maanantai 27. kesäkuuta 2022

ME VIHELIÄISET ÖYHÖTTÄJÄT

Kun ottaa huomioon sen seikan että Suomen laki ei edes tunne käsitettä vihapuhe niin valtakoneisto uhraa siitä huolimatta jatkuvasti huomattavan määrän rahaa, aikaa ja vaivaa sen hiljentämiseen. Tuoreimpana esimerkkinä valtioneuvoston (moneskohan?) tutkimus jota Helsingin Pravda otsikoi komeasti:

Tällaisia ovat somen viheliäisimmät öyhöttäjät: Ideologisesti motivoituneita on vähän, mutta heillä on paljon vaikutusvaltaa.

Tutkimuksella on ollut erinomainen virkakyöstejä työllistävä vaikutus sillä ”Tutkimus toteutettiin Jyväskylän yliopiston nykykulttuurin tutkimuskeskuksen, Tampereen yliopiston mediatutkimuksen ja Poliisiammattikorkeakoulun tutkijoiden yhteistyönä. Tutkimuksen ohjausryhmään kuuluivat edustajat sisäministeriöstä, oikeusministeriöstä ja opetus- ja kulttuuriministeriöstä.”

Uutisen mukaan tutkijat määrittelivät vihapuheen juuri niin kuin samanlaiset tutkijat ovat määritelleet noin n kertaa mutta uutisessa löytyy kappale, joka kertoo paljon:

He korostavat, että vihapuhe ei tarkoita vihaista puhetta eikä sitä aina tuoteta tunteiden vallassa. Vihapuhe voi olla hyvinkin viileää ja järkiperäistä.

Voiko järkiperäinen – eli siis perusteltu – kirjoittaminen olla tuomittavaa vihapuhetta? Miksi sellainen halutaan kieltää? Siksi, että ei valtakoneistoa pelota öyhöttäminen vaan faktat. Toistan jälleen ne lauseet, joka tällaisista tutkimuksista aina puuttuu:

Valtiovallan, poliittisen eliitin ja virkakoneiston toiminnan perusteltu arvostelu ei voi olla vihapuhetta eikä sitä tule kieltää. Tähän perusteluun arvosteluun tulee kuulua myös maahanmuuttopolitiikka.

Ja sitä lausetta ei tässäkään tutkimuksessa taatusti ole. Sen sijaan asian uutisoinnissa on se tuttu paradoksi:

Vihapuheella on vakavia seurauksia: se kaventaa sananvapautta vaientamalla joitain ihmisiä, ja sitä kautta se uhkaa avointa yhteiskunnallista keskustelua ja jopa demokratiaa.

Eli tutkijoiden mukaan avointa yhteiskunnallista keskustelua tulee puolustaa rajoittamalla avointa yhteiskunnallista keskustelua. Tulee edelleenkin muistaa että termi vihapuhe on blankotermi jonka määrittelyoikeus on vain oikeuteen vihityillä poliittisilla ryhmittymillä. Kun tutkiskelijat sanovat ”joitain ihmisiä” niin epäilemättä he tarkoittavat toimittajia jotka ensin kirjoittavat tunteellista julistusta, saavat paljon perusteltua ja kyistä palautetta ja sen jälkeen uhriutuvat valittaen että heidät yritetään vaientaa.

Uutinen jatkuu komeasti. Tulee vähän, no, gangsterileffan tuntua:

Analyysissään he päätyivät siihen, että verkkovihaa tuotetaan sekä spontaanisti että organisoidusti. He vertaavat somen verkkovihaa luonnon ravintopyramidiin.

Verkkovihan ekosysteemin huipulla ovat muutamat harvat “suurpedot”. Heidän tuottamaansa vihaa levittävät suurten saalistajien liepeillä aktiivisesti toimivat ”pikkupedot”, joita suurpedot myös yllyttävät esimerkiksi joukkoistamis- tai maalittamiskäskyillä.

Pyramidin leveällä pohjalla ovat lopulta kaikki, jotka lukevat tai kuluttavat vihaviestejä.

Tutkijat eivät tajua tai eivät välitä siitä tosiasiasta että kaikki nuo henkilöt – minäkin vissiin jonkinlaisena ”pikkupetona” – ovat ihmisiä jotka ovat aivan perustellusti huolissaan maamme tilasta. Esim.  monikultturismin seurauksista, ilmastohysterian seurauksista tai perinteisen perhemallin rapauttamisesta. Näinpä heidät pitää esitellä kuin jonkinlaisena ’Ndranghetana joka toimii salassa ja vahingossakaan ei kerrota että keitä tai mitä he ovat ja mistä heidän tekstejään löytää.

