keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

OIKEUTTA AINAKIN HETKEKSI

Koska nykypäivä on mitä se on, niin on enemmän kuin miellyttävää kirjoittaa joskus jostain positiivista. Eli Helsingin käräjäoikeus käytti kirjaimellisesti lautamiesjärkeä ja vapautti Päivi Räsäsen kaikista häneen kohdistetuista syytteistä.

Case Räsänenhän on ollut valtakunnan yliwokeltajan Raija Toiviaisen pyhä missio. Missio, jota jatkettiin vaikka poliisikin totesi jo aikaa sitten että asia ei ylitä tutkintakynnystä. Tarkoitushan on ollut tehdä Räsäsestä ennakkotapaus jonka jälkeen Suomessa ei saisi julkisesti puhua kuin virallista epistolaa.

No, nyt Toiviainen sai ansaitusti näpeilleen. Ainakin tilapäisesti. Sillä missiohan tulee jatkumaan ylemmissä oikeusasteissa. Ja Suomessahan tämä niin tutkinnan kuin oikeuskäsittelyn venyminen on jo itsessään rangaistus.

Toiviaisen pakkomielteestä eli yhdestä Suomen turhimmista näytelmistä kuulemme taatusti vielä.


31 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Että näin itsestäänselvästä asiasta, minkä oikeuskin totesi, on pitänyt vuosia grillata Räsästä. Vain jotta valtakunnanfreisler saisi tyytyväisenä jäädä eläkkeelle ensi syksynä: "Olen saanut vihapuheasioita eteenpäin..."!

Anonyymi kirjoitti...

Toiviainen on luotettavan tietolähteen mukaan itse lesbo.

Hyvä että tuomarit ei sortunut paineen alla. Iso käsi heille.

Hieman jäi vielä kaivelemaan, kun todettiin Räsäsen kirjoitusten olleen loukkaavia. Loukkaavia kirjoituksia on mediat täynnä. Kuinka paljon onkaan esim. valkoisiin heteroihin suunnattuja luokkaavia tekstejä tehty viime vuosina? Jos ja kun Raamatun sanoma loukkaa joitain henkilöitä, niin mitä sitten? Ovatko nykyihmiset niin pumpulista tehtyjä, etteivät kestä mitään negatiivista sanomaa elämäänsä?

Tapsa vaan

Olavi Koskela kirjoitti...

Lautamiesjärjellä ajateltuna olisi aika erikoista, jos hovioieus myöntäisi jatkokäsittelyluvan asiassa, jossa poliisi on ensin todennut ettei tutkintakynnys ylity, ja sitten käräjäoikeus on vapauttanut syytetyn kaikista häneen kohdistetuista syytteistä - ja kun kyseessä on kuitenkin verraten vähämerkityksinen asia. En lainkaan epäile, ettekö Toiviainen jääräpäisesti hakisi tätä lupaa, mutta ihan varmasti hovioikeuksilla on tärkeämpiä ratkaistavia asioita kuin setviä jonkun täysin suhteellisuudentajunsa kadottaneen akan päähänpinttymiä.

Anonyymi kirjoitti...

Positiivinen uutinen ja Toiviaisella alkaa muutenkin käydä aika vähiin, joutuu eläkkeelle syyskuussa.

Ari

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, Tapsalle vaan, Olavi Koskelalle ja arille & kiitos kommenteistanne.

Terho: Ja valitettavasti grillaaminen vain jatkuu. Syyttäjähän hakee jutun jatkamista hovioikeudessa.

Tapsa vaan: Kristittyjä ja valkoisia yleensäkin saa solvata ihan miten haluaa. Hyvä esimerkki tämä kiintiöneekeri Fatim Diarra:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/image/policy:1.212125:1509737219/image.jpg?f=default&q=0.9&$p$f$q=fda4bc7&w=806&$w=17a9782

Enkä minä – koska en itse ole tehty pumpulista – halua tuota ämmää tuosta tuomiolle. Kyseisen typeryyden levittäminen lienee tarpeeksi suuri rangaistus.

