keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

VIRALLINEN MIELENOSOITTAJA

Radanvarsikaupunki, hieman tuonnempana…

Radanvarsikaupungin anarkonomisessa ammattikorkeakoulussa vietettiin riemun täyttämää juhlapäivää. Tänään oppilaitoksesta valmistuisivat ensimmäiset sertifikoidut ja viralliset mielenosoittajat. Helsingissä ja Tampereella ensimmäinen kurssi oli valmistunut jo vuotta aikaisemmin mutta mukavasti perässä tultiin täälläkin. Erityisen suuri juhlapäivä tämä oli linjanvetäjälle Kiusetta Härnäiselle (selitteläätiön ja soveltavan spedestetiikan sekä akateemisen käsitehässimisen maisteri) jolle nyt valmistuvat kaksikymmentä – tietysti naisoletettua – mielenosoittajaa olivat kuin omia tytäroletettuja. Tai, no ihan tyttäriä.

Ennen kaikkea Kiusetta oli ylpeä siitä, että kyseiset tytöt olivat valinneet suoran toiminnan tien ja ilmoittautuneet vain vuoden kestävälle mielenosoittajakurssille. Miksi nähdä vaivaa vuosikausien yliopisto-opistojen kanssa kun haluamaansa lopputulokseen pääsi helpommalla? Kysehän oli kuitenkin ihmisten alistamisesta omien mielihalujen mukaan ja viranomaisen valtuuksilla. Ja voi mitä tyttöjä nuo olivatkaan. Jos he eivät olisi vegaaneja niin he varmaankin söisivät aamiaisekseen kilon veristä lihaa ja lähtisivät sen jälkeen puremaan patriarkaalisen sortovallan palleja irti. Ainakin puheen tasolla ja luonnollisesti viranomaisaseman ja väkivaltakoneiston turvaamana.

Sinänsä varsinainen koulutus oli helppoa sillä siinä lähinnä opetettiin virallisille mielenosoittajille että kun he kerran pistivät jossain mielenosoituksen pystyyn, niin he olivat mieltään osoittavia viranomaisia jotka olivat oikeutettuja kaikkeen mahdolliseen viranomaisapuun eikä heidän toimintaansa saanut millään tavalla häiritä. Häiritseminen olisi ollut virkahenkilön väkivaltaista vastustamista vaikka se olisi ollut vain sanallista häiritsemistä. Oikean ideologian sanallinen vastustaminen oli henkistä väkivaltaa joka oli tietysti yhtä vakavaa kuin ruumiillinen väkivalta. Sekä poliisi, palokunta että terveyshenkilökunta olivat mielenosoitustilanteessa virallisille mielenosoittajille alistettuja ja heidän käskyvallassaan.

Muuten koulutuksen sisältö oli lähinnä uskon vahvistamista. Mielenosoittajakokelaiden uskossa ei ollut alun perinkään mitään heikkouden merkkiä joten oppitunnit upposivat hedelmälliseen vakoon. Pääaineita olivat:

- Intersektionaalinen feminismi.

- Ilmastohysterian tunnepuolen korostaminen ja faktojen kieltäminen nimenomaan Suomen kohdalla ja siihen keskittyen.

- Valkoisuuden ja kolonialististen rakenteiden käsitteellinen selittäminen ja tuomitseminen erityisesti Suomen ja suomalaisten kohdalla.

- Kyseisten kolonialististen ja orjuuteen liittyvien faktojen aggressiivinen kieltäminen nimenomaan suomalaisten kohdalla. Opetuksen pääsisältö oli että suomalaiset olivat aina olleet alistajia, eivät koskaan alistettuja tai orjuutettuja.

- Kehitysmaalaisen maahanmuuton välttämättömyys ja väistämättömyys suomalaisen nationalistisen ajattelutavan vääristämän yhteiskunnan korjaajana ja parantajana.

- Äärioikeistolaisuuden soveltava uusmäärittely ja siihen liittyvät halveksinta- ja tuomitsemistavat.

- Queer-ajattelun välttämättömyys ja väistämättömyys heteroseksuaalisen ja perhekeskeisen ajattelutavan vääristämän yhteiskunnan korjaajana ja parantajana.

- Virallisten mielenosoittajien työehdot eli normaalin virastopalkan lisäksi virallisille mielenosoittajille maksettiin venyneistä mielenosoituksista normaalit ilta-, yö- sekä viikoloppulisät ja tietysti ylityökorvaukset kaikilla mahdollisilla prosenteilla.

Sekä luonnollisesti:

- Mahdollisimman näyttävän mediauhriutumisen perus-, jatko- ja erityiskurssit. Uhriutuminen silloinkin, kun siihen ei enää vallitsevassa järjestelmässä ollut tarvetta. Tärkeintä oli mielikuva ja sen taas levittäisi valtamedia.

