tiistai 5. huhtikuuta 2022

GENDERÖITY TYÖYHTEISÖ

Radanvarsikaupunki, hieman tuonnempana… ei kovin paljoa…


Radanvarsikaupungin yleisen asioita säätävän, sähläävän ja säveltävän subdiviision atk-tukihenkilö Jouko Jötikkä aloitteli taas uutta työviikkoaan maanantaina kello kahdeksan. Normaalit työrutiinit olivat puolisen vuotta aikaisemmin muuttuneet joten Joukonkin piti heti vuoronsa alussa katsoa subdiviision seinällä sijaitsevalta suurelta näyttöruudulta työyhteisön päivitetty gender-tilanne, pyrkiä muistamaan pitkin päivää että minkälainen se milloinkin oli - sillä se päivittyi jatkuvasti - ja pyrkiä sitten luovimaan työpaikallaan syyllistymättä trans- ja gendervihamieliseen toimintaan. No, katsotaas, mitäs se nyt tällä hetkellä on…

Annuuna Sypäkkä: cis-nainen, työssä

Lispetta Klettunen: transpolaari umweltjotakin, työssä

Jessica Parfym: transnainen, työssä

Annanna Hurakka: demigirl with part of demondomina, loukkaantuneena turvatilassa, leikkii halinalleilla

Jouko Jötikkä: cis-mies, työssä

Laara Liutua: triplebinäärinen lesbetta, työssä

Elsi Haitua: cis-nainen, työssä

Laura Lärttemö: cis-nainen, työssä

Saaretta Klänksdottir: genderfluidwax, loukkaantuneena turvatilassa, läträä muovailuvahalla

Heile Häitiö: transmies, sairaslomalla

Sirkitta Tnääni: cis-nainen, työssä

Annaluutia Mähkiö-Flöffmann: cis-nainen, osastopäällikkö, työssä

Jouko raapi päätään ja tuumasi ääneen vieressään listaa katsovalle naiselle:

- Helvetti kun nääkin muuttuu koko ajan ihmisten mielenliikkeitten ja sen hetkisen psykiatrisen tilan perusteella. Ja nää pitäisi aina muistaa ettei vaan loukkaa jotainoletettua ja aja sitä pariksi vuoroksi omaan lokeroonsa loukkaamattomaan turvatilaan murjottamaan. Eiks työpaikka voisi tehdä jotkut rintapinssit että tyhmempikin oivaltaisi että työkollega ei kuulu normaalien kirjoihin vaan on tänäpänä lesbiandemigirl tai jotakin ja huomenna ehkä jotain muuta?

Jouko katsoi kenelle oli tullut puhuttua ja huomasi heti tehneensä virheen. Kas kun kyseessä oli Laura Lärttemö, fyysisesti sinänsä ihan normaali heteronainen mutta aktivisti kaikenlaisessa puolestaloukkaantuvassa egonsa ruokkimisessa. Lärttemö huusi Joukolle itkunsekaisella äänellä:

- Siis noin halveksivaa ja ihmisarvoa alentavaa puhetta minä en ole kuullut koskaan ennen edes sinulta! Ja haluatko sinä jumalauta että ihmisille tulee jotkut hihamerkit niin kuin Natsi-Saksassa juutalaisille! Ja seuraavaksi sinä varmaan haluat kaasukammioita? Vitun natsi!

Lärttemö juoksi ulvoen loukkaamattomaan turvatilaan, näpräsi samalla älykännykkäänsä ja osaston gendernäyttö päivittyi hänen kohdallaan:

Laura Lärttemö: cis-nainen, loukkaamattomassa turvatilassa gender-rasistisen loukkauksen vuoksi, kuuntelee rauhoittavaa new age-musiikkia

Jaahah, hyvinhän tää alkoikin tämäkin viikko, tuumasi Jouko ja samalla hänen älykännykkänsä soi. Näkyy olevan osastopäällikkö Annaluutia Mähkiö-Flöffmann. Eikun paranee vaan. Jouko vastasi:

- Anskumä arvaan. Toimistoosi ja heti. On taas tullut loukattua jotakin.

