perjantai 16. heinäkuuta 2021

YLEN KÄSITYS ASIANTUNTEMUKSESTA

Niin kuin lukija hyvin tietää on EU ilmastopakettinsa myötä palkitsemassa ilmasto- ja ympäristöasiansa maailman mittakaavalla erinomaisen hyvin hoitanutta Suomea muuttamalla sitä pikkuhiljaa EU:n metsäreservaatiksi joka pärjäilee hyvin ilman kauppamerenkulkuakin. Se, että suomalaistenkin pääelinkeino on syöminen ei utopian ja hysterian sekoituksessa elävää Brysseliä paljoa liikuta. Onhan Suomi takahikiän perähikiä joka kelpaa mainiosti kaukaiseksi  ilmastomannekiiniksi.

Tässä tilanteessa suomalaisten verorahoilla elävän ja suomalaisille vastuullisen Ylen tulisi hätkähtää ja nostaa meteli käyttäen asioista hyvin perillä olevia asiantuntijoita. Ja niinhän se tekeekin. Vaan minkäslaista asiantuntemusta ja miltä tahoilta Yle meille tarjoaakaan? No tällaista:

Ja tällaista:

Greenpeace ja Elokapina? Muistutetaan että Greenpeace on liikeyrityksen ja rikollisjärjestön yhdistelmä. Elokapina-liike on puolestaan elämysmatkailevien leikkipartisaanien lössi. Molempien ”asiantuntemus” näkyi siinä että he uskoivat suomalaisten olevan sankoin joukoin tämän Suomen elinkelpoisuuden tuhoamisen kannalla. Sehän on sinänsä valtamedian linjan mukaista eli ”toivon asian olevan näin, joten ilmoitan sen faktana”.

Hotellin respan mielestä kyseisessä ohjelmassa puuttui ehdottomasti yksi asiantuntija. Eli:

Suomi on jo nyt luonnonvarojen nettotuottaja. Tuo Greenpeacen ämmä tietää sen. Ylen toimittaja tietää sen. Tuo elämysmatkaileva elokapinan jätkä ei välttämättä tiedä kun ei halua tietää. Ja se Ylen toimittaja sekä hänet palkannut syöttöporsas elävät suomalaisten pakkoveronmaksajien kustannuksella.

Yleensä maksavalla asiakkaalla on jonkinlainen kuluttajansuoja. Ylen kohdalla ei.

*

Lisäys samana päivänä:

Jos joku ei ole vielä lukenut Pauli Vahteran uusinta postausta niin kannattaa lukea välittömästi. Siinä kerrotaan siitä kuinka akateemisille suojatyöläisille lapiodaan suomalaisten rahaa oikein ämpärikaupalla. Postaus voi aiheuttaa verenpaineen nousua ja akuuttia raskasta rynnäkkövitutusta.

26 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Tuo se minuakin ihmetytti. Joku Greenpeace ei ole sopiva taho tähän tarkoitukseen, jos siis tarkoituksena olisi puolueeton tiedottaminen eikä propaganda.

Qroquius Kad kirjoitti...

Oletko varma, että YlenAnnon toimittelija tietää jotain asiasta, josta toimittaa tyhjää? Eihän valtavalemediassa ole aikoihin ollut muuta mittaria osaamiselle kuin äärivihervasemmistolaisuus.

Legendaarinen toimittaja Aarno "Loka" Laitinen ihmetteli aikoinaan, miten toimittajien yleistieto on laskenut jyrkästi koulutustason noustessa.
Nyt kun kaikki ovat maistereita, oli eräs Nuori Älykäs Miesoletettu tullut vaivautuneena kysymään häneltä:
"Sinä kun olet noin vanha, niin muistaisitko oliko Suomessa vuonna 1943 joku sota?"

Edelleen Laitisen mukaan Hell-Singin Totuudessa oli muuan Nuori Älykäs Nainen kirkunut hysteriaansa hirvittävästä eläinrääkkäystapauksesta:
kissaa oli ammuttu 37 kertaa haulikolla!!
Kyseisessä tapauksessa siis joku oli ampunut haulikolla kissan, jonka raadosta laskettiin 37 haulinreikää.

