perjantai 29. huhtikuuta 2022

SANOILLA KIKKAILUA ELI PIENI VAPPUTUUMAILU

Muistelenpahan tuota 1980-luvun loppupuolta. Eli aikaa jolloin Kekkoslovakia oli jo menneisyyttä mutta Suuren ja Mahtavan romahtamista ei osattu vielä kuvitellakaan. Senhän piti olla ikuinen. Siitä tulee mieleen puolue nimeltä Demokraattinen Vaihtoehto DEVA. Puoluehan mainosti kovasti nimessään sitä demokratiaa. Ja perustamisjulistuksensa mukaan se oli ”laajapohjainen vaalirintama, joka kokoaa kaikkia rauhan, demokratian ja edistyksen voimia”.

Puoluehan oli siis änkyräkommunistinen, aivan stalinistinen puolue joka oli pitkän SKP:n sisällissodan jälkeen irtautunut varsinaisesta SKP:stä. Ja muistan hyvin sen ajan vaalikeskustelut joissa puolueen edustajilta – puheenjohtajana oli muuten Kristiina Halkola – ei koskaan kysytty, että miksi puolueenne nimi on Demokraattinen Vaihtoehto kun te kumminkin kannatatte yhtä maailman epädemokraattisinta järjestelmää jossa ei vaihtoehtoja tunnettu. No, epäilemättä selityksenä olivat ne ns. yleiset syyt jotka olivat silloin vielä olemassa ja estivät tämän kysymyksen esittämisen.

Muistan vaan erään vapun, 1980-luvun loppupuolella. Eräs tuttavani meni Helsingissä vappuaaton laskuhumalan ja vappupäivän nousuhumalan sekoituksessa mukaan DEVAn vappumarssille ja huusi siellä nyrkki pystyssä että ”vallankumous”. Heppu ohjattiin kohteliaasi mutta päättäväisesti pois vappumarssilta. Kaveri kertoi asiasta minulle myöhemmin ja tuumattiin että olisikos tässä muutoksen tuulia ilmassa. Olihan niitä, joskaan ei vielä silloin tajuttu kuinka suuria. Tai pieniä, niin kuin myöhemmin huomattiin.

Sanoilla kikkailu jatkui sitten vuonna 1990 kun SKP:n ei-taistolaiset muuttivat nimensä Vasemmistoliitoksi. Niin kuin sillä pestäisiin pois kommunismi. Sinänsä kun katsoo nykyistä Vasemmistoliittoa niin sehän ei ole duunareitten vaan akateemisten naisten puolue jota johtaa Li Andersson jolla on tavallisen työntekijän maailmaan täsmälleen yhtä paljon kosketuspintaa kuin kokkareitten Petteri Orpolla.

Sinänsä tyylikkäin sanoilla kikkailu tai oikeastaan tarpeeton itsestäänselvyys  oli aikanaan tuolla Ruotsissa. Siellähän oli sellainen kuin Vasemmistopuolue Kommunistit. Aivan niin kuin kommunistipuolueen tarvitsisi painottaa että he eivät ole esmes keskusta- tai oikeistolainen puolue.

Mutta eihän sanoilla kikkailu ole loppunut nykyisinkään. Kaikki aikanaan Moskovaan päin kumartaneet puolueet elävät ja voivat hyvin. Ne vaan kumartavat eri suuntaan. Ja nykyisin järkevä ja perusteltu nykymeiningin arvostelu on vihapuhetta ja disinformaatiota. Niin kuin oli aikanaan YYA-epistolan arvostelu.

Mitenkäs se ranskankielinen lause menikään?

Plus ça change, plus c'est la même chose.

Mitä enemmän asiat muuttuvat, sitä enemmän ne säilyvät ennallaan.

Tulipahan vaan keskenään tuumailtua. No, hyvää vappua kaikille lukijoille joka tapauksessa. Ja laitetaan vielä hieman Ajan Henkeä:

Niin, ja muistakaapa käydä kesämökeillänne. Ennen kuin hallitus sosialisoi ne niille, joiden tuloa ei kuulemma saa estää.


44 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joku väitti joskus jossakin, että siellä, missä poltetaan kirjoja, poltetaan pian ihmisiä. Minusta tuon Ronin ja Timon tarinan kohdalla kannattaisi ottaa riski.

Anonyymi kirjoitti...

