lauantai 20. huhtikuuta 2024

HYVÄ ALKU. EHKÄ

Hallitus on selvästi kiristämässä maahanmuuttoa ja sehän on kerrankin hyvä uutinen. Sitä on toisaalta käsitelty muualla sen verran paljon että kiinnitän huomioni toiseen, säästökuuriin liittyvään ja myös positiiviseen seikkaan. Eli asiaahan on otsikoitu näin:

Hallituslähteistä arvio: Ensi vuonna irtisanotaan tuhansia virkamiehiä.

Sehän ei ole uutinen että julkishallintomme – tässä tapauksessa valtio – on täynnä turhia akateemisia suojatyöläisiä jotka parhaimmillaan ovat vaikutukseltaan varsinaiseen suorittavaan työhön nolla ja pahimmillaan erittäin haitallinen. Erityisesti silloin, kun akateemisella suojatyöntekijällä on idea ja suorittavan tahon on pakko yrittää toimia sen idean mukaisesti.

Nyt nähtäväksi vain jää, että koskevatko nämä leikkaukset nimenomaan näitä akateemisia suojatyöntekijöitä. Toivottavasti. Ainakin valtionvarainministeri Riikka Purra on ilmoittanut että ”säästöjä ei kohdisteta ammattisotilaisiin, poliiseihin, rajavartijoihin, tuomareihin, syyttäjiin ja vanginvartijoihin”.

Sinänsä oikeuslaitoksessakin kannattaisi harkita toiminnan järkevöittämistä. Nykymenossta kertoo hyvin se että vuosia jatkunut Päivi Räsänen-saga jatkuu sitten vielä korkeimmassa oikeudessa.

Yksi kohde, jonka hallitus voisi ottaa tähtäimeensä ovat NGO-organisaatiot jotka toimivat yhtä lailla akateemisina suojatyöpaikkoina. Eräs kaverini totesi niistä hyvin: ”viisi ihmistä kantaa yhdelle ihmiselle vettä kaivoon, jota kyseinen henkilö ei käytä ja jossa ei ole pohjaa ollenkaan”. Tämä koskee tietysti koko julkishallintoa jossa leikattavaa olisi vielä paljon lisää.

Jäämme odottamaan mitä tapahtuu.

Ja laitetaan sitten vielä hieman muuta. Eli leikkipartisaanit ovat aktivoituneet jälleen vaikka takatalvi iskikin. Tosin tällä kertaa mukavasti lentokoneessa. Eli Egokapinan leikkipartisaanit seistä nakottivat Lappeenrannasta lähtevässä koneessa ja viivyttivät näin koneen lähtöä kaksi tuntia.

Mokomat paskat. Maailma ei pelastunut mutta saipahan ego taas mukavasti ruokaa.

Jaa joo, vielä yksi epäpoliittinen asia. Minun jääkiekkoveikkaukseni osui kerrankin puoliksi oikeaan. Veikkasin, että seuraava kaupunkia vaihtava NHL-joukkue on Arizona Coyotes. Ja näinhän nyt käy. Siltä osin veikkaus meni kyllä pieleen että veikkasin joukkueen siirtyvän Kanadaan, Quebeciin tai Hamiltoniin. Mutta se muuttaa Salt Lake Cityyn, niin kuin kommentoija Gottihan Se veikkasi.

Sen enempää en NHL:n tiimoilta veikkaile, koska pieleenhän se menisi joka tapauksessa.

25 kommenttia:

