torstai 24. maaliskuuta 2022

VALKOINEN KATSE

Niin kuin lukija hyvin tietää, on Suomikin täynnä akateemisia suojatyöntekijöitä joiden päätehtävä on etsiä aina uusia asioita joitten perusteella valkoisen ihmisen tulee hävetä valkoisuuttaan. Asenne on vähän kuin Tuntemattoman sotilaan lauseessa ”sulle lyödään eteen sellainen rätinki että sulla ei voi olla nälkä”. Tämä vaan vähän käänteisenä. Mikroaggressiohan on jo keksitty ja sillähän voi selittää rasismiksi, no, ihan kaiken mutta nyt tuli törmättyä itselle uuteen rätinkiin. Tosin se on kirjoitettu jo viime vuonna mutta kun nyt on menossa taas se #AjattelunvastainenViikko niin se on nostettu esille. Eli valkoinen katse:

Klikkaa isommaksi

Laitetaan tuo vielä tekstinä:

Valkoisen katseen käsite on tiiviisti yhteydessä normatiiviseen valkoisuuteen, joka viittaa valkoisuuteen yhteiskunnan näkymättömänä normina. Se on oletus, joka vaikuttaa yhteiskunnassa, sen rakenteissa ja representaatioissa niin laajasti, ettei sitä tarvitse erikseen mainita tai tuoda esille.

Sitähän ei tarina kerro, onko tuo epistola suunnattu vain toisille rasismintutkiskelijoille ja valtamedialle. Vai uskovatko nuo naiset että tuon luettuaan me tavalliset ihmisetkin painamme päämme alas ja häpeämme valkoisuuttamme ja suvaitsemattomuuttamme? Sinänsä jos olettaa että tavallinen suomalainen ja suomalainen yhteiskunta on valkoinen, niin olettaa oikein. Eikä siinä ole mitään väärin. Mutta mitenkäs, jos minä peitän tämän valkoisen katseeni esim. aurinkolaseilla tai hitsaajan kypärällä niin syyllistynkö piilovalkoiseen katseeseen?

Tällaisella ns. työllä kovin moni akateeminen suojatyöntekijä tienaa leipänsä. Arvatkaas kuka sen leivän kustantaa?

Lopuksi voi todeta, että parempi valkoinen katse kuin musta nyrkki valkoisessa naamassa. Mihin ikävään ”kehitykseen” suomalaiset ovat monikultturismin myötä joutuneet tottumaan.

Kyseinen asia vaan ei tunnu akateemisia suojatyöntekijöitä haittaavan.

Ja ei, en pyydä anteeksi valkoisuuttani. Repikööt akateemiset suojatyöntekijät ihokkaansa ja suorittakoot katumusharjoitukset jos heitä huvittaa. Ja kertokoot, että miten heidän vaatimansa Suomen kehitysmaalaistaminen tekee Suomesta paremman paikan?

36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taidanpa ostaa kolme kirjaa ja työntää ne noiden naisten sinne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jos ei työnnellä kumminkaan. Seurataan katseella. Sillä valkoisella.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Nuo saavat siis tuosta palkkaa. Heille maksetaan tuosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Catilina. Kyllä. Heille, ja monille heidän kaltaisilleen.

Strix Senex kirjoitti...

