keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

EDEN

Hiljaisuus.

Omakotitalonsa pihalla tupakoiva Ilari Laksela ei ollut koskaan kyllästynyt siihen. Nyt kun hän oli saanut muutaman vuoden siitä nauttia. Täällä syrjäseudulla. Eihän tämäkään paikka sinänsä aivan absoluuttisen hiljainen ollut. Aika ajoin kuului koiran haukkua ja sehän kuului näille selkosille. Jokusen ohi ajavan auton ääni kuului aika ajoin. Ehkä se oli tukkirekka. Mutta se kaupungin jatkuva taustahäly joka oli kuin korvissa soiva jatkuva tinnitus josta ei päässyt eroon mitenkään oli poissa. Kaikkialla oli hiljaisuutta. Ennen kaikkea täällä oli rauhallista. Tätä hän oli perheelleen halunnut ja saanut hankituksi.

Hän oli ylpeä. Hän oli onnellinen. Ja samalla hän oli häpeissään. Sillä hän tiesi olevansa etuoikeutettu. Hyvin suurella osalla suomalaisia, varsinkin suurimmissa kaupungeissa asuvilla ei ollut tähän mitään mahdollisuutta. Heiltä puuttui se elämän polttoaine, joka mahdollisti tämän.

Raha.

Mistä se kaikki oikein alkoi?

Niin. Mistäs muualta kuin miesten saunaillasta. Siinä oli puolen tusinaa miestä. Kaikki varsin varakkaita. Kaikki asuivat pääkaupunkiseudulla. Ja kaikki olivat hyvin huolissaan lastensa sekä perheittensä turvallisuuden puolesta. Kas kun koulupiirit oli jaettu niin että heidän yhdenkään lapset eivät voineet välttyä etniseltä edistykseltä. Mikä lapsien kertoman mukaan – mitä ei ollut syytä epäillä – oli muuttanut koulut monikulttuuriseksi kaaokseksi ja arkipäivän terroriksi jonka olemassaolon koulujärjestelmä kielsi. Kielsi, ja keskittyi aina vain uusien rasismin muotojen etsimiseen tehden uhreista syytettyjä. Lukioissakaan ei sitä enää päässyt pakenemaan sillä etnisesti edistykselliset pääsivät lukioihin niin sanotuilla sovelletuilla pistemäärillä. Moni miehistä oli aikanaan käynyt Ressun lukion joka oli aikanaan huippukoulu ja jota nykyisin nimitettiin katkerana Ressun edistykselliseksi apulukioksi.

Tuli uusia saunailtoja. Lisää miehiä. Sana kiersi. Lopulta heitä oli kuusikymmentä. He laittoivat pystyyn yhteisen tapaamisen. Paikkana oli ravintola Laulumiehet. Se tuntui jotenkin sopivalta. Olihan siellä pidetty Arto Paasilinnan Hurmaavan Joukkoitsemurhan tapaaminenkin. Ja sitä joukkoitsemurhaa maa tuntui tekevän. Pitäen sitä kyseenalaistamattomana itseisarvona.

Esitettiin ehdotuksia. Puhuttiin yksityisopetuksesta. Ja todettiin että se oli pääkaupunkiseudulla hankalaa järjestää eikä se vapauttaisi lapsia etnisestä terrorista joka eli pihoilla ja kaduilla joka tapauksessa. Jotkut ehdottivat jopa suojeluskunnan perustamista. Ehdotus tyrmättiin todeten että sillä tavoin saataisiin vain valtion väkivaltakoneisto vastaan. Se ei välittäisi etnisistä aseellisista jengeistä mutta kantasuomalaisen aseellisen joukon se aivan varmasti jyräisi.

Sitten eräs mies, 55-vuotias yrittäjä pyysi ja sai puheenvuoron:

- Tilannettamme voi verrata Isoon Vihaan. Silloinkaan ei ollut mahdollisuutta panna hanttiin joten piti keksiä toinen vaihtoehto. Ja mikä se oli? Vetäytyminen piilopirttiin.

Mies napsautti näytölle Etelä-Suomen kartan.

