maanantai 14. maaliskuuta 2022

YLE JA YLEN LEMMIKIT

Mikään yllätyshän ei ole että Yle jatkaa valitsemallaan linjalla näin Ukrainan sodankin aikaan. Linjan toinen osa on ilmastohysteria ja toinen puolestaan monikultturismi ja kehitysmaalaisten hankkiminen Suomeen eikä Yle millään hoksaa noiden kahden linjan keskinäistä ristiriitaa.

Nyt Yle lyö monikultturistista vaihdetta kakkoselle ja syyllistää suomalaisia kun he suhtautuvat ukrainalaisiin naisiin ja lapsiin suopeammin kuin etnisesti edistyksellisiin. Asiaa koskeva kirjoitus on kovin tuttua nyyhkytarinaa mutta otetaan siitä esille pari silmiinpistävää pointtia.

Ensimmäiseksi haastatellaan somalimiestä joka on saanut turvapaikkahakemuksiinsa jatkuvasti hylsyn. Miehen lausunto on silkkaa yleä:

Tuntuu tosi pahalta, kun sosiaalinen media ja eurooppalainen media toivottavat ukrainalaiset tervetulleiksi. Olen ollut seitsemän vuotta Suomessa turvapaikanhakijana, eikä kukaan ole sanonut vielä tervetuloa.

Ja tähän voisi ensiksi kysyä että voisiko ehkä somaliväestön omat edesottamukset olla tähän jollain tavoin syynä? Voi myös kysyä Yleltä että luulitteko tosiaan aikaansaavanne sympatiavyöryn kun otatte mannekiiniksenne Suomessa seitsemän vuotta notkuneen häiskän? Häiskän, joka on jo mainitun ajan perusteella selkeä hylsy/valitusautomaati joka ei hyödytä kuin ahneita lakimiehiä.

Toinen – vielä enemmän silmiin pistävä – huomio tulee kohdasta jossa afganistanilaisnainen toteaa seuraavaa:

Nesarin vaimo, 6-vuotiaana Suomeen Afganistanista tullut Sonya Ferdaws sanoo, että myös hän tuntee syvää myötätuntoa ukrainalaisia kohtaan.

Hän kuitenkin miettii, onko turvallista antaa oleskelulupa niin monelle ihmiselle niin nopealla aikataululla ilman, että heidän taustojansa tarkistetaan kunnolla.

Ja tästä tulee mieleen väkisinkin kysymys että sanoiko kyseinen nainen itse näin, vai laittoiko toimittaja sanat naisen suuhun? Kuvaa nimittäin Ylen omaa kaksinaismoralismia. Nyt ukrainalaiset naiset ja lapset mielletään uhkaksi joiden taustat tulisi tarkistaa tarkasti. Mutta vuonna 2015 Suomeen saapui 35.000 arabi- ja afgaanijätkää joilla ei ollut mitään papereita ja joitten taustoista ei tiedetty yhtään mitään. Vaikka Päivi Nerg asiassa päin naamaa valehtelikin ja sai vielä – ajan hengen mukaisesti – paskanpuhumisesta viestinnän tunnustuspalkinnon. Ajan kuluessa jätkien taustoista alkoi paljastua yhtä sun toista yllättävää ja he edustivat sitä oikeaa uhkaa.

Mutta tuolloin asia ei Yleä vaivannut yhtään. Olihan Suomeen tullut pari divisioonaa Ylen lemmikkejä. Lemmikkejä jotka olivat jostain käsittämättömästä syystä vielä Torniossakin välittömässä hengenvaarassa tultuaan Suomeen seitsemän sotaakäymättömän valtion läpi.

Muistakaa, että Yle toimii pakkoverorahoituksella ja tarjoaa teille tätä samaa jatkossakin.


42 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulihan tuo somalin juttu vilkaistua. Herättää ihmetystä. Siis, Suomessa voi asua, opiskella ja tehdä työtä, mikä ei somalin tapauksessa varmaankaan ole tapana, vaikka ei ole oikeutta oleskella Suomessa. Hänenhän pitäisi nyt oleskella Somaliassa.

Somaliahan on hengelle vaarallinen paikka jonne ei voida palauttaa, mutta siellä voi lomailla. Tämänkin miehen "pari kaveria" oli palautettu ja kuolleet. En yhtään epäile, etteikö Somaliassakin voisi kuolla, mutta aika kevyt heitto jonka vaikutusvaltainen puolueeton ja riippumaton YLE julkaisi. Olikohan YLE'n faktantarkastajat tarkastaneet väitteen. Jos olivat, tapauksista olisi pitänyt kertoa tarkemmin. Muuten ei uskota. On tässä sen verran paljon paskapuheita kuultu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olet oikeassa. Asiasta tulee kovasti mieleen se Irakiin palautettu ja siellä tapettu mies joka sitten ei ollut kuollut ensinkään. Mutta jos somali sanoo niin Ylen toimittelijahan uskoo. Ja Somaliassa on tosiaan lomailtu jatkuvasti.

