maanantai 4. toukokuuta 2020

EPÄILYKSEN PIRU JA NELJÄS TASO


Helsinki, näinä päivinä…


Vaan missäpäs sitä vihervasemmistolaisen suvaitsevais-tiedostavan ihmisen olisi mukavampaa asustella kuin viihtyisässä Kallion punavihreässä kuplassa. Kuplassa, jonka sisäpinta oli peiliä joka tietysti sai uskomaan että kupla ulottui yli tunnetun universumin eikä mitään muuta kuin kyseistä kuplauniversumia ollut olemassakaan. Väitteet jonkun muun ja toisenlaisen ajattelutavan olemassaolosta oli törkeää pilaa joka tuli vaimentaa aggressiivisella lainsäädännöllä joka säädettäisiin äärimmäisen rakkauden nimissä.

Tässä viihtyisässä kuplassa asusteli myös 32-vuotias Nalketta Haarakihl, Helsingin Yliopiston Nänniä-instituutin tohtorikoulutettava Nuori Älykäs Nainen, koulutuksen aiheena queer-perversion syvimmät ilmiöt. Nalketta oli myös hyvin aktiivinen nuori nainen joka oli säilyttänyt nuoruuden innon jota uhkasi aina keski-ikäisyyden jämähtäminen mutta josta Kallion kuplan asujaimisto oli onnistuneesti suojellut itseään. Täällä oltiin nuoria vielä seitsenkymppisinäkin.

Nalketta oli tietysti Vihreiden De Röda aktiivijäsen. Olihan hän myös aktiivijäsen LGBTQTiiTyyAaIiFoo-järjestössä eli LGBTQTiiTyy Against Islamophobia. Olipa hänen äänensä myös voimakkaasti esillä VÄIRT-järjestössä eli Vain Äärimmäiset Ilmastotoimet ovat Rauhan Toimia. Tietenkin hän vaikutti voimakkaasti myös EEMVV-yhdistyksessä eli Etnisesti Edistyksellinen Maahanmuutto on sekä Voimavara että Velvollisuus. Samanhenkisessä seurassa hän oli saanut runsaasti arvostusta, väitöskirja oli hyvää vauhtia valmistumassa ja seuraavissa kunnallisvaaleissa hän olisi melko varma läpimenijä.

Hän ajatteli että ei ehkä ollut niin tärkeää se, mitä hän ja kaltaisensa saivat aikaiseksi. Tärkeämpää oli romuttaa sen arvokonservatiivista yhteiskuntaa pystyssä pitävät pilarit. Isänmaa, avioliitto, perhe. Kaikki sellainen joka joutaisi historian romukoppaan. Juuri se antaisi suuren onnistumisen tunteen. Ja hän oli ollut siinä romuttamistyössä äärimmäisen aktiivinen. Menestyksekäskin. Ei ihme, että hän kotonaan käveli viinilasin kanssa peilin eteen, vinkkasi silmää itselleen ja totesi:

- Sinä olet tärkeä ihminen, tiedätkös.

Mutta peilikuva vinkkasi takaisin pari sekuntia myöhässä. Sitten se irvisti pirullisesti. Ja sitten… se muuttui kokonaan joksikin toiseksi… mitä setämiesten helvettiä tää on…Tuo hirvittävä kiiluvasilmäinen otus ryömi ulos peilistä, lennähti Nalketan työpöydälle ja päästi julmasti irvistellen rikinkatkuisen pierun jonka Nalketta olisi voinut sanoa muistuttavan moottorisahan ääntä jos olisi tiennyt mikä sellainen on. Voisiko se olla se hahmo, minkä muutama kuplan jäsen oli kertonut tavanneensa? Ja joitten puheet olivat muuttuneet sen jälkeen levottomiksi. Sisältäen… epäilyksen. Väärän ja kielletyn epäilyksen. Jonka jälkeen kyseiset ihmiset olivatkin muuttuneet kuplaihmisille välittömästi epähenkilöiksi joita vihattiin vielä enemmän kuin käppäukkoja, setämiehiä ja kaikkia mahdollisia natseiksi tulkittuja. Mutta epäilijät omien riveistä olivat vielä pahempia. He olivat pettureita. Tuo sarvipäinen otus valaisi tilannetta:

- Joo, juuri minä se olen. Juuri se, mitä ajattelit. Ja jonka muutama kuplasi jäsen on jo tavannut. Tai aika useakin mutta he ovat yleensä niin täynnä itseään etteivät näe kuin oman peilikuvansa. Ja mitäkö minä olen tullut sinulle kertomaan? No sitä, että kuvitelmistasi ja itsekehustasi huolimatta sinä et ole tärkeä. Kaltaisesi yliopistopellet näennäistieteellisine ja tosiasiassa uskonnollisine tutkimuksineen ette ole tärkeitä. Mielipiteenne eivät ole tärkeitä. Eivätkä ne ole rakentavia vaan tuhoavia. Mutta sanotaanko näin, että helvetillis-taivaallisten tutkijoitten näkökulmasta te olette mielenkiintoisia. Hyvin mielenkiintoisia. Te olette jotain, jota ihmiskunnan historiassa ei ole koskaan aikaisemmin ollut.

Nalketta oli saanut hieman koottua itseään tämän yllättävän kohtaamisen aikaansaaman kauhun jäljiltä ja totesi:

- No mutta emmekös me sitten ole tärkeitä? Jos me olemme jotain aivan uutta. Inhimillisen kehityksen uusi taso. Emmekö me ole edistystä ja kehitystä?

Epäilyksen Piru hymyili varsin pirullisesti ja vastasi:

- Ette kylläkään. Te olette jotain, jonka liian pitkälle kehittynyt yhteiskunta näyttää  jostain syystä synnyttävän saadakseen aikaan itseään tuhoavan kehityskulun. Ja me ihmettelemme että miksi. Emme ole päässeet siitä perille. Työnimenä me olemme käyttäneet teistä tuttavallisemmin termiä Jänisrutto ja tieteellisemmin taas termiä Neljäs Taso.

- Neljäs Taso? Mitäs se tarkoittaa?

- Kaipa tiedät – tai ainakin olet lukenut – historian saatossa työnjaon ja työtehtävien kehityksestä?

- Tietenkin.

- Mutta kertaanpa vielä pikaisesti: Se ensimmäinen taso oli pelkkää henkiinjäämistä. Keräilyä, metsästystä, kalastusta ja maanviljelyä. Maanviljelyn myötä päästiin toiselle tasolle joka sai aikaan vaikkapa seppiä, suutareita, mylläreitä ja ennen pitkää vaikkapa insinöörejä ja ydinfyysikoita. Tämän aikaansaaman taloudellisen kasvun ja sen kuuluisan lisäarvon myötä mahdollistui kolmas, ei-aineellisiin asioihin kehittynyt taso joka sai aikaan vaikkapa kuvataiteilijoita, kapellimestareita, filosofian tohtoreita ja sirkuspellejä. Mutta te olette jotain uutta. Te, niin läntisessä kuin pohjoisessa Euroopassa. Samoin kuin osittain tuolla Amerikoissa. Te olette se Neljäs Taso.

Nalketta oli tässä vaiheessa kaatanut itselleen punkkulasin ja hetken mielijohteesta tarjosi tuolle karmealle vieraallekin. Hörpyn otettuaan hän sanoi:

- Oletan, että selität nyt mikä se Neljäs Taso johon minäkin kuulun sitten on?

- Oletat oikein. Neljäs taso sisältää kaltaisiasi yliopistoihmisiä sekä aina lisääntyvissä määrin valtamedian edustajia joiden työn pääsisältö on oman – varsin mukavasti kehittyneen – yhteiskuntanne täydellinen mitätöiminen, halveksuminen ja sen toimintaedellytysten nakertaminen. Te teette sen vaatimalla – onnistuen – täysin järjetöntä haittamaahanmuuttoa, vaatimalla sen talouden romahduttamista ilmastohysterialla ja vaatimalla sen arvomaailman täydellistä tuhoamista aina ydinperhettä myöten. Normaalisti tämä voitaisiin tulkita pelkäksi hulluudeksi mutta kun kyseessä on yhteiskunnan rahoittama ja sen itsensä tuhoon tähtäävä suurimittainen toiminta niin kyseessä on joku suuremman luokan inhimillinen katastrofi jonka pohjimmaista syytä me emme ole vielä onnistuneet selvittämään.

- Mutta entäpäs jos kyseessä onkin inhimillinen edistys ja kehitys? Se seuraava askel? Askel parempaan?

Epäilyksen Piru sanoi narskuvalla äänellä että ”määrittelykysymys”, naksautti sormiaan ja pöydälle ilmestyi korttipakka.