- Meille on piilopirttejä tarjolla yllin kyllin. Pieniä, kuihtuvia kyliä pienissä kunnissa joissa asuntojen hinta on lähes olematon. Varsinkin pääkaupunkiseutuun nähden. Ja siellä on hylättyjä kyläkouluja. Me olemme varakkaita miehiä joilla on varaa hankkia opettajat tarvittavaan kouluun. Samoin meillä on mahdollisuus hankkia se koulu. Meille asuminen pääkaupunkiseudulla ei ole välttämätöntä. Yrittäjät joutuvat liikkumaan paljon muutenkin ja hyvin moni teistä tekee nykyisin etätyötä. Me olemme varakkaita ja organisointikykyisiä ihmisiä ja pystymme tekemään Exoduksemme hyvinkin nopeasti. Tässä on tehty vähän taustatyötäkin. Esko, kerrotko?

Muuan maanrakennusyrittäjä täsmensi näytöllä olevaa karttaa ja alkoi kertoa:

- Tässä on pieni kunta. Matkaa Helsinkiin sata kilometriä. Siellä on tietysti myös pieniä kyliä ja eräässä kylässä olisi käyttökelpoinen kyläkoulu. Kylässä on myös myynnissa taloja ja asuntoja pääkaupunkiseutuun nähden pilkkahinnalla. Minulla on myös tuttavana kaikkiaan kolme opettajapariskuntaa jotka olisivat välittömästi halukkaita muuttamaan pois Helsingistä. He ovat tehneet valmiiksi opetussuunnitelman yksityiskoulua varten. Kerrotko hieman, Martti?

Muuan opettaja, joka oli kokenut ammattilainen lastensuojelun erityiskoulusta nousi ja totesi:

- Niin meillähän on mahdollisuus antaa normaalia peruskoulun opetusta aina lukion loppuun saakka. Se ei tuota ongelmaa. Ja tiedän, että mielessänne pyörii kysymys siitä, että onko meidän pakko opettaa lapsillemme monikulttuurisuuden pakkosyöttöä ja kaikenlaista trans-aivopesua? No, asiahan on niin, että se, mitä opetetaan ja se, miten asiat kirjataan ovat kaksi aivan eri asiaa. Yleensä lastensuojelussa – ja yleensä myös peruskoulussa – sillä peitetään opetuksen tason romahtaminen mutta asiaa voi käyttää luovasti toisinkin päin.

Asia alkoi edetä ja pari joukkoon kuuluvaa yrittäjää kävi tapaamassa kunnanjohtajaa. Kepuvetoisen kunnan johtaja oli kepulaisuudestaan huolimatta järkevä ja asiallinen mies. Hän totesi että muutamat jäärät valtuustossa eivät sinänsä olisi mielissään että kuntaan tulisi huomattava määrä mitä todennäköisimmin perussuomalaisten äänestäjiä. Toisaalta hän tajusi että tulijat rekisteröisivät huomattavan määrän toimivia ja tuottavia yrityksiä kuntaan. Tuottaen nettoveroa. Nettoveroa, jota kunta epätoivoisesti kaipasi. Tässäkin asiassa raha puhui.

Kun kunnanvaltuustossa puhuttiin kyläkoulun myymisestä hintaan yksi euro eivät kepujäärätkään panneet vastaan. Pari vihreitten valtuutettua vastusti todeten että tämän kaltainen toimintahan on selvää sissisotaa monikulttuurisuutta vastaan ja voidaan tulkita täysin avoimeksi rasismiksi. Vihreille todettiin että pitäkää te ämmät kerrankin turpanne kiinni. Konkurssikypsään kuntaan on tulossa huomattava määrä nettoveronmaksajia. Lisäksi perustettavaan yksityiskouluun olettaisiin oppilaiksi myös kyseisen kylän lapset. Ilman mitään erillistä maksua.

Lupien saaminen meni varsin jouhevasti. Kun asiassa hieman taktikoitiin. Asialle laitettiin nimenomaan ryhmittymän naiset ja koko viritelmän pohjaksi perustettiin Koulusäätiö Sateenkaaren Pää. Se kuulosti sopivan edistykselliseltä ja kun opetussuunnitelmat näyttivät täysin protokollan mukaiselta ei lupien saamisessa ollut ongelmaa. Yksityiskouluhan ei sinänsä saanut vaatia koulumaksuja vaan sen pitäisi toimia julkisen rahoituksen turvin mutta tarvittava rahoitus kerättiin perustetun säätiön kautta. Nykyistä yhteiskuntaa haluttiin sotkea projektiin mahdollisimman vähän.

