lauantai 17. heinäkuuta 2021

VALIOLUOKAN AIVOPESUA

Lukio on osa yhteiskuntaa ja sielläkin hyväksytään vain yksi virallinen totuus. Suomen Kuvalehti kirjoitti jutun ”Valiotekstit 2021” jossa se esittelee niitä nuoria, jotka ovat parhaiten omaksuneet tuon virallisen totuuden. Katsotaan minkälaista totuutta on tarjolla:

Sekä:

Ynnä:

Ei voi välttyä ajatukselta että tiedostavaiston mielestä toivottava tila on sellainen jossa suomalaiset väärinajattelevat valkoiset heteromiehet menevät kimpassa hirteen. Toisaalta siinä vaiheessa kun työmiehen hymy on poistunut pilaamasta ympäristöä niin syöminen loppuu tiedostavaistoltakin.

SK:n kirjoituksen lopussa oli annos tahatonta huumoria jonka tarjosi aviisin vastaava päätoimittaja:

Laadukkaan tiedon ja punnittujen näkemysten tarve on nyt suuri. Suomen Kuvalehden tehtävä on kertoa asiantuntevasti ja ymmärrettävästi, mitä maailmassa tapahtuu. Näinä aikoina tällaisen työn arvo vain kasvaa.

Meikäläinen muistaa ajan jolloin Suomen Kuvalehti oli oikeasti laatulehti. Ja muistutetaan muuten että suomalaisilla ei ole ollut koskaan orjia. Sen sijaan suomalaisia on aikanaan viety orjiksi kymmeniä tuhansia.

40 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Katsotaanpa tarkemmin näitä valiotekstien nuoruutensa innolla tuottaneita.

Reetta-neitsyt on kuvataidelukiosta.
Jollain tapaa jokin viitannee tulevaisuuteen, jossa asianomainen yrittää saada jalkaansa kuvataiteiden alan tiedetysti erittäin kapean oven oven väliin.
Ehkäpä tämä suo sille jalalle lisää kengännumeroa?

Lauri-poitsut kiukuttelee homojen sortamisesta.
Lauri vaikuttaa pojalta, joka kovasti haluaisi olla kuin ihailemansa homot, mutta jokin pakottaa pysymään kaapissa.
Täältä lähtee kyllä kannustus, että reippaasti vaan sieltä kaapista ulos!

Iiris-rukka sen kun vain kiukuttelee vanhoilla kiukuttelunaiheilla, jotka on jo kaluttu loppuun.
Vaan mitäpä se haittaa, kun luita voi vielä heilutella huutaen:
"Kattokaa kattokaa kaikki, kun Isot Pojat kiusaa minua luilla, koska olen Tyttö!!"
No, sillä irtoaa paikka Vihreiden opiskelijajärjestöstä.

Ehkäpä Suomen Kuvalehti saattoikin jopa yrittää auttaa näitä onnettoman oloisia oletetunlapsukaisia edes jonkilaiselle tulevaisuudenpolulle?

Nils- Aslak kirjoitti...

Venäläisillä deittisivustoilla suomalainen mies on kuumaa tavaraa.

Suomalaisilla sivustoilla suomalaiset naiset taas hakevat naisia alistavia muslimimiehiä. Pikavauhtia lapsi oleskeluvan ja kaupungin asunnon saamiseksi, mutta kökötetään sitten loppuelämä säkitettynä keittiön nurkassa niin kuin jättimäinen muurahaispesä.

Nyt naiset vaativat ja saivat yhteistuvat armeijaan, joten he pystyvät vahtimaan ja ohjaamaan miesten keskustelunaiheita.

Lisäksi he pystyvät tietysti käyttämään seksuaalista valtaa ja sotkemaan nuorten miesten varusmiespalveluksen ja elämän. Miten jotkut miehet voivat mennä valittamaan, että tuvan ainoalla naisella on tuvassa jo kolmas poikaystävä meneillään.

Ukrainan naiset rintamalla dokumentissa oli oikein malliesimerkki naisesta, joka kehuskeli monilla miessuhteillaan. Israelissa kaikki naiset käyvät armeijan, mutta ei siellä sotketa asioita millään yhteistuvilla.

Anonyymi kirjoitti...

Luulin ensin, että Ykä siellä on kehittänyt mielessään mehevän tarinan ja henkilöt siihen mukaan. Mutta lähdettä tarkastaessani Ykä onkin poiminut vain oleellisia kohtia Suomen vihakuvalehden aineistosta. Taas lisää syvätyperyyttä suomalaisesta mediasta.