Olavi: Olet oikeassa mutta Suomen oikeusjärjestelmä on varsin poliittinen. Jussi Halla-ahon juttuakin pompoteltiin aikanaan korkeimpaan oikeuteen asti että saatiin jonkinlainen tuomio.

Ari: Totta. Vaan minkälainen riivinrauta tulee tilalle?

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Vieläkö Päivin pankkitilit ovat auki?

QroquiusKad kirjoitti...

Kerkesinkin jo kommentoida tätä edellisbloggauksessa. Olen siis aikaani edellä.

Anonyymi kirjoitti...

Nonni, onko suomi enää oikeusvaltio, kun kansanmurhaa virittelevä uskonnollinen fanaatikko livahti kuin koira veräjästä. Kylläpä nyt hävettää olla suomalainen. Bryssä hoi: tule apuun!

Voi sitä suvaisevaisen kansaosan peppukivun määrää! Kun raamattuun uskova kehtaa kertoa, että homostelu on raamatun mukaan synti. Synti josta homostelija joutuu vastaamaan viimeisellä tuomiolla. Siis kuolemansa jälkeen.

Kun rauhanuskontolainen suvaitsevaisesti kertoo, että homostelu on synti, synti josta joutaa saamaan kuolemantuomion. Ihan täällä maallisessa maailmassa. Niin ei tämä mitään vihapuhetta ja kiihotusta ole. Onpahan vaan kivapuhetta. Hajaantukaa, ei täällä ole mitään nähtävää!

Mutta onkos valtakunnafreislerin puheet Räsäsestä vihapuhetta? Olisiko tästä syytä saada oikeuden päätös.

Pyssymies

Tinahattu kirjoitti...

Raija Toiviainen ajaa globo-homon agendaa eikä luovuta vähällä. Luulenpa että myös naukuu ja piehtaroi natokiimassa.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Putlerin kiusallinen kompromat

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti KRP voi lopettaa raamattupiirinsä. On siellä varmaan muutakin tekemistä. Tämänkin jutun voittaja on, (rumpujen pärinää), asianajajat palkkioineen. Häviäjäksi tuomittiin taas kerran me, valtio.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Tinahatulle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Catilina: Todennäköisesti ovat. Ei meillä niin pitkällä olla.

Qroquius Kad: Vastasinkin sinne.

Pyssymies: Mitäs minä siinä viime postauksessa kirjoitin lemmikeistä? Mutta suvaitseva peppukipu on aina toivottavaa. Son Lönsön myy niille tahoille paljon genitaalihiekkaa.

Tinahatti: Sinä sitten vedit sen Naton tähänkin. Ymmärrän, että pyrit vain ärsyttämään mutta tiedätkös, sinä olet siinäkin aika huono. Lähinnä sinun kommenttisi huvittavat.

Ano: Varmasti poliisin suorittavalla taholla ajatellaan näin. Asianajajien taholla taas ei. Se porukka kyllä ilkeää laskuttaa.

Laskiämpäri kirjoitti...

Noin yleisen elämänkokemuksen ja viime vuosien oikeustapauksia seuranneena veikkaisin, että tässä käy lopulta seuraavasti. Valitus huvioikeuteen ei menesty ja Raijuli vie asian korkeimpaan oikeuteen jossa alioikeuksien päätös pyörretään ja Räsänen tuomitaan syylliseksi, mutta jätetään rangaistuksetta rikoksen vähäisyyden perusteella. Näin valtio välttyy oikeudenkäynnin kulujen korvaamiselta ja Räsänen joutuu maksunaisoletetuksi omille kustannunksilleen. Selvää lienee kaikille, että KKO tekee päätöksen OikeusPOLIITTISEN yhdistyksen Demlan sanelun mukaan. Näin tapahtui viimeksi Lokka-Vehkoo -tuomiossa. Ei ole epäilystäkään KKO:n tulevasta päätöksestä. Vanhaa Tabu-sarjaa mukaellen: "Tuokaas se syyllinen sissään. Syyllinen se on, mitä tuollaista puolustamaan".

