torstai 15. heinäkuuta 2021

KÄPPÄUKOT JA LOISPISTIÄISET

Huitsinnevadan Örnätjärvi, näinä päivinä…

Kaksi rumaa käppäukkoa eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis jotka olisivat saaneet pelkällä pärstävärkillään jonkun Tinder-palvelun asetukset sekaisin ja palvelun kaatumaan istuivat Örnätjärven Erämiesten metsästysmajan saunan kuistilla saunatauollaan. He olivat olleet valmistelemassa metsästysseuran alueella viikonvaiheessa pidettävää mäkimaastoon kaikkoamisen Suomen mestaruuskilpailua. Valmisteleva työ oli pääosin loppuun suoritettu joten nyt oli aika rentoutua ja mikseipä puhua vihapuhetta joten Ykä aukaistessaan Tsuhnan Kostoa totesi:

- Tiedäkkös, minä olen tullut siihen johtopäätökseen että yhteiskunnan ei kerta kaikkiaan kannata tulla liian hyvinvoivaksi. Se kehittää silloin itselleen automaattisesti loispistiäisten yhteiskuntaluokan. Joka kuvittelee, että asiat tapahtuvat itsestään kun ne on kertaalleen saatu aikaiseksi. Ja jolla on vielä – piru vie – valtaa muihinkin nähden. Ja silloin se toimii niin kuin loispistiäiselle kuuluukin eli levittää itseään mahdollisimman laajalle.

Lötjönen aukaisi myös Tsuhnan Koston ja kommenteerasi:

- Joo, samaa olen miettinyt minäkin. Yksi hyvä esimerkki monista sellaisista on se tietty vasurikansanedustaja jolla on mennyt syöminen ja tekeminen vähän… tai no, aika paljon sekaisin:

- Hähhää joo… kun ihminen joka ei ole koskaan maksanut mitään veroja ja elää veronmaksajien kustannuksella julistaa että hän haluaa maksaa enemmän veroja niin voi sanoa että kansalaistaidon opetus ei ole täysin onnistunut ja muutenkin touhu on aika irvokasta.

- Irvokasta hyvinkin, mutta tulee muistaa että kyse on suuresta hyvän ihmisen tunteesta jolla liian hyvinvoivaksi kasvaneessa yhteiskunnassa on tolkuton merkitys. Ja se hyvä tunnehan sitten leviää koko maailmaan. Potkien levitessään muun muassa suomalaista maanpuolustusta munille.

- Jaa, sinä meinaat sitä jalkaväkimiinakieltoa ja ihmisiä joille siitä tuli niin hyvä mieli?

- No sitäpä ja niitäpä hyvinkin. Tuleehan siitä ilman muuta hyvä mieli kun varastoissa olleet suomalaiset jalkaväkimiinat eivät amputoi enää ensimmäistäkään afrikkalaista lasta joita ne tosin eivät amputoineet ennenkään. Eivätkä sitten myöskään amputoi ensimmäistäkään mahdollista venäläistä hyökkääjää. Mutta hyvä mieli siitä kumminkin tuli.

- Niin. Mutta hommahan eteni niin kuin Pulkkinen-sarjassa aikanaan sanottiin. Silloin kun sai vielä tehdä huumoria. Sitten huumori loppui ja meille tuli kokonainen hallitus joka ei porukalla ymmärtänyt että mistä ne verorahat ja sen aikaansaama hyvinvointi oikeastaan tulee.

- Niin tuli. Mutta kun sillekin oli tärkeintä hyvä mieli, niin se päätti tunnettaan ruokkiakseen tuhota Suomen elinkelpoisuus saadakseen itselleen tunteen että nyt me ollaan pelastamassa maaailmaa.

- Ja ne saivat ja saavat edelleenkin elää tunteensa mukaisesti.

- Näin on. Feministinen loispistiäispuolue on Suomessa vallassa. Ja sille ominaista on hyväksyä se, että Suomesta tulee EU:n pystyynlahoava metsäreservaatti ja kuvitella että senkin jälkeen rahaa riittää loispistiäisenä elämiseen. Eiköhän lähdetä taas löylyihin?

Käppäukot siirtyivät takaisin löylyihin tuumien että mäkimaastoon kaikkoaminen on rankka ja arvostettu urheilulaji. Tuumivat lauteille kavutessaan myös että sen lisäksi pitäisi kehittää aivan toiselle porukalle siitä eteenpäin kehitetty laji.