On kumma, jos vaihtoehtomedian suosio ei taas lisäänny merkittävästi. Sen verran sakeaa puppua sieltä taas pukkaa. Tai sitten vika on lukijakunnassa.

Tapsa vaan

Ekku kirjoitti...

Silloin kun minä olin lukiossa, niin meidän historian opettajaa kovasti suositteli SK:ta. Epäilenpä, että ei suosittelisi tätä nykyistä. On toki eläkkeelläkin ollut jo pitkään.
Eihän sitä lukiolaisena vielä mitään mistään oikeasti tiedä. Minäkin menin jopa äänestämään Eu-jäsenyyden puolesta. Hävettää vieläkin.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Eikös ainakin toinen Ylioppilaslehden Turun-bussissa-housuun-paskojista ole nykyisin Kuralehden palveluksessa?
Näin ainakin muistelen.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Minusta on aina jotenkin puistattavalla tavalla typerryttävää, mutta toisaalta taas hykerryttävää törmätä tällaisiin kuin suoraan 1960-luvulta kopioituihin kliseisiin. Nyt niitä toistelee hyvinkasvatettu ja kouluja käynyt nuoriso, siis sen enemmistö, joka ihan tosissaan kokee sanovansa jotain joka on syntynyt ihan omassa päässä.

Jos historian aikajana sallisi edes neulasreijän kokoisen tirkistysaukon reilun viidenkymmenen vuoden takaiseen maailmaan, siellä nuo aatteet ja arvot olisivat olleet oikeasti uusia. Ja siellä ne olivat sitten ihan pienen vähemmistön arvoja, ja tosiaan, tuollaiset saattoivat viedä esittäjät raastupaankin. -- Nyt samat jo aikapäiviä hapantuneet jutut sitten jauhautuvat melkein jokaisen nykynuoren suussa, ja kyse on oman aikamme ehdottomasti sementoituneesta valta-ajattelusta.

Niin saamarin sementoituneesta valta-ajattelusta, että valtalehdistö ja valtaosa poliittisista puolueista on sen kannattajia. Suorastaan sen sementoituneita tukijalkoja. YLE, ja Hesari, ja Vihreä pelleporukka, ja koko järjestelmäpuolue, kyllä Suomen Kuvalehtikin.

Niin se käy. Maailmassa on aina vallalla se "jäljestätulevien valtava lauma", joka edustaa ajattelua, jonka edelläkävijät lanseerasivat tosiasiassa yli puoli vuosisataa sitten. Ja paha puoli tässä jäljestätulevien porukassa on se, että kun he eivät ole itse omia ajatuksiaan ajatelleet, vaan omaksuneet ne kasvatuksen ja kulttuurivitkan mukana ulkoapäin -- heille kyse ei ole omasta ajattelusta, vaan identiteeteistä, joihin heidän on takerruttava suorastaan kiihkomielisesti, koska se on kaikki mikä heitä määrittää ja mitä he ihmisinä pystyvät olemaan.

Joten sääliksi käy tätä aikaa ja tätä jälkijättöistä porukkaa. Mölytä tyhjiä typeriä kliseitä, itse kuitenkaan oman ajattelun ontteutta tajuamatta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Nils-Aslakille, Tapsalle vaan, Ekulle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Lienemme törmänneet kolmeen nousevaan tähteen. Ehkäpä heistä kuullaan vielä. Mutta karmeinta on, että heidän epistolansa on sitä, jota nykyinen koulujärjestelmämme haluaa kuulla.

Nils-Aslak: Deittisivustoista en osaa sanoa mitään. Sen jostain luin että hyvin moni huora ei halua palvella kuin länsimaisia miehiä. Ja naisten sotkeminen armeijaan oli totaalinen hölmön tölväys. Sitähän ei tehty mitään maanpuolustusta ajatellen vaan ”tasa-arvon” vuoksi.

Tapsa vaan: Ei ollut tarina. Jos minä teen fiktiivisen tarinan niin se näkyy noissa tägeissä. Ja kuvamateriaalin on tehnyt joku twitteriin jo aikaisemmin. Kiitos hänelle. On muuten niin että jos jonkun vaihtoehtomedian suosio nousee liian suureksi niin silloin alkaa imperiumin vastahyökkäys. MV-lehti oli hyvä esimerkki siitä.

Ekku: Minä tilasin kyseistä aviisia 1990-luvun alussa. Ja annan sinulle anteeksi hairahduksesi. Sinut johdettiin harhaan.

