perjantai 1. huhtikuuta 2022

HÖÖ-MARKET

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä jälleen Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradiosta ja jatkamme ohjelmasarjaamme jossa esittelemme Pinnanmaan yritys- ja elinkeinotoimintaa. Tällä kertaa esittelyvuorossa on pinnanmaalainen kauppaketju HÖÖ-Market ja ketjun puhemiehenä lähetyksessämme toimii Rauno Rumppanbul Uudesta Hyisianasta. Hän on kauppiaana Taemmalla Hyijärvellä sijaitsevassa HÖÖ-Marketissa. Tervetuloa lähetykseen, Rauno.

- Kiitos, Antero, ja tervehdys kaikille kuulijoille niin Pinnanmaalla kuin muuallakin Suomessa.

- Rauno, kuinka määrittelisit niin omaasi kuin yleensäkin HÖÖ-Markettien toimintafilosofiaa?

- Se on selkeästi määritelty. Mehän myymme asiakkaillemme sapuskaa ja päivittäistavaroita. Piste. Me emme myy asiakkaille hyvesignaloivia mielikuvia siitä että tuotteemme pelastavat maailman ilmaston, tukevat LGBTQTiiTyytä tai kantavat vastuuta täyteen siitetystä Afrikasta joka ei itse kanna vastuuta itsestään. Emme myöskään anna huonoa omatuntoa asiakkaillemme siitä, että nuo asiat eivät ole hänen elämänsä prioriteetti. Niin virallinen valtapropaganda kuin muualla Suomessa toimiva elinkeinoelämä kiusaa ihmisiä tuolla tuputuksella muutenkin aivan tarpeeksi. Me keskitymme myymään laadukkaita tuotteita mainioille pinnanmaalaisille asiakkaille ilman minkäänlaista propagandaa.

- Ja yksi kuuluisimpia paikallisia tuotteitahan on äärimmäisen suosittu hyileipä.

- Kyllä. Hyileipähän on valmistettu kokonaan transfobisesta slurrista. Päivittäisestä leivänmyynnistämme kolme neljäsosaa on hyileipää. Siihen kannattaa sivellä päälle yhtä lailla paikallista tuotettamme hyimariinia jossa on kaksi kolmasosaa voita ja yksi kolmasosa laardia. Sitten kun laittaa päälle sopivaa lihatuotetta tommosen sormen paksuudelta niin syötyään alkaa jo toivoa uutta nälkää että pääsee taas herkuttelemaan.

- Ja lihatuotteethan ovat HÖÖ-markettien erityisenä silmäteränä.

- Ilman muuta. Meillä on sikaa, nautaa, sika-nautaa, jukenautaa, lammasta, kanaa ja kopukkaa. Ja tietysti laaja makkaravalikoima. Lisäksi meillä on myös laaja valikoima riistalihaa joista erikseen tulee mainita paikalliset tuotteet eli kaakana, rasvalettisorsa ja myös sätkärapu. Niitä kaikkea saa sesonkiaikana tuoreena ja muina aikoina säilykkeinä.

- Ja ruuan valmistukseen meiltä löytyy tietenkin sekä voita, hyimariinia että puhdasta pläskiä.

- Ruuan valmistuksesta puheenollen. Onkos teillä muuten kasviöljytuotteita?

- Ei. Lähin biodieselin tankkauspaikka löytyy naapurimaakunnan puolelta. Kuusikymmentä kilometriä tästä pohjoiseen.

- Entäpä vegaanituotteita?

- No ei varsinaisesti. Ennakkotilauksesta niitä voidaan hankkia. Paikallisilla niille ei ole juuri kysyntää mutta aika ajoin täällä käy sellaisia vihreitä jotka liikkuvat oikeasti luonnossa ja  he tulevat seuraamaan Taemman Hyijärven rannalla huhti-toukokuun vaihteessa tapahtuvaa kalakukkojen soidinta. He tilailevat vähän vegaanisapuskaa ennakkoon.