- No arvasit oikein.

Toimistossa Annaluutia pyysi Joukoa istumaan, huokasi ja totesi:

- Niin, kuule… me eletään sensitiivisten ihmisten sensitiivisiä aikoja. Sinun pitäis kerta kaikkiaan ottaa se huomioon.

- Ne työn ulkopuoliset kaverit mitä minulla on eivät ole kyllä sen sensitiivisempiä kuin ennenkään. Tiettyihin paikkoihin vaan kertyy nuo sokerista tehdyt alaleuan väpättäjät joilla ei ole hyvä olla ellei niillä ole paha olla.

Annaluutian ilme kertoi että Jouko osui asian ytimeen mutta virka-asema ei antanut myöten tunnustaa sitä. Hän huokasi jälleen ja katseli tietokoneensa näyttöruutua:

- No ensinnäkin tuo Jessica Parfym. Transnainen. Sinä olet loukannut häntä puhuttelemalla häntä jatkuvasti hänen deadnamellaan.

- Deadnamella? Siis oikealla nimellä. Sen jätkän nimi on Jyrki Kyrttämä, eikä se ole nainen kuin omassa huomionhakuisessa mielessään, sillä paistaa sänki leuasta edelleenkin, sen tissit on superlonia ja se raapii jatkuvasti muniaan sen minihameen alla.

- Joka tapauksessa deadnamen käyttö on nykyisin kriminalisoitu. Ja Jyrk… Jessicalla on oikeus tuntea olevansa mikä hyvänsä ja hänellä on oikeus loukkaantua mikäli sinä et tunne samoin.

- Ja minulla sitä oikeutta ei ole.

- Ei tietenkään. Eikä minullakaan. Koska meillä ei ole virallista transluokitusta. Mutta sitten on tämä Heile Häitiön tapaus. Sinähän olet pahoinpidellyt hänet viime viikolla. Ja se on vielä transvihamielinen pahoinpitely.

- Ja transfobiset kissan paskat. Itse se haastoi minut nyrkkeilyotteluun kaupungintalon kuntosalilla. Se sanoi aina vihanneensa minua ja nyt kun hän on aloittanut jotainmuuntumisen mieheksi niin hän uskoo päihittävänsä minut. Mano i mano. Todistajien läsnäollessa. Siinä se sitten heilui ja huitoi niin kuin sillä olis mustat silmät karatessa ja punanen pipa judossa. Aikani minä siitä kattelin ja sitten mäjäytin sitä kertaalleen keskelle alventtia. No sehän otti lukua ja virottuaan huusi ensimmäisenä että ei naista saa lyödä ja hän tekee rikosilmoituksen.

- Niin kuin on tehnytkin. Tilanne on nyt se, että minun on pakko taas pidättää sinut virantoimituksesta kahdeksi viikoksi.

- Vaan etpä pidätäkään. Tällä kertaa.

- Hä?

- Kas kun minullakin on nyt oma transluokitus. Otin nimittäin yhteyttä viralliseen Transanalysoivan Väestön Yläkomiteaan ja aikansa harkittuaan he hyväksyivät anomukseni. Minä olen femimalelesbo.

- Jaa mikäs se semmonen on?

- Mies, joka tuntee olevansa nainen, joka on miehen kehossa ja joka tuntee lesbolaista mielenkiintoa vain naisiin.

- Eli tuohan on vaan kiertoilmaus heteroseksuaaliselle cis-miehelle.

- Nyt on muuten hyvin lähellä ettet syyllisty minuun kohdistuvaan transfobiseen slurriin. Tuossa on todistus jossa on leima paperissa. Sopii kattoa.