VNV: Muistelen että muistelet oikein.

Seppo: Tuo on totta. Nuoret ihmiset ovat helposti johdateltavissa. Toisiakin on. Mutta heidän äänensä ei kuulu.

Qroquius Kad kirjoitti...

Se kotimaisten palveluntarjoattarien palvelurajoitus on tyyliä:
"I do NOT accept Arab or Black men because of bad experiences!"

Tosin nämä ovat jo vähentyneet ja lieventyneet, mikä on hämmentävää ottaen huomioon maahantunkeutujien väkisinmakaamisvallan lisääntymisen:

joko vaaralliset maahantunkeutujat ovat jotenkin oppineet kotimaisten ja monien ulkolaistenkin palveluntarjoajattarien hylkivän heitä, tai sitten he ovat tajunneet saavansa tindereistä, ravintoloista ja kaduilta kaikkea haluamaansa ihan ilmatteeksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Vaikea sanoa kun ei noita systeemejä tunne. Mutta kyseisiä kulttuureja edustavien miesten naisia kohtaan osoittama kohtelu ei ole kenellekään vierasta. Siksi pitää ihmetellä miksi ne ovat juuri feministien suuria lemmikkejä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tietenkään ole Suomen Kuvalehden vika, että ylioppilaskokelaat kirjoittavat sellaisia aineita kuin kirjoittavat. Mutta siinä lehdessä on julkaistu joka vuosi ainakin 1970-luvulta lähtien, mahdollisesti jo kauan aikaisemminkin, muutamia parhaiksi arvioituja vuoden ylioppilasaineista.
Olisi kuitenkin mielenkiintoista tietää, kuka ne valikoi. Lähettikö ylioppilastutkintolautakunta pyynnöstä Suomen Kuvalehden toimitukseen vain kolme ainetta, jotka se itse oli valinnut, vai lähettikö se niitä melkoisesti enemmänkin, joista sitten lehden toimittajat valitsivat kolme omasta mielestään parasta.
Mutta kirjoituksissahan annetaan joukko vaihtoehtoisia otsikoita, joista kokelaan on valittava yksi ja kirjoitettava sen mukaisesta aiheesta. Jos yhtenä vaihtoehtoisena otsikkona on esimerkiksi "Kulttuurinen omiminen on hiljaista väkivaltaa", niin eipä toista mieltä oleva hevin voi siitä aiheesta kirjoittaakaan. Improbaturhan siitä tulee, jos aineen sisältö ei ole otsikon mukainen. Toisin olisi, jos se otsikko olisi ollut esimerkiksi: "Kulttuurinen omiminen - hiljaista väkivaltaako?"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Niin. Kuka päättää tuon? Se olisi mielenkiintoista tietää.

Qroquius Kad kirjoitti...

Pelkänpä pahoin että kyse on juuri siitä:

feministi haluaa saada kyykyttää valkoista heteromiestä samalla, kun haluaa olla alistuva naaras juuri sellaiselle muukalaismiehelle, josta hän syyttää omaa miestään.

Feministi saa kaiken:
hän saa halveksia valkoista heteromiestä juuri siitä, mitä se afro-, arabi- tai afgaanijätkä tekee hänelle;
se on "lempeästi kurissa pitämistä".

VHM toki saa maksaa kaiken, ja feministi olettaa voivansa koska tahansa juosta VHM:n selän taakse, jos alkaa pelottaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Juuri tästä. Terve järki sanoisi että ei näin voi olla. Mutta feministi ei ajattele terveellä järjellä. Sen vihollinen on se mies joka elättää sen.

Risto Teinonen kirjoitti...

Vanhaan aikaan tuon ikäisiä nuoria pidettiin maan toivoina. Esitetyistä lainauksista voimme nähdä, ettei maalla ole enää minkäänlaista toivoa.

Anonyymi kirjoitti...

Aivopesu aloitetaan jo päiväkodista ja eskarista. Itelläkin juuri eskari-vuoden lopettanut pojan jässikkä. Vuoden aikana hänelle oli iskostettu tajuntaan mm. seuraavaa. Sateenkaari on suurin ja voittamaton sankari. Esim. taisteluleikeissä sateenkaari aina voittaa. Lempiväriksi eskari oli istuttanu pojalle punaisen. Punainen väri oli kaikki kaikessa, kaikki mahdollinen piti olla juuri punaista. Nyt on onneksi jo eskarin loputtua muuttunut itsestään muuksi. Kaikki laulut ym. lorut on korvattu ton sairaan ideologian mukaisiksi. Voi vide mikä painajaispaikka tästä maasta on tullut.