- Mainitsit tuossa ohimennen sen biodieselin. Teillähän on tässä myös polttoaineen jakelupiste.

- Johan nyt toki. Meiltä löytyy ysivitosta, ysikasia, dieseliä, värjäämätöntä löpöä paikallisille ja kaksitahtibensaa.

- Löytyykö latauspistettä sähköautoille?

- Noo… miten sen nyt ottaa. Meillä on kyllä hätävarana tehokas dieselaggregaatti jos joku on tienposkeen jäämässä. Pitäähän sitä ihmisiä sentään auttaa. Mutta jos asiakas haluaa sataprosenttisen puhdasta ekosähköä autoonsa niin sitä varten meillä on tuolla aitassa kuntopyörä joka on yhdistetty latauslaitteeseen.

- Onko kuntopyörälle ollut ilmastovastuullisia käyttäjiä?

- Eipä pahemmin. Kauppa-apulainen kyllä polkee sitä kuntoilumielessä ja latailee samalla akkuja. Hänellä kun on pikkunen sähkötön mökki tuolla Taemmalla Hyijärvellä. Hän saa niistä akuista virtaa valoihin ja läppäriin ja sen sellaiseen.

- Tässä käytiin tämä ruokapuoli jo aikaisemmin läpi. Entäs juomapuoli?

- Kaikkea löytyy. Normivirvokkeita tietysti ja esmes maitopuolella meillä on sekä kulutusmaitoa, raskasta kulutusmaitoa että erittäin raskasta rynnäkkökulutusmaitoa. Ja koska Pinnanmaa on autonominen alue niin meillä on tietysti A-oikeudet. Täällä myydään kaikkia mahdollisia alkoholijuomia. Ainoa poikkeus on se, että muualla Suomessa myynnissä oleva Rähinäviina on kielletty koko Pinnanmaalla.

- Mikä on suosituin juomanne?

- No tietenkin raikas Tsuhnan Kosto.

- Mutta teillä on tietääkseni myös aktiivisesti toimiva verkkokauppa.

- Pitää paikkansa. Ostajat löytyvät Pinnanmaan ulkopuolisesta Suomesta. Sekä Suomessa että muualla vallitsevan mielipuolisuuden vuoksi myymme tällä hetkellä erityisesti rukkasnauloja, pensselisantaa sekä nahkapaskoja koska vöiden kiristämiselle on tarvetta. Mutta menestyksekkäin Suomeen myytävä postimyyntituote on tietenkin maskutoksiini:

- Maskutoksiinin tunnen hyvin mutta kaikki kuulijat välttämättä eivät joten kerrotko mitä maskutoksiini on.

- Maskutoksiini on tuholaistorjunta-aine. Se on Pinnanmaan ilmakehästä pulverimuotoon tiivistettyä toksista maskuliinisuutta. Kun sitä ripottelee tontin reunoille, niin se aiheuttaa paikalle eksyville liimatilhille, punavihervästäräkeille, sukkahousukoppeloille, koloradonqueeriäisille, punapäähysteereille, akateereille sekä huivihuppuhippiäisille ja tietysti kaikille intersektionaalisille feministeille voimakkaan pahoinvointitilan. Herkimmille lurahtaa löysät pöksyyn. Joten maskutoksiini karkottaa ne kaikki paikalta. Maskutoksiini on vielä erittäin riittoisaa eli yhdellä kilon pussilla voi suojata jopa kolmen tuhannen neliön tontin.

- Siis loistava keksintö kertakaikkiaan. Mutta käsittääkseni teillä on postimyyntiä myös ulkomaille.

- Kyllä. Ja nimenomaan Kiinaan. Me myymme sinne jatkuvalla syötöllä önööttisäilykettä.

- Taas kertaalleen voin sanoa että önöötti on minulle tuttu mutta kuuntelijoille välttämättä ei joten valaisetko asiaa hieman?