Osastopäällikkö Annaluutia Mähkiö-Flöffmann katsoi Joukon antamaa sertifikaattia ja totesi sitten:

- Jaa, no asia on kyllä sitten minun puolestani kunnossa. Ja nähtävästi se pahoinpitelysyytekin jää tulematta kun sinulla on itselläsikin transluokitus. Niin että… tota noin… voisitkos palata töihin? Kas kun sinähän olet osastolla ainoa joka varsinaisesti tekee jotakin.

- Vaan enpä voi. Kaiken tämän jälkeen minä olen voimakkaasti triggeröitynyt ja tunnen olevani turvattomassa tilassa. Näin ollen menen kahdeksi työvuoroksi murjottamaan turvatilaan. Otan mennessäni läppärin sekä kuulokkeet ja alan seuraamaan youtubesta asevideoita. Forgotten weaponsia ja Hickok45:ttä. Kattellaan sitten loppuviikosta jos olen toipunut järkytyksestä. Som´moro.

Jouko otti läppärin sekä kuulokkeet ja käveli turvatilaan. Siinä mennessään hän päivitti osaltaan subdiviision gendertilanteen:

Jouko Jötikkä: femimalelesbo, loukkaantuneena turvatilassa

Turvatilassa oli loukkaantuneita jo ennestään mutta turvatila oli lokeroitu joten jokaisella oli oma soppensa. Jouko laittoi luurit korvilleen ja mietti mielessään sitä englanninkielistä viisautta.

If you can't beat them, join them.


20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tässä tavallinen lihaa syövä ja silloin tällöin Jaloviinapullon ostava heteromies rupeaa miettimään että onko kaikki jo hässitty vituralleen paikallisesti ja globaalisti, vai löytyykö vielä ylivaihteita. Aletaan nimittäin olemaan kestokyvyn rajamailla. Oikeat työt on poljettu lokaan ja kannattavaa on vain humbuugi. Miten tähän on tultu?

Ja sitten kaivamaan autoa lumihangesta. En muista milloin piti tulla lumettomat talvet mutta, tulis nyt ensin lumettomat keväät ja kesät.

Catilina kirjoitti...

Maaseudun tulevaisuus lohduttaa meitä:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1887062

"Ruokakriisistä Suomessa ei voi puhua, koska ruoka ei lopu, Niemi sanoo. "Ruoka kallistuu, mutta se on eri asia kuin että ruokaa ei saa."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Catilinalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ja näin ajattelee moni muukin. Ja vielä yhtä huonoissa keleissä.

Catilina: Juttu on maksumuurin takana mutta silti voi todeta että jos ruokaa on, mutta sitä ei ole varaa ostaa niin kyllä se kriisi silloin on.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastonmuutos pitää pysäyttää!

Jos tästä vielä ilmasto ämpenee lisää pitää ajaa juhannuksenakin nastarenkailla. Niin, että: Lunta, saatana!


Tiellä on 30 senttiä nuoskalunta, yhtään auraa ei ole näkynyt, eikä kuulunut. Eikä linko linkoa, liian raskasta, piha pitää kolata - liian hapokasta. Menen turvatilaan seuraamaan Brandon Herreraa ja Kentucky Ballistics:ia.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

En voi taaskaan olla kehaisematta noita Ykän ehtymättömästä varastosta ammennettuja nimiä näille tarinan tyypeille. Siinä yhdessä ainoassa ja minulle syntymälahjana annetussa sukupuolessa viihtyneenä nauroin taas ääneen lukiessani juttua, enkä pelkästään osuvien nimien takia. Niin sekaisin alkaa olla porukka tässä naisten johtamassa valtiossa, että kohta tilanne on kuin USA:ssa, jossa jokaisella pitää olla paitsi oma personal trainer, myös lakimies ja kallonkutistaja.