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuosta Räsäsen jutusta tilannetta ja taustaa. Ihmisoikeusasioista vastuussa oleva apulaisvaltakunnansyyttäjä on kyllä nyt muutenkin taitaa persona non grata hallituksen piirissä. Hänethän haluttiin pois työryhmästä joka työstää uusia vihapuherikospykäliä. Eli koska hän vie työtä siellä sellaiseen suuntaan jota hallitus ei tule tällä kaudella hyväksymään, haluttiin hänet vaihtaa toiseen joka ei ole niin änkyrä. Tämä ei onnistunut, joten sitten hajotettiin koko työryhmä ja asiaa käsittelee selvitysmies, yksi työryhmän jäsenistä, joka ilmeisesti kirjoittaa sellaiset pykälät jotka menee hallituksessakin läpi. Sikälihän tämä on täysin loogista, koska miksi hitossa tuo työryhmä jatkaisi sellaisen tuloksen työstämistä joka heitettäisiin kuitenkin silppuriin välittömästi sen valmistuttua. Tämä änkyrä apulaisvaltakunnansyyttäjä rouva on se joka jatkaa Räsäsen prosessia maailman tappiin vaikka turpiin on tullut jo kahdessa oikeusasteessa ja tulee kyllä kolmannessakin.

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta kyllähän sinä veli Ykä aivan hyvin tiedät, etteivät nämä virkahenkilöoletettujen vähennykset mitenkään voi koskea niitä julkishallintoa tehottomaksi pöhöttäviä johtajattarien johtajattarien johtajattaria.
Sehän olisi misogyniaa ja muuta persua.

Päinvastoin nyt irtisanottavilta suorittavan tason virkailijoilta ylijäävällä rahalla täytyy perustaa uusia johtajattarien johtajattarien johtajattarien virkoja monta Monta MONTA:
pian yliopistoista valmistuu taas monta Monta MONTA jakkupukumaisteria, joiden on jokaisen saatava arvonsa mukainen virka.

Anonyymi kirjoitti...

Turhia virkamiehiä: Sitra, Aleksanteri-imstituutti

Heikki kirjoitti...

Aika vastenmielinen vassari tuo Mantila, kuten edeltänsä. Poliittisesti nimitettyjä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, Meri olisi halunnut vaihtaa kyseisen henkilöoletetun vaan hänen pomonsa ei sitä hyväksynyt ja nyt ministeriä syytetään painostuksesta ja mitä kaikkia rumia sanoja oppositio käyttääkään. Varsinkin kun koko hökötys, se työtyhmä hajotettiin.
Ja demareilta on laitettu lähes koko puolueen "johtajisto" hyökkäämään persuministereiden kimppuun, koska ei se demukoiden sakilaisporukka saanutkaan hallitusta nurin. Ja vassareiden pekonen uhoaa, että syksyllä laitetaan suomen talous totaaliseen seisokkiin uusilla lakoilla kskien sopimusneuvotteluja.
Taitaa tulla pitkä kuuma kesä sitä odotellessa, kun tuo ilmastokin on muuttunut ja lämmennyt niin paljon että lunta tulee tupaan ilman lakkojakin, viis senttiä tuli täällä kaakonkulmallakin, että ei tässä mitään. Rekikelejä ennustavat edelleen.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Leikkipartisaaneja poliisi puhuttamalla suostutteli jotta nämä poistuisivat koneesta. Mitä ihmettä. Ainoa oikea tapa olisi ollut kantaa ne vaakatasossa koneesta ulos ja antaa koivuniemen herraa niin kauan että perse punoittaisi vielä aamullakin.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Näill elokapinasille olisi hyvä rangaistus 500 tuntia yhdyskuntapalvelusta oranseissa haalareissa keräämssä tisnreunnoilta roskia ja muuta paskaa ..

-jpt-

Kalle Pelttari kirjoitti...