Milloin ja kuka tällaista sanahöttöä levittelee? Lakeijamentaliteetilla varustetut akateemisessa suojatyöpaikassa loisivat, jotka eivät osaa eivätkä halua tehdä mitään oikeata työtä mutta haluavat mielistellä ketä tahansa vierasta ja ärhennellä kotiväelle. He ovat opetelleet joukon puppusanoja, joita laittavat jonoon. Jos ajatus on selkeä, asian voi sanoa selkeästi. Kun ajatus on höttöä, tulostetaan puppusanoja. Kun nyt etsitään mikroaggressioita suurennuslasin ja vilkkaan mutta kaavamaisen mielikuvituksen kanssa, seuraavaksi päästään syynäämään nanoaggressioita mikroskoopin kanssa. Mitään mielenkiintoa ja ymmärrystä ei riitä niiden oikeiden aggressioiden vastaiseen toimintaan, jossa ihmisiä oikeasti kuolee ja vammautuu. Mutta ehkä tämä porukka onkin lopulta näitä trollitehtaan ohjauksessa toimivia hybridivaikuttajia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Niin. En tiedä, että uskovatko nuo ihmiset oikeasti epistolaansa vai varmistavatko he puppulauseillaan palkan itselleen. Ehkä totuus on siellä puolessa välissä. Joku muuten varmasti keksii tuon nanoaggressionkin. En usko, että nämä ovat missään trollitehtaan ohjauksessa. Tai se trollitehdas on alkanut jo aikaa sitten täällä lännessä ja on aivan liian paljon akateemisia suojatyöläisiä jotka joko uskovat siihen tai sitten käyttävät tarjotun mahdollisuuden ja elävät siinä mitättömyyksien paratiisissa josta hiljattain kirjoitin.

Anonyymi kirjoitti...

Koloniaalisuus Suomessa??? Mistä nuo ämmät sen keksivät. Suomalaisethan ovat olleet kolonisaation kohde. Ruotsi lähetti aikanaan tänne maaherransa ynnä muut knihtinsä ja mittautti heille kartanot maineen mantuineen. Sanoivat suomalaisille ilmoitusluonteisesti että nyt teidän pitää maksaa noille veroja. Venäjän vallan aikaan 1809-1917 saatiin sentään autonomia, jonkinmoinen itsehallinto ja oma rahakin, mutta se oli Tsaari kun sanoi aina viimeisen sanan miten täällä pitää olla.

Itsenäisyyttä saimme jossain määrin 1917-1995. Oma parlamentti sai päättää miten ollaan. Sitten kolonisaation isännäksi tuli EU-komissio. Vaivalla ja uhrauksilla saavutettu itsenäisyys annettiin pois ilmaiseksi. Tai ei aivan ilmaiseksikaan, me maksetaan siitä. Tähän päivään mennessä ainakin 200 miljardia euroa. Eikä päätä ole näkyvissä.

QroquiusKad kirjoitti...

Blogosfääriveljemme Pekka kertoi Porstuassaan, tai muistaakseni se oli hänen kommentaattorinsa, eräästä akateemisesta tuttavastaan.

Tämä oli opiskellut yhteiskuntatieteitä, mutta teki gradunsa oikeasta asiasta, eli manuaaliksi eräälle yritykselle.
Gradua tarkastanut professori mutisi, että muuten hyvä, mutta tässä pitäisi olla filosofista teoretisoinitia ja tässä taas teoreettista filosofointia...

Asianomainen huomautti tämän olevan aivan oikea manuaali, joka tulee arkipäivän työnteon ohjeeksi aivan oikeille ihmisille aivan oikeassa yrityksessä.
Professori mutisi ymmärtävänsä, mutta siitä huolimatta tästä puuttui Freudin, Marxin, Engelsin ja Jungin teoreettisia filosofointeja ja niiden ristiinvertailuja ja blaa blaa...

Tämä Korkeastioppinut Rohvessoori ei vain tajunnut sellaista asiaa kuin oikeaa työtä tekevät ihmiset yrityksessä, joka tuottaa verorahoja joista hänenkin elatuksensa tulee.
Ilman tätä firmaa ja sen työntekijöitä Korkeastioppinut Rohvessoori istuisi kadulla kerjäämässä;
mitään yhteyttä käytännön maailmaan kun hänellä ei ollut, hän eli yliopistokuplassaan teoreettisen filosofian ympäröimänä.

Vaan mitä muuta voi odottaa, kun viiden ja puolen miljoonan asukkaan maassa on parikymmentä yliopistoa tuottamassa maisteria ja tohtoria naistutkimuksesta, sukupuolentutkimuksesta ja naissukupuolentutkimuksesta?

En tiedä paljonko näitä turhaketiedekuntia oli Unkarissa, kun Orbán ilmoitti niiden lakkauttamisesta täysin tarpeettomina, mutta kauhia poru siitä syntyi niin Unkarissa kuin Lännessä:
mitä ne sukupuolentutkijat nyt tekisivät!
Ottavatko muut maat Unkarista mallia?!