En olisi lainkaan varma siitä, että kukaan YlenAnnon tyhjäntoimittajista tietää yhtään mitään Suomen luonnonvarojen realiteeteista, kun he eivät tunnu tietävän mitään mistään muustakaan kuin omasta ylivertaisuudestaan ja Valkoisen Heteromiehen pahuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

EU:n hankkeet saada Eurooppa hiilineutraaliksi vuoteen 2050 sisältyy kaikenlaisia toimenpiteitä, mutta rahasta ei puhuta mitään eikä siitä, kuinka paljon tavallisen kansalaisen tulee vyötä kiristää. ”Asiantuntijat” selittävät taas, että se ja se asia saattaa nostaa hintoja ja kustannuksia, luultavasti, mahdollisesti tai ehkä vain vähän kuitenkin. Ja myös media rauhoittaa kansalaisia esim. sillä, että omakotitalon öljylämmityksen voi muuttaa 10 000:lla sähkölämmitteiseksi ja valtio avustaa tonnilla. Alkaa tuntua pahasti siltä, että EU ampuu taas itseään jalkaan, talous jatkaa hiipumistaan ja Kiina ja USA menevät ohi vasemmalta ja oikealta.

GreenPeacen tai WWF:n ynnä muiden samantyyppisten järjestöjen esiintyessä asiantuntijoina, jutut joutaa sivuuttaa välittömästi, mutta tympäisee minuakin Ylen ja monen muun median linja niiden nostaessa esiin ”asiantuntijoita”, joilla ei ole mitään asiantuntemusta. MTV3 kunnostautui vasta alkuviikosta taas keräämään SuomiAreenaan puheenjohtajia myöten melkoisen naislauman säksättämään ja puhumaan Halla-ahon puheenvuoron aikaan päälle ja kuten tavallista, täysin asian vierestä.Rouva Ano

Pekka kirjoitti...

Noista Qroquiuksen mainitsemista tapauksista muistui mieleeni omat kohtaamiseni suomen kielen opiskelijoiden kanssa Helsingin yliopiston puolella.

Lempparitapaukseni oli, kun eräällä kurssilla oli sellainen vanhan liiton professori, jolla oli tapana pitää meidät hereillä kyselemällä meiltä vähän väliä pieniä kysymyksiä. Kerran hän kysyi, että minäs vuonna Kolumbus löysikään Amerikan.

Eräs nuori nainen viittasi ja vastasi, mutta vastasi väärin. Hän kyllä muisti vuosiluvun numerot oikein, mutta selitti, että ne menevät hänellä "aina sekaisin" eikä ollut varma niiden tarkasta järjestyksestä. Se oli joko vuonna 1492 tai 1942. Noiden ollessa hänen muistamansa vaihtoehdot, hän vastasi arvaamalla väärin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Qroquius Kadille, Rouva Anolle ja Pekalle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Yle näyttää että se voi tehdä mitä se lystää. Ja sehän lystää.

Qroquius Kad: Mahdollista. Tosin se toimittaja vaikutti välillä kyllä pirun vaivaantuneelta. Jos muuten kissaa ammutaan 37 kertaa haulikolla niin viimeistään kymmenennen laukauksen jälkeen ei kissasta kyllä ole jäljellä arpakuutiota suurempaa osaa. Jotenkin tuli tuosta mieleen se Annika Lapintien legendaarinen ”itseladattava kertatulikonepistooli”.

Rouva Ano: EU ampuu itseään jalkaan ja ennen kaikkea Suomea kun se ei välitä siitä, millä leveyspiireillä täällä eletään. Karmeinta on että sillä mainitsemallasi naislaumalla on Suomessa tällä hetkellä valta.

Pekka: Olisko niin että se vanha kunnon yleistieto on so last millenium?

Anonyymi kirjoitti...