Valitettavasti puolustusvoimat eivät olleet vielä suostuneet antamaan mielenosoittajille virka-, ja suojeluapua mutta hallituksen suunnittelema femitrukki-järjestelmä otettaisiin käyttöön seuraavan vuoden aikana. Sen myötä joukko-osastojen johtajat olisivat yliopistoista nimitettyjen femitrukkien ideologisessa käskyvallassa. Kiusetta itse ihmetteli että kuinka saattoi olla mahdollista että puolustusvoimien kaltaiseen maskuliiniseen organisaatioon saatiin vasta nyt nimitettyä käskyvaltaa käyttävät naispuoliset poliittiset upseerit joilla ei ollut rasitteenaan sotilaskoulutuksen luomia luutuneita asenteita.

Koulutukseen sisältyi sekä henkilökohtaista opiskelua että yhteisiä harjoituksia jotka olivat tärkeimpiä sillä mielenosoitushan on joukkovoiman osoitus. Koulutettava kurssi oli suorittanut diplomityönsä kiitettävin arvosanoin tukkiessaan Radanvarsikaupungin pääväylän vuorokaudeksi vastalauseena sille, että Radanvarsikaupungin kaupunginvaltuustossa oli alle 50 prosenttia naisvaltuutettuja.

Äärioikeistolaisiksi tulkitut olivat pyrkineet häiritsemään diplomimielenosoitusta tekemällä tekaistuja palohälytyksiä saadakseen näin hälytysajoneuvojen avulla tiesulun purettua mutta mielenosoittajat olivat olleet lujina ja estäneet valtuuksillaan palokunnan liikkumisen. Tekaistujen palohälytysten tekijät olivat jääneet kiinni, ja heitä odottaisi vankeustuomio virkahenkilöiden väkivaltaisesta vastustamisesta. Kyseiset tuomiot nähtiin kurssille erityisenä ansiona.

Kiusetta alkoi jakaa valmistuneille mielenosoittajille sekä todistuksia että virkamerkkejä. Seremonian lopuksi hän halasi kaikkia ja kysyi juuri valmistuneelta mielenosoittajalta Lesbietta Lättiöltä että mikä oli heidän ensimmäinen kohteensa viranomaismielenosoittajana. Lesbietta vastasi:

- No viikon verranhan me tässä juhlitaan mutta sen jälkeen kohteenamme on Naakkamossa sijaitseva Teuvo Työmanin omistama Teuvon Tärppi & Temmellys-yritys. Kyseinen kymmenen miehen sortofirmahan on kieltäytynyt ottamasta palkkalistoilleen kaupungin heille osoittamaa etnisesti edistyksellistä solidaarisuustyöntekijää pelkästään sillä perusteella ettei kyseinen henkilö omaa mitään taitoja mitä firmassa tarvittaisiin.

- Firma on myös kieltäytynyt ottamasta mainoksiinsa LGBTQTiiTyy-sateenkaaritunnusta. Eivät, paskiaiset käytä sitä edes pride-kuukauden aikana. Lisäksi firmalla ei ole ainoatakaan sähköautoa ja kaiken lisäksi firman työhallissa on tietojemme mukaan seinällä kalentereita joissa on rinnat paljaana olevia naisia. Aiomme saattaa mielenosoituksellamme kyseisen firman totaaliseen kuseen tukkimalla kaikki sinne johtavat väylät. Lisäksi suoritamme mielenosoituksen rinnat paljaana sillä nännit eivät ole genitaaleja, toisin kuin mitä nuo  firman alistuskalenterit väittävät.

- Ja tiedossamme on vielä kaiken lisäksi että kyseinen Teuvo Työman kannattaa rajatonta sananvapautta. Sehän tarkoittaa myös sananvapautta kaikenlaisille ääri-, laita-, reuna-, syrjä- ja vinkkeliäärioikeistolaisille. Sellaista me emme voi hyväksyä vaan asetamme firman saartoon kaikista ilmansuunnista. Valta oikeamieliselle ja oikealla tavalla koulutetulle kansalle, perkele. Ja vain sille.

Koulutuksen johtaja Kiusetta Härnäinen tunsi suurta, niin suurta ylpeyttä valmistuneista oppilaistaan. Kyllä Suomi oli hyvä maa elää ja estää riistäjää yrittämästä.

Kiitokset Pyssymiehelle inspiraatiosta.

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näille paarman lailla kimpussa hyöriville edistyksellisille naisoletetuille ainoa oikea kunnianosoitus on rekkamiehen hymy. Viikkoja tiellä, saa asfalttia niellä...