Syytä olisi.

Historix kirjoitti...

Leinonen & Pellander kaksikosta muistuikin mieleen vanha suomalainen sananlasku lapsen syntymästä: "Tyttö tuli, turha tuli". Toki sananlasku on muotoutunut agraariyhteiskunnassa sen tarpeista, mutta näyttää sopivan edelleen paremmin kuin hyvin oman aikamme olosuhteisiin.

Valitettavan suuri osa suomalaisista (ja ylipäätään länsimaalaisista) naisista on turhia ja vahingollisia parasiittejä näykkimässä sitä ruokkivaa isäntäänsä. Pelkkiä turhakkeita, pelkkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi – siis kieli - on kotoisin Volgan mutkan seudulta, Kazanin liepeiltä. Todella monikulttuuriselta seudulta, monien kielten alkukodista. Miksi meidän pitäisi tuntea syyllisyyttä siitä, että seudulla ei ollut neekereitä, miksei neekereiden pidä tuntea syyllisyyttä siitä, etteivät olleet suvainneet ilmestyä paikalle, mokomat rasistit.

Suomeenkaan – alueelle - eivät neekerit suvainneet ilmestyä, eivätkä hunguusit, koirankuonolaiset, gootit, maurit tai hunnit. Onko näiden puutteen olettaminen jotenkin suomalaisten syytä tai rasismia? Onko vallitsevan asiaintilan olettaminen jotenkin väärin, jos niin miten niin?

En oleta näkeväni metsässä sarvikuonoja, onko tämäkin jotenkin väärin?

Pyssymies

IDA kirjoitti...

"Suomalaisen katseen käsite on tiiviisti yhteydessä normatiiviseen suomalaisuuteen, joka viittaa suomalaisuuteen suomalaisen yhteiskunnan näkymättömänä normina. Se on oletus, joka vaikuttaa yhteiskunnassa, sen rakenteissa ja representaatioissa niin laajasti, ettei sitä tarvitse erikseen mainita tai tuoda esille."

Jos tästä päästäisiin eroon ei olisi tytöillä töitä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs me mongolit.

Anonyymi kirjoitti...

Onko valkoisen katseen vastakohta musta katse? Vai peräti myrkynvihreä?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Koulutusyhteiskunnan varjopuolena on näiden kaikenmaailman pilipalitieteilijöiden liikakasvu. Vielä muka pitäisi korkeakoulutusta lisätä, kun niiden oikeiden ja tuottavien töiden tekijöitä pitää jo nyt haalia ulkomailta!

Maamme selviäisi vallan mainiosti ilman tällaisia verorahoilla elätettäviä turhakkeita. Tuommoiset kehtaavat sitten itkeä, kun oikeasti tuottaville insinööreille virtaa yrityksiltä rahaa tutkimuksiin ja tuotekehittelyyn. Mitä halvattua vaikka joku teknologia-alan yritys tai mikään muukaan taho tekee sillä vitutuksen määrällä, mitä tuollaisten humalanistien aivopierut saavat normi-ihmisessä aikaan?

Kyllä löytyisi paljon säästöä, kun tuollaiset pölvästit passitettaisiin vaikka peltotöihin.

Anonyymi kirjoitti...

Olen valkoihoinen ja yksinkertaisesti siitä syystä, että olen syntynyt Suomeen suomalaisten vanhempien lapsena. Koko tähänastisen ja pitkän elämäni aikana en ole saanut ihonväristäni mitään hyötyä, koska täällä Pohjolan perukoilla nyt sattuu asumaan valkoihoinen kansa. Mitä etelämmäksi mennään, ihonväri alkaa tummua, mutta onko se meidän suomalaisten ongelma? Jos on vaikeaa, pitää pysyä omiensa joukossa. Ja varsinkin jutun kaltaiset naiset voisivat pitää leipäläpensä kiinni, ellei ole mitään oikeaa asiaa tai oikeastaan... antaa heidän vapaaasti sananvapauden nimissä munata itsensä!