Ajankohtainen arvoitus: Mikä on kuusi metriä pitkä ja haisee viinalle? Todennäköisesti jo kulunut juttu, mutta vasemmiston vappumarssihan se. Ehkä vain pahimmat änkyrät lähtevät enää liikkeelle.

Mikään ei ole muutenkaan kuten ennen, mm. Vappuneekeri-lehti ei ole saanut hauskuuttaa enää pitkään aikaan ja koska vihervasemmistolla ei ole huumorintajua, ei kenelläkään muullakaan saa olla hauskaa. Noinkohan muuten Venäjä kehtaa kohta juhlia voiton päivää?

Lopuksi pikasiman ohje: Otetaan pullo Kossua ja kaksi rusinaa ja jos oikein kiire on, voi rusinat jättää pois.

Hauskaa Vappua kaikille ja kaikesta huolimatta! Onneksi tv:stä tulee jääkiekkoa!


Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Taksi-Toivola on siis ryhtynyt kirjailijaksi. Jättäisi nyt kuitenkin lapset rauhaan. Kirjoitelkoot aikuisille homosteluromaaneja, mutta antaa lasten olla lapsia ja kehittyä luontonsa mukaan heteroiksi. Kuinkahan monta lasta on pilattu ihan pelkästään vanhempien ja aikuisten vouhotuksen takia?

Edesmennyt ukkini oli äskoodeeällän miehiä. Nuorena haavoittui Kannaksella ryssän kranaatista. Olen miettinyt, että mikä sai hänet silti kannattamaan kommunismia. Utopian voima oli ilmeisesti niin vahva.

Tapsa vaan

Professori kirjoitti...

Hyvää Vappua Ykällekin!

JJR kirjoitti...

Aate on selkärangassa. Isoisäni kertoi luovutetun Karjalan ajoilta Stalinin vainoja karkuun päässeestä suomalaiskommunistista, joka oli näännytety luurangoksi itäonnelassa, mutta onnistunut livahtamaan Suomeen. Vähän kun oli toipunut ja saanut lihaa luiden joukkoon, oli saaranaaminen kommunismin autuudesta jatkunut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rouva Anolle, Tapsalle vaan, Professorille ja JJR:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Minulle riittäisi sekin ettei tuota pakkosyötettäisi lapsille.

Rouva Ano: Tällä menolla vihervasemmisto yrittää saada huumorin kokonaan laittomaksi. Ja oikein mukavaa vappua sinullekin.

Tapsa vaan & JJR: Niin, mikä sai ihmisen kannattamaan kommunismia? Pelkästään suomalaisten kohdalla saattoi tietysti sanoa ette eihän siitä ollut oikeastaan kokemuksia mutta JJR:n kommentti kertoo muutakin.

Professori: Oikein hyvää vappua sinullekin.

QroquiusKad kirjoitti...

Onhan meillä myös Kansallinen Kokoomus, joka ei ol ollut kansallismielinen puolue enää 30 vuoteen.
Mitä kommunismin kannattamiseen tulee, minusta se on vaikean persoonallisuushäiriön oire.

Strix Senex kirjoitti...

Kommunismi tai vasemmistoliittolaisuus tai mitä tahansa on ollut perinteisesti voittopuolisesti herraspenskojen sanoillakikkailua. Eikä se ole mikään sattuma. Ei Karl Marx tehnyt koskaan mitään rehellistä työtä eikä mitään, missä olisi joutunut katsomaan, osaako tehdä mitään, mikä toimii käytännössä. Sama pätee niin Leninin kuin Trotskiinkin. Stalin oli ensi pappisseminaarin häirikkö ja sitten rosvo. Mao oli äidin lellipoika, joka ei koskaan tehnyt mitään oikeaa työtä. Pol Pot oli sen verran lähellä hovia, että hänet lähetettiin stipendiaattina Ranskaan opiskelemaan. Opintosuorituksia ei kertynyt. Ja samanlaisia luikureita ne ovat olleet Jaakko Laaksot ja kumppanitkin.

Mietin tässä, että pitäisikö Vapun kunniaksi yrittää löytää edes joku rehellisen oloinen ja rehellistäkin työtä tehnyt kommunistijohtaja. Ei se tarkoita, että sellaisen kanssa olisi monestakaan asiasta tarpeen olla samaa mieltä mutta sellainen, joka on tehnyt myös oikeaa
työtä ja jonka voi katsoa toimineen vastuuntuntoisesti. No, löytyihän sieltä sentään yksi, ässärykmentissä taistellut ja kersantiksi kohonnut kivimies Aarne Saarinen.