KKi kirjoitti...

No nyt kyllä... :D

"
Sonya Ferdaws sanoo, että myös hän tuntee syvää myötätuntoa ukrainalaisia kohtaan. (No, sviddu joo, tunnetusti empaattisena kansana tunnettu nämä, notta joo)

Hän kuitenkin miettii, onko turvallista antaa oleskelulupa niin monelle ihmiselle niin nopealla aikataululla ilman, että heidän taustojansa tarkistetaan kunnolla.
"
Ei jumalauta. Joko toi ählämi on tyhmä, tai YLE on salanuiva.

Ähälämien ja puikulapäiden kannattais ehkä nyt pitää se sosiaalileipäläpensä sipposen soukemmalla. Alkaa olla semmoset ajat, että persvakoäijälläkin alkaa nyrkki oireilla taskusta nousua. Edelleen puristettuna tosin.

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä monta tapaa nostattaa verenpaineet tappiin heti aamusta!

YLE ja Hesari toimittajineen loistavat ja kunnostautuvat tässä suomalaisten kansallistaudin avittamisessa. Kuinka ne kehtaaja kehtaahan ne...

Ja eikö sitä Suomen lakia saada aikaiseksi/muutettua, että tuollainen jatkuva geelitukka-ählyjen ja tarpeettomien keekerei-turhapaikanhakijoiden valitusrumbaoikeus hylsyn jälkeen loppuu. Kerrasta poikki ja valehtelusta ulos ilman tutkintaa. Kyllä jonkun osaavan pitäisi tehdä kansalaisaloite tästä.

heppa

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Persvakoäijällä on vielä niin paljon menetettävää, että tasan varmasti hän ei edes pui tuota nyrkkiä. Sehän olisi viharikos, ja rapsut olisivat sen mukaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Näin tämän ylen oksennuksen uutislähetyksessä. Tuskinpa siinä sympatiat nousi haittamaahnmuutolle. Uskoisin, että useimmat kantasuomalaiset tunsi inhoa kuten minäkin.

Ekku kirjoitti...

Eipä nämä jutut kyllä lisää myötätuntoa noita pakolaisia kohtaan yhtään.
Ukrainalaisilla on sentään monta pykälää parempi maine työtätekevinä ja ilmeisen suuri halukkuus palata takaisin Ukrainaan sodan jälkeen.
Somalit ilmeisesti käyvät vanhassa maassaan vain lomailemassa, vaikka se oli niin vaarallinen paikka, että sieltä piti paeta?

Strix Senex kirjoitti...

Nopeastipa iskit kiinni tähän Ylen juttuun, jota minäkin ennätin eilen omalta osaltani kommentoimaan. Ja osoitit valitettavasti hyviä ennustajanlahjoja kirjoittaessasi: ”Luulen, että noita ykköstyypin juttuja on luvassa enemmänkin ja kakkostyypin jutut jäävät vähemmistöön”.

Niinpä heti aamusta Yle olikin ennättänyt uutisoimaan: Argentiinalaisen feministiaktivistin mielestä valkoihoisten sota saa liikaa huomiota. ”Vaikuttaa siltä, että Yhdysvallat on rikkonut sopimuksia ja tunkenut Naton kanssa liian lähelle Venäjää”. Garziglia kritisoi myös mediaa, jolta hän toivoisi tasapuolisempaa kohtelua ”Eurooppalaiset toimittajat ihmettelevät, miksi valkoihoiset ja sinisilmäiset ihmiset joutuvat sotaan”.

Päivän kysymys: Kumman ottaisit ennen. Sellaisen häiskän, joka on ollut täällä 7 vuotta täyshoidossa ilman perusteita ja valittaa, että häntä ei ole toivotettu tervetulleeksi ja pitää rasismina sitä, että myötämielisesti suhtaudutaan Ukrainasta pommitusten alta paenneisiin naisiin ja lapsiin, joiden miehet ja aikuiset pojat ovat jääneet maataan puolustamaan. Vai ehkä sittenkin ne naiset ja lapset, jotka kiittävät siitä, että he ovat saaneet turvapaikan. Näillä Moskovan radion, vai oliko se Yle, naistoimittajilla näyttää olevan aivan oma vastauksensa tähän ja se on kyllä täsmälleen päinvastainen kuin minun vastaukseni.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sapetti jo eilen TV-uutisissa tämä juttu. Luullaanko Ylellä, että näiden läpsyttäjien ruikuttaminen lisää sympatiaa heitä kohtaan tavan kansalaisten parissa.
Tämä somalinotkuja valitti, ettei ole toivotettu tervetulleeksi. Vuonna 2015 suvakit pitivät jättikokoontumisiaan ympäri Eurooppaa Suomi mukaanlukien huutaen tervetulotoivotuksiaan ja heiluttaen Refugees welcome -kylttejään.
Siten tämä afgaaniporukka; lähtivät käymään Afganistanissa, josta siis oli paettu, ja sinä aikana oleskelulupa Suomeen umpeutui.