Oma rakas äitini monesti lauloi tällaista laulua: ”Pepe oli mustan mustan musta, se herätti meissä hiukan kummastusta, syntynyt oli hän neekeriksi ja tullut niin mustaksi juuri siksi”. Onneksi äitiä ei voi enää hakea käräjäoikeuden eteen tuolta pilven reunalta, mutta voihan olla että nakki napsahtaa minulle vanhan laulun siteeraamisesta... Vähän uudempi iskelmä (70-luvulta?) kertoo Charlie Brownista ja siinä tummapintainen kaveri esitetään jo nykymuodin mukaisena hyvänä tyyppinä, jonka isäpapasta ei ollut mitään tietoa ja jolle tytöt loivat silmäyksiä, joista voi päätellä mitä vaan! Nämä tosielämän charliet jalkautuivat tänne muutama vuosikymmen myöhemmin, mutta heidän mukaansa lähteneillä tytöillä ei aina ollut hauskaa ja sehän oli/on tietysti vain suomalaisen yhteiskunnan ja rasismin syytä.
.
Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, ei aurinkolasit ja hitsimaski mitään auta kun vastapuolella on haukankatse joka pureutuu suoraan rasistiseen sydämeesi, jota yksikään akateeminen suojatyöläinen/järjestö ei totisesti suojele. Lisäksi mimosamainen herkkyys ruskean värin eri skaaloihin yhdistyneenä "jos minusta tuntuu tältä niin se on absoluuttinen totuus"-käsitykseen takaa näiden akateemikoiden nousujohteisen uran ad infinitum. Tätä peliä emme voi voittaa, mutta voimme poistaa vastapuolen mielipahan pukeutumalla kaikki burkhaan, miehetkin. Ja hei, naiset, varovaisia sitten sen nilkan kanssa. Se minkä vilahtaminen 1900-luvun alkupuolella Euroopassa koettiin eroottiseksi, saattaa nykyään kohta täälläkin johtaa raipaniskuihin.

Normatiivisuus, viittaa näkymättömään normiin ja sitten vielä oletus representaatiota unohtamatta, taidatkos sen selkeämmin sanoa. Eikä siitä palkasta tarvitse aina nillittää, hehän herranjestas maksavat veroa! Silkkaa nettoa tuottavat. Heidän taloustietonsa lienee valkoisen katseen tasoa.

Strix Senex mainitsi tuolla mikroaggressiot joista jäätävän kokemuksen voi lukea ylen kolumnit 23.3. Shadia Rask "Hei, olen ruskea ja suomalainen". Hän kyllä aluksi kiitteli sitä että koronaoireisenakin pääsi äänestämään, mutta sitten alkoi tapahtua. Mikroaggressiivinen ja epäilemättä mitä valkokatseisin vaalivirkailija kysyi, puhutko suomea? Vaikka hän näytti ajokorttia ja hänellä oli maski ja vieläpä erikseen maininnan arvoinen tupsupipo (minulla ei ole tupsupipoa joten en kai ole suomalainen). Mikä loukkaus yrittää olla ystävällinen ja kysyä etnisen näköisen käyttökieltä. Shadia lienee sitä mieltä, että kaikki äänestysoikeutetut osaavat suomea. Alue- ja kuntavaaleissahan saavat äänestää oleskelulupalaisetkin, ja onhan täällä lukuisa määrä kansalaisuuden saaneita jotka eivät maan kieltä osaa kun nyt ei vaan hotsita sitä oppia - edes 30 vuodessa, viittaamatta nyt mihinkään tiettyyn ryhmään.

Okei, Abdu menee äänestämään, näyttää Suomen passin ja virkailija puhuu hänelle suomea. Hirveä loukkaus. Do I look like a pig face?

Kuten sanottu, tätä taistelua emme voi voittaa - ainakaan sivistynein keinoin.

ylestä puheenollen, sain tänään v. 2021 veroläpyskän josta kävi ilmi että maksan yle-veroa enimmäismäärän eli 163 euroa. Saman kuin ne Suomen harvat miljardööritkin. Olipa hetken leuhka olo, kunnes...
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Näiltä suojatyöläisiltä sopii kysyä, miten valkoisella katseella pyyhkii tällä hetkellä Etelä-Afrikassa? Tai Afganistanissa? Tai Somaliassa? Tai...

Veikkaanpa, että vastausta odotellessa ehtii ainakin käydä parin viikon lomareissulla.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleen, on mennyt pari lupaavaa baariapulaista hukkaan.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano mainitsi 1970-luvun iskelmän Charlie Brown ("Hei, tuolta saapuu Charlie Brown").
Olinkin pitkään ihmetellyt, miksi laulussa esiintyy juuri tuo nimi. Ehkäpä sukunimi Brown tässä tosiaan viittaa ihonväriin, vaikka englanninkielisissä maissa se toki on yleinen täysin valkoisillakin.
Mutta Charlie Brown on myös Tenavat-sarjakuvien Jaska Jokusen alkuperäinen englanninkielinen nimi, kuten tiesin jo ennen kuin ensimmäisen kerran kuulin tuon laulun. Sarjakuvien Jaska Jokunen on kuitenkin alinomainen epäonnistuja, joten hänellä ja tuon laulun Charlie Brownilla ei ole paljonkaan yhteistä. Vai lieneekö laulun nimessä sittenkin jokin ironinen viittaus myös tuohon sarjakuvahahmoon?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille, Historixille, Pyssymiehelle, IDA:lle, Ano2:lle, Huru-ukolle, Ano3:lle, Rouva Anolle, tira+:lle, Tapsalle vaan ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Kaiken kaikkiaan tämä on yksi hyvä esimerkki siitä, minkälaisessa alennustilassa yliopistot – siellä yhteiskuntateologian puolella – ovat. Ja mitä tapahtuu kun turhakemaistereita koulutetaan liikaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Itse asiassa jos historiaa katsoo niin suomalaisia on aikanaan ollut orjina kymmeniä tuhansia. Jos jotain velasta puhutaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Tervehdys, Ano. Itse asiassa jos historiaa katsoo niin suomalaisia on aikanaan ollut orjina kymmeniä tuhansia. Jos jotain velasta puhutaan."

Totta! Mutta nykykäsityksen mukaan orjuutemme aiheutti sen, että orjuutimme ja siksi kaikki orjuus onkin orjuudestamme johtuvaa.

Ponimai? Ilman suomalaisorjia ei olisi orjuutta, joten olemmekin syypäitä koko ongelmaan!

Koivu ja Tähti onkin Hakaristi!


tai jotain


-Tvälups-

QroquiusKad kirjoitti...

Suomalaiset ovat totisesti omaksuneet orjamielisyyden aivan eri tavalla kuin virolaiset.
Selitys ei voi olla monisatavuotinen vieraan vallan alamaisuus, koska virolaisiin pätee aivan sama ja vielä kovennettuna:
he olivat maaorjuudessa, kun Ruotsin kuningaskunnassa talonpojat muodostivat oman säätynsä.

Ei tähän keksi muuta syytä kuin germaanisen verenperimän:
ruotsalaiset toivat suomalaisille hallintonsa, kielensä ja kultuurinsa, mutta eivät sekoittuneet suomalaisiin.
"Suomenruotsalaiset" eivät ole sitä todellisuudessa, vaan enimmäkseen kieltään vaihtaneita suomalaisia.

Toisin oli virolaisilla, joiden tanskalaiset ja sittemmin saksalaiset lääninherrat sekosivat piikoihinsa antaen heille germaanista herraperimää.
Siksi virolaiset ovat kuin eri maailmasta verrattuna suomalaisiin, jotka ovat mitä valitettavimmin Euroopan orjamielisin ja huorasieluisin kansa.

Kunpa näin ei olisi.
En todellakaan tiedä, miten asiaa voisi auttaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Näinhän, ja tosiasia on että ilmastonmuutoskin alkoi siitä kun suomalaiset polttivat aikanaan orjalaivatervaa.

