perjantai 25. lokakuuta 2019

VALTION YLEISOSTOKORTTI


Radanvarsikaupunki, ehkäpä jo lähitulevaisuudessa…

Radanvarsikaupungin hallintokomitean rakennuksessa (tunnettiin vielä hiljattain nimellä kaupungintalo) istui suuri määrä masentuneen näköisiä puhumattomia kansalaisia. Tuosta hiljaisesta, odottavasta väestä tuli jotenkin mieleen Suomussalmella sijaitseva tilataideteos ”Hiljainen kansa”. Yksi kerrallaan - jonotusnumeron mukaan - heidät kutsuttiin toimistoihin ja sieltä ihmiset tulivat ulos kasvoillaan alistunut tai paremminkin lannistettu viha. Lannistettu sen vuoksi että kyseiset ihmiset eivät oikein osanneet kapinoida. Puristivat vain nyrkkiä taskussaan. 

Asiaan vaikutti sekin, että kyseisissä odotustiloissa oli myös huomattava määrä vartijoita ja pari poliisiakin. Täällä ei auttanut ryhtyä riekkumaan vaikka mieli ehkä tekikin. Paljonkin. Tosin näytti siltä etteivät vartijat ja poliisitkaan kauheasti näyttäneet nauttivan tehtävästään. Olisiko heidän ilmeissään nähtävissä jopa hieman häpeää? Univormu ei näköjään pystynyt kokonaan tuhoamaan ihmistä sen sisältä.

Yksi vuoroaan odottava pariskunta oli kotoisin Reunansyrjästä. Molemmat olivat iältään noin puolessa välissä kuuttakymmentä. Pitkän työ- ja elämänuran tehneitä hyviä hallintoalamaisia. Olivatpa hekin tulleet kun käsky oli käynyt. Yhtenä hiljaisesta kansasta. Niinhän he olivat aina tulleet kun oli käsketty. Aikanaan käskyt tosin miellettiin järkeviksi. Odottavan aika oli yleensä pitkä mutta kyseisestä pariskunnasta tuntui että heillä ei ollut mikään kiire omalle asiointivuorolleen. Toimistoista poistuneitten ihmisten lannistuneet ilmeet kertoivat pariskunnalle ettei heillekään mitään hyvää ollut luvassa. Mutta ajan myötä heidänkin numeronsa kilahti näkyville. Näytti olevan huone numero neljä.

- Jaahah… lähetääs kuunteleen mitä noi viherkommuunaknääkät on meittin varalle tällä kertaa suunnitelleet…

Pariskunta astui toimistoon jossa heitä odotti hieman päälle kolmekymppinen ja luonnollisesti jakkupukuinen nainen. Ehkä kummankin pariskunnan mielessä kävi että ei nykyisin enää saappaita, pussihousuja, koppalakkeja ja rähinäremmejä tarvittu. Vallan symbolit olivat vaihtuneet toisenlaisiin mutta ne olivat kyllä aivan yhtä tehokkaita, pelottavia ja herättivät yhtä suuren vastenmielisyyden tunteen. Symbolina oli myös toimiston nurkassa seisova R-kioskin kokoinen vartija. Jakkupukuisen naisen antamaa ensivaikutelmaa ei myöskään yhtään parantanut hänen rintapielessään oleva I ♥ GRETA-pinssi. Nainen ryki hieman virkayskää ja viittasi kädellään.

- No niin, istukaa, olkaa hyvät. Olen Nälviina Alistainen, valtion yleisostokorttivalvoja ja koulutukseltani yhteiskunta- ja mielikuvavääristelyn maisteri Tampereen Yliopistosta. Niin kuin tiedätte, niin valtiomme on nyt lopultakin siirtynyt ilmastollisen yleisvastuullisuuden tilaan ja sen tiimoilta teidänkin kohdalla määritellään ilmaston kannalta haitallisen kulutuksen rajat. Kaikki rajat. Muistutan, että teille myönnettävä valtion yleisostokortti tehdään vain ja ainoastaan valmiiksi luodun tietokoneohjelman mukaisesti ja siitä ei voi valittaa joten kaikki mielenilmaisut ovat turhia. No niin, aloitetaan. Mitkäs teidän nimenne olivat?

- Pitäis nimi tietää kun on osattu tänne asti käskee.

Maisteri Nälviina Alistainen katsoi miestä eikä edes yrittänyt peittää halveksuvaa ilmettään. 

- Joo, olen minäkin nähnyt Tuntemattoman Sotilaan. Se nimi? Ei varmaankaan ollut sotamies Korpela?

- Verneri Kuuskajaskari. Ikä 57 vuotta.

- Ja rouvan nimi?

- Vilma Kuuskajaskari. 55 vuotta.

- Ja osoitteenne näyttää olevan Huitaattathujasentie 83, Reunansyrjä. Talossa 135 neliötä, autotalli, grillikota, ulkorakennus ja neljäntuhannen neliön tontti. Nykyisten määräysten mukaan tuo on  selkeän ilmastovastuutonta pelkästään kahdelle ihmiselle. Huomattavan ilmastovastuutonta.

- No onhan meillä lapsia kumminkin neljä mutta kaikki ovat muuttaneet jo maailmalle. Talohan hankittiin aikanaan sen mukaan.

- Neljä lasta? Se on kyllä aika paljon vallitsevassa ilmastonmuutoksen tilanteessa. Vaikka lapset ovat tietysti jo aikaa sitten tehty. Joka tapauksessa se lisää huomattavasti teidän ilmastoriskikerrointanne joka tietysti vaikuttaa teille myönnettävän yleisostokortin osto-oikeuksiin. Mikäs teillä oli lämmitysmuoto?

- No öljy ja vesikierto. Öljyä menee aika kohtuullisesti kun meillä on sitten liesi ja varaava takka. Plus ilmalämpöpumppu.

- Jaa… öljyä, pienhiukkasia levittävää puuta ja sähköä. Kai se on sentään vihreää sähköä?

- Ei kun se on semmosta kirkkaanvaaleaa, sähisevää ja epäkuntoisissa vehkeissä paukahtelevaa ja kipinöivää. Savuttavaakin.

Maisteri Alistainen piti taas hienoisen taidepaussin, huokasi ja jatkoi:

- Muistuttaisin muuten että olen täysin huumorintajuton ihminen joten nuo heitot ovat täysin turhia. Ja kun kerran ekosähköä ei käytetä niin se vaikuttaa osaltaan ilmastoriskikertoimeenne. Missäs te käytte työssä? Kansalainen Verneri Kuuskajaskari?

- No Naakkamossahan minä. Teuvon Tärppi & Temmellys Oy. Huolto- ja korjausmies.

- Kuinka kuljette työmatkanne?

- Autolla tietysti. On meidän kotipihasta työmaalle sentään parikymmentä kilometriä.

- Entäs rouva Kuuskajaskari?

- Työtön. Ollut pari vuotta. Ja työttömänä tässä iässä pysynkin. Olin vanhustenhoitajana Reunansyrjän hoitokodissa mutta Attendo osti sen ja siirsi toiminnan Radanvarsikaupunkiin. Mulle ei enää töitä riittänyt. En tosin ole varma että olisinko minä siihen vanhuskeskitysleiriin yleensä halunnutkaan.

Tähän maisteri Alistainen totesi:

- Suomalainen vanhustenhuolto on ehdottomasti kaikki määritellyt vaatimukset täyttävää. Enkä minä ole muutenkaan mikään vanhustenhuollon palautelaatikko. Joten unohdamme tuon avautumisen. Ei se liity tähän asiaan mitenkään. Mutta montakos autoa teillä on?

Tähän vastasi Verneri:

- Yksi. Toyota Hilux. Viisitoista vuotta vanha. Oli meillä myös ikivanha Citroën C3 mutta myytiin se varaosiksi kun Vilma jäi työttömäksi.

Verneri antoi vielä auton rekisterinumeron ja maisteri Alistainen naputteli se tietokoneelleen:

- Jaa-a… neliveto… dieselkone… päästöt nippanappa säädösten rajoissa mutta kuinkahan monta vuotta vielä… tuskin kovinkaan monta… oletteko koskaan harkinneet sähköautoa?

- Oletteko koskaan harkinneet varsinaisen työn tekemistä?

Nyt Vilma puolestaan – miehensä hyvin tuntevana – arvasi että v-käyrän iskuri lähentelee nallia ja totesi Vernerille:

- Verneri. Pallit.

Verneri hillitsi itsensä, nyökkäsi, puristi pöydän alla voimakkaasti kassejaan ja jatkoi sitten hieman Freddy Mercurya muistuttavalla äänellä:

- Niin tota noin mitä siihen valtion yleisostokorttiin oikein sisältyy? Ja kuinka se yleensä toimii?

Nyt maisteri Alistainen tavoitteli jotain hymyntapaista ja vastasi:

- Siis sehän vastaa niitä aikanaan käytössä olleita elintarvike- ynnämuita kortteja mutta ne ovat kätevässä luottokorttimuodossa. Kaikki yhdellä kortilla. Vaikka eihän meillä siis mikään pula-aika ole. Olemme vain ilmastovastuullisia. Esmes tankilla käydessänne laitatte ensimmäisenä kortin lukijaan ja se kertoo kuinka paljon teillä on vielä tankkausoikeutta. Ja tähänhän sisältyvät siis kaikki polttoaineet ja energiankulutus yleensä sekä ilmaston kannalta vahingolliset tuotteet niin kuin liha, maito, voi, juusto, kananmunat ja niin edelleen. Ja minä olen saanut nyt tarvittavavat tiedot joten lataan korttinne teille valmiiksi. Tuosta printteristä tulee sitten tulostetta siitä, kuinka paljon voitte käyttää mitäkin vuosittain. Tietysti käyttöpääte itse laskee nuo määrät kuukausieriksi. Tuohon seinää vasten hetkeksi molemmat, kiitos,  niin minä otan kuvat korttia varten, hetkinen…

räps… räps… kiitos…

Maisteri Alistainen työskenteli korttien parissa. Verneri luki samalla tulostimen suoltamaa printtiä jossa oli ensimmäisenä polttoainekiintiöt ja totesi järkyttyneenä:

- Tota noin… nyt kummää äkkiseltään lasken… niin enhän mä tällä löpömäärällä pysty käymään töissä kuin max kahdeksan kuukautta vuodessa… en niin millään… ja lomareissullakin olisi kiva käydä… autolla me sekin aina ollaan… koskaan lennetty minnekään… niin kuin jotkut ilmastovastuulliset… ja ei toi lämmitysöljykään riitä koko vuodeksi… talo lämpiää tietysti sitten puulla mutta mehän joudutaan piru vie useamman kuukauden ajan lämmittämään pesuvesi liedellä…

Vilma puolestaan katseli toista printtiä ja totesi äänellä jossa kuului selvä harmistus ettei hänellä ollut palleja joita puristaa:

- Ja tää lihan ja muitten ruokien määrähän on ihan naurettava. Eihän me voida kiintiön mukaan syödä lihaa hitto vie kuin max kaksi kertaa viikossa. Tuskin sitäkään. Lauantaimakkaran siivutkin joudutaan tään mukaan laskemaan per kärsä. Juustosta nyt puhumattakaan. Ja mitä tääkin on… kaksi kananmunaa per viikko. Per talous siis.

Maisteri Nälviina Alistainen keskeytti tietokoneen naputtelun ja otti opettajamaisen ilmeen. Sellaista sisäoppilaitosmallia. Sitten hän selitti huvittuneen ja närkästyneen sekaisella äänellä:

- Naurettavaa? Kyllä tässä ainoa naurettava asia on se, että teidän kaltaiset vanhat jäärät ette ymmärrä kuinka suurista asioista tässä on kyse. Tässä ollaan estämästä ilmastonmuutosta. Tässä ollaan pelastamassa maailmaa. Tajuatteko, koko maailmaa. Ja te onnettomat olette keskittyneet vain omaan turhamaiseen mukavuudenhaluunne. Yleensäkin tuo halunne asua omakotitalossa jossain syrjässä on järkyttävän ilmastovastuutonta. Vaihtoehtojakin olisi. Sekä Radanvarsikaupunkiin että Naakkamoon ollaan tällä hetkellä jo rakentamassa aivan viihtyisiä ja ennen kaikkea ilmastovastuullisia kuutioasuntoja. Muuttakaa sinne. Radanvarsikaupunki antaa teille asumisoikeuden kuutioon jos luovutatte talonne vaihtokaupassa. Ja teidän on aivan turha mutista jostain lihasta. Yleisostokortilla on kuitenkin rajattomat osto-oikeudet hyvään, terveelliseen ja ilmastovastuulliseen kasvisruokaan.

Kuuskajaskarin pariskunta ymmärsi että fanaatikon kanssa oli turha keskustella vaikka sopivia sanoja pyörikin mielessä enemmän kuin laki ja ennen kaikkea tilanne salli. Näin ollen Vilma totesi:

- Koskas ne kortit astuvat voimaan?

- Heti. Ja vahvistus on tultava viikon sisään.

- Mikä ihmeen vahvistus?

- Ettekö te seuraa uutisia? Ettekö ole kuulleet tähän yleisostokorttiin liittyvästä Lex Jungnerista? No, minä väännän teille ressukoille rautalangasta. Jokainen, jolle myönnetään lupa ostaa auton polttoainetta henkilökohtaiseen käyttöön joutuu lunastamaan itselleen myös lähimmän julkisen liikennelaitoksen vuosikortin. Ja täällä se on Radanvarsikaupungin Liikenne. Tällä tietysti kannustetaan ihmisiä siirtymään yksityisautoilusta julkiseen liikenteeseen.

- Julkiseen? Sanoisin ennemminkin että harvinaiseen. Meinaan, eihän Reunansyrjässä meillä kulje kuin koulukyydit kaks kertaa päivässä Naakkamoon. Ja kesällä onkin sitten vähän hiljaisempaa.

- Siksipä teille myydäänkin kyseinen vuosikortti puoleen hintaan. Eli se on vain 357 euroa. Tietysti jos myytte autonne ja luovutte ajokorteistanne niin silloin vuosikortin ostovelvollisuuskin loppuu. Ja tässäpä teille upouudet Valtion Yleisostokortit, olkaa hyvät. Vastuullisia ostoksia.



Myöhemmin Kuuskajaskareilla Reunansyrjässä…

Varsinaista ennakkosuunnitelmaa ja työnjakoa ei kotona tarvittu vaan Verneri laittoi samantien saunan lämpiämään. Vilma nyökkäsi lämmitysmanööverille kaivaen samalla kaapista pullon whiskyä. Vitutukseen ei pitäisi ottaa, sanovat, mutta joskus siihenkin viisauteen löytyy poikkeuksia. Vilma kaatoi molemmille tukevat moukut ja sanoi Vernerille:

- Otetaan vaikka niitten aikojen muistolle kun hysteria osattiin vielä tunnistaa hysteriaksi eikä sitä oltu vielä kirjattu pakollisena lakiin ja opetettu kouluissa lapsille.

- Sillehän me otetaan.

Skål.

Puhelin soi. Näytti olevan Vernerin työnantaja ja hyvä ystävä Teuvo Työman:

- Morjens, Tepe. Mun kuule pitikin soittaa…

- Joo, minä taidan tietää asian. Mulla on samaa asiaa. Minä sain omat kortit sekä ittelleni että firmalle. Ja koska firma toimii pääasiassa haja-asutusalueella toisin sanoen ylläpitää haja-asutusta sekä alueella toimivaa pienteollisuutta niin ilmastoriskiluokaksi räpsähti kerralla se pahnanpohjimmainen eli G. Mikä taas tahtoo sanoa sitä että sekä polttoainetta että tarvikkeita saa ostaa sen verran naftisti että firma siirtyy välittömästi lyhennettyyn työviikkoon. Ja jos mulla tulee jonkun isomman koneen osto tässä tilanteessa eteen niin se on silloin pankrotissa koko hela paska. Minä oon hirveen pahoillani mutta tää on tilanne. Mutta muistatkos kun puhuttiin siitä meidän firman laittomasta hirviporukasta?

- Muistanhan toki. Kahdeksan miestä on just sopiva. Just se, mitä firmassa on. Eiköhän aloitella jo tänä syksynä?

- Näin tehdään. Ja sitten vinkki. Käy hankkimassa käteistä. Tuttu sikatilallinen eli Vönttisen Väne tuumasi tästä kaikesta että pitäkää ilmastotunkkinne. Se muuttaa Naakkamoon kuutioon ja alkaa valtion elätiksi. Sitä ennen se kumminkin lahtaa kaikki satakaksikymmentä sikaansa, jauhaa koko satsin jauhelihaksi ja myy sen käteisellä niille jotka ennättää ostaa.

- Ja tuo meni korvan taakse. Täytyy nostaa ja ostaa niin kauan kun sitä käteistä voi yleensä käyttää. Kohta ne perkeleet kieltää senkin.

- Ja on mulla vähän muutakin teon tynkää tässä. Kun käteisestä puhutaan. Muistatko sen teillä päin ja joskus täälläkin aika ajoin asioivan ryssän? Sen ihan asiallisen sellaisen.

- Jaa Jevgeni Peliverkkarinovia meinaat?

- Joo. Minä tunnen yhden kaverin jolla on sekä kaivinkone että useampi tuhannen litran säiliö. Se piilottaa ne säiliöt tontilleen ja Peliverkkarinov alkaa tuoda sinne Venäjältä pimeää bensaa ja löpöä. Oletko kimpassa?

- Totta ilmastohelvetissä olen.

- Näillä puheilla. Nyt ajattelin siirtyä saunaan ja vetäistä pirunmoiset kännit. Tuntuu jotenkin sopivan tunnelmaan.

- Tiedäkkös, sitä on liikkeellä…

Puhelu päättyi ja pariskunta päätti ottaa saunan lämmitessä vielä toisen whiskyn. Tällä kertaa se otettiin uusille, ilmastovastuullisille ajoille. Jotka toisaalta muuttuivat samantien ajoiksi jolloin ei virkakoneistolta lupia enää pahemmin kyselty. Jollain tavoin täälläkin piti ihmisen kumminkin elää.



Sekä hotellin respa että varmaankin koko hiljainen kansa haluavat kiittää kirjoituksen inspiraatiosta tiettyjä bensakortteja kaipailevia hajaliemisiä professoreita sekä yhtä Jungneria joka on ihan ok heppu silloin kun hän ei saa ideoita ja pitää lärppänsä kiinni. Ja tietenkin kiitos kuuluu aina vain kasvavalle ilmastohysterialle.

54 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Julminta tyranniaa on se, jota harjoitetaan tyrannisoitavan omaksi parhaaksi.
Rosvoparonin ahneus voi hetkeksi tyydyttyä, hänen julmuutensa hetkeksi uinahtaa, mutta tyranni, joka sortaa alamaisiaan näiden omaksi parhaaaksi ei ikinä lopeta, koska hän tekee kaiken hyvällä omallatunnolla.

En taaskaan muista kuka englantilaisella kielialueella vaikuttanut herrasmies ylläolevan ajatuksen loihe lausui, mutta juuri tuostahan meillä on kysymys nyt ja vastaisuudessa.
Niin kauan kuin Antelias Äijäfeministi ja hänen Älykkäät Nuoret Naisensa saavat huseerata.

Anonyymi kirjoitti...


Ilmasto-Gretan vaatimus Facebookille: "Bannatkaa kaikki, jotka kyseenalaistavat minut"

https://samnytt.se/wp-content/uploads/2019/10/Ska%CC%88rmavbild-2019-10-24-kl.-17.26.04.png

https://samnytt.se/klimat-gretas-krav-till-facebook-stoppa-alla-som-ifragasatter-mig/

Johan

Ville kirjoitti...

"Esmes tankilla käydessänne laitatte ensimmäisenä kortin lukijaan ja se kertoo kuinka paljon teillä on vielä tankkausoikeutta"

Katotaas kuinka pitkään täällä rajan liepeillä saadaan käydä naapurin puolella tankkaamassa E-vapaata bensaa. Varmaan vaikuttaa idioottien touhulta jonottaa jokunen tunti, että saa tankin ja kanisterin täyteen, mutta laskin säästöksi n. 2000€ vuoteen näillä omilla ajokilometreillä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Johanille ja Villelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuo lause sisältää suuren viisauden ja sopii tämän päivän tilanteeseen kuin nyrkki silmään. Sillä hulluuden alamäki kiihtyy päivä päivältä. Eikä punaviherhallitus ole ollut vallassa vielä puoltakaan vuotta. Ne Älykkäät Nuoret Naisethan eivät lue tätä blogia mutta jos lukisivat niin nehän muuten pitäisivät tuota kirjoituksen virastokäyntiä dystopian sijasta utopiana ja tavoiteltavana tilana.

Johan: Hyvä esimerkki tuosta vihreästä ”tasapuolisesta keskustelukulttuurista”. Vaan näyttää kyllä siltä että tolla Gretalla alkaa pian olla jumalatar-syndrooman elkeitä. Kannattais tytön (tai taustaporukkojen) vähän ehkä jarrutella.

Ville: Toi touhu on kyllä kaukana idiootin touhusta. Idiootit löytyy aivan muualta. Mutta saas nähdä tosiaan milloin hallitus pistää tehorajavalvonnan käyntiin. Kohteina ei turvapaikkaturistit vaan tankkaavat suomalaiset.

Krypta kirjoitti...

Olipa karmiva tarina tulevaisuudesta, mutta juuri tuohon viherpunavästäräkit pyrkivätkin. Onneksi on vielä vastavoimia ja tarina päättyi lopulta onnellisesti.

MikkoK kirjoitti...

Johanin siteeraama Gretan bannauskäsky on hyvin paljon sukua tälle: "Behead all those who insult the prophet!" Kummankin porukan vihapuheet ovat hallitusten virallisessa suojeluksessa.

Yrjön kirjoituksesta kirkastui mielessäni vallanhimon luonne. Se on samaa juurta kuin omistamisen himo. Itse asiassa on kyse samasta asiasta. Mitä enemmän rahaa on, sitä enemmän sitä haluaa lisää, vaikka lisärahalla ei olisi mitään merkitystä toimeentulolle. Runsaan rahan avulla voi osoittaa vähintäänkin henkistä valtaa toisten yli. Vielä kovempaa valuuttaa on suora valta-asema. Mikä onkaan hienompaa kuin omistaa mahdollisuus päättää toisten ihmisten kaikista asioista ja jopa heidän elämästään ja kuolemastaan. Silloin ollaan jumalaisissa tunnelmissa. Näin ollen hyveministeri ohisalojen mahdollisuus kuristaa suomalaisia henkisesti ja fyysisesti edustaa omistamisen korkeinta lajia.

Äärivihreä miljardööri Soros haluaa kiihkeästi omistaa myös kokonaisia maanosia kansoineen päivineen. Hän haluaa päättää miljardien ihmisten kohtalon, koska hänen tietonsa on sitä parempaa tietoa ja hänen rahoittamasa väkivalta on sitä parempaa väkivaltaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kryptalle ja MikkoK:lle & kiitos kommenteistanne.

Krypta: Sinänsä tarinan loppuhan ei ole onnellinen sillä kun yhteiskunnan perusteet alkavat rapistua - pakon sanelemana - kansalaisten omien toimien kautta niin ei sekään ole hyvä. Mutta ihmisen täytyy jotenkin elää ja nykyisen punavihreän hallituksen toimien kautta harmaa talous alkaa pian olla ainoa vaihtoehto. Samoin kuin yleinen säännöistä piittaamatta jättäminen. Jos säännöt muuttuvat järjettömiksi, niin kuka velvoittaa niitä enää noudattamaan?

MikkoK: Eikös sitä sanota niin että rahaa voi saada tarpeeksi, seksiäkin voi saada tarpeeksi mutta valtaa ei saa koskaan tarpeeksi?

Jani Alander kirjoitti...

Niin no jos suomalaisilla on joku perustavanlaatuinen ongelma niin liiallinen lainkuuliaisuus. Senhän ansiosta kaikenlaiset pölvät vedätykset tyyliin paskalaki ovat menneet läpi. Että sikäli voisi olla loppupeleissä hyväkin jos vallanpitäjät ajavat asiat siihen tilaan, että näiden määräyksille annetaan piutpaut. Voisi selkeyttää poliittista kulttuuria pidemmän päälle.

Joppos123 kirjoitti...

Kannattaa olla varovainen mitä Ykä kirjoitat, aika paljon on tähän asti toteutunut. Taitaa hetisalot sun muut hakea blogistasi ideoita suoraan seuraavan hullukseensa.
Vihreät ovat kaikkinensa paljon vaarallisempia kuin vassarit yleensä. Johtunee heidän henkisestä kodistaan mikä taas on luotu -70 luvulla DDR:ssa kun entiset kovan luokan natsit ja kommunistit yhdistivät voimansa ja loivat vihreän liikkeen.
Ei sillä silloin tai nykyisinkään ole mitään tekemistä luonnonsuojelun vaan totalirismin kanssa.
Vaikka Vihereät ovatkin nykyisin lähes kokonaan kaupungeissa asuvien kiilusilmäisten nuorten naisten liike niin ei sitä kannata aliarvioida sen suhteen etteikö he olisi valmiita väkivaltaan tai sillä uhkaamiseen jos heillä olisi siihen vain rahkeita.
Voi olla, että jos heillä olisi absoluuttinen valta ja väkivaltakoneiston tuki niin meistä pimeän puolen kulkijoista jokainen olisi jo piikkilanka-aitojen sisällä tai piipun kautta savuna taivaalla.
Tätä taustaa vasten en oikeastaan edes ihmettele heidän ja islamin liittoa vaikka he varmasti ymmärtävät myös sen, että islam valtaantullessaan tuhoaisi heidät ihan ensimmäisenä.
Aivan taatusti tullaan vaikeuttamaan niin viinan, polttoaineiden,tupakan ja nuuskan tuontia Suomeen.
Voi olla jatkossa odotettavissa myös lihantuonnin rajoituksia.
Brasialainen soija saanee tullivapauden jottei latte loppu Kallion taiteilijabaareista.
Keskusta todella töräytti männä päivänä, että miinalaiva Hämeenmaa tulisi laittaa Välimerelle lillimään, tehtävänä pysäyttää meritaksiliikenne ja ampua pohjaan salakuljettajien kipot.
Tuuli huulia heiluttaa,ei se nyt ihan noin vain mene.
Ensinnäkin sen tulisi olla osa kansainvälistä operaatiota ja sillä tulisi olla YK:n mandaatti ja sen mukaiset ROE:t.
Toinen vaihtoehto on yksipuolisesti todeta, että olemme sodassa Libyan kanssa ja hoitaa operaatio ihan itse.
Kumman vaihtoehdon keskustan paniikissa olevat broilerit meinaavat toteutuvan?
Aivan, ei kummankaan.
Jos Halla-Aho olisi esittänyt samaa niin siitä kaakatettaisiin kuukausi tolkulla. Jussi raahaittaisiin taas raastupaan universumin pahimpana natsina sitten aatun, bonuksena tulisi raippaa sodanlietsonnasta.
Nyt ei asiasta juurikaan pidetty ääntä, eikä pidetä koska Keskusta on nykyisessä tuhohallituksessa.
Media vaikeni joko omasta halustaan tai käskettynä.
Itse kyllä olisin valmis operaatioon jos todella ne kipot kajauteltaisiin pohjaan ja käytäisiin Libyan puolella moikkaamassa paikallisia organisaatioita eikä oltaisi samanlainen meritaksipalvelun jatke kuin aikoinaan Somalian operaatiossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...


Tervehdys Jani Alanderille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Jani: Se ylimitoitettu lainkuuliaisuushan oli aikanaan ihan hyvä asia. Silloin kun maan johto ajatteli maata ja kansalaisia. Joskus onnistuen, joskus epäonnistuen. Mutta sillä tavoin saatiin hyvinvoiva valtio aikaiseksi. Mutta nyt tilanne on todellakin muuttunut. Vallassa ovat utopistit joita ei kiinnosta suomalaiset vaan pelkkä ideologia.

Joppos123: Sanoisin, että minä en ole keksinyt mitään. Kaikki hulluus on jo keksitty muiden toimesta ja minä vaan haistelen ajan henkeä. Vihreät ovat todellakin Suomen vaarallisin puolue. Se ei ole mikään ympäristöpuolue vaan utopistinen kontrolli- ja valvomispuolue. Niin kuin eräs puolue aikanaan tuossa Suomen itäpuolella. Jos vihreillä olisi se absoluuttinen valta niin voi todellakin olla että sinä ja minä rupateltaisiin piikkilanka-aidan takana. Liitto islamin kanssa on taas mielestäni yksinomaan heidän typeryyttään ja sinisilmäisyyttään. Jos islam saisi vallan, niin he ruinaisivat apua meiltä. Enpä ole varma, että kiinnostaisiko enää auttaa. Ja joo, se keskustalaisten heitto oli pelkkää nollapotentiaalin poliittisten pisteitten kalastusta.

Anonyymi kirjoitti...

"alati objektiivinen sekä tasapuolinen mediamme" tykittää:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1edfe287-6181-4bdf-83ec-a9e98931fb04
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/cc62bff9-ed17-48eb-ab79-7d7aa07f714b

Lieneekö muissa maissa tämä pakotettu ilmastoahdistus yhtä kokonaisvaltaista kuin Suomessa?
Maanantain aamuteeveen (ylenanto) lähetyksessä kävi selväksi mikä on tavoite:

Suomen ilmastopaneelin pj prof Markku Ollikainen kertoi kuinka Suomi on sitoutunut puolittamaan liikenteen päästöt 2030 mennessä, jatkaen samassa lauseessa "sekä nollaamaan ne 2035 mennessä".
Lausunto aiheutti hymyilyä sekä päännyökyttämistä toimittelijoissa samalla kun itse karjuin perkelettä ja saatanaa! Tavoite on siis, ja siitä on allekirjoitettu sitova sopimuskin, palauttaa Suomi esiteolliseen aikakauteen 16 vuodessa! Ja maailma pelastuu!!!


Ainoa maa maailmassa, joka maksoi 1.MS:n aikana kertyneet velkansa.
Ainoa maa maailmassa, joka maksoi 2.MS:n jälkeen tuomitut sotakorvaukset.
Ainoa maa länsi-euroopassa, joka kieltäytyi Marshall-avusta (Ruotsillekin kelpasi!)
Ainoa maa maailmassa, joka kehuskelee em. asioilla.
Joten on täysin luonnollista, että päättäjämme ovat sitoutuneet "päästöjen" puolittamiseen sekä niiden nollaamiseen siinä kun yksikään muu maa maailmassa ei moiseen edes tarjoudu.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Kepuleiden idea Hämeenmasta välimerellä on puhdasta 100% kärnäiittiä. Toki Hämeenmaa voidaan lähettää pelastamaan merihätäisiä ja roudaamaan ne vaikka Vallettaan, josta ilmasilta suomeen.

Arvatkaas kumpaa Pohjan Arska kannattaa.

A - Salakuljettajien kipot päreiksi ja kyydittävät afrikkaan.

Vai

B - Salakuljettajien kipoista kyydittävät suomeen.

Pyssymies

Tuumailija kirjoitti...

Älypuhelinhan on siitä kätevä, että pikkuhiljaa kaikki kortit siirtyvät sinne aina kirjastokorteista luottokorttien ja bussikorttien kautta ajokortteihin. Huono puoli on se, että kohta ei tule toimeen ilman sitä, ja toisaalta sen kautta ihmisten valvonta/hallinta tulee koko ajan enemmän mahdolliseksi. Jos käteinen raha poistetaan, niin se on hyvästit anonyymille maksamiselle.

Mitä tuossa viimeisessä kuvassa on? En saa selvää.

Anonyymi kirjoitti...

Vaan se annaliantin ajatelma/kyhäelmä, että annettaisiin imaameille oikeus verottaa musulmaanien hyväksi, se on paha, todella paha. Siitä hyvän analyysin kirjoittaa Arto Luukkainen Oikeassa mediassa. Antin ajatuksena on haalia lisää jäseniä/kannattajia sossuille. Kuten Arto mainitsee lienee Antti ollut liian pitkään koomassa ja se on vaikuttanut aivotoimintaan, jos sitä on yleenskään ollut. Kun sekin, että persut ja varsinki Jussi edustavat vaarallista ajattelua. Sopii kysyä että kenen kannalta vaarallista, ehkä sossujen?
Saihan hallitus syötön suraan lapaan persuedustajan kysymyksestä, että mitä hallitus aikoo tehdä lisääntyneelle viinan Viron tuonnille. Tuontirajoitukset, samaa odottaa itärajan bensanhakijoita. Mitenkäs se entinen huono-osainen sanoikaan: Tulis sota ja tappais pois kitumasta..Mutta jos ei nt kuitenkaan. Katotaan nyt. Sopii kyllä erään merikarhun sanat: Nyt kyllä näyttää tosi pahalta...
Huru-ukko

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuumailija kun kyseli viimeisestä kuvasta, niin eikö se lie tämä?

https://www.reijoheikkinen.fi/hiljainen-kansa-tilataideteos/

Anonyymi kirjoitti...

lmastohysterian lietsomisella todella näyttää tavoitteena olevan juuri tuollainen totalirismi. Erikoisen kummallisia uutisia tulee päivittäin, hilidioksidi aiheuttaa sitä, tätä ja vaikkapa maailmanlopun jos se nousee nykyisestä 400 ppm 500ppm:aan. Meret autioituvat ja vaik' mitä. Taannottain, kambrikaudella elämän monimuotoisuus kukoisti, suorastaa räjähti. CO2 pitoisuus oli silloin noin 4000 - 6000ppm.

IPCC:n mukaan lämpötila seuraa CO2 pitoisuutta. Ja yli 1,5 asteen nousu johtaa maailmanloppuun. Jaa-a, viime interglasiaalikaudella oli maapallon lämpötila 4-5 astetta nykyistä lämpimämpi. Muistaakseni ei tullut maailmanloppua. Jäätiköistä saatujen näytteiden mukaan hiilidioksidin pitoisuus seuraa lämpötilaa, ei päinvastoin.

Merissä on surin osa hiilidioksidista. Ykä ja muut oluen ystävät tiennevät, että lämmin olut kuohahtaa tölkkiä avatessa paljon kylmää olutta enemmän. Kas - kylmään veteen liukenee enemmän hiilidioksidia kuin lämpimään. Kun meri lämpenee niin hiilidioksidia vapautuu ilmakehään.

Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on huonoon tieteeseen perustuvaa hysteriaa. Kun malli ja todellisuus tuottavat erilaisen tuloksen on malli väärässä. Ei todellisuus. Mikään IPCC:n ennuste ei ole toteutunut. Ei mikään. Ikinä. Milloinkaan. Jäämeri ei vieläkään ole jäätön.

Ilmastonmuutos on ihan totta mutta syyllinen on Arska. Ei Pohjan Arska vaan ihan lähin tähtemme, aurinko.

Ja sitten jotain ihan muuta:

"Jokainen, jolle myönnetään lupa ostaa auton polttoainetta henkilökohtaiseen käyttöön joutuu lunastamaan itselleen myös lähimmän julkisen liikennelaitoksen vuosikortin."

Ei maaseudulla ole julkisia liikennelaitoksia. Yksityisiä linja-autoyrittäjiä on. Mutta sille vuosikortin pysäkille voi olla matkaa asunolta 50 km ja kauppaa lähin pysäkki saman matkan päässä. Milläs sinne pysäkille pääse ja mitä hyötyä on ajaa 100km eestaas sille 10km päässä olevalle kaupalle?

No, ei ajatusten mätäoja ole asunut kai koskaan 100 metriä kauempana spårapysäkistä. Tyhmä, tyhmempi, Jungner.

"Ihmiset tulivat ulos kasvoillaan alistunut tai paremminkin lannistettu viha. Lannistettu sen vuoksi että kyseiset ihmiset eivät oikein osanneet kapinoida. Puristivat vain nyrkkiä taskussaan. " - tältä tilanne näyttää hetkeä ennen räjähdystä.

Nyt alkais oleen aika perustaa Voimaliitto. Ja hommata uusi SS John Grafton toimittamaan kalustoa.

Viimeisessä kuvassa on tietysti taideteos "Hiljainen kansa".

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Viimeisessä kuvassa lienee bloggauksessa mainittu tilataideteos:

https://www.gofinland.fi/suomussalmi/elamykset/hiljainen-kansa

Mitä tulee Antelias Äijäfeministin terveydentilaan, kyllähän se sydäninfarkti melkoiset jälkensä jätti:
miehen vasen puoli ei ole enää synkronissa oikean kanssa. Liekä pelkkä hapenpuutevaurio vai olisiko ehkä sydärin lisäksi saanut yhden tai useampia lieviä aivotulppia?

Viitteitä neurologisista ongelmista on antanut jo aiemmin Äijäfeministin takelteleva puhe.
Se tuo mieleen Tony Halme -vainaan, jonka puhe ennen surullisenkuuluisaa apmumisvälikohtausta oli ollut selkeäsanaista ja sujuvaa.

Sammuttuaan poliisin piirittämään asuntoonsa ja vedettyään henkeensä oksennusta hänen ulosantinsa muuttui dramaattisesti:
sanat alkoivat kompastella toisiinsa ja puhe mökeltää, kun kieli enää tahtonut liikkua synkronissa huulten ja muiden suun osan äänielinten kanssa. Se oli hapenpuutteen aiheuttama aivovaurio, eikä tilannetta parantanut hänen päihteidenkäyttönsä.

Jotain Antelias Äijäfemisitillekin on siis tapahtunut joskus aiemmin tällä saralla, eikä sen vaikutusta hänen aivotoimintansa älylliseen, rationaaliseen ja loogiseen kapasiteettiin voitane poissulkea.
Totuuden tietänee vain Antelias Äijäfeministi ja hänen lääkärinsä.

Olli kirjoitti...

Ville:
Itsekkin samaa tekevänä, eli panssarivaunu, dieseliä tankkaavana. Voimme olla varmoja että siihen tulee jotain rajoitetta. Löydämme toki porsaanreiän. (terveisiä, de grönä)

Ykä: Tämä ei ole utopiaa, vaan ajan henki.
Vihreät, kuten nämä tytitkin ovat ihan vitun vaarallisia. Kuten jo aiemmin tytistä sanoin.

Käteisen rahan "tappaminen" on toden teolla käynnissä. Esim. muistaakseni Ruotsi pyrkii noin 5 ? vuoden sisällä eroon käteisestä. Miettikääpä seurauksia. .
Siksi itse aina, aina käytän käteistä kun mahdollista.

Meillä on edessä pitkät, noin 3,5 vuotta . ?

Anonyymi kirjoitti...

Siinä on se jtussakin mainittu Hiljainen kansa,oliko se ny Hyrynsalmella..
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Pahus ku muisti tökkii, ei se ollukkaa Hyrynsalmella vaan Suomussalmella... Sama suunta kumminkin.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Pyssymiehelle, Tuumailijalle, Huru-ukolle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Qroquius Kadille ja Ollille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: En ole varma, että onko tuo tuputtaminen muualla suurempaa kuin Suomessa mutta jos on niin se on sitten jo todella suurta. Valtamedia tunkee tuota pakotettua ilmastoahdistusta jo kertakaikkisen hysteerisesti.

”Ainoa maa maailmassa, joka maksoi 1.MS:n aikana kertyneet velkansa.
Ainoa maa maailmassa, joka maksoi 2.MS:n jälkeen tuomitut sotakorvaukset.
Ainoa maa länsi-euroopassa, joka kieltäytyi Marshall-avusta (Ruotsillekin kelpasi!)”

ja lisänä:

Ainoa maa, joka tuhoaa taloutensa ilmastohysterian nimissä.

Pyssymies:

Viesti1:Jos Arvo Pohjalta kysytään niin silloinhan joku Itäkeskuksen kokoinen Ruotsinlaiva kuskataan suoraan Libyaan lastaamaan turvapaikkaturistit suoraan Suomeen kuljetettavaksi.

Viesti2: Kaiken kaikkiaan erittäin hyviä huomioita.

Tuumailija: Olet oikeassa ja henk koht suorastaan vihaan noita älypuhelimia. Tai oikeastaan pelkään. Ihmiset alkavat olla niistä niin riippuvaisia. Ja se kuvahan oli se Hiljainen Kansa. Alempana toiset kommentoijat laittelivatkin linkkejä. Taisin tehdä siitä hieman turhankin taiteellisen version.

Huru-ukko: Arto on oikeassa ja demarit meinaavat ratsastaa Curley-ilmiöllä kun oma kannattajakunta alkaa olla Kelan ja kuopan puolessavälissä. Pahalta näyttää juu eikä tässä enää latituudit ja longituudit auta.

VNV: Sehän se. Viesti välitetty. Kiitokset.

Qroquius Kad: Taidan olla ilkeä ihminen kun itse etädiagnosoin ilman dianosointioikeuksia että A. Rinnettä vaivaa eniten pitkälle jatkunut hoitamaton demarius.

Olli: Ihminen on siitä mukava että sillä on taipumusta löytää niitä porsaanreikiä. ”Ihmisellä on 99 keinoa ja vielä vippakonsti”. Ja jos käteinen raha poistuu niin Arska ei osta enää käytettyä autoa Reiskalta ilman että verottaja pääsee väliin rahastamaan. Helvetin pitkät vuodet ovat edessä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ajat muuttuvat, antikvariaatista presidentti Relanderin kanin kasvatusopas vuodelta 1911 ja Toivo Rautavaaran legandaarinen kasvikirja ovat seuraavaksi tärkeimmät perheraamatun jälkeen kirjahyllyssä. Proteiinin hankinnassa kohta on omavaraistalous kunniassaan, koskeeko eläinproteiinin vähentäminen vuohia ja lampaitakin meinaan että ramadanin jälkeen mennään ehdottaa bileisiin nyhtökauraa ja härkistä. Merkille pantavaa on että valtionlaitoksista vankiloissa ei ilmeisesti siirrytä vegaaniselle ilmastoystävälliselle linjalle.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Hyryllä on myös mainio tilataideteos 5 tiellä. Ristijärven ja Hyrynsalmen rajalla levähdyspaikalla palaa valot pysäköintitalon oppaassa että tilaa on. Hiljaista kansaa käyvät varsinkin turistit katsomassa niin paljon että piti tehdä kunnon parkkipaikka.

Joppos123 kirjoitti...

Rahan siirtyminen käteisestä kokonaan biteiksi on todellakin aikamoinen riski mitä syvemmälle kontrolliyhteiskuntaan luisutaan. Ykä kirjoittikin siitä jokin aika sitten hyvän blogin.
Nykyään ei pääse edes omia pankkiasioitaan hoitamaan ilman älypuhelinta ja yrittäpäs nostaa pankin tiskiltä vaikkapa 10 000 käteisellä. Sut suurinpiirtein hillotaan takahuoneeseen vesikidutukseen kun tivataan mihis sinä niitä rahojasi meinaat käyttää.
Suomalaisten pankkien talletussuoja taitaa olla tällä hetkellä 50 000 euroa,eli jos pankki menee nurin niin sen verran valtio kuittaa omaisuudestasi ja muut menee minne menee.
Omat vaivaiset säästöni aion jossain vaiheessa laittaa kultaan meinaan ilmassa on taas sen verran turbulenssia, että osakemarkkinat notkahtavat vielä,pahasti.
Bittiraha ei oikeasti ole rahaa ollenkaan ja siksi se häiriötilanteessa voi pyyhkiytyä olemattomiin. Mietitäänpäs vaikkapa 2 viikon häiriö kaikessa bittiavaruudessa kulkevassa rahaliikenteessä. Ihan sama olisiko se vahinko tai aiheutettu niin tämäkin maa olisi täysin anarkian vallassa.
Siinä vaiheessa se mökin mummo jolla on oma perunapelto ja kasvimaa on helvetin paljon rikkaampi kuin yksikään miljonääri.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Autoritäärisesti hallitun diktatuurin ensimmäinen vaihe on hallita kansalaisten siis rajoittaa liikkumista vapaasti valtion sisällä. Seuraavaksi väki pitää asuttaa yksiköihin siis taajamiin missä tekemisiä ja puhumisia voidaan 24/7 valvoa... siitä se lähtee. Itä-Saksassa sentään oli makkaraa ja broileria kansalle, meillä soijamaitoa, nyhtökauraa ja härkistä. Työkalusaksakin alkaa vaikuttaa proletariaatin paratiisilta verrattuna mitä meillä hourupäät ajavat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Lampaathan ovat helppohoitoisia ja eiköhän nuo kanatkin. Vaan tosiaan, mahdetaanko tätä ilmastodieettiä yrittää pakkosyöttää Suomessa oleville muslimeille? Ja tuosta Itä-Saksavertauksesta olen ennenkin todennut että sosialistit siellä ottivat elinkeinoelämän haltuunsa muokatakseen sitä haluamaansa muotoon. Meidän nykyiset totalitaristit eivät halua ottaa elinkeinoelämää haltuunsa vaan tuhota sen.

Joppos123: Olet oikeassa. Olen itse ajatellut kullan sijasta hopeaa. Se kun on ehkä arvoltaan pienempänä helpompaa realisoida. Toi mitä totesit bittirahan pyyhkiytymisestä eli:

”Siinä vaiheessa se mökin mummo jolla on oma perunapelto ja kasvimaa on helvetin paljon rikkaampi kuin yksikään miljonääri.”

Pitää muuten hemmetin hyvin paikkansa. Ja jos sillä mummolla on vielä nuorempia sukulaisia suojelemaan sitä viljelmää haulikolla ja hirvikiväärillä niin tilanne eikun paranee.

Anonyymi kirjoitti...

Now it's time to screw the system!

Muistetaanpa laittaa I ♥ GRETA-pinssi Che-paidan rintaan kun mennään Nälviina Alistaisen puheille. Ja MAGA-lippis päähän.

Radanvarsikaupungin hallintokomitea on varmaankin ainakin ajoittain Teuvon Tärppi & Temmellys Oy:n asiakas. Laskuun pitää muistaa lisätä Hiilimaksu, Paperilaskun Ilmastolisä / elaskun Ilmastolisä, Vapaaehtoinen Ilmastonsuojelumaksu Naakkamon Ilmaston Ystävät ry:lle.

Olen hywin kauwan sitten ollut TV-, antenni- ja Kodinkoneasennushommissa. Laskutettavat kilometrit ja työaika alkoivat korjaamon ovelta ja päättyivät ovelle. Nytkin, ITC-hommissa laskutusaika alkaa kun otan keikan työn alle, loppuu kun suljen keikan ratkaistuna. Niinpä siis toukokuun 31. päivänä korjattava härpättimen välivälpän nipan asennuksen laskutettava työaika alkaa klo 6.30 ja loppuu ihan heti 15.8 klo 16.45 - tai kuinka se koulukyyti nyt kulkeekaan. Voi sen tietysti laskea polkupyörän mukaankin, 20km/h mutta tällöin tietenkin Kiidon Kaken rekka vie ja tuo työkalupakin ja varaosat työn tilaajan laskuun. Myös sen unohtunen 6mm prikan.

Ja kaikki Radanvarsikaupungin hallintokomitean korjaukset hoidetaan ilmastovastuullisesti. Julkista liikennettä käyttäen. Vaikka haljennut päävesiputki tai ihan mikä vaan - niin kiire ei voi olla, että ympäristöä ei muistettaisi. Laskutus toki pitää muistaa. Niin ja työturvallisuussäännöt ja tasa-arvo! Jos Radanvarsikaupungin hallintokomitean rakennuksessa ei ole sukupuolineutraalia vessaa, ajetaan bussilla vaikkapa Ravintola Tofu & Seitaniin, niillä on. Tarkkana oikeuksistasi Verneri nyt! Triggeröidy aina kun mahdollista.

Lisää wanhojen aikojen muistelua: Kun olin vielä julkisella puolella, työnantaja hehkutti autotonta päivää. Mikrotukea tämä hehkutus hieman ärsytti, niinpä emme liikkuneet autottomana päivä mihinkään konttorilta - ei kamoja voi kuljettaa bussissa. Siinäpäs odottelivat uusia koneitaan ja näyttöjään. Sen minkä etähallinnalla sai tehtyä tehtiin, ei muuta. Pari herra Tärkeää Herraa venasi uusia läppäreitään kokalla kourin, turhaan. Seuraavana vuonna oli hehkutus autottomuudesta sattumalta hieman lievempää.

Takaisin Reunansyrjään. Vernerin ja Vilman pitää toki tarjota hädänalaisille löytökanoille ja -kaneille suojaa. Ehkä myös yksintulleille vuohille ja possuille. Sukupuolenvaidosta odottava hiehokin tai mulli voisi olla Naakkamon Ilmaston Ystävät ry:n suojattina sopivassa turvallisessa tilassa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tere.
Näita Ykän bolgeja ja niiden kommentteja lukiessa heräilee tuolla ajukopassa aina kaikenlaista ajatuksentynkää. Sellaista, että tekisi mieli kommnetoida, ihan silleen lyhyesti, ja ihmetellä. Siihen mie oon aatellu, että pitäisi, siis pitäisi (huom! konditionaali isi) koettaa saada se oma blogi aikaiseksi. Vaan pahus kun näyttää, että se on mulla niinku se savolainen rojekti. Alottamista vaille valmis. Lupaan täsä ja nyt, että mie sen alotan joulukuun puoliväliin mennessä. Siis tämän vuoden joulukuun:)
Ootelkaa ihan rauhassa, mutta älkää pidätelkö kuintenkaan hengitystä ettei käy ku anteen rintille, että tullee happikato aivoihin.
Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Tulipas taas haettua leima oikeaan ilmastopaholaiseen elikkäs Volvo S60 D5 vm 2003.
Ei mitään huomautettavaa, päästöt mittasi kahteen kertaan ja tulos oli aina sama. Harvinaisen matalapäästöinen eli kone tikissä, eihän sillä ole ajettu kuin 210 000 km eli nippa nappa sisäänajo.
Ituhipit voivat edelleen rouskia hampaansa hajalle kikherneillään mutta tuolla keksinnöllä tehdään vielä lukuisia matkoja lappiin punalihaisen perässä ja nyt tarkoitan lohikaloja.
Kaiffari laittoi juuri kännyyn erään kuvan jonka yritän tässä kuvailla muille.
Eli:
Samassa kuvassa kiukkuinen Greta ja WW2:n sotilas voimasavuke suussa.
Greta sanoo:
My generation will start a revelation.
Solttu vastaa:
Your generation cant even start a lawnmover.
Osu ja uppos.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota noin, semmonen asia, että on se ollu ittellenikin se happikato tuolla yläkerran konttorissa, että ei sen puoleen. Ja siksi näissä mun kommenteissakin tuppaa esiintymään kirotusvirheitä:) Harvemmin kuitenkin vihreitä:)
Huru-ukko

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Jaa-a, pojat, ja meidän tytötkin (mm rva Ano!) Olen hidas heräämään, mutta joitain oireita todellisuudesta kuitenkin vielä havahduin tunnistamaan: Nääs: Nykyjään otan kuun alussa ulos pankista käteisenä sen, mikä jää yli pakollisista menoista. Seteleinä käteen. Ja joka kerta sanon kassapimulle, että: Jos käteistä ei käytä, niin sitä ei pian ole! Vissiin hän pitää minua kotiseutumuseosta karanneena, mutta so wat, ihan sama. Jos käteistä ei käytä, niin sitä ei pian ole. Kiitos ja näkemist!

Anonyymi kirjoitti...

Maapallon ilmaston säätäminen näyttää olevan Euroopan unionille helppoa, mutta kellojen siirtämisen lopettaminen kesä- ja talviaikaan ei onnistu.

Joppos123 kirjoitti...

Jos ja kun paska lentää tuulettimeen niin aika nopeasti on saatavissa muutakin kuin kivapuhetta.
En säilytä tiettyjä juttuja kotona, kaasu, pamppu ja periksinantamaton mieli löytyy.
Kerran on haastettu. Ei ollut haastajalle hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Joukko vihreitä lähti kuulemma maastoon leiriytymään, turvesoita suojelemaan. Nauratti aika helvetisti. Ans kattoo tulevatko marraskuussa takaisin lämpimään. Joko ovat kotona. Koijärveltä se lähti vihreä liikekin joka muuttui myöhemmin poliittiseksi puolueeksi ja cityvihreäksi. Kaupungissa on helpompaa. Siellä voi luonnonvedet suojella ja voimalaitoksia ei tarvita kun vesi tulee kraanasta ja sähkö töpselistä.

QroquiusKad kirjoitti...

Dystopia saattaa olla ovemme takana pikemin kuin huomaammekaan:

https://yle.fi/uutiset/3-10721407

Eli lyhyesti sanottuna:
poliisi haluaa eroon virkapuvussa ja virkamerkissä olevasta nimestä, jonka tilalle tulisi numero- ja kirjainsarja.

Tämähän on kuulkaas ratkihauskaa:
ovemme taakse tulee poliisipartio vaatimaan mukaansa syytä kertomatta. Kummankin rinnassa lukee vain kymmenmerkkinen numerosarja, joka ei tarkoita mitään.
Pyydämme näyttämään virkamerkit saadaksemme tietää, keiden kanssa oleme tekemisissä. Kyllähän ne näytetään, mutta niisssäkin on vain se sama merkkisarja.

Nyt rohkenemme jo kysyä konstaapelien nimiä. Vastaus on:
"Jaahahh...sitä niinkuin alettiin valmistella poliisiviranomaisen maalittamista. Nyt lähdettiin!"
Aikanaan saamme esitutkintapöytäkirjn allekirjoitettavaksemme. Siinäkään ei ole kuin samat merkkisarjat sekä syyte poliisiviranomaisen maalittamisen yrityksestä, josta rangaistaan vähintään X vuoden ehdottomalla vankeudella.

Hauskempaa seuraa käräjillä, jossa niin syyttäjän kuin käräjätuomrin niminäkään ei ole muuta kuin kymmenkirjaiminen merkkisarja. Kun uskallamme pyytää edes tuomarin nimeä, napsahtaa jatketusta viranomaisen maalittamisen yrityksestä lisää kakkua ehdottomana.

Koska sama maalittamissuoja on säädetty samaan aikaan myös toimittajille, voivat Älykkäät Nuoret Naistoimittajat kirjoittaa Jussi Halla-ahosta vaikka kuinka paksuja valeuutisia:
jos Jussi erehtyy vaatimaan korjausta, saati nostamaan syytettä törkeästä kunnianloukkauksesta, heilahtaakin häkki hänelle toimittajan törkeän maalittamisen yrityksestä.

Siitä tuomitaankin jo teurastamoon, eikä suinkaan töihin, vaan teuraaksi.

Ai miten niin? No täten:

http://adelheid79.blogspot.com/2019/06/rotukarja-agustina-bazterrica.html

Pelkäänpä pahoin yhden jos toisenkin Älykkään Nuoren Naisen lukevaen tuota opusta fantasioiden luvasta saada lähettää teurastamoon valkoisia lihaasyöviä heteroseksuaalisia setämiehiä ja muita persuja.

Nyt sanomme, että eihän tuo sentään voi olla mahdollista. Samaa olisimme sanoneet viisi vuotta sitten nykymenosta, ja pahempaa on vain luvassa.

Anonyymi kirjoitti...

Johan tuota kirjan esittämää utopiaa? on julkituotu: Se yks ruåttalainen ehdotti jo ihmissyöntiä ja hullu? jenkkipimu sanoi, että jotta maailma pelstuisi, siihen ei riitä että tapetaan neukut, meidän pitää syödä myös lapset.
Hyi saatana... Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Huru-ukolle, Joppos123:lle, Terho Hämeenkorvelle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Jep, screw the system before system screws you. And be sure, it will. Ja tuossa oli hyviä ideoita ja huomioita.

Huru-ukko: Kaikessa rauhassa. Ilmiteeraa sitten jos aloitat. Ja vältä niitä vihreitä. Virheet kyllä sallitaan.

Joppos123: Joo, tiedän tuon kuvan. Siitä on netissä monta versiota. Tässä se Greta-versio:

https://media.makeameme.org/created/my-generation-will.jpg

Ja tää on myös aika osuva:

https://i.redd.it/902xyvxon6x21.jpg

Todellakin osuu ja upottaa.

Terho: Tuo on viisautta. Sitten jos siirrytään pelkkään korttirahaan niin siinä siirrytään myös täyteen ostosten valvontaan.

Ano1: Älä muuta virka. En ole tavannut vielä ketään jonka mielestä kyseinen kellon rukkaaminen olisi järkevää.

Ano2: Vihreistähän ovat ne varsinaiset ympäristöihmiset lähteneet aikaa sitten. Nyt on jäljellä vain egoaan ruokkivat urbaanivihreät.

Qroquius Kad: Tuo juttu on huhtikuulta. Onkohan se edistynyt millä tavalla? Joka tapauksessa tuo ennustuksesi on täysin mahdollinen. Nykyisin kaikki alkaa olla mahdollista. Ehkä jopa tuon kirjan dystopia. Ja puhuivathan ne jotkut ”viisaat” Ruotsissa tosiaan että ihmissyöntiä pitäisi alkaa harjoittaa. Ja sen Huru-ukon mainitseman pätkän olen nähnyt minäkin. Kipeetä on touhu.

QroquiusKad kirjoitti...

Huhtikuultahan se uudin on, eikä googlettamalla löytynyt uudempaa. Toimittajien maalittamissuojasta taisi olla juttua viimeksi elokuussa.
Mikä ei välttämättä ole mikään hyvä juttu:
vaarallisinta vihollistoimintaa ei ole se, minkä näkee vaan se mitä ei näe, vaikka tietää sen olevan olemassa ja toiminnassa.

Pelkäänpä pahoin, että toimittajien ja poliisin maalittamisen kriminalisointia ja poliisin anonymisointia valmistellaan sisäministeriössä ja Poliisihallituksessa Huti-Maisan tarkan valvonnan ja ohjeistuksen alaisena.

Sitten ne lävähtävät silmillemme yllättäen ja pyytämättä, kuten faxit Annukka Jätevuorelle tai arabijätkät syksyllä 2015 Tornioon.
Eikä kukaan tiennyt mitään, vaikka jonkin ajan kuluttua moni myöntää tienneensä kaiken koko ajan.

Anonyymi kirjoitti...


Trollailua, mikäli tuohon viestimeen voi luottaa...

"A Pro-Trump Conspiracy Group Planted A Fake Climate Activist Who Suggested “Eating Babies” At An AOC Town Hall Meeting
But it turns out the stunt was staged by what is now a far-right pro-Trump conspiracy group that compares climate change activism to “genocide.”"

https://www.buzzfeednews.com/article/tasneemnashrulla/eat-babies-aoc-town-hall-pro-trump-troll-larouche

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquis Kadille ja Johanille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Pelkäänpä että olet ennustuksessasi aivan oikeassa. Ja ne, jotka määrittelevät, mitä on ”maalittaminen” ovat juuri toimittajia ja poliiseja. Eli ”maalittamisen” kynnys ei todellakaan ole korkea.

Johan: Olihan se sen verran härskiä settiä että trollaus on täysin mahdollinen. Sinänsä tuollaisen järjestäminen (mikäli näin oli, en minäkään tuota lähdettä tiedä) olisi hölmöä sillä siitähän jää kiinni. Esimerkki paremmasta trollista olisi vaikka se 4Chanin piss for equality-juttu.

Anonyymi kirjoitti...

MikkoK kirjoitti:
"Yrjön kirjoituksesta kirkastui mielessäni vallanhimon luonne. Se on samaa juurta kuin omistamisen himo... Vielä kovempaa valuuttaa on suora valta-asema. Mikä onkaan hienompaa kuin omistaa mahdollisuus päättää toisten ihmisten kaikista asioista ja jopa heidän elämästään ja kuolemastaan. Silloin ollaan jumalaisissa tunnelmissa..."

Tästähän tulee mieleen se, mitä Nikita Hruštšovin kerrotaan lausuneen sen jälkeen kun hänet vuonna 1964 oli syrjäytetty vallasta. Hänen tapauksessaan kyseessä oli jonkinlainen "synnintunnustus", sillä olihan hän itse vielä vähän aikaisemmin ollut yksi maailman suurimmista vallankäyttäjistä. Kuuban ohjuskriisin aikana taisi olla hänen vallassaan päättää jopa, tuhoutuuko ihmiskunta vai jääkö se eloon. Mutta syrjäytettynä hän tunnusti, mikä häneen oli mennyt ja sanoi suunnilleen näin (tarkkaa sanamuotoa en muista enkä nyt mistään löytänyt):
"Kaikesta muusta ihminen voi saada tarpeekseen, ruoasta, naisista ja jopa vodkasta. Mutta ei ikinä vallasta. Se on ainoa asia, jonka suhteen pitää aina paikkansa, että mitä enemmän sitä on jo saanut, sitä kiihkeämmin sitä haluaa vielä lisää."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Nikita varmasti tiesi mistä puhui. Tuo vaatii tietynlaisen ihmistyypin. Tyypin joka janoaa valtaa toisten yli. Väittäisin, että valtaosa ihmisistä ei halua tunkea kärsäänsä toisten asioihin. Mutta vallankäyttäjiin päätyy aivan liikaa tuota toista ihmistyyppiä. Täällä Suomessakin.

Joppos123 kirjoitti...

Eiköhän noissa nykyisissä vallankättäjissä ole aika paljon narsisteja ja jopa psykopaatteja.
Valtahan ei ole mitään jos sitä ei käytä välillä väärin ja siinä vaiheessa tulee kuvaan tuo kärsän työntäminen muiden asioihin.
Itselläni on joskus reissuilla ollut valtaa laittaa pojat aika paskoihinkin paikkoihin mutta olen aina ollut siellä mukana.
Vielä ne vanhaa kehäraakkia muustavat. Eilen tuli ainakin 20 soittoa ja tekstiviestiä erään tapahtuman vuosipäivänä ja ne ei ollut synttärit.
En ole kyllä koskaan nähnyt ensimmäistäkään politiikkoa noilla reissuilla mihin ne ovat meitä tunkeneet.
Niinistön ajatuskudelma siitä, että me oltaisiin osa jotain Macronin interventio-armeijaa on vaarallinen.
Sen armeijan tarkoitus on vain olla federalistien käsikassara omaa tietä kulkevien jäsenmaiden kyykyttämisessä.
Siinä kävisi helposti niin, että kun Puolassa tai Unkarissa kansa äänestää väärin niin interventio-armeija kävisi korjaamassa äänestystuloksen "oikeusvaltionmukauseksi".
EU on menossa aikalailla päin helvettiä mutta meidän federalistikiimaiset eivät siitä välitä.
En ole mikään ennustaja mutta väitänpä nyt, että 10 vuoden sisään tämä korttitalo alkaa rapista liitoksistaan ja se ei tapahdu verettömästi.
Kiina ja Venäjä ovat voittajia kunhan savu on laskeutunut.
Erdogan on vittuuntunut kun heillä ei ole ydinasetta eikä tule mutta kyllä se jätkä laittaa sotavoimansa jossain vaiheessa kohti Eurooppaa.
Näistä on ollut merkkejä jo aika kauan.
Euroopan tulevaisuus riippuu siis siitä kuka jaksaa välittää ja mistä.
Ottomaaneja vituttaa vieläkin voitto ja tappio Kosovo Poljessa.
Toivottavasti olen huono ennustaja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Luulen, että olet ikävän hyvä ennustaja. Tosin onneksi läntisen Euroopan armeijat ovat siinä luurankokunnossa että ei niistä ole EU-armeijana miehittämään Itä-Eurooppaa. Sitä EU-armeijaa voisi verrata banaanitasavaltojen armeijoihin jotka kyttäävät - ja pahimmassa tapauksessa - terrorisoivat omia kansalaisiaan.

Joppos123 kirjoitti...

"Jos haluat rauhaa niin varustaidu sotaan" sanoi aikoinaan Tsun Tsu. Oli muuten siitä kirjaröykkiöstä mikä lyötiin 20v kadetin kouraan päällimmäisenä. Tulihan se tavattua kuten aika monet muutkin teoriat. Silloin oltiin kuitenkin vaiheessa "mikään luoti ei tapa" niin ne opit ei silleen napostellut.

Joppos123 kirjoitti...

Tähän päivään mahtuu näköjään hyviäkin uutisia. Piti ihan yksi tölkki olutta avata sen kunniaksi. ISIS:n päämulkero on saatu hengiltä,Euroopassa se tarkoittanee vauhtiviikkoja kun kannattajat alkavat poksautella itseään ja siinä sivussa muita, rauhanuskonnon nimeen tietenkin.
Allahu Aghbar raikuu ennen joulua vielä useammassa paikassa toivotellen hyviä tulevia pyhiä.
Kaikki tietenkin yksittäistapauksia ja tekijät "mielenterveys" janttereita.
Islam pitäisi tuolla selityksellä julistaa mielisairaudeksi mitä se aika pitkälti onkin. Se vihapuheesta, nyt tulee valkoisen lihaa syövän setämiehen sunnuntaivinkki sapuskaksi.
750 g naudan jauhelihaa
Randomilla jalapeenoja hienoksi hakattuna
Randomilla kapriksia
Yksi iso sipuli
Kourallinen liotettuja, itse kerättyjä suolasieniä, hienoksi hakattuna
2 kananmunaa
1 purkki kermaviiliä
Randomilla mausteita ja korppujauhoja.

Kaikki sekaisin uuni 180 astetta ja palttiarallaa 45 minuuttia.=äijämureke.
Kylkeen pottumuusi ja hyvä leffa, ei se yksi huurtetinenkaan siinä väärin ole.

QroquiusKad kirjoitti...

Piti vallan alkaa googlettaa, onko tuo pistoolimerkistäkin niin tuttu lause "Si vis pacem, para bellum" todellakin alunperin vajaa puoli vuosituhatta aiemmin Sun Tzulta (tai hänen nimiinsä laitetuilta myöhemmilä kirjoittajilta; sellaisia nimittäin on todistettavasti ollut)?

Olen toki lukenut edellisvuosituhannella asianomaisen opuksen, jota ei kuiten ole kirjahyllyssäni.
Googlettamalla löytyi tällainen sitaatti:
"Rauhan aikoina valmistaudu sotaan sodan aikana valmistautumaan rauhaan."

Sen mukana oli sata muutakin Sun Tzun strategista viisautta:
https://fi.thpanorama.com/articles/frases-de-motivacin-personal/las-101-mejores-frases-de-sun-tzu.html

Vaan nyt alkaa jo kiinnostaa, kuka oli ensimmäinen?
Jos tämän lausui ensimmäisenä Sun Tzu, mitä kautta se kulkeutui puolituhatta vuotta myöhemmin Roomaan?
Keksittiinkö sama idea toisistaan riippumatta eri puolilla maailmaa?
Oliko idea sumerilaisten keksintö, jonka he ensimmäisinä kirjoitustaidon kehittäjinä kirjasivat ylös, ja joka sittemmin levisi niin itään kuin länteen?

Onko kaikki maailman ideat keksitty joskus 100 000 vuotta sitten luolan leirinuotion ääressä, jossa syötiin miesten päivällä kaataman mammutin paahdettua lihaa ja sen painikkeeksi naisten päivällä keräämien marjojen, juurien ja muiden kasvien bulkkia?
Syönnin päälle miehet kellahtivat naistensa ja lastensa vierelle mammutintaljoille röyhtäillen odottamaan, että yksi vanhemmista miehistä aloittaisi illan tarinoinnin...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123 & Qroquius Kad: Minä vähän luulen, että tuo lause ”si vis pacem, para bellum” on sen verran yleispätevä että sen on keksinyt useampi tyyppi useassa paikassa ja toisistaan riippumatta. Sillä pitäähän se täysin paikkansa nykyisinkin. Aseeton maa on huomattavasti helpompi valloittaa kuin aseistettu.

Joppos123: No se paska jos kuka joutikin kuolla. Ikävä vaan että niitä – siviileihin kohdistuvia – kostoiskuja on ihan varmasti tulossa. Ja meidän tiedostavat yksilömme jatkavat selittämistä että ei islam eroa meidän tapakristillisyydestä millään tavoin. Mokomat paskat. Kiitokset reseptistä. Tässä blogissahan suositaan aina kunnon mättöä.

Becker kirjoitti...

Eikös tuo Kela Gold ole jonkinlainen valtion yleisostokortti. Sillä saavat maassa notkuvat läpsyttelijät ostella kaikenlaista mukavaa, mutta viinapuotiin se ei taida kelvata.

Noista nimikylteistä on todettava että naapurimaassa niitä tietysti on mutta niissä lukee vain etunimi.Jos esim.katsastuksessa ei Ahmedin kärry mene läpi niin rasistinen katsastaja säästyy häneen ja perheeseen kohdistuvilta uhkauksilta. Soitettaessa virastoon tms. palvelua saa useimmiten vain etunimen kanssa.

Ruotsissahan on nyt feministinen hallinto ja olen usein miettinyt mitä se oikein tarkoittaa kun naisia taiskataan melkein eniten maailmassa ja kuitenkin raiskaajan seuraamukset ovat tasoa sormella heristely ja jokin symboolinen rangaistus. Läpsyttelijä voi tuntea olonsa turvatuksi sillä maasta ei potkita pois jonkun pikku raiskauksen vuoksi.
Tämä feminismihän ei tarkoita suinkaan naisten asian ajamista vaan miesten tekemistä naismaisiksi. Eli poistetaan kaikki valkoisen heteromiehen patriarkaaliset ominaisuudet ja siinä on kyllä onnistuttu pirun hyvin. Esim Pride kulkueet jossa riekkuvat kaikki poliisien ja armeijan edustajat ja puolet kansasta.

Tuossa myös tuumailin tuota vihreää saastaa joka on levinnyt ns. demokratioihin, niin eiväthän ne ole saattaneet aikaan muuta kuin kaaosta missä ovat vallankahvaan päässeet. Mitään positiivista en keksi heidän saaneen aikaiseksi, muuta kuin asioiden saatanallista sotkemista esimerkiksi vaikka maahantunkeutujien hyysääminen, Helsingin kaupunki ja Saksan Energiwende. Jos joku keksii jotain myönteistä sanottavaa niin kuulolla ollaan. Jaa, oikeastaan Persujen noususta voidaan heitä kyllä osaksi kiittää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Kantaväestön yleisostokortilla ei saa kylläkään muuta kuin maksaa. Jollainhan se Kela Gold pitää rahoittaa. Tuon Ruotsin nimikäytännön sattuneesta syystä ymmärrän. Totta tuo mitä tuumailit niin feminismistä kuin vihersaastasta. Ja huomattavaa on että niitten kannattajista kyllä hyvin harva on missään yhteiskuntaa pystyssä pitävissä töissä. He elävät toisten töiden ansiosta.

QroquiusKad kirjoitti...

Saksahan on panostanut ilmastonmuutoksen torjumiseen n. 50 miljardia euroa, jolla maa pitäisi saada päästöttömäksi tai sinnepäin.

Puola on satsaamassa saman määrän euroja maanpuolustukseen, tavoitteena päästä eroon lopustakin neuvostoaikaisesta kalustosta (vaikka osa siitä olisi varmaan aivan kelpoista; ongelma lieneekin imagovaikeuksissa) ja ostaa länsikalustoa entisten lisäksi oikein Porvoon mitalla.

Hieman erilaiset prioriteetit, sanoisin. Ja mehän tiedämme, kummasta meillä otetaan mallia.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan tuli mieleen että on käyty kurkkaamassa sisäkanisterin ohjelmaa seuraaville vuosille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Niinhän me tiedämme ja tiedämme myös kumpi olisi järkevämpää. Saksan armeijahan on huollon puutteen vuoksi liki katastrofitilassa ja hiljattain luin että sillä on varastossa ampumatarvikkeita tositoimiin noin pariksi vuorokaudeksi.

Ano: Epäilemättä sellaisen mielikuvan saattaa saada.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Palaako se Sanomalan Pravda ollenkaan, sotkevat sanomalehtipaperin massaan niinpaljon savea nykyisin ettei sitä voi käyttää kunnolla sytykkeenä. Ehkäpä näin vähennetään niitä kauhean kamalia hiilidioksidipäästöjä.