Mäkimaastoon pysyvästi kaikkoaminen.

26 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Eipä tässä mitään uutta ole, kuten historiasta tiedämme.

Kuluneiden 5 000 vuoden aikana kansakunta toisensa jälkeen on kehittynyt ja vahvistunut rakentamaan imperiumin, joka on kukoistanut aikansa ja rappeutunut elinkelvottomaksi tuhoutuakseen toisen, elinvoimaisemman kansakunnan jalkoihin.

Prosessi on sitä nopeampi, mitä köyhemmistä lähtökohdista mitä nopeammin on noustu mahtiin ja vaurauteen, kuten Länsi-Rooman tuhonneista itägermaaneista nähtiin:
hyvinvointi veltostutti heidät nopeasti.

Nyt on eurooppalaisen sivistyksen vuoro luhistua omatekoisella oudolla itsemurhalla islamin jalkoihin.
Minusta näyttää aina vaan todemmalta, että vähintään joka toisen sukupolven on jouduttava kokemaan sota.

Muuten kansakunta veltostuu ja naisistuu kykenemättömäksi puolustamaan itseään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olet valitettavasti oikeassa. Tämä ”kulttuurien nousu, kukoistus ja tuho” ei ole mikään myytti. Mikä (länsi- ja pohjois)-Euroopan sitten perii? Islam? Hukka? Vai joku uusi nationalismin muoto? Ei pysty sanomaan.

Täällä Suomessa muuten ajatellaan että tälläinen lällydemarisysteemi vallitsee Arktikselta Antartikselle. Itse asiassa se on maailmassa aika pieni vähemmistö.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessakin kun on yli viisi vuosikymmentä vyörytetty tätä kulttuurimarksismia ja lällydemarismia, niin ei ole ihmekään kun kanat hyppii silmille. Ei ole paljon ns. arvojohtaja Niinistöstäkään ollut kukkoa pistämään loppua tälle härdellille. Halosen aikana aika lailla betonoitiin tämä nykyinen tilanne ja ulospääsyä ei ole näkyvissä. Yhdellä puolueella olisi kyllä avaimet käsissään, mutta kannatus ei vielä riitä.

Maikkarin uutisissa pohdiskeltiin, että mitä tehtäisiin, jos Venäjä avaisi taas rajansa pakolaisten tulla Suomeen. Niinistö ei oikein osannut sanoa hallituksen strategiaa. No, mehän tiedämme sen. Ruotsin rajasta ei puhuttu mitään. Sinnehän ei tietenkään mitään valmistautumista tarvita? Muuta kuin antaa sotilaille käsky kantaa kylki väärässä lorvijoiden laukkuja.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Tulee muistaa, että arvojohtaja Niinistö on täysiverinen federalisti. Ja se yksi puolue tarvitsee valitettavasti sen 101 kansanedustajaa ennen kuin mikään muuttuu. Jos muuten Venäjä aukaisee rajansa pakolaisten eli siis elintasosiirtolaisten tulla niin Suomihan ottaa ne kiltisti vastaan ja keskittyy siihen ettei netissä tule asiaan liittyvää vihapuhetta.

Anonyymi kirjoitti...

Terve. Juu kyllä huvitti jälleen. Niinistön kannatus 250%. Tyyliin. Kyllä valtamedia osaa. Kuten keskusteluissa pöllö kanavalla. Halla-aho puhui järkeä. Muut surkuttelivat. Toimittajia myöten. Muistutettiin että 18%. Kyllä tuli mielikuva jälleen, että 10 -20 vuotta. Niin karu herätys tulee siellä kehä 3 sisäpuolella. Mistä itse pakenin 15 vuotta sitten. Enkä edes kärjistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tilanne sadan vuoden päästä. Suomalaiset eivät halunneet tehdä järjettömään maahan lapsia. Ne lapset jotka kävivät koulunsa, opiskelivat pitkälle ja muuttivat toisiin maihin. Metsäteollisuuden otettua ritolat, hyvinvointivaltio romahti. Väkiluku on painunut jonnekin 2,9 miljoonan tienoille. Euroopassa on sekasorto.

Jossain kohtaa ruotsalaiset rajavartijat huomaa, että Torniojoen itärannalla on kyltissä teksti vaihtunut. Nyt siinä lukee "Finlandija", tosin kyrillisillä kirjaimilla. Näin pääsi käymään, koska keski-Eurooppaan piti saada Venäjältä maakaasua. Rahat oli hassattu vihreään siirtymään, mutta onneksi Venäjälle kelpasi korvaukseksi maakin!