Qroquius Kad: En lähde analysoimaan historiaa. Sinänsä suomalainen kuuliainen hallintoalamaisuus on ollut aikanaan hyväksi. Silloin kun maahan sodan jälkeen rakennettiin hyvinvointia. Ja maassa oli vielä johtajat jotka olivat oikeasti kiinnostuneet Suomesta ja suomalaisista. Valitettavasti tilanne on nyt aivan toinen.

Joppos123 kirjoitti...

Ainahan keksitään uusia "rasismin" muotoja. Seuraavaksi lienee luvassa "rasistinen valkoinen hengitys".
Niin kauan kun noille kalkkunoille juoksee palkka niin näitähän tulee.
En yhtään ihmettelisi jos jossain vaiheessa pitäisi pyytää anteeksi kun valkonaama paskantaa ruskean paskan.
Onneksi nämä idioottimaisuudet ovat jääneet tärkeämmän varjoon, jopa kainenkattava korona.
Slava Ukrainia.
Ne heebot tekevät hyvää duunia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Vaikuttaa siltä, että sen Ukrainan sodan myötä kaikkea tällaista tyhjän paskan hiertämistä tuodaan esille entistä innokkaammin. Aivan kuin haluttaisiin todistaa, että juuri nämä ovat edelleenkin niitä maailman tärkeimpiä asioita.

Joppos123 kirjoitti...

Ainiin, kuulemma otetaan taas lisää velkaa, tasan sen verran kun on jo luvattu kehitysmaiden ilmastotoimiin (kebardihattujen rahastoon).
Ei se 200 miljoonaa esmes puolusta hirveästi pelasta kun samaan aikaan ollaan leikattu 62 miljoonaa.
Toimintamenoihin menee koko raha. Ei sillä mitään hankita.
Samaan aikaan Pokassa edelleen ollaan hävittämässä tänäkin vuonna aika mälli vanhaksi mennyttä tavaraa.
Meidän tyttöhallitus ei vieläkään tajua mistä on kysymys. Ei pauku vielä Punavuoressa.
Ei tule auttamaan vaikka kuinka yritettäisiin kertoa.
Näillä mennään ja se luvattu 200 miljoonaa on alkuperäisen suunnitelman mukainen -62 miljoonaa.
Saadaan vähän kertausharjoituksia lisää mutta ei rautaa.

Joppos123 kirjoitti...

Lisää aseita ei saada. Se menee omaa putkea pitkin. Kertausharjoituksia voidaan lisätä ja se on hyvä.
Jäädään kyllä aika kauaksi huippuvuoista.
Toki ei tavan "jimmy" unohda tehtäväänsä samalla tavalla kuin vaikkapa uudistenuun kaluston PST-jannu.
Ryssällä ei ole vastaavaa järjestelmää ja se on meidän etu. Ja Ukrainan.
Ei Venäjällä ole esimerkiksi järjestelmää LKP:n varalta.
Perkeleellisti ukkoja joilla ei ole mitään käryä mihin joukkoon ne kuuluvat.
Esimerkki ylimielisyydestä ja siksi lännen kouluttamat Ukrainainan joukot laittavat ryssää pataan.
On siellä neuvonatajahommissa ollut suomalaisiakin, olen kuullut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123.

Viesti1: Tuohon rahamäärään verrattuna se kehitysavun 1,2 miljardia ja maahanmuuttoteollisen kompleksin 3,2 miljardia ovat jo silkkaa vittuilua ja kertovat siitä kuinka kaukana reaalimaailmasta nuo tyttöset ovat.

Viesti2: Luulen, että pikapuoliin se aseitten hankkiminen on vielä entistäkin työläämpää. Saattaa olla – ja todennäköisesti onkin – niin että Naton eurooppalainen siipi joka on rapauttanut puolustustaan pahemman kerran alkaa korjaamaan tilannetta ja alkaa ostamaan aseita myös. Nuo Venäjän puutteet kyseisissä järjestelmissä ihmetyttävät mutta meillehän se kyllä sopii.

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se Ykä on, että asioita hierotaan entistäkin suuremmalla innolla päin näköä. Miksi? No mielestäni siksi, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan aiheuttaa ryminää, joka kantautuu länsimaiden Kum-ba-yah-bilettäjien korviin. Jopa Schwab itse ilmaisi jossain huolensa siitä, että tässähän on hyökätty läntisiä arvoja vastaan.

