lauantai 12. maaliskuuta 2022

KAKSI KULTTUURIA, KAKSI TAPAA, KAHDET MIEHET

Sekä oikeaoppinen sota

Niin kuin tiedossa on, ei ajatus ”naiset ja lapset ensin” ole oikein iskostunut noihin afrikkalaisiin ja lähi-itäläisiin kulttuureihin. Siihenhän me suomalaisetkin totuimme jo silloin kun maahan iski Invaasio 2015:

Naisia ja lapsia ei tuossa porukassa juuri ollut. Vain nuoria elätettäväksi tulevia jätkiä. Ukrainan ja Puolan rajalla on tällä hetkellä ollut hieman sama henki:

Ukrainalaisilla on taas ollut vähän toisenlainen asenne asioihin:

Meillä täällä ns. sivistyneessä lännessä ainakin osa suvaitsevais-tiedostavaistoa on ollut naama norsunsensuroidulla. Se valittaa, että etnisesti edistyksellisiä jätkiä ei pidetä yhtä lailla pakolaisina kuin ukrainalaisia naisia ja lapsia. Ja että kyseisiin jätkiin kohdistuu rasismia. Hjuu, epäilemättä näin on. Mahtaisikohan siihen olla jokin syy?

Mutta laitetaan postauksen loppuun jotain ihan muuta joka kuitenkin sivuaa asiaa. Onhan meinaan niin, että on myös se oikea tapa käydä sotaa. Lukija ei välttämättä tiedä, että Kanadan ja Tanskan välillä on ollut kymmeniä vuosia käynnissä rajakonflikti. Konflikti koskee Grönlannin luoteispuolella – eli siis aivan hornanperseessä – sijatsevaa 1,3 neliökilometrin kokoista Hans-saarta:

Alueella on käyty ankaria taisteluja jo vuosikausia. Taistelut etenevät niin, että kanadalaiset nousevat saarelle, nostavat salkoon Kanadan lipun ja jättävät tanskalaisille kanadalaista whiskyä. Mutta tanskalaiset eivät anna tuumaakaan periksi. He nousevat vuorostaan saarelle, nostavat salkoon Tanskan lipun ja jättävät kanadalaisille tanskalaista snapsia.

Asemasodaksi ja jo maantieteestä johtuen kirjaimellisesti jäätyneeksi konfliktiksi muuttuneessa sodassa ei ole kaatunut eikä haavoittunut ensimmäistäkään sotilasta mutta eräitäkin pulloja on juotu.

Näin sitä sotaa pitäisi käydä. Kun vaan ihmiset sen oppisivat.


36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mie tuskin kestäisin kummankaan maan joukoissa nykykunnolla tuota danskien ja kanukkien sotaa. Aselepoa joutuis esittämään:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Unohtu: Enkä kyllä kestäis mitään sotaa, olen/olin missä kunnossa hyvänsä.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Niitä nostoväen pahnanpohjimmaisiahan minäkin nykyisin olen. Mutta voisin kyllä ottaa ryypyn siellä Hans-saarella. Rauhanomaisen sodankäynnin kunniaksi.

Anonyymi kirjoitti...

2015 invaasion aikoihin kun kolmisenkymmentä tuhatta nuorta miestä joutui pakenemaan Ruåtsista sotaa vainoa ja kidutusta Suomeen, Sipilän hallitus näki heissä valtion ylläpitämän halpatyövoiman eli malli Pentikäisen. Näin näkivät myös lukuisat keinoelinelämän etujärjestöt. Siksi partapojat toivotettiin tervetulleeksi ja Tornioon lähetettiin bussit ja laukunkantajat vastaan. Pääministerikin lupasi talonsa pakolaisten käyttöön. Sen hän tosin perui kun Kempeleeseen tullut pakolainen syyllistyi raiskaukseen ensimmäisellä pakolaisviikollaan. Punainen risti nouti pakolaiset turvaan välittömästi kun raiskaus tuli ilmi. Pelättiin suomalaisten syyllistyvän rasismiin pakolaisia kohtaan.