Anonyymi kirjoitti...

DEVA:sta tuli enisinnä mieleen Anita Hirvosen kappale: DEVA kukku de... Ja juu, kommunistit yrittät ja ovat yrittäneet maailman sivu kätkeä tapavaa utopiaansa milloin minkäkin nimen taakse. Ei loe juurikaan kovin tarvinnut itseään rasittaa pintaa raapimalla kun se jo sieltä pilkistää.
Rouva Anolle: Meiilä isot pojat teki pikasimaa: Pullo jallua ja muutama rusina, jos meinasi tulla liian makeaa jätettiin rusinat pois.
Huru-ukko

vieras kirjoitti...

Laitoin neljä litraa simaa pönttöön viiko sitten ja pullotin sen viime lauantaina. Huomenna sitten avaan ekan pullon. Osan jätän sunnuntaille. Hyvässä lykyssä jokin pullo voi jäädä maanantaiksi.

Ihmettelin onko Kumitonttu kadonnut pois blogistanista kun oli melkein kaksi vuotta päivättämättä blogiaan, kunnes maaliskuussa julkaisi jutun. Oliko Kumis käynyt tuona aikana edes Ykän blogissa kommentoimassa? Itse en ole nähnyt, mutta en ole täällä pyörinytkään myötäänsä.

Pikkupoika pyörii edelleen Twitterissä ja satunnaisesti käy Hommalla.

vieras kirjoitti...

Twitterin uusi omistaja näyttää twiitillään kuvan jonka olen nähnyt ennenkin. Se kuvaa sitä miten vasemmistolaisten tai "liberaalien" poliittinen asemointi on muuttunut lyhyessä ajassa:
https://twitter.com/elonmusk/status/1519735033950470144

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Strix Senexille, Huru-ukolle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, kokoomus on federalistinen kokoomus. Ja Strix Senex kirjoitti hyvin kommunisteista.

Strix Senex: Tuo on totta. Herranpentujen itsensä korostamista. Ja Aarne Saarinen oli juuri sellainen johtaja kuin sanoit.

Huru-ukko: Vihreitäkään ei turhaan sanota melonipuolueeksi. Päältä vihreä, sisältä punainen.

vieras: Kyllä Kumis elää ja voi hyvin. Ja tuo kuva oli varsin osuva.

Anonyymi kirjoitti...

Jostain luin äskettäin, että Elon Musk on antanut kenkää koko entiselle Twitterin hallitukselle ja seuraavana potkitaan pois bottitrollit ja muut hörhöt. Siinä muuteks saattaa EU:n digistraappikin niellä vielä karvaan kalkin jos ja kun rupee isottelemaan kuten jo uhosi: Meillä on omat säänööt ja sinun sääntösi eivät täällä päde. Sivistynyt/sivistymätön arvaus: TWIIIT TWIIIT jne ja elon nauraa pankkiin mennessään.
Huru-ukko
Ja hyvää vappua kaikille, johan se kello kiertyi vappuaaton puolelle.

Apoliteia kirjoitti...

Vapputerveiset vaan Yrjölle sekä kommentoijille. Täytyypä sanoa vaan, että on se inhaa olla oikeassa kun näitä Toivolan ja kaltaistensa degenerentti-limojen toimia (voimattomana!) seuraa. Kovasti olen toivonut, ettei se synkin aavistus homoliputtajista ainakaan ihan sinänsä pitäisi paikkaansa, vaan kun kaikki merkit siihen suuntaan näyttävät: eivät he ole halunneet "tehdä kotonaan rauhassa mitä haluavat", ehei - he ovat alun perinkin halunneet sinun lapsesi. Ja nyt sitä sitten näemmä hierotaan jo meidän naamaamme.