Ei tietenkään kerrota, sillä sehän houkuttelisi ihmisiä lukemaan ja huomaamaan että eihän tässä valtakoneisto yritäkään vaientaa mitään vihapuhetta. Se yrittää vaientaa faktoja. Ja ihminen saattaa myös huomata että niin sanotun vihapuheen vastustaminen tarkoittaakin vastuullista valehtelemista. Saattaapa ihminen jopa kysyä itseltään että minkälainen järjestelmä pohjautuu valheeseen.

Viheliäinen pikkupeto Ykä öyhöttää vihaa ja pyrkii myrkyttämään kuuliaisten hallintoalamaisten sieluja?

Palataanpa muuten tuohon Helsingin Pravdan otsikkoon eli ”Tällaisia ovat somen viheliäisimmät öyhöttäjät”.

Eikös tuo täytä vihapuheen määritelmän? No ei tietenkään koska sen esitti oikeaan poliittiseen viitekehykseen kuuluva valtamedia. Sillä eihän kyse ole siitä, mitä sanotaan vaan siitä, kenellä on oikeus sanoa.

Jatketaan vielä hetken aikaa toisella vihapuheen vastaisella esitaistelijalla eli Raija Toiviaisella. Josta kirjoittaa puolestaan Yle joka käy Hesarin kanssa ankaraa kamppailua siitä kumpi hysteerisimmin julistaa epistolaansa.

No, kyseinen Toiviainen vetää kerralla mutkat komeasti suoriksi ja laittaa suomalaisten – hänen vihapuheeksi tulkitsemansa – kirjoitukset ja Ruandassa, Jugoslaviassa sekä Ukrainassa tapahtuneet siviilien joukkomurhat samalle viivalle. En tiedä, että vaadidtaanko korkeaan virkaan pääseviltä ihmisiltä totaalinen suhteellisuudentajun puuttuminen mutta ei siitä näytä haittaakaan olevan. Ylen uutisen otsikossa on Ylelle tyypillinen paradoksi jota se ei tosin tajua paradoksiksi:

Valtakunnansyyttäjä Toiviainen: Vihapuheen salliminen on tien alku – sen päässä odottaa väkivalta.

Me suomalaiset ”vihapuhujat” vastustamme avoimesti tuontitavaran suomalaisia kohtaan jo kohdentamaa ja koko ajan jatkuvaa väkivaltaa. Toiviaiselle ja hänen hengenheimolaisilleen meidän suomalaisten sanoma sana on pahempi kuin meihin tuontitavaran kohdistama väkivalta.

Ja näitä hengenheimolaisia riittää. Ihmisiä jotka vetävät mutkat suoraksi ja tekevät, totanoin, tiedostavia kytkentöjä ja johtopäätöksiä koska heidän epistolansa ei muuta salli. Tuoreimpana esimerkkinä tämä tapaus jossa islamilainen jätkä ampui kuujumalansa nimissä ihmisiä Oslossa. Ja minkälaisia johtopäätöksiä siitä täällä tehdäänkään? No, tässä yksi:

No, hyvää alkanutta viikkoa. Meille viheliäisille öyhöttäjille ja myös puhdassieluisille epistolan julistajille.


36 kommenttia:

Historix kirjoitti...

Hyvää viikonalkua Ykälle myös! Tämä erityisavustaja Anna, valtakunnansyyttäjä Raijaa unohtamatta, alleviivaa ja korostaa uusimmassa bloggauksessani esille tuomaani viestiä: naiset eivät pysty ymmärtämään yhteiskunnallisia syy ja seuraussuhteita. Heitä on kuitenkin yhä enenevässä määrin julkisen hallinnon tehtävissä. Ja siitä seurauksena meillä on läjäpäin surkeita esimerkkejä heidän älyttömyyksistänsä, epäonnistumisistansa, silkasta valehtelusta/historian vääristelyistä tai loogisista kuperkeikoista, joita Ykäkin on tuonut vuosien varrella esille.

Naisten osaamattomuus/hyväuskoinen lapsellisuus yhdistettynä korruptoituneeseen, kansalaisiille pahaa tahtovan eliitin toimiin, osin kansan selän takana, muodostavat demokratia- ja sananvapausvajeen sekä myös turvallisuusuhan meille tavan tallaajille. Eikä ainoastaan uhan, vaan se on monen kohdalla jo muuttunut kipeäksi konkretiaksi.

"Minun mielestäni vapaaksi yhteiskunnaksi voidaan sanoa järjestelmää, jossa on turvassa, vaikka onkin vihattu" Adlai Stevenson

Pauli Vahtera kirjoitti...

Humanitäärisen maahanmuuton salliminen oli tien alku – sen seurauksena meillä on väkivalta suomalaisia kohtaan. Järkevät suomalaiset näkevät muutoksen kriittisesti. Heidän some-kirjoitustensa tarkoitus on palauttaa rauha Suomeen.