Ja niin suomalaiset hajaantuivat maailman tuuliin osan jatkaessa elämäänsä Venäjällä muiden ugri-vähemmistöjen joukossa.

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja maallikolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Niin pakenin minäkin aikanani. Enkä ole päivääkään katunut.

maallikko: Jos noin kävisi niin EU tuumisi että piruakos moisen perähikiän takia ruvettaisiin sotimaan. Siks toiseks läntisen Euroopan asevoimat ovat muutenkin koko lailla selvitystilassa.

Anonyymi kirjoitti...

täällä on vihjattu paluusta aikaan, jolloin venäjä kuului suomeen. Ei ehkä hullumpi idea, venäläiset eivät osaa hallita itseään, kai me voimme avustaa. Pitäisi vain alottaa valmistelu, voisi vaikka joku historoitsija huomata Rurikin olleen suomalainen ja siis suomalaisista olevan hyviä kokemuksia johtotehtävissä.

Tämä avaa runsaasti mahdollisuuksia. Muistetaan vaikka yhden pikku tehtaan johtajan muutaman vuoden palkallaan pykäämä kesämökki. Aulanko on se pikku datsa.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Tulee muistaa, että Venäjä ei koskaan tule ystävänä ja pelastajana vaan miehittäjänä ja alistajana. Rurikistahan ei tiedetä, että oliko häntä koskaan ollut olemassakaan vai oliko hän kuvitteellinen hahmo.

Anonyymi kirjoitti...

Niinistöllä ei ole edes puheoikeutta omassa kanalassaan. Se on se mäntynimessä asuva runotyttö joka sanoo koska on pelut pieniä. Koiran kuolemaakin surtiin enemmän kuin näitä "kulkureiden" tappamia oman maan kansalaisia.
ja juu, reilu 101% protsenttia tarvitaan, ei täällä muuten mikään muutu. Tai sitten se mitä Joppos123 useinkin mainitsee, eli rautaa rajalle, ja aika paljon myös sisämaahan päin.
Nyt kanisterit kiivailee ilmastosta ja metsistä, kamala on huuto ja uhoaminen. Vaan kun syksy koittaa kaikki on niin hyvin ja autuasta, Ohisalo ja Saarikko sopineet metsäkiistansa ja Andersson lakannut puolustamasta työväestöä kamalia persuja vastaan ja heittänyt heidät Antin ajamna bussin alle.
Huru-ukko
PS. Kuvia olisi tulossa vaan kun postiohjelma kiukuttelee, ei anna sun postiin lähettää mitään. Vaan kyllä mie sen ratkasen. Luultavasti?

Anonyymi kirjoitti...

Ettei homma nyt mene ihan liian vakavaksi, niin välillä on kevennettävä tunnelmaa:

https://mvlehti.net/2021/07/15/baarilappaa-turusta-nyt-taalla-istuu-poydassa-kuusi-jarkkaria-ja-mina/

Mv-lehdessäkin välillä hyviä juttuja. Kyl määki Turuss...

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Presidentti muisti väärin. 2015 pakolaiset tulivat länsirajalta. Itärajan ylitti muutama sata pakolaista. Taisivat "päästä" Suomeen rajavartijoita lahjoen. Kun tuosta Venäjälle huomautettiin niin loppui sekin vähäinen kuin seinään. Venäläinen vähemmistö maahanmuuttajia täällä on enkä muista että heidän kanssaan olisi ollut vaikeuksia. Kotoutusta ei ole juuri tarvittu. Sanovat että Suomi kelpaa heille sellaisena kuin se on. No, kyllä tuossa iässä muisti jo saattaa pettää. Suurempi uhka tulee meille tästä "länsimaisesta arvoyhteisöstä".

Anonyymi kirjoitti...

Esimerkki päätösperäisestä maahanmuutosta. Tuttu metallimies kertoi saaneensa koulutettavaksi maahanmuuttajan. Sehän on halvinta työhön perehdyttämistä kun työntekijä kouluttaa toista oman työnsä ohella ja työnantajaa vielä palkitaan mamun "työllistämisestä". Näin toimivat useimmat yritykset. Perehdyttämistä metallityön saloihin on kestänyt kohta vuoden päivät, mutta mamua ei työt kiinnosta. Opettajan oma työpanos vain kärsii. Mamu on sanonut kuulemma suoraan, että hän on työssä vain just niin kauan kunnes saa perheensä Suomeen.