Nämä tyypit tottuivat viime vuosina jalustalla oloon, suvakkien hyysäykseen, siihen, että kaikki heidän vaatimuksensa kuullaan ja pyritään toteuttamaan. Nyt ovat mustasukkaisia, kun tuli oikeita hätää kärsiviä.

Nämä jutun miehet eivät varmaan edes tajua, miten halveksittavaa meidän kulttuurissamme on se, ettei mies jää puolustamaan maataan tuli vihollinen sitten ulkopuolelta tai maan sisältä. Ja sitten jutun afgaaninainen sanoo, ettei ihmisissä ole eroavaisuuksia.

Ikätoveritar

Nils- Aslak kirjoitti...

Tosiaan naurettava juttu taas Ylellä. Ukrainalaisista 100% on naisia ja lapsia ja 100% on ottanut pätevät paperit mukaan.

Vuonna 2015 käytännössä kaikki tulivat ilman mitään papereita, koska ei ollut pätevää syytä turvapaikkaan.

Otetaan vain kaikki somaliroistot ja arabit ja käy niin kuin Ruotsissa. Suhteessa väestöön joudumme silloin palkkaamaan 13. 000 poliisia lisää, rakentamaan lisää vankiloita, nykyinen 1. 000 raiskausta olisi 5. 000 raiskausta vuodessa. Ja lehtien ja Ylen haastatteluissa ihmiset sanoisivat: "Täällä on ihan hienoa ja turvallista asua, kunhan muistaa ettei mene ulos kello 20 jälkeen". Ja tuohan on jo tapahtumassa hyvää vauhtia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, hepalle, Catlinalle, Anolle, Ekulle, Strix Senexille, Ikätoverittarelle ja Nils-Aslakille & kiitos kommenteistanne.

KKi & Catilina: Veikkaan, että Ylen toimittelija pisti itse kyseiset sanat sen naisen suuhun. Ja kyllä persvakoäijä nyrkkiä puristaa mutta tosihan on, että valtakoneisto suhtautuu siihen suomalaisen sanalliseenkin nyrkin puristamiseen vakavammin kuin tuontitavaran suomalaisiin kohdistamaan väkivaltaan.

heppa: Käsittääkseni joitain aloitteita on tehtykin mutta kun Järjestelmäpuolue pitää valtaa niin tilanne tulee jatkossakin säilymään vähintään entisellään ja todennäköisesti jopa pahenemaan.

Ano: Hyvin moni kantasuomalainen tuntee varmasti inhoa. Kun se inho vaan kääntyisi äänestämiseksi.

Ekku: Somalien lomailu ei ole mikään salaisuus. Ja helppoko on lomailla kun heille on täysin järjenvastaisesti myönnetty Suomen kansalaisuuksia.

Strix Senex: Minun vastaukseni on täsmälleen sama kuin sinun vastauksesi.

Ikätoveritar: Ainakin Yle tekee parhaansa tunkiessaan sekä monikultturismin että ilmastohysterian pakkosyöttöä aivan joka asiaan. Ja joo, muistan kyllä kun nuo - pääosin naispuoliset - muodinmukaiset idiootit heiluttivat niitä kylttejään. Ja nostivat kehitysmaalaiset sille jalustalle josta kehitysmaalaiset eivät tietenkään halua luopua. Ja niin ihmisissä kuin kulttuureissa piru vie on eroavaisuuksia. Toiset kulttuurit tekevät sivistysvaltion. Toiset saavat aikaan kaaoksen.

Nils-Aslak: Ja tuohon suuntaan ollaan menossa. Valtakoneiston ja valtamedian avustuksella ja kannustuksella.

QroquiusKad kirjoitti...

Vai ei kukaan ole vieläkään toivottanut Herra Puikulapäätä tervetulleeksi...

Olen kyllä nähnyt hyvänlaisen määrän kuvamateriaalia, joissa suomalaisnaiset ottavat vastaan Aivan Yksin Tulleita Palleroita.
Heidän ympärilään leijuvan estrogeenin voi suorastaan nähdä.

No, ei minulla oikeasti ole pienen Gretan silmiä kuten ei hänellä itselläänkään.
Ei tarvitakaan, sillä puikulapääpalleroiden tervetulotoivotus on ollut ja on edelleen niin mielenosoituksellisen räikeää ja omalle kansalle vittuilevaa, että täytyy melkein olla pahoillaan Herra Puikulapään puolesta, ellei hänestä vieläkään tunnnu tervetulleelta!

Anonyymi kirjoitti...

Yle-paskapaperia en tohtisi tuoda kovin lähelle ahteriani. Saattaisi tulla
rupia perseeseen. Yleä pitäisi välittömästi supistaa vähintään puoleen nykyisestä,
vaikka tokkopa sekään lopulta tätä propagandaa siltikään vähentäisi..

Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Teemu Keskisarja kirjoittaa Aarre-lehdessä kolumnissaan ”Punainen nälkä ja toukokuun kihlaus” mm. näin:
”Vuonna 2022 sota tuli yllätyksenä suomalaisille ja muillekin. Edellinen jymy-yllätys oli tauti. Paholaisen käsikirjoituksen kolmas sivu on helppo arvata: nälkä. Ruokapula ja ennennäkemätön maailman markkinahintojen nousu on todennäköistä. Pian yllätymme tästäkin onnettomuudesta. Vaikka se tuli kello kaulassa.”

Tuleeko meillä edelleen olemaan velvollisuus ottaa vastaan ja elättää kaikki tänne pyrkivät ja varsinkin vielä lukuisista kielteisistä päätöksistä huolimatta täällä notkuvat onnenonkijat, jos kohta omalle väellekään ei ruoka riitä? Muslimit saavat vapaasti itkeä halal-lihansa ja vegaanit soijalattensa ja avocado-pastansa perään, mutta jos yhä useampi suomalainen maajussi laittaa pillit pussiin sen takia, että viljely tai eläintenpito ei kannata, ollaan oikeasti pahemmassa kuin pulassa. S- ja K-markettien hyllyt ja sadoilla miljoonilla entratut liikkeiden lasiset kylmäkaapit ja kiiltävät käytävät voivat kumista tyhjyyttään, kun tavarat ja maksukykyiset ostajat loppuvat.

Enpä olisi uskonut tällaistakaan aikaa koskaan näkeväni ja kokevani. Hallitus pitää hampaat irvessä asti kiinni maailman kunnianhimoisimmasta ilmastonmuutoksen torjunnasta, kehitysavusta ja muusta Kankkulan kaivoon heitettävästä rahasta aivan kuin se ei ymmärtäisi ollenkaan, että nyt kysymys voi olla koko kansakunnan olemassaolosta.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ukrainalaiset on telrvetulleeksi toivottaneet täysjärkiset Suomen kansalaiset ja orhganisaatiot.

Sompun avautuminen kertoo myös siitä, että hän on ymmärtänyt itselleen tervetulon toivotukset antaneet tahot toimivan yhteiskunnan hyväksi niukasti ataviksi hömppähumppaajiksi (katso kuvat PT-mediasta). Ymmärrän mielipahan, mutta en hyväksy. Lähtömaansa on ollut vuosikausia turvallinen, onhan siellä käyneet lomailemassa ja silvottavana. Oikea pakolainen palaa aina kotiinsa, ei jää toisten nurkkiin loisimaan.

DEFUND v-YLE:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9574

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Täällä ovat arvoisat kommentoijat blogistin lisäksi kirjoittaneet Jälleen viisauden sekä kokemuksen äänellä. Omalta osaltani lisäisin vielä, että miljardeja on maksettu kehitysapuja sekä miljardeja täällä olemisesta. Ja sitten valitetaan ja inistään sekä perseillään. Ja ennenkaikkea uhriudutaan. Lakimuutoksia on tehty, että voivat raiskailla taksikyytejään ajokorteilla, jotka on kusettamalla hankittu. Sehän onkin nyt tutkinnan alla. Ja muistissa on groomingit. Sekä naurettavat rähmälleen menot tuomiokirkon edessä, sekä kiljumiset, että rakensivat hgin, joten voivat sen myös laittaa samanlaiseksi persereiäksi, kuin mistä ovat tulleet. Minkä ovat kyllä tekemässäkin. Ylen yms valtamedian toiminta nyt ei tullut yllätyksenä. 250 miljoonaa pois ylen rahoituksesta. Tosin taitaa käydä päinvastoin, mikäli tämä jallitus kokkareiden johdolla jatkaa. Nythän on entinen hartwall Areena tyhjillään, sekä uhkaa jäädäkin pitkäksi aikaa. No, siinäpä pk seudun kunniakansalaisille vaikkapa suurmoskeijan korvike, mikä toistaiseksi on torpattu. Pasilan linkkitorniin isot ämyrit, joista sitten joka prkl:n ikinen aamu, jne alkaa se ulina kutsu rukouksiin. Ja kuten edellä jo todettiinkin, ovat ne 2015 tulijat näyttäneet todelliset ns karvansa. Ja täällä lässytetään sekä kumarrellaan että tehdään lakimuutoksia, jotta kunniakansalaisia ei nyt vaan loukata. Sekä heidän lakeijoitaan . On uskomatonta, että nyt kun TODELLISET turvapaikan hakijat ovat tulossa helvetistä, niin nämä imbesillit valittavat , miksi heitä ei kohdella kuin saudiprinssiä. Laittaa todella ns anteeksi nyt vain, vituttamaan.

Anonyymi kirjoitti...

YLE'n suosituin uusinta on ollut jo muutaman vuoden: "Tulisiko Suomen liittyä sotilasliitto NATO'n jäseneksi".