Miksei asiantuntijana käytetä maahanmuuttoon liittyvissä asioissa Sons on Odinin väkeä? Huumejutuissa voisi käyttää Hells Angelsin asiantuntijoita. Pedofiliajutuissa Jammu setää - ai niin, sehän on jo vainajoitunut.

oikeasti YLE ja muut toimijat kaipaisivat hieman ryhtiä. Uutisiin "asiantuntijoiksi" ei pidä kutsua rikollisjärjestöjen jäseniä tai hang aroudeja. Siis eloapinoita, greenpeaceja ynnä muita kettutyttöjä. Eikä äärivasemmistolaisia, nykyisiä tai "ääntisiä". Eduskunta päättää ylen rahoituksesra, voisi joku puolue vaikka vaatia, että miljoona pois joka kerran kun rikollissakki esitetään asiantuntijana.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Hieman OT:

Aina kiistellään löysikö amerikan Kolumbus, viikingit vai kenties irlantilaiset munkit. Mitä välii.

Kukas sen hukkas!

Nimittäin on viitteitä, että sitä asutettiin euroopasta käsin, jääkauden aikana, Löytyy nimittäin samanlaisia kivityökaluja kummaltakin puolen atlantia. Kulku olisi käynyt pitkin jäänreunaa. Yli atlantin, kalastaen ja hyljestäen. Ja sitten sen joku hukkasi, kuinka joku voi olla niin huolimaton, että hukkaa kokonaisen maanosan.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Asiantuntijoita on joka lähtöön, ja monen tasosia. Kuten eräs Ronja, tuolloin 4 v totesi moottoripyörää tovin katseltuaan: nopo, vaikea ajaa.
Kokemuksen tuomalla varmuudella:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies:

Viesti1: Totta. Ylen ”yhteiskunnalliset asiantuntijat” ovat järjestään jostain kiven alta kaivettuja äärivasemmistolaisia. On muuten mielenkiintoista miksi kepu ja kokoomus eivät ole koskaan valittaneet asiantilasta. Eivätkös ne väitä itseään ei-sosialistisiksi puolueiksi?

Viesti2: Kaikenlaisia havaintoja on. Inkkarithan löysivät Amerikan silloin kun Aasian ja Amerikan välillä oli maakannas. Siitä olen joskus miettinyt että oliko Amerikoissa asukkaita jo ennen intiaaneja ja hävittivätkö inkkarit ne pois tieltään? Mistäs näistä tietää.

Huru-ukko: Tuolla Ronjalla oli selvästi asiantuntijan silmää. Ehkäpä enemmän kuin Ylen haastattelemilla ”asiantuntijoilla”.

Anonyymi kirjoitti...

Yle on puolensa valinnut - eikä se puoli ole etupuoli.

tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Joo. Ja sen jälkeen kun Ylen ei ole enää tarvinnut huolehtia rahoituksestaan niin pyllistyksessä ei näy enää pelkkä työmiehen hymy vaan hanuria näytetään ihan persreikää myöten.

Anonyymi kirjoitti...

Luin Vahteran artikkelia eikä verenpaineet noussut, kun on vissiin niin turtunut tähän typeryyden ylitarjontaan maassamme tällä hetkellä.

Suomen Akatemialta vois vähentää määrärahoja 95 prosenttia eikä kukaan huomaisi mitään erikoista tapahtuneen.

Onneksi en ole veikkauksen pelejä pelannut vuosikausiin. Tässä selasin, mihin kaiken mualiman somalien kivakiva-toimintaan veikkaus rahojaan sijoittaa. Lista oli pitkä kuin nälkävuosi.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Sen takia ylen kanavia ei voikaan enää katsoa kun asiantuntijoina on mitä on. Hermot vaan menee. Otin vinkistä vaarin ja luin Vahteran uusimman kirjoituksen, kylläpä veti mielen matalaksi, ei taaskaan riitä sanat. T. Oloneuvos

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Oloneuvokselle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Kyllä minulla verenpaine nousi. Kun rupesin miettimään että paljonko akateemisten suojatyöläisten elättäminen Suomessa maksaa. Riittääkö miljardi vuodessa`Vai meneekö kaksi? Ja mitä sillä saadaan? Elätettyjä akateemisia suojatyöläisiä.

Oloneuvos: Edelleenkin ihmettelen sitä että ei-sosialistiseksi itseään sanovat kepu ja kokoomus eivät ole missään vaiheessa nostaneet meteliä noista Ylen ”asiantuntijoista”. Ne kun ovat joko ilmastohysteerikkoja tai sitten äärivasemmistolaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Amerikka oli asutettu, ainakin osittain kun inkkarit vaelsivat sinne. Ketä siellä oli, ei tietoa. Kulttuuri vaihtui, luultavasti väkikin.

Amerikassa on vanhoja asuinpaikkoja*, paljon aiempia kuin aasiasta viimeksi saapuneiden.

Brasiliasta on löytynyt selvästi negroidien, hyvin vanhoja mutta ajoitukseltaan hämäriä jäänteitä. Tämä tarkoittaa sitä, että tarkkaa ajoitusta ei saada tehdyksi mutta maakerrosten iän mukaan ovat vanhoja. Eivät voi olla kolubuksen tuomia tai myöhempiä. Eivätkä Mansa Musan edeltäjän sakkia. Myös polynesilaisten jälkeläisiä on luultavasti löytynyt - eri paikasta. Näitä on selvästi ollut vähän, hyvin vähän. Siksi löytöjä on vähän, eikä väestön DNA kerro paljoa.

Nykyinen valtavirtanäkemys on semmoinen, että sinne saapasteltiin pitkin beringin salmen tilalla ollutta kannasta. Hieman uudempi näkemys on, että saapujat kulkivat pitkin meren ja jään rajaa ja jatkoivat veneillä / kanooteilla / lautoilla pitkin rannikkoa. Samaan tyyliin kuin moustierin kulttuurin väki euroopasta. Asuinpaikkansa rannikolla nykyään noin 100 metrin syvyydessä. Jääkauden jälkeen kun meri on noussut.

Ihan hiljattain, 1700-luvulla, apassit vaelsivat alaskasta meksikon rajalle. Ja vaelsivat ilman karttaa, nopeasti, sukupolven aikana - miksei muukin sakki osaa liikkua pitkiä matkoja.

Muistettakoon: Vuonna 2000 kukaan ei tiennyt yhtään mitään denisovan ihmisistä.

*Onko joku kivi työstetty vai luonnollisen prosessin tulos, suomessakin ollaan susiluolan suhteen kahta mieltä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Esiankkatarina - esiaku hukkaa amerikan -juurihan se tuossa oli...

Pyssymies

Lissu vaan kirjoitti...

Vähän tuosta Rouva Anon mainitsemasta naislaumasta MTV3 areenalla, sen Halla-ahon pitämän puheen jälkeen, jossa hän siis kuvaili totuudenmukaisesti tätä kulttuurivallankumousta, johon mm. tämä koolla ollut, intersektionaalista feminismiä tunnustava, lauma pyrkii.

Heidän argumentointinsa eivät - tietenkään - yltäneet sen pidemmälle kuin toimittajattaren ihmettelyyn siitä, että " kuinka sinua, Jussi, aivan selvästi vaivaa se, että on olemassa useita sukupuolia " jne.

Olen kyllä aivan vakuuttunut siitä, että nämä naiset sisimmässään tietävät kuinka asiat oikeasti ovat, kun eivät kykene järkevästi vastaamaankaan mihinkään, kun menee jauhot kertakaikkisesti suuhun.
Jäljelle ei jää muuta kuin perusteeton rääkyminen, jota Ohisalonkin tviitti asiasta jälkikäteen taas oli.


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Lissulle vaan & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos lisäyksistä. Tää menee kyllä aika lailla off-topicin puolelle.

Lissu vaan: En oikein usko että he tietävät. Heillä on uskonsa ja joukkorääkyminen. Ei mitään muuta.

Anonyymi kirjoitti...

