maanantai 28. maaliskuuta 2022

TALKOOPOLIISIT

Joka päivä yli kahdeksansataa suomalaista talkoopoliisia tekee kaikkensa taatakseen kansalaisten turvallisuuden, hyvinvoinnin ja yhteiskunnallisen vakauden. Vakauden jota vero- ja talkoorikolliset jatkuvasti uhkaavat. Tämä tv-sarja kertoo noiden koulutettujen ja alalleen omistautuneiden ammattilaisten uhrautuvasta työstä.

- Tervetuloa sarjamme pilottijaksoon. Olen toimittelija Kieretta Riivestö ja seuraan talkoopoliiseja heidän tärkeässä työssään. Olen mukana partioautossa jossa ovat kierroksellaan vanhemmat konstaapelit Vattula ja Luikki. Tähän pilottijaksoon on tullut mukaan myös komisario Dominetta Vaklamo. Dominetta, kertoisitko hieman talkoopoliisien työstä ja siitä, miksi sitä tehdään?

- Kaikkihan perustuu siihen kun Suomessa lopultakin lopetettiin taloudellinen anarkia ja siirryttiin yksinomaan sähköiseen rahaan. Sen myötä kaikki työsuoritukset – myös yksityishenkilöiden väliset – tuli kirjata sähköiseen laskutus- ja verotuskantaan joka arvioi työn arvon ja laskutti työstä arvonlisäveron hinnan. Valitettavasti huomattavan moni kansalainen ei ole ymmärtänyt että kyseinen käytäntö palvelee meidän kaikkien hyvinvointia joten he yrittävät pimittää valtiolta interperspirationaalisen yhteiskunnan ylläpitoon ja kehittämiseen välttämättömiä verotuloja. Toisin sanoen meidän talkoopoliisien pahin vihollinen on plaati.

- Kerrotko mitä plaati tarkoittaa?

- Plaati on väännös venäjän kielen sanasta blat, joka oli erityisesti Neuvostoliitossa vallalla ollut yhteiskunnan ulkopuolinen käytäntö. Plaati on oikeastaan valuutatonta valuuttaa. Se tarkoittaa tavaraa tavarasta, palvelusta palveluksesta, tavaraa palveluksesta, palvelusta tavarasta ja niin edelleen. Ennen kaikkea sen tarkoitus on kiertää verotusta. Talkootyö on itsessään sallittua, kun talkoot ilmoitetaan etukäteen viranomaisille ja tehdystä talkootyöstä maksetaan valtiolle viranomaisen arvioima käypä veroarvo. Mikäli näin ei tehdä – mitä valitettavan usein tapahtuu – on kyseessä rikos ja siitä seuraa luonnollisesti oikeudelliset ja usein varsin ankaratkin seuraukset.

- Mikä on sitten ensimmäinen kohteemme?

- Tämä on ns. varma nakki. Olemme ajamassa erääseen pieneen taajamaan ja siellä on tehty plaatia härskillä tavalla. Eräs paikallinen kaivinkoneyrittäjä on tehnyt ojankaivuutyötä paikalliselle taksiautoilijalle joka taas asuu muutaman hehtaarin metsäpalstalla. Olemme saaneet varman tiedon, että ojankaivuutyö on maksettu polttopuilla eikä minkäänlaista arvonlisäveroa olla maksettu.

- Mistä se varma tieto on saatu?

- Eräs valpas ja lainkuuliainen kansalainen on ottamut valokuvia tapahtumasta. Tällainen kansalaisten valppaus on meille erittäin tärkeää. Veronkierron paljastamisestahan maksetaan nykyisin kansalaisille varsin tuntuva palkkio. Lisäksi paikan yli viikoittain lentävä tarkistusdrooni on kuvannut alueen. Tuoreessa kuvamateriaalissa on tuoretta ojaa, jota viikkoa aikaisemmin ei ollut. Tärkeintä tietysti on, ettei tapahtumasta ole tehty minkäänlaista ilmoitusta verottajalle. Verorekisterit paljastavat tämän.

Poliisipartio ajaa taksiautoilijan tontille. Autoilija on itse paikalla. Komisario ottaa tilanteen hallintaansa ja kuulustelee taksiautoilijaa:

- Ja mistähän tuo oja on mahtanut tulla?