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Jatko-osana tälle olisi hauska lukea miten Työmanin saarto-operaatio on onnistunut vai onkohan kyseisessä firmassa osattu kenties varautua. Naulankantaan tämä kirjoitus osui siltäkin osin että nykyäänhän opintopisteitä voi saada osallistumalla tiedostaviin mielenosoituksiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Ja tulee muistaa, että ne rekkamiehen hymyllä varustetut miehet pitävät tämän maan pystyssä. Paarmat ovat muuten vähemmän harmillisia. Niitä kun saa luvallisesti läiskiä ja huitoa muualle.

Ano: Täytyy miettiä sitä jatkoa. Mutta onko tuo opintopistejuttu ihan oikeasti totta? Jos on, niin todellisuus on vielä hullumpi kuin kuvittelinkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Turun yliopisto jakoi opintopisteitä mielenosoitukseen osallistumisesta – perussuomalaiset nuoret tuomitsevat toiminnan jyrkästi
https://www.turkulainen.fi/paikalliset/1525006

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Johan. Ja voi helevetti, en paremmin sano. Kiitos linkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tarina oli hyvin kirjoitettu, ja mahdollisesti ihan lähitulevaisuutta. Tuo Johanin linkki kuitenkin vie voiton, ja vetää ukon hiljaiseksi. Taas kerran totuus oli fiktiota hurjempaa. Miten tuo on edes mahdollista, onko opettajilla oikeus jaella opintopisteitä satunnaisesti? Vai onko yliopistoissa nykyjään armeijasta lainattu "kuntsari"-systeemi? En edes kyseenalaista oikeutusta tuollaiseen, sen ovat varmasti saaneet tai tarvittaessa saavat postuumisti. Saahan koulutuksessa nykyään muistaakseni syrjiä henkilöä joka kyseenalaistaa miehen kyvyn menstruaatioon. (Vuotava anaali varmaankin lasketaan.)

t.Puupääukko

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Sisäministeriitta vaihtunee (ainakin vähäksi aikaa).
Hiukan kauhulla odotan mitä sieltä tulee...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008108032.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Puupääukolle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Puupääukko: Kiitokset. Mutta joo, tuo linkki pisti purkan pysähtymään. Mihin tää maa on oikein menossa?

VNV: Puolue jatkaa yhtä fanaattisilla linjoilla kuin ennenkin. Ohisalon yksityisasioihin en sinänsä puutu.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi virallinen mielenosoittaja sai YLE'n 8 minuuttia ohjelmassa kertoa eduskuntatalon edessä hourulan väen ilmastovallankumouksesta sen 8 minuuttia jota esiintyy vain Helsingin keskustassa. Merkkivaatteissa oli (Björn Borg) ja melko varmasti kotona on automaattisesti täyttyvä jääkaappikin. Siksi maaseudun voi ja pitää rauhoittaa luonnonsuojelualueeksi.

Leipäjonojen pitenemisestä kertovat uutiset ovat olleet viimeaikoina vähissä mutta totta. YLE ei ole niille enää korvaansa lotkauttanut. Jos kävisi kysäisemässä mikä siellä on ihmisten suurin huoli. Mahtaako se olla "ilmastonmuutos" ?

Anonyymi kirjoitti...

"Femitrukki" Taisit juuri keksiä aivan uuden sanan (ja ammatin). Toivottavasti sana jää elämään, mutta ammattia ei koskaan syntyisi.

Lissu vaan kirjoitti...

En ihan ensimmäiseksi olisi uskonut törmääväni vauva-uutisiin Ykän blogissa, mutta iloinen asiahan se on. Ja lapsi tuo realiteetit tullessaan, ainakin perhe-elämään.

Anonyymi kirjoitti...

Vinkkeliäärioikeisto – mainio sana

Vinkkeliäärioikeistolaiset paloilmoittelijat toimivat varomattomasti, jäivät kiinni. Sepä se pahin rikos, kiinni jääminen. Konsteja on olla jäämättä kiinni.

Idea Virallisesta mielenosoittajasta on mielenkiintoinen, voiko viranomainen estää toista viranomaista toimimasta? Voiko sairaankuljettaja estää poliisia, poliisi sairaankuljettajaa, palomies poliisia, poliisi palomiestä, palomies virallista mielenosoittajaa?

”mielenosoittajat olivat olleet lujina ja estäneet valtuuksillaan palokunnan liikkumisen” – Entäs jos joku kuolee avun myöhästymisen vuoksi? Jos ”mielenosoittajat "olivat olleet lujina ja estäneet valtuuksillaan palokunnan liikkumisen” ja joku pääsee hengestään tai menettää omaisuutta saa suomi varmasti tällaisessa tapauksessa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta langettavan tuomion.