Tänään julkaisen blogin siitä taloudellisesta ahdingosta, johon hallitusten tekemät päätökset ovat Suomen saattaneet. Päivitetyn laskelman mukaan 73 % valtion velasta aiheutuu humanitäärisestä maahanmuutosta ja kehitysavusta. % on laskenut, koska velan määrä on tyttöhallituksen toimien takia huimasti noussut.

Jotain hyvääkin. Järkytykseni poistui kun Colorado voitti Stanley Cupin.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Sitten kun joku keksii tavan tai keinon, jolla tyhmä ihminen saadaan näkemään ja käsittämään oma tyhmyytensä, kertokaa se toki minullekin.

Tähän ikään en ole sellaista keinoa löytänyt. Ne jotka eivät pysty ajattelemaan järjellä, ovat kaikkien järkivaikutusten ulottumattomissa. Tilanne on kehityskynnyksen kannalta sama kuin lasten suhteen: lapsi ei mitenkään pysty ymmärtämään miten aikuinen ajattelee, mutta aikuisen pitäisi pystyä ymmärtämään lasta.

Kehitys on niin sanoakseni yksisuuntainen perspektiivi. Se voidaan nähdä vain kehityksen suunnasta.

Tilanne yhteiskunnassa on sama kuin noitaoikeudenkäynneissä. Noidan on turha puolustuksekseen vedota järkeen -- jos järjellä olisi jokin rooli, edes syytettä noituudesta ei voitaisi nostaa. Nyt elämme ihan samanlaisessa tilanteessa näiden vihapuhevainojen suhteen. Ihmiset jotka eivät edes tiedä saati ymmärrä sosiologiasta mitään, voivat empimättä julistaa että "vihapuheet johtavat vihatekoihin".

Lakipykälär "kansanryhmä vastaan kiihottamisesta" ja "uskonrauhan rikkomisesta" puhuvat yhteisöistä ja yksilöistä kuin ne olisivat yksi yhteen sama asia. Yhteisön määrittelemiseksi riittää sen nimi. Yhteisöt kuvitellaan eräänlaisiksi suuriksi yksilöiksi. Sen kehittymättömämpää -- lapsenomaisempaa -- sosiologiaa ei voi ollakaan.

On sosiologinen tosiasia, että yhteiskunnassa sensuurin ja "poliittisen korrektiuden" vaikutuksesta syntyy kokonainen puhumattomuuden kulttuuri, jonka ylläpitäminen taannuttaa yhteisömoraalin omantunnonetiikasta normimoraaliin. Tämä taantuminen totalitaristiseen suuntaan on sekin on siis kehityskysymys. Sosiologian klassikoille tällaiset asiat olivat selviä. Nykyisille yhteiskuntatutkijoille ne ovat ylivoimaisten ymmärryskynnyksien takana.

KKi kirjoitti...

Olisikohan niin, että valtamediasto ja sosiaalifemokratia ulvoo vihapuhehöpötystä juuri siksi koska tietävät vihapuhujien olevan oikeassa.

Ei sitä rasismia juurikaan ollut silloin vuonna 0 ASJ (Aika Somalien Jälkeen). Vuonna 1 taisikin alkaa jo olla kun tunkeutujien tavat alkoivat tulla tutuksi. Se lajityypillinen käytös, joka valtamediastosta oli niin ihanaa ja kuplivaa että vauvatkin lentelivät.

Siinä kulttuurin kuplinnassa pienet lajityypilliset rikastavat yllätysrakastamiset olivat ja ovat vain pikantteja erikoisuuksia.

Kyllähän sosiaalifemoraatit ja kepulit kokkareet tietävät neekeröinnin olevab haitallista. Vaan kun se on femokraateille keino osoittaa hyvyyttään ja osalle pulleroimmista toki myös nansojen kostuttamista.
Kökköisille kepulikokkareille taas keino saada aikanaan sosiaaliturva romahtamaan ja sitä myöden kokkareiden unelma 1800-luvun työoloista palaamaan. Kokkareiden unelmahan on saada työpäivän hinnaksi siivu naurista ja maakuoppamajoitus.

Anonyymi kirjoitti...