Tupla-J kirjoitti...

Ongelmana siinä julistuksessa, että rasisteille ei ole tilaa yhteiskunnassa, on se, että ennen pitkää rasisteiksi kutsutuille, joita edustavat siis käytännössä kaikki eurooppalaisperäiset ihmiset, ei jää mitään muuta keinoa jatkaa olemassaoloa kuin antirasistien poistaminen päiväjärjestyksestä.

Melko ikävä yhtälö.

Anonyymi kirjoitti...

Olikohan muita annettuja aiheita joista oli kirjoitettu hyviä aineita? Mites jos loogisesti osoittaa annetun otsikon virheellisyyden? Tuosta ei välttämättä tulisi riittävän pitkää kirjoitusta helpolla. Tulisiko L ja julkaisisiko lehti? Tietysti tilanne on kirjoittajalle ainutkertainen jolloin tulee helposti valittua varmempi aihe.

Anonyymi kirjoitti...

Onko länsimaiden kulttuurivallankumous kiinalaisilta omittua?

Anonyymi kirjoitti...

Hellekesän huomio: musuakat kulkee paksuihin vaatteisiin pyntättyinä, mutta musumiehet kulkee t-paidassa ja sortseissa. Eikö suvakit näe tässäkään räikeää ristiriitaa?

Anonyymi kirjoitti...

Kulttuuriväkivaltaa

Blogissa PÄIVITETTY RANNANJÄRVI , kuvassa ”Isontalon Antti ja Rannanjärvi” keekoilee kaksi törkeää kulttuurista omijaa. Toisella on aurinkolasit, aika uusi eurooppalainen keksintö, silmälasien tavoin hyvin, hyvin eurooppalainen keksintö. Miksi neekeri pitää aurinkolaseja, luulisi sopeutuneen auringonpaisteeseen. Törkeää omimista, Minusta on kummallista, että neekereillä on outo viehtymys aurinkolaseihin.

Toinen heppu pitää lippalakkia, lippalakin idea on euroopasta ja tuon nimenomaisen mallin idea USA:sta. Törkeää omimista.

Kummallakin on älykännykkä. Nokian kotimaan asukkina olen pöyristynyt tästä pöyristyttävästä omimisesta. Langaton sähköinen viestintä on eurooppalainen keksintö, kuten muuten lankapuhelinkin. Ei todellakaan afrikkalainen.

Kumpikin rikollinen kulttuurillinen omija käyttää housuja, tarkemmin shortseja. Aasian ja euroopan rajamaiden ratsastajakansojen keksimä housu ei todellakan kuulu lannevaatekansojen käyttöön. Suorastaan jatkettua törkeää omimista. Shortsit on sitten brittikeksintö.

Ja vielä: on omittu oseanian asukeilta tatuointikin.

Tämmöisiä väkivaltarikollisia emme tarvise!

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmistolainen maahanmuuttajapoliisi Nadim Ghazale on hädissään kun ruotsalainen heteromies puolustautuu.

Kesäpuhuja, joka pilkkasi ruotsalaisia: "Tämä on täyttä noitavainoa"

Maahanmuuttaja ja vasemmistolainen poliisi Nadim Ghazale toteaa, että hän joutui "noitavainon ja vihan kohteeksi" kutsuttuaan ruotsalaisia ​​miehiä "kiintiömiehiksi" Ruotsin radion kesäpuheessa.

– Oletko valkoinen, ruotsalainen, hetero ja mies? Sittenhän sinä olet kiintiömies. Onnittelut! Sinulla on helppoa.

Näin sanoi arabimaailmasta kotoisin oleva poliisi Nadim Ghazale ollessaan kesäpuhujana P1:llä aiemmin tällä viikolla.

Ohjelmassa hän kuvailee, kuinka hänet altistetaan "rasismille", ja antaa ymmärtää, että hän on pakotettu ylimääräisiin ponnisteluihin kolmannen maailman taustansa vuoksi.

Lähetyksen jälkeen Nadim Ghazale sai ankaraa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Maltillisen kokoomuksen kansanedustaja Beckman vastasi Twitterissä, että "valkoinen, ruotsalainen mies rakensi verellä, hiellä ja kovalla työllä Ruotsin vaurauden". Beckman joutui kuitenkin poistamaan tekstin, kun vasemmisto syytti häntä rasismista.