Kovastihan oli tuo Iltalehden toimittaja on tuohduksissaan siitä, kun Oikeusministeri Meri oli yrittänyt korjata ryhmän koostumusta, joka ajaa apinan raivolla Päivi Räsäsen asiaa.
Iltalehden otsikko: "Mustat listat virkamiehistä eivät kuuluu demokratiaan, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Jarno Liski."
Toimittajan puolueellista kirjoittamista ei tarvitse epäillä.
Noista muista hallituksen leikkauksista ihmettelen, missä viipyy YLE:n osallistuminen yhteisiin talkoisiin. Vaikka 200 miljoonaa noin aluksi. YLE:n tuottaman kommunistimyönteisen ohjelmiston vähentäminen ei ainakaan vähentäisi katsojalukuja niin, että sen asian takia tarvitsisi pelätä. Voitaisiin hyvin palata kohtuulliseen lupakäytäntöön, ei YLE:n rahoitus verottamalla ollut mikään onnea tuova ratkaisu. Rahaa on, sanoisi SDP:n edustaja.
SDP:n vaikutusvaltaiset edustajat nyt oikein kuulemma tykittivät perussuomalaisten vaalilupausten pettämisessä. Kissantappaja yhtenä tykittäjänä ja "oma maa ensin ajattelu on vahingollista" Tuppurainen myös suu vaahdossa teroittamassa Purran saksia. Mutta eipäs saivarrella siitä.
Kuitenkin taitaa suurin osa kansasta hyväksyä loppujen lopuksi nämä sopeutukset ja leikkaukset, taitavat ymmärtää Suomen tilanteen paremmin kuin yksikään SDP:n ja viherkommareiden kansanedustajista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle, Qroquius Kadille, Anolle, Heikille, Huru-ukolle, Tapsalle vaan, jpt:lle ja Kalle Pelttarille & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne.

Strix Senex kirjoitti...

Olipa kyse maahanmuutosta tai julkisen sektorin henkilöstöstä, mediaa vaivaa sama krooninen tauti, jonka juurisyynä on asenteellisuuden ja henkisen laiskuuden yhdistelmä. Molemmista puhutaan yhtenä eriytymättömänä klönttinä ajattelematta lainkaan, että niiden sisällä on hyvin erilaisia ryhmiä, joiden tarpeellisuus tälle maalle ja kansalaisten hyvinvoinnille vaihtelee suuresti, kuten myös niiden tuottama hyödyt, niiden aiheuttamat kustannukset ja muutkin vaikutukset. Näistä asioista mediassa ei kuitenkaan piitata lainkaan, puhumattakaan että vaivauduttaisiin katsomaan eteenpäin ja ajattelemaan nokkaansa pidemmälle.

Parkinssonin lain mukaan henkilöstön määrä kasvaa tasaista vauhtia riippumatta suoritettavan työn määrästä sillä henkilöiden määrän lisääminen synnyttää lisää byrokratiaa kasvattamalla raportointitarpeita ja -vaatimuksia. Tämän ohella henkilöt tavoittelevat päällikön virkoja ja se edellyttää lisää alaisia. Henkilöt työllistävät toisiaan ja työmäärä kasvaa, mutta varsinaiset työn tulokset eivät lisäänny vaan jopa vähenevät. Yksityisessä yrityksessä kannattavuusvaatimukset asettavat rajat tällaiselle organisaation pöhöttymiselle. Julkisella puolella tällaista automaattista rajoitetta ei ole ja poliittinen broilerituotanto jopa synnyttää paineita tällaisen pöhöttymisen nopeuttamiseen. Hyvänä esimerkkinä tästä edellisen hallituksen suorittama ministerien avustajakaartin paisuttaminen.

Jos organisaation tehokkuutta ja tuottavuutta halutaan parantaa, ensimmäiseksi täytyy katsoa, mitä tuloksia sen on tarkoitus saada aikaan. Sitten katsotaan, mikä osa tehdystä työstä palvelee varsinaisen tuloksen aikaansaamista ja ketkä sitä työtä oikeasti tekevät. Sen jälkeen karsitaan tarpeettomat tehtävät ja ylimääräiset henkilöt ja kas kummaa, sekä tuottavuus että työtyytyväisyys paranevat.

Kun tarkoitus on lähteä leikkaamaan henkilöstömäärää, se täytyy tehdä oikein ja etenkin täytyy muistaa, että juustohöylä on väärä väline. Jos tyydytään juustohöylään, tuloksena on se, että byrokraatit suojaavat omat asemansa, kohdistavat leikkaukset nimenoman siihen tarpeelliseen ja tuloksia synnyttävään työhön ja sen tekijöihin ja ryhtyvät suureen ääneen parkumaan leikkausten uhoisia seurauksia. Ei siis riitä, että tehdään oikeita asioita. Ne myös täytyy tehdä oikein.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Erittäin hyviä huomioita. Ja todellakin voi todeta että julkishallinto suojelee itseään.