- Johan nyt toki. Önöötti on lepakko. Sitä esiintyy ainoastaan Pinnanmaan pohjoisosissa. Eniten täällä Uudessa Hyisianassa. Önöötti on siinä mielessä erikoinen lepakko että se ei lennä, vaan evoluutio on sopeuttanut sen kokonaan vesieläväksi. Se on hirvittävän nopea uimari ja sukeltaja sekä taitava saalistaja.

- Vaan eikös tuo önööttisäilykkeen myynti ole vähän vastuutonta? Önööttihän on harvinainen ja rauhoitettu eläin ja lepakoilla on paha taipumus levittää kaikenlaisia viruksia.

- Pitää paikkansa. Sen vuoksi önööttisäilykkeessä ei ole grammaakaan önööttiä. Antaa önööttien ihan rauhassa uiskennella vaan eikä kiinalaisille tartte kaikkea kertoa. Ei nekään kerro kaikkea meille. Tosiasiassa önööttisäilykkeessä on kahdeksankymmentä prosenttia ruutanaa, jota me kasvatamme tuossa läheisellä lammella. Lisäksi siinä on viisitoista prosenttia pettujauhoja ja viisi prosenttia teräketjuöljyä. Mutta kun kiinalainen on tunnetusti vähän kaheli tuon syömisen suhteen niin kauppa käy kuin siimaa ja tuotetta menee enemmän kuin ehditään purkittaa.

- Meillä alkaa lähetysaika olla lopussa. Olisiko teillä vielä jotain sanottavaa kuuntelijoille?

- No tietysti se sama kuin muillakin tässä ohjelmasarjassa haastatetuilla yrittäjillä. Pinnanmaa on mainio paikka elää ja yrittää. Täällä hipit ei hillu eikä anarkistit askartele.

Hyvää huhtikuun ensimmäistä kaikille lukijoille.


28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asiahan ei minulle kuulu mutta minä vaan kysyn, onkohan se teräketjuöljy biohajovaa kasvis öljyä?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. No sitähän se. Ei maksavan asiakkaan mahaa kannata liikaa ärsyttää. Ei edes kiinalaisen.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Mieleeni tulee Näätämö. Millä rahalla HÖÖ-marketissa voi maksaa?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Mikä tässä oli parasta? No, makuasia tietysti, mutta minun mielestäni tämä:

- "Ruuan valmistuksesta puheenollen. Onkos teillä muuten kasviöljytuotteita?

- Ei. Lähin biodieselin tankkauspaikka löytyy naapurimaakunnan puolelta. Kuusikymmentä kilometriä tästä pohjoiseen".

Loistavaa: Taidanpa lähteä tästä HÖÖ-Markettiin ! Tuu sääki !

Anonyymi kirjoitti...

Olisin heti tilannut tuota Maskutoksiinia pussillisen, mutta sitten muistin, että on aprillipäivä; siis liian hyvää ollakseen totta.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Blogi on enemmän kuin totta, vaikka huumorilla kirjoitettu. Lokalisaatio on se joka meidät pelastaa. Federalistit ja globalistit pitää potkaista kuuhun. Ne tuovat vain rupia perseeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Nonni, vegaanihipit on vallannu pinnanmmaankin, pitäisi käyttää joko ginivalasöljyä yai kylmäpuristettua saimaannorpan kuuttiöljyä. Mutta kapitalistinen voitontavoittelu ja vegaanihippien nöyristely on vieny voiton.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Vituttaa suunnattomasti hallituksen veivaaminen polttoaineiden verotuksen ja sekoitusvelvoitteiden kanssa ja erityisesti valtiovarainministeri Saarikon naama. Mietitään ammattidieseliä ja amatööridieseliä ja sekoitusvelvoite on tietenkin kiveen hakattu. Veri alkaa kiertää kohta väärinpäin.

