maanantai 25. huhtikuuta 2022

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CLIII

Laitetaanpa näihin uutishavaintoihin ensimmäisenä sananvapausilmoitus Aamulehdestä. Siinä kun on hieman tahatonta huumoria. Vai ironiaksiko sitä sanoisi:

Eli teksti: Sananvapaus pelastaa elämää. Sananvapauden rajoittaminen on aina hälytyssignaali siitä, ettei sananvapaus toimi. Ei ole sattumaa, että diktaattorit rajoittavat aina ensimmäiseksi sananvapautta.

On jokseenkin kuvaavaa että tuon julistuksen lyijykynän kumipään tilalla on poliisin vilkkuvalo. Se kuvaa hyvin suomalaista ”maailman parasta” sananvapautta. Aamulehti on valtamediaa eikä valtamedian sananvapaus ole uhattuna. Valtamedian toimittajat saavat kaikessa rauhassa ja ilman pelkoa julistaa valtamedialle rakasta monikultturistista, feminististä, ilmastohysteeristä ja federatiivista epistolaansa.

Valtamedian ja valtakoneiston ulkopuolisten ihmisten jotka vastustavat kyseistä epistolaa tilanne on toinen mutta eihän valtamedian näkemys sananvapaudesta heitä koskekaan. Eikä kaikkia kansanedustajiakaan. Case Räsänen on vielä kesken.

Tähän sananvapausasiaan liittyen uutinen. Eli aivan hiljattain EU:ssa on päästy sopuun digitaalisia palveluja koskevasta laista. Hyytävää on tämä lause uutisoinnissa:

Lain tavoitteena on varmistaa tiukemmat seuraukset alustoille ja verkkosivustoille, joilla julkaistaan kiellettyjä sisältöjä. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi vihapuhe, disinformaatio ja kuvat lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Disinformaatiolla tarkoitetaan tarkoituksella levitettyä väärää tai harhaanjohtavaa tietoa.

Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ei kannata kukaan vähänkään järkevä ihminen joten on varsin tarkoitushakuista että termit vihapuhe ja disinformaatio mainitaan samassa yhteydessä kyseisen rikollisuuden kanssa. Ja niin vihapuhe kuin disinformaatio ovat blankotermejä jotka määritellään poliittisten tarkoitusperien mukaisesti. Ja senhän tietää, keillä on määrittelyoikeus ja kuinka ne määritellään.

Twitteriä ja facebookiahan on sensuroitu jo varsin paljon. Tämä blogirintama on saanut olla rauhassa. Saa nähdä, kuinka kauan se kestää.

Laitetaan vielä jälleen ote ooppera-aariasta Taponen:

Kyseinen ylikomisario on tehnyt kaikkensa että usko poliisin puolueettomuuteen romuttuu. Ja nyt hän on huolissaan siitä, että usko poliisin puolueettomuuteen romuttuu. Sinänsä hotellin respassa aika ajoin mietitään että onko Taponen sittenkin vielä Keijo Kaarisadetta parempi voiman pimeän puolen humoristi?

Ja laitetaan loppuun vielä tuoretta transwokellusta jota löytyy luonnollisesti Netflixistä. Netflixhän on onnistuneesti jo muuttanut viikinkimiehen neekerinaiseksi. Nyt pannaan mies paksuksi:

No niin, näillä eväillähän voidaankin aloittaa uusi viikko.


30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehdin jo kuvitella, että sota Euroopassa laittaisi asiat edes jollakin tavalla tärkeysjärjestykseen ja alettaisiin puhua niistä oikeista arvoista elämässä. Olin taas kerran väärässä, mutta rinta rottingilla mennään kohti uusia pettymyksiä.

En ole tirkistelijä, mutta haluaisinpa nähdä, mitä tuon "raskausmahan" alapuolelta löytyy...

Rouva Ano

Olavi Koskela kirjoitti...