- Valitse joku kortti.

- No tossa. Pataässä.

- Valitse joku toinen kortti.

- Pataässä tämäkin… hetkinen… näähän on kaikki pataässiä.

- Niin. Koska minä määrittelin ne pataässiksi. Aivan sama mitä ne tosiasiassa olivat. Niin toimitte tekin. Koska teillä on määrittelyvalta. Jolla on yhteiskunnassa suunnaton merkitys. Siksi te voitte määritellä mielettömyytenne edistykseksi ja kehitykseksi. Ymmärrätkö mitä tarkoitan?

- Itse asiassa taidan ymmärtää.

Epäilyksen Piru levitti korttipakan uudelleen pöydälle ja se oli nyt täysin normaali pakka.

- Lopetin määrittelyn ja asiat muuttuivat sellaisiksi kuin ne oikeasti ovat. Jos te toimisitte samoin, niin esimerkiksi biologia uskaltaisi julkisesti määritellä teidät loisiksi ja lääketiede syöväksi. Koska juuri niitä Neljäs Taso on.

Nalketta otti kasvoilleen uhmakkaan ilmeen:

- Mutta mepä emme luovu vallastamme kun kerran olemme sen saaneet.

- Ettepä tietenkään. Enkä minä teitä sitä pyydä tekemään. Mutta mietipä, määrittelyvaltaa käyttävä Neljännen Tason edustaja Nalketta Haarakihl, mitä tulee tapahtumaan jos te pääsette kaikissa vaatimuksissanne absoluuttiseen loppuunsa saakka? Ja miettikää kuinka riippuvaisia te olette tästä hyvinvoivaksi rakennetusta lällydemariyhteiskunnasta niin taloudellisesti kuin kaikilla elämänne alueilla. Siitä lällydemariyhteiskunnasta jota te pyritte sen saman yhteiskunnan palkkaamana tuhoamaan. Käytä miettimiseen niitä kahta kansantaloustieteen kurssia jotka opintojesi alkuaikoina kävit ennen kuin siirryit muodikkaampiin aineisiin. Mieti, kuinka riippuvaisia juuri te olette toimivasta yhteiskunnasta jolla on varaa tuhlata teidän kaltaisiinne turhuuksiin. Ja mieti, entäs jos se vara loppuu? Jos se loppuu niin kertakaikkiaan.

Se, mitä nyt tapahtui oli ollut hyvin harvinaista jopa Epäilyksen Pirun pitkällä uralla. Se saattoi tuntea kuinka Nalketan aivoissa 50-penninen toisensa jälkeen lennähti pajatson keskustaan ja kolikot kilisivät. Tässähän oli kyseessä täydellisen tajuamisen prosessi.

- Voi jumalauta…

Epäilyksen Piru jatkoi:

- Muista myös, että sinun urasi ei ole työtä. Se ei ole tutkimusta. Se on palkattua harrastusta ja egonsa ruokkimista jonka etuoikeuden sinä olet saanut sellaisten ihmisten kustantamana jotka eivät olisi halunneet harrasteluasi kustantaa. Mieti. Kun valtiolle tulee teidän kaikkien toteutuneiden vaatimusten johdosta totaalinen pankrotti jolloin pelkän syömisen hankkiminen ihmisille muuttuu elämän ja kuoleman kysymykseksi niin kuinkahan sinun palkatulle harrastuksellesi oikein mahtaa käydä?

- Voi jumalauta…

- Ja jos teidän utopianne saa aikaan typeryyttään haluamansa täydellisen kaaoksen niin sekään ei kestä loputtomiin.  Jossain vaiheessa joku voittaa ja palauttaa järjestyksen hyväksi katsomallaan tavalla. On sinänsä aivan yksi lysti mitä ismiä tai ismittömyyttä se voittaja kannattaa. Joka tapauksessa sille te Neljännen Tason edustajat ovat täysin turhia. Islamilaiset hirttävät teidät. Jos sattuvat olemaan hellällä tuulella. Kansallismielisiltä te ehkä ruinaatte apua ja suojelusta ja ne puolestaan mitä todennäköisimmin käskevät teitä painumaan helvettiin. Te olette täysin avuttomia. Te ette osaa mitään hyödyllistä. Teistä ei ole kenellekään mitään hyötyä. Teistä ei ole edes rosvoiksi. Teidät muistetaan vain idiootteina jotka saivat tieten tahtoen kaiken romahtamaan. Sen kaiken, minkä tavalliset ihmiset olivat rakentaneet. Te olette rakentamassa itsellenne uraa kerjäläisinä mutta ei sellaisina kerjäläisinä joille ihmiset antavat ropoja. Vaan typeryksinä jotka saivat sen kerjäläisyyden aikaiseksi. Maassa, joka oli hyvinvoiva ja kerjäläisyys jotain, jota opetettiin historiantunneilla. Te olette tuomassa sen takaisin.

Nalketta katsoi vastapäistä seinää tyhjin silmin mutta Epäilyksen Piru tiesi että hänen aivonsa kävivät ylikierroksilla. Se tulisi tapaamaan Nalketan uudestaan mutta nyt se jätti hänet rauhaan. Sillä se tiesi Nalketan aivoissa pyörivän myös toisen esille nousevan kysymyksen: ”Tiedän, mitä olen ollut tekemässä. Tiedän mihin se johtaa. Tiedän sen mielettömyyden. Mutta uskallanko tehdä asialle mitään? Uskallanko aukaista suuni? Mitä siitä sitten seuraa?”.

Niin. Mitä siitä seuraisi? Jos Nalketta alkaisi puhua mielettömyyttä vastaan hän olisi pian itsekin epähenkilö. Paarialuokkaa. Kuplasta karkoitettu. Heimonsa hylkäämä. Eikä hän osannut elää ilman heimoaan. Ja eihän hän osannut tehdä mitään muuta kuin nakertaa itselleen ja heimolleen kuoppaa tulevaisuudessa. Palkattuna. Se, ja vain se oli hänen ammattinsa. Jos sitä sellaiseksi saattoi sanoa. Mutta tuskin hän uskaltautuisi sanoutua siitä julkisesti irti. Epäilyksen Piru poistui paikalta ja ihmetteli näitä lällydemariyhteiskuntia. Ne olivat saaneet itsensä oikeastaan täysin valmiiksi ja onnistuneeksi mutteivät ymmärtäneet sitä ja kuvitellun kehityksensä nimessä ne olivat taannuttamassa yhteiskuntiaan takaisin keskiajalle. Aikaan, jolloin pyhien ajatusten valvojat pitivät huolen siitä ettei pyhiä ajatuksia häpäistäisi. Ainakaan ilman rangaistusta.

Mikä helvetti noita ihmisiä oikein vaivasi?Kiitokset Qroquius Kadille, Tuumailijalle ja Terho Hämeenkorvelle inspiraatiosta, vinkeistä ja avusta.

48 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Olen kiitollinen kiitoksesta, jonka sain vaatimattomasta panoksestani tämän blogin jatkumiseen:
Pahojen voittoon riittää vain, etteivät Hyvät tee mitään. Hyvyys sitten onkin juuri se määrittelykysymys.

Toisaalta Epäilyksen Piru oli väärässä julistaesssaan Nuoret Älykkäät Naiset täysin tarpeettomiksi millekään yhteisölle. Heillä on Se Yksi Asia, joka saa lisääntymisikäisissä urosnisäkkäissä aikaan irrrationaalista käyttäytymistä.

Sen nykyajalle tunnetuin ilmiö lienee Israelin itsenäisyyssota, jossa miehet ja naiset taistelivat tasavertaisina, mutteivät tasa-arvoisina:
naisen arvo oli niin paljon korkeampi, että naistaistelijan haavoituttua hänen aseveljensä lähtivät pelastamaan häntä arabien tulituksesta oman turvallisuutensa unohtaen.

Taustalla oli tietoisuus naisen kyvystä uusintaa elämää, ja miehen kyvystä laittaa se elämä alulle.
Siinä kohtaa tulee mukaan kuvioon Se Yksi Asia ja edes viisi minuuttia siihen; se jonka eteen miehet ovat valmiit nöyryyttämään itseään vonkhaamalla tai suorastaan tapattamaan itsensä.

Ihmisyhteisöjen kehittyessä metsästäjä-keräilijäyhteisöistä maanviljelijöiksi ja edelleen teollistumisen kautta jälkiteolliseen tietoyhteiskuntaan Se Yksi Asia (ameriikan murteella Basic Instinct) on edelleen voimissaan.
Mitä kauemmin rauhan ja hyvinvoinnin kausi jatkuu, sitä vähemmän on kysettä Metsästäjälle, Taistelijalle ja Suojelijalle. Valitettavan vastaavasti suojelun kohteiden ymmärrys oman suojelunsa tarpeesta hupenee samaa tahtia.