Täysin häränsilmään osuva analyysi taas Ykältä, ihan omassa päässä tuotettu ja ilman tohtorintutkintoa. Iso porukka sai aikaan jotain ihan muuta. Sellaisiahan saadaan, kun ensin määritellään lopputulos ja sitten kerätään "oikein" ajatteleva sakki sitä toteuttamaan. Vaikka selitykset ja logiikka ontuvat, niin tarkoitus on ainakin pyhitetty. Eihän tästäkään tekeleestä puuttunut muuta kuin äärioikeiston tai persujen syyttäminen suoraan ilman hipaisuakaan kehitysmaista tulevaa väkivaltaa erityisesti tyttöjä/naisia kohtaan. Siihen ei takuulla ole johtanut "vihapuhe" tai kirjoittelu somessa. Viimeinen kuva ja teksti räjäytti potin; eikö huumorintajuttomat ja laput silmillä kulkevat feministit ole vielä saaneet maan asioita tarpeeksi sekaisin??? Onko Li Anderssonin ja kumppaneiden mielestä raiskauksetkin sitä parempaa väkivaltaa?

Mitähän jos kyseisen "tutkimuksen" tehneet jalkautuisivat vaikka joihonkin Helsingin moskeijoihin valantehneen kielenkääntäjän tai tulkin kanssa kuuntelemaan kuinka siellä imaamit ohjaavat laumojaan ja puhuvat vain rauhasta, suvaitsevaisuudesta ja rakkaudesta.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Historixille, Pauli Vahteralle, Seppo Oikkoselle, KKi:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Historix: Se, mitä kerrot naisista pitää valitettavasti paikkansa. Totta, se ei koske kaikkia naisia. On paljon järkeviä ja asiallisia naisia. Mutta heitä ei löydy politiikasta, yhteiskunnallisista tiedekunnista eikä myöskään julkishallinnon korkeista viroista. Joissa viroissa olevat naiset pystyvät kirkkain silmin väittämään että vaara ei ole vaara vaan mahdollisuus ja velvollisuus.

Pauli: Tuo lukema muuten pistää purkan pysähtymään oikein pahemman kerran. Ja onnea Coloradolle sekä erityisesti sen suomalaisille. Tähän saumaan täytyy todeta että se oma alkuperäinen ja pitkäaikainen NHL:n suosikkijoukkueeni ei tule koskaan voittamaan Stanley Cupia. Kas kun se on Hartford Whalers.

Seppo: Olen ymmärrysharjoituksissani pyrkinyt hahmottamaan itselleni miksi nuo ihmiset ajattelevat niin kuin ajattelevat mutta kuinka saada heidät itsensä näkemään se on sitten jotain mikä menee yli kvanttifysiikan.

KKi: Nuo ovat erittäin hyviä ja varmasti tosia havaintoja. Niihin tulee tietysti lisätä kasvojen menettämisen pelko. Jos tietää olleensa Suomelle typeryyttään vaarallinen jo kolmekymmentä vuotta niin harvalla on pokkaa tunnustaa sitä.

Rouva Ano: Sanoisin, että oma analyysisi kyllä osui ihan yhtä lailla häränsilmään. Ja veikkaan, että meillä kummallakaan ei ole akateemista tutkintoa.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän kommentti lainaus
Hallituksemme on todellakin vain maakunnallinen hallintovirasto ja suomalaisen pinna venyy päivä päivältä enemmän. Ja kestää aina uudet haistattelut. En tiedä, mitä kaikkea sen pinnan katkeamiseen vaaditaan mutta sanotaan, että se punavihreä hallitus saattaisi neljän vuoden aikana saadakin sen aikaiseksi.

9. SYYSKUUTA 2017 KLO 23.18
Ei se pinna näköjään suomalaisilla katkea ei.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, vihapuhe on kuin ne suvaitsevaiston ikkunan alla marssivat natsit. Kaikki ovat kuulleet mutta kukaan ei ole nähnyt, periaatteessa pelkkiä blankkotermejä joilla pidetään huoli että omat pysyvät kiltisti ruodussa ja erilailla ajattelevat saadaan tehokkaasti leimattua. Tuo vihapuheen ja vihaisen puheen erottaminen kun onnistuisi ihan oikeussaleja myöten niin voitaisiin puhua jonkinlaisesta sananvapaudesta. Myös vihainen puhe voi olla muuten kuin tunteiden vallassa kirjoitettua, viileää ja järkiperäistä. Lähimmäs vihapuhetta Suomessa päästäneen kun mentäisiin kerran kuuntelemaan mitä imaamit opetuslapsilleen opettavat.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Puupääukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, ei tunnu katkeavan. Ei edes äänestämisen muodossa. En tiedä, mikä sen katkeamisen saisi aikaiseksi. Tulee mieleen teuraalle vietävä karja.

Puupääukko: Olet täysin oikeassa.

Trilisser kirjoitti...

