) ideana aloittaa joku tällainen blogi myös, mutta kun aina on niin "kiire" tai sitten "ei jaksa" tai sitten on "jotain muuta" tekemistä, tms. niin eihän siitä ole mitään tullut. No, tässä tulevan vuoden aikana tulee 50v täyteen niin jos sitä siitä sitten aloittaisi? Vaikka varmaan taas samat tekosyyt senkin estää??? 😂

Anonyymi kirjoitti...

Älynhyvälle blogistille onnea merkkipaalun johdosta, niin paljon että varmasti riittää.

T: Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Raikkaat onnittelut Yrjöperskeleen 15-vuotiaalle https://youtu.be/fteG45pyCeE https://youtu.be/5y0PWWnsElM mahtavalle blogille! Jaksaa Helsingissä olla ja elää, kun pääsee päivittäin virkistäytymään täällä virtuaalisessa Veijo Esson baarissa!

Kiittäen Helsingitär

Jaska Brown kirjoitti...

Ei muuta kuin onnittelut puolipyöreiden johdosta. Perästä toivottavasti tullaan!
En tiedä onko nämä auttaneet mitään asioiden muuttamisessa mutta jos ovat niin en uskalla edes kuvitella miltä näyttäisi ilman sitä että ollaan edes yritetty.
Ilmastonmuutoksesta mainittakoon että kävinpä juuri mittaamassa että katolla on tasan metri lunta.

Anonyymi kirjoitti...

Suuret kiitokset Ykä. Olet ehdottomasti ansainnut sihauttaa Tsuhnan Kostoa toisenkin
kerran! Toivotan terveyttä ja voimaa jaksaa yhä kirjoittamista.

Terveiset boomeri Sepiltä myös ansioituneille kommentoijille Yrjön blogissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kertsu59:lle, Turhautuneelle Kansalaiselle, Ymmille, Helsingittärelle, Jaska Brownille ja Sepille & kiitokset.

kertsu59: Kyllähän tämä aika ajoin turhauttaa. Kun katselee vaikka viimeistä gallupia. Mutta kiitokset.

Turhautunut Kansalainen: Jos pistät blogin pystyyn niin ilmoittele.

Ymmi: Suuret kiitokset.

Helsingitär: Baarin ovet ovat sinulle aina auki.

Jaska: Kiitokset. Oma blogisi on parasta A-ryhmää. On tässä porukalla sentään yritetty. Täälläkin muuten pihalla melkein metri lunta. Eikös ne luvanneet niitä lumettomia talvia? Tähän käy hyvin tämä kuvapari:

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj3wlMCJd37UzFAUIZwPoISiGLsGNsgrDwPg7SQNtDQGTUvGqvhtzMZscpqmDY9rCMcVTd3Ca1jKo-gN7c5S0IqHtZ4MqziwWpoEOnOk64antJzXaMLlK2iXvuL0WHot8z_CpnjgH3ne9PtjE5BJ9pexDDIuWelaPRJGAWYiGaernQrO3G5yUf-c_hjmw=s719

Sepi: Kiitokset sinullekin. Itse asiassa tässä tulee saunottua enkä takaa etteikö muutama Tsuhnan Kostokin menisi siinä sivussa. Sekä siivu Äkkölämäkölän bönjakkia.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä parisen vuotta sitten löysin tälle palstalle. Ensin vain luin läpi päivityksiä ja arkistojen aarteita, mutta nyt vajaan vuoden olen jo kommentoinutkin tänne. Sitä ennen pidin melkein vuosikymmenen taukoa kommentoinneista mihinkään mediaan.

Kiitos paljon Ykälle maanläheisistä ja kansantajuisista artikkeleista. Erityisen mainio oli se juttu niistä vanhoista kootuista lentävistä lauseista viime vuoden loppupuolella. Ne taisi olla kaupan sisäpiirilöisille.

Tapsa vaan

Tupla-J kirjoitti...