Eihän projektia Sateenkaaren Pääksi sanonut kukaan, vaan sen nimeksi oli jo alussa muotoutunut Eden. Eikä suotta. Kun ryhmittymän perheet aloittivat pienen kunnan ehkä suurimman muuttoliikkeen vuosikymmeniin niin kyseinen pieni paikkakunta, ja varsinkin se kylä, jonka kyläkoulun he olivat ostaneet muistutti pääkaupunkiseutuun nähden paratiisia. Osa edeniläisiä osti kaikki mahdolliset talot kylästä sekä ympäröivistä kylistä ja osa asui paikkakunnan pienen keskustan reunamilla. Sielläkin oli asuntoja pilkkahintaan myynnissä.

Oppilaat – erityisesti keskustasta – pitäisi tietysti jollain tavoin kuljettaa kouluun mutta sitä varten palkattiin – myös pääkaupunkiseudulta – talonmies-vahtimestareiksi kaksi kokenutta vartijaa. Aamulla he kiertäisivät pikkubussilla hakemassa oppilaita ja koulupäivän ajan taas toimisivat yleisinä turvallisuuden ja järjestyksen takaajina. Sinänsä oppilaat tuskin itse aiheuttaisivat häiriötä mutta Edenissä ajateltiin että varmuus aina paras. Olivathan he tottuneet että pääkaupunkiseudun kouluihin oli alkanut tulla kutsumattomia vieraita joiden äidinkieli ei ollut suomi.

Kun käytössä oli rahaa, organisointikykyä ja häikäilemättömyyttä niin asia eteni nopeasti. Koulu aloitti syksyllä lukuvuoden. Vuotta sen jälkeen kun asiasta oli porukalla sovittu. Oppilaat, eli hankkeeseen osallistuvien lapset olivat tilanteeseen enemmän kuin tyytyväisiä. Toki he kaipasivat pääkaupunkiseudulle jääneitä kavereitaan mutta tilalle tarjottu rauha ja turvallisuus merkitsi enemmän. Toki he tajusivat olevansa etuoikeutettuja vanhempiensa vaurauden vuoksi ja Ilarikin huomasi omissa lapsissaan tietyn kovuuden jota hänessä itsessään ei lapsena ollut. Se oli kehittynyt tämän pitkään vallassa olleen itseään edistyneenä pitävän feministisen ja monikulttuurisen yhteiskunnan aikana. Ilarin 14-vuotias tytär Laura oli kiteyttänyt asian isälleen:

- Se on isä niin, että kun tämä systeemi ei enää välitä meistä ja keskittyy kulissien ylläpitämiseen niin ihmisten täytyy silloin pitää itse huolta toisistaan. Kaverini jäävät sinne tuontitavaran rääkättäväksi mutta minä en koe yhtään huonoa omaatuntoa siitä että olen veljeni kanssa täällä. Jos me oltaisiin siellä rääkättävinä niin ei se auttaisi kavereitanikaan yhtään. Onneksi sinä ja äiti olette onnistuneet urallanne. Kiitos, että annoitte meille tämän mahdollisuuden. Kaunista tämä ei ole mutta mitä kaunista tässä maassa enää muutenkaan on. Me synnyttiin tähän pelkoon. Nyt me päästään siitä pois.

Ilari katsoi tytärtään ja tuumi että hänestä tulee aikanaan paljon kovempi jätkä kuin mitä hän koskaan itse oli edes uneksinut olevansa. Ja hän tajusi myös että hän saattoi antaa vain rahaa. Tytär saattaisi joskus tehdä tekojakin.

Eden vaikutti paratiisilta mutta paratiisin ihmiset ajattelivat myös että kuinka turvallisuutta pidetään yllä tulevaisuudessakin. Jos tulevaisuudessa se, mikä sai rauhassa riehua pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella saisi päähänsä levitä tännekin. Vastauksen siihen antoi pari vuotta aikaisemmin armeijasta eläkkeelle jäänyt majuri joka oli vaimonsa kanssa remontoinut kylässä olevan kesämökkinsä ympärivuotiseksi ja muuttanut sinne pysyvästi. Edeniläisten kokouksessa hän sanoi:

- Sinänsä meidän kaikkein suurin puolustuslinjamme on se sata kilometriä metsineen ja peltoineen jotka erottavat meidät Helsingistä. Ei rikastus tänne halua eikä uskalla tulla. Tyhjyys on paras suojamme. Mutta koska tulevaisuudesta ei koskaan tiedä, niin minulla on muutama ehdotus…

Ja ehdotuksia kuunneltiin. Majuri evp sattui olemaan myös virallinen ampumakouluttaja. Jolloin ampumaharrastuksen seurantapöytäkirjat saatiin täytettyä varsin luovalla tavalla. Apuna hänellä oli muutamia muita evp kapiaisia. Näitä pöytäkirjojahan poliisi vaati lupia myöntäessään. Niinpä Ilarikin osti itselleen .22 kaliiberin Baikal Margo-pistoolin. Ei mikään Dirty Harryn ase mutta vittumainen sen kuula olisi mahastaan kaivaa.