- Jaa… oliskos sadevesi mahtanut jyrsiä sen?

- Älkää ilveilkö. Onko teillä minkäänlaista virallista tositetta tästä ojankaivuutyöstä?

- Oliskos se sadevesi vienyt senkin?

- Te ette todellakaan ole nyt siinä asemassa että teillä olisi varaa vitsailla. Talkoorikos on nimittäin kuvattu. Vilkaiskaapas näitä.

Autoilija katsoo komisarion antamia valokuvia.

- Jaahah, se on taas se perkeleen Niljanderin eukko ollut kyyläämässä. Ai että se ämmä nauttii elämästään. Tästä maasta on tullut tuollaisten paratiisi.

- Totean talkoorikoksen tapahtuneeksi. Teille tulee huomenna veroarvioija. Varautukaa huomattaviin sakkoihin ja korvauksiin. Lähdetäänpäs sen toisen rikollisen luo.

Poliisipartio ajaa noin kilometrin ja saapuu toisen omakotitalon pihalle. Liiterin edessä on jotain, joka on peitetty pressulla. Konstaapelit nostavat pressun pois.

- Jassoo, tässähän on arviolta kahdeksan kuutiota täysin verottamatonta sekahalkoa. Ei ole vielä ehditty viedä liiteriin. Palkkio luvattomasta ja verottamattomasta talkootyöstä. Plaatia selkeimmillään.

Kaivinkoneyrittäjä saapuu tuohtuneena paikalle.

- Eikö teillä perkeleillä ole mitään muuta tekemistä kuin kiusata ihmisiä?

- Huomautan, että Lex Taposen mukaan syyllistyitte juuri viranomaiseen kohdistuvaan halveksuntaan joka tietää jo itsessään sakkoja. Niin että nyt kannattaa pitää naama erittäin peruslukemilla. Katsotaanpas tuo liiterikin kun kerran laittomia halkoja löytyi jo pihaltakin… jaahah, täällähän on toistakymmentä kuutiota halkoja eikä näistä ole minkäänlaista virallista merkintää. Konstaapelit. Lyökääpäs tuo jätkä koppiin. Tätä asiaa selvitellään tarkemmin poliisiasemalla. Ja jos se panee vähänkin hanttiin niin sekä kaasua, pamppua että etälamautinta saa käyttää.

Konstaapelit vievät hölmistyneen kaivinkoneyrittäjän koppiautoon. Lähetys jatkuu, kun poliisiauto on poistunut pihalta. Komisario kertoo:

- Nämä tällaiset tapaukset ovat niitä yleisimpiä työssämme. Kahden, maksimissaan kolmen miehen keskenään sopima ja toteuttama plaati. Näistä selviää yleensä sakoilla ja korvauksilla. Joskus tulee ehdollista. Sitten on olemassa tietysti näitä järjestäytyneitä talkoorikoksia. Viime viikolla täällä kärähti verottajalle ilmoittamaton kahdentoista miehen valutalkooporukka. Kun asiaa tutkittiin tarkemmin niin niin kyseisellä rakennuksella oli käytetty muutakin verottajalle ilmoittamatonta ammattilaistalkootyövoimaa. Tuo rakennus ei ihan lähiaikoina valmistu sillä talon rakentaja lähtee jatketusta ja järjestäytyneestä talkoorikoksesta linnaan.  Mutta täytyy ikävä kyllä sanoa, että näiden plaatirikollisten keinot ja härskiys ovat loputtomat. Lapsiakaan ei kaihdeta.

- Lapsia?

- Kyllä. Kas kun valtio siirtyi sähköiseen rahaan niin se pakotti tietysti eläkeläiset siirtymään tietokoneelle, että he voivat maksaa laskunsa. Valtio olisi kyllä tarjonnut heille kerran kuussa käyvän tietokoneavustajan omalla läppärillään ja varsin kohtuullisilla kustannuksilla. Mutta eihän se näytä käyvän, vaan plaatirikolliset ovat hankkineet eläkeläisille vanhoja koneita ja antaneet ne ilmaiseksi. Mikä jo itsessään on plaatirikos. Mutta koneita ovat korjailleet ja laskujen maksamisessa avustaneet alle viisitoistavuotiset lapset. Plaatirikolliset väittävät että tuon ikäisethän ne vasta kaikkein kätevimpiä noiden koneitten kanssa ovat. Mutta tosiasiassa siinä käytetään talkoorikoksiin alaikäisiä jotka eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Tosin jokaisesta ilmitulleesta tapauksesta on tehty lastensuojeluilmoitus.

