keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

LÄJÄ KLISEITÄ

Vaikka lööpit ovatkin täynnä kouluampumista niin elämä etenee silti kaikkialla niin kuin ennenkin. Myös politiikassa jossa poski solisee ja leuka laulaa. Niin myös eduskunnassa jossa keskusteltiin Suomen EU-tavoitteista. Vihervasemmisto löi sitten keskusteluun koottuja kliseitä vissiinkin pelotellakseen. Laitetaan hieman niitä ja käppäukon kommentteja. Vasemmistoliitto totesi uutisen mukaan näin:

Vasemmistoliitto totesi, että puheet ja teot EU:ssa kovenevat, ja vaati EU:ta ja Suomea pitämään kiinni arvoistaan.

Arvot huudettu. Nythän purkan pitäisi pysähtyä. Herää vain kysymys että ovatko ne kuuluisat eurooppalaiset arvot vain vihervasemmiston määrittelemiä arvoja? Siis niitä, joiden mukaan kehitysmaalaisille taataan vapaa pääsy ja pysyvä elatusautomaatti?  Onko niiden kyseenalaistaminen rikollista?

Vihreitten Ohisalo puolestaan totesi sitä, minkä Ohisalo osaa:

Vihreät puolestaan syytti, että hallitus luotsaa Suomea kohti ”eurooppalaista oikeistopopulismia”.

– Se kyseenalaistaa EU:n yhteisen ilmasto- ja luontopolitiikan joka käänteessä, kansanedustaja Maria Ohisalo (vihr.) sanoi.

Oikeistopopulismi on tietysti helppokäyttöinen termi kun se antaa ymmärtää kaikenlaista mutta sitä ei tarvitse selittää. Ja se EU:n yhteinen ilmasto- ja luontopolitiikka on hyvää vauhtia viemässä Suomea jonkinlaiseksi EU:n luontoreservaatiksi. Sen kyseenalaistamista voi lähinnä kutsua terveen järjen käytöksi. Mikä vihreille on tietysti kertakaikkisen haram.

Sanoihan sanansa myös hallituspuolue RKP joka lateli myös kliseitä:

RKP:n mukaan europarlamenttivaalit ovat tärkeät. Tuolloin vastakkain ovat puolueen mukaan vakaus ja ihmisoikeudet sekä äärioikeiston ja protektionismin lisääntyminen.

Äärioikeisto huudettu! Jälleen hyvä termi joka lupaa tulvia ja heinäsirkkoja mutta jota ei tarvitse sitten sen enempää perustella. Ainakaan VMP:n toimittelijat eivät sitä perustelua vaadi. Mutta varsin perustellusti voi sanoa että EU:n pitkäaikainen käsitys ”vakaudesta” on tuonut Eurooppaan – myös Suomeen – kaikkea muuta kuin vakautta. Ja ihmisoikeuksiin vetoaminen on jokseenkin vastenmielistä kun tietää, mitä tuontitavara on saanut aikaan tavallisten suomalaisten ihmisoikeuksille.

No, noistakin avautumisista voi tehdä tulkinnan että ”Miksi ihmeessä huulipunahallitus ei voinut jatkaa ajasta iäisyyteen? Tää on niin epiä!”. Ja aina jos vihervasemmistoa vituttaa, niin jotain on tehty oikein.26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin se viides kolonna. Suoraan sanoen. Kokkailin terveellistä salaattia ja radio oli auki. Eli pyöreä pöytä yle. Hazard & co. Sieltähän tuli taas sellaista juttua, että vihannesten pilkkominen sai vauhtia. Esim suomen kielen vaatimuksista. Ja taas puolustettiin ongelmia. Syyllinen oli kautta rantain kehä 3 ulkopuolella asuva ns juntti.

Tapio Suhonen kirjoitti...

No mutta terapoidaan ja mukautetaan.
Eläkeikä 66+ vuotta ja 20% pois.
Tämä siksikin että saadaan elätettyä, tukea tarvitsevat musulmaanit ja muut afrikkalaiset.
Kaikki muu on oikeistopopulismia.

Anonyymi kirjoitti...

Suuria sanoja, pieniä tekoja. Tiedä noista EU'n arvoistakaan. Asetusta ja direktiiviä pukkaa solkenaan. Toinen toistaan vahingollisempia meille ja pienmpiinkin juttuihin puututaan. Isot miljardiluokan päätökset menevät heittämällä maksajilta kysymättä.

Muistanko oikein, Komission asetukset tulevat voimaan ilman kansallisten parlamenttien hyväksyntää. Direktiivit menevät EU parlamentin kautta, siis tärkeät, kuten tämä muovipullon korkkidirektiivi. Piti ostaa pieni linkkari avaimenperäksi että saa kätevästi korkin irti. Muuten ei pullosta juoda. Linkkareiden myynnissä on kuulemma ollut pieni piikki.

