keskiviikko 27. huhtikuuta 2022

VIHREÄÄ LOGIIKKAA JA MIELIPITEEN VAPAUTTA

Siirrytään hetkeksi Saksanmaalle ja erääseen episodiin joka kertoo vihreästä tavasta ajatella ja ottaa huomioon muita kuin vihreitä mielipiteitä. Tai siis jättää huomioimatta. Eli menemme Müncheniin jossa vihreät Die Grüne tai jotain sinnepäin on hallitseva puolue. Kaupungissa tehtiin kysely, jonka tulokseksi haluttiin kovasti autotonta ja polkupyöräilevää keskustaa.

Kuinka kyselyssä kävi?

Vastaajista 72 prosenttia ilmoitti, ettei autojen häätäminen tai niillä liikkumisen vaikeuttaminen ole lainkaan tarpeellista. Puolet ilmoitti pitävänsä pyöräilyä ”melko vähän tärkeänä” liikkumismuotona. Joukkoliikenne selvisi hiukan pienemmillä madonluvuilla.

Tuumivatko paikalliset vihreät että ehkä vihertäviä hankkeitä kannattaisi lykätä? Koska ne eivät ole niin suosittuja kuin luultiin? No eihän toki:

Tulos on järkyttänyt kaupungin poliitikkoja ja pyöräilypiirejä. Syyttävä sormi osoittaa autosivustoihin, joiden on väitetty manipuloineen autoilun ystäviä vastaamaan kyselyyn.

Münchenin kaupunki onkin todennut, että kyselyn tulokset eivät heijasta kaupunkilaisten ”oikeita” mielipiteitä. Siksi sen tuloksia ei aiota huomioida, vaan München jatkaa toimenpiteitään kohti autotonta kaupunkia.

Tässähän on suorastaan loistava innovaatio vihervasemmistolle. Jos esmes vaalien tulos ei miellytä heitä niin hehän voivat valittaa että kansallismieliset ovat manipuloineet vaalimainonnallaan kansalaisia äänestämään väärin ja vaalien tulokset eivät edusta kansalaisten oikeita mielipiteitä.

Ja laitetaanpa vielä asiaa sivuava otsikko ajan hengestä:

Miettikääpä piruuttanne ja miettikää hyvin tarkkaan noiden lauseiden sisältöä.


13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin liikun julkisilla ja pyörällä, mutta ei minua yksityisautoilu haittaa. Toki joku Pekingin saastesumu on sitten eri asia. Ei se maailma pelastu, vaikka me Suomessa ja Saksassa lopetamme hengittämisenkin.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

München on muuten Baijerissa, vuoristoisessa, autoteollisuusmaakunnassa. Liikenne on sattuneesta syystä erilaista kuin vaikka tanskassa, jossa on mainio pyöräilykaupunki Kööpenhamina. Mitä autoa mahdetaan tuottaa tanskanmaalla. Kumpi on isompi tanska vai baijeri, kummassa lie mäkiä enemmän.

”München jatkaa toimenpiteitään kohti autotonta kaupunkia.” - Vaaleihin asti.

Ihmisoikeusjärjestö = Vasemmistohörhöjen suojatyöpulju. Ihan sekopäisten hörhöjen.Kuinka sekaisin pitää olla, että pitää sananvapautta huonona asiana.

Keijo jo kiteytti: Aina kun diktaattorit ovat ottaneet vallan, ensimmäisenä he ovat toteuttaneet laajan sananvapauden. Hälytyskellojen pitäisi nyt soida ja kovaa!

Pyssymies

Isä Nicolae kirjoitti...

Ettäkö vaalitulos on oltava se mikä ennen jo uurnienjakoa määritetty.... Kuulostaa aivan demokratialta, siis KANSANdemokratialta. Ne taisivat tosin romahtaa 30v sitten - paitsi yhden osalta. Malli on kieltämäti erikoisen viriili Suomessa 2020-luvulla

QroquiusKad kirjoitti...

Sananvapaus ei saa olla absoluuttinen oikeus, koska "sanat ovat tekoja", kuulemma.
Näinköhän?

Jos sanon jollekulle:
"Lyön sinulta nenän poskelle!" tai lyön mitään sanomatta joltakulta nenän poskelle,
kummassakohan tapauksessa siitä nenästä alkaa tulla verta?
Sanojen jälkeen vai sanattoman lyönnin jälkeen?

Samasta syystä ilmeisesti nuo valtaapitävät die Hippie-Grüne haluavat mitätöidä kansan enemmistön mielipiteen:
sen ilmaisemisessa käytettiin vääriä sanoja, jotka ovat siis vääriä tekoja.

Näin siitä huolimatta, että kansalaispalautteen sanoista ei seurannut eikä seuraa mitään, toisin kuin hippityttöjen teoista.

Anonyymi kirjoitti...

Silloin, kun sananvapaus on absoluuttinen oikeus, niin silloin sillä, joka huutaa kovimmin ja valehtelee törkeimmin, on puheenvuoro.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät ovat 2000-luvun inkvisiittoreita. Heidän mielipiteitään ei sovi kyseenalaistaa. Siksi ilmaston lämpeneminen on fakta. Jos epäilet olet kerettiläinen ja joudut roviolle. Vielä pahempi jos sanot että voi se ilmasto kylmetäkin. Sanoihan joku tosivihreä viime talvena, että ilmaston lämpenemisestä voi johtua kylmät ja lumiset talvet. Ilmasto muuttuu, se on varmaa, ja selitykset sen mukaan.