- Lähetysaikamme on pian loppumassa. Olisiko sinulla vielä yleisölle jotain sanottavaa?

- Kyllä, ilman muuta. Ihmiset eivät oikein tunnu tajuavan plaatin ja talkoorikollisuuden moraalista tuomittavuutta. Valittavatpa jopa, että väkivaltarikoksista saa pienempiä tuomioita kuin talkoorikoksista ja verorikoksista yleensä. Tuo ajattelu lähtee täysin väärästä lähtökohdasta. Väkivaltarikos on henkilökohtainen, yleensä vain yhteen henkilöön kohdistuva rikos. Mutta tämänkaiset verorikokset kohdistuvat koko interperspirationaalista yhteiskuntaa vastaan. Siis meitä jokaista vastaan. Jokainen talkoorikos uhkaa meidän jokaisen hyvinvointia. Niin suomalaisten kuin ennen kaikkea etnisesti edistyksellisten uussuomalaisten jotka ovat erityisen riippuvaisia yhteiskunnan avusta ja tuesta. Talkoorikos, plaati ja veronkierto ovat rikoksia ihmisyyttä vastaan.

SEURAAVASSA JAKSOSSA:

- Elma-mummon pullatalkoot osoittautuivat härskiksi plaatitoiminnaksi.

- Lattian laminointi vaihdettiin sähkötöihin. Ilman ilmoitusta verottajalle. Tuomio odottaa.

- Tapaamme ansioituneen ilmiantajan.

TALKOOPOLIISIT KANAVALLAMME JOKA MAANANTAI!


32 kommenttia:

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Muistaakseni "blat" ei ollut suoraa kauppaa palveluksilla, vaan enemmänkin vaikutusvallan, kiitollisuudenvelkojen, sukulaisuussuhteiden yms luoma hyväveliverkostoa muistuttava konglomeraatti. Joku tunsi jonkun, joka tunsi jonkun, joka oli palveluksen velkaa jollekin, joka taas saattoi vaikuttaa siihen, että... Suoranainen vaihtokauppa ei sitä niinkään ollut, vaikka sanalla ei tietenkään virallista sanakirjamerkitystä ollut. Meillä ei oikein ole sanaa tai kuvausta tuolle, mutta luulisin sen taas olevan hyvinkin tuttua eräälle pieniä hattuja käyttävälle ja isonenäiselle kansanryhmälle.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Blat

"Neuvostoaikana blat ei ollut lahjontaa, sillä lahjus liittää toimijat toisiinsa ja blatissa oli aina olemassa suhde ihmisten välillä. Lahjonta oli neuvostolainsäädännössä kielletty toisin kuin blat, josta ei ollut edes mainintaa. Kun blatia ei virallisesti ollut olemassa, sitä ei voitu virallisesti kieltääkään. Toisaalta lahjontaan liittyy suora ja välitön maksu, mikä ei yleensä kuulunut blatiin. Lahjuksen ottaja myös käyttää asemaansa omaksi hyödykseen, mikä ei kuulunut blatin periaatteisiin, jotka perustuivat yhteistyöhön ja keskinäiseen auttamiseen."

Anonyymi kirjoitti...

Olen kuullut että ilmiannon "väärinkäytöksistä" voi tehdä nimettömänä, ainakin verottajalle ja Kelalle ja siihen olisi lanseerattu oikein kuponki netissä. Jos pitää paikkansa, härreguud, sehän on harppisaksaa pahimmillaan. Joku voi tehdä niitä pelkkää ilkeyttään joutumatta vastuuseen. Nimetön ilmianto ei saa koskaan johtaa mihinkään. Täytyyhän nimi olla viranomaisen tiedossa. Jos ilmianto on perätön ja aiheuttaa kohteelleen vahinkoa pitää siitä saada korvaus "ilmiantajalta".