Onnittelut Yrjölle. Meillä tämä bloggailu taitaa olla tällaista "muuten kivetkin huutaisivat" -touhua; ei tämä varsinaista muutosta pääse tuottamaan, koska me olemme olemassa suossa, jossa emme tavoita juuri ketään ja koska sillä ei ole mitään väliä, vaikka tavoittaisimmekin. Hallinto tekee mitä sitä huvittaa, tai pikemminkin mitä sen pomoja sattuu huvittamaan, ja kansa tottelee nätisti, koska siitä ei muuhun ole. Kai tässä on syy sille, miksi en pelkää ryssän hyökkäystä. Ei meinaan voi millään olla niin paha kuin se, mitä meillä nyt on.

Meiningin on mentävä afgaanitasolle, ennen kuin kuvaan saadaan oikea muutos. Toisin sanoen aivan kaiken on mentävä totaalisesti päin helvettiä ja yhteiskunnan infrastruktuurin romahdettava kokonaan, ennen kuin normijampat heräävät siihen, että tässä on nimenomaan suomalaisten muroihin tieten tahtoen kustu vähintään 30 vuotta kaikkien muiden hyväksi. Meille tämä on selvää, mutta siitä keskusteleminen keskenämme ei muuta mitään. Tämä on tällaista terapiapiiriä, jossa muistutamme, että järjissään olevia ihmisiä edelleen on olemassa. Puhutaan, että tuntuisi siltä, että tehtäisiin jotain, koska tarttis tehrä jotain.

Voi olla, että sille afgaanitasolle päästään piankin. Ruuantuotannon romahdus, joka siivittäisi moninkertaista matuvyöryä plus sähkön loppuminen näillä leveyksillä voisi hyvinkin tehdä tilanteesta riittävän pahan.

Keljunpuoleistahan tämä on odotella rytinää, kun tietää sen tulevan, ja omallakin kohdalla vuosirenkaita tulee joka vuosi lisää. Olisi niin paljon mukavampaa tapella nuorena, mutta minkäs tekee, valmistautuu ja pitää itseään kunnossa kuten parhaiten voi. Olis vaan pitänyt olla riittävän viisas hankkiakseen ammatin, joka mahdollistaa omavaraisuuden. Minä ääliö olen kiinni infrastruktuurissa ja melkein hyödytön sitten, kun yhteiskunnalla ei ole rahaa tai sillä ei enää saa mitään.

klova kirjoitti...

Kauan olet jaksanut pyörittää blogia, yleensä blogit kun tuppaavat loppumaan vuodessa tai alle.

Varmaan yksi syy on, että olet selkeästi lahjakas kirjoittaja, varsinkin ne monet ”vaihtoehtohistoriat” ovat kuin pieniä romaaneja.

Onnittelut ovat paikallaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Tupla-J:lle ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Kiitokset. Vaan mitä meinaat noilla lentävillä lauseilla? Olen itse päässyt unohtamaan.

Tupla-J: Voi valitettavasti olla mahdollista että touhu menee afgaanitasolle. Onhan minulla aseita mutta lähestyn kuuttakymppiä joten en ole varma kuinka pitkään pystyn puolustamaan itseäni siinä tilanteessa. Ja itsekin olen täysin riippuvainen infrastruktuurista.

klova: Kiitokset. Niitä pitkiä juttuja ei ole vähään aikaan tullut. Katsotaan jos saisi niitäkin aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

kiitoksia vaan, varmaa jonkun 10v oon aikaani tuhlannut täällä

ja aion tuhlata vastaisuudessakin

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitokset. Tuhlataan aikaamme porukalla.

Anonyymi kirjoitti...

Se oli tää Woketusmyymälä, jossa oli tauluissa "lentäviä lauseita".

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2021/11/woketusmyymala.html

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Jep, johan selvisi.

Anonyymi kirjoitti...