Heillä on sihen varaa, koska heillä on Se Yksi Asia.
Se, jonka voimalla maailman häijyinkin ja pirullisinkin Nuori Älykäs Nainen löytää missä tahansa tilanteessa jonkun lisääntymisikäisen urosnisäkkään, joka on valmis mihin tahansa saadakseen Sitä, vaikka hänelle ei olisi edes luvattu mitään Sen suhteen.

Pelkkä tietoisuus sen olemassaolosta riittää.
Uskoisinpa Nuorten Älykkäiden Naistenkin tämän asian ainakin jollain asteella tiedostavan:

"Mehän voimme kaataa veneen aivan huviksemme luottaen siihen, että miehet tuovat meidät rantaan, ja toistaa sen vaikka kuinka monta kertaa uudestaan!
On kivaa olla tyttö! Pimps! Pimps!!"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jaa-a, täytyy sanoa että tiivistit varsin osuvasti lähes kaikkien nuorten ja osittain keski-ikäistenkin miesten Akilleen Kantapään. Onneksi suurimmalla osalla miehistä tulee se seesteinen vaihe jolloin Se Yksi Asia ei määrittele elämää millään muotoa. Ja jos puhutaan ihan yhteiskunnallisessa merkityksessä niin nämä – yhteiskunnan elättämät – Nuoret Älykkäät Naiset ovat tarpeettomia, vahingollisia ja pitkässä juoksussa hyvin vaarallisia.

Anonyymi kirjoitti...

Oma lähiesimie... lähiesihenkilö aikoo toista kesää putkeen ottaa kesätyöntekijöiksi maahanmuuttajia, kuten pakolaistaustaisia nykyisellään kutsutaan.

Veikkaan, että tällainen typerä etninen suosiminen tulee kääntymään itseään vastaan ilman Epäilyksen Piruakin. Itse ei nyt jaksa alkaa urputtamaan, kun on jo tullut auottua päätä siitä, kun humanistit eivät ymmärrä, että vanhusten auttaminen on tärkeämpää kuin nettisisällöntuotanto. Eikä sillä oikein mitään saavuttaisi, ja noinkohan kesätyöntekijöitä ylipäänsä edes otetaan.

Valtsu

Kalevi Nissila kirjoitti...

Nyt Ykä tyhjensi pajatson - meikäläinen ei keksinyt tohon enää mitään lisättävää! Ei voi kuin peesata.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän kommentoisin ettei se kaikkia miehiä kiinnosta.I remember "Blue Oyster bar"!

Kalevi Nissila kirjoitti...

Välihuomautus: Jotenkin tuntuu, että tämä sama voisi liittyä muihinkin vieraslajeihin, kuten kurtturuusuihin?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006495907.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Valtsulle, Kalevi Nissilälle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Valtsu: En tiedä millä alalla olet mutta joo, tuo ns. positiivinen erityiskohtelu on ollut vallalla ainakin julkisella sektorilla ja ainakin tietyissä kaupungeissa jo pitkän aikaa. Ja se on syvältä että noita - jotka eivät ole pakolaisiakaan vaan elintasopakolaisia - kutsutaan maahanmuuttajiksi. Suomalaiset esmes olivat maahanmuuttajia aikanaan Ruotsiin. Ruotsin ylikuumentunut teollisuus kaipasi heitä työntekijöiksi ja suomalaisethan rupesivat töihin. Nämä nykyiset ”maahanmuuttajat” tulevat elatusautomaatin piiriin ja se heillä on tähtäimesskin. Ei se tyhmä ole kun pyytää…

Kalevi:

Viesti1: Lämmin kiitos. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Ja niin kuin on tullut monesti todettua, mielenkiintoinen ei ole synonyymi miellyttävän kanssa.

Viesti2: Ihan epäpoliittisesti totean että vittumainen otus. Etelä-Suomessahan on aika ajoin herhiläisiä mutta vähän ja onneksi eri lajia.

Ano: Joo, mutta ne Blue Oysterin miehet ovat taas tietyllä tavalla tiedostavien naisten - ainakin virallisessa - suosiossa koska ne ovat Tom of Parempaa kuin suomalaiset heterojätkät.

R Leon kirjoitti...

"Niin. Mitä siitä seuraisi? Jos Nalketta alkaisi puhua mielettömyyttä vastaan hän olisi pian itsekin epähenkilö. Paarialuokkaa. Kuplasta karkoitettu. Heimonsa hylkäämä. Eikä hän osannut elää ilman heimoaan. "
Oman neuvoni annan tähän Nalketalle ja hänen kaltaisilleen. Potkikaa ne sellaiset ystävät, työkaverit ja lähimmäiset vittuun elämästänne. Näin itsekkin tein. Muuttakaa niistä kuplista ulos. Ainakin pikku kaupungeissa ja maaseudulla riittää vielä järki-ihmisiä vierelle kulkemaan.

Annan hyvän esimerkin lapsuuteni ystävästäni. Hän meni otaniemeen opiskelemaan fysiikkaa ajat sitten. Yliopistomaailmassa ja jopa teknillisessä korkeakoulussa ryhmäpaine on niin kova olla vihervassaripaska. Hänestäkin siis tuli sellainen. Hän oli Nalketta n. 3 vuotta pitääkseen kaveripiirinsä. Sitten tarpeeksi kauan kurvissa asuessaan ja älämölöä kuunnelleessaan hän myönsi minulle, että olet ystävä hyvä ollut koko ajan oikeassa. Muutti espooseen karkuun monikulttuuria. Hänestä tuli tohtori, persu ja pimeän puolen kulkija. Osan vihervassari kavereista hän on pitänyt vieläkin vierellään. Mutta ei tunnusta heille rumaa rasistiluonnettaan.

Muuten saatanan hyvä kirjoitus Ykä. Alan kommentoimaan nyt useammin. Kommentointi laiskuus on sitä, että olen älypuhelin miehiä. Luen kaiken sillä. Harvoin jaksan avata konetta, jolla kirjoittaminen on nopeampaa ja helpompaa. Nyt avaan tämän koneen useammin. Haluan myös tuoda hieman nuoremman väen nuivia viestejä blogistaniin. Vaikka en edes ole enää nuori, mutta kumminkin. Olen myös täällä tavallaan omalla nimelläni ja kuvallani. Minulla ei ole vittujakaan menetettävää. Otin itse loparit 2 vuotta sitten. Tein yksityisellä sektorilla fyysistä yötyötä 13 vuotta. En halua tukea tätä paskaa. Elän ansiosidonnaisella ja perustoimeentulolla. Olen siis spurgu ja ylpeä. Teen oman osani tämän hulluuden lopettamiseksi omalla tavallani(olkoon kukin siitä mitä mieltä hyvänsä). Pyrin minimoimaan verojen ja veroluontoisten maksujen maksamisen.


Nalketta ja muut!!!!!!!!!!! SIITÄ VOI PARANTUA. <3

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, R Leon, kiitokset ja kaikkea lyckaa sinulle sekä sille kaverillesi tässä varsin sairaassa yhteiskunnassa. Otan kommenttejasi mielelläni vastaan. Muistan pitäneeni aikanaan gallupin ja sen mukaan tämän blogin lukijan keski-ikä on 49 vuotta. Viestejä otetaan vastaan kaikista ikäluokista mielellään.

DuPont kirjoitti...

Aikoinaan pahkasian pojilla oli tämä asenne yhteiskuntaa ja sen arvoja kohtaan, eli "kertokaa meille mikä on pyhää ja me teemme siitä pilkkaa". Nyky-lgbt-vas-fem-suvis- porukalla on sama ajatus, mutta mikä heidät erottaa pahkis-pojista on se, että nuo ovat tosissaan romuttamassa länsimaisen yhteiskunnan rakenteita ja saavutuksia. Se mikä oli pahkis-pojille vain kaljapäissään tehtyä huumoria, on näille aito ja vakava pyrkimys korvata yhteiskuntamme jollakin "uudella ja paremmalla".

Anonyymi kirjoitti...

”Te olette jotain, jota ihmiskunnan historiassa ei ole koskaan ennen ollut”. Taas naulan kantaan; muutamaan tapaukseen ehdin minäkin työelämässä tutustua, enkä koskaan tullut ymmärtämään, mitä heidän työnsä oikein oli ja mitä/ketä varten. Tärkeitä hommia jostain ihmeellisestä syystä kuitenkin, tietysti komealta kalskahtava titteli (ja palkkaus sen mukaan) ja niin korvaamattomia työpaikalla, että kahdeksan viikkoa saattoi olla lomalla putkeen ilman sijaista... Ei varmaan tarvitsisi täsmentää, että itse olin töissä julkisen puolen suorittavassa portaassa ja viikonkin lomalle tarvittiin sijainen.

Rouva Ano

KKi kirjoitti...

Onhan tätä turhanaikaisten tusaajien aikakautta vatvottu. Se vain on niin, että hyvinvoinnista on tullut itsestäänselvyys.

Meillä alkaa olla, mitä, parikin sukupolvea jotka eivät ole puutetta, sodasta puhumattakaan kokeneet. Hyvinvointi yhteiskunta on sivutuotteenaan luonut yhteiskuntaluokan jolla ei ole mitää käsitystä työnteon ja toimeentulon yhteydestä. Nämä tämän maailman tättähäärät oikeasti luulevat tekevänsä kovastikin hyödyllistä työtä.

Ans kattoo nyt mitä tapahtuu, kun koronan aiheuttama talouskriisi oikein tosissaan realisoituu.

Saattaapi jokusella kulttuurintutkijalla olla edessään kipeähkö sosiaalinen sopeutumisprosessi.

Juha Kivela kirjoitti...

Valitettavasti Nalketalla on varsin korkeat suojelijat Suomessa - ja Suomen ulkopuolella. Itse asiassa nämä suojelijat suojelevat Nalketan kaltaisia täysin suojellakseen itseään ja asemaansa. Asemaa, joka on yksiselitteisesti ja kategorisesti eristetty kuplaan, johon laki ei yllä.

Siksi vastaan Qroquius Kadille, että kyllä "Hyvät" ihmiset tekevät. "Hyvien" ihmisten tekemisellä vain ei ole mitään käytännön merkitystä, koska Suomen perustuslaki suojelee yksiselitteisesti ja kategorisesti "Pahojen" tekemisiä.

Vihapuhetta Suomessa ei enää ole. Ei voi olla, koska ei ole lakia ja oikeuttakaan. Laki ja oikeus koskee kaikkia. Ei vain tavallista kansalaista. Ajatelkaa, että jos Suomessa ei kerran ole lakia ja oikeutta, niin Suomi on tällöin...

Kaikesta huolimatta "Hyvien" ihmisten voiton on tultava. Muutoin elämältä puuttuu mielekkyys. Ja yhteiskunta, jolta puuttuu mielekkyys, tullee romahtamaan omaan mahdottomuuteensa... ennemmin tai myöhemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. En nyt osaa sanoa tuohon oikein mitään, kun milestäni ei edes työelämä ollut noin kamalan vaikeea, ainakan silloin kun sitä itse elin. Tai sekin on mahdollista, että se kaikki kamaluus ollut vielä ehtinyt tulla sinne varaston peränurkkaan. Onneksi, luoja paratkoon. Onneksi meidänkin firmassa tuli ne, toisten kiroamat, toisten kehumat yteet. Niissä minäkin pääsin pakoon.
Mutta, jos ja kun, tai mistä sen tietää. Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla totesi jo taannoin muuan minua viisaampi. Ja voin kyllä yhtyä häenen toteamukseensa täysillä. Mutta, onneksi meillä on Yrjö:)
Huru-ukko

Juha Kivela kirjoitti...

Off-topicina seuraava, mutta on ollut seurannassani jonkin aikaa...

[https://mvlehti.net/2020/05/04/venajan-pohjoinen-laivasto-naton-taisteluosasto-keskitetty-barentsinmerelle/]

Ajatuksia lukijoilla ja kommentoijilla?

Kuten Rane kommentoi tuota kirjoitusta, niin itsekin herää ajatus siitä, että NATO sooloilisi omiaan... Suomen NATO-haukkojen osuus asiassa, intressit ja tavoitteet? HX-hankkeen asema?

No, ajatuksia tämä(kin) maailmanaikamme herättää - ei aina niin mieluisia ajatuksia. Toivoa sopii, että pää pysyy kylmänä ja NATO-pojat lopettavat leikkinsä riittävän ajoissa. Ja sama myös itäisen naapurimme suuntaan.

Suomessa hupaisaa on puhe siitä, että itänaapuri ryhtyisi vaikkapa sotilastoimiin Suomea kohtaan. Varmaan sellaisen mahdollisuus on syytä aina pitää puolustuspoliittisesti mielessä, mutta v-ä-h-i-n-t-ä-ä-n yhtä tärkeää olisi pitää ne rajat vuotamattomana vieraan vallan sotilas- ja poliisijohdolle tunkeutua laittomasti Suomeen. Nythän tämä on jälleen ajankohtaista, kun rajoja ollaan avaamassa...

thinker Dill kirjoitti...

Silloin kun minä opiskelin, oli vihreys vielä alkutekijöissään, Koijärvi käymättä, mokutus täysin keksimättä ja sukupuoliakin tasan kaksi.
Kommunismi oli kova sana! Solussa asuttiin ja asukkaista puolet julistautui kommareiksi. Niitä olikin montaa sorttia. Aatteen täysin sisäistäneistä stalinisteista ajan henkeä haisteleviin opportunisteihin. Muuten meidän porukka oli kuin Haanpään novellien huoltokeskuksen aliupseerikämpän sakki (korpraali Isolintu, vääpeli Lipotin jne).
Minuun tauti ei tarttunut. Kaksi evakkoreissua tehnyt äitini oli sen verran hyvin rokottanut.

Se hyvä puoli tässä vanhuudessa on, että saattaa ehtiä kunnialla haihtua savuna ilmaan ennen yhteiskunnan romahdusta...

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelinkin, että en ole ainut protestoiva ja jaloillaan äänestävä kansalainen. Kysymys onkin että kuinkahan monta meitä on? Lienee todennäköistä, että tulevaisuudessa yhä enemmän. Tää on pojat sitä radikalisoitumista nyt.) Itse pidättäydyn toki kaikesta laittomuudesta ja väkivallasta niin kauan kun suojeluraha tulee tilille.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Off-topicina myös minulta. Tämä Juha Kivelän linkittämä uusi pohjoinen merialue 'hyötykäyttöön' on uusi tuttavuus:
- NATO:n taisteluosasto keskitetty Barentsinmerelle.

Näyttää siltä että Suomi alkaa olla maailmanpolitiikan keskipisteenä! Itämeri etelässä ja Barentsinmeri pohjoisessa. Mitähän nämä Älykkäät Nuoret Naiset tästä sanoo...? Olen aina kuvitellut näitä suurvaltoja punasilmisiksi hirviöiksi ja toivonut, että eivät kohdistaisi katsettaan meihin... Meikäläinen on seurannut näitä:

- Itämeren kiristynyt turvallisuustilanne – Itämeri on jo nyt Nato-meri
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/239910-itameren-kiristynyt-turvallisuustilanne-itameri-on-jo-nyt-nato-meri/

- Kiinanmeri lämpenee. USA kertoo olevansa syvästi huolissaan Kiinan toimista Aasiassa.
https://hommaforum.org/index.php?topic=99960.0
ja täällä lisää...
https://mvlehti.net/2020/04/29/kiina-karkotti-usan-sotalaivan-merialueeltaan-jannitteet-nousevat-etela-kiinan-merella/

- Persianlahdelta... Hormuzinsalmen läpi kulkee 20-40 % maailman raakaöljystä.
https://mvlehti.net/2020/05/03/yhdysvallat-jatkaa-sotilaallisten-jannitteiden-kiristamista-kiinaa-ja-irania-vastaan/

Jos haluaa seurata maailmanpoliittista tilannetta (jota yle ei nykyään tee), niin suosittelen Markku Siira'n blogia:
https://markkusiira.blogspot.com/

Hyviä yöunia!

Kalevi Nissila kirjoitti...

Blogger thinker Dill'n kertoma oli kuin omasta matkakertomuksesta. Olen samaa mieltä vanhuudesta - voin seurata asioita 'hyppimättä seinille'. Historiasta on jäänyt mielikuva, että viimeistään siinä vaiheessa suurikin yhteiskunta on romahtanut, kun ruoka loppuu...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys DuPontille, Rouva Anolle, KKi:lle, Juha Kivelälle, Huru-ukolle, thinker Dillille, Anolle ja Kalevi Nissilälle & kiitos kommenteistanne.

DuPont: Sama oli aikanaan resepti Sleepy Sleepersillä. Pahkasikahan lopetti aikaa sitten toimintansa kun todellisuus ajoi oikealta ohi ja sen todellisuuden kuskina ovat olleet nämä ”uuden ja paremman” tuojat.

Rouva Ano: Julkisen puolen suorittavassa portaassa olen itsekin ja tuollaisten ”korvaamattomien työntekijöiden” määrä vain kasvaa. Ikävä kyllä he hyvin usein voivat määritellä sen, mitä suorittavan tason tulisi tehdä. Heillä kun on ideoita. Idea on nykyisin vähän helvatun pelottava sana.

KKi: Kyllä. Asioita pidetään itsestäänselvyytenä ja ”välttämättömäksi” aletaan nimittää aina vain uusia turhuuksia. Minä vaan pelkään että talouden kyykätessäkin nämä kulttuurintutkijat ovat hallituksellemme niitä etusijalla olijoita ja harvesteri leikkaa suorittavalla tasolla. Siis siellä, mitä varten julkishallinto yleensä on perustettu.

Juha: Valitettavasti näin on, eli lautamiesjärjellä varustetut ihmiset ovat tällä hetkellä täysin voimattomia. Ei auta kuin toivoa että muutos vielä joskus tulee.

Juha & Kalevi: Sitä off-topicia en lähde nyt sen enempää avaamaan muuten kuin että mikäli meillä suomalaisilla ei ole omaa vahvaa maanpuolustusta niin olemme sataprosenttisesti toisten armoilla. Ja niin kuin historiasta muistetaan, tilanteen kiristyessä sitä armoa harvemmin saa.

Huru-ukko: Eihän työ itsessään olisi niin tolkuttoman vaikeaa mutta siihen lisätty – ja varsinaiseen työhön millään tavoin liittymätön – oheispaska on. Ja sen määrä on jatkuvasti lisääntymässä. Kiitokset kannustuksesta.

thinker Dill & Kalevi: Joo, noihin aikoihin asioita määritteli eniten Suuri ja Mahtava sekä sen myötä YYA-liturgia ja ihmisten suhtautuminen siihen. Mutta sanotaan niin että se romahdus on suorastaan tilauksessa sillä tämä hallitus – ja kyllä muutama aikaisempikin – ei hahmota mistä se raha valtion kassaan tulee. Se on vain erikoistunut jakamaan sitä aina suuremmissa määrin.

Ano: En sinänsä ihmettele että jotkut tuumivat että ”antaa olla vallan”.

R Leon kirjoitti...

Kyllä meitä paljon on ja myös enenevässä määrin veronkiertäjiä ja sen lisäksi ns. DownsHiftaajia. Verottaja tykkää. Mutta eiköhän ne hullut laita ensi vuoden budjettiin taas vaikka miljardin lisää kehitysapuun ja rakenna vaikka oman trafin moottorisahoille.

Olen kanssasi muuten siinä samalla linjalla, että riehumaan en rupea ennen kuin on pakko. Siinä hommassa uskon toki pärjääväni keskiverto jannua/sutturaa/54sukupuolta paremmin. Suojelurahan vaadin koska siitä niin kauan maksoin pottiin verrattuna vaikka virastokalkkunoihin. Tuskin silloinkaan mahdollisesti tilanteen eskalointueessa ryöstelen mitään mummoja, mutta toki itärajalta tavaraa tulee ja kotkan ja Helsingin satama on lähellä. Business is always business ja kaikkea on jo keksinnässä tulevaisuuttakin vRten.

Kerron mielelläni lisää tavoista millä vähentää verojen maksua, sekä valtavasta ja anteliaasta tukiviidakosta kunhan olen lähipäivinä taas tietokoneen äärellä. Myös byrokratia kaikkineensa on tullut erittäin tutuksi.

Pauli Vahteran blogi iltalehdessä muuten paljastaa hyvin kuinka paljon se työnteko lapsiperheille oikein kannattaa.
https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/04/10/keskituloinen-perhe-maksaa-veroja-74-tuloistaan/

Vanhemmillani ja isovanhemmillani oli kesämökit asunnot, autot ja vempeleet. Minulla ja pojallani tuskin tulee olemaan muuta kuin rynkky kädessä Irakin poikaa vs. Vittu saatana.
Kolme vuotta vielä noita liimatilhi-noitia. Sitten toivon mukaan ps. Ja kok. Alkavat korjaamaan asioita.

Ps. Älylaitteella kirjoittaminen on helvetin tuskaa

Anonyymi kirjoitti...

Juha Kivela kirjoitti...
“Suomen NATO-haukkojen . . . ”
4. toukokuuta 2020 klo 20.45

Enpä kutsuisi heitä NATO-haukoiksi, paremminkin NATO-vuohiksi.


Terv.
— Tinahattu —

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys R Leonille ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

R Leon: Vahteran Paulihan laski myös monikultturismin hinnan eli 3,2 miljardia per vuosi. Niillä vanhemmilla sukupolvilla oli myös tulevaisuuden toivo joka nykyisin alkaa kuolla sukupuuttoon. En muuten paljoa kyllä laskisi kokoomuksen varaan. Sehän on ollut hallituspuolueena itse ajamassa aivan samanlaista linjaa. Tämä hallitus on vaan pistämässä siihen turbovaihteen päälle.

Tinahattu: Naton kohdalla monelle tuntuu riittävän nuo maagiset neljä kirjainta mutta itse ottiatuotailen että mitä tukea sieltä sitten tosiasiassa saataisiin. Ehkä brittejä lukuunottamatta Naton eurooppalainen siipi on riisunut armeijansa luurankotasolle.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Yksi esimerkki tästä neljännestä tasosta, jossa mielikuvitusta ja todellisuutta ei kyetä erottamaan toisistaan - on Kellokosken prinsessa. Hän oli aikaansa edellä. Jos Nalketta vastaa nykyajan prinsessaa, niin mitään toivoa järkeistymiseen ei ole - seuraajilla kylläkin, kuten R Leon kirjoitti.

DuPontin innoittamana päätin vielä palata menneeseen aikaan. Brianin elämä on Monty Python -ryhmän käsikirjoittama ja ohjaama komediaelokuva vuodelta 1979. Vuonna 2000 Total Film -lehti äänesti Brianin elämän kaikkien aikojen parhaaksi komediaksi. Dvd, jossa minulla on se ainut elokuva, joka on tallessa (ja pysyy), muut ovat jo tuhoutuneet. Siinä on erinomaisesti kiteytetty nykyajan hulluus.

Se muistuttaa tämän hetkisen hallituksen tavasta toimia, jossa vain seurataan kokoustamalla tapahtumia pystymättä tekemään oikeastaan yhtään mitään. Päätökset ovat lähinnä 'nahkapäätöksiä' ja ovat vain reagointeja tapahtumiin, kun pitäisi luoda edellytyksiä toimia. Ja näistä tuloksista pidetään tiedotustilaisuus. Todellinen valta näyttää olevan jossain muualla. En laita tähän linkkejä, koska linkkikiintiöni tuli jo täyteen ed.postauksissa.

P.S. NATO-vuohi oli minusta hyvin nykytilannetta kuvaava.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kouluissa opetetaan psykologiaa ja yliopistoissa sosiologiaa, mutta silti suunnilleen sata prosenttia ihmisistä ei tiedä eikä ymmärrä ihmisyyden perustoista paljoakaan. Ei esimerkiksi sitä mistä moraalin ns. "kultainen sääntö" johtuu. -- Että siis jokaisen tajuntaan varhaisessa lapsuudessa syntyy ensin hoitavan ihmisen hahmo, siis "sinä", ja vasta paljon myöhemmin kehittyy se, mistä sanomme "minä". Ja että tämä yleisen ihmisidentiteetin ja itseidentiteetin marssijärjestys merkitsee läpi elämän sitä, että elämme kaikki ikään kuin toistemme sieluissa, ja kaiken, minkä teemme toisillemme, teemme myös itsellemme, itsessämme.

"Kultainen sääntö" on todellakin universaali moraalin mekanismi, mutta siihen ei tietenkään liity mitään käsitteellisesti muotoiltuja normeja, jotka ovat kulttuurikohtaisia ja varsin vaihtelevia.

Mutta ei siinä kaikki, että persoonapronominien oikea kehitysjärjestys on "sinä", "minä", "hän", "yleistynyt hän", jne. On myös niin että kaikkein varhaisimpaan "sinän" valtakauteen liittyy luonnostaan enemmän alkukantaista "kaikkiallisuuden" ja "kaikkivaltaisuuden" tai "kaikkivoipaisuuden" kokonaisvaltaista kokemusta -- josta johtuen me myös läpi elämämme jäsennämme "minän" ennen muuta kokemusten -- vaikutusten ja vaikutelmien -- vastaanottajana -- eli olemme pohjimmiltamme enemmänkin "objekteja", ja vasta toissijaisesti "subjekteja".

Tästä "kohteena olemisen" perusjäsennyksestä seuraa sitten se, että erilaiset "uhriroolit" -- uhraaminen, uhrautuminen -- ovat paljon "kaikkiallisempaa" voimaantumista ja vahvistusta antavia kuin mitä mikään toimijasubjektin "suoritus" voi koskaan olla. Elämme toinen toistemme sieluissa, ja uhriudumme itsellemme, itsessämme.

Ihminen on lajityypillisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento, ja normaali kasvu tapahtuu alkuvaiheen täydellisestä symbioottisesta riippuvuudesta kohti aikuista autonomiaa ja omaa "tahtoa". Jossain vaiheessa sitten tämän kasvun edellytykset ovat eurooppalaisen uuden ajan kasvateilta kadonneet, ja nyt olemme todellakin vaipumassa ihmiskunnan historiassa ennen nakemättömän sosiopsyykkisen taantuman valtaan -- sellaiseen yhteisötilaan, jossa erilaiset "kohteena olemisen" roolit nousevat päällimmäisiksi.

Alkuperäinen perusnarsismi ei enää kasvakaan terveeksi objektirakkaudeksi, vaan jäämme iäksemme keskenkasvuisiksi. Määrittelemme itseidentiteettejämme kulttuurisen narsismin (Christopher Lasch) ehdoilla, eikä siitä sitten seuraa todellakaan muuta kuin sitä totaalisesti taantunutta käsiterealismia, jota akateemisen maailman nykyiset identiteettikriisit ja vallaksi vahvistuva identiteettipolitiikka merkitsevät.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tartutaan taas tähän Knut Pipping'n pienoisyhteiskuntaan koskien Ykän plogiaihetta. Tyttäreni sai vuokrattua mukavan pienen opiskelija yksiön pohjois Helsingissä sijaitsevasta taloyhtiöstä. Minulla oli tapana käydä moikkaamassa häntä, kun oli asiaa pääkonttorille.

Yhtiössä oli hallituksen puheenjohtajana psykiatri-koulutuksen saanut nainen, jonka pääasiallinen mielenkiinnon kohde oli jätekatos. Tapanani oli poistuessani viedä roskapussit katokseen. Sen seurauksena jätekatokseen asennutettiin lukot, koska minä olin kuulemma vienyt omia roskiani sinne! Moni asukas ei pitänyt hänestä.

Tuli uusi yhtiökokous, jossa yllätyksekseni hänet valittiin uudelleen hallitukseen ja tietenkin puheenjohtajaksi. Meno vain yltyi, pesuhuoneeseen ei voinut mennä, ettei tämä seurannut ja antanut ohjeita. Jätekatoksen seinät paperoitiin ohjeilla jätteiden lajittelusta jne...

Kysymys kuuluu... miten tällainen voidaan valita uudelleen johtajaksi, vaikka hänestä ei pidetty näiden pikkumaisuuksien takia? Taloyhtiön hallinta perustuu osakkaiden valitseman hallituksen ja yhtiön palkkaaman isännöitsijän yhteistyöhön. Kyseessä on siis vain kyse hallinnosta - ei poliisi- yms. muista tehtävistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Kalevi:

Viesti1: Kellokosken prinsessa oli hoidossa. Nykyisten Kellokosken prinsessojen houreitten mukaan taas koko yhteiskunta toimii joten voi sanoa että Suomessa ei ole kuin yksi ainoa mielisairaala mutta sen katto on taivas. Brianin elämä oli kyllä mainio elokuva. Nuo hallituksen tiedotustilaisuudet joissa eräs S. Marin lukee sujuvasti paperista ovat muuten nostaneet demareitten suosion rakettina ylöspäin mikä taas ei kerro oikein hyvää monesta suomalaisesta äänestäjästä.

Viesti2: Tästä tulee mieleeni termi ”järjestöjyrä” joita löytyy vähän joka helkkarin paikasta. Mitkä ovat syynä siihen etten itse oikein jaksa ottaa osaa mihinkään yhdistystoimintaan. Nato-vuohen sijasta minä käyttäisin termiä Nato-muoti. Sillä muodin mukaan mennään miettimättä asiaan sen tarkemmin. Kas, kun se on muodikasta.

Seppo: En ole lukenut niin paljon kuin sinä joten en osaa ajatella noin pitkälle, mutten tuota millään muotoa kiistäkään. Kommentistasi tuli vaan mieleen omissa hommissani tuttu varhaisen vuorovaikutussuhteen häiriö mutta sen aikaansaamaat ongelmat tulevat nuorempana ja hieman eri tavoin. Usein väkivaltaisesti.

Kalevi Nissila kirjoitti...

"Kysymys kuuluu... miten tällainen voidaan valita uudelleen johtajaksi?" Vastaan itse - tämä "järjestöjyrä" on tehnyt vastaehdokkaista epähenkilöitä, eli niitä ei edes ehdotettu.

R Leon kirjoitti...

Juu se kokoomuksen asioiden mahdollinen järkevöittäminen onkin suuren suuri toive.

Olen toki lukenut case 3.2 miljardia. Olen lukenut sen ainakin kolmesti läpi. Eniten olen huolissani siitä, että se on tosiaan varovaisesti ja maltillisesti laskettu versio. Plus kuinka eksponentiaalisesti se kerkee hullujen punamuumien takia nousta.

Tuumailija kirjoitti...

No mutta, mukavaa jos onnistuin jälleen inspiroimaan. Tämä on kunnia.

R Leon: Tervetuloa vaan joukkoon. Olen kanssasi suunnilleen samanikäinen ja lueskellut Yrjöä jo monia vuosia. Meitä vittuuntuneita nuorehkoja miehiä on valitettavasti kasvava määrä - ja jos meidän sukupolvi on vihainen, niin meitä nuoremmista löytyy jo rajumpaakin porukkaa.

Oikein naurattaa lukea näitä "asenteet ovat huolestuttavasti koventuneet"-uutisia. Mistähän mahtaa asenteiden koventuminen johtua? Olisiko esim. valehtelu, päähänpotkiminen, päällesylkeminen, arvostuksen ja kunnioituksen puute, nuorten miesten pitäminen arvottomina, yleinen miessukupuolen polkeminen lokaan, verojen nyhtäminen ja haaskaaminen ketun perseeseen, loputtomien vaatimusten esittäminen, henkinen kastrointi, mädättäminen koulussa ja mediassa, vaientaminen ja henkinen alistaminen? Ja kaiken tämän päälle vielä ihmetellään, että asenteet koventuvat ja kehdataan syyllistää siitäkin tavallisia suomalaisia miehiä? Ei jumalauta.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Hidas kun olen (Hämäläisen ja Etelä-pohjalaisen sekoitus) huomasin vasta nyt. Ykä on luopunut ymmärrysharjoituksista. Nyt kyseessä on tutkimus! Ja tulos oli:
"Jos puhutaan ihan yhteiskunnallisessa merkityksessä niin nämä – yhteiskunnan elättämät – Nuoret Älykkäät Naiset ovat tarpeettomia, vahingollisia ja pitkässä juoksussa hyvin vaarallisia". Olen samaa mieltä ja seuraavassa perusteluja, miksi näin:

Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin tämä hallitus ei tee päätöksiä. Päätöksiä on tehtävä nopeasti, seurattava tilannetta ja tehdään tarvittaessa uusi korjaava päätös jne... Ilmailussa kun huomaa, että vastaan tulee epäilyttävä pilvirintama, niin päätös takaisinkäännöstä on tehtävä heti. Siihen riittää pelkkä epäilys. Ei siellä voida pysähtyä ja pistää tupakiksi, että mietitään vähän. Esimerkki nopeista päätöksistä:

Suomen kokoinen Uusi-Seelanti julisti nujertaneensa koronan – IS vertaili maiden toimet
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006490314.html

Sorry, tuli linkkikiintiö ylitettyä yhdellä.

Kalevi Nissila kirjoitti...

...jatkuu. Täytyy myöntää, että päätöksenteko ei ole aina helppoa. Sotapäällikönkin on mietittävä päätöstensä seurauksia - menettääkö 1500 vai 5000 miestä. Molemmat hankalia. Ruotsi valitsi koronakriisissä toisen tien, kuin Suomi. Todennäköisesti he saavat taloutensa kuntoon tätä menoa 10 - 20 vuotta nopeammin kuin me. Tulevaisuus näyttää...

Anonyymi kirjoitti...

Lähes 40 vuotta Kalliossa asuneena - tosin kuplan ulkopuolelle ihan itse vapaaehtoisesti jättäytyneenä mutta kuplalaisia tarkkaillen - esitän syvän epäilykseni, että Nalketta antaisi periksi edes Pirun toisella, kolmannella tai neljännelläkään käyntikerralla. On meinaan Nalketta sen verran kova luu! Siis ainakin kertomastasi meriittilistastaan päätellen. Ja kun on noin laaja määrä verkostoitumispintaa, ei ole pelkoa että Nalketta koskaan joutuisi suorittavaan työhön, kohtaloista kamalimpaan.

Kuplalaisilta puuttuu kaksi asiaa ja sen mukana kaikki: itsekritiikki ja huumorintaju. Tahatonta huumoria kylläkin jokaisella suunavauksella.

Julkishallinnon "korvaamattomat työntekijät" ovat yleensä sitä vain omasta mielestään. Ja sanaa "idea" vielä pahempi on "luova idea" joka on tietenkin tuplahieno ilmaisu. Mutta kaikkein pirullisin on kuitenkin sana "muutos", joka tietää kylmää kyytiä alaisille jotka toki leimataan niskuroiviksi ja muutosvastarintaisiksi. Joka ikinen asia on tehtävä toisin kuin edeltäjä on tehnyt, ja tässähän on kyse vain säälittävästä vallankäyttöyrityksestä. Huono uusi esimies kun ei suostu myöntämään sitä, että alaiset yleensä tietävät tätä untuvikkoa paremmin mikä toimii ja mikä ei. Jos taas alainen esittää huonon idean, kollegat osaavat torpata sen.

No jopas, pääministerimme osaa lukea paperista jonkun muun kirjoittamaa tekstiä ja demareiden kannatus nousee kohisten. Ehkä jopa samaan tahtiin kuin uuden upean inklusiivisen koululaitoksemme aikaansaama lukutaidottomuuden nousu?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Äkkinäinen voisi kuvitella, että Nalketta Haarakihl, Helsingin Yliopiston Nänniä-instituutin tohtorikoulutettava olisi parodiahenkilö tai peräti olkinukke.

Eipä ole, samanmoisia on universtaat täynnä, kaikenmaailman Mälviinä Läyryväinen-Dorkamogluja. Tutkimassa Marimiina Virtanen-Mäkisen tuotantoa queer-näkökulmasta. Kaikkihan toki tunnemme Marimiinan tuotannon: Soita Heluna Paranoid, Ja Heluna soittaa, Miihkali ja räkäpallo, Vesihiisi suhisi kaislikossa. Yhteinen painosmäärä on liki 600 kappaletta. Gradunsahan Mälviinä teki aiheesta "Aleksis Kivi: transnainen ja Lesbo?". Seminaarityö "Lesbot Ulla Aavan tuotannon valossa" herätti sekin kiinnostusta. Huhun mukaan joku olisi semmoisen halunnut nähdäkseen. Perui kumminkin tilauksensa, kun kuuli, ettei siinä ole kuvia.

Nämä turhakkeet on kaikki jäseniä paitsi Vihreät de Dorka tai Paremmistoliitto rp -järjestöissä. Ja Setassa & Tatissa. Ja koko joukossa muitakin tuulimyllynlämmittäjien järjestöjä. TET-jaksonsa suorittivat joko mainittujen järjestöjen toimistoissa tai sitten kunnan palaveriviinerisuunnittelulautakunnan toimistossa, äiskän apuna.

Mitään hyödyllistä eivät ikinä ole tehneet, eivätkä tee. Yle ja muut roskamediat kumminkin kutsuu näitä kimittämään, känisemään, totaninkuilemaan ja mankumaan joka jumalan päivä aamu-, päivä- tai iltastudioonsa.

Yksi ero todellisuuden ja Nalketoiden välillä on. Todellisuudessa ei ole epäilyksen pirua. Valitettavasti.

Historiasta olen oppinut, että yhteiskunta nousee barbariasta, kehittyy teknisesti ja tiedollisesti. Ja muuttuu vapaammaksi, suvaitsevaiseksi. Sitten arolta, autiomaasta, metsästä tai vuorilta tulee joukko tyhmiä, kiilusilmäisiä barbaareita ja pistää paikat paskaksi ja palamaan. Tappaa kaikki osaajat ja orjuuttaa loput. Hiljattain Kamputsea esimerkkinä. Bysantti, Rooma, Persia, Faaraoiden Egypti...

Nalketta hoi, seinällä on jo teksti "Mene mene, tekel ufarsin".

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymies: raikkaan maskuliinista tekstiä ja ilahduttavan myrkyllistä. Tuohon ei feministi pysty eikä takuulla halua.

Mutta voi, Nalketta ei katso seinään, hän tuijottaa edelleen vain peiliin kuin sadun kuningatar. Ken on maassa suvaitsevaisin. Ja siitä sitten työntelemään myrkkyomenaa toisinajattelijoille. Tuo kevyeksi punnittuhan sitäpaitsi tarkoittaa Nalketalle vain sitä suurinta kehua 32-vuotiaalle naiselle koska hän ottaa sen fyysisenä totuutena eikä metaforana joten tässä vaiheessa toki sopii hieman lipsua juutalaisvihastakin.

Ykä, loit ihan oikean hahmon.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle, R Leonille, Tuumailijalle, tira+:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Kalevi:

Viesti1: Joo, kai noissa hommissa menestyy se joka jaksaa eniten ja röyhkeimmin jaanata. Muut ei jaksa.

Viesti2: En minä ymmärrysharjoituksista ole sinänsä luopunut ja sellainen tämäkin tavallaan oli. Kyseisen ihmistyypin olen kyllä tavannut aivan liian monta kertaa. Hallitus on tämän koronan kanssa sinänsä säätänyt eestaas niin paljon etten tiedä että tietääkö se itsekään mitä mieltä se on.

Viesti3: Ruotsilla on tietysti meihin nähden etuna muutenkin vahvempi talous ja oma valuutta tosin Ruotsin taloutta se monikultturismin hulluus nakertaa vielä huomattavasti enemmän kuin meidän taloutta.

R Leon: Ja summahan nousee jatkuvasti sillä kyseinen väestönosa lisääntyy huomattavasti suomalaisia nopeammin.

Tuumailija: Toki ansaitset kiitoksen. Ja selvitit muuten syyn ”asenteitten koventumiseen” kyllä harvinaisen osuvasti. Jos ne eivät tuolla saappaille kusemisella kovene niin millä sitten?

tira+: Nalketta tuskin antaisi periksi niin helposti mutta tarinan kannalta se oli sopivaa tehdä näin. Että Nalketta tajuaisi järkiintymisensä dramaattiset seuraukset muitten kuplaheimolaisten taholta. Ja kuvasit julkishallintoa taas kovin osuvasti. Tuttua settiä. Se ”muutos” ja sen myötä ”organisaatiouudistus” on itseisarvo ja ikiliikkuja.

Pyssymies: Tiivistitpä nykytilanteen vähän merkeleen osuvasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kauwan sitten, muinaisaikana, 70-luvulla, historianopemme kuvaili keskiajan tieteen ja filosofian alennustilaa kertomalla tärkeän tutkimuksen ja debatin kohteena olleen "montako enkeliä mahtuu seisomaan neulakärjelle?".

Nyky"tiede" tutkii vielä vähemmän merkityksellisiä aiheita. Mitä välii?

No, yliopistojen tutkijaturhakkeiden palkat ja muu rahoitus tulee verovaroista. Tiet rapistuu, koulut homehtuu, vanhukset makaa paskavaipoissaan - mut hei! Sysmän hevosottolautakuntatutkija sen kun porskuttaa. Ja muut 0-tutkijat.

Rahaa ja resursseja sen sijaan puuttuu muilta, kenties hyödyllisemiltä tutkimus- ja opetuskohteilta. Tsadin universtas päätti, ettei japanin kieltä tarvitse suomessa kukaan mihinkään. Ei sille ainakaan yliopistotason koulutusta tarvita. Tottahan vienti onnistuu ihan suomeksi ja broken englishiksi - ja hei kyllä ne rallienkkuakin ymmärtää. Vaskismi 30-luvun suomessa on päivänpolttavampi tutkimuskohde kuin vaikkapa suokukkojen vähenemisen syy - vai onko kanta oikeasti muuttunut ja jos niin miksi. Biolasien tuotekehitys - siis esimerkiksi itsestään häviävien luuruuvien - tutkimus on ihan joutavaa, onhan se nykyäänkin vain miljoonabisnes. Tärkeämpää on toki tutkia kahvimainosten toksista maskuliinisuutta.