Toinen, joka on arvosteli Ghazalesin esiintymistä P1:n Sommarissa, oli Ivar Arpi.

Kritiikin jälkeen Nadim Ghazale ilmoitti joutuneensa "noitavainon kohteeksi".

"Ei tämä käy, ei ole mahdollista olla avoin, kun homma täällä on lähtenyt käsistä yli kaikkien kohtuullisten rajojen. Postilaatikkoni ovat täynnä, jotain, mitä ne ovat olleet täynnä koko viikon, jotain, joka ensin oli kehua, mutta muuttui sitten pelkäksi noitavainoksi ja vihaksi. Kuinka helvetissä te käyttäydytte? Missä on kohtuullisuus?" hän kirjoittaa Twitterissä.

Twitterissä Nadim Ghazalea saa tukea monilta vasemmisto​​aktivisteilta.

"Nähdessäni vihan, jota hänen on välillä kestettävä, saa minut raivostumaan. Anna vihaajien innostaa sinua jatkossakin olemaan täsmälleen kuka olet, Nadim. Älä koskaan muutu", kirjoittaa esimerkiksi S-profiili Maria Hind Alias.

https://www.friatider.se/sommarpratare-som-hanade-svenskar-ren-haxjakt-pa-mig

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Aika kulkee, mutta laadukas tieto ja punnittu näkemys tuntuu vain kiertävän omituista kehäänsä.

Adam Bremeniläisen (joskus n.1000 jkr) mukaan urheiden ”naisten maa”, eli amatsonien valtakunta, sijaitsi Ruotsista itään.
Silloinen ajattelija pohti teoksessaan ”Hampurin piispojen teot” muun muassa urheiden amatsonien suvunjatkamista- joka ei muuten muuksi muutu vaikka miten ideologioita vääntelisi.
Adam piti itse todennäköisimpänä, että naiset lisääntyivät sekaantumalla muihin hirviöihin, jotka olivat yleisiä niillä seuduilla.

Niinpä. Ja lisää pitäisi saada.

(lainaukset: M.Tamminen/Keskiajan hirviöt)
voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

"Ja muistutetaan muuten että suomalaisilla ei ole ollut koskaan orjia" - Kullervo Kalervon poika oli orja, Oikea asiaintila on "Ja muistutetaan muuten että suomalaisilla ei ole ollut koskaan muunmaalaisia orjia", Omanrotuisia, endeemisen sodankäynnin tuottamia orjia oli. Ei paljoa mutta kumminkin. Orjuus oli siihen aikaan normaali asiaiantila. Sotavanki oli orja, samoin siviileistä, jotka jäivät sotavangeiksi tuli orjia - heitä ei siis tapettu tai jätetty kuolemaan nälkään tms.

Orjan asema oli parempi kuin yhteisön ulkopuolisen osa. Orja oli tavallaan perheen jäsen. Orjuus aikaan ennen ruotsin valtaa on eri asia kuin orjuus islamin maissa tai myöhempi neekeriorjuus.

"Ja muistutetaan muuten että suomalaisilla ei ole ollut historiallisella ajalla orjia" pitää täysin paikkansa. Tätä kai Ykäkin tarkoitti.

Juu - olen pilkunviilaaja, osin ihan ammatillisista syistä, osin luonnostani.

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Olli Virtanen kirjoittaa asian tiimoilta "Sarastus"-lehdessä kertakaikkisen ansiokkaasti:

https://sarastuslehti.com/2021/07/18/lantisen-feminismin-todelliset-kasvot/

Asia tiivistyy viimeisessä kappaleessa:

"Länsimainen naisasialiike on kaikessa irvokkuudessaankin looginen seuraus siitä, mitä tapahtuu, kun miehet eivät enää kykene täyttämään heille perinteisesti kuulunutta järjestyksen ylläpitäjän tehtävää. Eivät feministit oikeasti vihaa valkoista miestä siksi, että tämä olisi misogyyninen rasisti, vaan siksi, että tämä on kuohittu, selkärangaton tallukka, josta ei ole suojelemaan naistaan, lapsiaan tai edes itseään. Mikäli valkoinen mies haluaa voittaa valkoisen naisen kunnioituksen takaisin, hänen pitää potkaista murjaanit sinne, mistä ovat tulleetkin, ja ilmoittaa, että tästä lähtien Euroopassa totellaan vain ja ainoastaan häntä. Muussa tapauksessa valkoinen nainen etsii murjaanista itselleen uuden suojelijan."