Anonyymi kirjoitti...

Mäkimaastoon kaikkoaminen! Kuulostaa mielenkiintoiselta kisalta. Toinen laji ehkä olis, mennään suon yli että heilahtaa. Sotilasurheilulta vaikuttavat, mutta tulevassa ehkä kovinkin tarpeellisia taitoja.

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se tulee. Mutta sepäs voidaan kääntää toisinpäin. Ryssähän tnnetusti ryssii. Mitä Rurikiin tulee, ei sillä väliä oliko vai ei. Propagandaan riittää kuvitteellinenkin. Aina voimme väitä ihan mitä vaan, eikä löydy vastaaväittäjää jos ei ole ollut koko ukkoa. Ei löydyDNA:ta kertomaan sopimattomia.

Noista sakaramiinoista tuli mieleen, sepäs ei ole miina jolla torjutaan "URAA"-aaltoa, ei. Sillä estetään pansarimiinoitteen purku. Hiljainen purku, miinoitetta purkamaan ei voida lampsia pistimillä maata tökkimään. Panssarimiinoite voidaan toki purkaa FAE-ärjähteellä - mutta sepäs pitä meteliä. Samoin sillä estetään hiljainen koukkaus, kukaan ei halua saapastella pitkin polkua, jossa voi menettää kinttunsa. Ja kintun menettämisestä tulee meteliä. Meteli houkuttaa paikalle väkeä väijyttämääm koukkausta.

Hämeenlinnassa on Museo militariassa hieman isompi sakaramiina näytillä, panssarimiina m62 muistaakseni.

ekille ja tavjalle - Piere verta ja pakene vuorille!

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Tapsalle vaan, Ano1:lle Ano2:lle, Ano3:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Nykyisin voi Niinistön huushollissa olla hyvinkin niin mutta heppu oli federalisti jo aikaisemminkin. Ja joo, ei tuo hallitus minnekään hajoa. Antaako se sähköposti minkälaisen virheilmoituksen? Ottaisin kuvat mielelläni vastaan.

Tapsa vaan: Aika mainio juttu kyllä sinänsä.

Ano1: Niinpä tulivat mutta valtamediakin metelöi nimenomaan itärajasta. Samaan aikaan kun lännestä tuli 35.000 elintasosiirtolaista.

Ano2: Kertoo hyvin ajan hengestä.

Ano3: Lisätäänpä tähän jo olemassaoleva laji eli suopotkupallo.

Pyssymies: Joo, onhan meilläkin Väinämöinen. Panssarimiinoihin voi tietysti lisätä tikkunekuksi 20 kg:n hävityspanoksen varsinaisen miinan alle. Mietin sitä, että kuinkahan paljon itänaapureilla on niitä FAE-räjähteitä?

Anonyymi kirjoitti...

Kekkonenhan vetosi useampaan otteeseen ikäänsä, kun venäläiset ehdottivat saunailtojen tunnelman kohottua riittävästi, että eikös tuon rajan voisi NL:n ja Suomen väliltä poistaa kokonaan.
Tähän Kekkonen siis aina tapasi todeta, että "Olen jo liian vanha johtamaan niin isoa maata."

Noista geenitutkimuksista hiukan. Muistelen että joku suomalainen geenitutkija totesi venäläisistä, että jos häneltä kysytään niin osa venäläisistä on kielensä vaihtaneita suomalaisia. No geenit on yksi asia ja kieli yhdessä kulttuurin kanssa on kokonaan toinen juttu, vaikka voissa paistaisi.

Tätä sitten mietin, että kumpi sapaettaa venäläisiä enemmän tai ainakin niitä venäläisiä, jotka mieltävät olevansa kolmannen Rooman edustajia, se että suomalaisiin liittyvät geenipiirteet näkyvät vahvasti venäläisten perimässä vai se, että yksi suomalais-ugrilainen kansa pääsi pakoon äiti_Venäjän helmoista.

Lisäyksenä vielä, että suomalaisuus näkyy vahvimmin luoteis-Venäjällä asuvissa. Ja eikös se ollut niin, että viikingit perustivat oman valtakuntansa länsi-Venäjälle ja heitä kutsuttiin nimellä "rus", josta sitten merkitys laajeni tarkoittamaan Venäjää?