Lapissa taannoin, matkailuyrittäjälle tehtiin verotarkastus ilmiannon perusteella. Joku oli kylillä kehuskellut että loppuu se Harrikalla ajelu. Tarkastuksen tulos, yrittäjä sai 20 000 euroa palautusta kun oli maksanut alv'n Norjan puolelle suuntautuneista retkistäkin. Hän ilmoitti maksavansa 1000 euron palkkion ilmiantajalle joka ei tietenkään ilmoittautunut palkkiotaan nostamaan.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Minulle kerran verottaja ilmoitti, että en minä voi olla V:läinen, kerran minulle oli useana vuonna postikin käännetty S:een, ja asia kyllä nyt selvitetään. No selvittivät sitten. Sain melkein kymppitonnin (€) veronpalautusta, kun V:n kunnallisvero oli ollut niin paljon korkeampi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle ja Anolle && kiitos kommenteistanne.

Catilina:

Viesti1: Kyllä blat oli myös kauppaa palveluksilla jne. mutta olihan se tosiaan myös laajempi ilmiö. Tässä jutussa se on vähemmän laaja sillä eihän sekä nykypäivän että erityisesti tulevaisuuden muurahaiskansalaisella ole muita suhteita kuin huonoja olosuhteita.

Viesti2: Joskus näinkin päin.

Ano: Joo, kyllä tällainen anonymka-systeemi meillä on jo olemassa:

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/yhteystiedot-ja-asiointi/asioi-verkossa/anna-vihje-verovilpista/

Tuo mainitsemasi esimerkki kertoo ikävästi inhimillisestä kateudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Hauska tarina, jos se olisi vain tarina. Pelkäänpä, että Ykä kertoi lähitulevaisuudesta, kun iljettävä verottaja etsii lisää kynittävää velkaantuneen valtion korkokuluihin.

Ekku kirjoitti...

Näissä pienissä tapauksissa kirjaimellisesti "hirtetään nakkivaras".
Käytännössähän verottaja ei juurikaan tutki pieniä ja pienellä liikevaihdolla toimivia yrityksiä, jos ne tekevät alv-ilmoitukset tms. ajallaan ja edes jonkin verran veroa maksavat.
Syy on varmaankin ihan se, että jos tälläisia firmoja aletaan urakalla tarkistaa, niin kulut niistä tarkastuksista on kovemmat kuin hyödyt.
Ei pienellä toiminnalla voi kovin suuria kupruja tehdä.
On kansantalouden näkökulmasta yksinomaan järkevää, jos kansalaiset vaihtavat keskenään töitä ja palveluksia. Homma hoituu ilman byrokratiaa, joka aiheuttaa kuluja ja ylimääräistä työtä. Monesti nämä hommat on sellaisia, että ne jäävät kokonaan tekemättä, jos ne pitää teettää "virallisesti". Byrokratian kustannukset nostaa hinnan sellaiseksi, että se jää tekemättä.
Tänä talvena on tullut ilmi, että moni vanhus näyttäisi kaipaavan lumitöiden tekijää kohtuullista korvausta vastaan.
Koitappa tehdä tuo siten, että kaikesta maksetaan verot?
Tekemättä jää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuo tulevaisuus valtion korkomenoista on täysin mahdollinen. Ja siihen voi lisätä, että nykyinen – ja todennäköisesti seuraavakin – hallitus ei anna tuumaakaan periksi monikultturismista, ilmastohysteriasta, kehitysavusta ja akateemisista suojatyöntekijöistä. Niihin tarvitaan lisää rahaa ja sitähän saa vain kansalaisten selkänahasta.

Ekku: Olet täysin oikeassa. Mutta tähän täytyy lisätä se ikävä suomalainen tosiasia että byrokratia on pyhä ja hallinto näkee byrokratian ja sitä myötä valvonnan lisäämisen likimain itseisarvona.

QroquiusKad kirjoitti...

Vasemmistolaisissa valtioissa raskaimmiksi rankatut rikokset ovat valtiota vastaan tehdyt;
ne joilla riistetään valtiolta sille itseoikeutetusti kuuluvaa omaisuutta eli verotuloja tai osoitetaan epäkunnioitusta valtion viranomaisia kohtaan.
Jälkimmäisiin kuuluvat luonnollisesti valtamedian edustajat;
hehän muodostavat Neljännen Valtiomahdin poliittisen, hallinnollisen ja oikeuseliitin kanssa.