No, toisinhan siinä kävi. Ei saatu halpaa työvoimaa, vaan elätettävää rikoksiin taipuvaa uutta kulttuuria ja halveksuntaa kantasuomalaisia kohtaan. Jos ei tunne maailman kulttuurien kovaa ydintä joutuu helposti vedätettäväksi.

Nyt kun Ukrainasta tulee oikeita pakolaisia joiden sukulaisiakin on asunut ja tehnyt työtä Suomessa jo vuosia ja jotka haluavat töitä tehdä, jätetään vapaaehtoisen avun varaan. Suomen pakolaispolitiikassa tarvitaan suursiivous. Mahtaisiko riittää jos Migrissä vaihdetaan porukat?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Misäs ne tanskalaisten juomat on - siis kanukkien jättämät whiskyt? Vai onko juutit ne ensin naukanneet - ja siltikin kykenee rivissä seisomaan!
Muten olen sitä mieltä, mitä Ykäkin !

Joppos123 kirjoitti...

Lähi-Idän ja afrikan elätit lähtevät tietenkin ensimmäisenä karkuun ja etsimään uusia lihapatoja, sehän on selvä.
Veikkaanpa, että asemalle perheitään saattavat Ukrainalaiset miehet leipovat noita öykkäreitä turpaan ellei jopa pahempaakin,perkeleen loiset.

Kansainvälisen sotarikostuomioistuimen tulisi oitis puuttua tuohon kanukkien ja juuttien väliseen jo vuosia jatkuneeseen kemialliseen sodankäyntiin.
Olkookin,että ei kanukkiviskissä tai akvaviitissä kummassakaan mitään vikaa ole. Salakavalaa toimintaa.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Yksi asia, jota ihmisten tuntuu olevan mahdotonta hahmottaa, on se, että juuri kulttuurit ovat kaikkein perinnällisintä mitä ihmiset sukupolvesta toiseen korviensa välissä kantavat.

Tämä johtuu siitä tosiseikasta, että miljoonien vuosien kehityshistoriassa tämä laumaeläin nimeltä ihminen on selviytynyt olemassaolon taisteluissa vain yhteisöinä, ei toisiaan vastaan taistelevina yksilöinä. Lajimme on lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen, eli meitä määräävät yhteisövoimat ja yhteisöominaisuudet, jotka ovat lajihistoriassa valikoituneet niin, että juuri ne syvälle sijoittuvat reaktiot ja valmiudet, jotka muodostavat "kulttuurin" ovat rakenteisiimme sementoituneet niin, että ne vaikuttavat jo ennen kuin saamme ensimmäiset vetäisyt äidinmaitoa.

Niinpä noita näissä kansainvaellusyhteyksissä räikeinäkin esiin tulevia eroja esimerkiksi sukupuolittuneen käyttäytymisen osalta ei muuteta millään sen enempää lempeillä keinoilla -- kuten "opettamalla heille oman kulttuurimme arvoja", tms -- eikä myöskään millään vahvemmin pakottavilla keinoilla -- sillä kaikki pakottaminen nostattaa lajityypilliset puolustusmekanismit ja saa aikaan vain kahta lujemman sidoksen omaan lähtökohtaiseen kulttuuriperimään.

Emme ymmärrä tällaisista kulttuuritekijöistä pätkääkään. Mielikuvissamme "kulttuuri" on jonkinlaista tapahistoriaa, ajatustapojen ja käytäntöjen, puku- ja makumieltymysten, ynnä muuta ulkoisen esillepanon rihkamaa. Mitään sellaista ei "kulttuuri" todellisuudessa ole. Kulttuurit ovat yhteisövoimia ja yhteisöominaisuuksia, jotka aiheuttavat yhteisöilmiöitä, jotka ovat tilastoissa näkyviä sosiaalisia vakioita kuten esimerkiksi kulttuurisen rikollisuuden esiintymisluvut ovat.