Polttoaineiden hinta on tehty melkein kokonaan poliittisilla päätöksillä mutta alentaa niitä ei voi poliittisilla päätöksillä. Käyttäytyvät kuin kuluttajien maksukyky olisi rajaton vaikka palkat eivät ole nousseet viiteentoista vuoteen.

Anonyymi kirjoitti...

Niin tämä Saarikon naamavärkki.
Aina kun on televiossa puhuvana päänä.niin tulee vaistonvaraisesti mieleen..tuohon ei voi luottaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle, Terho Hämeenkorvelle, Rouva Anolle, Ano1:lle, Pyssymiehelle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Catilina: Olen kyllä käynyt Näätämön kaupassa mutta Pinnanmaan olinpaikan saa jokainen mieltää haluamallaan tavalla. Käviskös valuutaksi riikintaaleri?

Terho: Joo, ruuanlaittoon käytetään voita. Kasviöljyt kuuluvat biodieseliin.

Rouva Ano: Onneksi sitä saa edes haaveilla.

Ano1: Olen kyllä pitkälti samaa mieltä.

Pyssymies: Ei ny sentään kumminkaan.

Ano2: Olet täysin oikeassa.

Ano3: Ja tuo sopii moneen muuhunkin poliitikkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Käväisin cittarissa, pitää tehdä pastakastiketa, jauhelihaa oli tarvis. 400g lehemää + 400g pekonia tuottaa hyvän pohjan kastikkeelle. Rehut, sipulit, mausteet ja tomaatit sekaan, niin kelpaa sitä pupeltaa.

Niin, katselin sitten tarjontaa, vegelihaa, kanaa + rasvatonta nautaa, herneestä tehtyä jauhe"lihaa", vähärasvaista nautaa, sikanautaa, vähärasvaista sikaa ja sikaa, olipa kanahakklihaakin, siis kanajauhelihaa. Jessus, rasvatonta, mautonta - miksi?

Kun lihamylly vielä toimi niin pekonista, savupekonista, kinkusta ja naudan paistista sain hyvän pohjan kastikkeelle. Lihassa pitää olla rasvaa, rakenteen ja maun takia. Lehmässä ja lampaassa oleva rasva on talia, kovaa ja epäterveellistä eikä kovin hyvän makuista. Kypsään kastikkeeseen voi lisätä oliiviöjyä - tuo makua ja energiaa. Rypsiöljy kuuluu sahan tankkiin, se ei saastuta pohjavettä. Voi sillä tietysti zetorinkin tankata.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Resepti laitettu jakoon. Meillä molemmilla on vanhanaikainen maku. Hakklihasta puheenollen laitetaanpa se legendaarinen mainos Neuvosto-Virosta:

https://www.youtube.com/watch?v=i6LAVk1sHW8

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyen kyselytutkimukseni mukaan monikaan ei tiedä mitä veroja polttoaineista peritään. Pannaan ne tähän koska maksamaan joutuu myös Höö-Marketin asiakas.

Moottoribensiini
Energiasisältövero 53,790
Hiilidioksidivero 21,490
Huoltovarmuusmaksu 0,680
Yhteensä 75,960 + alv 19 % verollisesta myyntihinnasta

Amatööridieselöljy
Energiasisältövero 34,570
Hiilidioksidivero 24,560
Huoltovarmuusmaksu 0,350
Yhteensä 59,480 + alv 19 % verollisesta myyntihinnasta + käyttövoimaverot

Sanotaan dieselöljyn "saavan" verotukea. Enpä ole huomannut. Jotain vain verotetaan enemmän ja toista vähemmän. Verokantojen yhdenmukaistaminen tarkoittaa virkamiesmatematiikalla verojen nostamista korkeimpaan mahdolliseen. Ei esimerkiksi näin, (A+B)/2, josta päädyttäisiin jonkinmoiseen keskiarvoon. Median toimittelijatkin ovat tuon virkamiesmatematiikan hyvin "sisäistäneet".