15 vuotta, juku. Onko sitä jo niin kauan. Hommasin puhelinmodeemin tilalle joskus 2006 / 2007 oman kiinteän kahden megan linjan. Ja Ykä on sen jälkeisten tallennettujen uusien sivustojen linkkien parinkymmenen ekan joukossa. Siis, suunnilleen ekan päivän tallennusten joukossa. Paljon on hävinnyt, lopettanut kokonaan tai harventanut päivitysvälin kovin harvaksi. Mutta Ykä sen kun porskuttaa, siitä suuret kiitokset. Luen joka päivä, joskus tarkistan useammankin kerran mitä uutta sivulla. Ja mitä on kommentoitu. Ja mitä uutta linkkilistalla.

Tämä on jotenkin tärkeä blogi, järjen ääni järjettömässä maailmassa. On hienoa tajuta, että ei ole ihan yksin ajatuksineen maailmassa. Joku muukin tajuaa jotain.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Nyt jumaliste se aika on todella tehnyt kepposet. Nimittäin muistan onnitelleeni täällä 10v juhlissa. Piti oikein käydä katsomassa sieltä olinko kommentoinut silloin ja kyllä. Mielestäni se oli juuri äsken.
Onnea. Jatka lahjasi jakamista sillä nautin kirjoituksistasi edelleen suuresti.

Virtuaali tsuhnan kostot taas sitten täältä ruudun takaa.'nirsk 'hörps 'ähh

Kakskymppisissä sitten bönjakkia.

Erkki

Anonyymi kirjoitti...

Jatka vaan Ykä. Blogisi antaa uskonvahvistusta että ei tässä yksin ole voiman pimeällä puolella. Kirjoituksistasi näkyy hyvä havaintokyky elävään elämään ja taito niitä ilmaista sopivasti huumorilla ja karrikoiden vaikka, tarkemmin ajatellen ei aina niin kovin karrikoidenkaan. Moneen nimeen voisi vaihtaa oikean elävän ja henkilö menisi yksi yhteen ihan kokemukseni mukaan.

Merkille pantavaa tässä ajassa on, että virallisen linjan vastaiset mielipiteet on kirjoitettava nimimerkillä. Muuten voi toimeentulo olla uhattuna. Onhan kansallismielisyys julistettu natsismiksi ja ties mitä vielä tuleman pitää. Minulla taitaa olla seuraavat eduskuntavaalit ne viimeiset. Ja pahalta näyttää kalluppien mukaan. Kokoomus on vain seuraava järjestelmäpuolue joka tulee tekemään meidän elintasoomme "välttämättömät leikkaukset". Ei ole vaihtoehtoja. EU-komissio ja Setä Samuli sanelee.

Maataloudessa tuottajat jo maksavat siitä että tuottavat ruokaa. Seuraavaksi tulee työmaille pääsymaksut.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Aamu alkaa (alkoi tänäänkin) näin: Lasillinen vettä vatsan herättämiseksi (muinainen kansakoulunopettajani opetti!), mukillinen kahvia, johon kastetaan hunajalla voideltu korppu, vitamiinit ja lääkkeet masuun, sitten koneen ääreen, jossa järjestys: Sähköposti, Ykä ja säätiedotus (kolme kärjessä). ONNEA !

Joppos123 kirjoitti...

Onnea Ykälle ja blogille. Itselläni ei ole mitään muistikuvaa milloin ja miten eksyin tänne ensimmäisen kerran mutta onneksi eksyin.
Vakavista aiheista huolimatta on Ykän tyyli ollut aina sellainen, että on välillä saanut nauraa ihan kippuralla.
Etenkin tietyt oivallukset ovat olleet oikeita "kultajyviä" joita olen keräillyt repun pohjalle.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin, järjen ääni ja välillä herkkä, välillä nauruhermoja kutkuttava eli blogi, joka on aivan pakko lukea. Itse toivoisin, että useampi nainen löytäisi tämän. Omat ystäväni ovat samalla aaltopituudella kanssani, mutta eivät innostu kirjoittamaan. Asioiden vatvominen jää keskinäiseen pauhaamiseen. Itse en vaan malta olla sekaantumatta, kun siihen annetaan tilaisuus. Esimerkiksi Iltalehdessä kommenttini ovat usein joutuneet moderaattorin hampaisiin, vaikka en kirjoita yhtään sen törkeämmin kuin tännekään. Täällä ei syrjitä.

