lauantai 3. heinäkuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXLI

1. Ammoin Yle, edelleen Yle

Niin. Juu. Sehän ei ole kummallista että on olemassa ihmisiä joilla on mielenterveytensä kanssa ongelmia ja sitä myötä myös huomattavia vaikeuksia sukupuoli-identiteettinsä kanssa. Siksipä he – nykyaikaisen muodikkaasti – toteavat että he ovat sitä kolmatta sukupuolta ja heidän mielestään vika on siinä ettei sen olemassaoloa laajamittaisesti tunnusteta. Vika ei ole eikä voi olla omien korvien välissä.

Sekään ei ole kummallista että kyseisestä identiteettihäiriöstä kärsivä nainen vaatii, että hänen saamelaiskulttuurinsa monisatavuotinen vaateperinne pannaan kerralla uusiksi hänen häiriönsä vuoksi. Onhan näitä kaikenlaisia, ihmisiä, meinaan. Ja saahan sitä vaatia, sano.

Mutta sitä voi hieman ihmetellä, että pakkoverorahoitteinen Yle nostaa juuri tämän asian valtakunnan uutiseksi. Opiksi ja ojennukseksi meille tavallisille suomalaisille. Tutulla tyylillään taas kerran:


Huomattavaa on, että kyseinen nainen asuu Norjan puolella ja sieltä saakka Ylen piti uutisensa etsiä. Hotellin respassa epäillään, että olemme nähneet uuden ammattiuhriutujan tähden syttyneen. Meillähän on muutamia citysaamelaisia naisia jotka ovat siinä jo kunnostautuneet. Miksei kunnostautuisi kun siihen annetaan mahdollisuus?

Ylessä ollaan varmaan sitä mieltä että lukijan pitäisi tuntea törmänneensä suureen epäkohtaan. Itse asiassa Yle on oikeassa. Tosin hotellin respan näkemä epäkohta on vähän muuta kuin mitä Yle ajatteli. Epäkohta on Ylen uutisoinnissa ja pakkosyöttämisessä.

Vinkki Ylelle: Menkääpäs piruuttanne tekemään juttu islamilaisten maiden trans-vaatetuksesta. Ja naisten kohtelusta yleensäkin. Vaikkapa Saudi-Arabiaan. Ja miksei ihan haastattelututkimuksena? Siellä kadulla. Kansanhenkilöiden keskuudessa. Saatte varmasti aikaiseksi mielenkiintoisen jutun.

2. Ykä, vanhus harmajapää

Tai no, harmajaparta. Mulla mitään tukkaa ole. Mutta joo, telkkaria tulee katsottua harvoin mutta kun se on sattumoisin samassa huoneessa kuin tietokone niin pistin merkille Ylen (niin, minkäs muunkaan) melko tuoreen Uutis Suomi-ohjelman ja tunsin itseni aivan järkyttävän vanhaksi. Siinä oli nimittäin juttu nuoresta miehestä joka päätti kokeilla, että voiko ilman älykännykkää elää kuukauden.

Siis kuinka voi elää kuukauden ilman sitä älyhärpäkettä? No joo, en mene siihen miinaan että sanoisin ”kun minä en tarvitse älyhärpäkettä niin ei tartte kukaan muukaan” vaikka olenkin elänyt liki kuusikymmentä vuotta ilman sitä härpäkettä. Kukin tavallaan ja tyylillään, ei siinä mitään.

Mutta suoraan sanoen minua pelottaa se riippuvuus, mikä niin monella ihmisellä on tuohon masiinaan. Se on jatkuvasti kourassa ja ihminen tuijottaa sitä zombien lailla. Kävellessäänkin. Omassa elämässä tapahtunut asia ei ole tapahtunut, ennen kuin se on jaettu älyhärpäkkeellä eteenpäin ja sitä on joku toinen yhtä lailla riippuvainen kommentoinut.

Tätä kertovat – ja tunnustavat – minulle minua huomattavasti nuoremmat kyseisen masiinan käyttäjät. Joille ajatus elää ilman kyseistä masiinaa aiheuttaa jo ajatuksena vieroitusoireita.

Ei voi välttyä ajatukselta että kone käyttää ihmistä eikä ihminen konetta.

3. Transkaljaa vai tavallista kaljaa?

Monilla firmoilla on ihmeellinen taipumus edistää myyntiään tavoilla, jotka eivät edistä myyntiä vaan saavat tavallisen ihmisen lähinnä vittuuntumaan jatkuvan pakkosyöttämisen vuoksi. Karhu-olut on mennyt samaan pakkosyöttämiseen mukaan:

Hotellin respasta muistutetaan että raikas Tsuhnan Kosto on edelleenkin transvapaata olutta joka ei pakkosyötä minkäänlaista transideologiaa.

4. Haukutaan, kun ei muuta osata

Ja laitetaanpa vielä LGBTQTiiTyy-porukan hienostunutta keskustelukulttuuria. Kiitos eräälle Anolle linkistä.

Haukkuahan voi tyylilläkin. Tämä koira on suorituksessaan suorastaan gentleman.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Pahemmin haukkumatta.