Enpä ole maassa nähnyt juuri muovipullon korkkeja, muovipulloja kyllä. Julkinen salaisuushan on, että rahtilaivoista heitetään kaikki roskat mereen. Hanko sai niitä äskettäin rannoilleen. Näkyi olevan korkit kiinni muovipulloissa. Direktiiviä oli noudatettu.

QroquiusKad kirjoitti...

Nämä viherkommunistiämmien peräänkuuluttamat arvot tarkoittavat kaikkia toimia, joilla Suomesta tehdään Euroopan Neuvostoliiton globlasti.
Uuden Suuren ja Mahtavan rakentaminen puolestaan ei onnistu ennen kuin kaikki eurooppalaiset kansat on sotkettu ählämineekerien kanssa samanlaiseksi eurabiafrikkalaiseksi epäsikiösekasotkuksi.

Siksi meidän on pidettävä kiinni eeuulaisista arvoista tuoda Suomeen mahdollisimman paljon väkivaltarikollisia entisten lisäksi tuhoamaan ja hävittämään kaikki raunioiksi.
Niille raunioille perustetaan sitten Bryssän almuilla elävä Suomen globlasti.

Siksi nyt on vallalla massiivinen kirkumis- ja sensuurikampanja:
suomalainen loppuun asti terrorisoitu koulupoika julkesi ja kehtasi nostaa kätensä ulkomaalaista muslimipimatsua kohtaan!
Äärimmäinen loukkaus kaikkia Pyhiä Arvoja kohtaan!!

Heikki kirjoitti...

EU:n vasemmisto tietää, että häviää paikkoja eurovaaleissa. Nyt on pientä paniikkia ilmassa! Jopa U. Von Leuyeniä myöten.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1.lle, Tapio Suhoselle, Ano2:lle, Qroquius Kadille ja Heikille & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Oikeastaan tuo tiivistetty sanoma noilta vihervasemmistolaisilta oli että ”äänestäkää nyt kumminkin meitä, muuten tapahtuu hirveitä”. Eletään toivossa että vasemmisto häviäisi vaalit reilusti koko EU:ssa niin ehkä sitä hirviötä voitaisiin pikkuhiljaa alkaa purkaa.

Strix Senex kirjoitti...

Moni asia voi ensi silmäyksellä vaikuttaa kovinkin abstraktilta, mutta usein se konkretia kuitenkin löytyy pienellä pohtimisella. Katsotaanpa, miten se onnistuu tässä tapauksessa.

"Vasemmistoliitto …. vaati EU:ta ja Suomea pitämään kiinni arvoistaan".
Tässä ei ole oikeastaan muuta vikaa kuin se, että ne arvot jäivät määrittelemättä. Lisätäänpä siis tämä palanen, ja asia on tuotu maan pinnalle. Ne arvot, joista täytyy pitää kiinni ovat naiivius, löperyys ja korruptoitavuus.

"Vihreät puolestaan syytti, että hallitus luotsaa Suomea kohti ”eurooppalaista oikeistopopulismia”
Tämäkin on helppo. Suomea pitäisi tietysti luotsata kohti vasemmistopopulismia esimerkiksi venezuelalaisessa tai kuubalaisessa muodossa. Neuvostoliittolainen versiohan ei ole nykyisin kovinkaan muodikas, vaikka tosiasialliset opit ovatkin sieltä peräisin.

"RKP:n mukaan europarlamenttivaalit ovat tärkeät. Tuolloin vastakkain ovat puolueen mukaan vakaus ja ihmisoikeudet sekä äärioikeiston ja protektionismin lisääntyminen".
Tämä puolestaan osoittautui yllättävän vaikeaksi, vaikka sitä ei ensi silmäyksellä hoksannut. Jos vastakkain ovat vakaus ja ihmisoikeudet, siinä ehkä löytyy jonkinlaisia kriteerejä päätöksenteolle, joskin noiden asettaminen toisensa poissulkeviksi vaihtoehdoiksi tuntuu kovin omituiselta. Sen sijaan se, miten äärioikeiston ja protektionismin lisääntymisen asettelu vastakkaisiksi vaihtoehdoiksi on minulle jo täysi mysteeri. Tämän lausuman konkretisoinnin kohdalla täytyy luovuttaa ja myöntää, että kyllä ne ruotsalaiset olivat sanojen sorvailussa taitavampia.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Hieman tässä hymyilytti kun hallitusohjelmassa oli kohta (liittyen maahanmuuton toimiin), jossa suunniteltiin matuoppilaiden sijoittamista ruotsinkielisiin kouluihin (olikohan peräti 20 %). Katsotaan miten suu pannaan RKP:ssa kun saavat monikulttuuriherkkua ihan omien pienokaistensa pariin. Toistaiseksi suurten kaupunkien ruotsinkieliset koulut ovat säästyneet pitkälti sopeutumiselta tähän todellisuuteen. Voipi olla, että ihmisoikeuksista meuhkaaminen rupeaa tasaantumaan, jos se vaikuttaa RKP:n tukijoiden äänestyskäyttäytymiseen rikastuttavien elämysten myötä.