Harmillisen totta.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Itse olin naimisissa maltillisen feministin kanssa. Kunnes tapasi/eksyi/johdateltiin yliopistossa piireihin, mistä meni noin vuosi, kunnes olikin jo täydellinen sateenkaari titityy. En suosittele. Lapset siinä sivussa ihmettelivät menoa. Ei koskaan enää. Siinä on isän vaikea taistella vastaan, kun pöydän toisella puolella on 2 -6 naista, jotka ovat nyt päättäneet, että olet kelvoton. Naisilla on tämä ase ja tietävät sen.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Youtubella on redditissä julkaistuja tarinoita parisuhteiden päättymisistä ja muista ihmissuhdeongelmista. Siellä oli tarina kaverista joka maksoi muijan harrastukset ja touhuamiset vapaaehtoistyössä. Eukko eksyi lgtb swj piireihin, sen jälkeen hänen kehittymisensä estivät a) ukko joka maksoi harrastukset b) lapset jotka estivät henkisen kasvun. Siinä oli teksasissa ukolla tekemistä että sai itsensä ja lapset pois seonneen muijan lähettyviltä jonka tuttavapiiri (swj feministit+muut höröhörö piirit) oikeasti esimerkiksi vaaransivat lasten henkisen ja fyysisen turvallisuuden. Muijat juovuksissa ja tajuntaa laajentavien aineiden vaikutuksessa kolaroivat ukon auton mikä seurauksena kotietsintä isännän ja rouvan vanhempien luona ei auttanut vaikka esittivät ei asu täällä enää. Eräällä tavalla yhden aikakauden loppu oli paperisen Uuden Suomen kaatuminen, sivistyneet puoluekannasta riippumatta lukivat usaria. Hesarista paljon kertovaa on lukea Seppo Heikinheimo "Mätämunan muistemat" tai feminismistä ja tiedostavasta toiminnasta Matti Pulkkisen "Romaanihenkilön kuolema".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Risto Teinoselle Ano1:lle, Tupla-J:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Pyssymiehelle, Johanille, voijumalalle, Qroquius Kadille, Ano5:lle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne, lisäyksistä ja viilaamisista.

En osaa sanoa, mikä tämän nykyfeminismin lopullinen tarkoitus on. Voi olla sitä, mitä kommenteissa todettiin. Voi olla myös pelkkää vallan ja alistamisen halua joka on nyt päässyt kukkimaan kun sille ei panna hanttiin. Joka tapauksessa on selvää että maata johtavat feministit ja se on maallemme tuhoisaa. Parissa kommenteissa todettiin hyvin että feminismi ja perhe-elämä eivät taida soveltua hyvin yhteen.

Joppos123 kirjoitti...

En oikein tiedä miten suhtautua itsetuhoisiin ihmisiin. Joitakin ei vaan siinä elämäntuskassa voi auttaa ja nyt oli kaikki sellaisia.
Mielialalääkkeitä menee aika lailla ja vieläkin focus hakusessaan.
Sitten kun ei muuta löydetä niin lähdetään laukalle.
Varmaan ihan hyviä junnuja kaikki mutta jäänyt angsti päälle kuten valtaosalle vihreiden kansanedustajia.
Veikkaan jonkun menevän jatkoon ellei ota hauleja hattuun tai övereitä tuskassaan enne vaaleja.
Nämä eivät vaan elä reaalimaailmassa. Se oikea maailma pelottaa noita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Totta. Ja sitten nämä vaativat reaalimaailmaa elämään omien angstiensa mukaisesti.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

On tasa-arvoa ja "tasa-arvoa" tunnen naisia jotka puhuvat tasa-arvosta ja pitävät itseään naisasianaisina terveellä tavalla siten ettei orvaskeden pigmentti tai mitä nyt siellä jalkovälissä onkaan sumenna ajattelua. Jos näiden naisten pitää valita viettääkö vapaa-aikaa tiedostavien siskojen kanssa vai toksisten setämiesten kanssa niin toksisten setämiesten kanssa on hauskempaa lähteä kalalle kuin kuunnella iltaa itsen uhreina näkevien vikisevien siskojen kanssa. Tunnen jopa harrikalla ajelevan lepakon joka mieluimmin on miesten seurassa kun äijät kohtelevat häntä kuin ihmistä eikä minään patriarkaalisen yhteisön uhrina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate. Samanlaisia havaintoja minulla. Tosin harrikkalepakosta ei.