Niin, ehkä suvakkien ajattelun logiikkaa valaisee se, että heille bodatut aggressiiviset muslimimiehet ovat "erityisen haavoittuvaisessa asemassa olevia", joiden arvosteleminen on kriminalisoitava, mutta 8 kk ikäinen sikiö on vain möykky, jonka saa repiä palasiksi kun vaan feministiä voimaannuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Valtiovallan, poliittisen eliitin ja virkakoneiston toiminnan perusteltu arvostelu voi olla vihapuhetta ja se tule kieltää. Tähän perusteluun, rikolliseen arvosteluun tulee kuulua myös maahanmuuttopolitiikka. - No, nyt tämä on korjattu oikeaan muotoon.

”Vihapuheella on vakavia seurauksia: se kaventaa sananvapautta vaientamalla joitain ihmisiä, ja sitä kautta se uhkaa avointa yhteiskunnallista keskustelua ja jopa demokratiaa.” - Eikös tämä ollut perusteluna toiviaisella vaientaa Räsänen Josta toiviainen palkittiin sanavapauden sankarina.

”Verkkovihan ekosysteemin huipulla ovat muutamat harvat “suurpedot”. Heidän tuottamaansa vihaa levittävät suurten saalistajien liepeillä aktiivisesti toimivat ”pikkupedot”, joita suurpedot myös yllyttävät esimerkiksi joukkoistamis- tai maalittamiskäskyillä.” - Tässä on näkyvillä jo NATSIEN käyttämä dehumanisointi-taktiikka, viedään ihmisyys ja ihmisarvo nimittelemällä elukoiksi, natsit vertasivat juutalaisia loisiin, suvaitsevaiset petoihin. Eikö tämä ole vihapuhetta? Miksei muka.

Vihapuheen kieltäminen on tien alku – sen päässä odottaa väkivalta. Jos ei höyryä saa päästellä ulos nousee paine kunnes poksahtaa.

Öyhöttävä hesari vajoaa aina vain alemmaksi, vaikkei luulisi enää voivan. Mutta kylläpä vaan voi.

Mitä ihmettä on muuten kuvassa? Se ei ole sanla eikä raval muttei näytä tavalliselta tietokoneeltakaan. Sähkökirjoituskone & littanäyttö?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Joo, näitä ”erityisen haavoittuvassa asemassa olevia” kyllä suojellaan, koska se on muotia. Mutta eihän missään kahdeksan kuukauden ikäiselle sikiölle tehdä kumminkaan aborttia.

Pyssymies: Kiitos hyvistä huomioista. Jos ihmiseltä viedään kynä niin hän saattaa tarttua miekkaan. Hesarin alennustila on käsittämätön ja sen henkilökunta ei sitä itse tajua. On siitä lähinnä ylpeä. Tuo kone löytyi kuvahaulla ja vissiinkin se on jotain 1980-luvun koneita.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, sellainen hassu jääkiekko knoppi vielä Ykälle että NHL:n näkökulmasta Hartford Whalers voitti jo cupin tynkäkaudella 2004/05 kun Carolina Hurricanes nosti kannua. NHL:n näkökulmasta franchise on edelleen sama vaikka paikkaunta vaihtuikin -97. Vastaavasti nykyinen Winnipeg Jets ei ole enää sama franchise kuin se missä meidän Teemu pelasi, kaikkia seuran ennätyksiä verrataan Atlanta Thrashersin aikaisiin. Jos joku Teemun franchise ennätykset lyö niin se tapahtuu Arizona Coyotesin riveissä. Näin helppoa se Amöriikan maalla on, kaupunki vaihtuu mutta karavaani jatkaa kuin ei mitään. Siellä ei kukaan katso kieroon jos joku koskaan kiekkoa seuraamaton ui suihkulähteessä "oman" joukkueen juhlissa. Jää Soinin Timokin takin käännössä kakkoseksi.

t.Puupääukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Eihän se Viheliäinen Öyhöttäjä tietenkään täytä vihapuheen tunnusmerkkejä, kun sen sanoo itseään toimittajaksi kutsuva Nuori Älykäs Nainen;
kas, hänellehän se on tanakkaa faktaa, kuin luonnonlaki.

Missähän kohtaa pyramidia minä lienen?
Olisi kyllä mahtavaa saada olla se kärjessä asustava Sauronin Kaikkinäkevä Silmä, Megatherion 666 sekä Jah-Bul-On yhdessä paketissa!

Ei sitä paikkaa tietenkään minunlaiselleni suoda, mutta kukahan sitä mahtaa pitää?
Olisiko itse Mestari?

Bogreol kirjoitti...

Nykykulttuurin nimissä voivat koulutetut julkaista millaista soopaa tahansa, koska valtioideologia ohjaa ajattelua. Moninaisuuden puolustaminen ohjaa ottamaan polarisaation oloissa tutkimusasetelmasta tendenssimäisen puolen, eikä faktoja ole tarkoituskaan tutkia. Tutkimuksen tilasi Valtioneuvosto, ja tutkija lauloi lauluja leipänsä eteen.