Majuri kehotti myös edeniläisiä suorittamaan metsästäjäntutkinnon. Majuri kuului paikalliseen metsästäjäseuraan joka oli oppinut pois vanhasta jäykästä ajattelusta jonka mukaan vain manttaalia tarjoavat jäsenkokelaat otettaisiin jäseniksi. Seurassa tajuttiin, että tulijoissa oli uutta ja tarpeellista talkoovoimaa jo pahasti ukkoontuvaan porukkaan.

Ilarikin suoritti tutkinnon ja innostui metsästyksestä ostaen siihen tarvittavat aseet. Innostusta lisäsi hänen 12-vuotias poikansa Lauri joka oli vielä isäänsä innokkaampi. Koko ikänsä kaupungissa asunut poika oli löytänyt jotain, joka hakkasi älykännykät ja videopelit mennen tullen. Ilari kulki metsässä edellä haulikon ja repun kanssa ja pitkäksi venähtänyt Lauri kantoi selässään ylpeänä luodikkoa. Saalista ei ollut tullut kuin yhden kerran. Ilari tunnusti olevansa pyynti- ei saantimies. Mutta istuminen nuotiotulilla pojan kanssa oli jotain, mitä hän ei olisi koskaan uskonut kokevansa. Umpikaupunkilainen kun oli itsekin.

Kyseinen evp majuri järjesti myös tiettyä organisoitumista ja harjoittelua. Mistään suojeluskunnasta ei ollut kysymys mutta majuri oli kehittänyt kännyköitten kautta toimivan hälytysjärjestelmän jota oltiin pariin kertaan kokeiltu. Järjestelmä oli toiminut ja hälytyksen myötä suurin osa miehistä oli kokoontunut hälytyksen mukaiseen paikkaan. Ilman aseita. Eihän ketään voinut kieltää kokoontumasta. Ei se laitonta ollut.

Hälytystä oltiin kokeiltu myös kerran tosi toimissa. Paikalliset olivat kertoneet että vaikka alueella ei etnisesti edistyksellistä häiriötä ollut koskaan niin joistain entisen itäblokin maista, ehkä Romaniasta tai Liettuasta oli alueella liikkunut murtovarkaita. Kerran eräs kylän asukas oli bongannut tällaisen epäilyttävän auton. Romanian rekistereillä. Hälytyksen jälkeen auton perään oli nopeasti ilmestynyt toistakymmentä kyläläisten autoa jotka olivat seuranneet autoa tekemättä mitään. Se oli riittänyt, viesti oli ymmärretty. Auto oli tehnyt uukkarit ja kadonnut paikalta.

Edenin miehet olivat pääosin jo keski-ikäisiä ja suurelta osalta ylipainoisia ja ei mitenkään kovakuntoisia. Mutta asenne niistä kaupunkiajoista oli muuttunut. Siksi tuohonkin saatto-operaatioon lähdettiin epäilemättä. Ajatuksella että kun me perkele ollaan rakennettu oma Edenimme niin sitä te käärmeet ette pilaa. Teidät ajetaan pois.

Ilari tumppasi tupakkansa ja kuunteli vielä hetken ympäröivää hiljaisuutta. Tuntien ilon seassa edelleenkin sen huonon omatunnon pistoksen. Hän tiesi että samanlaisia Edeneitä oli rakennettu useampiakin. Kaikki samanlaisia ihmisiä kuin tämänkin Edenin asukkaat. Ihmisiä joilla oli rahaa, suhteita ja sitä myötä mahdollisuus. Suurimmalla osalla ihmisistä sitä ei puolestaan ollut.

Ilari ajatteli, että se täydelliseen tasa-arvoon ja yhtäläisiin mahdollisuuksiin pohjautunut koulu-uudistus joskus silloin 1970-luvulla oli varmaan jonkin aikaa toiminutkin. Mutta se ei ottanut huomioon monikulttuurisuuden vaikutusta. Vaikutusta joka muutti koulut kaaokseksi ja anarkiaksi. Ja sai aikaan sen, että tasa-arvoisesta koulujärjestelmästä siirryttiin yksityiskoulujen aikaan. Yksityiskoulujen, joihin vain varakkaiden lapsilla oli mahdollisuus. Utopistit olivat tehneet Suomesta vanhakantaisen Englannin. Englannin, jossa hukattiin valtavan paljon lahjakkuutta koska hyvin moni nuori ei rääkättynä viitsinyt edes yrittää.