Sitä jää kyllä ihan pikkuisen kummeksumaan tuota Taposen pointtia 2), siis "...tämän kaltaiset vihjailut poliisin puolueettomuudesta"! Kuka ...tana on tohtinut mennä vihjailemaan,että poliisi muka olisi puolueeton. Lohdullista silti todeta, ettei moinen potaska pidä paikkaansa ainakaan Taposen itsensä kohdalla.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kun Korkein Oikeus voi tuomiolauselmassaan antaa ymmärtää, että kysymykset pedofiliasta kuuluvat ja saavat luvan jäädä uskonnon piiriin, ja että yleisesti ottaen tämä inkvisitio tietää, mikä on tai ei ole omiaan edistämään uskontojen välistä keskustelua, mitäpä tuohon on tavallisella kansalaisella vastaan sanomista? Yksikään tiedon tai kielen filosofi ei moisia väitteitä tohtisi esittää, mutta oikeudella on oikeus toimia jumalalisin valtuuksin.

Käsitteellinen ajattelu on kumma juttu. Kieli ei voi olla yksityistä, kieli on sosiaalinen ja historiallinen muodoste. Jokaisen kulttuurin ja aikakauden ihmisen tajunnassa on jonnekin peräseinälle naulattu joukko käsitteitä, joihin kaikki maailman kuvaukset ja selitykset palautuvat. Koska kielen ja käsitekoneistojen olennaisin tehtävä on luoda ja ylläpitää ihmisten välistä yhteyttä, on selvää, ettää suurimman osan yleisestä ajatusaineksesta on toistettava jo olemassaolevaa, vakiintunutta sisältöä. Kielifilosofi Wittgenstein nimitti tätä ajattelumme taustavakaata osaa "varmuudeksi".

Ja juuri tämä "varmuus" on sitä mikä antaa oikeudelliselle instituutiolle illuusion siitä, että omia juristerian leikkikehissä kehittyneitä käsitteitään kääntelemällä ja vääntelemällä se voisi puhua jumalallisella äänellä. Sen valta on samaa "pyhää" valtaa jota kaikki maailman "uskonnot" ovat aina omissa institutioissaan varjelleet.

Joten huonosti on käynyt ja tulee toistaiseksi käymään kaikille, jotka yrittävät älyn työkaluilla repiä tajunnan peräseinälle naulattuja ajattelun avainkäsitteitä irti. Niillä ei ole varaa menettää luottamustaan, ja jos se alkaa horjua, ne koventavat rangaistuksia ja tehostavat sensuuria, ja palkkaavat lisää niin sanottuja taposia.Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Olavi Koskelalle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Turhahan sitä sellaista on kuvitella. Mieleen tulee Titanicin orkesteri kun kippo on jo uppoamassa. Ja eiköhän tuon raskausmahan alta löydy silikonia tai jotain vastaavaa. Elokuvahan se. Mutta minulla on käsitys että Netflix on alkanut tehdä persnettoa. Ei ihmekään.

Olavi: Joo, jätämme porukalla esittämättä vihjailut siitä että poliisi olisi puolueeton. Eihän semmonen nykypoliisille kumminkaan sovi.

Seppo: Viimeisin kappaleesi mielestäni tiivisti kommenttisi ja herää kysymys, että kuinka pitkälle valtakoneisto on tässä valmis menemään?

Anonyymi kirjoitti...

Vai on EU:ssa on päästy sopuun digitaalisia palveluja koskevasta laista. No sehän on ikävä valtamedian kannalta, jos disinformaatiota ei enää sallita. Nehän ovat sitten konkassa aika pian. Jos siis asiaan suhtaudutaan täydellä vakavuudella eikä vain jahdata meitä "peräkammarin poikia" "äärioikeistolaisine" mielipiteinemme.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Netflix näyttää saaneensa mitä tilasi: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008761238.html

Tuossa asiassa voi sentään vielä äänestää lompakolla.

Muutamilla rapakontakaisilla huumorisivustoilla vitsaillaan jo että piraattilahden vertaisverkkokauppa tulee palaamaan ennätysmäiseen suosioon, jos nyt välttämättä haluaa sarjoja katsoa.

Strix Senex kirjoitti...

