torstai 21. huhtikuuta 2022

PIRU JA PIKKUSORMI

Aika ajoin uutisoinnissa törmää pieniin, mutta kovasti kylmääviin lauseisiin. Niin kuin esmes näihin:

Hallituksen uusi strategia­luonnos nostaa esiin autoilun rajoittamisen ja ”liikkumis­vapauden tarpeen tarkastelun”

Uuden ilmasto- ja energia­strategian luonnosversion mukaan liikkumisen vapauteen on turha vedota, jos ja kun autoliikenteen uudet seuranta­pohjaiset maksujärjestelmät otetaan aikanaan käyttöön.

Haiskahtaako totalitarismilta? Ja sillä tiellähän se seuraava askel on aina helpompaa ottaa.

Järjenvastaisinta tässä on se, että näillä toimilla hiilinegatiivista Suomea pyritään tekemään hiilinegatiiviseksi Suomeksi. Vihervasemmistolaisen egon nälkä on suunnaton ja loputon.


25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäähän sitä autoilua ryhtyä vähentämään, kun rahat ei riitä enää teiden kunnostukseen. Ai miksi ei riitä? No gepardihatuille pitää tietysti maksaa lahjukset, ettei pyhimyksen sädekehä haalistu vihervasemmistolaisilla maailmanparantajilla. Ja että voidaan muka pelastaa se yksi jääkarhu siellä kaukana pohjoisessa.

Tapaa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Jostakin kuulin, että neljännen maailmansodan aseina ovat kivet ja kepit. Siltä tämä "kehitys" alkaa vaikuttaa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Ja eikä unohdeta maahanmuuttoteollisen kompleksin 3,2 miljardia per vuosi. Karmeinta on se, että ihmisten liikkumavapauden rajoitusta suunnitellaan. Ei sellaista ollut synkimpinä suomettuneisuuden vuosinakaan. Mihin se päätyy? Sisäiseen passiin ja ilmastoviisumiin?

Rouva Ano: Taisi olla Einstein joka niin sanoi. Eihän tässä sinänsä maailmansotaa puuhata. Vihreää totalitarismia kylläkin.

Trilisser kirjoitti...

Ykä: Esimerkiksi Tekniikan Maailma -lehti hehkuttaa täysillä näitten seurantajärjestelmien puolesta ja käsittelee asiaa ainoastaan teknokraatin vinkkelistä. Koskaan kyseinen "vastuulliseksi mediaksi" itseään tituleeraava läpyskä ei pohdi asian perustavaa laatua olevia ongelmia.

Ja olet aivan oikeassa: kukaan ei olisi uskaltanut tällaisia suunnitelmia ehdottaa vielä kylmän sodan aikana länsimaissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Trilisser. En ole lukenut Tekniikan Maailmaa aikoihin mutta muistan, että joskus aikanaan se oli varsin konservatiivinen ja itse asiaan keskittyvä julkaisu. Eli ei kuulosta hyvältä. Ja termi ”liikkumavapauden rajoitus” on tosiaan pelottava eikä sellaista aikanaan edes ajateltu.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt tunsin itseni totaalisen tyhmäksi koska en tajunnut tästä yhtikäs mitään. Autoilun rajoittaminen ja liikkumisvapauden tarpeen tarkastelu. Seurantapohjainen maksujärjestelmä? Nyt saisi joku kyllä suomentaa ja kertoa, että kenen älylaarista tämkin taas lähtöisin.

Seurantapohjainen maksujärjestelmä kuulostaa hyvältä jos niitä lentopisteitä kytätään. Muuten ei. Ja ketkä sitä seurantaa tekisivät? Niinpä. Ja liikkumisvapauden tarpeen tarkastelu? Jumalauta, siinä se mummo vetää rollaattorilla Alepaan ja kuvittelee olevansa vapaa liikkumaan vaikka mehän sen tarpeen määrittelemme.

Autoilun rajoittaminen onkin se hienoista hienoin idis. Siinä ne rekat rahtaavat saastaista lihaa ja makkaraa, mutta tofut ja härkikset ja kaikki raikkaat 8000 kilsan päästä lennätetyt thaikkuherkut ei meidän vihreää ilmastoa pilaa. Asiat täytyy funtsia, silleen, kokonaisvaltaisesti, niinku. Vihreesti.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Kyllä sinä tajusit, tajusitpa hyvinkin. Kokonaisvaltaisesti. Vihreesti. Tämä ehdotus on pelottava. Koska se on vasta ensimmäinen askel. Mikä on se seuraava?