45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Karhu ottaa melkoisen riskin lähtiessään tuohon sukupuolisekoilijoiden nuoleskenteluun. Veikkaan äkkiseltään, että tyypillinen karhunkaataja joko
a) on vittuuntunut tuohon hypetykseen ja sen seurauksena siirtyy kohviin tai heinäkenkään, tai
b) autuaan epätietoinen koko touhusta, toteaa että ompa epäilyttäviä merkintöjä tölkissä ja siirtyy kohviin tai heinäkenkään.

Mitäs tapahtuu kaljatehtaalla? Myynti laskee ja panoporukka päättää vähin äänin luopua kampanjasta, jonka seurauksena sukupuolisekoilijat suuttuu ja alkaa pilaamaan kaljatehtailijan tapetteja ja tunnelmaa.

Sillä välillä karhunkaatajasta on tullut jo tottunut kohvinisti tahi heinäkenkä. Näin karrikoidusti.

Kohta 4. Misä se linkki o?

Ryhmy&Romppainen

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mitenkä tuossa saamenpuvussa oikein käy lopulta, dementikon muistin rippeissä on ollut hirveät huudot siitä kun on näitä vapaamuotoisia tulkintoja kuten MacGyverin juniori versiossa Helsingissä, missien kilpailuasuista etc ja nyt ilmeisesti naisoletetun miesten puvusta. Saamelaiset ja varsinkin laestadiolaiset sellaiset ovat hieman konservatiivisia sukupuolisuuteen liittyvissä asioissa ja tuskin taitaa Hetassa tai Utsjoella olla prideparaadia. Kuinka mahtaisi karhu-oluen myynnin käydä jos mainonnassa tuotaisiin että se on homppelien, mekkoeinarien ja rekkalesbojen olut. Ennen näitä älypuhelimia oli Nokian legendaariset mallit joissa oli matopeli sitä ennen oli kannettavia NMT 450 puhelimia jotka painoivat noin 4,5 kg. Ennen noita nautittiin automatisoidusta puhelinliikenteestä ja oli puhelinkioskeja sekä kolikoita taskuissa. Vielä kun mennään taaksepäin oli käsivälitteistä puheluita, tilattiin keskuksesta ja jäätiin vartoomaan milloin yhdistetään. Sleeppareiden levyjä odotettiin joka kerta kuin joulua.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta uutisesta "Ykä, vanhus harmajapää" tuli mieleen tuon yhdessä kunnassa oli 4H-yhdistys saanut rahaa nuortan virrtuaalipelitapahtumien järjestämieen, olisi kyllä ollut terveempää, jos käyttäsivät sen rahan johonki sellaseen, missä ei olisi mitään virtaaalia nuuorille ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Samaa kastia vaikka vuosikymmen nuorempaa. Oli ensimmäinen ja viimeinen "älykänny" meikäläiselle se Lumia, joka sorsastusveneen kaatumisen yhteydessä mykistyi.

Se tässä vaan harmittaa jo ennakkoon ettei noita perinteisiä kännyköitä valmisteta enää kauaa, joten niitä (ja niiden akkuja) pitää ns. hillota jemmaan vielä kun niitä saa.


-Tvälups-

Jonez kirjoitti...

Tuo saamenpukujuttu olisi helposti ratkaistavissa itse, ei tarvisisi toitottaa koko maailmalle. Esim. laittaa päähänsä miesten hatun ja pukeutuu naisten kolttuun tai sitten päinvastoin, miltä nyt sitten tuntuukin. Karhua lakkasin juomasta siirryin Olviin.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Anne Risten Saralla itselläkään mitään selvää käsitystä siitä, millainen sen "kolmannen sukupuolen saamenpuvun" pitäisi olla? Muiden on aika vaikea sellaista ommella, jos kukaan ei tiedä, millainen siitä pitäisi tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä homostelu jota media on pullollaan alkaa tunkea jo korvista ulos tavallisella tallaajalla. Eikö perheellinen hetero joka hoitaa työnsä, maksaa veronsa ja yrittää pitää vielä Suomea jonkinmoisessa kunnossa, ole enää mitään. Ei edes maininnan arvoinen. Pitääkö hänelle vielä vittuillakin niin paljon kuin ikinä osataan.

Karhu-oluesta tykkäsin, sen kuparin väristä ja mausta. Nyt meni maku. Vaihdoin Tsekkiläiseen, Budvar, ja hyvää on. On muuten se olut jonka amerikkalaiset kopioivat ja muuttivat vedeksi, Budweiser.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ryhmy&Romppaiselle, Patelle Pankavaarasta, jpt:lle, Taisteluvälineupseerille, Jonezille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ryhmy&Romppainen: Luulen myös että Karhu-oluen markkinointiosasto ei ajatellut asiaa ihan loppuun saakka. Ja ne videothan ovat siinä upotettuna. Senkun klikkaat pyörimään.

Pate: Hyviä huomioita. Se NMT 450 muuten aikanaan pelitti Lapissa huomattavasti paremmin kuin uudemmat puhelimet. Ja kun Sliipparit mainittiin, niin syödäänpä porukalla lanttuva:

https://www.youtube.com/watch?v=rzSEfFxDGH8

jpt: Just. Muistelen kyllä että 4H toimi aikanaan paljon käytännön läheisempien asioitten parissa. No, tää on kehitystä. Tosin ei välttämättä edistystä.