Asiaahan tuo Aamulehti kirjoittaa, kun kirjoittaa että: ”Sananvapauden rajoittaminen on aina hälytyssignaali siitä, ettei sananvapaus toimi. Ei ole sattumaa, että diktaattorit rajoittavat aina ensimmäiseksi sananvapautta”.

En nyt ole tuota Aamulehteä niin tarkoin seurannut, että lähtisin ottamaan kantaa siihen, kuinka hyvin tai huonosti se on omia oppejaan noudattanut. Vanhan sanonnan mukaan kuitenkin on usein niin, että omasta itsestään se paha pappi saarnan aiheet löytää. Sanvapaus on kuitenkin eri asia kuin lehdistönvapaus ja ainakin Hesarilla on vakiintunut tapa taistella kiivaasti oma sananvapautensa puolesta ja lähes yhtä kiivaasti muiden toimijoiden sananvapautta vastaan. Ja tässä pätee edelleen se, että moralisoinnilla on hyvän vähän tekemistä moraalin kanssa mutta sitäkin enemmän kaksinaismoraalin kanssa.

Tietyllä tavalla oikeastaan ymmärrän tuon pyrkimyksen disinformaation levityksen sanktiointiin. Varsinkin viime aikoina erilaisten Putinin trollien harjoittama spämmääminen on yleistynyt siinä määrin, että siihen puuttuminen alkaa tuntua perustellulta, mutta siinä on vaaransa ja se vaara on suuri. Se vaara on luonnollisesti se, että saatuja valtuuksia käytetään väärin eli ei karsita disinformaatiota vaan informaatiota. Kysymys siis on siitä, kuka valvoisi valvojia. Muuten käy jokseenkin varmasti niin kuin erinäisten faktantarkastajiksi julistautuneiden suhteen. Heidän jäljiltään kun tahtoo olla niin, että faktat karsitaan mutta oikeaa ideologiaa edustava huuhaa hyväksytään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Anolle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Taitaa vaan olla niin, että juuri me peräkammarin pojat olemme jahdin kohteena. Kas kun me puhumme epistolan vastaista totta.

Ano: Joo, samanlaisia havaintoja minulla. Pakkodiversiteetin syöttäminen alkaa kostautua.

Strix Senex: Kyllä Suomessa on sananvapaudella tarkoitettu nimenomaan lehdistönvapautta eli tarkemmin sanoen valtamedian sananvapautta. Putinin trollien spämmääminen on jotenkin niin onnetonta että ei se toimi eikä ole edes uhka. Ja tätä lakia on alettu valmistella huomattavasti ennen Ukrainan sotaa. Kukaan ei valvo valvojia.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kuka valvoo valvojia?

Niinpä. Joskus pikkasen, eikä aina ihan vähänkään, harmittaa se, etteivät akateemiset filosofit sankoin joukoin tartu tällaisiin ongelmiin, vaan noin niinkuin perusvalinnoiltaan tyytyvät köllöttelemään sumean mussuhumanismin suossa. Juuri kielifilosofeilla olisi käyttökelpoisia aseita käsitellä yleistajuisella tasolla tuollaisiin lauseisiin sisältyviä kysymyksiä.

Sehän on ihan kunnollinen lause, tuo kysymys. siinä on subjekti, prredikaatti ja objekti. On niin, että jos haluamme kuvata sitä mitä todellisuudessa tapahtuu, lauseessa täytyy olla tietyt kielelliset elementit. Tekijä, se mitä tekijä tekee, ja kenelle tai mille.

Jos nyt katsotaan vaikka poliittisten puolueiden tai hallitusten ohjelmia, melkein veikkaan, että yleisin vermimuoto niissä on passiivi. Se on loistava verbimuoto, kun tekstin varsinainen tarkoitus on luoda illuusio yleispätevyydestä ja samalla varjella jonkinlaista kasvottomuutta, joka aina kuuluu kaikkeen valtamagiaan siinä missä kaikkinaiset papinkaavut tai tuomariviitatkin, tai vaikkapa kuninkaan kruunut tai kehitysmaakeisarin, anteeksi keikarin gepardihatut.