Katselin äskettäin jonkun tiededokumentin. Siinä sanottiin että maapalloa vetää toiset auringon kiertolaiset enemmän elliptiselle radalle auringon ympäri. Ollaan oltu suht pyöreällä radalla pitkään ja vuodenaikojen vaihtelut ovat olleet tasaisia, mutta kun ellipsi venyy tulee vuosistakin pidempiä ja siellä ellipsin pitkässä päässä on tosi kylmää.

Niinettä ympäristöministeriön virkamiehet laskemaan paljonko polttoaine- ja energiaveroja pitää Suomessa korottaa että pysytään paremmin tässä auringon lähellä.

Lohdutukseksi voi sanoa, että auringon kiertolaiset vetävät maapallon kyllä takaisin vähemmän elliptiselle radalle ja taas riittää lämpöä ympäri vuoden. Aikajana on vaan turhan pitkä. Maapallo tekee tuon reissun kerran 120 000'ssa vuodessa. Ihmisille se on liian pitkä reissu. Ajanlaskumme on vasta parituhatta vuotta vanha ja tuskin ihmiskunta edes näkee toista kahtatuhatta vuotta. Se kun panee kaikki resurssinsa pyssyihin ja tuhoaa elämisen edellytykset maapallolta neliökilometri kerrallaan. Hitaasti mutta varmasti.

Siinä jää vihreiden puuhastelut kakkoseksi mutta maapallolle ihmiskunnan tuhoutuminen on lottovoitto. Muutama kymmenen vuotta tuhon jälkeen kasvaa eduskuntatalokin leppää ja energiapajua. Siihen saakka on tyhmyys ainoa 100 % uusiutuva luonnonvara.

Anonyymi kirjoitti...

Sananvapaudesta sanoi joku median edustaja taannoin, että me päätämme mistä keskustellaan. Kyllä. Nyt pitäisi päivittäin vastailla kysymyksiin, "pitäisikö Suomen liittyä Natoon". Ei vaan ehdi.

No, rassukka ei huomaa, että keskustelua käydään kyllä median ulkopuolellakin ja ihan oikeaa sellaista. He päättävät vain mitä julkaistaan. Onneksi on (vielä) Internet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Pyssymiehelle, Isä Nicolaelle, Qroquius Kadille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Totta tuo ja ei minullakaan kaupungissa asuessani ollut autoa.

Pyssymies: Voi sanoa että vasemmistohörhöjen suojatyöpuljut elävät tällä hetkellä Prime Timeaan.

Isä Nicolae: Kiinnostus kansandemokratiaan palaamiseen on kyllä edelleen olemassa.

Qroquius Kad: Olet oikeassa.

Ano1: Tuliko kommentti ehkä vihreitten puoluekoneistosta?

Ano2: Kiitos lisäyksestä. Aikanaanhan oli tv:ssä dokumentti siitä kuinka nopeasti ja millä tavoin luonto ottaisi omansa takaisin jos ihminen katoaisi.

Ano3: Se median edustaja oli Maria Pettersson jonka omahyväisyydelle ei rajoja löydy. Ja joo, onneksi on vielä internet.

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys Ykä ja kumppanit.

Tuo anonyymin teksti on täyttä asiaa.
Jootoopesta löytyy vahvistusta jos ketä kiinnostaa.

Milankovitsin jaksot,videopätkiä on useita.
Kylmenemiskausi on jo alkanut ja eräät toitottavat lämpenemisestä.

Ne jaksot on jo aikapäivää tutkittu ja vahvistettu.
Ilmastonmuutos ei ollut vielä bisnes silloin.

Rgds Josef

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ollaankohan Ruotsin tiellä?
- Tarinallisuutta ym. muuta pashaa...

https://yle.fi/uutiset/3-12416653

Anonyymi kirjoitti...

Jos sanot että uskot ilmastonmuutokseen mutta et siihen että ihminen sitä aiheuttaisi niin se on tietyille ihmisille sama kuin sanoisit uskovaisille että olet kristitty mutta et usko Jeesukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Münchenin vihreiden autottomuushaaveiden perimmäisenä motivaationa saattaa olla halu määrätä miten muut saavat liikkua. Hiilidioksidin ilmakehän pääsyn rajoittaminen on vain tekosyy.

Henkilöauton kuluttama energia ei välttämättä aiheuta ympäristöhaittoja. Esimerkiksi Münchenissä pitää kotipaikkaansa Sonomotors, jonka on tuomassa markkinoille auringonvalon avulla itselatautuvaa autoa. Auton kennot antavat ajomatkaa 112 kilometriä viikossa. Mikäänhän ei tietenkään estä lataamasta autoa myös omakotitalon katolle asennettujen kennojen avulla tai verkosta.

https://sonomotors.com/


Sonomotorsin auto on perinteisen näköinen. Mutta mullistavaa ratkaisua lupaa kalifornialainena Aptera Motors. Auto on futuristisen näköinen, sen omat kennot tuottavat Kaliforniassa sähköä vuorokaudessa noin 40 mailin eli 64 kilometrin matkalle. Apteran voi myös ladata verkosta. Täydestä akustosta riittää virtaa jopa 1600 kilometrille.

https://aptera.us/


Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Josefille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Anolle ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne.