tiistai 13. elokuuta 2019

KAKSI EIDIÄ


Asiasta on kirjoitettu muuallakin mutta sanotaan muutama sana tältäkin nurkalta. Eli tällä hetkellä vietetään islamilaisten eid al-adha-juhlaa josta uutisoiminen kertoo hyvin siitä kuinka valtamediamme haluaa pitää yllä & levittää omatekoista mielikuvaa ihqusta mannekiini-islamista. Kuinkas Yle asiasta uutisoi?

- Aamulla rukoushetki, sitten lahjoja, leikkimistä ja ruokaa – näin Suomessa vietetään tänään alkanutta Id al-Adha –juhlaa.

- Tärkeintä on, että ollaan yhdessä. Ollaan kiitollisia kuluneesta vuodesta ja rukoillaan ja kiitetään Jumalaa.

- Nyt tulimme aamupalalta ja menemme laittamaan juhlavaatteet päälle. Sitten menemme leikkimään lasten kanssa.

- Aloitimme rukoushetken moskeijassa aamulla yhdeksältä. Tämän jälkeen nautimme virvokkeita. Lapsille oli keksejä ja lahjoja.

Söpöä on. Lutusta suorastaan. Sellaista perheen ja suvun yhteisöllisyyttä josta suomalaisilla olisi oppimista, eikö? Välihuomautuksena voisi tosin heittää että jos joku suomalainen kristitty pitää juhlaa jossa rukoillaan ja kiitetään jumalaa niin valtamedian mielestä se olisi vanhanaikaista ja naurettavaa. Jostain syystä islamilaisten kohdalla se on ok ja sitä tulee mainostaa.

Mutta eipä takerruta medialillukanvarsiin vaan kysytään että minkäslainen se eid-juhla on sitten niissä maissa jossa länsimainen laki ei vaikuta? Vastauksen kertoo PT-Media (kiitos taas PT:lle) tässä jutussa joka sisältää sellaisen videopätkän jota ei suositella heikkovatsaisille.

Eli islamilaisessa eid-juhlassa ympäri maailman tapetaan kiduttamalla valtava määrä eläimiä ja tällä osoitetaan kunnioitusta islamilaisten kuujumalalle. Valtamedia jättää tuon asian totta kai mainitsematta ja propagandan yksi pääkeinoja onkin tunnetusti se, mitä ei kerrota.PT-media kertoi että Saksassa viranomaiset ovat jo antaneet poikkeuslupia tälle eläinten uskonnolliselle kiduttamalla tappamiselle.

Kysymys: Koska suomalaiset viranomaiset alkavat antaa samanlaisia lupia?

Toinen kysymys: Haluammeko tällaista sivistyneeseen yhteiskuntaan? Tulee muistaa se, että kiduttajana ei ole joku ikivanha uskonto ja tapa vaan nimenomaan ne ihmiset jotka tänäkin päivänä noudattavat ikivanhaa uskontoa ja tapaa. Kristinuskonkin perinteissä on ollut kaikenlaisia verisiä kummallisuuksia mutta kristityt ovat älynneet luopua niistä aikoja sitten.

Tulee muistaa myös se, että valtamedian mukaan tämäkin kirjoitus oli vihakirjoitus koska se ei kyseenalaistamatta niellyt ja levittänyt ajatusta valtamedian luomasta mannekiini-islamista.

25 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Eid al-Fitr päättää paaston. länsimaisesta paastosta tuo mahomettilaispaasto eroaa hieman: Yöt mässäillään ja mölistään, päivät vetelehditään ja lorvitaan.

Eid al-Adha liittyy Abrahamin aikeeseen uhrata poikansa. Musulmaanikkojen mielestä ko. hemmo on Ibrahim. Ja koko juttu hyvä syy lahdata helevetisti elukoita. Ja mässäillä.

Kumpikin juhla on tietenkin sidottu kuukalenteriin, ei vuodenaikoihin. Olis kai ollut aavikkojen astrofyysikoille liian vaikea juttu hokata kuu- ja aurinkovuoden pikku ero. 11 päivää vuodessa.

Hienoa ja henkistynyttä sakkia.

Pyssymies

KKi kirjoitti...

On noi ählämäbädit jännää revohkaa. Mitä enemmän niistä saa tietoa, sitä vasrenmelisimmäksi ne käyvät.

Tosin onhan heissäkin hupiveikkonsa, niiku The Legendaric Husu. Tosin Husu viihdekin on semmoista inhon sekaista huvitusta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Suomessa tuo paastolorviminen onnistuu vielä erinomaisen hyvin koska suomalaiset maksavat sen. Mutta Ylen mielestä tämä on hienoa ja hengistynyttä sakkia. Vaikka joillekin suomalaisten suviseuroille saatetaankin irvailla. Mutta täähän on ihan eri asia tää.

KKi: Toi Husuhan on samanlainen tyyppi kuin oli Umayya Abu-Hanna joka onneksemme suksi vittuun Suomesta. Eli etnisesti edistyksellinen henkilö, jonka ammatti on olla ulkomaalainen. Jonka ammatin suomalaiset maksavat. Ja jonka erityisosaaminen on haistatella suomalaisille jotka elättävät hänet.

Joppos123 kirjoitti...

Tuommoinen äläwäläbälä + nautaeläinhässäkkä pitäisi ehdottomasti saada pystyyn vaikkapa Espanpuistoon tai miksi ei samantien Senaatintorille.
Sinne sitten kaikki halukkaat Emma Karit nauttimaan kivoista peli-ja tässätapauksessa safkahetkistä.
Oikeaoppisesti sinne voisi taustalle holata vielä muutaman kaapueukon ukkoineen. Kaapueukot jodlaisivat silleen kulttuurileen tyypillisesti samaan aikaan kun ukot tyhjentäisivät rynkynlippaita taivaalle tai mihin nyt sattuisi piippu osoittamaan.
Omissa maissaan sekoilkoot ihan tasan niinpaljon kuin siulu sietää mutta ei tuota perseilyä tänne pidä päästää.
Takapajuinen kehitysmaakulttuuri on sitä itseään ja mitkään piirileikit eivät sitä asiaa muuksi muuta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Joo, ehkä kannattaisi tehdä semmonen nautaeläinhässäkkäpatsas. Ja sen patsaan viereen yhtälailla pronssiin ikuistettu Ylen toimittaja joka toteaa että islam on ihan samanlainen systeemi kuin mitä meilläkin on.

Nimetön kirjoitti...

Tippaakaan järkyttymättä katson dirtyharryja ja terminatoreita, tuota videota pystyin katsomaan vain sekunnin.

Edelliseen emmakari-juttuun joku (Ano?) kommentoi, että olisi hyvä viedä nuoret tutustumaan teurastamoihin, tällöin heistä tulisi ainakin joksikin aikaa kasvissyöjiä. Saman logiikan mukaan tuo video (oletan että jatko oli yhtä oksettava kuin alkukin) tulisi näyttää jokaisessa koulussa, jolloin nuoret saisivat oikean käsityksen väkivallattomasta rauhanuskonnosta ja heistä tulisi - ainakin joksikin aikaa - suvaitsemattomia.

Yle ei näköjään voi itselleen mitään, kaikki vähänkin maahanmuuttajia koskeva pitää väkisinkin vääntää joksikin äärimmäisen positiiviseksi. Ai että aamu aloitetaan rukoilemalla jumalaa eikä allahia? Ja sitten leikitään ja annetaan pieniä lahjoja lapsille? Onnellisia nuo muslimilapset kun heillä on kaksi melkein kuin joulua vuodessa. Suomalaisilta penskoilta pitäisi toki poistaa se ainoakin, koska joulu on kristillinen juhla eivätkä suomalaiset rukoile jouluna allahia.

Koska asun aivan Lintsin kupeessa, olen saanut muslimiperheiden juhlanviettotavoista hiukan eri käsityksen kuin yle, sillä molempia eid'eja näytetään juhlittavan lähinnä Lintsillä. Kaaos julkisissa on aivan järkyttävä kun kuljettajat yrittävät selittää kaapusomaleille että vain kahdet lastenvaunut mahtuvat. Tuhoon tuomittu yritys, somalit eivät ota suomalaisilta ei-sanaa vastaan. Samaiset naiset jotka ovat kotimaassaan raahanneet vettä ja polttopuita kilometrien päästä, eivät yksinkertaisesti jaksa kävellä Pasilan asemalta 500 metrin päässä olevaan huvipuistoon. (Eivät muuten jaksa nämä saman kansan lähihoitajaopiskelijatkaan: Kuntatalolta metroon on vain yksi pysäkinväli jonka kävelee parissa minuutissa, mutta arvokansalainenhan ei Suomessa kävele. Kun on se ilmaislippu.)

Voin hyvin kuvitella mikä helvetti suomalaisille Lintsi on noina päivinä. Joten käytännön vinkki ensi kesäksi sinne maaseudulle perheille jotka suunnittelevat tuovansa lapsensa Lintsin iloihin: valitkaa tarkkaan se päivä!

Suomalaisille kapakoille taitaa olla jonkinlaisia sääntöjä, mutta näköjään nämä on häveliäästi muslimien kohdalla unohdettu. Alakerran pizzeria on auki vain silloin tällöin kun joku irakilaisista serkkupojista on sattunut heräämään, mutta kuukauden ramadanin aikana joka helvetin yö. Pöydät ja tuolit kannetaan kadulle ja lisää haalitaan jostain. Ja sitten kestää läpi yön se ihana yhteisöllinen juhlinta ja hilpeä äänten sorina joka siis on raakaa suoraa huutoa. - Kuulostaako kovinkin reilulta, että suomalainen Suomessa joutuu suunnittelemaan lomallepoistumisensa Koraanin juhlien mukaan?

Vihaksi pistää. Mitä enemmän myönnytyksiä, sitä enemmän vaatimuksia. Kuka idiootti sen "käännä toinenkin poskesi"-sloganin oikein keksi?
tira+

Becker kirjoitti...

Noita eläinrääkkäysfilmeja on muitakin netissä. Rohkeat nuoret muslimit käyvät vielä potkaisemassa kuolevaa nautaa. Meneppäs potkaisemaan eläintä niin kunnon sakko räpsähtää tuota pikaa.
Ruotsalaiset ovat vähentäneet huvipuistossa käyntejään sillä siellä riehuvat nämä kunniakansalaiset, etuilevat ja ylimieliset, muiden rahoilla mellastavat. Olen kuullut että Tanskan Legoland on nykyjään suosittu kantaväestön keskuudessa koska sinne maksaa sisään ja näin ollen siellä on rauhallisempaa.
Tuo toisen posken kääntämisen sijaan pitäisi olla että "Lataa se toinenkin lipas."

KKi kirjoitti...

"
Pöydät ja tuolit kannetaan kadulle ja lisää haalitaan jostain. Ja sitten kestää läpi yön se ihana yhteisöllinen juhlinta ja hilpeä äänten sorina joka siis on raakaa suoraa huutoa. - Kuulostaako kovinkin reilulta, että suomalainen Suomessa joutuu suunnittelemaan lomallepoistumisensa Koraanin juhlien mukaan?
"

Niinpä niin. Evoluutiossa, koskien myöskin kulttuurien evoluutiota, ei selviä fiksuin ja sivistynein, vaan härskein ja selviytymiskykyisin. Tuollaiset tapaukset kertovat siitä tosiasiasta, että me, vaahtokarkkikansat, ollaan jo hävitty tää peli. Ählämäbädit tekee mitä tykkää.

Yhteiskunnalla joka aikoo selvitä olisi munat laittaa mekkaloivat mehmetit hiljaiseksi. Varoituksena pari vaikkapa lopullisesti.
Vaan arvatkaapa onko meidän hätösillä ja taposilla kanttia pistää musulmaaneja kuriin.

Terhomatti Hämeenkorpi kirjoitti...


Jesse sen sloganin "käännä toinenkin poskesi" kuulemma keksi, mutta silloin ei ollut murjaanien menosta vielä pitkään aikaan mitään tietoa. Muuten olen sitä mieltä, että huolimatta taustastani en käännä ensimmäistäkään poskeani murjaanille, vaan käyn päin - olenpa sitten polkupyörällä, kävellen tai käsi valmiina tikin taskussa...

Lemminkäinen kirjoitti...

Tämä on loistava esimerkki kulttuurien (erilaisten todellisuuksien) nokkakolarista. Meillä tuollainen eläinten kohtelu nostattaa karvat pystyyn ja vastakkaisessa leirissä ei olla moksiskaan, koska heidän identiteettinsä ei näe mitään ongelmaa eläinten pieksämisessä tai vääräuskoisten tappamisessa, uskottomien naisten kivittämisessä, homojen tiputtamisessa katoilta, jne. Tuli mieleen että jos poliitikoille tehtäisiin tänään testi soveltuvuudesta politiikan pallille, niin monen kohdalla kävisi näin: -Jahah, jahah ja nyt selitän sinun testituloksesi helpon ymmärrettävästi. -Jos olisit elänyt aikakaudella ennen pyörää niin et olisi koskaan pyörittänyt pyörää ja aukaisen tuon oven sinulle ja varo hieman tuota kynnystä ja hej då. Seuraavan kohdalla kuulostaisi tällaiselta: -25 kysymystä ja olet saanut 30 väärin. -Sinussa on ihan selvästi kunnallispoliitikon ainesta ja onnea ja menestystä tulevalla urallasi. Parhaiten testissä menestyneelle: -Olet ymmärtänyt että hauki on kala. -Olet kuin luotu EU-mepiksi. Monikulttuurisuus on rikkautta. Ei mulla muuta.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Jos ramadanin aikana edes täällä paastottaisiin kuten quranissa on ohjeet vaan ei. Pimeys alkaa kun kahta mustaa lampaanvilla lankaa ei eroita toisistaa ja päättyy kun eroittaa, mutta ollaan kuin pahaiset vääräuskoiset kuffarit ja syödään päivän valossa. Suvaitsevaisina meidän pitäisi ymmärtää kun äläwäläbämbäm huutava miesjoukko ajaa päkäpässiä tai mullikkaa takaa pitkin poikin Helsingin katuja veitset kourassa.

Nimetön kirjoitti...

Yritin katsoa tuon PT-median videon, mutta ensimmäiset viisi sekuntia riitti. Eläinten rääkkääminen on jotain niin raakalaismaista, vastenmielistä ja kuvottavaa, ettei sitä voi ymmärtää. Lapsiakin näkyi olevan tuota ”pyhää” toimitusta katsomassa. Eipä ole ihme, että eläinten kunnioitus on monilla täällä olevillakin muslimilapsilla nollassa; linnuilta revitään siivet ja siileillä pelataan jalkapalloa.

Ovatko kansainväliset eläinsuojelujärjestöt koskaan puuttuneet näihin muslimien touhuihin ja mitä tapahtuu tappamisen jälkeen näille kaltoin kohdelluille eläimille? Syödäänkö niitä ollenkaan vai onko niiden elämän ainoa tarkoitus olla ihmisten sadististen ja mielipuolisten ”huvien” kohteena? Muutenkin ihmetyttää muslimikulttuurin viehtymys vereen ja sillä mässäilyyn; voiko ihminen olla tällä tasolla vielä vuonna 2019?

Rouva Ano

Nimetön kirjoitti...

Noille pitäis emmojen mennä sanomaan että lihansyöntinsä on vähintäänkin puolitettava. Siitä saattaa kyllä paukahtaa syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

MikkoK kirjoitti...

KKi käytti osuvaa termiä "vaahtokarkkikansa". Maailma on edelleenkin julma paikka, jossa tosiasiat ja biologia jylläävät unelmahötön sijaan.

Pohjoismaiden asukkaaat ovat kuin mauritiuksendodoja, jotka tapettiin sukupuuttoon 1600-luvulla. Wikipediassa totetaan näin: "Pedottomassa ympäristössä kehittyneillä ja eläneillä dronteilla (siis dodoilla) ei ollut kokemusta vaarallisista eläimistä, ja siksi ne lähestyivät pelottomina merimiehiä ja uudisasukkaita, jotka tappoivat niitä ruuakseen." (tämä ei ole vihapuhetta, sillä tässä vain kantasuomalaisia rinnastetaan eläimiin).

Mitä tapahtuu, kun suomalaisten osuus pienenee liikaa? Skanaarioita on monia. Yksi voisi olla se, että Venäjä ottaa kopin kuolemansairaasta valtiosta tarjoten suomalaisille Siperian turvapaikaksi.

Nimetön kirjoitti...

Yrjö kirjoitti:
"Joo, ehkä kannattaisi tehdä semmonen nautaeläinhässäkkäpatsas."
Ja sitä patsastako muslimit sitten kivittäisivät, sen sijaan että lyövät ja potkivat elävään eläintä niin kuin tuossa videossa?
Siis vähän samaan tapaan kuin pyhiinvaeltajatkin Mekassa kivittävät niitä pylväitä, jotka kuvaavat saatanaa. Sehän on tuon pyhiinvaelluksen vaarallisin vaihe, kun moni kivi siinä tungoksessa osuukin vahingossa toiseen ihmiseen niiden pylväiden sijasta. Ja sehän tapahtuu juuri samaan aikaankin: hajd-pyhiinvaellushan suoritetaan juuri samoina päivinä islamilaisen kalenterin vuodesta, jolloin ne, jotka eivät sinä vuonna osallistu pyhiinvaelluskeen, viettävät kotipaikkakunnallaan Eid al-adha -juhlaa.

Nimetön kirjoitti...

Tere.
Rouva Anolle: Katselin sunnuntain varhaisaamuna Espoolaisen hotellin parvekkeelta "sauhutessani" kuinka naapuritalon nurkan takaa pieni rusakko pintteli karkuun ja perässä kaksi tummakutrista metelöivää kakara pintteli pupun perässä. Onneksi rusakko parka pääsi puskiin piiloon, ja siitäkös vasta mölinä syntyi, pupuarka kyyhötti puskakssa piilossa ja jatkoi matkaansa kun mölinä väheni.
Omalla parvekkeelanikin seurailen öisin kuinka rusakot käyvät pihassa syömässä. Jos tänne eksyisi mokomia kakaroita nostaisin kyllä melkoisen metelin, tuolla Espoosa olin liian kaukana asiaan puuttuakseni.
Huru-ukko

Nimetön kirjoitti...

Ei tuollainen touhu ainakaan Suomeen kuulu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Beckerille, KKi:lle, Terho Hämeenkorvelle, Lemminkäiselle, Patelle Pankavaarasta, Rouva Anolle, Ano1:lle, MikkoK:lle, Ano2:lle, Huru-ukolle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Videon voisi todellakin näyttää oppimateriaalina. Nykyinen opetus kun tuppaa olemaan hieman yksipuolista. Ja suomalaisissa teurastamoissa ei muuten nirhata eläinten kurkkuja puukolla auki kun ne ovat tajuissaan. Valtamedian mannekiini-islam ja reaalimaailma ovat kaksi eri asiaa ja tuo, mitä kerroit Helsingistä ei ole todellakaan varsinainen matkailumainos.

Becker: Sketsin nimeltä Ruotsi uusin vitsi lausuttiin hiljattain kun pääministeri totesi että rikastettujen alueitten riekkuminen ja väkivalta johtuvat siitä kun rikkailla ruotsalaisalueilla käytetään huumeita. Tähän ei eläin pysty:

https://pt-media.org/2019/08/14/stefan-lofven-rikkaiden-huumeiden-kaytto-syyna-jengiampumisiin/

Olis varmaankin aika ladata se toinenkin lipas mutta niin Suomen kuin Ruotsin johto kehottaa kääntämään poskia niin nopeassa tahdissa että touhu alkaa näyttää epilepsialta.

KKi: Tuo ”vaahtokarkkikansat” oli muuten erinomaisen osuva ilmaus. Tokihan länsimailla vielä olisi kyky toimia mutta ei tahtoa. Toivotaan että se kyky säilytetään jos järki joskus voittaa.

Terho: Enkä usko Jessen koskaan sanoneen että alistu orjaksi.

Lemminkäinen: Ettet vaan paljastanut jotain jo olemassaolevaa…

Pate: Jos muslimien määrä lisääntyy niin noita seremonioita nähdään Helsingissäkin. Teknisesti ottaen muuten napapiirin yläpuolella ei muslimi saisi ramadanin aikaan syödä ollenkaan.

Rouva Ano: Minun käsittääkseni muuten kyseiset järjestöt ovat etnisesti edistyksellisestä eläinrääkkäämisestä kovasti hiljaa. Alkaen jo siitä halal-teurastuksesta.

Ano1: Joo, kyllä maailman pelastaminen kuuluu vain pottunokille.

MikkoK: Skenaarioita on monta ja suurin osa pelottavia.

Ano2: No joo, sehän oli niin että kun islamilaiset pitävät porukalla hupia niin siinä kuolee vain muutama ja kun ne ovat pahalla päällä niin sitten pikkuisen enemmän.

Huru-ukko: Meillähän rusakoita on paljonkin ja ne saavat kyllä olla pihalla aivan rauhassa. Mutta me emme eläkään rikastetulla alueella.

Ano3: Ei kuulu niin.

Nimetön kirjoitti...

Ystävämme espanjalaiset kristityt ajoivat aikanaan musulmaanit Afrikkaan. Siellä linnoja kierrellessä niiden historia kertoo taisteluista musulmaanien kanssa. Aika kovia olivat. Historia on taas joltakulta päässyt unohtumaan kun ottavat niitä Eurooppaan takaisin. Olisihan siinä voinut käydä niinkin, että musulmaanit olisivat tehneet Afrikasta paratiisin ja eurooppalaiset pyrkisivät nyt sinne. Jostain syystä näin ei käynyt.