Kolminkertainen eläköön-huuto Ykälle ja iso kiitos! Lukijakunta odottaa uutta postausta aina yhtä innostuneenna ja valitettavasti maailmassa tulee melskeitä riittämään.

Rouva Ano

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kaikki kolme mielen perspektiiviä ovat nautittavalla olleet blogissasi tarjolla. Jostain syvältä absurditeettien ja enneunien maailmasta kumpuavat fantasiatekstit, laajalla spektrillä ja joskus hulvattomallakin otteella harrastettu eri elämänalojen historiallisten reliikkien keräily, ja tietysti sitten tämä armoton aikalaisajattelemattomuuteen ja yleiseen typerehdintään liittyvä uutisointi ja kannanotto.

Enpä yhtään ihmettele lukijoiden suurta määrää. Jokainen saa jotain, ja useimmat jotain mitä ei todellakaan mistään muualta saa. Hyvää jatkoa edelleen, elämän suolaa tuiman arjen mausteeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut Ykälle.

Moni aamu on alkanut kohonneella verenpaineella tai naurunpyrskähdyksillä, kun raportoit näistä järjettömyyksistä. Kommentoin joskus omaa turhautumistani ja lasken siten verenpainetta harvakseltaan tänne(kin).

Kiitos.

heppa

KKi kirjoitti...

Veli Pyssymies kirjoitti:
"
Tämä on jotenkin tärkeä blogi, järjen ääni järjettömässä maailmassa. On hienoa tajuta, että ei ole ihan yksin ajatuksineen maailmassa. Joku muukin tajuaa jotain.
"
Voisiko enää paremmin sanoa?

Herra Y.Perskeles on jo nuivan blogistanian ikoni. Viisitoista vuotta jo. Hyvänen aika. Vastahan minä hetki sitten luin ensimmäisen jutun. Jutun jossa joku kirjoitti, ettei ihmeemmin pidä islamista.

Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa näinä vuosina. Kiitoksia Y.Perskeleelle hupia ja ajattelemisen aihetta antaneista kirjoituksista.

Juha R kirjoitti...

Onnittelut! Ja suuret kiitokset, tätä blogia lukiessa palautuu usko siihen, että kaikki järki ei ole maastamme kadonnut. Kiitokset myös mainioille kommentoijille! Jaksamista.

Ekku kirjoitti...

Päivittäin tätä tulee luettua, että onnittelut vaan täältäkin päin. Jotenkin tuntuu, että aika kulkee aina nopeammin,mitä vanhemmaksi tulee tai sitten sitä vaan jää itse enemmän jälkeen.

Koitahan vaan jatkaa asioista kirjoittamista. Sinulla on luultavasti enemmän lukijoilta kuin arvaatkaan.

Olaf Stephanos kirjoitti...

Onnea 15-vuotiaalle! Sopivasti syntymäpäivän kunniaksi Iltalehti nokittaa taas Pahkasikaa: https://www.iltalehti.fi/perheartikkelit/a/826a34d6-06fc-4ab1-9ac7-6e7f020ad81e

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Erkille, Anolle, Terho Hämeenkorvelle, Joppos123:lle, Rouva Anolle, Seppo Oikkoselle, hepalle, KKi:lle, Juha R:lle, Ekulle ja Olaf Stephanokselle. Lämmin kiitos teille kaikille. Toivottavasti tekin jaksatte kommentoida. Se on tärkeä osa tätä blogia. Voimia eloon sekä onnea ja menestystä näinä onnettomina aikoina.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea blogille ja Ykälle minultakin! Puolet tuosta ajasta olen ollut seuraajana, vuoden 2014 paikkeilta. Blogiaiheet tuskin ehtyvät seuraavina 15 vuotenakaan, sen verran sekopäisyys ympärillä lisääntyy. Toiveissa olisi tietenkin edes pieni muutoksen siemen, ja sitä odotellessa ja sen puolesta edes pienellä panoksella toimiessa on mukava tulla aika ajoin tänne normaalijärkisten pariin.