Vanhanaikaisen toksisen maskuliinisen järjen mukaan tieteen tehtävä on tuottaa tietoa todellisuudesta. Ei kuvitelmia houreista. Eikä tarjota suojatyöpaikkoja poliittisille aktivisteille.

Rotuhygienia ja oppi arjalaisesta superrodusta oli ruotsissa ja saksassa taannoin ihan validi tiede. Ihan kuin nykypäivän naistutkimus.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. ”Niin monta kuin tarvitaan”. Ja joo, tyhjän paskan hiertäminen on Suomessa nykyisin tärkeämpää kuin yhteiskunnan ylläpitäminen. Ja kun japanin kieli läksi yliopistolta pois niin tilallehan otettiin somalin kieli:

https://courses.helsinki.fi/fi/kik-so111/124806641

”Somalin kielen osaamisella erottuu työmarkkinoilla”. Epäilemättä. Mutta millä työmarkkinoilla?

Yliopisto ei ole enää – lasken pois tästä kovat tieteet – yliopisto vaan pappisseminaari.

Tuumailija kirjoitti...

Tuo japaninkielen poistaminen yliopistosta oli aivan uskomaton temppu. Ja somalin ottaminen tilalle täysi pohjanoteeraus. Ja miksi juuri japani? Japani on maailman kolmanneksi suurin talous, ja vuonna 2018 Suomessa vieraili 180 000 japanilaisturistia. Nämäkö eivät ole hyviä tai riittäviä syitä opettaa kieltä? Kai turhempiakin karsittavia olisi ollut? Suosittelisin kyllä yliopiston päättäjille pikaista reaalitodellisuuden tsekkausta: yleensä yhteiskunnan kannattaa julkisilla varoilla opettaa niitä kieliä joista on potentaalia saada bisnestä aikaan. Maailmantaloutta kun katselee, niin japani on bisneskielenä tärkeämpi kuin mm. saksa, venäjä tai hindi. Lopetettiinko näiden kielten opetus? Miksi ei?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tuumailija. Jep. Olet oikeassa. Onhan toki selvää ettei Somalian talousmahdin ole ylittämistä mutta kyllä japanin kielelläkin jotain pientä merkitystä on.

Juhi_76 kirjoitti...

En tiedä, onko Polybioksen teoria nimeltä Anakykloosi tuttu, mutta se on tutustumisen arvoinen. Löytyy varmaan myös wikipediasta.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo montako enkeliä mahtuu neulankärjelle -kysymys on varsin tuttu, ja pitipä kysyä ystävä Googlelta tietäisikö hän, löydetttiinkö siihen teologisesti oikea vastaus.

Vastaus löytyi, joskin hieman yllättävänä:

https://www.kuopionseurakunnat.fi/tutki-uskoa/kysy-uskosta/kuinka-monta-enkelia-mahtuu-silmaneulan-teralle-

Anonyymi kirjoitti...

Anakykloosi on tuttu, keksin itse kauwan sitten tuon aroilta / autiomaasta / vuorilta paikalle putkahtavan uskonkiihkoisen/tyhmän barbaarilauman lukiessani Sinuhea. Waltari kun oli kirjoittanut esiin historian kulkua. Alkukantainen barbaarilauma sivistyy -> sivistynyt joukko rikastuu -> rikkaus houkuttelee paikalle lauman barbareita -> sivistys tuhoutuu -> barbaarilauma sivistyy ...

Sopii tutkailla hedelmällisen puolikuun historiaa. Tai vaikka babylonian / mesopotamian - selvisi jopa musulmaanikoista mutta mongolit tuhosivat tällä tietoa aika lopullisesti. Kastelujärjestelmä ei ole vieläkään toipunut, eikä ikinä toivukaan. Se kun pitäisi rakentaa ja sitten ylläpitää toimivana. Barbaarisen lauman tavat eivät siihen yllä. Aikaa olis kyllä ollut.

Aina ei toipuminen siis onnistu, Amazonin suurista kulttuureista näkyy vain satelliittikuvissa jäänteitä, Papuan mahtavien kanavien jäänteet näkyvät nekin vain satelliittikuvissa. Kieli, muisto ja pieninkin tieto rakentajistaan kadonnut. Angor Watin rakentanut mahtivalta iäksi kadonnut. Mohenjo-Daron mahtikaupunki, paikallisten kielellä "kuolleiden kumpu" - mahtinsa on mennyttä, kansansa myös - ainakin kulttuuri ja tieto. Pohjoisamerikan Kummunrakentajat, ylläpitivät suuria kaupunkeja, rakensivat suuria kumpuja - ketä olivat, minne menivät? Euroopassa rakenneltiin megaliittisia rakennelmia taannoin, Stonegenge britanniassa, suuria kivirakennelmia, suuria maarakennelmia. Kuka, miksi - muisto iäksi kadonnut.

Ehkä joskus Tawaststanian madrassin pääimaami kertoo suuren pohjoisselän moskeijan minareetin olleen uskottomien epäjumalanpalvojien ukkosenpalvontapaikka...

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juhi_76:lle, Qroquius Kadille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Juhi_76 & Pyssymies: Tuo oli mulle uusi juttu mutta Pyssymieshän sitä hieman valotti. Ja se mitä Pyssymies totesi noista kadonneista ja unohdetuista kulttuureista tuo mieleen sen että historiassa olis paljon mielenkiintoista jota ei ehkä koskaan saada selville.

Qroquius Kad: Sanotaan näin että fiktiivisiin asioihin voi kommentoida mitä hyvänsä. Kyseinen teologian tohtori ehkä laittaa vastaukseensa hieman omia mielipiteitään kysymättä sen ylimmän esimiehensä mielipidettä mutta eipähän se esimies kuolevaisille pahemmin kommentoi muutenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anakykloosi on kulttuurin / yhteiskunnan sisäinen juttu. Tuo oma 70-luvun teoriani on kulttuurien välinen juttu. Oikeastaan sama asia mutta eri suunnista katsottuna.

Kolmas näkökulma on tietysti: Hyvät ajat tuottavat pehmeitä miehiä, pehmeät miehet tuottavat kovia aikoja, kovat ajat tuottavat kovia miehiä, kovat miehet tuottavat hyviä aikoja.

Noiden kadonneiden kulttuureiden kohtalon pitäisi olla varoitus meille ja kaikille tolkun ihmisille. Suurin, mahtavin ja voittamatonkin kulttuuri voi luhistua ja kadota. Kulttuuri kestää sisäisen vastoinkäymisen, se ketää ulkoisen vastoinkäymisen. Mutta yhtäaikaa sattuvat kummatkin ovat vaaraksi. Lopullisen iskun voi tuoda luonnonkatastrofi estäessään toipumisen.

Voi miettiä miksei Jemen ole enää Felix Arabia. Suitsukkeen kysyntä romahti, naapuriin ilmestyi kiilusilmien uskonto ja uskonkiihkoinen hirmuvalta. Ilmastohäiriö nosti islamin ja ja tuhosi kauppareitit. Mitä muuta tarvittiin? Myrkyllinen meemi? Sama joka tuhosi Persian, Afganistanin, suuren osan Intiaa, Itä-Rooman, pohjoisafrikan...

Pyssymies

Kalevi Nissila kirjoitti...

Minulle ihmisten sosiologia (välillä apinoidenkin) ja nämä ulkoiset/sisäiset häiröt, kuten Pyssymies lyhyesti esitteli, ovat samaa pohjaa riippumatta ajasta. On se nyt tapahtunut,
200 vuotta-, 2000 vuotta- tai 5000 vuotta sitten. Näistä voi peilata asioita nykyhetkeen. Jo vanhat Roomalaiset... Tämä tarkastelu eri näkökulmaista oli hyvä - esim. ei aina katsota voittajien kannalta. Sieltä tulee mielenkiintoisia asioita esille... Joo, nykyään lienee yllätys, jos tutustuvat tarkemmin esim. Persian ja Afganistanin historiaan.

Vitttuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Olen ehkä vähän ilkeä, mutta en voinut vastustaa...:D

Tuohon kurssikuvaukseen liittyen:

"...luonut hänelle syvällisen Afrikan sarven aluetuntemuksen."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Kalevi Nissilälle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies & Kalevi: Ei mulla oikeastaan ole tuohon lisättävää. Tai ehkä se, että ihminen on ollut aina samanlainen. Nyt sillä on vaan isommat lelut.

VNV: Eikös niillä ”batiikkinoidilla” ole varsin laaja sarventuntemus?