Passiivinen ilmaisumuoto on se, jossa ajatukset, sanat ja teot voivat ongelmitta sulaa yhteen. Eli kielen -- tuon ajattelun työkalun -- vuosimiljoonaisen kehityksen hedelmät -- se, että erotamme tekijät, tekemiset ja tekojen kohteet toisistaan -- saadaan puksahtamaan tyhjää, ja kaikki näyttää vieläpä tapahtuvan yleispätevyyden hengessä.

Missä ovat ne akateemiset filosofit, jotka suureen ääneen nyt huutaisivat että "Elementaarilauseet takaisin!" Missä ovat ne valistuneet ajattelijat, jotka päästäisivät julkisen röhönaurun aina kun suurena humanistina itseään pitävä ministeri sanoo: "Mehän tiedämme, että sanat ovat tekoja."

On aika traagista, että meillä auktoriteettia tavoittelevat tuomarit käsittelevät käräjäsaleissa teologisia kysymyksiä ymmärtämättä, etteä oikeudessa on lopulta mahdollista tuomita vain tekoja, ei sitä mitä ihmiset ajattelevat tai puhuvat.

Ja samoin on, noin yleisesti ottaen, traagista, että valtamedia on niin pihalla siitä mitä demokratia edellyttää. Kaipa journalistitkin kuvittelevat, että jumala pitää sananvapaudesta huolta, eikä ihmisten tarvitse muuta kuin keskittyä omaan propagandistiseen totuuteensa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Seppo. Taitaa olla niin että jos akateemiset filosofit puuttuvat mainitsemiisi asioihin, se tietää heille uraitsemurhaa. Ja valtamedia ei ole vallan vahtija vaan osa valtakoneistoa. Omasta halustaan. Se kun ei pysty ajattelemaan sabluunan ulkopuolelta.

Anonyymi kirjoitti...

Median ei tarvitsisi toistella päivittäin sananvapauttaan ja oikeassa olemistaan jos näin oikeasti olisi. Mutta kun ei ole, siksi. (N)Euvostoliittoa pukkaa sananvapauteenkin. Muuten kirjoittelisivat vaan juttujaan ja antaisivat lukijan päättää menikö oikein. Kenelläkään ei ole yksinoikeutta totuuteen. Se löytyy jos on löytyäkseen. Nykyinen media tuppaa vain hämärtämään totuutta.

Qroquius Kad kirjoitti...

Sananvapautta, lehdistönvapautta ja puolueetonta tiedonvälitystä, tottapa totisesti.

Maakuntalehden yleisöosastossa muuan mieshenkilö kirjoitti tänään omalla nimellään NATOon liittymisen puolesta. Se on hänestä nyt jopa vielä tärkeämpi(!) kuin EU, vaikka molemmissa onkin lahoja oksia;
onneksi orbanismin, lepenismin ja trumpismin vastavoimana on kuitenkin demokratiaa, ja se voittaa aina!

Enpä voi miestä oikeastaan syyttää:
onhan valtavalemedia taas vaahdonnut kuinka hyvä asia oli, että Presidentti Oidipus valittiin kakkoskaudelle eikä tuo kauhia Ranskan Mariini;
sehän on Putlerin Hyvä Ystävä kuten Orbánkin ja kannattaa diktatuuria ja sananvapauden rajoittamista ja blaa blaa.

Ja hoksasin jotain olennnaista.
Orbánia, Marinea ja muita kansallismielisiä johtajia ei KOSKAAN arvostella valtavalemediassa heidän toimistaan islamisaation estämiseksi.
Ei koskaan.
Aina samat valeet putininpalvonnasta, diktatuurista ja vapaiden vaalien sekä sananvapauden estämisestä. Ne ovat heidän keksittyjä syntejään.
Islaminvastustus sen sijaan on Se, Jonka Nimeä Ei Saa Mainita!

Eihän valtavalemedialla ole sen mainitsemiseen varaa.
Ainakin Suomessa he oppivat Halla-ahon tapauksesta miten käy, kun nouseva valtiomies yritetään mustamaalata politiikasta, jota suurin osa kansasta todellisuudessa haluaisi.
Hyväntahtoisesta siiselistä maalattiin Tohtori Viha, ja sekös upposikin äänestäjiin!