Anonyymi kirjoitti...

Jopa ristikkolehdestä voi löytää parempia ajatuksia kuin nykynuorten kiitellyistä ylioppilasaineista. Ratkaisin eilen ristikon, jonka kuvassa vanhempi mieshenkilö istui puistonpenkillä ja puhekuplassa oli teksti: ” Ennen vanhaan joka kylässä oli yksi hullu. Nykyään niitä on kaupungit täynnä...”

Muuten, Halla-aho piti viime viikolla SuomiAreenassa todella hyvän puheen kulttuurivallankumouksesta. Youtubesta löytyy.

Rouva Ano

Frank kirjoitti...

Nykyfeminismi on tasan vain piilopummamista, yksi loisinnan muoto, turhia(monesti jopa haitallisia) kovapalkkaisia virkoja valtiolla ja kunnilla, kaiken maailman huuhaa järjestöjä valtion rahoja pummaamassa kovapalkkaisine johtajineen. Ei mitään muuta.. Ja yliopistoissa sitten apurahapummit sukupuolen tutkimuksineen on samaa feminististä loisimista ja veronmaksajien orjuuttamista.. .

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Frankille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Ei ole yhtään liioiteltua sanoa että elämme ajassa jossa mielettömyydestä on tehty pakollinen normi. Onneksi toisinajattelijoilla – niin kuin Halla-aho – on vielä oma äänensä. Mutta kuinka kauan?

Frank: Jep. Montako nettoveronmaksajaa feministeistä löytyy? Listasta ei tosiaankaan tule pitkä.

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymies kirjoitti muun muassa: "Kummallakin on älykännykkä. Nokian kotimaan asukkina olen pöyristynyt tästä pöyristyttävästä omimisesta. Langaton sähköinen viestintä on eurooppalainen keksintö, kuten muuten lankapuhelinkin."

Ne eroavat kuitenkin oleellisesti esimerkiksi Iiris Mäen aineessaan ohimennen mainitsemasta intiaanipäällikön sulkapäähineestä siinä, että Nokian kännykkä on alun perinkin kaupallinen tuote, jota oli tarkoituskin saada myydyksi joka puolella maailmaa. Samoin ei kuitenkaan ole sulkapäähineen laita, vaan intiaanien keskuudessa jokainen sulka oli ansaittava jollakin maineteolla. Niinpä ne olivat pikemminkin rinnastettavissa meikäläisiin kunniamerkkeihin tai vaikkapa sotilashenkilöiden arvomerkkeihin. Ei niitäkään saa luvattomasti käyttää se, jolle ei sellaista ole nimenomaan myönnetty tai jota ei ole ylennetty arvomerkin osoittamaan sotilasarvoon.
Selvästi enemmän Iiris Mäki kirjoitti kuitenkin saamelaispuvusta. Siihen liittyvästä kiistastahan puhe kulttuurisesta omimisesta sai muutama vuosi sitten alkunsa. Joskus vuosia aikaisemmin, kun itse kävin Lapissa, näin siellä kuitenkin sellaisia myytävänä turisteillekin, ja arvatenkin (vaikka tästä en ole varma) niiden valmistajat ja myyjät olivat itsekin saamelaisia, samoja henkilöitä, jotka ompelevat niitä myös toisille saamelaisille ja jotka tällä tavoin hankkivat lisätuloja. Mutta jos niitä valmistaa joku muu, niin voidaan tietysti kysyä, onko se rinnastettavissa vaikkapa mallioikeussuojan rikkomiseen. Voisikohan jokin saamelaisia edustava taho, esimerkiksi Saamelaiskäräjät, virallisesti hankkiakin sille mallioikeussuojan? Siinä tapauksessa sellaisen luvaton valmistaminen olisi laitonta, mutta ei kai silti sentään väkivaltaa. (Mallioikeushan voidaan pitää voimassa rajoittamattoman ajan, kun taas esimerkiksi patentti vanhenee 17 vuodessa ja tekijänoikeus 70 vuoden kuluttua tekijän kuolemasta.)