Anonyymi kirjoitti...

TM on ollut linjaltaa aika horjuva, nuoleskeli jo kauan sitten LP:tä. Tutkanpaljastimet ei toimi - TM:n kanta. Vastusti aseiden äänenvaimentimia. Nyt fanittaa sähköautoja ja möyhyää ilmastonmuutoksesta.


Ja näitä liikkumisvapauden rajoituksia pitää vastustaa, muistakaa äänestää oikein.

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Tääl istun mä koneellani
Ja synkkänä katselen
Tätä jekkua taasen uutta
Viherkommunistien
On poskillain kyynel, on mieli haikea
Koska pahemmaksi kaikki muuttuu
Eikä hyväks' enää milloinkaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Minulla on kovasti pitkä aika siitä kun olen lukenut TM:ää. En epäile.

Qroquius Kad:

Mä miksi itsekseni näitä mietin
Se merkki varhaisen on vanhuuden
Siis seuraan käskyä mä veren vietin
Avaan kaapin, korkkaan huurteisen

Anonyymi kirjoitti...

Tuollaiset "uutiset" ovat karmeaa luettavaa. Säikäyttävät joka ikinen kerta. Muurahaiskansan perustuslaillisia oikeuksia nakerretaan palapalalta kunnes niitä ei enää ole. On vain Nomenklatuuran erivapaudet.

Kirjoittelin joskus kymmenkunta vuotta sitten EU-mepeille, miltäpä tuntuu olla turhaakin turhempi turhake Parlamentissa jossa äänestellään vihanneksista ja sälekaihtimien naruista kun komissio voi sanoa ohi parlamentin miten pitää olla. Kukaan ei vastannut kommentteihini, ne poistettiin. Hyvät liksat, vapaaehtoinen veronmaksu ynnä muut edut korruptoivat ja semmonen on meininki.

Rouva Ano lainasi Einsteinia. Hän oli huipputiedemies mutta myös filosofi joka osasi tiivistää paljon asiaa yhteen lauseeseen. Sodista hän sanoi, "En tiedä millä kolmas maailmansota käydään mutta neljäs käydään kivillä ja kepeillä". Taitaa olla taas ajankohtainen. Käännetty noita on mutta alkuperäiset ovat parhaita. Tässä niistä yksi:
“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”

Mito Islam kirjoitti...

Varovasti nyt Ykä, näistä pienistä jutuista voi alkaa kierre, joka johtaa siihen ettei sieltä kaapista käteen osukkaan huurteinen vaan rulla kiiltävää metallia joka annostellaan pään ulkopuolelle.
Eiköhän tämä ole vasta alkua, mukuloilla saattaa olla vaikeuksia nousta bussiin jollei passit ja pisteet ole kohdillaan. Tätä kehitystä voi yrittää jarruttaa äänestämällä, mutta pysähtymään tätä junaa ei saa päätymättä keppi ja kivi asteelle.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

On se ryssä kamala. Ehtaa Putinia.

Ekku kirjoitti...

Se on ehkä yhden sortin hämäystä, että aina kun tätä reaaliaikaista paikannukseen perustuvaa järjestelmää esitetään, niin paneudutaan vain tekniseen toteutukseen ja sen onnistumiseen. Tällä tavoin harhautetaan tyhmemmät hallintolampaat ajattelemasta asian eettistä puolta.
Minua kyllä kylmää ajatus siitä, että minun liikkumista seurattaisiin noin tarkasti. Aina kun tietoa kerätään, niin sitä joku taho voi käyttää väärin. Myydään vaikka kaupalliseen tarkoitukseen kolmansille osapuolille.

Olavi Koskela kirjoitti...

"Liikkumisvapauden tarpeen tarkastelun"? WTF! Se osapuoli, joka yrittää rajoittaa ihmisten vapaata liikkumista, ei kyllä elä kovin kauaa. Eikähän sellaista totalitaarista järjestelmää, jolla tuollaista voitaisiin edes kokeilla, saada tässä maassa aikaiseksi. Sen verran tolkun immeisiä täällä sentään ollaan. Yksityisautoilun rajoittaminen, no sitähän ne nyt yrittää näillä täysin älyttömillä bensan ja dieselin hinnoilla. Mutta tuon jälkimmäisen boldatun kappaleen viesti jää kyllä kovin epäselväksi. Jos suunnittelun logiikka on tuolla tasolla, ei meillä muilla ole mitään ongelmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmasto- ja energiastrategian lausuntoversio löytyy täältä:

https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=d10bc350-8679-468e-9d04-8e07cd5114f7