Tvälups: Onneksi niitä vielä tehdään, ja toivotaan että jatkossakin.

Jonez & ano1: Huomiotahan tuossa lähinnä haettiin. Ja näköjään onnistuttiin.

Ano2: Alkaa tunkea ja urakalla alkaakin. Minä tykkäsin Pilsner Uruquellista jo silloin kun se tuli Suomeen joskus 1980-luvulla.

Anonyymi kirjoitti...

Ne kadonneeet videot taitavat joissakin kännyköissä näkyäkseen vaatia internetversion.

T. Mr Nobody

Anonyymi kirjoitti...

4H mainittu ja selitys nimeen, en ihan kaikkia muista, mutta se tulee niistä maajussin vastuksista ja harmeista: Halla, Hankkija, Haavisto, se neljäs unohtunut.
Ei siinä mitään että kävellessää sitä luuria tuijottavat, itteään siinä eniten satuu kun kolahtaa. Vaan kun ne jotkut perkeleet autollakin kulkiessaan sitä tiiraavat. Siinä saattaapi syyttömät satuttaa itteensä. Polliisin pitäis aina ekaksi kolari tai muussa onnettomuusjutussa ihan ekana ottaa kuskin luuri ja kattoo se, että onko just äsken käytetty.
Oluesta. Ympäristöpääkaupunki Lahdessa aletaan tehdä olutta valkoposkihanhen paskasta. Oikein ekologista puuhaa. Ensin se paska kerätään, eikö lie jollain koneella, sitten se keitetään että pöpöt kuolee, keitetty paska kuivataan ja viimeksi sillä savustetaan maltaat joista se itse olut tehdään. Ja energiaa menee ehkä hieman turhuuteen, vaan mitäpä ei ympäristöpääkaungissa tehtäisi ympäristön hyväksi.
Tuolla keskemmällä eurooppaa saa hyviä oluita, tummia ja paksuja kuin siirappi, tuhtia tavaraa, semmoisista pienistä paikallisista omna kylän/maakunnan panimoista. Maistuu mallas ja humala ja prosenttejakin joissakin kuin laihassa viinissä. Kerovat, itse en valitettavasti ole päässyt niitä nauttimaan. Tsekit tekee hyviä, joitakinhan tuodaan meillekin. Budvar ja Urquel on maistettu ja hyväksi havaittu. Vaan vähemmälle jää nykyisin oluen ja viinin nauttiminen, rupee muuten kihtivarvas kiukuttelemaan:(
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka aina sanotaan, ettei kenenkään pidä hävetä muusta kuin omasta puolestaan, nyt kyllä häpesin naissukupuolen puolesta kun katselin tuolta videolta noiden naisoletettujen noloa riekkumista. Olisi voinut kuvitella, että jossain suljetussa laitoksessa on jäänyt ovi auki ja muutama irti päästetty saksanpaimenkoira olisi voinut antaa vähän lisää vauhtia ja ääntä.

Sanotaan myös, että nuoret ovat aina fiksumpia kuin edellinen sukupolvi. Ei aina siltä vaikuta, mutta toivottavasti elokapinointiin, prideen ja muuhun hörhöilyyn osallistuu vain pieni ja se kaikkein hörhöin porukka. Valitettavasti valtamedia lyö lisää löylyä lauteille ja yhteisön paine saattaa olla ylivoimainen eli jollet ole puolellamme, olet meitä vastaan.


Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Karhun olen ostanut sillon tällöin saunaolueksi. En enää. Periaatteesta. Onneksi on tuota Iisalmelaista ja kotimaista tarjolla. Ostakaahan sitä niin osakekurssi nousee. ;)

Näille Karhuun homohypetys-he/she/her -tuotteille käynee kuten kävi esim. "monikultuurisille" Salmiakki/Hedelmä Aakkos- pusseille. Niissähän luki usealla kielellä, jopa mm. arabiaksi tuotteen nimi. Ei ählyt niitä syö, taateli sopii arabin makuhermoon.

Näinpä ne karkkipussit jäivät liikkumattomina kaupanhyllyille kovettumaan. Firman mainospuolella huomataan, ettei ko.tavara liiku ja vaivihkaa lopetetaan tekstipussien valmistus.

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Anne Risten ompelee ihan ite pukunsa – saa justhiinsa semmosen ku haluaa. Mikä tässä on niin vaikeaa?

Ja OT: Katselin tannoin jotain norski-ohjelmaa ja kiinnitin huomioni kummalliseen nimi-asiaan. Nimittelivät toisia KAHDELLA nimellä. Siis vaikka Teppoa Teppo Einari,Millaa Milla Stiina ja ilmeisesti Annea Anne Risten. Mikä lie oudon tavan tausta.

Takaisin epistolaan. Saamelaisia on aina ollut aika vähän, poikkeuksiakin on siis ollut vähän. Siksi poikkeuspukujakaan ei ole pahemmin kehitelty. Vielä sata vuotta siten elivät paimentolais- tai viljelijäelämää. Turhuuksiin ei ollut varaa. Juuri ja juuri pysyttiin hengissä. Jos Anne ei saanut miestä elättäjäksi ja lapsia vanhuuden tueksi, ei Anne jatkanut sukua tai edes elänyt kovin kauaa. Tietysti yksi kylähullu, wannebeshamaani tms., meni siinä siivellä ainakin jonkun aikaa. Poronhoito tai kotitarvekalastus ei pysty luomaan tai ylläpitämään nyky-yhteiskuntaa.