Mito Islam kirjoitti...

Nyt ei oikein aukea ylenannon jutun pointti, kenen asiaa tässä yritetään edistää? Toimittajaparka taitaa olla niin harhoissaan ettei itsekkään tajua minkälaisen kuvan hän halipalleroisistaan maalaa, pitää olla fanaattinen maailmanhalaaja tunteakseen empatiaa mokomien nillittäjien kohtalosta, suurimmalle osalle juttu taitaa toimia odotusten vastaisesti.
Ukrainan pakolaisten suhteen ollaan vielä aivan alussa,jospa Putlerin tavoitteena ei ollutkaan salamasota vaan Euroopan hukuttaminen pakolaisiin, jos iso paha susi saa noin neljänneksen etnisistä ukrainalaisista jättämään kotinsa, etniset venäläiset joita on noin puolet ukrainalaista äänestävät mieleisen hallinnon.
Entäs kun ukrainattaret sijoitetaan lapsineen samaan pakolaiskeskukseen kiilusilmien kanssa, saattaapi aiheuttaa seksuaalista hätätilaa liiankin kanssa, puhumattakaan siitä, että jos NATO ei eskaloi 3rähinää käyntiin niin Putte tulee vääjäämättä voittamaan ja sitten vasta sitä pakolaista pukkaa, Ukrainan armeijaan integroitujen paramilitaarien ryhmien taistelijoille tulee kiire vaihtaa maisemaa, sodan karaisemat äijät tuovat itsensä mukana organisaationsa ja aatteensa eikä niissä piireissä viidakon tai aavikon pojat ole arvossaan.
Tulevina aikoina tulemme näkemään miten solmuun media onnistuu itsensä sotkemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se siellä ylenannossa se henkilöoletettu, joka päättää kuka sinne saa juttuja kirjoittaa ja jotka julkaistaan ole tämä entinen kolmannen luokan suomipornofilmeissä pantavan ollut rakel liekki? Lie liekki siltä osin jo hiipunut, kun ei kovin roihulla alkujaankaan palanut. Joitain pätkiä uteliaisuuttaani juutuubista katsonut ja oi voi, kökköä mikä kökköä. Ellei jo suorastaan kökötraktoria.
Mulla ei paineet kestä avata töllöä ylenannon kanavilta siksipä tuokin on näkemättä vaan saahan niistä tietoa tätä kautta. Onneksi:) Ja laitetaan tähän mainos: PT-media on julkaissut paljon hyvää materiaalia Ukrainasta ja kuinka siellä sota sujuu jos on sujuakseen. Ihan toista kuin anus putkosen moskovan propaganda luhanskin tiedotusministeriöstä.
Slava Ukraini.
Huru-ukko
PS. Ukrainalaiset on muuten kehittäneet sitä meilläkin talvikarnevaaleilla käytössä ollutta eli molotovin koktailia. Ne tiputtelee niitä dronella ryssän niskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kuvituskuva. Voisin ostaa, jos joku alkaisi valmistamaan. Markkinoitakin olisi.

Ylessähän jopa urheilu on nyt politisoitu, kun Pokkisen poika palkattiin pomoksi eli poliittiseksi komissaariksi.

H-A totesi hyvin, että ukrainalaisia on totuttu näkemään työmailla Suomessa, kun taas kultamunia, no, tiedättehän te missä...

Tapsa vaan

Professori kirjoitti...

Tulin itsekin aamulla tarttuneeksi samaan aiheeseen. Surullisinta tässä on se, etteivät Ylen toimittajat ymmärrä luovansa näillä jutuillaan yhteiskunnan sisään jännitteitä, jotka purkautuvat mm. rasismina somaleita ja afgaaneja kohtaan. Mikä puolestaan lisää näiden muutenkin vahvaa haluttomuutta osallistua suomalaisen yhteiskunnan ylläpitoon.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Rakel liekki. Eli nainen, joka ottaa kullia joka suunnasta, sekä sivusta. Sekä opettaa nuoria nussimaan, samaan aikaan kun, ollaan huolissaan nuorten seksuaalisesta hyväksikäytöstä yms. Palkka on hulppea kuukaudessa. Mikäs siinä. Pillua on annettu oikealle päättäjälle. tai sanotaanko että suihinotto oli niin hyvä. Simsalabim. Ilman koulutusta. Olen pomo. Kukahan laukesi lokin suuhun?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Sepille, Rouva Anolle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Mito Islamille, Huru-ukolle, Tapsalle vaan, Professorille ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, ja niihin tervetulokyltteihin olisi voinut laittaa tekstin ”kai kaikki nyt varmaan huomaa kuinka muodin mukana vietäviä idiootteja me ollaan”.

Sepi: Myös Hesarista pyllyn pyyhkimisessä on tehty samoja havaintoja. Oikeastaan Yle nykymuodossaan pitäisi lakkauttaa kokonaan.