Jos meillä olisi jonkinlainen edes alkeellinen taju siitä miten määrääviä tekijöitä yhteisövoimat ja -ominaisuudet ovat, osaisimme suhtautua massamittaiseksi paisuviin kansainvaelluksiin sillä ehdottomalla torjuvuudella, jota oman aivan erityisiin kognitiivisiin ominaisuuksiin perustuvan eurooppalaisen kulttuurimme varjeleminen vaatisi. Mutta valitettavasti emme näe yhteisövoimia ja -ominaisuuksia, ja kaikki kielemme käsitteet ovat syntyneet ja kehittyneet yksilökokemuksen maailmassa -- joten osamme hahmottaa maailmassa vain yksilöitä jotka kuvittelemme lähtökohtaisesti aivan samanlaisiksi kuin mitä itse olemme.

Anonyymi kirjoitti...

Suvakit ovat olleet kovin hiljaa verrattuna 2015 sotilaskarkureiden, partalapsien ja 90% miehien invaasioon Suomeen. Montakohan kyyneltä RKP:n Eva Biaudet on vuodattanut Ukrainalaisten pakolaisten puolesta, joista 95% on lapsia, naisia, vanhuksia, liikuntavammaisia jne. Olisikohan tuolla yhtään partalasta joukossa? Lisäksi jokaisella taitaa olla passi, kun taas edellisillä tulijoilla se oli aina hävinnyt. 2015 tulijoilla oli kova valitus jatkuvasti päällä, vaikka tulivat valmiiseen pöytään ja syövät siellä yhä. En ihmettele, jos tavallinen kansa erottaa kuka on oikea pakolainen ja kuka loiseläjä.

Strix Senex kirjoitti...

Näiden "syyrialaisten" (jotka ovat irakilaisia, afgaaneja ja herraties mitä) ja ukrainalaisten vertailu, niin taistelijoiden kuin pakolaistenkin, on hyvin valaisevaa. Mutta opimmeko siitä mitään? Pelkään pahoin, että emme. Suurin osa kansasta on nuo asiat ja erot tuolla tasolla jo ennenkin tiennyt, joten uutta ei opita mutta vanha tietämys vahvistuu. Vihertävän vasemmistolaiset byrokraatit, jotka ovat valtionhallintoon soluttautuneet taas eivät opi kun eivät piittaa ja siksi eivät välitä oppiakaan. Mutta jos opimme ymmärtämään sen, kuinka syvälle tämä viides kolonna on julkiseen hallintoon soluttautunut, kuinka vaarallinen se on ja vieläpä opimme tätä uhkaa torjumaan ja nykyisiä virheitä korjaamaan, paljon on opittu. Ja oikeastaan se on välttämätöntäkin, jos halutaan jatkossakin jonkinlaisessa demokratiassa elää.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtaisiko riittää jos Migrissä vaihdetaan porukat? Näin kyselee ano. No ei riitä sanon minä, myös nimi pitää vaihtaa. Maahanmuuttovirasto olkoon uudistuksen jälkeen Maastamuuttovirasto.

Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kolme venäläistä kenraalia tapettu Ukrainassa. Olisiko kyseessä kunnianhimo, joka vaati valokuvien saamista rintamalta. Niillä kuvilla olisi sitten rehvasteltu ja saatu kenties ylennyskin.

QroquiusKad kirjoitti...

Valtamedia tekee parhaansa osoittaakseen ukrainalaistenkin olevan han-miehiä:

https://www.is.fi/koripallo/art-2000008677037.html

Eli katsokaahan-han-han, tottahan-han-han ukrainalaisetkinhan-han-han juoksevathan-han-han karkuunhan-han-han kuten afro-, arabi- ja afganistijätkät.

Tuolla sällillä on tekosyynä koripalloammattilaisuus. Eräs toinen julkaisu, en muista oliko Iltalehti vai maakuntalehti, kertoi 32-vuotiaasta perheenisästä nimeltä "Sasha", jonka oli pakko tulla Suomeen turvaan, kun pienellä pojallaan on sydänvika.
Isä ei tosin ole huippukardiologi, mutta kaipa hän sitten on jonkinlainen Rasputin, joka ainoana kykenee parantamaan poikaansa enkelienergialla ja kättenpäällepanemisella?