Strix Senex kirjoitti...

Jostakin syystä tässä hetkellisesti Toiviainen ja Putin assosioituivat välähdyksenomaisesti toisiinsa. Hetken ihmettelin, että mistä moinen väläys johtui, sillä en minä nyt pysty näkemään Toiviaista samanlaisena tuhon ja kuoleman kylväjänä kuin Putinia. Mutta kirkastuihan se aika pian. Avainsana on pakkomielteisyys. Kumpikaan ei pysty pääsemään irti päähänsä kerran jumittuneesta pakkomielteestä, jonkinlaisesta lähetystehtävän tapaisesta dogmista, ei harkitsemaan asiaa uudelleen, ei arvioimaan, onko tämä hänen asiansa nyt oikein tai edes sen vaivan arvoista, jota siihen upotetaan. Ja seuraava ajatus sitten oli ja on, että kyllä täytyisi olla joku systeemi, jolla pakkomielteiseksi tullut viran tai toimenhaltija saadaan siirrettyä siististi syrjään hänen tultuaan kyvyttömäksi sitä virkaansa hoitamaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Laskiämpärille ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Laskiämpäri: Olen vähän eri mieltä ja veikkaan että korkein oikeus antaa tuomion. Ja sen myötä Räsäselle tulee tietysti maksettavaksi kaikki kulut.

Strix Senex: Juuri tuo. Pakkomielle. Ja Toiviainen on siinä asemassa että hän voi toimia pakkomielteensä mukaisesti. Valtakoneistossa ei yksikään ihminen ole sanonut että siskolla viiraa. Joku mainitsemasi systeemi pitäisi olla mutta sitä ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Pistäppä kunnon ankkatarina vaikka roopen varhaisvuosista, rupee tää todellisuus masentamaan. Onhan siellä Barksilla tavaraa vaikka kuin. Ite kirjottasin mutta kompetenssi ei riitä. Oleppa sitten haamukirjottajani;)
Ihmettelijä

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, Ykä, ja kaikki lukijansa.

Käräjäoikeus on perustellut tuomionsa varsin hyvin. Mm. sillä, että syyttäjän väittämiä asioita ei ole sanottu. Joitakin rakosia kyllä jäi syyttäjälle iskettäväksi. On kumminkin todettava, että syyttäjän ns. lyöntiaukko on jo selkeästi rajattu - uusia perusteita kun tässä vaiheessa käsittääkseni ei sovi esitellä ikään kuin menetettyjä paikkaamaan. Toiviaisen toivo on siis lähinnä käydä käräjäoikeuden perusteluja vastaan. Oletan, että ylemmissä asteissa joudutaan käsittelemään sitä, onko jonkun loukkaantuminen riittävä indikaatio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Toki käräjäoikeus totesi tuomionsa perusteissa, että Räsäsen twiitti ei ollut suunnattu seksuaalivähemmistöihin vaan Suomen ev.lut. kirkkoon (vai oliko pk-seudun srk-yhtymä), joka oli osallistumassa Pride-tapahtumaan. Räsänen siis ei vastustanut tapahtumaa sinänsä, vaan kyseenalaisti kirkon osallistumisen perusteet ihan legitiimein perustein. No, tätä varmaan vatkutellaan sinnesuntänne.


Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ihmettelijälle ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Ihmettelijä: Ei nyt ole inspiraatiota siihen suuntaan. Mutta pannaan mietintään. Ainakin pian tulee tarinaa Pinnanmaalta.

Achtung: Tuo, että syyttäjä toi esille asioita joita ei ole sanottu on muuten aika huikea seikka. Ja ne sanomattomat asiat saattavat olla vielä ”sanottuja” ylemmissä oikeusasteissa. Ja jonkun loukkaantuminen voi olla siellä riittävä peruste, kun kyseessä on oikean ihmisryhmän loukkaantuminen.

Anonyymi kirjoitti...