QK, niinpä niin. Noita ihania pressiklubin aikoja jolloin toimittajien kesken pidettiin tietokilpailuja yleissivistävistä aiheista. Jos ei tiennyt vastausta, se oli tosi noloa ja kuittailua sai kuulla pitkään. Kovasti kännättiin, mutta sanoisin että työmoraali oli kuitenkin hyvä. Ei sellaista kankkusta ettei jutun perään olisi lähdetty. Ja etnisyydestä ei kukaan älynnyt ulista vaikka IS-lehden rikosreportteri oli - herranjestas - puolijugo Hannes Markkula.

Loka Laitisen vaimo oli Seija Sartti, eräs hesarin fiksuimmista toimittajista. Upea ironian taju.

ylehän ei luovu näistä jokapaikan asiantuntijoistaan, me nyt vaan joudutaan sopeutumaan siihen. Kun taukoamatta kaalimme tungetaan että kaikki mikä on meille haitaksi onkin hyödyksi, niin kyllä se pikkuhiljaa siihen tyhmimpäänkin pollaan menee. Vaan tällainen ei pirulauta enää mene. HUSin piirissä kaikki on sekaisin, "kiireetöntä" odotetaan 8-12 viikkoa, pää kainalossa pääsee hieman nopeammin. Eutanasia laitonta mutta ihan laillista istuttaa helteen uuvuttamaa mummelia pari päivää vedettä ja ruuatta polilla. Mutta eipä hätää, nyt saimme upouuden sos. ja terveysministerin hoitamaan 17,6 miljardin budjettia. Hanna Sarkkinen, vassari. Vassareiden sydämessähän ovat köyhät ja raskautetut, mutta mikäspä oli sitten Hannan eka huoli. Syntyvyys. Ekaksi täytynee mainita että Hanna on 33 v. filosofian maisteri Oulusta. Pääaineena aate ja oppi. Ja kun se vassarin oppi lienee sitä marxismi-leninismiä niin mikä voisikaan mennä pieleen?

Hannan eka huoli ministerinä siis tämä: "Syntyvyyskeskustelussa onkin välillä se epämiellyttävä piirre, että tunnutaan haluttavan nimenomaan valkoisia vauvoja." Hannan vauva on valkoinen, samoin Marinin. Ohisalosta ei vielä tiedä, mutta öljyparooni ei ehkä beigestä tykkäisi. Vaan onhan se törkeää haluta omanvärisiä lapsia. Siis tuolla lauseella istuu 17,6 miljardin haltija.

Ei ole hyvä mieli tänään. Ja hei Ykä, usarin blogeista oppii paljon. Siellä on muutama dorka joka jankuttaa vain persuja tai huumeita, mutta aika monta fiksua talousjäbääkin.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Sarkkinen on ihminen jolla on etuoikeus elää reaalimaailman ulkopuolella. Heidän kaltaisiaan on ikävän paljon. Yle tekee niin kuin hyväksi näkee kunnes sen tekeminen lopetetaan. Ja näillä maailman ajoilla sitä ei lopeteta. Mitä tulee vielä Sarkkiseen niin hänhän epäilemättä vaikuttaa omalle alallenikin. Ja tuskin mitenkään positiivisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Tässäpä esimerkkiä ylehtelystä:

https://yle.fi/uutiset/3-12023081

On asiantuntijoita, kuten Sulo Karjalainen ja sitten aassijantuntijoita, joita yle löytää kommentoimaan juttujaan...