Kiitos, että puet ajatuksemme sanoiksi ja tarinoiksi!

Ikätoveritar

Pate kirjoitti...

Kiitos tästä " Esson baarista " . Ja onnittelut! Toivottavasti jatkat. Ja kiitos kaikille kommentoijille. Viisaita olette kirjoitelleet, sekä avartaneet ajatus maailmaa. Minusta näistä kaikista jutuista, sekä kommenteista, pitäisi tehdä vaikkapa joku kirjan tapainen. Ohjeeksi tietenkin.

Allaspalo kirjoitti...

Onnittelut arvon Ykälle :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ikätoverittarelle, Patelle ja Allaspalolle ja lämmin kiitos täältä Veijo Esson virtuaalisesta baarista.

Pate kirjoitti...

Sanotaan nyt vielä. Kun Ylellä on ohjelma, voiko vitutukseen kuolla. Minusta se on täysin harhaanjohtava ohjelma. Tekisivät ohjelman, esim missä todella keskusteltaisiin, voiko siihen vitutukseen kuolla. Mutta,eivät uskalla. Koko ylen tarjonta, seuraa hallituksen ohjelmaa. Aivopesua. Sekä sanoma yhtiöt. Nyt kertoo mies, joka synnytti lapsen. Siis voi jlauta. Mies ei voi synnyttää. Piste.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate. Jep. Näin tuon uutisen. Mies ei voi synnyttää. Tuo uutinen kuvaa hyvin aikamme sairautta.

Anonyymi kirjoitti...

Aiheista ei ainakaan tule olemaan pulaa. Politiikka on jo täyttä satiiria ja niin kuin aina, widuiksi näyttää menevän. Vihreästä siirtymästäkin tuli valkoinen siirtymä.

Ari Mäkinen kirjoitti...

Onnea ja jatkuvaa menestystä!! Olen blogiasi yrittänyt kovasti jakaa ns. valtamedian vankina oleville. Kukaan ei vielä ole kieltänyt sitä tekemästä:))

Qroquius Kad kirjoitti...

Vitutukseenkin voi kuolla;
ainakin näin väitti Väyryselle vastanneensa se lääkäri, jolta Väykkä asiaa oli kysynyt.

Joppos123 kirjoitti...

Patelle:
Nythän jokin Turkulaisvetoinen tutkijaryhmä alkaa tekemään tutkimusta vitutuksesta.
Se notta voiko siihen kuolla selvinnee kunhan loppuraportti valmistuu.
On sitä turhempiakin tutkimuksia tehty joten nostan tälle vahvasti peukkua.
Sen verran vielä,että oman konsernin tutkimukset vaikkapa "sodan hiilijalanjäljestä" on kuopattu.
Tuli Ukrainan myötä parempiakin aiheita.
Käsin kosketeltavat realiteetit peittovat turhan paskanhieronnan.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän kirjoitukset ovat olleet vuosien ajan keidas erämaassa. Omalla osallaan virvoittaneet ja antaneet voimaa ja uskoa, että vielä on jotain tolkkua tässä maailmassa, jossa elämme. Niin käsittämätöntä on tämä maailma, jota poliitikot ja valtamedia meille syöttää. Tämä maa on jo aikoja sitten myyty kansainvälisille pankeille. Velkataakka vaan lisääntyy ja koko maan toiminta on velkarahan varassa. Se tarkoittaa, että kaikki päätöksenteko Suomessa tapahtuu parlamentaarisen päätöksenteon ulkopuolella.