Sisälle taloonsa palaava Ilari tuumi vielä että kai ne ihmiset tätä halusivat kun olivat äänestäneet samat naamat ja samat utopistiryhmät valtaan kerta toisensa jälkeen. Tajuamatta että noiden utopistien toimet koskivat heihin itseensä kaikkein ankarimmin.


26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olihan taas pitkästä aikaa onnellinen tarina, tuli oikein vedet silmiin liikutuksesta, kiitos. Näin se tulevaisuus rakennetaan, vähän kerrassaan ja pienin askelin, mutta päättäväisesti ja yhdessä, vaikka välillä erimieltä asioista ollaankin.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Voisi olla kuvaus kotikyläni Alavieskan Someronkylän koulusta ja kylästä ym. mutta kun ei ole. Kylä on ihan henkitoreissaan. Kaikki pois, joku vielä siellä elää ja asuukin, mutta vain joku ja kuinka kauan?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Tuossa voi olla Suomen tulevaisuus joka meidät pelastaa. Rauhoittaa mukavasti mieltä valtamedian Nato Nato Nato uutisoinnin väliin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Terho Hämeenkorvelle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kiitokset. Tietysti tässä aikuisten sadussa oli myös se surullisempi puoli.

Terho: Tämä on tilanne hyvin monessa kylässä ja pienemmissä kunnissakin. Vähän isommissakin. Asuntoja olisi myynnissä hurumykke ja pilkkahinnalla vaan ei ole ostajia. Eikä paikkakunnalla oikein asujiakaan. Se on suuri sääli.

Ano2: Kiitokset sinullekin. Minähän blogissa keskityn siihen että vaikka epäilemättä Ukrainan sotakin loppuu joskus, niin meillä on edelleenkin näitä aivan itse aiheutettuja ongelmia.

Joppos123 kirjoitti...

Anolle jota Natokeskustelu ahdistaa. Kun Ukrainan savotta on ohi ja Venäjä saa taas joukkonsa taistelukykyiseksi niin ilman Natojäsenyyttä on sillä naapureina Kazakstan, Georgia, Kirgisia ja Suomi.
Kolme ensimmäistä kun on "kansanäänestyksellä" liitetty puten imperiumiin niin kuvitteleeko joku aikuisten oikeasti, että puolueeton Suomi jätetään rauhaan?
Mielummin taistelen Natoliittolaisten tukemana kuin yksin ryssää vastaan.
Se aika koittaa joka tapauksessa lähitulevaisuudessa.
Onhan ryssän kenut ihan julkisesti hehkutelleet kuinka Suomenkin aika koittaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Natosta on keskusteltu tässäkin blogissa muualla yllin kyllin. Tämän postauksen aihe liittyi siihen, kuinka suomalaiset ovat hankkineet itsensä kuseen järjettömällä maahanmuuttopolitiikallaan ja siihen liittyvällä sinisilmäisellä humanismilla.

QroquiusKad kirjoitti...

Eden on ehkä huonosti valittu nimi Onnelalle:
muistammehan miten sille ensimmäiselle Edenille kävi.

Ennen pitkää tuollakin joku nuori nainen tulee niin Älykkääksi, että kyllästyy tylsään turvallisuuteen ja haluaa sihisevää säpinää.
Eikä hänelle tietenkään kelpaa lähteä sinne Säpinälään, vaan hän ryhtyy runon nimihenkilön fempsaversioksi Riikkä Riähkäksi, johdattaen säpisijän Edeniin.

Yleensäkään ei tuhomaahanmuuttoa ole mitään järkeä kuvitella hoitavansa menemällä piiloon kuin pupu pensaaseen.
Kyllä se uusuomalaisuus sinnekin tiensä löytää, ja jos paikallinen suojelukaarti sen torjuu, valtion väkivaltakoneisto palaa asiaan ja pistää Edenin takaisin monikulttuuriseen ruotuun.

Eikä se tuppukylä ole mikään Rauhan Onnela, paitsi jos sinut katsotaan Kelvolliseksi kyläaatelin silmissä;
jos olet Vääränlainen, se tuppukylä on väkivaltahelvetti, jota ei voi paeta kuin muuttamalla mahdollisimman kauas.