Joppos123 kirjoitti...

Ei ole ollenkaan huono uutinen jos vaikkapa 100000 turhanaikaista ""virkamiestä" saisi kenkää.
Se on oikein notta nyt ei lähdetä karsimaan niitä kriittisiltä alueilta.
Voisi aloittaa kulttuuritulkeista ja muista haistapaskaviroista.
Toivottavasti näin käy.

Joppos123 kirjoitti...

Hallitus tekee minkä tässä ajassa pystyy.
Nyt jo kotikulmilla ammuskellaan. Onneksi on sen verran tykistöä ja taitoa käyttää sitä ettei tuosta kynnyksen yli kovin montaa tule. Se on ryhmä raatoja ja sitten pitää ladata uudestaan.( .308 ja haulikko)
Se vajavaisuus näissä metsästysasissa on vs sotilasaseet.
Pitää ladata uudelleen.
Tuo on aikalailla yleistynyt mutta mä vedän edelleen matalaa profiilia.
Jos nyt kuitenkin joku notkuu ovelle niin vastassa on meikä.

Vanha kyynikko kirjoitti...

Eipä siihen virkamiesporukkaan ole tähän asti harvennushakkuri iskenyt,inhorealistisen ajattelun omaavana uskallan epäillä,ettei sieltä montaa päätä putoa,vaikka kuiskauksia asiasta on joku jostain kuullut.Pitäähän poliittisilla broilereilla joku vakaa kannattajaryhmä olla.
Yli puoli miljoonaa ääntä on varteenotettava tekijä...pitäsköhän potkasta käyntiin "Eläkeläis Puolue" ilman näitä poliittisia puolueita...hmh

Anonyymi kirjoitti...

Niin on.

Anonyymi kirjoitti...

Ja Koneen säätiö maksaa mahdolliset sakot. Lienevätkö heidän käyttämättömiksi jääneet lentoliputkin Koneen säätiön rahoittamia?

Anonyymi kirjoitti...

Olisi voinut kuvitella, että atk olisi vähentänyt työn tarvetta virastoissa, mutta toisin on käynyt siinäkin. Tämä seuraava on osuva lainaus vanhasta Kauppalehdestä: "Miten on käynyt julkishallinnon atk-projekteille? Virkamieskunta on omaksunut ne oikein hyvin. Niillä on entistä helpompi tehdä papereita toinen toisilleen."

Katsokaapa kuvaa jostakin kokouksesta eduskunnastakin. Jokaisella osallistujalla on edessään lähes puolen metrin pino papereita ja veikkaan, että niistä ei ole luettu kuin murto-osa, mutta olennaista onkin esittää tärkeää ja näyttää viisaalta ja asioihin paneutuvalta. Paperiton virastokin tuntuu olevan valovuosien päässä tavotteistaan, kopiokoneet pyytävät jatkuvalla syötöllä uusia papeririisejä ja värikasetteja ja pian Sulot täyttyvät jonninjoutavista kopioista.


Rouva Ano

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Strix Senexin kommenttiin: Meille kerrottiin jo muinaisessa poikalyseossa johtamistaidon luennolla että preussilaiset teoreetikot laskivat jo 1800-luvulla minkä kokoinen esikunta tarvitaan, jotta se pystyy työllistämään täysin itse itsensä, ottamatta mitään sisään ja tuottamatta mitään ulos, jos sen vain annetaan käpertyä siihen mitä se itse kokee tarpeellisena. Se oli yllättävän pieni luku, olisiko ollut puolentoista sadan luokkaa.

Bogreol kirjoitti...