Ad tinahattu:

Se sun paras kaveris on globohomo. Neukkula vai mikä imppperiumi se ny okaan, on impperiumi. Ei kansallisvaltio, van monikultturinen globalismia ajava diktatuuri. Ja se niljakas pikkuhomppeli, joka lentelee kurkiauraa johtaen, pelastelee tiikerin uhreja yläkroppa paljaana on ihan selvä hintari. Pelokas hinttari, nato pelottaa.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymies. Tinahattu pyrkii vain ärsyttämään. Älä ota häntä tosissaan.

Maalaismies kirjoitti...

Hyvä !

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kun olen seurannut tätä Suomen "oikeuslaitosta", niin päätynyt pakostakin siihen, että muoti se siellä määrää: T.s. Suvakki, feminismi, mitä perkeleen trans-, homo ym niitä onkaan, on niskan päällä (vrt. Johanna Vehkoon tapaus !). Tuomarit tai lautamiehet pelkäävät joutuvansa painostuksen ja rähinöinnin kohteeksi, jos eivät tee hulluja joukkoja ja ideologioita myötäileviä päätöksiä. Olen pessimisti, mutta pelkään pahinta, että: Käräjäoikeuden päätös korjataan "oikeaksi" ja Räsänen saa paitsi vuosien kidutuksen kestää, myös 100.000N euron korvaukset maksettavakseen. Ettei meinaan valtion tartte. Ans´ kattoo, mistä katti kusee !

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että menee hoviin ja ehkä vielä korkeimpaankin maalliseen oikeuteen. Ikäväähän se on ollut kun kuulemma noissa käräjätupien asialistoissa on enimmäkseen etnisiä nimiä. Tulee hassaneille ja mohammedeille iloinen mieli kun ihan supisuomalainenkin nimi löytyy listoilta: siitäs saitte, kyllähän te suomalaisetkin!

Nolo farssi jonka kustannuksiin kuitenkin pakko osallistua - ja toisin kuin teattereissa - tämä farssi ei edes naurata. TP valitsi Toiviaisen virkaansa 2018 oikeusministeriön esityksestä, ministerinä tuolloin Antti Häkkänen kok. Voiskos joku tutkiva journalisti kysäistä Antilta että oletko nyt tyytyväinen valintaasi vai oliko kenties taas kyseessä joku näppärä nimitysvaihtari demareiden kanssa?

Räsänen ja Halla-aho tekivät saman mokan: he seisoivat mielipiteensä takana eivätkä riiputtaneet katuvaisina päätään. Olisivat ottaneet oppia vaikkapa al-Taeesta, jonka törkeä antisemitismi ja saudiprinssien tappokehotukset kuittaantuivat ns. tehokkaalla katumisella. Tuhruinen parransänki ja vähän tummaa meikkiä silmien alle ja eikun median eteen. Sen pikku-imaamin ei tarvinnut katua koska hän seisoi mielipiteensä takana. Siis eiku hetkinen?

Homoilla ja vegaaneilla on yksi yhteinen piirre: he haluavat ihan ensimmäiseksi kertoa tämän ikään kuin se tekisi heistä jotenkin mielenkiintoisempia ja taviksista erottuvia. Tähän on vastaukseksi erinomainen saksankielinen ilmaisu "na und?" Ketä jaksaa kiinnostaa tuntemattomien ihmisten sukupuoliasiat tai ruokailutottumukset? Tämä hirveä hinku erottautua massasta on valitettavan yleistynyt varsinkin nuorilla (some) ja klikkimedia tietenkin komppaa. Surullista, säälittävää ja usein erinomaisen ärsyttävää. Ei vihaa.
tira+




Anonyymi kirjoitti...

Tasapuolisuutta ylläpitääksemme myös muu ääriaines (uskonnollinen, vasemmistolainen, vihreä jne) puhdistettaneen myöskin poliisin riveistä:

https://yle.fi/uutiset/3-12385459


-Tvälups-

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Kyllä se on Demlan bileissä etukäteen sovittu, mikä tuomio lopulta tulee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Maalaismiehelle, Terho Hämeenkorvelle, tira+:lle, Taisteluvälineupseerille ja Catilinalle & kiitos kommenteistanne.