Tällaisen tutkimuksen voisi jättää omaan arvoonsa, mutta median kautta jaettuna se muuttuu propagandaksi, mihin moni uskoo, ja mitä tutkimuksen arvovallalla toistetaan totuutena.

Hyvin analysoit, nostamiasi ristiriitaisuuksia eivät yliopistojen punavihreät tunnu enää hoksaavan tai ymmärtävän, niin syvällä aatteen vietävinä ovat. Eivät ymmärrä olevansa kieltämässä perusteltua yhteiskunnallista kritiikkiä, ja mukana sananvapautta kaventavassa aktivismissa.

Anonyymi kirjoitti...

SO kirjoitti:
"Tähän ikään en ole sellaista keinoa löytänyt. Ne jotka eivät pysty ajattelemaan järjellä, ovat kaikkien järkivaikutusten ulottumattomissa."


Jäljelle jäävät siis keinot ja perustelut, jotka eivät ole järkevien mielestä järkeviä. Keijo Kaarisade lienee eräs ajattelujärjettömien kuplaan onnistuneesti tunkeutuneita.

Suvakkeihin vaikuttaminen järjettömyyksillä on järjelliselle vaikea laji. Siinä pitää rikkoa omat tiedostamattomat henkiset esteensä ja mennä ajattelussa alueelle, jolla on kuin kala kuivalla maalla.

acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle, Qroquius Kadille, Bogreolille ja acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Totta tuo mitä NHL:stä sanoit. Tosin Carolina voitti Stanley Cupin vuonna 2006. Saattaa olla, että teen jossain vaiheessa postauksen noista entisistä NHL-joukkueista.

Qroquius Kad: Enhän minäkään tiedä asemaani pyramidissa ja toimittajat eivät sitä taatusti selvitä. He kun toimivat vain määrittelemäänsä määrittelemätöntä mustaa usvaa vastaan. Sellaisesta on helpompi kirjoittaa kun ei tarvitse perustella mitään.

Bogreol: Olet täysin oikeassa.

acc: Ja tulee muistaa että suvakeilta puuttuu huumorintaju täysin.

Anonyymi kirjoitti...

acc: Ja tulee muistaa että suvakeilta puuttuu huumorintaju täysin.
Olen jotenkin siinä uskossa, että se joka osaa nauraa myös itselleen selviää pienemmin henkisin vurioin elämästä kuin se totinen torvensoittaja. Tai kiilusilmäinen toisten tekemissiä vahtiva jokapaikan kyttä.
Huru-ukko

Trilisser kirjoitti...

Ykä: Kyllä asia on niin, että useissa USA:n osavaltioissa (mm. Colorado) abortti on sallittu "missä tahansa raskauden vaiheessa".

Anonyymi kirjoitti...

Toiviainen on oikeassa. Vihapuhe johtaa väkivaltaan. Mutta tämä pätee käytännössä vain muslimien ja anarkomarkojen kohdalla.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Trilisserille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Ja montakohan vihervasemmistolaista on olemassa joka osaa nauraa itselleen?

Trilisser: Kirjoitukseni ei käsitellyt Yhdysvaltain aborttilakia.

Tapsa vaan: Eikä kyseisten tahojen tekemisiä lasketa vihamiksikään.

Trilisser kirjoitti...

Ykä, jos oikein nusaistaan pilkkua, niin klo 1600 kirjoitit "Mutta eihän missään kahdeksan kuukauden ikäiselle sikiölle tehdä kumminkaan aborttia." Oletan, että "ei missään" viittaa koko maailmaan... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt näin äkkiä tule kyllä mieleen yhtään....
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tai tiiän mie yhen entisen demarin joka on aina osannu nauraa ittelleen ja etenkin demareiden touhuille: Itteni:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Anna L:n mielestä homovitsi on pahempi juttu kuin parin homon ampuminen. Seleväpä tämä.

Siis kun takavuosina nimittelimme muuatta nousevaa muusikkoa ”hintti tuiskuksi”, ennen kuin tuli kaapista ulos, on se huisisti pahempaa kuin se, että nakkaisimme antin kuudennen kerroksen katolta tai ampuisimme. Ja se, että nostaisimme antin koneen nosturin nokkaan kaulakiikkuun olisi ihqua rauhan uskonnon mukaista toimintaa. Ihqua kotouttaavaa uskontojen välistä ekumeniaa suorastaan.

Vitsailu kertoo, että kohdetta suvaitaan, ainakin jossain määrin.

Annan tilanne on tietysti hankala, pitäisikö tuomita homot islamistien ärsyttämisestä vai islamistit homojen ammuskelusta. No, viisainta on tuomita valkoiset heterot rasismista.