Rouva Ano: Tuo Keskisarjan kirjoitus osuu kyllä kohdalleen. Varsinkin kun minkäänlaista muutosta ei näytä olevan tulossa. Me voidaan olla loppuvuodesta enemmän kuin ihmeissämme ruuan hinnan kanssa.

Ano1: Totta. Ei pahemmin lisättävää.

Ano2: Totta tuokin, tosin sitä kieli poskessa esittämääsi moskeijaa en suosittelisi vaan pikaisia maastakarkoituksia. Tämä ei tietenkään koske Suomen tataareja joilla ei ole osaa eikä arpaa tähän perseilyyn.

Ano3: Kyllä sen kanssa kilpailee sarja ”löysimme jälleen rasismia”.

Mito Islam: Hyvin monet toimittajathan kirjoittavat toisille toimittajille. Sitten ne haastattelevat toisiaan tv:ssä. Putinin kaikista suunnitelmista en osaa sanoa, mutta sen verran humanisti olen etten todellakaan sijoittaisi ukrainalaisia samoihin tiloihin näitten etnisesti edistyksellisten kanssa.

Huru-ukko: Joo, Rakel Liekkihän siellä päättää niin henkilöistä kuin aiheista. Ja sitä PT-sivustoa seuraan itsekin. Tietysti muutenkin mutta nyt erityisesti noiden Ukrainan uutisten vuoksi. Ja ei ne ukrainalaiset sinänsä niitä polttopulloja droneista tiputtele vaan ohjuksia tai täsmäohjattuja pommeja. Mutta se Molotovin cocktail on tosiaan tuunattu uusiksi. Sinne on liuotettu styroksia ja lopputulos on aika vittumaisesti palava neste.

Tapsa vaan: Netissähän on paikkoja mistä voi tilata design-vessapaperia haluamallaan kuvalla. En tosin ole varma että onko Suomessa. Urheilun yleistä politisoitumista muuten kuvaa hyvin ne jalkapallon BLM-polvistumiset.

Professori: Tämän aiheen ovat löytäneet monet muutkin ja syystä sillä olihan tuo jopa Ylen mittakaavalla aika paksua. Olisko niin että toimittajat näillä jutuilla vain julkisesti ilmoittavat omalle viiteryhmälleen olevansa edelleenkin uskossa vahvoja?

Ano4: Niin, tietysti voi sanoa että kyseinen nainen eroaa Ylen päättäjistä siinä että hänellä on todellakin kokemusta ns. ruumiillisesta työstä…

Yrjöperskeles kirjoitti...

Huru-ukolle vielä: Annoinpa väärää todistusta. Niitä pieniä polttopullodrooneja on todellakin käytössä:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/63162ad5-5a35-466a-a52f-31dec6fc78e2

Anonyymi kirjoitti...

Molotovin coktailit ovat osoittautuneet hyviksi. Siksipä ne jalkaväkimiinat olis todella toimivia, edullisia ja nopeita asettaa hidasteiksi taistelussa vihulaista vastaan. Varsinkin suomalaisessa metsässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kyllä. PV:n komentaja Kivinen on sanonut että jalkaväkimiinat eivät ole nyt ajankohtaisia. Mutta toisaalta neljän leijonan kentsuksi ei pääse, jos ei ole hieman poliitikko. Hän tuskin uskaltaa kyseenalaistaa tehtyjä poliittisia päätöksiä mutta uskon että sakara- ja putkimiinat sekä muu vittumainen kelpaisi hänellekin.

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Joppos on muutamankin kerran kertonut jalkaväkimiinojen valmistamisen olevan nopeaa ja halpaa, joten kaipa tuo Kivinen priorisoi rajallisia resursseja sellaiseen, mikä ei ole hankittavissa omin voimin nopeasti eikä halvasti.

Mukavampi tietysti olisi, jos varastoissa olisi kalustoa jo valmiina, mutta risat verkot on heitettävä sinne, missä tiedetään olevan kalaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, jalkaväkimiinahan on yksi niistä halvimmista asejärjestelmistä ja Venäjän armeija ei - varsinkin saadessaan Ukrainassa pahasti kuokkaansa - ei ole moneen vuoteen kykenevä hyökkäämään Suomeen. Niin ehkä Kivinen tosiaan peräänkuuluttaa niitä kalliimpia asejärjestelmiä. Tietysti jos hankitaan aivan uusi asejärjestelmä niin kuin vaikka pitkän matkan it-ohjukset - joita Suomella ei tällä hetkellä ole - niin se kestää useita vuosia ennen kuin ne ovat operatiivisessa käytössä. Miinojen valmistamisessa lienee kyse kuukausista.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Minä nyt väittäisin, että meillä löytyy yleissytyttimiä ihan kasapäin. Se kun _on_ yleinen sytytin. Trotyylinpaloja löytynee myös. Niitä ei tarvitse maalata vihreiksi ja leimata SAInt, eikä niissä tarvitse lukea "jvmiina vm22.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Tätä sotaa analysoidaan vielä kauan. Uskoisin asian olevan niin, että olemme jälleen vuodessa 1914 ja asetekniikan yllättäen suosivan epäsymmetrisesti puolustajaa.