Muurahaiskansalaisten yksityiseen omaisuuteen kohdistuvat rikokset eivät ole niin merkittäviä, kunhan ne eivät vaaranna kyseisen muurahaiskansalaisen veronmaksukykyä.
Henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset ovat jotain todella mitätöntä, kunhan eivät kohdistu eliitin edustajiin eivätkä the Varsinaisiin Maahanmuuttajiin™.

Miksi olisivatkaan muuta;
ihmisenhän voi tappaa vallan vahingossakin eikä the Varsinainen Maahanmuuttaja™ kerta kaikkiaan voi mitään the Seksuaaliselle Hätätilalleen™, joka saattaa iskeä missä ja milloin tahansa. – Jälkimmäinen perustelu on tosin mielestäni aikas rankasti rasistinen;
siinähän the Varsinaisen Maahanmuuttajan ei katsota olevan ihminen, joka voi säädellä käytöstään ajattelu- ja harkintakyvyillään, vaan hän on pelkkä elukka, joka toimii vaistojen ja vietien varassa.

Mutta koska en ole Korkiastioppinut Akakoomikko, ymmärrykseni ei siis voi riittää näin monimutkaisiin asioihin, vaan tarvitsen the Asiantuntijaa™ selittämään sen.
Ainakin se the Asiantuntija™ ilmoittaa asian näin, ja minultahan ei tarvitse kysyä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Osuit koko lailla asian ytimeen. Ja itse asiassa ajattelimme aika lailla samoja asioita sillä minulla on tulossa lähipäivinä postaus jossa käsitellään nimenomaan kommenttisi loppuosaa. Ykän ja Lötjösen tuumailuja.

Sinä muuten et todellakaan tarvitse The Asiantuntijaa™ vaan osaat hahmottaa asiat itse paremmin kuin se The Asiantuntijaa™. Termi ”asiantuntija” on nykyisin kärsinyt hirvittävän inflaation ja ehkä sen voisi korvata sanalla politrukki.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tuo käteisestä luopuminen on sikäli jännä tabu, että olen itse jo vuosia ollut käytännössä täysin korttimaksaja. Silti pidän ajatusta käteisestä luopumisesta vastenmielisenä juuri tuon tarinassasi kuvatun valvonnan takia. Kyllähän meidän ostokäyttäytyminen on jo nykyisellään erittäin hyvin eri kauppaketjujen tiedossa, ja sitä tietoa myydään eteenpäin eri muodoissa. Meillä on kuitenkin mahdollisuus nimettömiin ostoksiin (ja muuhun mahdolliseen kaupankäyntiin) kunhan ne etukortit yms. pidetään lompakossa. Pankillehan pitää nykyään jo tehdä selvitys rahan alkuperästä osana rahanpesulakia, jos siis olet tilitalletusta tekemässä. Muistelisin että pankeilla on myös velvollisuus raportoida "poikkeavasta rahaliikenteestä" mikäli sellaista havaitsevat. Joku algoritmihan siellä koko ajan laskee poikkeamia Perskeleidenkin rahan käytössä..

Suomi on vielä siinä suhteessa mielenkiintoinen maa ettei tänne tosiaankaan tarvitsisi erikseen kouluttaa mitään valvovaa viranomaista, joka taloyhtiöstä tai kyläyhteisöstä löytyy joku toisten asioista sairaalloisen kiinnostunut henkilö jonka perusluonteenpiirteisiin kuuluu sairaalloinen kateus. Kylähulluja meillä onkin sitten enemmän kun omiksi tarpeiksi; https://www.is.fi/politiikka/art-2000008711966.html Tuossa taas yhden, kovasti tutun porukan näkemys siitä kuinka Suomen huoltovarmuutta pitäisi kehittää. Luomua ja kasviksia vaan! Jännä että nuo kylähullut tuntuvat nykyään hakeutuvan suuriin kaupunkeiin.

t.Puupääukko

Anonyymi kirjoitti...

No nyt on Ykä missannut vallan kansainvälisen, miljardiluokan plaatibisneksen. Toki päärikollien on paennut USA:an. Linus Torvalds on jo vuosia oleskellut kaliforniassa, sinne ei taida verottajan koura ylttää.