Anonyymi kirjoitti...

Entinen valtionvarainministeri Saarikko on alkanut avautumaan. Uskon täysin hänen kommenttejaan, koskien marinia. Eli hän kautta rantain myöntää, että viisi v**tua oli suuri virhe. Tietenkin irtopisteitä hakien. Marin oli pelkkä naisasia mannekiini. Jakoi rahaa sumeilematta sinne ja tänne. Erityisesti ulkomaille. Veikkaan hänelle surkeaa loppua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Alianor d´aquitainelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Erittäin hyviä huomioita taas kertaalleen.

Alianor d´aquitaine: Veikkaan, että RKP panee hanttiin minkä ennättää. Ja ymmärrän sen. Ruotsinkieliset koulut ovat oppilaille paljon rauhallisempia ja turvallisempia.

Ano: Olisko tuohon linkkiä? Mutta joo, kyseinen Marin oli VMP:n palvoma naisasiamannekiini joka pääsi tehtäväänsä vahingossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten julistin eräässä toisessa blogissa, olen eronnut reservistä. Siitä voidaan olla montaa mieltä. Henkilö kohtainen mielipiteeni on se, että en ala tälläistä yhteiskuntaa puolustamaan. Sanokaa mitä sanotte. Suomalainen ämmä ei pidä/arvosta suomea nykyään yhtään. Se mitä heillä on nyt. Eivät arvosta sitä yhtään. Miten paljon verta sitä varten vuodettiin. Että naiset saavat olla mitä nykyään mitä ovat. Olkoot. Itse asiassa se suurmoskeija taitaakin olla tilauksessa. Niinhän se urpilainenkin julisti. Että onpa hieno kulttuuri. Meillä on opittavaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Arvot huudettu. Nythän purkan pitäisi pysähtyä." Olipa mainio ilmaisu. Hekotutti pitkään.

Vai tuontitavaraa bättrefolkin kouluihin. No huhhuh. Kyllä bajamajalla nyt opetusministerinä hommaa riittää. Nej, en gång för allt, nej!

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Ano: Minä olen edelleenkin reservin jäsen vaikka tällainen vanha nostoväen ukko olenkin. Enkä yleistäisi tuota koskemaan kaikkia suomalaisia naisia. Vain sitä mediassa kovaäänisintä.

Tapsa vaan: Veikkaan, ettei ruotsinkielisiin kouluihin tule ensimmäistäkään rikastajaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Itse asiassa olemme varareservissä kunes täytämme 60 vuotta.
Mutta nyt on tapahtunut jotain vallan ihmeellistä:
Hell-Sinkin Totuuden kommenttiosiossa on paljon järkeviä kommentteja:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010333331.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

Tämäkin lienee vain jotain sumutusta, jolla valmistellaan jotain maksimaalista valetta.
Niitä kun on alkanut paljastua jo muuallakin:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010333267.html

"– – on toistuvasti ja laajasti valehdellut jutuissaan ja toiminut journalismin ohjeiden vastaisesti."

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän tuo viimeisin kouluampuminen sopii maailman onnellisimpaan maahan. Oisko naisasianaisilla asiaan selitys?

Anonyymi kirjoitti...

Strix Senexille:
Eihän Vasemmistoliitto asettanut vakautta ja ihmisoikeuksia vastakkain, toisensa poissulkeviksi vaihtoehdoiksi, eivät myöskään äärioikeistolaista populismia ja protektionismia.

Sen sijaan heidän mukaansa vaihtoehtoina olivat
1. vakaus ja ihmisoikeudet yhdessä, tai
2. äärioikeistolainen populismi ja protektionismi yhdessä.

Näin se vastakkainasettelu on ainakin ymmärrettävämpi, olipa asiasta itse mitä mieltä tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Kokonaisuutta katsoen... EUsta on tullut Suomelle haitallinen ja siitä pitää irtautua seuraavan tilaisuuden tullen...
-Lukija

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli ne vähäiset uutiset, jotka muualta Euroopasta kantautuvat tänne asti, pitävät paikkansa, voisi olettaa että EU-vaaleissa valta keikahtaa ainakin vähän sinne laitaoikeiston (!) suuntaan. Vuoden 2015 tsunamin seuraukset ovat olleet kaikkien nähtävissä jo niin kauan, että vain todellisuudesta irtautuneet maailmanhalaajat nukkuvat enää ruususen untaan.