Melkein täytyy hattua nostaa valtavalemediallemme.
Se on osoittautunut oppimiskykyiseksi.
Lopputulos vain on Suomen kansan kannalta mitä huonoin.

Se kun ei ole lainkaan oppimiskykyinen.

Trilisser kirjoitti...

Ykä: Netflixin tämän hetken tilaajana en nyt lähtisi liikaa yhden titityy-sarjan perusteella sisältöä kommentoimaan. Tarjonnassa kun löytyy mm. vanhempaa Star Trekkiä, vanhoja sotaelokuvia, turkkilaista toimintasarjaa, israelilainen vakoilusarja jne.

Itse pääaiheesta sen verran, että kuten jo Seppo Oikkonen mainitsi, on tuomiolauselmassa maininta "uskontojen välisen keskustelun edistämisestä" aivan absurdi. Sananvapaushan on nimenomaan yksilön suojaa yhteisöä vastaan ja oikeutta paljastaa kyseisen yhteisön mätäpaiseita. Koskaan sananvapauden ensisijainen tarkoitus ei voi olla "yhteiskunnallisen koheesion" parantaminen ((Johanna Korhosen mielestä on) tai yhteisön suojaaminen yksilön arvostelulta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille ja Trilisserille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Jep. Toimivaa ei tarvitse mainostaa. Ei varsinkaan tuputtaa.

Qroquius Kad: Olet täysin oikeassa. Ja veikkaan muuten että tämän Ukrainan sodan – joka sekin loppuu joskus – tiimoilta alkaa äärimmäinen myllytys siitä että se oli EU ja nimenomaan EU joka Ukrainan pelasti. Jos pelasti. Sotahan on tietty vielä kesken. Mutta joka tapauksessa ne, jotka eivät kannata EU:n monikultturismia ovat putinisteja.

Trilisser: Onhan Netflixissä myös hyviä kakkosrähinän värimuotoon muutettuja dokumenttisarjoja. Mutta tuo pakkodiversiteetti on vastenmielistä. Ja noin muuten olet oikeassa. Nykyisin suojellaan vain ja ainoastaan islamia. Joka on se maailman väkivaltaisin uskonto.

Anonyymi kirjoitti...

Viime aikoina mieleeni on tullut kysymys, kuinka paljon - tai vähän - menettäisimmekään, jos hullu osa ihmiskuntaa tekisikin ydinaseilla laajennetun itsarin? No, ei ehkä kannata ajatella liikaa ja liian synkästi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jaa-a, sanotaan että rotat ja skorpionit selviäisivät ydinsodasta. Ehkä ne ajan myötä tekisivät itselleen toimivat yhteiskunnat. Vaan rupeaisivatko nekin sitten sotimaan keskenään?

Catilina kirjoitti...

Aukeavatko natokiimaisen silmät yhtään siinä kohtaa, kun Unkarille ja Puolalle ilmoitetaan, että puolustuksen ehtona onkin "sitoutuminen eurooppalaisiin arvoihin" ja "demokraattisempi ja diversimpi" politiikka?

Qroquius Kad kirjoitti...

Eiväthän ryssäkiimaisenkaan silmät aukea, vaikka omin silmin näkee mitä hänen rakas Ryssänsä tekee Ukrainassa.
Hän luulee olevansa Aivan Eri Asia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Catilina. Minä sallin Puolalle ja Unkarille oikein hyvin oman linjansa mutta missä kohdassa postaustani puhuttiin Natosta, Puolasta ja Unkarista? Ja sama kommentti Qroquius Kadille taas toisinpäin.

Kommentoijathan voivat kehittää itselleen oman alustan jossa voi kirjoittaa mitä haluaa. Mutta tätä blogia ette ota haltuunne.

Qroquius Kad kirjoitti...

Pahoittelen taas kerran, provosoiduin vaikka ei pitäisi.
En palaa enää aiheeseen, vaan lyön kyynärpääni kiveen.