Hyvinvointiyhteiskunnan siivellä joutaa keksimään epäkohtia.

Voiko ilman älykännykkää elää kuukauden. Voi, seuraava kysymys.

Kännykkäzombiet on aika pelottavia. Ekan kerran näin semmosen joskus 2012 tienoilla, ylitti Näsilinnankadun Kauppakadun risteyksessä, sakeassa lumipyryssä, kuin APUVA-mies talsien, eteensä katsomatta, melkein autoni alle. Hullunkurinen ja pelottava näky.

Minulla on ollut älykänny kauan, työnantajan känny. Koska jouduin semmoisia tukemaan ja sittemmin yhteyksien takia. Oma känny muuttui vasta tänä vuonna älymalliksi, oma Nokia 6310i lopetti toimintansa. Mainittu puhelin oli työpuhelimeni taannoin ja oli aika ilmestys, ekalla lomalla pidin päivän puhelinta päällä, yön kiinni. Kesti vain neljä viikkoa lataamatta. Tai olisi se kai kestänyt kauemminkin mutta kun piti töihin palata, niin latasin sen ennen paluuta.

Enkä vieläkään lue nettiä puhelimella – miksi selaisin, kun tuo ruutu on niin onnettoman pieni. Läppäri on paljon etevämpi siihen hommaan – ja läppäri toimii myös SIMmillä tarpeen mukaan.

Transkaljaa – öh, siis mitä, kaljantakaiskaljaa?

Aijjaa, tyhymänylepeysviikon juttuja. Noilla mainososastoilla ei aina leikkaa, homoja on pari prossaa, ei ne ole mainittava markkinasegmentti. Tai ei siis niin iso, että sen takia kannattaa suututtaa heteroja kovasti tai edes lievästi. Ja tuo Amerikasta lainattu pronominisekoilu on suomessa ihan turha ja voi ärsyttää ihan kielioppinatseja ja normaaleja suomenkielen faneja.

HAUHAU: Friikit sekoilee, onpa uutinen. Mitähän kuvittelevat saavuttavansa älykkäällä argumentoinnillaan?

Pyssymies

Juha R kirjoitti...

Tästä sateenkaarivouhotuksesta sen verran, että kovasti moni yritys ja julkisyhteisö on tuohon joutunut lähtemään mukaan. Joutunut sikäli, että ellet lähde, niin pelkäävät, että canceloidaan, meetootataan ja wokestellaan putiikki liriin.
Miten tämä eroaa mafian suojelurahoista? Minusta ei mitenkään. En ihan oikeasti usko vaikkapa Sinebrychoffin, Nordean tai vaikkapa Kone Oy:n korkeinta johtoa koko pervoilukulkueen ja muun sen oheistoiminnan kiinnostavan hitonkaan vertaa. Eivätkä ne oikeasti usko, että "yhteistyökumppanina" (=suojelurahan maksajana) esiintyminen niiden liiketoimintaa edistää.

Oluesta sen verran, että Karhusta ei kannata tämän takia siirtyä Koffiin, ovat samaa firmaa. Suoraan vaan Olviin, tai tsekkiläiseen. Amerikkalaista ei kannata edes maistaa, se on kuin rakastelu soutuveneessä (fucking close to water).

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kovasti minuakin ihmetyttää miten pienii ympyröihin se ihmisen itseidentiteetti voi käpertyä. Kun ongelmat rypistyvät "minän" sisälle, miten sellainen ihminen sitten enää voi ymmärtää mitään mikä koskee yleensä ihmistä?

Itse pohdiskelin ihmisidentiteetin persoonamuotojen ongelmia Heideggerin pohjalta. Henkilöityvät psyykkiset alkuhahmot ovat toki todellisia ongelmia ihmisyyttä yleisesti jäljitettäessä. Mutta tuskin kukaan näistä sukupuoliinsa eksyneistä ressukoista ikimaailmassa niistä mitään ymmärtää.

Aika hurjaa on, että nykyisin näyttää siltä kuin yksilöt, jotka pahiten ovat takertuneet itseidentiteettinsä kipeyteen, yrittäisivät tuoda ongelmansa esille ikään kuin ne olisivat jonkinlaisia koko ihmisyyttä koskevia suuria kysymyksiä. Täydellinen todellisuuden- ja suhteellisuudentajuttomuus on mykistävää.


Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
Uutimesta ei oikein selvinnyt, onko tämä Annesaara tyttö vai poika. Sehän selviää nopeasti antamalla sen saamenpuvun ompelijan vilkaista jalkoväliä:
jos siellä on pippeli ja pallit, Annesaara saa miehenpuvun. Jos taas pimpsa, saakoon naisenpuvun.

Jos Annesaaralla olisi samanaikaisesti penis, kivekset, vagina, kohtu, munasarjat ja vielä Klinefelterin oireyhtymän XXY-kromo, voisi jo hyväksyäkin tuon vaatimuksen sukupuoliyhdistelmäpuvusta.

Koska Annesaara kuitenkin on ilmeisesti tyttö kuten käytännössä kaikki mukasukupuolettomat, olkoon ilman pukua kunnes naisenpuku kelpaa.