Idea talkootyön verottamisesta on varmaan käynyt monenkin valtiovarainministerin mielessä. Onneksi on järki voittanut. Nimittäin, kuinka määritetään työlle hinta? Ja kukas sitten tekee ne työt, jos talkoista tulee liian kalliita. Mistä rahat veroihin varattomalta yhdistykseltä?

Asukasyhdistys siivosi yhden puiston, siivoamassa oli mm. muutama lääkäri, eläkeläisiä, yksi helevetin kallis tietsikka-asiantuntija, liuta eri alojen ammattilaisia. Mikä lie käypä arvo työtunnille. Mikä firma tarjoaa puistonsiivousta ja millä hinnalla, oikeasti?

Pissishallitus on toki niin tyhmä, että se voisi mokomaa yrittää mutta kansainvälinen kohu olisi valmis pelkästään Linuxin vuoksi. Ja verottajan oikeuskulut olisivat valtavat - jos lääkäri kärrää betonia talkoissa, mistä saadaan työlle hinta? entä, onko rakentaja vastuussa tuntemattomien, naamioituneiden henkilöiden valamasta lattiasta? Teenpä kiusaa mökkinaapurilleni, vien peräkärryllisen sekaklapuja sen liiteriin ja ilmiannan. Selittäköön sitten mistä ovat ilmestyneet. Loppuu se mölinä kesäiltoina.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Tosi on, että minäkin maksan kortilla koska täällä syrjäseudulla ei seteliautomaattia ole. Ja se etukortti kertoo prikulleen että mitä tuli ostettua. Suomessa – niin kuin varmaan muuallakin – löytyy niitä ns. kerrostalokyttääjiä ja byrokratiammehan on oikeastaan vain virallinen muoto siitä. Ja vihreät ovat tämän maan syöpä joka on ylpeänä se syöpä eikä tajua olevansa syöpä.

Pyssymies: Tuosta Linuxista en osaa sanoa mitään mutta pahimpien byrokraattien mielessä varmaan pyörii se, että talkootyö on taloudellista anarkiaa ja kun sitä päästään valvomaan niin sen tiimoilta voidaan palkata lisää byrokraatteja. Sillä eihän valtio ilman virkakyöstejä toimi. Eihän?

Anonyymi kirjoitti...

Tässä missä majailen, niin on ulko-oven vieressä penkki. Istuksin joskus kauppareissulta tullessani siinä tupakkia poltellen. Naapureille mie sanon, että mie olen tämän talon kerrostalokyttääjä. Istun tässä kaikkien näkyvillä ettei kenenkään tarvii arvailla, että kuka ja koska ja missä se piru luuraa kyttäämässä. Aika moni siihen jää juttusillekin hetkiseksi, eivät ylenkatso mun "viranhoitoa".
Tosin on niitä piilokytiäkin, liiankin paljon, ja ilmiantajia. HYH!!
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

"Rahanpesuvalvontaa" pahempaa lumevalvontaa ei ole. Pankeilla on monopoli rahan käsittelyyn ja miljardi heilahtaa veroparasiitteihin niin ettei koira perään hauku. Mutta parinkympin laskua et voi pankkiin käteisellä maksaa. Se vaatii vedenpitävät selitykset. Ja noita veroparasiitteja on pilvin pimein uljaan Euroopan Unionin sisälläkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Eihän se valtio todellakaan ilman virkakyöstejä toimi, mutta on paikallaan kysyä mikä määrä on riittävä ja missä mennään överiksi.
Luin jostain että Kanadan julkinen sektori on suunnilleen Suomen vastaavan kokoinen, vaikka maa on kuusi kertaa suurempi.

Niin se vaan toimii. Miten ihmeessä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Itse en paljon pysty kyttäilemään kun naapurit eivät ole edes näkökentässä. Vaan mitäs minä muutenkaan toisten asioihin kärsääni työntämään.

Ano: Tuo on kyllä totta. Pientä rahaa kyylätään. Iso menee minne haluaa.