Kokemusta on;
jouduin asumaan lapsuuteni ja nuoruuteni sellaisessa sukurutsatun kyläaatelin hallitsemassa eläintarhassa, ja elämänlaatuni parani tuhat prosentteja muutettuani intin jälkeen etelän Kivikyliin, joissa vallitsee Suomen laki ja yhteiskuntajärjestys Janten lain ja kyläaatelin terrorivallan sijasta!

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Virta ei vie tällä hetkellä Nurmijärveä pitemmälle, mutta onhan se sinällään jo Helsingistä poispäin.
Minä nykyään ohikulkiessa aina katson, onko talossa savupiippu. Lähes aina on.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, on tässä keskusteltu mun siskosta Lady of the Housen kanssa, siis natostaan. Että kauankos se vielä viihtyy mansen keskustassa.

Mutta asiaan, Tämmöinen idea ostaa kämppiä syrjäkyliltä ei ole uusi, ei ollenkaan. Kaikenmaailman hipit ja soittelijat ja kankaantuhrijat ja pölkynveistelijät on harrastellu vuosia tämmöistä. Työpaikassa, noin vuonna 2000 tuli muodiksi muuttaa noin 70km päähän. Siellä oli koulukin kaupan, kävin katsomassa. Oli lian kallis kuntoonsa nähden. Mutta mökki löytyi hieman kauempaa, iso määräala ja liuta rakennuksia. Ostin oitis, oli kallis mutta hintansa arvoinen. Yksi työkaveri hommasi hieman lähempää tavallisen kesämökin. Ja mun exsä osti maatalon keämökiksi & eläkeasunnoksi. Ja muutama muu työkaveri kävi ihmettelemässä samalla seudulla edullisi taloja. Luokkaa 50 - 100 neliötä, hehtaari tai pari tonttia, parikymppiä kipale. Isoa tietä pitkin pääsee melkein perille mutta talot ei näy tielle. Muutama kulkija käy samalta suunnalta työssä, minä vain kesällä, kesämökiltä nääs. Mutta kai sinne korvenreunaan muutti viisi-kuusi perhettä, samaan kuntaan, maakunnan rajalle.

Nuorisolle se on toki kurja seutu, ei ostareita - paitsi sokkari / K-kauppa. Eikä muuta aktiviteettia kuin sienestys ja marjastus syksyllä, veneily ja kalastelu kesällä, hiihtely ja ulkoilu talvella. Netti tietysti toimii ympäri vuoden mutta nappeja ja tuohoa ei ole saatavilla, eikä kaljaakaan kehtaa yrittää ostaa tutulta täti kaupantätiltä. Plääh.

No, mopolla sopii päristellä ja mönkijällä ja traktorilla mutta ahmettia tai mehmettia ei näy mailla eikä halmeilla.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ottiatuota, kaikille natointoilijoille ja putinin trolleille. Käykääpä lukemassa sieltä Suomenlinnan kunikaanportilta ne sanat, ja lukekaa ne ajatuksen kanssa, jos osaatte. Tämä Yrjön tarina tarkoittaa juurikin sitä samaa kuin ne sanat siellä Seiso omillasi äläkä luota vieraan apuun. Näin tämänkin tarinan ihmiset tekivät.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kysymyshän ei ole lainkaan, tuleeko näin tapahtumaan, vaan milloin näin tapahtuu. Vuosi, kolme vai kymmenen vuotta? Tosin tärähtäneistö ryhtyy parkumaan, but so what? Vastata voi erästä teinipimua mukaillen lontoon murteella: hau dear juu. Itsepähän olette sopan keittäneet.

Itse erehdyin kerran äänestämään vihreää ehdokasta nuoruudessani, mutta tätä kehitystä en ole tilannut. Voin pestä käteni Pilatuksen tavoin.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllä se Vieraan Apu suomalaisillekin kelpasi edellisessä sodassamme.
Kummasti se varmasti kelpaa myös sitten, kun Putler kääntää katseensa Suomeen täynnä raivoa ja kostonhimoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Catilinalle, Pyssymiehelle, Huru-ukolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Yritä ottaa kirjoitus aikuisten satuna. En minä jaksa aina kirjoittaa pelkkiä ”kaikki menee totaalisesti päin helvettiä”-kirjoituksia, Ja vaikeaa minullakin on ollut lapsena mutta en minä pienten kylien ja kuntien ihmisiä siitä joka ainoaa tuomitse. Pelkkien omien kokemusteni nojalla. Mitä tulee tuohon Nato-asiaan niin en minä halua, että joka ainoa kirjoitus muuttuu Nato-kirjoitukseksi. Puolesta eli vastaan. Jos niin alkaa käymään, niin rupeaa olemaan ihan sama että lopetanko.