Uudin 2:
Edellisvuosikymmenellä uutisoitiin hälyttävästä ilmiöstä:
päiväkoteihin on alkanut tulla jo kolmivuotiaita, jotka eivät osaa puhua.
Eivät osaa, koska isi ja äiti eivät puhu toisilleenkaan, vaan tuijottavat ja nysväävät älyhärpäkkeitään.

Kohta saamme nähdä ekaluokkalaisia, jotka eivät osaa puhua ja tekevät tarpeensa vaippoihin. Sen sijaan he osaavat pelata sujuvasti tuhatta älyhärpäkepeliä.

Uudin 3:
Karhun lähteminen mukaan homohypetykseen on itse asiassa täysin luontevaa:

https://yle.fi/uutiset/3-8166869

Onhan Karhu-oluella äijämäinen imago, ja "karhut" ovat Miesten Miehiä!

Uudin 4:
En oikein tiedä mistä tämä kertoo:
vastustajan epätoivosta tai kenties sen ajautumisesta yhä lähemmäs täyttä psykoosia?
Jälkimmäisessä tapauksessa kun voi alkaa odottaa kirjaimellisesti aivan mitä tahansa;
uskoakseni monella noistakin on ajokortti.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Ja kaikki muutkin! Pieni tarkennus tuohon Karhuun: se on Sinebrychoffin (omistaja Carlsberg) tuote, eli vaikka vaihtaisi sen Koffin kolmoseen rankan päivän päälle niin rahat menee samaan paikkaan.

Mikähän on muuden näiden sateenkaariliputtavien yritysten kampanjamalli seuduilla, missä ei sateenkaariväen touhuista välitetä kohteliaasti ilmaistuna ollenkaan?

Yst. terv. Ano Nyymi

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Oliko jos oikein muistan kannettavissa 450 NMT noin 18 W:n lähetysteho ja kun antenni oli oikean mittainen niin sillä pesi nämä nykyiset rimpulat joissa taitaa olla lähetysteho 2 W:n luokkaa 10-0. Nämä matopeli nokialaiset olivat siinä suhteessa hyviä että niihin sai viriteltyä ajoneuvoissakin kunnon antennin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon otsikkoon: Annoin ylen, edelleen annan ylen:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Sääliksi käy koiria, kun nuo hörhöt pilaavat niidenkin mainetta.

Tuollekin poppoolle voisin sponsoroida Venäjän kiertuetta. Luulenpa että haukkuminen vaihtuu erittäin pian muunlaiseen ääntelyyn..

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Mr Nobodylle, Huru-ukolle, Rouva Anolle, hepalle, Pyssymiehelle, Juha R:lle, Seppo Oikkoselle, Qroquius Kadille, Ano Nyymille, Patelle Pankavaarasta ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Mr Nobody: Vaan tuota en tiennyt, joten lisäsin linkit tekstiin.

Huru-ukko: Todellakin älykänny alkaa olla vaaraksi liikenteessäkin. Vaan mikä tuo on tuo valkoposkihanhijuttu?

Rouva Ano: Mielestäni sinun ei tule hävetä, sillä ethän sinä ole töpeksinyt & tehnyt törppöilystäsi pakollista normia. On hyvä tietää, että valtaosa naisista on kuitenkin suht tolkullisia. Ja se elokapina yms. porukka on pieni, mutta saa valtamediassa aina äänensä kuuluviin. Ja valitettavasti sen tukena on toinen hörhöporukka nimeltä hallitus.

heppa: Minä tykkään juoda Sandelsia. Ja joo, se karkkihomma taisi lässähtää omaan edistyksellisyyteensä.

Pyssymies: Joo, norjalaisilla on tuo nimikäytäntö. On huomattu esmes urheilukisoissa. Mistä lie peräisin. Mitä saamelaisiin tulee, niin en oikein usko, että he ovat innostuneet noista ammattiuhriutuvista citysaamelaisista. Läppäriltä minäkin netin katselen. Lähinäkö on sen verran heikko että muuten menee tihraamiseksi. Argumentoinnillaan friikit saavat julkisuutta sillä ”oikean asian” kannattaja voi vaikka paskoa housuihinsa ja sitäkin pidetään rohkeana ja älykkäänä kannanottona.

Juha R: Joo, luulenpa että ne toimivat oikean tai kuvitellun painostuksen alaisena. Mafian suojeluraha on aika osuva vertaus.

Seppo: Tuo toteamasi:

”Aika hurjaa on, että nykyisin näyttää siltä kuin yksilöt, jotka pahiten ovat takertuneet itseidentiteettinsä kipeyteen, yrittäisivät tuoda ongelmansa esille ikään kuin ne olisivat jonkinlaisia koko ihmisyyttä koskevia suuria kysymyksiä”

Tiivistää asian aika osuvasti.

Qroquius Kad:

1. Kromosomihäiriöiset ovat asia erikseen mutta eiköhän tässä ole kyse siitä fiilissukupuolesta.

2. Tuo on täysin totta.

3. Onko Karhu olut siis Tom of Olutta?

4. Joukkohysteriaa? Ja kun se tuntuu nii-in hyvältä.

Ano Nyymi: Niin kuin totesin ylempänä, minä tykkään juoda Sandelsia. Se kampanja taitaa olla suunnattu vaan niihin suuriin kaupunkeihin.