Asian vierestä, mutta miten voi olla mahdollista, että poliisi ei vieläkään tiedä Vantaan kouluampujan käyttämän aseen omistajaa, vaikka kerrottiin sen olevan laillinen?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Muista äänestää Eu-vaaleissa 9.6.2024.

Äänestä oikein!

Dena kirjoitti...

QK: posta noista linkeistä tuon .html jälkeen kaikki, no tuosta ei tietenkään voi päätellä tällä kertaa muuta kuin, että olet lukenut iltasanomia ja olet sieltä linkin kautta mennyt hesariin, mutta monesti noissa on paljon enemmän tuota tietoa, sitä paitsi onhan ne siistimmän näköisiäkin näin:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010333331.html

? merkki ja merkin jälkeinen pois joskus on älyttömän pitkä.

Trilisser kirjoitti...

Oletko oikeasti noin avuton vässykkä? Uuden korkin saa auki ja kiinni autoa ajaessakin yhdellä kädellä. Ja katse pysyy koko operaation ajan tiessä. Käsittämätöntä kyvyttömyyttä joillain!

Strix Senex kirjoitti...

Anonyymi Anonyymi 7.21 Strix Senexille:
"Eihän Vasemmistoliitto asettanut vakautta ja ihmisoikeuksia vastakkain, toisensa poissulkeviksi vaihtoehdoiksi, eivät myöskään äärioikeistolaista populismia ja protektionismia.

Sen sijaan heidän mukaansa vaihtoehtoina olivat
1. vakaus ja ihmisoikeudet yhdessä, tai
2. äärioikeistolainen populismi ja protektionismi yhdessä."

Tuolla tavoin esitettynähän tuo RKP:n ohjeistus oli aivan looginen. Relevanssin kanssa sitten oli heikommin, kun täällä ei ole tarjolla sellaisia ehdokkaita, jotka edustaisivat äärioikeistoa ja populismia. Muutama äärivasemmistolainen ehdokas kyllä löytyy, ja yksi yksi ääripopulisti jopa RKP:n listalta. Mutta vaikka he tällaisen ehdokkaan ovat mukaan ottaneetkin, niin kyllä minun mielestäni RKP:llä ja vasemmistoliitolla on sittenkin melkoinen ero.

Joppos123 kirjoitti...

Suomalaisia lapsia laitetaan yhä enemmän kristillisiin kouluihin ( YLE).
Mahtaako kyseessä olla jokin suurempikin uskonnollinen herääminen vai vanhempien halu suojella lapsiaan musujen terrorilta tavallisissa kouluissa?
Samaan aikaan kirkosta erotaan ennätysvauhtia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Ano2:lle, Lukijalle, Rouva Anolle, Ano3:lle, Denalle, Trilisserille, Strix Senexille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuo aihehan on sellainen että siihen voi julkaista asiallisiakin kommentteja. Tuosta kakkoslinkistä totean että toivottavasti se median valehtelun kupla puhkeaisi kokonaan.

Ano1: Varmaankin joku selitys löytyy.

Ano2 & Strix Senex: Monissa asioissa noilla puolueilla on eroja. RKP on ensisijaisesti kielipuolue.

Lukija: Ei olisi pitänyt koskaan liittyäkään.

Rouva Ano: Eletään toivossa että näin kävisi. Se asehomma on kummallinen tosiaan. Laillisten aseitten rekisterihän on tietokoneistettu joten aseen numerosta pitäisi omistaja löytyä heti.

Ano3: Muistetaan.

Dena: Viesti välitetty:

Trilisser: Oliko tuo ihan välttämätöntä? Vai ylensitkö itseäsi toista alentamalla?

Joppos123: Halu suojella. Mikä on täysin ymmärrettävää.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä EU'n ytimestä. Euroopan syyttäjäviranomainen "epäilee" että 19,2 miljardia EU-rahaa on "saattanut" päätyä talousrikollisten haltuun. Lähes 2 000 tutkintaa vireillä joista 618 Italiassa. Siellä ei olla huolissaan valtion velasta.

Varsinainen uutinenhan olisi, EU-rahoja ei ole päätynyt talousrikollisten haltuun. Koko EU on perustettu talousrikollisten temmellyskentäksi. Vain tyhmimmät sinisilmäiset maat maksavat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ei yllätä yhtään.