Catilina: Joo, kehyskuntiin se virta on suuntautunut. Etätyön lisääntyessä mahdollisesti pidemmällekin.

Pyssymies: Kiitos huomioista. Noitten asunnoksi hankittujen kyläkoulujen kanssa on tietysti se ongelma että neliöitä on paljon ja lämmitys käy pirun tyyriiksi.

Huru-ukko: Joo, niin kuin olen sanonut ennenkin, minun blogissani on muutakin kuin Natoa.

Tapsa vaan: Jossain mittakaavassa tuota varmasti tapahtuu ja on tietysti jo tapahtunut.

QroquiusKad kirjoitti...

En kyllä mielestäni tuominnutkaan joka ainoaa tuppukylää asukkaineen, muistutin vaan että sellaisiakin kyliä on, joissa ei muualta tulleen ole hyvä eikä turvallinen olla.
Olenkin oikeastaan jäävi kommentoimaan näitä sinänsä erinomaisia kirjoituksia, koska omat kokemukseni rajoittavat katsantokantaani oleellisesti.

Enkä muuten tainnut mainita nelikirjaimisesta lyhennyksestä mitään, kunhan vastakommentoin yleisellä tasolla veli Huru-ukolle.
Kirjainasia saakoon tällä puhella loppua toistaiseksi tähän osaltani.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Asia selvä. Tuumailin vaan että sinun pessimismisi on mennyt vielä huomattavasti pahemmaksi kuin minun. Tosin kyllähän nykypäivä sitä pessimismiä ruokkii.

Anonyymi kirjoitti...

Ne koulut, niissä on tilaa hienosti mutta kun ne on rakennettu kauan sitten, niin kaikki putket, letkut ja reiänreunat pitää uusia. Ja niistä löytyy kaikenlaista yllättävää. Siksi niistä ei voi maksaa niin paljoa kuin myyjät kuvittelevat. Tonteilla on tilaa mutta kaikki eivät tajua, että se entinen koulu on entinen, eikä se piha ole enää kyläläisten käytössä. Eikä ne halvat talotkaan ole ihan syyttä halpoja, osa on seisonut tyhjillään kylmänä vuosia, remppaa riittää, Ja yllättäen syrjäkylältä on matkaa rautakauppaan paljon, kun timpuri hakee sopivan saranan kaupasta, menee matkaan pari tuntia. Tulee hintaa saranan vaihdolle.

Mutta jäi multa ostamatta pari helmee, emes 13 000,-, 60 + 40 neliöinen talo, kaksi kerrosta, 40 + 80 + 20 neliötä ulkorakennusta, sauna ja kolme hehtaaria peltoa ja pari metsää. Hyvät, terveet hirsirungot. Mutta kun en ehdi fiksata, enkä tarvinnut kun mökki oli jo hommattuna. 50km tampereelle, kolme kilometriä isolle tielle. Nyt siitä olis saanut varmaan 100 000:- pikkusen laitettuna mutta kun en ehdi, niin en ehdi. Ja tämmösiä on maaseutu täynnä, lankomies niitä fiksaa ihan ammatikseen, ostaa, fiksaa ja vuokraa tai myy. Ihan niin kuin minäkin tein takavuosina, nyt on oikeiden töiden kanssa liian kiirettä mutta mistä sitä tietää mitä teen parin vuoden kuluttua.

Mutta yksiö tesomalta tai jakomäestä voisi vaihtua taloonsyrjän taustanperän takaa, verkon kautta tekee etätöitä ilman autoakin. Ja potut, porkkanat ja kessut saa omasta pihasta. Tähdet näkyy taivaalla, ei katuvalosaastetta, eikä naapurista kuulu kenkien kopinaa, eikä musiikin jytkettä.

Pyssymies
a.

Anonyymi kirjoitti...