Pate: Tämmöiset muistikuvat ovat minullakin.

Tapsa vaan: Koirathan ovat sen verran mainioita ja karismaattisia otuksia että ne nostavat moisen touhu päälle jalan.

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan ymmärtänyt tätä firmojen Pride-hehkutusta. Eikö siellä ole yhtään laskutaitoista markkinointimiestä? Pride-porukkahan on selkeä kuluttajavähemmistö ja käsittääkseni nämä nuoret hang-arounditkin melko persaukista porukkaa. Ja jos olutta ostavat, eivät ikimaailmassa nolon suomalaista Karhua. Asiakkaiden enemmistö lienee kutakuinkin tympiintynyttä porukkaa joka äänestää jaloillaan jos mitä tahansa ideologiaa tuputetaan kuin aivottomalle lampaalle.

Koronan takia emme valitettavasti pääse todistamaan tänä vuonna sadantuhannen ihmisen ihailevia huokauksia Aleksilla, mutta onneksi ylen laatukanava femma antaa pari tuntia lähetysajastaan että jokaisella pakkoverotetulla on oikeus katsoa tätä hienoa näytelmää. Sillä sitähän se on. Jokainen kuvittelee olevansa pääosanesittäjä, uniikki. Ja tietenkin uhri.

Ihan vaan näin ajatusheittona: entäs jos tämä Pride olisikin keskellä kuulainta tammi- tai helmikuuta? Nännikorut jäätyy ihoon kiinni, nahkanaamari huurustuu, miesten korkkarit lipsuvat jäisillä kaljamoilla. Uho vähän lässähtää kun Marttaliiton hymyilevät naiset tuovat lämmittäviä vaatteita poloisten harteille. - Mutta vaikka olisi miten vahva ideologia, aina mennään sen helpoimman mukaan. Ei Suomessa mitään talvella järkätä - siellä se ideologia uinuu kuin karhu pesässään. Herätäkseen taas uuteen valoon, samaan aikaan kun hesarin ja ylen toimittajatkin.

Tilasin ylen uutiset, vain napin painallus ja kas, kolme viestiä joka päivä. Eroon en vielä ole onnistunut pääsemään. Mutta pari ihan hyödyllistäkin juttua osui silmääni: Ohisalo hehkutti miten hienoa ensimmäinen sähkökäyttöinen maija on varsinkin "niille 15.000 kentällä oleville poliisille. Poliiseja on n. 7300 eivätkä suinkaan kaikki kentällä. Mutta ei poliisiministerin kuulu tällaista tietää - vai kuuluisiko sittenkin?

Toinen ylen uutinen viikon kunniaksi liittyi uuteen prep-lääkkeeseen. Ne homot ja bi-miehet jotka pelkäävät saavansa HIVin lukuisissa vaihtelevissa ja suojaamattomissa suhteissa, tämä lääke auttaa siihen. Ei tietenkään hepatiittiin, tippuriin, kuppaan tai muihin sukupuolitauteihin, mutta nehän ovat hoidettavissa eikä maksa mittään. HIV se vasta maksaakin! Koska olisi törkeän homofobista vaatia
kondomin käyttöä, 1.7. tuli voimaan sääntä että nämä piltsut ovat käyttäjilleen ilmaisia. Emme toki voi vaatia, että yksikään homo tinkisi tai maksaisi suojaamattomasta nautinnostaan. Sen sijaan on ihan ok, että suuri osa köyhemmästä väestöstä joutuu valitsemaan ostaako ruokaa vai pakollisia lääkkeitä. Tämä on oksettavaa. Miksi asiasta ollaan oltu hipihiljaa ja kuka on ollut tämän maksuttomuuden alullepanija?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, oikean asian kannattajat, kaksi naisoletettua paskoi tosiaan housuihinsa, oliko Someron Linjan pikavuorossa tsadista sivisr´tysken kehtoon eli turkuun. Joka on jäänyt ilmeiseti sinne kehtoon kehittymättä ja kasvamatta aikuiseksi. Ja sitä valemedia suureen ääneen kiitteli, että hienoa ja upeeta, likat usklasi paskantaa housuihinsa. Oli onneksi sen verran kuivaa tavaraa ettei penkki tahriintunut. Ei ollut karhunkaatajan krapulapaskaa, sellaista ruikkua...
Se hanhenpaskaolut, siitä muistaakseni paikallinen etelä-suomen sanomat teki jutun, jossa lehti kertoi, että Lahden puistojen hanhenpaskaongelma on ratkaistu. Tai sit se oli Seutuneloset, samaa paksaa eri nimellä, en muista kumpi, mutta ei tästä montaa viikkoa ole, kun se oli esillä. Ympäristöpääkaupungin arvoisesti ympäristötemaan liittyen.
Asialla joku paikallinen uusi pienpanimo. No siinähän panevat vaikka hanhenpaskaa. Ja vaikka sekoittaisivat sitä ihteäänkin valmiiseen, ei minua juurikaan liikuta.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

tira+: En sitä hehkutusta ymmärrä minäkään ja täysin samoista syistä kuin sinäkin. Tuolla ylempänä kommenteissa mainittiin jonkinlainen some-myllytyksen pelko ja sillä voi olla oma osansa. Sama muuten koskee myös elokuvia ja tv-sarjoja. Eivät jaksa kiinnostaa sillä kaikenlainen diversiteetti on tärkeämpää kuin juoni.