Joppos123 kirjoitti...

Mitä tulee YLE:n peppukipuiluun kun sotilaskarkureita ja taparikollisia ei oteta tavallisen kansan puolelta yhtä avosylin vastaan kuin naisia ja lapsia niin haistakoot suvakkitoimittajat pitkän paskan.
Verorahoilla elätetään todella kiuroutuneen mielen omaamia toimittelijoita.

Kivinen peräänkuuluttaa todellakin rahaa järjestelmiin joiden operatiiviseen käyttöönsaanti kestää muutamia vuosia kuten vaikkapa uusi IT-järjestelmä tai PST-ohjus.
Vähänkin teknisemmän järjestelmän operatiivinen valmius kestää aina sen muutaman vuoden. Käyttäjät pitää kouluttaa itse välineelle ja sen taktiselle käyttötavalle, muuten menee järjestemä hukkaan.

Miinaa kyllä saadaan tehtyä ihan itse jos on tarvis. Varastoissa on edelleen x määrä "koulutuskäyttöön".
Tarvittaessa IED:t vaikkapa tykistön /heittimistön kranaateista ovat ihan soivia pelejä,ei vetosytyttymiä ja "kasinalleja" ole kielletty.
Ylläköissä myös Ykän mainitsemat "sissinkiukaat" tekevät varsinkin kuorma-autoille eetvarttia ja ojienpohjille laitettu r-tulilanka saattaa yllättää suojaa hakevan vanjan.
Tappioden lisäksi kaikki kekseliäs vittumaisuus nakertaa hyökkääjän moraalia ja tekee siitä sätkyn.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

On se YLEn Ellu löytänyt yhden työssäkäyvänkin.
Vaan mahdetaanko sitä yövuorossa niitä vaippoja edes vaihdella?

https://yle.fi/uutiset/3-12341476

Joppos123 kirjoitti...

Polttopullodrooni on aikalailla pr-temppu. Epäilyttää sen toimivuus ja drooneja pitäisi olla aikapaljon ja niillä mielellään edes auttava softa takana jolla saadaan ne "parveilemaan". Yksittäistapauksina voi toimia jos saadaan se pullo syttymään ennen pudotusta tai se tippuu johonkin kuumaan paikkaan.
Voihan noihin viritellä myös käsikranaatteja, toimivat lähinnä epävarmuutta tuovina jos niitä ei näe tai kuule. Ei niillä sodan suuntaa muuteta.
ISIS on samaa kokeillut mutta huonolla menestyksellä. Etäisyys jolta kaupallinen drone voi vaikuttaa on sellainen, että sen voi kojauttaa alas ihan haulikolla.
Rajattuihin tiedustelu-ja valvontatehtäviin ihan soiva peli ja halpa jos ammutaan alas.

Anonyymi kirjoitti...

Pidemmän ja lyhyemmän IT-aseistuksen hankkimista kannatan minäkin ja mieluusti haluaisin Israelilisen Iron Domen kaupunkien, kylien ja ryhmitysalueiden suojaksi. Ehdottomasti TÄRKEINTÄ kuitenkin on Boots on the ground ja oman vastuualueen ylivoimainen paikallistuntemus (paikalliset asukkaat, maasto, vesistöt, infra...) joka on merkittävämpi suorituskyky kuin mikään asejärjestelmä! Eli kannatan täpöllä massiivista kertausharjoitusten lisäämistä SA-yksiköiden suunnitelluilla vastuualueilla. Saan ruikulivattan tässä viel aina kun ruvetaan hyperventilöimään siitä, että erinäiset huipputeknologiset järjestelmät ratkaisevat kaikki haasteet ja sodan kulun ja lopputulemana Paskapuhetta! Se on puskajussi, tykkijulli, matruusi ja lentosotamies ryyditettynä huoltospadella jolla sodat voitetaan, perskutan perskuta!

Anokas

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Catilinalle, Joppos123:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Anokkaalle & kiitos kommenteistanne.

Catilina:

Viesti1: Todennäköisesti on näin.

Viesti2: Näin saattaisi ajatella. Tietysti venäläisillä ei ollut – vastoin ennakko-odotuksia – sellaista totaalista materiaaliylivoimaa kuin oli esmes amerikkalaisilla Irakissa. Mutta selvää on että kyllähän tästä eräitäkin analyysejä tehdään.

Joppos123:

Viesti1: Peppukipuilijoista olen täysin samaa mieltä. Ja kiitos lisäyksistä. Ehkä yksi niistä tehokkaimmista aseista on se kekseliäs vittumaisuus.

Viesti2: Näin ajattelin itsekin. Onhan tuommoisen droonin hyötykuorma hyvin pieni. Ehkä sitä voisi verrata kakkosrähinän aikaseen venäläisten ”hermosahaan”.