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

"Se kehittää silloin itselleen automaattisesti loispistiäisten yhteiskuntaluokan. "


Tämä ilmiö on todellinen. Todisteeksi käyköön Työstäkieltäytyjäliitto (TKL).

https://tk-liitto.tumblr.com/


Sivustolla on myös linkki pdf-kirjaan "Tekstejä työstäkieltäytyjlle"

Sisältö:
Vastikkeetonta rahaa kaikille! – Työstäkieltäytyjäliiton ohjelmajulistus – Työttömyyspolitiikka ja työstä kieltäytyminen – Sepät korpilakossa keskellä Helsinkiä – Poliittisten innovaatioiden laboratorio – Taistelu työvoimatoimistossa – TKL Consulting X TE-toimisto – Rottia ja ihmisiä – Karensseja työnantajille – Enemmän vai vähemmän? – Työstäkieltäytyjäliiton perhevapaamalli – Vinkkejä työn välttelyyn – Just say no to work! – Marx synapseissa – Usein kysytyt kysymykset


Vaikka TKL vaikuttaa mielisairaalta, sen edustama ajattelu voi olla valtavirtaa muutaman vuosikymmenen kuluttua. Ajatellaanpa 50-lukua. Silloiset ihmiset olisivat pitäneet mielisairaana visiota Suomesta, jossa firmat liputtavat homoilun puolesta ja nuoret haluavat vaihtaa sukupuoltaan. Mutta niin tuokin on toteutunut.


Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys maallikolle ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne.

maallikko: Siitähän on jotain viisi vuotta kun Venäjällä tehtiin laaja geenitutkimus joka haudattiin varsin pian kun huomattiin että venäläisessä onkin aivan liian paljon tsuhnaa.

Acc: Joo, törmäsin tuohon Professorin blogissa. Varmaankaan nuo eivät kieltäydy syömisestä ja asumisesta. Vaativat vaan että se kuuluisa Joku Toinen elättää heidät. Mutta joo, hyytävä ennusteesi voi olla tällä menolla joskus totta. Ehkä silloin tarvitaan valtion määräämiä orjia jotka elättävät ilmaston nimessä kattoon syljeskelijöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Herääminen kehä kolmosen sisäpuolella????
Nyt on syöty sieniä ja rankasti.
Ei tapahdu eikä tule tapahtumaan.
Jokainen kehä 3 sisäpuolella tietää tilanteen ja enemmistä aktiivisesti tukee tilanteen kehittymistä. Tää jengi ihan oikeasti äänestää kommunisteja varsin hyvin tietäen mitä siitä seuraa. Kehän ulkopuolella 100% virkamiehistä on samanlaisia kommareita. 80% suomalaisista on kommunisteja jotka haluavat lastensa tulevan raiskatuiksi.
Töissä eräs hysteerinen nainen ulisi suureen ääneen kuinka kaikki väkivalta on aina ja ikuisestiväärin ja kuinka hän ei tarvitse eikä halua minkäänlaista apua missään olosuhteissa yhdeltäkään mieheltä. Kysyin tarkentavasti että jos hänen tytärtään raiskataan niin tarkoittaako hän ettei asiaan tule puuttua voimakeinoin. Vastaus oli ehdoton ikuinen kyllä.
Samalla kysyin että josa hän saa slaagin niin mies puolinen henkilö ei kelpaa soittamaan apua tai aloittamaan elvytystä vastaus oli ehdoton kyllä.
Samaan aikaan kyseinen nainen kuolasi ja vaahtosi.
MItä tähän sitten eli antakaa kusihuorien kuolla.

T labrotta

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, labrotta. Helsinki on opiskelija- ja yliopistokaupunki joten tuo katsauksesi valitettavasti pitänee paikkansa myös jatkossa.

Hessu kirjoitti...

Risto Ryti vertaili aikoinaan lännen ja idän propagandaa, Suomihan soti Stalinin Neuvostoliittoa ja Churchillin Iso Britanniaa vastaan. Neuvostoliiton propaganda oli karkeaa, eikä juuri kukaan uskonut, paitsi kommunistit. Brittien propaganda oli kieroa ja ovelaa, ja se meni läpi paremmin. Eihän länsi valehtele?

Sama tilanne on edelleen. Venäjän karkean propagandan moni osaa tunnistaa, mutta lännen propaganda siirtolaisista, hädänalaisista ja ilmastonmuutoksesta menee läpi kuin kissa veräjästä.

Molemmilla on sama tavoite eli itsenäisen Suomen tuho. Venäjä haluaa Suomen takaisin maakunnakseen, EU omaksi alusmaakseen. Suomessa varoitellaan vain Venäjästä. Miksi itsenäisyys ei kiinnosta? Mikä itsenäisyydessä pelottaa suomalaisia?