Iiris Mäki mainitsi muuten saamelaisten asemaan liittyvänä epäkohtana myös sen, että Suomi on ainoa pohjoismaa, jossa poronhoidon harjoittaminen on sallittua muillekin kuin saamelaisille. Suomessa poronhoitoalueen eteläraja on kuitenkin jo vanhastaan ollut paljon etelämpänä kuin saamelaisasutuksen tai nykyisin saamelaisten kotiseutualueen eteläraja. Muistaakseni olen jostakin lukenut, että Ruotsissa (johon siihen aikaan kuului myös Suomi) säädettiin jo 1600- tai 1700-luvulla, että poronhoitoa saivat harjoittaa vain valtakunnan kahden pohjoisimman eli Oulun ja Norrbottenin läänien "suomalaiset ja lappalaiset". (Nykyinen Suomen Lappikin kuului Ruotsin vallan aikana osittain Oulun, osittain Norrbottenin lääniin.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitos lisäyksistä. Nythän on niin että jos tuota kulttuurisen omimisen kyttäämistä jatketaan niin sehän on loputon suo. Jopa twerkkaaminen eli perseen heiluttaminen on kulttuurista omimista. Siitäkin on Suomessa valitettu. Ja Nokian kännykkä on oikeasti hyödyllinen. Sulkapäähine loppujen lopuksi ei. Suomessa poronhoitoalue alkaa eteläisimpänä Suomussalmelta jossa saamelaisia ei ole.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Siellä etelämpänä ei ole "saamelaisia" kuten heidät nykyään määritellään. Siellä on saamelaisten jälkeläisiä, melkolailla paljon, melkein kaikki tavalla tai toisella, mutta heitä ei rotuoppien mukaisesti hyväksytä saamelaisiksi. Natseilla oli käytössä lulkitukset juutalaisille, että miten juutalainen ihminen oli, neljännes, puoli, kahdeksasosa jne. sen mukaan miten paljon juutalaisia oli perheessä ja esi-isissä. Saamelaisneuvostolle kelpaa vain rotupuhtaat ja niistäkin vain tiettyjen sukujen jäsenet. No, valtataisteluahan se, mutta olemme menneet mukaan siihen hyväksymällä sen.

Qroquius Kad kirjoitti...

Sulkapäähine oli todellakin alunperin intiaanipäällikölle sama asia kuin nykypäivän upseerille kunniamerkkirivistö;
jokainen sulka oli ansaittava kunnostautumisella.

Näin ei ole ollut enää aikoihin;
jos intiaani alkaisi suorittaa sulkaan oikeuttaneita urotekoja, olisi hän kohtapuoleen vankilassa tai ruumishuoneen teräspöydällä poliisien ampumana.

Aito 1800-luvun sulkapäähine on erittäin arvokas, koska se on museotavaraa. Siihen koskeminen on muille kuin museohenkilökunnan jäsenille ja tutkijoille harvinainen kunnianosoitus. Tuskinpa sellaista kukaan saisi edes päähänsä saada laittaa päähänsä.

Mutta 1800-luvun mallin mukaan millintarkasti tehty sulkapäähine on lopultakin vain uudistuotantoa ja sellaisena koriste-esine. Se vertautuu täysin uudistuotantona tehtyyn 1800-luvun preussilaiseen univormuun uudistuotantoisine Pour le Mériteineen ja muine käytöstä poistettuine arvomerkkeineen;
silkkaa reproa.

Sellaisen univormun kantamisesta ei kukaan vetäisi hernettä nenään. Niinpä sitä voitaisiin käyttää vastauksena niin inkkareille kuin citysaamelaisille ja muille kulttuurisesta omimisesta tingertelijöille:

jos vituttaa, vetäkää perkele meidän kansallispukumme päällenne!
Emme pahastu,ja siksi emme kuuntele teidänkään ruikutuksianne.

Mutta emmehän me niin, tee, koska suomalaisten lukuiset orjalaivat ja siirtomaahistoriamme ynnä muut keksityt synnit.
Itse asiassa, mehän olemme helvetti soikoon ryhtyneet vapaahetoisesti kehitysmaalaisten orjiksi omassa maassamme.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Thorvald Eskilinpoika: Ja käsittääkseni saamelaiset ovat vielä keskenään pirun riitaista porukkaa. Ja mitenkäs ne oli ne metsäsaamelaiset?

Qroquius Kad: Jep. Olen samaa mieltä. Suomessa itsensä halveksimisesta on tullut sekä muoti että pakko.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Metsäsaamelaisia ei hyväksytä tänä päivänä saamelaisiksi. Ottivat pahalaiset jo aikoinaan liikaa mallia suomalaisilta, rakensivat taloja mokomat. Näitä metsäsaamelaisia ja heidän "rotupuhtaita" ja "sekarotuisia" jälkeläisiään nimenomaan tarkoitin.