Polttoaineiden verotus näyttää olevan kiveen hakattu maksoi mitä maksoi ja yhtä tilapäinen kuin autovero. Jos noita joku vaatii koskaan milloinkaan alennettavaksi kuullaan vain selityksiä miksi ei juuri nyt voida. Selittäjien naamat vain vaihtuvat vuosien vieriessä. Korotuksia on tehnyt jokainen hallitus niin kauan kuin muistan. Nyt selitys on "ilmastonmuutoksen torjunta". Nauraahan tuolle lampaatkin mutta minkäs teet.

Anonyymi kirjoitti...

Verolaskelmissa jäi mainitsematta lähteet ja että amatööridieselöljyn veroton hinta on noin 10 % korkeampi. Bensiini on enemmän bulkkia. Ja lähteet tässä:
https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/verot-ja-maksut/valmisteverotus/nestemaiset-polttoaineet/verotaulukot/
https://www.aut.fi/tieliikenne/liikenteen_verotus/polttonesteiden_verotus
Ojala Herman: Laskento ja mittausoppi, WSOY 1899

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitos hyvistä lisäyksistä. Valtiohan nyhtää kansalaisten selkänahasta yleiseen törsäysautomaattinsa minkä ennättää mutta tämä nykyinen hallitus taitaa kyllä ihan vilpittömästi uskoa ilmastoepistolaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Kanahakliha oli kapitalismin alku virossa, ihan eka mainos. Kqnakombinaatti sai munat hyvin kaupaksi mutta käytetyt munintakanat jäi käsiin, laihat, kuivat ruippanat.

Ja asiaan: mistäs löytyis laardia, siis muualta kuin HÖÖ-marketin verkkokaupasta? Olis lihan paistamiseen parasta, kestää kuumennusta. Olen viimeksi nähnyt joskus 80-luvulla.Josain pikku sekatavarakaupassa, valkovaseliinipurkin vieressä. Tiedän mistä löytyy valkovaseliinia mutta ei siellä ole laardia tarjolla.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Kauhistuksen kanahakki, voisi joku sanoa unohdettuaan ääkköset.
Ei pitäisi;
onhan kovin eri asia syödä lihan kanssa läskiä kuin laskia.

Eikä oikein hyvltä näytä tämäkään keväinen metsäretki:

"Menin metsaan ja nain siella janiksen ja homotiaisen."
Homoseksuaalisuus ja zoofilia eivät ole kumpikaan Suomessa rikoksia, mutta nekrofilia on.
Sitäpaitsi neiti Joplin on ollut kuolleena jo niin kauan, ettei hänessä liene enää paljoakaan naitavaa.

Joppos123 kirjoitti...

Höö-market kuulostaa tällaisen antivegaanin unelmapaikalta. Eilen tuli tuossa "cittarissa" käväistyä kun oli vieraita tulossa. Tarjolla oli höyrytettyä parsaa (tanko) perkeleesti päälle kaadettua voisulaa ja kampasimpukoita.
Pääsafkaksi paistettua kuhaa, röstipottuja ja artisokkasalaattia.
Iltapalaksi vedettiin ihan vaan perinteisiä HK:n nakkeja ja vaimon väsäämää pottusalaattia. On meinaan hyvää vaimon tekemä pottusalaatti.

Mito Islam kirjoitti...

Laardia ja silavaa saa ainakin täältä vanhasta pääkaupungista lihakaupasta, muurikan silavaa tuubissa lähes mistä tahansa,tuubisilavaan lisätty jotain muutakin mutta kyllä sekin hyvin toimii aidon korvikkeena, kasvissyöjätkin kehuivat paistetun tofun rapeaa pintaa😂, en paljastanut salaisuutta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Qroquius Kadille, Joppos123:lle ja Mito Islamille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Siihen aikaan ei vielä voinut tajuta että se Suuri ja Mahtava romahtaa muutamassa vuodessa.

Pyssymies & Mito Islam: Muurikan silavan tiedän minäkin. Aitoon laardiin en ole kyllä aikoihin törmännyt.