Mitäs tapahtuu kun oikeat, oikeaa asiaa ajavat mielenosoittajat – vaikka eloapinat ovat vastakkain virallisten mielenosoittajien kanssa? Tai koraania on loukattu ja mielenosoitus tämän takia tarvitse torin ja virallinen mielenosoitus tukkii torin? Viralliset mielenosoitajat saartavat tissit paljaina Työmanin firmaa ja etnisesti edistykselliset tutustumispenetroivat? Tässäpä Työmanille vinkki...

No, onhan nytkin puolivirallisia mielenosoittajia, millä valtuuksilla ne on nimetty? Ja miksi.

Femitrukki – mielenkiintoinen idea, eiköhän tämä kohta toteudu.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Vaan onko jo nimetty virallinen mielensäpahoittaja? Epävirallisia on kyllä imaantunut, jopa melkoinen liuta. Ja mieltävät kyllä itse olevansa virallisia purkaessaan pahaa mieltään viattomiin ja sivullisiin.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle Lissulle vaan, Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ylen syöksykierre on aina vain pahempi ja nuo elopellet sen uusin suosikki. Tuossa yksi hyvä esimerkki ”uutisoinnista”:

https://yle.fi/uutiset/3-12001288

Ja siteeraus:

”Keskinen, 26, esitteleekin itsensä entiseksi opiskelijaksi Helsingistä.

Hän opiskeli yliopistolla uskontotieteitä, filosofiaa ja kulttuurintutkimusta.

Elokapinasta ei tule palkkaa, mutta Keskinen elättää itsensä säästöillään ja videoiden editoinnilla, jota hän tekee joitakin tunteja viikossa.”

Vai eläisköhän kumminkin isukin säästöillä?

Ano2: Kun asiaa googlasin niin näköjään taisin keksiä sen ensimmäisenä. Olisin kyllä kuvitellut että feministin ja politrukin yhdistelmän olisi keksinyt joku aikaisemminkin.

Lissu vaan: Niin tuo uutinenhan ei sinänsä ollut blogissa vaan kommenttiosiossa.

Pyssymies: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita ja myös kysymyksiä. Vinkkeliäärioikeistohan on väännös laitaoikeistosta joka tuli tiedostavaiston suosikkisanaksi joskus toistakymmentä vuotta sitten. Olisko termi keksitty siksi että saadaan mahdollisimman moni tulkittua epäilyttäväksi?

Huru-ukko: Piru vie, ehkäpä tällainenkin viranomainen on pian valtion palkkalistoilla. Niitä epävirallisen puolivirallisiahan todellakin riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Vaan hyväkin uutinen kaiken kurjuuden keskellä: Kotimainen "nuhasumute-koronarokote on saanut merkiittävän rahooituksen kotimaasta. Vaikka hallitus sitä ylenkatsoi, niin vielä löytyi suomalaiseen tutkimukseen ja osaamiseen uskovia. Mm. Wihurin säätiö, kulttuurirahasto ainakin.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Joo, näin näyttää olevan. Pannaan linkkinä muillekin:

https://yle.fi/uutiset/3-12011399

Homma on vaan pahasti myöhässä. Siinä vaiheessa kun rokote on valmis ja testattu niin suurinpiirtein kaikki suomalaiset on jo rokotettu. Tämä olisi pitänyt tapahtua vuosi takaperin.

QroquiusKad kirjoitti...

Hilpeä Huti-Maisa on saamassa pikku-Hilpeän. Se ei kenties osoittaudukaan aivan yksityisasiaksi, sanoi QK Gandalfia mukaillen:

vuoden kuluttua hilpeä Huti-Maisa ja soma Li Lystikäs istuskelevat ministeriaitiossa mukanaan kikattavat ja lörpöttelevät pikku-Hilpeä ja pikku-Lystikäs.
Kun tähän asti hyvältä poliisiministerittäreltä kysyttäessä vastaukseksi on tullut liirum laarumia, saattaa jatkossa vastauksen antaakin pikku-Hilpeä.

Se vastaus on sitä mitä on, mutta eduskunnan ja ministeriaitionkin kaikki lisääntymisikäiset naiset ponkaisevat sen kuultuaan antamaan standing ovationin loisteliaaalle vastaukselle estrogeeni korvista huuruten!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuskinpa he mukuloitaan eduskuntaan tuovat. Valtamedia antaa boostia tarpeeksi muutenkin.

Anonyymi kirjoitti...

No tuota noin, eikös se soma jne. jo käynyt eduskunnassa sen toukkansa kanssa? Vielä lomalla ollessaan? Ja muistaakseni samariinikin, ainakin käytti sitä omaaansa siellä? Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. En ole tietoinen mutta en kyllä väitä vastaankaan. Noin normaalimaailmassa mukuloitten kuskaamista työpaikalle ei pidetä hirveän suotavana.