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

"MTK-pomo kiittelee metsästrategiaan tehtyjä muutoksia: ”Komissio vihdoin ja viimein ymmärsi”" kyllä vamrmasti komissio ymmärsi, annetaan nyt vähän "periksi" ja kun saadaan hyväksyettyä noi metsäasiat jäsenmailla alkaa uusien säädösten ja kiristysten ja päätäntävallansiirtojen vyörytys, luuleeko joku ettei se tähän jäisi ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Luin juuri juttua näistä pietarin potkupallofaneista Tavjaallekin se meni tunteisiin, kun juurikin näiden pietarin matkaalien takia hän ei ole saanut neljään vuoteen tavata tyttären tytärtä, joka asuupi briteissä. Siis aivan kamalia ihmisiä nämä suomalaiset potkupallofanit. Aiheuttivat sen ettei entinen muumimamma ola saanut tavata Englannissa asuvaa tytärtään ja tämän lasta. Neljään vuoteen. Sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, että asia johtuu brittien omista sulku- ja rajoituspäätöksistä, ei tietenkään, vaan se on vain ja ainoastaan suomalaisten pietarissa käyneiden potkupalloturistien syytä. Toisaalla Sale moittii siitä, että kukaan ei stm-thlorgissa ottanut mitään vastuuta tai koppia tästä tiedossa olleesta turismista. Syyteltiin vain toisiamme.
Jope Ruonansuun laulua mukaellen: Ollaan perkelitä toisillemme, katkotaan ne siivet joiden suojaan hakeuduttaisiin hädässä...
Huru-ukko

Lissu vaan kirjoitti...

Ei nämä ihmiset nyt niin tyhmiä ole (vaikka eihän sekään tietysti poissuljettua ole) ettäkö oikeasti ajattelevat näistä sukupuolen asioista niin kuin vouhkaavat.

Homma on vaan lähtenyt lapasesta, kun on pakkomielle rakentaa omaa utopiaansa oman, hyvän egonsa varaan, sen ehdoilla, silloin kaikki käy. Se usko kohdistuu ennen muuta omaan minään.

Kyllä se epäilys varmasti joskus on hiipinyt mieleen, mutta kun on nyt tällaiset kortit kädessä, niin peli jatkukoon, maksoi mitä maksoi. Ja vallantunne huumaa ja vie.

Tuttu sanonta "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa" näkyi Halla-ahon puheen jälkeen rouvien naamoilta. Mutta vielä vaan sujuvasti sotketaan arvot ja biologiset faktat, kuten kepuleiden varapj. "surullisena" sekoili ja kaikki tämä hulluus median ehdottomalla tuella.

Tätä Sarkkista ministerin valtuuksilla ei haluaisi edes ajatella.
Qroquius Kad kirjoitti...

Näiden mannasariinien, hutimaisojen, somalistikkäiden ja sörkkisten edesottamuksia seuratessa yhä useammin tulee mieleen kysymys, onko naisten äänioikeus sittenkään millään muotoa järkevä?

Näistä synkeyksistä nouseminen on helpointa aloittaa lukemalla Yrjöperskeleellisen Veljeskunnan sisarten älykkäitä, järkeviä ja viisaita kommentteja.
Seuraavaksi on muistutettava mieleen kaikki järkevät, viisaat ja kauniit aktiiviset persunaiset. Ja heitähän riittää.
Valtakunnallisten tuttavuuksien lisäksi on ilo saada myös paikallisia muistutuksia:

https://www.hameensanomat.fi/mielipiteet/lulu-ranteen-ps-mielipide-eu-toimii-kuin-piru-joka-vie-lopulta-koko-kaden-2092419/

You'll Never Walk Alone, sanoi Liverpool. Kyllä suomalainen mies löytää kaikkialta Suomenmaasta rinnalleen suomalaisen naisen, joka arvostaa Suomen valtakuntaa ja kansakuntaa.

Viimeistään tällaista lukiessaan joutuu aina muistuttamaan itseään, ettei naisten äänioikeudessa ole vikaa. Vain äänestäjissä, olivatpa he mitälieoletettuja tahansa.
Eivät ehtaa ainesta kuitenkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, jpt:lle, Huru-ukolle, Lissulle vaan ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Siinä oli kieltämättä asiantuntija.

jpt: Joku voi luulla. Minä en luule.

Huru-ukko: Jos noin on niin melkoinen logiikka on mammalla.

Lissu vaan: Epäilemättä Ylessä on myös leipäpappeja mutta on siellä aitoja fanaatikkojakin.

Qroquius Kad: Ajattelen pitkälti samoin. Ja kyllähän se vaalikoppikooma iskee moniin miehiinkin.