Taitaa jäädä tammikuun Ptruit pitämättä. Samoin kuin muu edistyksellisyys. Noissa kuvioissa aatteen palo ja mukavuuden halu näyttävät kulkevan käsi kädessä. Mitä nyt anarkistit saavat sen verran itsestään irti että riekkuvat itsenäisyyspäivänä.

En löytänyt tuota Ohisalon sanomaa poliisien määrää. Liekö jo moka huomattu ja sensuroitu? Mutta sen prep-lääkkeen löysin. Pannaan linkki muillekin:

https://yle.fi/uutiset/3-12007259

Kun ottaa huomioon että pitkäaikaissairaita suomalaisia vanhuksia jätetään läjäpäittäin hoitamatta ts. annetaan kuolla niin tuon lääkkeen ilmaisuus on lähinnä vittuilua.

Huru-ukko: Nämä kaksi housuunpaskojaahan ovat sitten tehneet menestyksekkään journalistisen uran joka kertoo valtamediastamme varsin hyvin. Ja nyt kun asiaa tarkemmin mietin niin en ehkä haluakaan kuulla tuosta hanhioluesta yhtään enempää.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta!

https://areena.yle.fi/1-50484149

Ylen Areenasta löytyy dokumentti älylaitteiden vaikutuksista lapsiin ja vähän vanhempiinkin. Jos on vajaa tunti joutoaikaa niin tuossapa suositeltava ohjelma.

Koiria leikkivät ääliöt eivät ole muuta kuin itsekeskeisiä öykkäreitä, jotka eivät kestä sitä, että kaikki eivät ajattele kuin he tai että kaikkien arvomaailma vaan ei ole samanlainen. Paitsi tietenkin jos ihmisen iho on tummempi kuin normieurooppalaisella ja arvomaailmakin eri. Silloin ei erot haittaa tai jos haittaa, leikitään ettei huomata eroa.

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, maallikko ja kiitos vinkistä. Ja nuo itsekeskeiset öykkärit määrittelit kyllä aivan kohdalleen.

"Viha" Kaustinen kirjoitti...

kehitys kehittyy. harmi vaan, ettei kehitykselle ole suunnattu mitään selkeää päämäärää. nythän kehittäjät tempaisevat yhteiskunnan auton päin siltarumpua suoralta tieltä, kun sitä tietä pitkin on ajettu jo iät ja ajat.

Anonyymi kirjoitti...

Ryhmy&Romppainen kirjoitti:
"Karhu ottaa melkoisen riskin lähtiessään tuohon sukupuolisekoilijoiden nuoleskenteluun. Veikkaan äkkiseltään, että tyypillinen karhunkaataja joko
a) on vittuuntunut tuohon hypetykseen ja sen seurauksena siirtyy kohviin tai heinäkenkään, tai
b) autuaan epätietoinen koko touhusta, toteaa että ompa epäilyttäviä merkintöjä tölkissä ja siirtyy kohviin tai heinäkenkään."

Tai sitten muita mahdollisuuksia ovat, että hän
c) ihmettelee hetken, mitä ne oudot merkinnät tarkoittavat, kysyy ohimennen kaupan kassalta tai baarimikolta, joka vastaa, ettei itsekään tiedä eikä ollut niitä edes huomannut,
d) yrittää arvailla, mitä ne tarkoittavat, ja arvaa täysin väärin, olettaen ne lyhenteiksi jostakin,
e) tunnistaa kyllä nuo merkinnät englannin kielen maskuliinisiksi ja feminiinisiksi pronomineiksi, mutta ei käsitä, mikä merkitys niillä on oluttölkeissä (tai jopa valittaa saaneensa väärän tölkin, jos mies sattuu saamaan baarimikolta sellaisen, jossa lukee SHE/HER, tai nainen sellaisen, jossa lukee HE/HIM)
f) ei lainkaan huomaa koko merkintöjä, onhan tölkki joka tapauksessa saman värinen kuin ennenkin ja karhun kuvakin samanlainen kuin ennen (eihän siinä esimerkiksi ole mitään sateenkaareen viittaavaakaan, minkä kyllä huomaisi heti),
g) huomaa kyllä joitakin outoja merkintöjä, mutta ei yritä edes arvailla, mitä ne tarkoittavat, eikä voisi vähempää kiinnostaa.

Näissä tapauksissa ne eivät tosin vähentäisi Karhu-oluen myyntiä, mutta tuskinpa sitä lisäisivätkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys ”Viha” Kaustiselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

”Viha” Kaustinen: Jep. Ja meiltä vaaditaan että meidän tulisi nauttia matkasta. Sitä törmäämistä odotellessa.