Qroquius Kad: Osoitit juuri hyvin ääkkösten ja öökkösten tarpeellisuuden.

Joppos123: Niin Höö-market kuin Pinnanmaakin ovat sellaisia haaveita. Se varsinainen maailma sen ulkopuolella tulee päivä päivältä mielettömämmäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta laardista en tidä sanoa vaan silavaa saa ainakin mun luottolihakaupasta tilaamalla. Kuin myös kaikkea possusta nautaan ja hevoseen. Ja makkaroita niiden lihasta tehtyinä, eli lihamakkaraa eikä jauhomakkaroita.
Eli laitetaas taas pieni mainos: Jos liikutte maisemissa tai suuniitelette matkaa näille nurkille osoitteeksi Maatila-Liha Meronen, Orimattila Virenoja. Myymämälä avoinna to-pe 12-17 la 9-17.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Sosialismissa pyritään kommunismiin ja kapitalismissa konkurssiin. Pinnanmaa Höö-Marketteineen edustaa lokaalia (harmaata) markkinataloutta joka saattaa meidät vielä pelastaa "globalisaatiosta" jossa ryöstetään kansalta viimeinenkin omatoimisuus elinkeinoihinsa.

"Globaalit" nuoret johtajat luulevat keksineensä globalisaation, mutta keksivät vain pyörää uudelleen. Maailma on ollut "globaali" enemmän ja vähemmän siitä saakka kun ihminen lähti maapallolla kuleksimaan, huipentuen väillä suurempiin kokonaisuuksiin kuten Rooman valtakuntaan ja sosialistisiin "tasavaltoihin". Yhteistä kaikille, ne ovat ennenpitkää romahtaneet omaan mahdottomuuteensa. Yhteistä myös, että globalismia on levitetty ruutipyssyillä. Yhtä suurta globalisaatiota yritti muuan Aatu Itävalloniasta.

EU-globalismi poikkeaa vähän edellisistä. Ytimessä on vaaleilla valitsematon komissio joka sanelee miten ollaan. Se on vielä yhteistä edellisten kanssa, mutta aatetta ei edistetä enää niinkään ruutipyssyillä, vaan lupaamalla huippupalkattuja virkoja politikoille jotka antavat eniten ryöstää kansaansa. Sitä varten nuoria nousevia "päättäjiä" varten on perustettu koulutusohjelmia. Ja kaikille yhteistä on vielä, muurahaiskansalaiset pannaan maksamaan kaikki heiltä mitään kysymättä. Maksamaan siitä että heidän elinkeinonsa tuhotaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko. Täällähän tuetaan aina paikallisia yrittäjiä joten laitetaanpa kaupan nettisivukin tähän:

https://maatilalihameronen.fi/

Kun kuvia katsoo niin hyvältä näyttää.

Ano: Kyllähän tuo EU:n globalismi on sellaista mitä sanoit. Ja valitettavasti sille ei tosiasiassa ole Pinnanmaata vastavoimana. Siinä mielessä EU muistuttaa kyllä Neuvostoliittoa että kumpaakin johti se vaaleilla valitsematon porukka. Sitä toista kutsuttiin vaan politbyrooksi. Muurahaiskansalaiset voisivat vieläkin toimia äänestämällä mutta valtamedia on niin vahvasti kyseisen globalisaation puolella – ja osa sitä – että muurahaiskansalainen pysyy muurahaiskansalaisena ja lihottaa kuningatarmuurahaisia.

Tinahattu kirjoitti...