Aloitin vuosi sitten aktiivisen toiminnan oman elämäni turvaamiseksi tulevaisuuden kriisiaikojen suhteen. Siihen kuuluu mm. oma elintarvikehuolto ja viljely ja varustautuminen. Viime talvena opettelin verkkokalastuksen jäillä. Se onkin yksi parhaita keinoja selviytyä talven yli ruuan suhteen. Mökin kellariin on myös päätynyt kohtuullinen määrä sieniä ja marjoja säilykkeinä. Se on hyvä alku.

Kiitos kaikista hienoista kirjoituksista vuosien mittaan! PKarPston muistoa kunnioittaen!

Tinahattu kirjoitti...

En malta olla sanomatta jotakin teille kekkoslovakialaisille luminekruille. Tässä Gonzalo Lira Harkovassa mainitsee kuinka Suomen natonartut ovat varastaneet venäläistä taidetta. Suomi-huorilla vain maine kasvaa ja kunnia häipyy.
Mitähän sutenööriä ne portot yrittävät miellyttää sillä tempulla? Arvatkaamme.

Kohdasta 1:12:00, video on kaksi tuntia pitkä:
Russia and the USA Miscalculated in This War
April 8, 2022 by Gonzalo Lira
https://www.youtube.com/watch?v=PpUsnNiHTaE

Parhain terveisin jo onnitteluin merkkipäiväpojalle,
Tinahattu
Ruplavaluuttaa, ruplavaluuttaa

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä ja tsuhnamaiset onnittelut taidosta ja sitkeydestä!
Lienen seurannut blogiasi kymmensien vuotta, kolmen
koneen verran! Viime aikoina tuo sotaseuranta on ottanut aikaa niin, että en ihan joka päivä tsekkaa blogiasi,
mutta tämäkin sota loppuu joskus!
Tsemppiä jaksamiseen, Suomi kääntyy hitaasti parempaan!
Anox Huitsinnevadasta

Mito Islam kirjoitti...

Kiitosta vaan täältäkin, kahdeksisen vuotta kuulunut rutiiniin käydä vilkaisemassa oliskohan Ykä julkaissut jotain uutta. Joku taisi jo kehua monipuolisuutta, julkaisutahtikin on kiitoksen arvoinen eikä siltikään ole tullut "täytejuttua" vastaan. Kommenttipalstasta voisi luulla että Suomessa esiintyy älyllistä elämää ja ihmiset osaavat ilmaista itseään ymmärrettävästi😂, mikä on harvinaista näinä aikoina.

Anonyymi kirjoitti...

Viidessätoista vuodessa voi ihminen saada paljon aikaan: joku hankittua mopokortin ja joku toinen uskollisen, kiitollisen ja arvostavan lukijakunnan. Lämpimät onnitteluni että valitsit jälkimmäisen vaihtoehdon.

Olen samaa mieltä Rouva Anon kanssa siitä että voisi tänne useampikin nainen kommentoida, mutta eihän se mikään itsetarkoitus ole. Ei näppiksillä tai mielipiteillä ole sukupuolta, eikä ikääkään. Nuoria ei taida kommentoijissa juuri olla koska tänne kirjoitetaan ihan kokonaisia sanoja ja lauseita ja Tinahattua lukuunottamatta kielenkäyttö pysyy kuosissa.

Nautin myös kovasti näistä äijämäisistä jutuista notskeineen, kaljoineen ja saunoineen, voimasavuke Boston tosin tökkii koska ainoa oikea oli vihreä nortti. Muuten nostalgia kohdillaan. Näistä blogeista tuntee ihan ne nuoruuden tuoksut.