Kun tarvitsee suojelua voi myös alkaa vääristellä perusteita. Luin sattumalta Mike Pohjolan blogin puheestaan kulttuuriväen mielenosoituksessa Kivi voittaa sakset. "Me valmistamme suomalaisuutta...rakastamme Suomea". Suomenkielisyys ja -mielisyys, impivaaralainen nostalgia kelpaa kulttuurialalle leikkauksia vastustavaksi ja rahoituksen saamisen edellytykseksi. Tarkoituksellisesti unohdetaan monikulttuurisuus, maahanmuuttomyönteisyys, woke-arvot, joiden puolesta ainakin minä olen kokenut kulttuurista palkkansa saavien jatkuvasti huutelevan. Nyt on tärkeää muistuttaa suomalaisuuden ylläpitämisen arvosta, vaikka käytännössä se on työssään ja toimissaan jäänyt vähemmälle. Ylikansallista, monietnistä ja globalistista on vihervasemmistolaisten suomalaisten kulttuuribyrokraattien tuotanto, miksi se pitää nyt piilottaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Wolf Halsti muisteli muistelmiensa ykkösosassa byrokraattista tehtäväänsä silloisessa Yleisesikunnassa toimistopäällikkönä.
Hän totesi todistavansa saksalaisten yleisesikuntaupseerien kokemustietoa:

anna kapteenille tehtävä, ja hän suorittaa sen.
Anna sama tehtävä majurille, ja hän perustaa sitä varten esikuntaan toimiston.
Anna se everstile, ja hän perustaa osaston.
Anna se kenraalimajurille, ja hän perustaa kokonaisen uuden esikunnan.

Julkisella organisaatiolla vaikuttaa olevan sisään rakennettu ominaisuus paisua kuin pullataikina, ellei sitä pidetä määrätietoisesti kurissa.
Jotkut osaavat senkin:

Kanadan julkinen sektori on samankokoinen kuin Suomen, vaikka väkiluku on seitsenkertainen ja pinta-ala monikymmenkertainen.
Kyllä se onnistuisi täälläkin – jos saataisiin tänne kanadalaiset tekemään se ja jäämään pyörittämään sitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Vanhalle kyynikolle, Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Thorvald Eskilinpojalle, Bogreolille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Nähtäväksi jää, mistä virkamiehistä karsitaan. Karsittavaa olisi hyvinkin se 100.000.

Koneen säätiöhän on tosiaan rahoittanut noita egokapinallisia.

Tuon ATK-huomion olen tehnyt itsekin.

Näitä laskelmia julkishallinnon turpoamisesta on tehty useampiakin. Kanadan lisäksi muistaakseni myös Sveitsi pärjää huomattavasti pienemmällä julkisella sektorilla.

Bogreolin maininta kulttuuriporukoista pitää kyllä paikkansa.

Antifilatelisti kirjoitti...

Parkinsonin 5. laki: Jokainen byrokraatti pyrkii maksimoimaan alaistensa ja minimoimaan kilpailijoidensa lukumäärän.

Parkinsonin 8. laki: Jokainen byrokratia pyrkii paisumaan niin suureksi, että se kykenee työllistämään itse itsensä.

Anonyymi kirjoitti...

Hankamäkeä lainatakseni, tulee eräitä lopetettavia tehtäviä ja virkoja mieleen ainakin:

"Monikulttuurisuusasiantuntija, Maahanmuuttokoordinaattori, Tulkkipalvelukoordinaattori, Asioimistulkki, Kulttuuriluotsi, Vertaisosaaja, Maahanmuuttajien erityisryhmän linjavastaava, Päivähoidon maahanmuuttajakoordinaattori, Sopeuttamistyöntekijä, Kotoutussihteeri, Monikulttuurisen varhaiskasvatuksen suunnittelija, Monikulttuurisen opetuksen suunnittelija, Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin vastaava ohjaaja, Monikulttuurisuusaktivisti, Aktivistimaahanmuuttajakouluttaja, Monikulttuurisuuskoulutusmateriaalivastaava, Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja, Pakolaisneuvonantaja, Avustusanomusten esitäyttäjä, Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtiva virkamies, Maahanmuuttajapalveluiden päällikkö, Maahanmuuttoneuvoston puheenjohtaja, Monikulttuurikonsultti, Romanityöryhmä, Kerjäläistyöryhmä, Maahanmuuttajien rekrytoinnin helpottamista pohtiva työryhmä, Maahanmuuttoyksikön terveydenhuollon konsultti, Maahanmuuttoyksikön psykologi, Maahanmuuttoyksikön sosiaalityöntekijä, Maahanmuuttoyksikön sosiaaliohjaaja, Maahanmuuttoyksikön etuuskäsittelijä, Maahanmuuttajalasten varhaiskasvattaja, Kotouttamisohjaaja, Avustamistulkki, Aputulkki, Romaniasioidenhoitaja, Kunniaan liittyvien konfliktien asiantuntija, Maahanmuuttaja- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunta, Maahanmuuttotyön päällikkö, Maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden yhteistyöryhmä, Maahanmuuttopolitiikkastrategi, Monikulttuurisen maahanmuuttajatyön päällikkö, Maahanmuuttajien henkisestä sopeutumisesta vastaava asiantuntija, Sopeutumiskonsultti, Maahanmuuttajajärjestöjen toimintaedellytyksiä voimaannuttavan projektin johtaja, Maahanmuuttajajärjestöjen mielenterveysosaamista pohtiva projektisuunnittelija, Maahanmuuttajien työllistämisyhdistyksen asianajaja, Maahanmuuttajien neuvontapisteen ohjaaja, Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittämisestä vastaava virkamies, Maahanmuuttovastaava, Ikääntyneiden somalinaisten kotoutustyöntekijä, Monikulttuurisuuden johtava asiantuntija, Pakolaiskoordinaattori, Pakolaisvähemmistövastaava, Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja, Romanien päiväkeskuksen työntekijä, Romaniyhdyshenkilö, Vähemmistövaltuutetun ylitarkastaja, Romanipoliittisen työryhmän puheenjohtaja, Maahanmuuton erikoistutkija, Monikulttuurisuustyön suunnittelija, Monikulttuuripedagogi, Pakolaisoikeutta tutkiva oikeustieteilijä, Ulkomaalaisoikeuden asiantuntija, Maahanmuuttopolitiikan tutkija, Maahanmuuttoviraston tutkija, Turvapaikkalautakunnan sihteeri, Sisäasiainministeriön somaliyhteisön kotoutumista edistävä asiantuntijaryhmä, Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä, Sisäasiainministeriön kotouttamisyksikön johtaja, Pakolaisneuvonnan tiedottaja, Maahanmuuttajien asumisneuvoja, Maahanmuuttajien henkilökohtainen palveluohjaaja, Monikulttuuristen naisjärjestöjen kattojärjestön johtaja, Maahanmuuttajien tukijärjestön johtaja, Ulkomaalaisille maksettavan toimeentulotuen käsittelyä koskevien menettelytapojen selkeyttäminen -työryhmä, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen hankeneuvoja ja taloussuunnittelija, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen kehityspoliittinen asiantuntija, Monikulttuurinen osaaja, Suomen Somalia-verkoston toiminnanjohtaja, Maahanmuuttajapoikatyön johtaja, Maahanmuuttajien yhteispalvelutoimiston johtaja, Maahanmuuttajataustainen kokemusasiantuntija, Maahanmuuttajanaisten kulttuuriohjelman johtaja, Etnisten suhteiden neuvottelukunta, Työelämävalmiuksien kartoittaja maahanmuuttajille, Maahanmuuttajataustainen kulttuurimentori, Pakolaistyön ohjaaja, Kulttuuritulkki, Maahanmuuttajakouluttajien resurssirenkaan puheenjohtaja, Kieliavustaja, Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtivan toimenpideohjelman johtaja... jne jne. "

heppa

Anonyymi kirjoitti...

https://www.iltalehti.fi/talous/a/50109757-7de8-4ada-a7f6-6b4782ee206c

Tämänkin uutisen jälkeen on taas hyvä motivaatio painaa duunia ja maksaa Yle-veroa.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antifilatelistille, hepalle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Antifilatelisti: Pitää paikkansa.

heppa: Osa noista on ymmärtääkseni vähän legendaa mutta vain osa.

Tapsa vaan: Totta. Teen tuosta lyhyen postauksen. Kiitos vinkistä.