Pyssymies

Strix Senex kirjoitti...

”Tällaisia ovat somen viheliäisimmät öyhöttäjät: Ideologisesti motivoituneita on vähän, mutta heillä on paljon vaikutusvaltaa”. Parhaita esimerkkejä tällaisista löytyy Hesarin toimituksesta, mutta kyllä myös Yle kunnostautuu samalla sektorilla.

”He korostavat, että vihapuhe ei tarkoita vihaista puhetta eikä sitä aina tuoteta tunteiden vallassa. Vihapuhe voi olla hyvinkin viileää ja järkiperäistä”. Myös tämä piirre on hyvin tuttu, etenkin vihreiden joukossa. Toki se järkiperäisyys on näennäistä, lähinnä jonkinlaista yliopistojargonin viljelyä, mutta sillä pyritään kuitenkin luomaan järkiperäisyyden vaikutelma.

”Vihapuheella on vakavia seurauksia: se kaventaa sananvapautta vaientamalla joitain ihmisiä, ja sitä kautta se uhkaa avointa yhteiskunnallista keskustelua ja jopa demokratiaa”. Ensisilmäyksellä tässä näyttäisi olevan aimo annos älyllistä epärehellisyyttä, mutta kun muistamme nämä erilaisten vähemmistöjen järjestämät huutomyrskyt, vaikkapa nyt tuoreena tapauksena Wille Rydmania kohtaan, niin onhan se myönnettävä, että kyllä tuo paikkansa pitää. Laitavasemmisto kun on perinteisesti masinoida näitä katumeteleitä.

”Analyysissään he päätyivät siihen, että verkkovihaa tuotetaan sekä spontaanisti että organisoidusti. He vertaavat somen verkkovihaa luonnon ravintopyramidiin”. Tämä pitää ilman muuta paikkansa. Niitä organisoijia löytyy niin Vihreiden kuin Vasemmistoliiton kuin Demareidenkin puolue-elimistä ja he ovat hyvin rahoitettuja. Toki myös niitä ideologian omaksuneita perässä juoksijoita, jotka innostuvat metelöimään aivan omasta aloitteestaan, löytyy myös melkoisia määriä.

Tämän pienenkin näytteen pitäisi kertoa, että kyllä tutkija on eritellyt aivan ammattitaistoisesti näitä somen öyhötysilmiöitä. Oikeastaan se on ollut helppoakin, kun kaikki olennainen on löytynyt peiliin katsomalla ja läheisestä kaveripiiristä. Maali tietysti on mielikuvituksesta tempaistu, mutta negatiiviseksi koettujen omien piirteiden projisiointi todelliseen tai kuviteltuun vastustajaan on hyvinkin tunnettu ja ylinenkin piirre tietyissä persoonallisuushäiriöissä.

Nämä julkisuutta hallitsevat persoonallisuushäiriöiset ovat sitten luku sinänsä ja sen puimiseen ei pitkähkökään kommenttitila riitä. Mutta kannattaa panna merkille, kuinka paljon media näitä persoonallisuushäiriöitä pui. Siitä voi tehdä joitkin johtopäätöksiä.

-TR- kirjoitti...

Ihmisillä on usein hieman romantisoitunut kuva oikeuslaitoksesta että siihen hakeutuu erittäin tasapainoiset ihmiset jotka ovat immuuneja ideologialle tai ainakaan eivät ole ideologiansa vietävissä tehdessään päätöksiä.

Todellisuudessahan jos on jonkin ideologian sumentama ihminen niin hakeutuu politiikkaan mutta jos karisma ei riitä poliitikoksi niin silloin kannattaa hakeutua oikeuslaitokseen. Siellä voi edistää omaa agendaansa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Vaan tulipa maakuntalehdessä vastaan mielenkiintoinen kirja-arvostelu.
Kyseessä on tällainen opus:

https://kustantamohuippu.mycashflow.fi/product/10/minun-silmani-nakevat---zo-beck

Kirjassa kuvataan siis lähitulevaisuuden yhteiskuntaa sellaisena, millaiseksi viherkommunistit sitä parast'aikaa naama irvessä pyrkivät muuttamaan poliittisilla päätöksillään vedoten körinöihin ja Suomalaisten Aiheuttamaan Ilmastonmuutokseen.
Kansalaisia yrittää valistaa suomalaistaustainen Liina Järvinen, viimeisen valtiosta riippumattoman median Totuusmedian toimittaja.