VNV: Joo, nää jutut on sitä sympatian ja rakkauden pakkosyöttöä.

Anokas: Armeijahan tarvitsee molempia. Niin tavaraa kuin käyttäjiä. Ja sinänsä maan valloittaa lopulta aina se jalkasotilas. Järkevää olisi muuten suojeluskuntien perustaminen uudelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Siitä ottawan sopimuksesta pitäisi irtautua ASAP, siis ihan heti. Kas, kun se irtisanoutuminen tulee voimaan kuuden kuukauden kuluttua ja miinoja EI saa käyttää konfliktissa, joka on alkanut ennen irtisanomisajan loppumista.

Siis, jos lähdemme nyt, jos kähinä alkaa ennen syyskuun 16. päivää, emme saa käyttää miinoja koko hässäkän aikana - vaikka se kestäisi kymmenen vuotta.

Miinoja sinänsä on helppo värkätä, ikävä mielikuvitus vain rajana. Toinen juttu on se, että lennokkeja - droneja - voisi kenties osata suomessakin joku värkätä. Suomessa kun on ainakin ennen ollut alan osaamista enemmän kuin vaikka turkissa. tai alojen, ilmailun ja ohjelmistojen.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Ei Ykä suojeluskuntia periaatteessa tarvitse uudelleen perustaa. Meillähän on jo vapaaehtoisuuteen perustuvat maakuntajoukot joihin voi ilmoittautua kuka vaan. Ne ovat osa PV:n sodanajanjoukkoja.
Ongelma on lähinnä se, että ei oikein miehistöä riitä. Innokkaita aliupseereja ja upseereja on liikaakiin.
Ei siihen rinnalle uutta organisaatiota tarvita.
Ryssä oli aikoinaan kovasti kiinnostunut kun maakuntajoukkoja alettiin rakentamaan, yllätys.
Olen aikoinaan käskystä avannut silloiselle ryssän sotilasasiamiehelle mitä joukkoja ne ovat ja miksi ne perustettiin.
Määrää, koulutusta tai varustusta ei avattu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Minä olen itsekin naureskellut tuolle sopimukselle ja sen ehdoille. Ne kun on selkeästi väsätty sellaisten ihmisten toimesta jotka eivät elä reaalimaailmassa. Noista drooneista voisi todeta että se turkkilainen Bayraktar on ollut vissiin todellakin soiva peli siellä Ukrainassa. Varmaan Suomessakin olisi osaamista mutta minkälaiset ovat pienen maan valmistusvolyymit? Yksikköhinta pienillä erillä on kovin suuri.

Joppos123: Tämähän on tietysti totta, tosin suojeluskuntiahan oli silloin aikanaan joka kunnassa. Sinänsä maakuntajoukkoja on vähän. Minä muistelen, että silloin aikanaan kun niitä suunniteltiin, niin niitten määräksi oltiin mietitty jopa jotain tommosta 80.000 – 100.000 ukkoa. Vissiin idea oli että niihin oltaisiin sitten sijoitettu ilman vapaaehtoisuutta. Vai mikä lienee.

Anonyymi kirjoitti...

YLE'n juttuja lukiessa joku verisuoni päässä vielä katkeaa. Muuan Ali on huolissaan ukrainalaisten kotouttamisesta. Ukrainalaiset kotoutuvat kyllä itse kun heille tarjotaan samat palvelut kuin suomalaisille. Musulmaanien kotouttaminen ei pääty koskaan. Ovat mestareita keksimään tarvitsemiaan erityispalveluja.
https://yle.fi/uutiset/3-12359001

Selvityshenkilö???? Anne Berner. Suomi ei ole ruokabrändimaa. Semmonen brändi tarvitaan että ruoan vientiä voisi kasvattaa. Kuka helvetissä tuon ämmän on kaivanut politiikan historian roskakorista tekemään "selvityksiä". Varmaan hän sai "kohtuullisen korvauksen" verovaroista tehtyään noin ansiokkaan selvityksen.
https://yle.fi/uutiset/3-12359188

Juuri nyt on oikea aika miettiä mitä syödään ja millä lämmitellään ensi talvena. Berner ottakoon luutansa ja lentäköön Sveitsiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, kieltämättä noista verenpaine nousee. Saattoi tulla aihetta postaukseenkin.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ali (49-v.) opiskelee lähihoitajaksi mutta lopullisena tähtäimenään sosionomin tutkinto ammattikorkeakoulusta.
Eli 50-vuotiaana lähihoitajaksi?
Ja 55-vuotiaana sosionomiksi?
Sitten positiivisen syrjinnän kautta 10v 11kk sossun kassalla myöntämässä toimeentulotukia toisille "sotaa paenneille(TM)"...

Työviikko on vasta puolivälissä, mutta silti taidan....https://www.youtube.com/watch?v=BgiaUKdCpt0

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Joo, Yle etsii näitä mannekiinejaan epätoivon vimmalla.