No, ettei valuttaisi aivan synkkyyteen: huomaan kommenttikentässä simakulttuurin sivumaun ja kannan oman korteni minäkin. Oma sima on ollut pullossa kohta kolme viikkoa; hyväksi havaitsemani kypsymisaika. Käymiseen meni pari viikkoa (hunaja on sikäli pirullinen alkoholin pohja kun jokin siinä tuppaa hidastamaan käymistä) + viikko seisottamista kylmässä ennen pullotusta (ehtii hiiva laskea kunnolla pohjalle). Makeuden ja alkoholiprosentin kanssa tasapainoilu on kieltämättä tarkkaa hommaa, mutta tästä erästä tuli kyllä suunmukainen; alkoholia kuusi prosenttia eikä silti maistu läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Ketkä ohjasivat sen tuttavasi pois vappumarssilta? Toiset marssijatko, jotka tajusivat, ettei hän ollut oikea kommunisti vaan oli vain humalapäissään mennyt mukaan, ja jotka pitivät hänen käyttäytymistään sopimattomana?
Vai toiset tuttavasiko, jotka myöskään eivät olleet kommunisteja ja jotka järkyttyivät nähdessään hänen menneen mukaan DEVA:n marssille?

-TR- kirjoitti...

Kesämökeistä puheenollen, saattaa olla että ajatus on että muutatte itse pysyvästi niihin ja kaupunkiasunto ne on ne jotka annetaan ns enemmän tarvitseville. Ei nyt sentään hädänalaisia mihinkään korpeen hyttysten syötäviksivoida ajaa.

No toivottavasti tämä on pelkkää suunsoittoa eikä todellisuutta. Hyvää vappua kaikille!

Joppos123 kirjoitti...

En oikein enää edes viitsi miettiä mitä vitun rataa hallituksen ajatukset menevät.
Meidän konserni valmistautuu sotaan ennen NATO jäsenyyttä ja samaan aikaan tyttelit ovat valmiita ottamaan vastaan rajattomasti karvakäsiä.
Eihän putlerin tarvitse ampua laukastakaan ja maamme on paskana.
Miettikääpä mitä se tarkoittaa jos tänne lappaa vaikkapa miljoona elättiä ja samalla aletaan sosialisoimaan kantisten omaisuutta niiden elättien käyttöön?
Ketäpä enää kiinnostaa puolustaa maata joka varastaa sen minkä eteen olet valmis taistelemaan?
Hallitus suojaa vain oman perseensä, ei niitä meidän sotilaat kiinnosta.
Tytöt älysivät,että he ovat putlerin tappolistalla ensimmäisiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Apolitiealle, Anolle, TR:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Toivotaan parasta kyseisen asian suhteen.

Apoliteia: Ja kun tuo ei edes riitä vaan sitä transhypetystäkin pakkosyötetään lapsille.

Ano: Käsittääkseni nimenomaan toiset marssijat.

TR: Nykyhallituksen aikana mikään ei ole mahdotonta. Ja oikein mukavaa vappua sinullekin.

Joppos123: Näitten kyseisten tyttelien idioottimaisuudelle ei ole mitään rajaa.

Dena kirjoitti...

Tunnustan joskus olleeni vappumarssijoukoissa, kun olin saanut pummattua riittävät krapula ryypyt poistuin tokoinrannan suuntaan luultavasti jostain pieraistulle kaljalle.. Olosuhteiden aiheuttamat pakot.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Österbottens tidning muistutti taas, että 30% Suomen pinta-alasta on suojeltava ja ennallistettava. Kompostikyttääjien paikat ovat jo jaossa.
Varusmiehiä koulutetaan mutavyöryyn matkalaukunkantoharjoituksin. Öljyn tuonti Venäjältä lopetetaan. Lisää rahaa Italiaan ja Espanjaan.
Mikä voisikaan mennä pieleen?

Kai te nyt ymmärrätte, että _naiset on pidettävä poissa päätöstenteosta_? Muistettakoon tämä viidensadan vuoden kuluttua, kun sivilisaatiota aletaan uudelleenrakentaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hunajassa kun on luonnon omaa antibioottia bakteerikäymistä ja hiivaa vastaan( mieti että hunajan pitää säilyä) joten ei parasta kiljun makeuttamiseen jos on kiire päästä nauttimaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Denalle, Catilinalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Dena: Vappumarsseista on vuosien mittaan tullut monia tarinoita.

Catilina: Tämä naisporukka ajaa todellakin Suomen perikatoon. Sinänsä riippuvuus Venäjän energiasta ei ole kauhean viisasta sekään.

Ano: Kiitos lisäyksestä.

Joppos123 kirjoitti...

Silleen vaan kiinnostaa , että kenenkä puolesta ja miksi laittaa henkensä peliin. Me kun ei vissiin olla niitä jotka voi valita.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Vappua.