Utopia-sirkuksessa posetiivin volyymiä nostetaan, ettei kukaan vaan poistu katsomaan, että mitäs älämölöä tuolta ulkoa kuuluu. Mitä kauemmin sota Ukrainassa jatkuu sitä useammasta ilmastohumppa, feminismi, mikroaggressio, valkoinen katse jne, alkaa näyttää todella typerältä.

Sota, kulkutaudit, köyhyys ja kuolema ovat mittatikkuja, jotka punnitsevat ihmisen arvomaailman armotta. Jyvät seuloutuvat akanoista.

En toivo sodan pitkittymistä, että päästäisiin utopia-sirkuksesta eroon. Ensi talvena ei ole uutisista pulaa jos varoitukset ruokapulasta pitävät paikkaansa. Kallistuva energia ruoan ja lämmön muodossa nakertavat kuukausittaisista tuloista aina vain enemmän. Hörhöily ajautuu yhä suurempiin vaikeuksiin, luulen ma.

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, maallikko. Tuo oli erittäin hyvin tuumittu.

Joppos123 kirjoitti...

Aika moni ellei jopa jokainen euroopan NATO-maa on näihin päiviin asti laiminlyönyt velvoitteitaan 2% bruttokansantuotteesta puolustukseen, paitsi Viro.
Trump ravisteli tätä asiaa ihan aiheesta ollessaan pressana.
Nyt on tulossa korjausliike ja Saksa on siinä kärjessä.
Samoja suorituskykyjähän mekin ostellaan mutta sitä ollaan tehty koko ajan pitkäjänteisten kehitysohjelmien kautta.
Kun tilaukset ovat jo sisällä niin niitä voidaan aina nopeuttaa mutta se vaatii myös taalereita.
Pitää olla noin 4-5 vuoden johdonmukainen suunnitelma siitä mitä ja kuinka paljon ostetaan.
Lisäksi pitää muistaa se, että vähänkin monimutkaisempi järjestelmä vaatii sen 2-3 vuotta ennekuin se saadaan operatiiviseen käyttöön ja tositoimiin.
Ukot ja likat pitää kouluttaa siihen.
Eriasia on jo käytössä olleen järjestelmän päivitetty versio kuten vaikkapa leo2A4:n reserviläisten koulutus leo2A6:een tai modifoidun Eurospiken käyttöönotto.
F-35:n tulevia pilotteja lähtee koulutukseen ihan näillä näppäimillä. Ne valitaan parhaista nykyisistä nuorista Hornetkuskeista. Kone on niin erilainen, että siihen menee vielä jokunen vuosi ennenkuin homma on paketissa.
Onneksi Hornettia ei lennetty vasemmiston toiveesta huolimatta museokaluksi vaan se on edelleen pirun hyvä vekotin ja pärjää ryssän migeille ja suhoille enemmän kuin mainiosti. Lavetin lisäksi oleellista on se mitä se lavetti kiikuttaa mukanaan ja AMRAAM on edelleen maailman ylivoimaisin ilmasta-ilmaan ohjus.

QroquiusKad kirjoitti...

Mahtaisitko veli Joppos muuten tietää, olisiko mahdollista pidentää Hornetien elinkaaria, niin että ne tai ainakin suurin osa niistä olisivat palveluskäytössä Lightning II:ien rinnalla kun niitä aikanaan Suomen saadaan?

Silloinhan meillä olisi toistasataa taistelukonetta, joista puolet priimaa, kolmasosa hyvälaatuista sekundaa ja loputkin käyttökelpoista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Itse asiassa ajattelin kysyä Joppokselta ihan samaa kuin Qroquius Kadkin.

Anonyymi kirjoitti...

"Valkoinen katse" onko se joku vanha James Bond -elokuva jonka on tulkittu hiljattain sisältävän piilorasismia? Tuli ensimmäisenä mieleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuskin on, sillä nykyisinhän 007 on musta nainen. Jää Bondit katsomatta.