Maalaismies: Kyllä.

Terho: Yhtälailla pessimisti olen tässä asiassa minäkin.

tira+: En kylläkään haluaisi että Päiviä kiusataan yhtään enempää. Luulen muuten että niin Päivin kuin Jussin kohdalla katuminenkaan ei olisi auttanut. Ja tuo, mitä homoista ja vegaaneista kerrot osuu muuten oikein hyvin kohdalleen.

Tvälups: Ja tästä herää kysymys, ovatko mielipiteet olleet äärioikeistolaisia vai ”äärioikeistolaisiksi tulkittuja”?

Catilina: Ainakin se kuuluisa tahtotila on kova.

QroquiusKad kirjoitti...

Tässä sivussa sinänsä asiaan liittymätöntä case Lehtimäkeä seuratessa tuli mieleen, että olisivatkohan syyttelijättären valeet menneet läpi Absoluuttisena Totuutena, jos syytetty oliskin ollut Päivin sijasta Päiviö Räsänen?

Tupla-X-kromo kun antaa länsimaissa kenelle tahansa oikeuden syyttää nimettömänä ja kasvottomana ketä tahansa (mieluiten valta-asemassa olevaa ja rikasta) Y-kromo-oletettua, jolla ei saa olla oikeutta puolustautua tulematta lynkatuksi.

Mikseipä se siis voisi mennä jopa käräjäoikeudessa läpi samoilla ehdoilla;
sen verran häiriintyneeksi on touhu mennyt, kun virallinen syyttäjä saa minkään tahon estämättä esittää syytteen perusteluksi valehteluksi jo etukäteen todistettua valehtelua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, tuo pistää kyllä miettimään. Varsin synkkiä ajatuksia.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuolla muuten mainio kirjoitus, jossa muistutetaan Raija Toivioretkeläisen nimenomaisen sananvapauden vastustajan urastaan:

https://beta.oikeamedia.com/o1-178700

Muistutetaan myös, ketkä olivat vastuussa Raijan päästämisestä Toivioretkelleen. Yksi heistä on todennäköisesti Suomen seuraava päägangsteri, ellei vuoden mittaan tapahdu jotain yllättävää. – Toisaalta nykytilanteen valossa olisi yllättävää, ellei tapahtuisi mitään yllättävää.
Ja olisiko sekään silloin enää yllätys?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuolla Oikeassa Mediassa on paljon hyviä kirjoituksia. Ja tosi on että se oli kokoomuslainen ministeri joka kyseisen naisen tehtäväänsä nimitti. Ja se varamiehen varamies voi hyvinkin olla Suomen seuraava päägangsteri.

Strix Senex kirjoitti...

Oikeutta sivuaa tämäkin, vaikka on toinen juttu. Uutisissa seurataan, kuinka räppärin johtama katujengi aikoi tehdä iskun Kaivohuoneelle, autoissa useita teräaseita. Tässä tapauksessa syyttäjä tekee sitä työtä, jota hänet on palkattu tekemäänkin. Mutta mieleen tulee pakostakin pari kysymystä. Ensinnäkin, miksi syyttäjälaitoiksen resursseja haaskataan suuria määriä Päivi Räsäsen jahtaamiseen mitättömässä asiassa. Ja toinen, missä luuraa tämä enneltaehkäisevästä työstä vastaava ylikomisario Taponen, jonka tehtäväkenttään näiden jengien toiminna pitäisi kuulua, jopa olla avan keskeinen painopistealue. Sen verran vielä tunnen meidän virkahenkilöitämmekin, että tiedän, että siellä on paljon pätevää ja asiansa hyvin hoitavaa porukkaa. Mutta miksi pinnalle nousevat nuo klöntit, jotka tekevät kokonaan vääriä asioita tai eivät hoida lainkaan virkaansa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Olet täysin oikeassa. Tuohon ei ole lisättävää.