Qroquius Kad kirjoitti...

Meissä suomalaisissa on todellakin kansanluonteeseen syväkoodattuna outo tarve heittäytyä rähmälleen kaiken vierasmaalaisen edessä;
se kun koetaan "hienona"!

Selitykseksi ei kelpaa historiamme ensin vajaat 700 vuotta osana Ruotsia (ei siirtomaana, kuten Jussi Halla-ahokin ilmeisesti retorisista syistä toistelee) ja 110 vuotta Venäjän suuriruhtinaskuntana:

virolaiset olivat 1200-luvulta tanskalaisten alamaisia ja vuodesta 1346 saksalaisten maaorjia käytännössä itsenäistymiseensä asti. Heillä ei silti ole minkäänlaista orjailutarvetta, päinvastoin:

Viron Kaitseliit perustettiin uudelleen jo ennen varsinaista itsenäistymistä! Suomessa ei Suojeluskuntajärjestön uudelleenperustamisesta saa vieläkään edes puhua.

Liekö syy siinä, että virolaiset pääsivät 1100-luvulla yhteisöllisessä järjestäytymisessään maakuntatasolle asti, kun me suomalaiset jäimme pitäjä- eli kunnallistasolle;
siksi monelle kunnallisvaalit näyttäytyvätkin tärkeämpinä kuin valtiolliset vaalit.

Hämäläiset olivat 1200-luvulla päässeet pitkälle tiellä, joka olisi johtanut heimokuningaskuntaan:
sotaretkille valittiin ylipäällikkö, jonka nimike oli "kuningas". Sotaretkiin karjalaisia ja Novgorodia vastaan mainitaan parhaimmillaan osallistuneen parikintuhatta soturia, joskin luku lienee liioiteltu.

Mutta tuhatkin olisi edellyttänyt sotilaallista hierarkiaa ylipäällikkö-päälliköt-alipäälliköt-miehistö.
Se, kuten myös suuren armeijan kokoaminen edellytti pitäjien välistä laajaa yhteistyötä.

No, hämäläisillä ei ollut tarpeeksi väestöä eikä aikaa. Tuskin se Hämeen heimokuningaskunnan ympärille muodostunut yleissuomalainen kuningaskuntakaan olisi kyennyt pitämään puoliaan Ruotsia tai Novgorodia vastaan.

Niinpä valtioksi järjestäytyminen tuli meille vierasmaalaisena tuontitavarana. Emme kyenneet sihen itse.
Se vaivannee meitä edelleen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hessulle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Hessu: Ei minusta itsenäisyys suomalaisia pelota. Mutta EU-propagandahan Suomessa ladellaan tyyliin ”EU:ssa Suomi on itsenäisempi kuin koskaan”. Mikä on tietysti paskapuhetta. Mutta suurin osa ihmisistä seuraa vain valtamediaa joka suoltaa juuri tuota.

Qroquius Kad: Tuo syväkoodaus on kyllä vain osassa ihmisiä. Vallankäytön kannalta vaan se on juuri väärissä ihmisissä. Ja kun mietitään itsenäisyyden alkuaikoja niin eihän tuo vaivannut. Väittäisin, että tuo ”syväkoodaus” pohjautuu suomettumisen aikoihin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tarkemmin kun asiaa ajattelen, ei tämä uskonnollissävyinen toiseudenpalvonta ilmeisestikään voinut olla ainakaan itsenäisyyssukupolvelle millään tavalla luonnollista.

Eipä liene myöskään itsenäisyyssukupolven lapsenlapsille, suurille ikäluokille:
heidän solvatessaan omia, sotasukupolven vanhempiaan heillä oli pontimenaan opittu käytös.

Sitä opittua käytöstä ei tiettävästi esiintynyt itsenäisyys-, saati sotasukupolvella.
Se oli se käytös, josta Paasikivi päiväkirjassaan tuskaili sen olevan valta- ja geopolitiikan sanelema pakko, mutta miten Suomen kansan moraalinen selkäranka sen kestäisi?

Nyt me sen tiedämme.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Paasikivi oli valitettavasti oikeassa. Ei kestänyt. Eikä ole korjaantunut. Hyvin moni ihminen, sanoisin jopa valtaosa, ajattelee kyllä järjellisesti. Mutta äänestää järjettömästi koska mieltää, että se on hänen velvollisuutensa.