QK
Kyllä sitä vieraan apua voi ottaa vastaan jos sitä saadaan. Siis JOS, sehän nähtiin viimeksikin, että se apu oli JOS!!! Sitä tarkoitin, että pitää olla itsellä nurkat kunnossa. Kuten tässä Ykän tarinan porukoilla.
Ja Yrjö, mukava lukea sinulta näitäkin juttuja joissa on kaikesta huolimatta positiivinen pohjavire. Että me kuitenkin selvitään, ainakin jotenkin, kunhan ei jäädä tumput suorina ihmettelemään.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Yleensäkin koulun kunnostaminen asuinrakennukseksi on työlästä. Helpommalla sinänsä pääsee jos ostaa syrjäseudulta omakotitalon. Niitä on myynnissä paljon eikä hinnat päätä huimaa. Sillä Jakomäen yksiölläkin ostaa melko hulppean torpan.

Huru-ukko: Kiitokset. Ja joo, omatkin nurkat täytyy pitää kunnossa. Ja meillä on paljon kunnostettavaa. Onhan se maanpuolustusta sekin. Kun pitää maan siinä kunnossa että sitä haluaa puolustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mielummin luen tällaisia positiivista tulevaisuutta tarjoilevia juttuja kuin synkkyyttä uhoavia ja mielenrauhan tuhoavia kertomuksia. Niitä ja niistä kun saa ihan tarpeeksi uutisten sekä hallituksen ja eu:n suunnitelmien muodossa.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Tällaisia on mukava sinänsä kirjoitella. Varsinkin kun uutistarjonta ja hallituksen sekä EU:n edesottamukset alkavat muistuttaa kauhuleffaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Jakomäen yksiölläkin ostaa melko hulppean torpan." Juu, ja arvaa minkälaisen kämpän työkaveri osti tesoman kolmiollaan. Rahaa jäi vielä autoonkin, itelle ja muijjalle. Työmatka on toki pitkä muttei sitä ole tarvis joka päivä ajaa.

Ja mukulat on kuulemma innoissaan kun tekevät syksyisin bisnestä keräämällä sieniä, iskä ja äiskä myy töissään työtovereilleen. Ja mukulat naapureille, jotka eivät enää jaksa kulkea metsissä.

Pyssymies

Ukkeli kirjoitti...

Tuohon suuntaan tuuli puhaltaa. Eliitti on tehnyt selväksi hallintoalamaisilleen, ettei sitä kiinnosta kuin oman uran edistäminen.

Kun olen kehitystä seurannut vuosikymmeniä, niin ihmettelen edelleen, eivätkö nämä tajua, ettei kaikille riitä pelastusveneitä, jos yhteiskunta romahtaa. Siis tarkoitan eliitin jäseniä. Mihin nämä iirissuomelat ja emmakarit kuvittelevat pakenevansa? Vai odottavatko, että toksinen maskuliinisuus sitten tulee ja pelastaa heidät prinsessaleikkiensä seurauksilta.

Hiljaiseksi ja vihaiseksi vetää. Koko Suomi oli kerran tuollainen Eden. Varmasti maaseudun kylissä sattui ja tapahtui kaikenlaista, mutta elämä oli ennustettavaa, eikä tarvinnut pelätä muuta kuin hallan vievän elon. Sekin pelko väheni 1900-luvulla, kun koneet ja lannoitteet paranivat.

QroquiusKad kirjoitti...

Katsos veli Ukkeli, kun ne pelastusveneet on nimenomaan varattu Pikku Emmukalle, Iiris Rukalle, Manna Sariinille ja muille Suomen Feministisen Tasavallan itsevaltaisille vaginallisille ja peniksellisille johtajattarille.

Muut saavat jäädä hukkumaan heidän kikattaessaan ja papattaessaan loittonevissa pelastusveneissä, joita soutavat heitä palvovat soijapojat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Ukkelille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Joo, kun mennään suurten kaupunkien ulkopuolelle niin siellä on totaaliset ostajan markkinat.

Ukkeli: Eliittiä kiinnostaa oman uran lisäksi oman mielettömän utopistisen mission toteuttaminen. Tämä koskee nimenomaan vihervasemmistoa. Suomi oli omanlaisensa Eden vielä 1980-luvulla.

Qroquius Kad: Minä vaan en tiedä, että minne ne pelastusveneet oikein menevät. Tällä menolla kas kun ei romahda vain Suomi, vaan koko läntinen Eurooppa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä. Tuli hyvä mieli. Kahden pienen äitinä, ja pk-seudulla asuvana, ahdistaa jo ajatella kouluasioita. Kyllä aina löytyy jokin keino.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, kiitokset sinullekin ja voimia eloon sinne pk-seudulle täältä syrjäseudulta.