Ensimmäinen ajatus oli, että pitänee lukea tuo kirja.
Sitten mietin tarkemmin:

kirjassahan dystopiaa eivät ole luoneet Nuoret Älykkäät Naiset, vaan körinät ja ilmastonmuutokset ovat muuttaneet sen sellaiseksi.
Päähenkilötär ei taatusti ole saksalaisen naisen kirjoittamassa romaanissa Viheliäinen Öyhöttäjä, vaan Nuori Älykäs Nainen;
yhteiskunta sen sijaan on epäilemättä nazistinen, fascistinen ja toksisen maskuliininen.

Mutta jos ketä kiinnostaa lukea, olisi mukavaa jos referoisi täälläkin?

Sir Ilkka kirjoitti...

Yritin juhannuksena kuunnella Yle Puhetta. En pystynyt, koska kanavalta kuului non-stoppina pelkkää sateenkaarikamaa. Ohjelmat keskittyivät haukkumaan valkoista heteromiestä lähes kaikesta maan ja taivaan väliltä. On hyvin erikoista, että juhannuksena parhaaseen radionkuunteluaikaan työnnetään tuutista ulos marginaaliin kuuluvaa friikkisirkusta. Toisaalta Yle voi verorahoitteisesti perseillä kuuntelijoiden kustannuksella miten vain itse haluaa, koska sen ei tarvitse välittää kuuntelijoiden määrästä pätkääkään. Kai tämä liittyy muka jotenkin tähän Pride-kuukauteen? Seuraavaksi varmaan jo vietetään Pride-vuotta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille, Huru-ukolle, Pyssymiehelle, Strix Senexille, TR:lle, Qroquius Kadille ja Sir Ilkalle & kiitos kommenteistanne.

Triliiser: Joo. Tosin kommenttisi punaista lankaa en täysin ymmärtänyt. Ehkä hahmotushäiriö on täällä vastaanottajan päässä.

Huru-ukko: Ja onneksi sinulla on tuo kyky. Tosin se estää menestymisesi puoluekoneistossa mutta tuskin sinne muutenkaan tähtäät.

Pyssymies: Hyviä huomioita. Ja on niitä homovitsejä viljelty täälläkin. Jopa niitä rämehomovitsejä.

Strix Senex: Tuo on muuten totta. Tietysti mainitsemasi tahot puolustautuisivat että ei se koske meitä koska me ollaan niinqu hyviä ja niinqu oikeessa.

TR: Totta.

Qroquius Kad: Laitetaan tämä tiedoksi jos joku lukee. Itse tuskin hankin tuota.

Sir Ilkka: Yle hyvin usein suorastaan alleviivaa sitä että me pakkosyötetään teille tätä vaikka te ette haluaisi ja me tehdään niin koska te ette mahda sille mitään.

Anonyymi kirjoitti...

No ottiatuota, en ole neeä vuoskymmeneen olut demariessa, eli erosta on jo vierähtänyt aikaa. Perkellen persuksi aloin tuossa alun toistakymmentä vuotta sitten. Kuntavaaleissakin pärjäsin, tulin ihan varamieheksi valtuustoon:)
Nyt lähinnä jäähdyttelen ja osallistun tähän kanslaiskeskusteluun tällä ja muutamalla muulla palstalla.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Hienoa että jaksat kommentoida tänne. Kommenttisi ovat aina tervetulleita.

Unknown kirjoitti...

Vihapuheen keksijä on sanan -ja yksilövapauden vastustaja . Totalitarismin kannattaja joka syyllistyy rakentamaan juuri sellaista maailmaa/ yhteiskuntaa kaikkine ihmisoikeusrikoksineen jota se väittää vastustavansa.
Eli siis on todella typeristä typerin narsisti joka kuvittelee olevansa joku kaikkien muiden yläpuolella oleva auktoriteetti joka tietää ja ymmärtää kaiken ja mielestään vain hänen maailimankuvansa ja mielipiteensä varaan voi yhteiskunta rakentua ja kaikki muut näkökulmat ja mielipiteet on pois suljettua "vihapuhetta",
Toisaalta ajattelen , että samainen kaveri kyllä tietää koko hänen vihapuhe öyhötyksen olevan silkkaa paskaa , mutta on oivaltanut sen olevan hyvä keino päästä valtaan rakentamaan "ihanneyhteiskuntaa" joka todellisuudessa on totalitaristinen yhteiskunta hirviö tapaan DDR NL P- Korea ym vastaavaa ja kenties näitä kaikkia vieläkin pahemman .

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Unknoown. Olen pitkälti samaa mieltä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kuka lienee se vihapuheen keksijä?
Ainakin Aleksis Kivi jo tunsi sen, kun laittoi näytelmässään "Nummisuutarit" hahmon suuhun repliikin:

"Eskoni tyhmä? Se on vale ja vihapuhe!"

Yrjöperskeles kirjoitti...

No kas. Vaan tuon sanan merkitys lienee silloin ollut hieman toinen.