Qroquius Kad: Joo, olen lukenut että Suomen viranomaismäärällä pyöritettäisiin kevyesti parinkymmenen miljoonan ihmisen maa. Vai pyöritettäisiinkö? Kas kun ei niistä akateemisista suojatyöntekijöistä ole mitään hyötyä yhteiskunnan pyörittämisessä. Pelkkää hukkapätkää.

Anonyymi kirjoitti...

Verottaja tekee "tarkastusiskuja" polkupyöräkorjaamoihin ja partureihin mutta mm Fortumin miljardituloksista viedään hallintarekistereiden avulla vähintään puolet verottomasti teille tietymättömille, koska se on laillistettua varastamista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Näin taitaa olla. Verosuunnittelua? Mutta se alempi keskiluokkahan se verorahoillaan maan pystyssä pitää. Siksi sitä vahditaankin eniten.

Anonyymi kirjoitti...

No en oo ainakaan ilmastotalkoisiin osallistumassa tässä nykyisessä vouhotuksessa. Pitäköön tunkkinsa, turha tulla vakoilemaan. Jos tarvitsisin autoa, ajaisin varmaan ihan periaattesta 3.2-litraisella Audilla.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

No hjuu, ei ne minuukaan naapureiden asiat kiinnosta, se kyttääjähomma lähti vitsistä yhen naapurin kanssa. Hän kun jäi siihen jutulle ja niitä näitä puhuttiin. Niin mie siinä vitsillä heitin et mie alotin kerrostalokyttääjän homman ja teen sen tässä ihan näkyvillä. Nauruksihan se meni ihan kuin pitikin. Ja tutustuupa ainakin osaan naapureista.
Vaan virkeä virheä ympäriämpäriministeri se vasta keksinnön tehnyt: Perustetaan virasto joka hoitelee ämpiristöluvat nopealla tahdilla iolman valitusoikeutta maaliin. Homma haisee homeenvihreälle.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

"the Asiantuntijaa™"

v-YLE käyttää näitä the Asiantuntijaa™ -asemassa oleviksi kutsumiaan henkilöitä tekemään ohjelmaa heidän (toimittelijat) kanssa.

v-YLEn tapauksessa "YLEn asiantuntija" tarkoittaa v-YLEn agendaa tuntevaa ja myötäilevää henkilöä. Usein myös tämän punavihreän propagandakoneistonsa sisältä nostettua, toista samanhenkistä toimittelijaa. Oikeampi kirjoitusmuoto on "YLE-asian tuntija".

Kannata: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9574

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Näkyipä siellä taas Älykäs nuori nainen väpättämässä moraalisesta paheksunnasta. Kas kun 2015 kuulemma keskityttiin "tulijoitten pitämiseen poissa", ja nyt sitten kuulemma ihmiset ottavatkin avosylin vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Huru-ukolle, Anolle ja Catilinalle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Kaiken lisäksi kyseiset talkoot ovat turhia sillä Suomi on jo nyt hiilinegatiivinen. Niissä talkoissa ei ole kysymys mistään muusta kuin vihervasemmistolaisen egon ruokkimisesta.

Huru-ukko: Joo, kun sen homman tekee tuollai kieli poskessa niin huumorin puolellehan se hujahtaa. Ja vihreät elävät etsikkoaikaansa joten he ajavat tuota tuulivoimaa kuin käärmettä pyssyyn.

Ano: Kyllä. Termi ”asiantuntija” on kärsinyt totaalisen inflaation.

Catilina: Ja näitähän riittää. Onko sulla linkkiä heittää tuohon?

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Se oli tässä mainittu:

https://www.extrauutiset.com/amnesty-lietsoo-vihaa-ja-katkeruutta/

QroquiusKad kirjoitti...

Kansakunnallemme korvaamattomat Nuoret Älykkäät Naiset ovat aloittaneet uudestaan sotansa Unkaria vastaan. Tässäpä ensin Hell-Sinkin Totuuden taidonnäyte:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008699317.html

Siinä meille kerrotaan Viktor Orbánin olevan diktaattori, joka on Vladolf Putlerin hyvä ystävä ja estää Unkarin kansaa saamasta sen kaipaamaa demokratiaa, vaikka häntä äänestävät vain tyhmät maalaiset.