Nyt tarvii mennä nokosille, klo 2.00 pitää lähteä lampsimaan kohti soidinpaikkaa. Kuulemma 50. kerta, lintuhommakaveri väittää. Ei siitä kyllä niin paljon ole kun ekan kerran pari yhteiskoulun luontokerholaista meni hakkuaukon reunaan teeriä kuuntelemaan, sittemmin on aukko kasvanut umpeen ja hakattu uudelleen.

Teeret pulisee ja mustarastas lurittaa. Välillä fasaani rääkyy lähipellolla, joskus on käynyt kettukin metelöimässä.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Catilina on ryssä. Sen kanssa kannattaa olla varovainen.ihan vaan huomiona.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Kyllähän se pistää miettimään. Minähän tietysti olen niitä nostoväen pahnanpohjimmaisia.

Viesti2: Emmä tiä. Kunhan yrittää olla erikoinen. Varsin huonolla menestyksellä. Mutta viestit ovat seurannassa.

Pyssymies: Oikein mukavaa soidinreissua. Mainio tapa viettää vappua.

Joppos123 kirjoitti...

Sen verran vielä "catalialle" jos Ykä suo.
Se teidän lastentappajien paraati on peruttu Kiovassa ja Helsingissä.
Senkun tulette, katsotaan.

Joppos123 kirjoitti...

Se on Ykä silleen jotta meitäkin tarvitaan. Vakaa käsi ja kiikarikivääri tekee vastustajalle eetvarttia.
Voi tuntua vähäpätöiseltä mutta mietippäs jos vaikkapa tuhat vanhaa ukkoa ampuu laukauksen per päivä ja osuu.
Se on aika paljon kun päästään sunnuntaihin. Ja sama uusiksi.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Kyllä minä mielestäni olen ihan suomalainen. Mikä minusta tekee ryssän? Voin toimittaa sukuselvityksen kansantuomioistuimelle. Ihan jopa jääkärisukua äidin puolelta.
Vetoan Susitaipaleeseen.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

"Catilina on ryssä. Sen kanssa kannattaa olla varovainen.ihan vaan huomiona."

Elikkä tässä ovat nyt sitten ne "eurooppalaiset arvot", kuten myös "oikeusvaltiperiaate".
Pyyhkikää persettä noilla hienoilla arvoillanne ja "ihmisoikeuksillanne", niin voimme päästä eteenpäinkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle & Catilinalle. Kiikarikiväärin kanssa minäkin vanha ukko vielä pärjäisin. Ainakin jotenkuten. Mutta se, että vastustaa Venäjän hyökkäystä ei tarkoita, että kannattaisi EU:n nykyistä linjaa. Tämä Catilinallekin tiedoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi noita vappuja muistella, mikäänhän ei ole muuttunut. Agit Prop saa lavan jossa esittävät solidaarista ja rauhaomaista musaa. Hurraava yleisö ei vastaa kustannuksista vaan kuka? Taponen - ylikomisario - komppaa. Ja päättäjämme pohtivat: kuinka paljon he pohtivatkaan. Arvoisa puolustusministerimme kertoo, että onhan tämä nyt vähän hankalaa kun lännessä on vaan yksi ydinasevaltio. Pardon my French mutta vittu googlaa Kaikkonen jossei alaisesi pysty: jos sitä namikaa on pakko vastalahjkaksi neukuille painaa, niin luottaisin enemmän tohon brittien töyhtöfledaan kuin sliipattuun Macrnoiin. Britit ei anna periksi, koskaan, ei edes tuolle maailmmahdillle EUlle.

Meillä liehuu palstatilassa Anna Kontula ja pari muuta soveliasta kommarileidiä. Nyt, yle, ota tärppi ja esitä kymmneen kertaa tuo Edvin Lainen upea elokuva Luottamus. Ja se huikea musa: luota meihin, luota meihin, juna jyskyttää, kohti Pietaria. Ei muuta kuin vajna hittoon, mir ja Tuomioja kyytiin.

tira+

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen uutinen ruåtsista: Vesterosin Lidl on sulkenut naudanlihat kaltereiden taakse. Sinalihat ovat vapaasti saatavilla. Johtunee sikäläisestä rikkaasta kultturista? Asiasta kertoi MC Tsuhna.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kevät on vastaanotettu, teeret pulisi ihan täysilllä, ei vielä lehtiä puissa. Ilmasto lämminnyt sen verran, ettei vielä lehden lehteä. Takavuosina oli aika usein metton jalan kokoista lehteä Vappuna ja aika hiljaista pulinarintamalla. No, rastaat on vauhdissa joka vuosi.