Nythän media on saanut jälleen kerran yhden miespoloisen hampaisiinsa. Vaikka kukaan ei oikein tunnu tietävän mitä on tapahtunut, niin eräs vastanimetty keskustan miespuolinen ministeri (Honkonen, kannuksensa Suomi-Venäjä -yhdistyksesä hankkinut?) sanoi tv:ssä, että tämä Lehtimäen tapaus on järkyttävä. Oulussa on paljastunut taas uusi lasten ja tyttöjen raiskausrinki, mutta se ei taida päättäjiä järkyttää, ainakin päätellen siitä, että sitä ei tv:n ajankohtaisohjelmissa käsitellä, eikä mihinkään konkreettisiin toimenpiteisiin tässä maassa ole lukuisien vuosien aikana ryhdytty. Parisataa tuhatta saatiin Oulussa muutamia vuosia sitten tuhlattua projektiin, jossa lapset laitettiin piirtelemään sukupuolielimien kuvia sekä ”Don’t touch me there, it’s my no-no -square” -videoon, jolle hevosetkin nauroi. Muistaakseni silloinen sisäministeri eli Ohisalo käyvi ihan paikan päällä kehumassa toimenpiteitä. Nyt voisi kysyä, että mitenkähän meni noin niin kuin omasta mielestä?

Rouva Ano

Qroquius Kad kirjoitti...

Off-topicia mutta tietyllä tavalla asiaa sivuavaa:

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008679758.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

Tuo artikkeli on maksumuurin takana, joten en tiedä siitä enempää kuin mainoksen.
Sen mukaan "Stiina" kyllästyi valtion virassaan siihen, ettei hänellä ollut käytännössä lainkaan työtehtäviä, vaan hän nosti palkkaa tekemättä sen eteen mitään.
Yhdelle jos toiselle tuo olisi unelma-ammatti, mutta Pikku Stiinukka joutui sairaslomalle diagnoosina "boreout"!

Kuinkahan paljon valtion- ja kunnallishallinnossa on tällaisia stiinoja, jotka eivät kuitenkaan saikuttele tekemisen puutteesta, vaan nauttivat siitä ainoana huolenaiheenaan kissanpäivien mahdollinen loppuminen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Rouva Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Sama keli on täälläkin. Ja tähän käy hyvin seuraava kuvapari:

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj3wlMCJd37UzFAUIZwPoISiGLsGNsgrDwPg7SQNtDQGTUvGqvhtzMZscpqmDY9rCMcVTd3Ca1jKo-gN7c5S0IqHtZ4MqziwWpoEOnOk64antJzXaMLlK2iXvuL0WHot8z_CpnjgH3ne9PtjE5BJ9pexDDIuWelaPRJGAWYiGaernQrO3G5yUf-c_hjmw=w396-h386

Riittääkö, perkele?

Rouva Ano: Noita nimiä minusta on vaan mukava keksiä. Mutta tuo kommenttisi osuu kohdalleen. Eli:

1. Suomalainen puhuu, tekstittää tai ehdottelee hävyttömiä mutta ei tee sen kummempaa. Seuraus: Lööppijutut ja ura katkolla.

2. Kehitysmaalaiset jälleen kerran raiskaavat alaikäisiä tyttöjä porukalla. Seuraus: Ei aiheuta sen suurempia toimenpiteitä. Valtamedia ei kerro, että kyseessä olivat taas kertaalleen kehitysmaalaiset.

Kertoo paljon maamme sairaasta tilanteesta.

Qroquius Kad: Ei tuo oikeastaan off-topicia ollut. Tässäkin jutussa oli kokonainen subdiviisio täysin tarpeettomia akateemisia suojatyöntekijöitä. Paljonko niitä kaikkiaan maassamme on? Veikkaan, että 100.000 ei riitä. Ja lasketaanpa niiden vuosittaiset palkat yhteen.

Jos minä muuten pitkän urani loppuvuosina – joita nyt elän – joutuisin/pääsisin samanlaiseen nollahommaan kuin kyseinen Stiina niin en valittaisi ollenkaan. Eikä olisi ”boreoutista” tietoakaan.

Catilina kirjoitti...