Tässäpä taas Ilta-Paska:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d42d7b92-bb41-43f8-8a97-dacd61df2228

Se puolestaan opettaa meille, ettemme pääse NATOon Unkarin takia;
diktaattori Viktor Orbán torppaa jäsenyytemme, koska on Vladolf Putlerin hyvä ystävä.

Kysehän on toki Unkarin parlamenttivaaleista, joihin valtamediamme osallistuu vaikka sillä ei ole niissä äänioikeutta. Jollain tasolla he tiedostavat sen itsekin, ja valistavat meitä kolmannestakin tärkeästä seikasta:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/528bb371-7ac4-456a-abab-018f8d5c4a95

Nimittäin siitä, että Ukrainan pakolaiset ovat yksiä tautipesiä!
Aivan toista kuin ihanan puhtoiset Pallerot kivoine pelihetkineen, joten eikö nyt jo tyhminkin suomalainen tajua, ettei tänne saa ottaa mitään ukrainalaisvosuja äpärineen?!

Pitäköön perkeleen Unkari ne kaikki!! – Paitsi ettei Unkarin vastaanottamia ukrainalaispakolaisia mainittu sanallakaan noissa linkeissä.
Mistähän IHMEESTÄ se voisi johtua?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Catilina: Kiitos linkistä.

Qroquius Kad: Joo. Muistelenpa että oppositiolla Unkarissa on käytössään kaksi televisiokanavaa. Huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Yleensäkin Suomen NÄNnit vihaavat Unkaria kun se ei suostu väestönsä monikuristamiseen. Kun valtamedia puhuu siitä että Orban on diktaattori niin se kyllä tietoisesti unohtaa sen, että mies on päässyt asemaansa vapailla vaaleilla ja edustaa Unkarin kansan tahtoa. Ja Suomesta on heitetty Unkarin suuntaan niin paljon ryönää etten oikein jaksa ihmetellä maan nuivaa suhtautumista.

QroquiusKad kirjoitti...

Käsitykseni mukaan unkarilaiset kuitenkin edelleen pitävät Suomea ystävämaana, joten nähtävästi he osaavat erottaa toisistaan Suomen kansakunnan ja sen itselleen valitsemat hallitsijat, ymmärtäen myös miksi suomalaisparat tekevät niin kuin tekevät vaaleista toiseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Toivottavasti pitävät ja toivottavasti osaavat. Minä kun en itsekään ymmärrä suomalaisten vaalikoomaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Asiahan on tietyssä mielessä simppeli:
suomalaisten oli YYA-aikana opeteltava valehtelemaan enenn kaikkea itselleen ollessaan Imperialistisen Roistovaltio Ryssän luotto-orjia, jotka olivat muka orjaisäntänsä ystäviä.

Unkarilaisille riitti Ryssän kahleorjina lähinnä Ryssälle valehtelu.
Molemmilla oli toki neuvostoimperiumin voimien päivinä sama edellytys poliittisen eliitin jäseneksi, eli sujuva valehtelu.

Suomessa tästä sitten muodostui maan tapa, josta ei päästy irti kun ei ole yritettykään.
Vastaavasti kansalaiset äänestävät Neuvostoliiton sallimia Hyviä Puolueita, vaikka saisivat valita vapaasti.

Unkarilaiset tekevät niin, ja uskoisin heidän ymmärtävän suomalaisparkojen tilanteen paremmin kuin suomalaiset itse, verratessaan omaa lähihistoriaansa meikäläiseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Totta sinänsä joo. Mutta en tiedä, että ajattelevatko unkarilaiset Suomea ollenkaan.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Minulla on monia persoonallisia ystäviä Unkarissa, lovely !
Mutta tämä suomen meppien ja femakkojen harjoittama Unkarin parjaus ja mustamaalaus on johtanut siihen, että joudun ikäänkuin varmuuden vuoksi selittämään heille, että kansalaisten mielipidettä ei pidä rinnastaa näiden meppiperkeleitten harjoittamaan mukaeurooppalaisuuteen. Me olemme ystäviä, mutta mepit yhteisiä vihollisia!
Muistamme näet vuoden 1956 kauhut Unkarissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Terho. Olet oikeassa. Ja lisätäänpä tähän sen Halosen tättähäärän tuore haistattelu Virolle. Kun miehitys ei ollutkaan miehitys vaan ”kollektiivinen turvajärjestelmä”.