Pilvet matalalla, tihkua koko yö. Pilvien päällä meni hanhia. Ja perinteinen arvoituselukka* rääkyi tänävuonna - KRÄÄ, kriääh. Kuulosti ihan pussipirulta. Joku lintu se on muttei kumpikaan saanut mieleensä mikä. ehkä se oli ihtiriekko, myös rantapirua epäilimme. Punapartakorppikotkakin oli epäiltynä ja ninjahippiäien.

Punarintoja oli vöyräästi, suojuotin päivystävä laulurastas oli kuusensa latvassa meluamassa. Mustrastaita oli pari tusinaa viidassa äänessä.

Aamupala nautitiin mäenrinteessä, teetä termoksesta - aito varttilitran Airam lasitermos vuodelta -70. Ja metukkaleipää. Vuosipäiväm kunniaksi konjamiinia, pullo mieheen. Illodin pakataan nykyisin semmoseen pieneen muovipulloon ja konjamiini on sopivan väristä.

*Joka vuosi metelöi joku tuntematon elukka,-86 se oli ilmeisesti villisika, -91 karhu, ainakin paskakasa oli karhun. Joku rikkoi kantoa äänekkäästi ja pelästyi paria hiipparoivaa ornia, poistuen paikalta aika noileesti, jätti kasan jälkeensä. -02 se oli korppi, piti todella kummallista ääntä. Loput on jääneet arvoituksiksi.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Turussa Ville Tavio perussuomalaisten vappupuheessa mainitsi PERSVAKOÄIJÄT, että kuinka heitä hädän tullen kutsutaan apuun.
Hyvä Ville. Ja hyvä Yrjö lanseeramasi nimi leviää:) Tai ainakin paljon käyttämäsi.
Huru-ukko

Mantsurian velho kirjoitti...

Tsot tsot. Allekirjoittanut sai hullun maineen eräissä vasemmistolaispiireissä 1987, kun sanoin että neuvostoliitto hajoaa. Ennustin hajoamiseen menevän 5 vuotta, mutta olin väärässä ja menikin vain muutama vuosi. Merkillepantavaa on, etteivät ne vasemmistolaiset edelleenkään suostu puhumaan aiheesta. On vissiin vähän arka aihe.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Huru-ukolle, Pyssymiehelle ja Mantsurian velholle & kiitos kommentceistanne.

tira+: Minusta menneitten muisteleminen on mukavaa joka tapauksessa. Laitetaanpa soimaan minuutin mittainen muistelubiisi Aina Muistan:

https://www.youtube.com/watch?v=BICN7SUYaEY

Valtamedia antaa tunnetusti palstatilaa kommarileideille. Itse asiassa varmaan enemmän kuin YYA-aikana. Ja brittien töyhtöfledaan luotan minäkin enemmän.

Huru-ukko:

Viesti1: Joo, näin on. Se kulttuuri siellä vaan rikastuu entisestään.

Viesti2: Termihän ei suinkaan ole minun keksimä mutta joo, persvakoäijät pitävät tämän maan pystyssä.

Pyssymies: Kiitos mainiosta vapun luontoraportista.

Mantsurian velho: Olihan se yllätys niin vasemmalla kuin oikealla. Ja kyllä sitä aikaa eräät tuntuvat vaan vielä kaipaavan. Ja osa ehkä ei halua puhua kun ei viitsi tunnustaa kuinka höynäytettävä sitä silloin olikaan.

QroquiusKad kirjoitti...

No niin, valpuria on vietetty mökillä ja nyt on palattu, virkistyneenä ja voimautuneena vastaanottamaan poliittisen, hallinnollisen ja mediaeliittimme uudet ja entiset touhut.
Enpä varsinaisesti jaksa uskoa, että oli viimeinen kerta.

Eiköhän tuossa AnnaBajaMajan ja tyttökavereiden aivopierussa kävisi samoin kuin NATO-kannatuksessa:
Helmikuun alussa kaksi kolmesta suomalaisesta oli kiveen hakatun varma, ettei Suomea koskaan NATOon!
Kuukauden kuluttua oltiin sattuneesta syystä päinvastaista mieltä niin Kansan Syvien Rivien kuin eliitinkin keskuudessa, ja kohta valtiojohtoa alettiin jo vaatia lähettämään se hakemus hyvä tavaton nyt eikä vasta Ryssän hyökättyä tänne Ukrainan jälkeen!!