Säännöllisen blogin pitäminen ei ole todellakaan mitään tosta vaan-hommaa enkä ymmärrä Ykä miten sun aikasi riittää. Kirjoittaminen voi sujua sutjakkaasti kun siitä pitää, mutta aikaa menee kuitenkin kun joutuu kaivelemaan niitä faktoja kaikesta disinfotulvasta koska lukijat ovat tarkkoja. Joten big respect!
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ari Mäkiselle, Qroquius Kadille, Joppos123:lle, Ano2:lle, Tinahatulle (joka jatkaa valitsemallaan linjalla), Anoxille, Mito Islamille ja tira+:lle ja jälleen kiitos kannustuksesta. Jos joku muuten kuulee tuosta vitutustutkimuksesta lisää niin laittakaa tietoa. Ja hyvä kuulla, että PV alkaa keskittyä itse asiaan.

Tinahatulle: Tällä kekkoslovakialaisella luminekrulla alkaa mitta tulla pian täyteen. Korjaa kielenkäyttöäsi tai lopeta kommentointi.

Qroquius Kad kirjoitti...

Linkki vitutustutkimukseen löytyy tuon linkin sisältä:

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008737044.html

tai siis itse tutkimukseen pääsee täältä:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/7cd638a1-a27c-4cb4-a0d8-fbc58d979191?displayId=Fin2527473

Nauttikaamme?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos linkistä. Suomalaisen miehen perusvitutushan on pyhä asia.

vieras kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut 15 vuoden merkkipaalun saavuttamisesta! Miten merkkipäivä näkyi hotellilla ja respassa?

Harmi kun blogi ei ole onnistunut tekemän itsestään tarpeetonta. Ei se sisällön ja informaatioarvon osalta olekaan. Joskus tuntuu siltä että onko blogi formaattina semmoinen "jonnet ei muista"-osaston juttu. Kun tässä on monen vuoden aikana ollut netissä livestriimejä sekä videoblogeja, on käynyt mielessä ovatko "nykyihmiset" lyhytjännitteisiä ettei tämmöisten Ykän blogien tapaisten juttujen luku onnistu.

Onko aika ajanut blogien ohi? Joidenkin mielesä on. Mutta blogejakin tarvitaan koska kaikkia ei tavoiteta yhdellä viestintävälineellä. Pohdiskelin Hommaforumilla jossain ketjussa onko aika ajanut Hommaforumin ohi. Se kun perustettiin 00-luvulla joten onko se alustatyyppinä jäänyt 00-luvulle. Sitä ei kaikesta huolimatta nytkään lueta suurten massojen keskuuudessa. Se on eräänlainen sisäpiiri ja kupla. Sillä on kuitenkin paikkansa ilmoitustauluna jossa voi julkaista löytämiään juttuja, ja löytöjä voi kommentoida.

Jos vertaa Jussi Halla-ahon Scriptaan, hän ei ole bloggannut siellä moneen vuoteen. Sen sijaan hän on somessa kuten Facebooksisa ja Twitterissä. Lisäksi Jussi pääsee esille Suomen Uutisten sivuilla sekä tuubikanavalla.

Blogissa julkaistaan fiktiivisiä tarinoita joissa on oikeiden henkilöiden nimiä. Lisäksi on Jotain ihan muuta-teeman tarinoita sekä Huitsinnevada-aiheisia juttuja joissa Ykäkin joskus esiinty. Mielestäni nämä ovat blogin parhaita, koska tuovat vastapainoa oikean aikajanan tapahtumille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras ja kiitokset. Voi olla, että blogit eivät pärjää tässä lyhytnäköisessä nykypäivässä noille twittereille ja muulle. Ainakin omalta osaltani näen että kannattaa silti jatkaa. Toisaalta blogger ei ole alustana niin sensuroitu kuin mitä suositummat alustat. Tulee tietysti muistaa – mikä usein unohtuu – että suurin osa kansalaisista seuraa edelleenkin vain valtamediaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vastaus eräälle kysyjälle: kolme vuorokautta.