Mutta ei syytä huoleen, kirjoittaa Maaseudun tulevaisuus, ja lehti jatkaa:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1888376

"Lehmien metaaniröyhtäilyt kuriin – rehuihin lisättävä aine pienentää päästöjä"

Aine on 3‐nitro-oksipropanoli, ja kemiallisen kaavan (ja nimen) perusteella se on sitten varsin herkästi syttyvä, todennäköisesti räjähtäväkin, joten kotikemistit ilahtuvat. Kaupallinen tuote on nimeltään Bovaer, ja vaikuttavan aineen pitoisuutta en mistään löydä. Ainakin prioriteetit ovat kohdallaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Catilina. Ja väestöräjähdyshän tässäkään ei ollut mikään ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

anataaS

Täytyi käydä kylillä, piha oli yks projekti kans, suojalunta, pakkasta pari astetta. Niin, että lumi jumittaa linkoon ja kolaan - muoviseen ja peltiseen. Aurakin kävi, lykkäsi portin umpeen. Ei menny kuin tunti linkousta siihen porttiin, kun olin ensin saanut sen lingon sulatettua ja silikonoitua.

Lunta tuiskutti ihan saatanasti, igluautoilijoita perkelesti liikkellä. Takavalottomia igluautoilijoita lumipyryssä. Ihmettelemässä liikennevalojen valoshowta - ihanko totta violettia ei ole tarjolla. Ostoskeskuksen halli täynnä igluja.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Jos sieltä joskus tulevaisuudessa suuren ja mahtavan perilliset hönkii rajan yli, niin on siinä ainakin yksi hyvä puoli. Loppuu kaikki ilmanaikuinen gender- yms. vouhotus ja loppuukin pidemmäksi aikaa. Sen jälkeen onkin vain oikeita ongelmia.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Samoja keliongelmia täällä. Vaan mitä ne igluautoilijat ovat?

Tapsa vaan: Toivotaan että pysyvät omalla puolellaan ja kyseinen vouhotus loppuu täällä ihan muuten.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tapsa vaan: Kuten eräs kollega firmassa muinoin sanoi, että nämä ovat vain liian pitkien rauhanjaksojen tuomia lieveilmiöitä ja korjaantuvat kun paska taas seuraavan kerran osuu ropelliin. Ja niinhän siinä tulee käymään.

Qroquius Kad kirjoitti...

Igluautoilijat ovat toki niitä, jotka ajavat tällaisilla:

https://autotoday.fi/tag/igluauto/

tahi tällaisilla:

https://www.stara.fi/2016/01/21/liikenteessa-onko-tassa-iglu-vai-auto/

Anonyymi kirjoitti...

Igluauto = auto lumikerroksen peitossa, mahdollisesti tuulilasiin tehty kurkistusaukko. Erikoisen vihani kohde, koska sen lumen saa pois parilla harjan huiskauksella kunhan sen ei anna jäätyä kiinni. Erikoisesti pyryn sekaan semmoinen auto maastoutuu helposti. Maantienopeuksilla lumi voi sitten singahtaa perässäajajan riemuksi esimerkiksi koko katto kerralla.

Pyssymies

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä kun Elon Musk hankki 9,2 prosenttia Twitterin osakkeista? Siinä paloi hynää 3 miljardia USD. Nyt Musk on suurin yksittäinen omistaja ja aloittaa yhtiön hallituksessa vai onko se johtokunta.

Musk on maailman rikkain ihminen, joten pelimerkkejä olisi ostaa vaikka koko Twitter. Ehkä sitä ei tarvitse tehdä jos osake-enemmistö riittäisi.

Toivottavasti Musk kutsuu Trumpin takaisin Twitteriin, samaten monet jotka on aikojen kuluessa deplatformoitu sieltä.

Suvakit ovat menneet paniikkiin tai raivonneet Muskin takia. Kohta Twitter ei ole enää turvallinen woke-tila. Twitterin työntekijöinä on suuri määrä suvakkeja joten ne varmaan lähtevät itse ulos.

Anonyymi kirjoitti...

Qroquis Kain esille ottaman Stiinan tapauksessa on luultavasti kysymys ainakin osittain siitäkin, mitä voisi sanoa huonoksi omaksitunnoksi: hän ei koe ansainneensa palkkaansa, koska eihän hän ole tehnyt juuri mitään. Ja sitä paitsi se palkka maksetaan verovaroista.

Verovaroista maksetaan tietysti myös niiden Yrjöperskeleen kuvaamien tyyppien palkat, mutta muilta osin edellä sanottu ei luultavasti koske heitä. He kyllä kokevat tekevänsä hyvinkin tärkeää työtä tiettyjen ihmisryhmien oikeuksien puolesta. Eri asia on, kokevatko muut heidän työnsä tärkeäksi tai edes hyödylliseksi. Sillä jos yksityiset yritykset joutuvat säännöllisesti lähettämään heille selvityksiä ja luonnoksia suunnitelmiksi milloin minkäkin ryhmän tasa-arvon toteuttamiseksi, niistä koituu yrityksille vain harmillisia lisäkuluja, minkä lisäksi ne saattavat joutua palkkaamaan vähemmän osaavia tai vähemmän työhönsä motivoituneita henkilöitä. Tiukassa tilanteessa tämä kaikki saattaa jopa ratkaista, jääkö yrityksen tulos voiton vai tappion puolelle.


Catilina kirjoitti...

Twitterissä ei ole niinkään kyse rahasta. Establishment ei tarvitse Twitteriä, jos tiukka paikka tulee.

https://www.revolver.news/2022/04/elon-musk-buy-twitter-free-speech-tech-censorship-american-regime-war/

"The Tucker Carlson Paradox applies in its most extreme form to a platform like Twitter. Twitter’s market capitalization of barely $30 billion is extremely modest by Big Tech standards. Even Snapchat is twice as valuable. And yet, as the global public square, Twitter is also the epicenter of narrative formation, a key promotional vehicle for journalists and celebrities, and an increasingly critical stage for public diplomacy and hybrid warfare between state powers. Twitter gets to decide which “freedom fighters” deserve to have their slogans go viral and which “authoritarians” and “domestic terrorists” need to be suppressed and censored. Twitter’s relatively marginal market cap belies the existential threat it would pose to every dominant institution in the United States (including the national security apparatus) if it implemented a policy of real unfettered free speech.

If Elon Musk bought Twitter and did nothing more than return it to the speech norms it had ten years ago, that act alone would constitute a “national security threat.” The threat posed to America’s joke institutions and the clowns who run them would be, in fact, existential."

Anonyymi kirjoitti...

Kävin äsken tuolla kylän kaupassa. Siellä oli taas melkoinen kokoelma igluautoja ja hiemn vähemmän iglua muistuttavia, kas kun siellä on alakerrassa parkkihalli jossa voi sulatella näitä iglun moottoroituja versioita. Itseni piti kumminkin harjaa käyttää, että näin mihin suuntaan pihasta lähteä päästäkseni sinne "sulatusuuniin". Kun ei ole sitä teslan itseohjautuvaa vielä tullut hankittua.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, vieraalle, Anolle, Catilinalle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Valitettavasti saattaa olla näin. Sitä vaan toivoisi että järki palautuisi ilman rähinää, kaaosta ja puutetta.

Qroquius Kad, Pyssymies & Huru-ukko: No nythän se selvisi. Olishan minun pitänyt tuo tajuta mutta kun on nää pitkät piuhat ja kylmäjuotoksia välissä.

vieras & Catilina: En osaa sanoa, mihin suuntaan Twitter Muskin toimesta menee. Trumpillehan se oli loistava työkalu jolla hän saattoi antaa viestinsä suoraan äänestäjille ilman valtamedian ”analysointia”. Ja sekös valtamediaa vitutti.

Ano: Olet varmaankin oikeassa. Minäkään en muuten ole veronmaksaja vaan elän toisten nettoverotuloilla. Tähän mennessä oma alani on vaan pääosin mielletty sellaiseksi johon verorahoja kannattaa käyttää.