No, nämä ovat silti poikkeuksia. Valtamediakin joutui viikolla myöntämään, että siinä vaiheessa Ukrainan pakolaisista 167 000 oli palannut. Neljä viidestä heistä oli miehiä, jotka olivat käyneet saattamassa omaisensa turvaan ja palasivat taistelemaan isänmaan puolesta.

Nämä miehet eivät ymmärrettävästi pahemmin valtamediaamme kiinnosta.

KKi kirjoitti...

"
2015 invaasion aikoihin kun kolmisenkymmentä tuhatta nuorta miestä joutui pakenemaan Ruåtsista sotaa vainoa ja kidutusta Suomeen, Sipilän hallitus näki heissä valtion ylläpitämän halpatyövoiman eli malli Pentikäisen
"
Loistavasti sanottu siellä takana. Aivan loistavasti muotoiltu missä kepuleiden kokkareiden ja muuten kepulien maahanmuuttikiimassa on kyse. Ja kun geelipalleroista kiimoissaan unelmoivat HC FHC pullerot ovat mukana niin puurokenraalien aikausi olikin valmis.

Rahastahan on kyse. Kepulit kokkareet toivovat maahanmuuttajista halppisreserviä jolla saataisiin palkat Kilpailukykyiselle™ tasolle.

Mitähän mieltä kovat kokkarit, yhden tai kahden auton taksiauypilijat ovat nyt kokkareisesta kepulipolitiikasta? :D

Anonyymi kirjoitti...

Tuon ylimmän kuvien paskanaamoista tuli mieleeni miksi sotilaskivääreissä oli ennenmuinoin teräksinen laatta tukin perässä, ei kumista. Kesti paremmin seisottamista perä maata vasten ja sillä oli kätevä antaa palautetta, siis iskeä naama sisään. Mistä lie moista mieleeni tullut.

Ja kanadan-tanskan sodasta: Voisin hyvin toimia sovittelijana, kipata viinat alas ja asettaa vaikka inuiittien lipun salkoon aina välillä.

Pyssymies

Kong Strong kirjoitti...

Olisi ihanaa, jos ihmiset osaisivat olla sotimatta, mutta tätä listaa katsoessa tajuaa, että se on turha toivo. Samalla jotenkin tämäkin sota asettuu perspektiiviin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_sodista

(Siis oliko Oolannin sotakin sitä, kun Venäjä söhelsi Krimillä?!)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän suomalaisetkin tarjosivat talvisodassa Molotovin koktailia pullokaupalla. Oli vaan turhan tulista itäturisteille.

QroquiusKad kirjoitti...

Väärin ja väärin.

Väärin 1:
"2015 invaasion aikoihin kun kolmisenkymmentä tuhatta --- Sipilän hallitus näki heissä valtion ylläpitämän halpatyövoiman"

Sisäministeriön alainen Maahanmuuttovirasto tiedusteli huhtikuussa 2015 Kuntaliitolta tiloja 80 000 turvapaikanhakijan majoittamiseen.
Tämä oli siis yksi Pipilän hallituksen ensimmäisistä toimista:

kysellä tiloja 80 000 maahantunkeutujalle.
Pipilän hallitus ei nähnyt syksyllä 2015 mitään muuta kuin sille jo virkaan astuessaan määrätyn toimenpiteen:
asuttakaa 80 000 maahannetunkeutuvaa muslimia!

Väärin 2:
Ryssän kenraalit eivät kaadu kunniasta.
Sikäläisessä systeemissä on sama vika kuin arabeilla:
kun et tee mitään, et tee mitään väärin!
Kun kakka osuu tuulettimeen, voit väistää sen, kun olet aina tehnyt vain mitä käsketään!