Aavistanpa ja uumoilen,että jos Imperialistinen Roistovaltio Ryssä (jota muuten en usko Catilinan kannattavan, kunhan tykkää naisellisesta riitelystä) lähettäisi puolimiljoonaisen muslimiraiskaaja-armeijan kohti Suomen rajaa, AnnaBajaMaja ja tyttökaverit alkaisivat hysteerisesti kirkua suomalaista miestä tulppaamaan tuo vyöry!
Apuun kelpaiivat Puolan ja Unkarin kokeneet rajakonkarit, eikä mistään mökkien tai ajoneuvojen ryöstöistä puhuttaisi enää mitään.

Kas, oma perse kun on aina lähempänä kuin lähimmäisen perse.
Naisilla on lisäksi siinä kannaksen toisella puolella Se Asia, johon kohdistuvan välittömän uhkan neutralointiin tarvitaan suomalaista miestä hetihetiheti.

Kuten persvakomiestä yleensäkin, kun intersektifempsalle tulee hätä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Minä vähän veikkaan että vaikka Venäjä laittaisi vaikka satatuhatta geelitukkaa tänne niin AnnaMajat ja muut eivät muuta suhtautumistaan. Ne ovat niin kaukana reaalimaailmasta. Ne kaikki on muurahaiskansalaisten ongelmia. Ei se koske heitä. Se on teoreettinen asia. Ja teoreettisista asioista on kiva puhua mälkyttää hyvässä intersektionaalisessa seurassa. Mitä muuten seuraava postaukseni koskee.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen toistuvasti kommentoinut tätä sadantuhannen rajanylittäjän mahdollisuutta kiinnittämällä huomiota siihen, että Venäjä voi soluttaa sinne joukkoon aivan millä tahansa passeilla varustettuja desantteja joilla on koulutus ja selkeästi annetut tehtävä. Vaikkapa parituhatta ukkoa. Joku sanoikin osuvasti, että kun kähinä alkaa niin ei muuta kuin ilmateitse varusteet alas tälle porukalle, ellei niitä jo lukuisiin venäläisten omistamiin kiinteistöihin ole jo jemmattu (en ole kuullut niihin tehtäneen kotietsintöjä paitsi Airiston tapaus). Siis tämä on asian ydin: sieltä voi tulla monenlaatuinen - ja tasoinnen sotatoimi ilman että laukaustakaan tarvitsee ampua. Olenko väärässä tai vainoharhainen?

PS-lehdenjakaja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, PS-lehdenjakaja. Et ole väärässä etkä vainoharhainen. Venäläisillä on ollut mahdollisuus valmistella toimia hyväuskoisessa Suomessa jo kauan aikaa. Onneksi se venäläinen sotilasosaaminen - minkä Ukraina kertoo - ei olekaan niin hyvää kuin kuviteltiin.

QroquiusKad kirjoitti...

Itse asiassa Ryssä oli valmistellut tätä Ukrainan sotaakin juuri noin, lähettänyt maahanmuuttajina spetsnazeja odottamaan toimintakäskyjä sabotaasiin ja sensellaiseen.
Ukrainalaiset nappasivat suurimman osan kiinni ennen kuin ehtivät tehdä paljon mitään, ja muidenkin tuottama vahinko oli minimaalista.

Aivan varmasti Allegrolla on Suomeenkin tullut jo nyt hyvänlainen määrä spetsnazeja, vaan minkäpä nuo mahtavat enää sen jälkeen, kun Suomi on tässä lähipäivinä tehnyt viimeisen irtioton Kekkoslovakiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Nähdessäni tuon Poika ja Perhostunne -mainoksen ymmärrän hyvin, miksi lapsille tulee lukea satuja ja olen vakaasti sitä mieltä, että luettavien satujen on hyvä olla kirjoitettu ennen 1950 -lukua. Grimmin veljesten tulisi olla sieltä kevyemmästä päästä. Ne tarinat eivät ainakaan pääty siihen, että peräpäässä kutisee jotain ihan muuta kuin kuivanutta p*****.

Kenzo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Kenzolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: En lähde tekemään suurempia johtopäätöksiä mutta näyttää kyllä siltä että venäläisten erikoisjoukkojen menestys Ukrainassa ei ole ollut kovinkaan kummoinen.

Kenzo: Olen ihan samaa mieltä.