Lauseet:

"Liikkumisvapaus ei kuitenkaan ole rajoittamaton, vaan esim. autoiluun kohdistettavia rajoituksia voidaan perustella mm. muiden tieliikenteen käyttäjien liikkumisvapauden
turvaamisen kannalta. Toimenpiteisiin saattaa liittyä henkilötietojen keräämistä, jolloin on tarpeen arvioida asiaa yksityisyyden suojan kannalta."

ovat luonnoksen sivulla 65.

Luonnoksessa puhutaan hiilineutraaliudesta ja tavoitteena on hiilinegatiivisuus. Outoa, koska Suomihan on jo hiilinegatiivinen. Vai onko?

Sanat "Liikkumisvapaus ei kuitenkaan ole rajoittamaton" paljastavat luonnoksen tekijöiden ja hyväksyjien perimmäisen motiivin. Heille päämääränä on vapauden rajoittaminen.

Mitä vapauksia sitten rajoitetaan, kun liikkumisen vapauden rajoittamiset on viety äärimmilleen? Rajoittaminen on asian ydin. Rajoittajat ovat päässeet vallankahvaan. Vallastaan humaltuneina he kohtelevat ihmisiä ei-vertaisinaan.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Mito Islamille, Catilinalle, Ekulle, Olavi Koskelalle ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Nuo ovat kerta kaikkiaan hyviä huomioita.

Mito Islam: Kyllähän tämä juna tulee vaan etenemään. Tuoreimmat gallupitkin kertovat siitä.

Catilina: Mistähän sinä sen Putinin tähän kehitit? Vitsin kärki meni ohi.

Ekku: Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

Olavi: Minä olen tässä asiassa kyllä paljon pessimistisempi. Tolkun ihmiset pysyvät kotona eivätkä pane hanttiin.

Acc: Olet oikeassa. Rajoittajat ovat valtansa huumassa. Ja Suomi on hiilinegatiivinen:

https://data.footprintnetwork.org/?_ga=2.251515782.1896338610.1650624365-921396959.1641696086#/

Anonyymi kirjoitti...

Joskus törmää huvittaviin uutisiin, tai uutisten huvittaviin selityksiin.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ee75f084-de71-4ac6-b903-46b8e45e7a5e

Siis, YLEssä maksetaan tulospalkkioita kun kilpailu on niin kovaa. Tulospalkkion saa kun täyttää "tuloskorttitavoitteen". On jotain korttipeliä? Voittaako Herttaässällä vai pitääkö olla värisuora?

Kannattaa opiskella ylioppilaaksi. Voit tienata jopa 361 200 euroa vuodessa.

Mito Islam kirjoitti...

Tämä liikkumisen rajoittaminen ei ole mikään uusi juttu, se että siitä uutisoitiin valtamediassa on uutta. Niin vaan ne "salaliitot" hiljalleen muodostavat uuden normaalin. Sen sylttytehtaan omilta sivuilta voi jo vuosia ennen käydä lukemassa visioita joita valtamedia meille jälkijunassa tipoittain tarjoilee, tämänkin vision tavoitteena on ahtaa ihmiset kaupunkeihin (mega-city) asumaan tiiviisti (kuutiot) kaikki palvelut löytyvät max.3 kilometrin päässä sijaitsevasta keskuksesta, jos tuntee pakottavaa tarvetta poistua kopistaan, mitään syytä ei tosin ole, koska hyönteisistä, gmo kasviksista ja keinolihasta tuotettu käkimassa toimitetaan konevoimalla koppiin. Robot hoitaa paskahommat ja ihmiset tuottavat sisältöä tai puuhaavat muuta tarpeetonta rahaa tulee seinästä vettä hanasta ja sähköä töpselistä kunhan alistuu ja pitää turpansa kiinni.
Se että ymmärtää persujen olevan osa The järjästelmäpuoluetta vaatii varmaan hallituksessa suoritetun takinkäännön, itseltä meni maku koko poppooseen viime vaalien jälkeisen sekoilun johdosta, puolue joka oli hilkulla nousta suurimmaksi alkoi vaalien jälkeen käytännössä hajoittamaan itseään, puheenjohtaja johon porukat luottivat päätti astua sivuun syistä joita me emme kai kykene ymmärtämään koska ne meiltä salattiin, uudeksi keulakuvaksi valittiin täysin hajuton ja mauton henkilö vailla mitään intohimoa tehtäviinsä. Perseidien ainoa tehtävä on pitää yllä illuusiota vaihtoehdosta, ainoa vaihtoehto löytyy pienpuolueista, mutta Suomen vaalitapa pitää huolen etteivät ne pääse keikuttamaan venettä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoa Ykälle linkistä maailman valtioiden biokapasiteettikarttaan.