Qroquius Kad kirjoitti...

Eivätpä hippivihreät eläintensuojelijamme todellakaan ole halukkaita edes ottamaan kantaa näihin eläinrääkkäjäisiin. Mitähän tapahtuisi, jos heidät tuotaisiin juhlateurastuspaikalle todistamaan kurkunrepijäisiä vallan livenä?

Ehkäpä jotain samanlaista kuin Adolf Eichmannille, joka Auschwitz-Birkenaussa käydessään ensin oksensi ja sitten pyörtyi.
Voisin olettaa, että tajuihinsa tultuaan hänellä oli melkoinen kiire sieltä pois, takaisin toimistoonsa kirjoittamaan juutalaisille kuolemanlähetteitä yrittäen olla muistamatta sitä näkyä, mitä niiden käytäntöön soveltamisesta seurasi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Niinpä ajoivat. Hikinen homma. Ja muslimit eivät tosiaankaan tehneet alueistaan paratiisia.

Qroquius Kad: Lieneekö niin että eläinsuojelujärjestöt ovat järjestöjä jotka ovat monikultturistien hallussa? Paska homma sinänsä sillä eläintensuojelu on tärkeää.

Nimetön kirjoitti...

Pate Pankavaara kirjoitti:
"Jos ramadanin aikana edes täällä paastottaisiin kuten quranissa on ohjeet vaan ei. Pimeys alkaa kun kahta mustaa lampaanvilla lankaa ei eroita toisistaa ja päättyy kun eroittaa, mutta ollaan kuin pahaiset vääräuskoiset kuffarit ja syödään päivän valossa... "

Nyt en muista tietolähdettä, mutta muistan hämärästi jostakin lukeneeni, että Suomen muslimien hengelliset johtajat ovat aikoinaan päättäneet seuraavaa.
Suomessa, toisin kuin arabimaissa valoisan ajan pituus eri vuodenaikoina vaihtelee kovin paljon, Lapissa jopa nollasta 24 tuntiin. Ramadan kuitenkin voi kuukalenteriin sidottuna sattua mihin vuodenaikaan tahansa. Tämän vuoksi ramadanin paastomääräyksiin tehtiin täällä seuraava muutos, jonka muslimijohtajat aikoinaan hyväksyivät, kaiketi uskoen, että Allahkin sen hyväksyy.

Kun ramadan sattuu keskelle kesää, paasto voidaan päivittäin lopettaa sillä hetkellä, jolloin aurinko laskee Istanbulissa, ja se on aloitettava vasta sitten, kun se nousee Istanbulissa. Istanbulhan sijaitsee suunnilleen Suomen pituusasteilla, tarkemmin sanottuna suunnilleen yhtä idässä kuin Kotka, Kouvola ja Kuopio, joten siellä aurinko on korkeimmillaan samaan aikaan kuin Suomessakin, ja se myös kuuluu samaan aikavyöhykkeeseen. Mutta siellä aurinko laskee keskikesälläkin jo noin klo 19 tai 20. Täten ei Lapissakaan tarvitse ympäri vuorokauden paastota. Mutta samasta säännöstä on sitten pidettävä kiinni myös silloin, kun ramadan sattuu keskelle talvea. Silloin aurinko nousee Istanbulissa noin klo 7 ja laskee noin klo 17. Silloinkaan paastosta ei siis päästä kuin koira veräjästä, ei edes Lapissa.
Tämän ilmeisesti päättivät aikoinaan Suomen tataarit, mutta lienevätkö muutkin, Suomeen myöhemmin muuttaneet muslimit hyväksyneen saman säännön? Ilmeisesti ovat siitä päätellen, mitä Pate Pankavaara kertoi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitos lisäyksestä. Jonkunlainen systeemihän heillä on pakko olla, sillä kuukausi syömättä on varsin pitkä aika.

Nimetön kirjoitti...

Kurkunleikkaamisen tarkoitus lienee poistaa veri eläimestä. Olisipa mielenkiintoista nähdä vertaileva tutkimus siitä paljonko verta eläimestä saadaan ulos kurkunleikkuulla verrattuna nappi otsaan+riiputtaminen-menetelmällä. Tietääkö kukaan?
-Hep0nen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hep0nen. Joo, veri poistetaan ihan lihan laadun takia. Mutta en tiedä, onko tuollaista tutkimusta tehty. Itse olen metsästyksessä pitänyt huolen etten ryhdy elävän eläimen kurkkua leikkaamaan.