Siksi Ryssän kenraalien on mentävä sinne Ukrainan etulinjaan huutamaan, osoittamaan kätensä osittamaan suuntaan ja potkimaan alaisiaan perseeseen, kunnes tarkka-ampuja huomaa hänet;
Suomessa huomattiin viimeistään Jatkosodan alussa, ettei upseerin pidä erottua alaisistaan näkyvästi.

QroquiusKad kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Terho Hämeenkorvelle, Joppos123:lle, Seppo Oikkoselle, Ano2:lle, Strix Senexille, Huru-ukolle, Ano3:lle, Qroquius Kadille, KKi:lle, Pyssymiehelle, Kong Strongille ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1, KKi & Qroquius Kad: Epäilemättä halpa työvoimakin oli mielessä mutta tulijat keskittyivät luovaan joutenoloon. Ja Qroquius Kad on oikeassa, ennen Invaasio 2015:ta kunnilta kyseltiin tosiaan 80.000 paikkaa tulijoille. Invaasiosta tiedettiin.

Terho: Eihän se yksi pullo raavaitten miesten jakamana paljoa vaikuta. Ja onhan se rauhanjuomaa.

Joppos123: Veikkaan minäkin että jos tuosta rauha saadaan aikaiseksi ja tuontitavara yrittää gangsteroida Ruotsin tai Suomen malliin niin ukrainalaisilla voi olla asiaan omat ratkaisunsa.

Seppo: Tuo yksilöhahmottaminen on suvaitsevais-tiedostavaiston kyseenalaistamaton epistola. Ja vielä niin että kaikki maailman ihmiset ovat pohjimmiltaan pohjoismaisia lällydemareita.

Ano2: Hyviä huomioita.

Strix Senex: Luulen, että olet oikeassa. Päättävillä tasoilla ei opita mitään koska ei haluta oppia mitään. Sehän tarkoittaisi oman järjettömän toiminnan tunnustamista.

Huru-ukko: Nimenvaihto ei taida riittää. Vaadittaisiin toimintatapojen totaalinen muutos.

Ano3 & Qroquius Kad: Muistelenpa jenkkienkin omaksuneen jo aikaa sitten toimintatavan ettei etulinjassa upseereille vedetä lippaan. Se kun on tarkka-ampujalle varsin selkeä merkki.

Qroquius Kad: Valtamedia tuumii varmaan että yritetään edes jotakin.

Pyssymies: Grönlannin oma lippu muuten tosiaan voisi olla tuossa mukana.

Kong Strong: Tuo on korutonta kertomaa. Ja joo, Oolannin sota oli osa sitä revohkaa.

Ano4: Niin tarjoilivat. Alun perinhän sillä oli vain tarkoitus sokaista vaunu mutta sitten huomattiin että kun pullon heittää moottorin ilmanottoaukosta sisään niin tankki muuttuukin grilliksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä sitten ihailen tuota Qroquiusta kun hän on niin viisas. 80 000 muslimiahan meille 2015 tuli eikä heitä ole yritettykään työllistää minnekään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Äläpä Ano ylennä itseäsi muita alentamalla. Kyse oli siitä, että kunnilta kyseltiin tuon verran paikkoja. Muuta ei väitettykään.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa Qroquius Kadin mainitsemassa 2015 invaasiossa oli mielestäni törkeintä se, että päättäjät valehtelivat silmät kirkkaina, että massiivinen turvapaikanhakijoiden tulo oli YLLÄTYS ja että Ruotsista tulevia EI olisi voinut käännyttää rajalta. Mutta ehkä he puhuivat tapansa mukaan vain niin totta kuin osasivat. Jälkimmäinen toteama kyllä peruttiin sitten kun vahinko oli jo tapahtunut. Orpo meni vielä munaamaan itsensä sanomalla, että pelkkä tulijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Kaikesta saattoi vetää vain johtopäätöksen, että asiat oli sovittu korkeammalla tasolla ja jäljet johtivat sylttytehtaalle eli EU:hun. Sen edessähän täällä on nykyään tapana kumartaa niin syvään kuin ikinä osaa ja toteuttaa sen vaatimat asiat etuajassa.