https://data.footprintnetwork.org/?_ga=2.251515782.1896338610.1650624365-921396959.1641696086#/

Biokapasiteetti lienee eri asia kuin hiilijalanjälki. Googlaamalla löytyi maailman valtioiden hiilijalanjälkikartta.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/carbon-footprint-by-country

Kartan mukaan Suomi on ainakin hiilineutraali, koska sitoo enemmän hiiltä ilmakehästä kuin päästää hiiltä ilmakehään.

Kumminkin Ilmasto-ja energiastrategian lausuntoversion sivulla 7 kerrotaan Suomen hallituksen asettaneen hiilineutraaliuden tavoitteekseen vuoteen 2035 mennessä.
"Pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelman mukaan Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti sen jälkeen."

https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=d10bc350-8679-468e-9d04-8e07cd5114f7

Tässä olisi jollekin puolueelle hyvä paikka kyseenalaistaa hallituksen toiminta. Hallituksen toiminta vaikuttaa järjenvastaiselta.

AccYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Mito Islamille ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Totta joo. Mikä kilpailu? Kun rahoitus tulee pakkoverotuksen kautta.

Mito Islam: Vähän tuohon suuntaanhan touhu on menossa. Persujen kohdalla en ole yhtä pessimistinen kuin sinä, vaikka tietysti en kaikkeen ole tyytyväinen.

Acc: Siinä footprintnetworkin tilastossa se punainen on nimenomaan hiilijalanjälki. Ja ihmettelen miksi esmes persut eivät ole nostaneet asiaa esille. Liekö ilmastohysteria niin pyhä lehmä että eivät uskalla?

Qroquius Kad kirjoitti...

Ilmastohysteria ei ole pelkästään poliittinen liike, se on uususkonto pappeineen, diakoneineen ja seurakuntalaisineen;
samanlainen kuin covid-uskonto, joka muuten näyttää saavuttaneen päämääränsä ja siirrettävän sivuun:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008768998.html

Mitähän sen the Asiantuntijoista™ muodostuva papisto mahtaa jatkossa tehdä jumalallisen ihailun menetettyään? Tuskaisia vieroitusoireita on alkanut jo näkyä.

Niinpä siis Gaia-Äidin palvonta on uskonto, jonka Pyhien Kirjoitusten ja niitä tulkitsevien ilmastopappien kritisointi on pyhäinhäväistystä ja jumalanpilkkaa!

Ja koska koko maatamme itsevaltaisesti hallitsemaan päästetty vaginallinen ja peniksellinen Toksinen Feminiinistö tunnustaa tätä uskontoa, ottaa sen kritisoija kohtuuttoman kovan riskin tulevaisuutensa mitätöinnistä.
Saavutettavissa oleva hyöty on myöskin minimaalinen.

Ilmastouskonnon kritisoijasta tulee tarvittaessa se uuden ajan Jan Hus, joka polttoroviollaan huokaa "Voi pyhä yksinkertaisuus!" rovionsa ympärillä kiihkeimmin hyppiville muurahaiskansalaisille, jotka ilmastohumpasta kärsivät eniten.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyllä. Puhutaan muodin ja uskonnon sekoituksesta. Joka ei hyväksy erimielisyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin sentään on ainakaan ilmastonmuutoksen torjumisen vuoksi odotettavissa yhtä rajuja liikkumisvapauden rajoituksia kuin mitkä runsaat kaksi vuotta sitten vähäksi ajaksi jo säädettiin, vaikkakin aivan toisesta syystä. Silloinhan Uudenmaan rajat suljettiin, niin että sieltä muualle Suomeen tai päinvastoin ei voinut kulkea ilman erityisestä syystä myönnettyä lupaa. Ja sen valvontaa käytettiin paljon poliisin voimavaroja.
Onneksi se rajoitus sentään jäi lyhytaikaiseksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olihan siinä toisaalta poliisille hieman harjoitusta tulevaa varten.