Käyvätkö ylioppilaat Höö-Marketissa ostoksilla? Tuskin.
Olen niin vanha että muistan Teinilehden. Sama kaarti näyttää olevan voimissaan vieläkin …

Ylioppilaslehti
• Feature 24.3.2022
”Lihansyönti ja rakkaus fossiilisiin polttoaineisiin nivoutuvat yhteen” – Äärioikeistoa tutkinut Sonja Pietiläinen kertoo, mistä on kyse fossiilifasismissa ja petromaskuliinisuudessa

Tutkijan mukaan Elokapinan kaltaiset ympäristöaktivistit ärsyttävät äärioikeistoa, koska äärioikeisto pitää ympäristöliikettä uhkana.
T:Teksti: Johannes Roviomaa
K:Kuvat: Antti J. Leinonen, Jukka Vaso

https://ylioppilaslehti.fi/2022/03/lihansyonti-ja-rakkaus-fossiilisiin-polttoaineisiin-nivoutuvat-yhteen-aarioikeistoa-tutkinut-sonja-pietilainen-kertoo-mista-on-kyse-fossiilifasismissa-ja-petromaskuliinisuudessa/

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Kävin lääkärin puheilla ja kysyin miksi häiritsen Yrjöperskelen sivua.
Lekuri siinä tuumasi että kyseessä on pakkomielle ja huomionkipeys ja sitten että “no ei muuta ku täös lääkitys päälle”.

Viim. terv.
Puttelan parantolan putinistinen potilas

Anonyymi kirjoitti...

Kulinaristisia muistelmia

Kolme parasta ateriaa reissuiltani, jaettulla 1. sijalla kaikki.

1986: Kyljys virolahden essolla, kunnon possua, muusia seuranaan. Kysyin makunsa salaisuutta - paistettu laardissa. Suussasulava rakenteeltaan, kunnon läskikerros - ei mitään ajokoiraa vaan sikaa. Ja se maku, laardi tuo jotain semmoista, jota ei saa voista tai öljyistä.

1998: Silakka, joku kippola stadissa, universtaan takana. Asiakkaina raksamiehia ja proffia, opiskelijoita ja spugeja. Hyvää, tuoretta voissa paistetettua silakkaa. Kippolassa on kuulemma kuvattu jotain kaurismäen leffaakin.

1983: Kanaa provenselaisittain. Pikkuravintola kanarialla. Kypsää muttei kuivaa - huom. kanaa, ei broileria. Maku tuli yrteistä, joita oli kermakastikkeesa vöyräästi. Silloinen lomaheilani oli provensesta kotoisin, selitti yrttien valikoima. Valitettavasti en osannut, enkä osaa vieläkään provencalea. Mitä yrttejä tarkalleen siinä oli - ei mitään ideaa. Heilani taas ei osannut kuin provencalea, ranskaa kakkoskielenä ja espanjaa vieraana. Muuten mukava mimmi. Nt kai mummi.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Lapin jätkän kuikhavellin valmistusohje: Otethan vettä kaks litraa. Keitethän kuikhaa yks tunti. Heitethän vesi pois. Otethan maitua kaks litraa. Haudutethan kuikhaa yks tunti. Heitethän maito pois. Otethan kolmesti kirkastethua kaks litraa. Heitethän kuikha pois. Valmista tuli.

Anonyymi kirjoitti...

Ekolaturi

Kuinka kovan tehon siitä kuntopyörälaturista saa? Asiaa on tutkittu, ihmisvoimalla lentävää lentokonetta kehitettäessä. Koneella sittemmin lennettin kanaalin yli. Testihenkilönä oli silloin maailman paras ja kovakuntoisin ammattipyöräilijä. Joku belgi. Suurin jatkuva teho - tadaa: 60w. 60 wattia, 60. Hetkellistä tehoa kyllä lähtee paljonkin enemmän.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tinahatulle, Pyssymiehelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tinahattu: Ylioppilaslehti ei koskaan petä. Fossiilifasismia ja petromaskuliinisuutta. Saatiin taas uusia määrittelyjä. Ja ei sinun kommentissasi tällä kertaa ollut mitään vikaa.

Pyssymies:

Viesti1: Hyvään sapuskaan ei tarvita Michelinin tähtiä.

Viesti2: Kuntopyörälaturihan oli jutussa enempi kieli poskessa.

Ano: Joo, tuttu resepti.