Oletteko muuten huomanneet, kuinka pääministeri esiintyy nykyään monesti tiukka nuttura niskassa, on löytänyt jopa hameen tai housut niiden tavallisten legginsien tilalle; ilmeisesti tavoittelee lookia ”vakavasti otettava” tai ”uskottava” nyt kun saa paistatella koronaakin isomman kriisin takia parrasvaloissa; edellisessä luki THL:n tiedotteita ja tässä uudemmassa selittää, että Natoon liittymisestä keskustellaan.

Rouva Ano

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Se Hansinsaari taitaa kylläkin olla täysin asumaton, edes inuitteja ei siellä asu.
Siltä ainakin näyttää tuossa kuvassa. Saari tosin ei ole jäätikön peittämä, mutta ei siellä näyttäisi olevan lainkaan kasvillisuuttakaan, pelkkää kalliota vain.
Mutta jos joku siellä tosiaan asuisi, mitenkähän mahtaisi olla verotuksen laita?
Kummalle maalle hän joutuisi maksamaan tuloveroa, Tanskalle vai Kanadalle?
Vai molemmille? Senkö vuoksi (ja tietysti pitkälti myös luonnonolojensa vuoksi) se onkin pysynyt asumattomana?
Vai olisiko se päinvastoin veroparatiisi, jossa veroa ei tarvitsisi maksaa kummallekaan?

KKi kirjoitti...

Niin se vuosi 2015 ja motiivit.

Se, että silloin tiedettii jo olevan tulossa kymmeniä tuhansia palleroita ei poista sitä pikkupikku epäilyä, että kepuleilla kokkareilla saattoi touhutippa valua ideasta Kilpailu Kykyisestä™ työvoimasta.

Muistaakseni jo silloin osasto kepulikokkare huusi työvoimapulaa.

Tämä Ukraina tilanne on jännän. Migri ilmeisesti hidastelee. No tottakai, ei naiset ja lapset saa pulleroiden nansoja kosteiksi samalla tavoin kuin geelitukkainen bodaripallero.

Ja rassismiahan toi naisten ja lasten auttaminen tietenkin on.

https://www.suomenuutiset.fi/yle-nakee-rakenteellista-rasismia-ukrainan-pakolaisten-kohtelussa/

Naapurissakin oikein paheksutaan tätä auttamista.

https://www.suomenuutiset.fi/staffanstorpin-kunta-toivottaa-ukrainan-pakolaiset-tervetulleiksi-ruotsin-yle-paheksuu/

Noh, ainakin tässä hässäkässä selviää suvaitsevien pulleroiden ajatusmaailma.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Die Zeit kertoo, maksumuurin takana tosin, jo nyyhkytarinaa Varsinaisesta pakolaisesta (TM) Ngamista, joka on 31 vuotias kamerunilainen ja Ukrainan kansalainen, joka on paennut onnellisesti Berliiniin. Valitettavasti hänen on täytynyt jättää ukranalainen vaimonsa ja lapsensa Ukrainaan. Nyyhnyyh.

https://www.zeit.de/gesellschaft/2022-02/ukraine-flucht-russland-krieg-gefluechtete-ankunft

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Anolle, KKi:lle ja Catilinalle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Puhut totta Invaasion tapahtumista. Ja tuolloinhan muuan Päivi Nerg mainosti että tiedämme kaikkien tulijoiden taustat. Eli puhui täyttä paskaa mutta sai paskanpuhumisestaan tiedonjulkistamispalkinnon. Varsin kuvaavaa. Tuolloin myös Timo Soini aloitti lähtölaskennan omalle syrjäyttämiselleen, koska jätkästä näki että hänelle kelpasivat kyllä kansallismielisten äänet mutta itse tyyppi on täysin Järjestelmäpuolueen mies. En ole S. Marinin ulkoasua pahemmin seuraillut mutta hänhän saa tehdä mitä lystää ja valtamedia komppaa silti satasella. Onhan hän sentään nuori vihervasemmistolainen nainen ja sehän riittääkin.