Mitä tulee ydinsodasta selviytyjiin, niiden joukossa on mainittu myös muurahaiset.
Ja nehän muuten käyvät sotaa jo nyt:

https://en.wikipedia.org/wiki/Megaponera

Ällistyttävää, miten noin pienten itikoiden aivokapasiteetti voi riittää tuollaiseen.
Emme siis taida päästä sodista eroon, vaikka Pallon hallitseva laji vaihtuisikin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Et sinä tuota aloittanut. Ja joo, olenpa nähnyt muurahaisten sotia minäkin. Ovat aika verisiä eikä niissä anneta armoa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on media iloinen, kun on Ranskassa Macron. Jatkuvuus taattu, mikään ei muutu. Median ansioksi täytyy lukea myös järjestelmäpuolue Kansallisen Kokoomuksen nousevat kallupit. Enemmän ei voisi tukea ja äänestää tyhj(m)ää. Seuraava pääministeripuolue on Kokoomus ja takuu, mikään ei muutu.

Anonyymi kirjoitti...

Musk osti twitterin, wokeltelijoile ja muille ankeuttajille tulee ikävät ajat. Firma on Usassa ja muskilla on hynää vääntää lakituvassa.


Pyssymies

vieras kirjoitti...

Elon Musk osti Twitterin. Suvakeilta räjähtää päitä. Oisko siitä luvassa bloggaus? Entä jos on joskus tulossa uusi Antero Lärvänen-tarina, silloin Antero voisi haastella Muskia.

Anonyymi kirjoitti...

"On jokseenkin kuvaavaa että tuon julistuksen lyijykynän kumipään tilalla on poliisin vilkkuvalo. "

Ehkä julisteen suunnittelija on ajatellut vilkkuvalon tuovan mieleen ambulanssin.

Acc

Hessu kirjoitti...

Qui custodiet ipsos custodes eli kuka valvoo valvojia, kyselivät jo roomalaiset, joten ongelma on ikivanha. Ylen toimittaja Maija Salmi kirjoitti tänään poikkeuksellisen avoimesti Espanjan korruptiosta:

"Venäjän hyökkäys Ukrainaan on herättänyt Espanjassa kysymyksen esimerkiksi siitä, miksi maan energiamurros laahaa jäljessä, vaikka sillä on tuulta, aurinkoa ja litiumia.

Siksi, että julkiset rahat eivät päädy yhteiskunnan kehittämiseen, koulutukseen ja sitä kautta teknologian kehittämiseen, kuten vaikkapa Suomessa, kirjoittaa Puigverd.

Sen sijaan rahat päätyvät usein pienen eliitin taskuun, joka rikastuu suhteidensa avulla."

Sama eliitti valvoo vihapuhetta, koska demokratiassa kaikkein tärkeintä on yleisen mielipiteen hallinta.

Anonyymi kirjoitti...

En muuten olisi lainkaan yllättynyt, jos Poliisi alkaa kohta mainoskampanjan, jossa mainostetaan, että "Poliisi tasa-arvon ja turvallisuuden takaaja" ja miltä ne ihmiset siinä näyttää, voitte varmaan kuvitella itse...
Ei siinä "mastiais-suomalaisia" näkyne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Pyssymiehelle, vieraalle, Acc:lle, Hessulle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Näin on.

Pyssymies & vieras: En lähde ennustamaan. Sanotaan että elätän varovaista toiveikkuutta.

Acc: Mahdollista toki.

Hessu: Totta. Ja noissa Välimeren maissahan korruptio ei ole vika vaan ominaisuus.

Ano2: En olisi yllättynyt minäkään.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

"Disinformaatiolla tarkoitetaan tarkoituksella levitettyä väärää tai harhaanjohtavaa tietoa." Hetken luulin lukevani sitä uutta Venäjän lakia jota valtamedia ivasi ja pilkkasi vain hetki sitten.

EU vihaa väärinajattelijoita ihan samalla kiimalla kuin Venäjäkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, keski-ikäinen pikkupoika. Olet täysin oikeassa.