Ano: Joo, täysin asumatonhan se möhkäle on. Verotuskysymykset ovat siis lähinnä retorinen kysymys.

KKi: Totta joo, sitä työvoimapulaa on hoettu iät ajat ja hoetaan edelleenkin. Unohtaen pari seikkaa:

1. Suomalaiset työttömät.

2. Suomi on korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maa eikä tänne tule kuin elätettäviä.

Nuo linkkisi kertovat hyvin suvaitsevais-tiedostavaiston asenteesta. Ne ovat suosikkinsa valinneet jo aikaa sitten eivätkä tietenkään tunnusta olleensa höynäytettäviä typeryksiä.

Catilina: Näitä tarinoita varmasti etsitään epätoivon vimmalla. Tajuamatta että ne eivät taatusti herätä sitä kaivattua myötätuntoa.

Anonyymi kirjoitti...

Samaan aikaan Ruotsissa:

– Det är frågan om månader innan ansökan skickas in, säger Stubb, som anser att det vore allra bäst om Sverige hänger på.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/finlands-tidigare-statsminister-tror-pa-nato-medlemskap

Anonyymi kirjoitti...

Kohtahan tuo Hansin saaren ongelma ratkeaa ihan itsestään kun ilmastonmuutos nostaa merenpintaa 16 metriä vai mikä se viimeinen lukema mahtaa olla...

Rouva Ano

Tinahattu kirjoitti...

Taidankin jättää nämä nurkat liittyä Azov-pataljoonaan. Olenhan uljas natsipoika, oikein übermensch. Hyvästi!

Parhain terveisin,
Tinahattu
Hakaristi ja sateenkaarilippu

Jk. Oletteko huomanneet että natokeikarit ja vihervekkulit ovat kuin samaa kaartia tässä sota-asiassa. Molemmat ärhentelevät vimmakkaasti putlerille.
Miksi niin? Olen ymmälläni.

––––––––––––––––––––––––

Neo-Nazis are doing exactly what ISIS/Daesh did in Syria: hiding behind civilians taken as hostages. Azov are the white clones of ISIS/Daesh. After all, they learned their tactics from the same masters.

–––––––––––––––––––––––––

Headless bunch, being duped, being taken advantage of, impressively without their own agenda. They should make for the exit, after making a public declaration. Either apologize to the Russians (they participated in the Belarus palabrars?!), or head for the woods. To publicly recognize their unambiguous mistake is the only thing nazi they can ever do.

–––––––––––––––––––––––––

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rouva Anolle ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Näitä spekuloijia nyt riittää. Itse en spekuloi vaan odotan, mitä tuleman pitää.

Rouva Ano: Joo, ja se merenpinnan nousuhan estetään vain ja ainoastaan suomalainen elinkeinoelämä tuhoamalla.

Tinahattu: No heitä sitten kortilla joskus.

Strix Senex kirjoitti...

Sattuipa Ylen sivuilta silmiin kaksi juttua, jotka istuvat kuin nenä päähän tuohon otsikkoon ”Kaksi kulttuuria, kaksi tapaa" ja tähän voisi lisätä ”kahdenlaisia toimittajia”. Mutta koska jutut selittävät itsensä enemmän kuin hyvin, tyydyn tässä vain vähän leikkaamaan ja liimaamaan.

Juttu 1:
”Ukrainasta paenneilla on mahdollisuus saada nopeasti oleskelulupa tilapäisen suojelun perusteella. Se on hämmentänyt osaa Suomeen aiemmin tulleista turvapaikanhakijoista.
Somaliasta sotaa paennut Yasin Omer on hakenut Suomesta monta kertaa turvapaikkaa – tuloksetta. Häntä harmittaa se, miten häntä itseään on kohdeltu.
– Tuntuu tosi pahalta, kun sosiaalinen media ja eurooppalainen media toivottavat ukrainalaiset tervetulleiksi. Olen ollut seitsemän vuotta Suomessa turvapaikanhakijana, eikä kukaan ole sanonut vielä tervetuloa, sanoo Yasin Omer.
Omerin mielestä se on syrjintää, eivätkä ihmisoikeudet toteudu kaikilla samanlaisina.
– Olen kotoisin Afrikasta. Ukrainalaiset toivotetaan tervetulleiksi varmaan siksi, koska he ovat eurooppalaisia ja valkoihoisia, hän sanoo”.

Juttu 2:
”Tässä (Ukrainan pakolaisia tuoneessa) kyydissä Tampereelle saapui muun muassa harkovalainen Malkojen perhe: äiti Anna, 17-vuotias Aleksandr, 8-vuotias Eva ja 6-vuotias Egor. Koko perhe ei kuitenkaan päässyt turvaan. Isä ja kaksi vanhempaa veljeä jäivät sotimaan. Ukrainaan jäivät myös Annan omat vanhemmat ja hänen siskonsa. He ovat eri puolilla maata ilman sähköä.
17-vuotias Aleksandr Malko alkoi opiskella suomen kieltä heti seuraavana päivänä Suomeen saavuttuaan. Hän kantaa mukanaan jatkuvasti sanakirjaa ja yrittää puhua suomea mahdollisimman paljon.
Anna Malko on yllättynyt suomalaisten käyttäytymisestä ja avuliaisuudesta.
– Meillä oli suomalaisista käsitys, että he eivät ole tunteellisia. En odottanut, että asenne meitä kohtaan olisi tällainen. He antavat kaikkensa.”

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Joo, väsäsin tuosta ensimmäisestä jutusta postauksen. Luulen, että noita ykköstyypin juttuja on luvassa enemmänkin ja kakkostyypin jutut jäävät vähemmistöön.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Luulenpa Yasinin saavan nyt oleskeluluvan ääntä nopeammin ja monet anteeksipyynnöt terevtulotoivotusten kera. Seuraa artikkeli, jossa kerrotaan Yasinin aloittaneen opinnot ja perustaneen uusperheen. Uudessa asunnossa on toki puutteita...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Catilina. Nykyisessä Suomessa tämä on hyvinkin mahdollista.

Anonyymi kirjoitti...

Kun Yasin 2015 tuli Suomeen, koko maa oli täynnä pulleita blondeja heiluttelemassa plakaatteja "refugees wellcome". Mutta kun niissä ei lukenut "Yasin wellcome", olihan se loukkaus somalin kunnialle. Vai eikö hän sittenkään pitänyt itseään aitona refugeena?

Tämä ylen kunniapaikalle nostama kateellinen nillittäjä on nyt 7 vuoden ajan rasittanut migriä, oikeusasteita, säälijärjestöjä ja kansantaloutta. Olisiko nyt aika vihdoinkin palauttaa sinne minne kuuluukin.

Toinen median esiinnostama uhri on afganistanilainen Ali tms. Hänellä oli oleskelulupa Suomessa, lähti sitten kotimaahansa lomalle ja kavereita moikkaamaan ja sillä aikaa lupa meni vanhaksi. Suomi sai kovaa kritiikkiä kun oli sulkenut Kabulin suurlähetystön. Pitääkö minun muka mennä anomaan jotain lupaa Pakistanista. Että paska maa tämä Suomi kun ei avaa sitä lähetystöä Alin vaatimattomiin tarpeisiin.

Muslimimiesten käsitys omasta tärkeydestään on harhaisempaa kuin millään huumeella voi aikaansaada. En näe mitään syytä miksi media pitäisi sitä vielä lietsoa.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Hyvään kommenttiisi ei ole pahemmin lisättävää. Erityisesti tuo lause:

”Muslimimiesten käsitys omasta tärkeydestään on harhaisempaa kuin millään huumeella voi aikaansaada.”

On totaalinen ässä.