Ano: Mahdollista. Tottumus on toinen luonto kaljaakin ostettaessa. Tosin ostaja on varmaankin törmännyt tuohon transhypeykseen. Toisaalta taas tuo hypetys on tavallaan tehty niin neutraalisti että ehkä firma ajatteli että tuossa on maksettu se vaadittava pauna lihaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Hilpeän Huti-Maisan asiantunteva lausuma omin sanoin löytyy tuolta:

https://twitter.com/RiP44564414/status/1410624594105470978

Jos tarkkoja ollaan, hän ei puhunut 15 000 kenttäpoliisista vaan heillä olevan 15 000 ihmistä kentällä töissä. Hän mainitsee numeron kuitenkin samaan hengenvetoon poliisin kanssa, joten voinemme olettaa hänen tarkoitaneen sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Homostelu oli taannoin rikos, samoin kehoitus homosteluun. Pridekulkue oli siis aihe vankilakeikalle. Homot eivät olleet varsinaisesti eliittiä vankilassa. Nyt homostelu on ihan oma asia, eikä julkinen kehottelukaan ole rikos. Muttei tämä tietenkään riitä - miksei? Joskus homoutta selitettiin yhdenlaisena narsismin muotona, siis silloin kun homous oli paitsi rikos myös sairaus. Ehkei silloin oltu ihan väärässä. Narsisiti vaatii palvontaa.

Heiluri voi heilahtaa vielä ihan toiseenkin laitaan. Ei ehkä kannattaisi vaatia lisää ja lisää ja vielä suvaitsemaan shariaa...

Pyssymies

Pate kirjoitti...

Terve! Juu jäi karhu oluet ostamatta. Kun oltiin sukukokousta viettämässä mökillä. Hengissä selvittiin. Siis sukulaisista. Mutta joo. Paranneltiin maailmaa ja kun nuorisoa oli paljon, niin kyselin mutu tuntoja. Koskien tätä sekoilua, mikä nykyään on menossa. Gallup tulos oli, että ovat a ) kyllästyneet b ) vittuuntuneet c ) hämillään. Ja naurua riitti niiden friikkien kustannuksella. Nuoriso on suvaitsevaista. Mutta joku raja niilläkin on. Ei ne idiootteja ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Pyssymiehelle ja Patelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, selvästihän tuo tuossa oli. Kiitos linkistä.

Pyssymies: On varmaan niin, että uhriutumisen, puolestauhriutumisen ja puolestaloukkaantumisen tarve on vaan niin suuri. Kun ihmiset eivät enää jaksaneet korvaa lotkauttaa koko homoasialle niin sitten keksittiin tämä transvillitys ja siitähän saatiin sitten uudet festivaalit pystyuyn.

Pate: Nuorisolla on aikanaan paljon korjattavaa sen jäljiltä minkä aikaisemmat sukupolvet ovat saaneet tuhottua.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Toimittajan freudilainen lipsahdus?
YLE: Eloapina-aktiivi jätti opintonsa ja päätyi putkaan: "Kapinoimme avoimesti Suomen hallitusta vastaan"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Thorvald Eskilinpoika. Se hupsis oli siis vissiinkin siinä otsikossa mutta ovat jo korjanneet. Noin muuten kyseinen juttu on sille pelleporukalle pelkkää ylistystä. Ihan niin kuin ne olisivat joku perkeleen uusi jääkäriliike tai jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo haukkuminen on varmaan järkevintä mitä ovat suustaan päästäneet pitkiin aikoihin.
Vähän surulliseksi on mennyt tämä nykytouhu tällaisen puupääukon näkökulmasta. Onneksi omien lasten kasvatukseen voi vielä vaikuttaa.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Seuraaville sukupolville jätetään hirvittävä tulevaisuus.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Jaa-ah, kaipaan sitä Suomen Yleisradiota, jonka hienoja ja sivistyneitä edustajia olivat parhaiten kreivi Crl-Erik Creutz ja kuuluttaja Kaisu Puuska - Joki !

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Terho. Minä muistan heidät vain historiasta. Tosin Carl-Erik Creutz luki vanhoja uutisia televisiossa 1970-luvulla. Nostalgiaa jo siihen aikaan. Harmi, kun niitä ei ole youtubessa yhtään.

Anonyymi kirjoitti...

Herää helpostikin epäilys, että tuon "hypetyksen" takana eivät ole homot eivät transsukupuolisetkaan itse (vaikka lieneehän heitäkin mukana jonkin verran) vaan pikemminkin jokin ulkopuolinen taho, joka pyrkii käyttämään heitä hyväkseen oman poliittisen agendansa ajamiseen (ja joka sen vuoksi mielellään soisi esimerkiksi transsukupuolisia olevan paljon enemmänkin kuin heitä todella on.)

Transsukupuoliset kuitenkin ovat tyypillisesti hyvin onnettomiksi itsensä kokevia ihmisiä. Eikä ihme, sillä kysymyshän on nimenomaan tyytymättömyydestä omaan fyysiseen olemukseen.
Sellaisena itseään pitänyt nimimerkki Musta Orkidea, jonka blogiin täältä on linkkikin, on blogissaan itse kerran ilmoittanutkin mielipiteenään, että transsukupuolisten asian ei pitäisi edes kuulua Setalle eikä Amnestylle vaan Potilasliitolle. Hän onkin verrannut transsukupuolisuutta anoreksiaan. Hänen kaltaisensa voivat hyvinkin kokea nuo Pride-tapahtumat karkeana pilkantekona. Ja jo pride-sanankin käyttö tässä yhteydessä voi tuntua heistä irvokkaalta, sillä kyseessä ei heille ole mikään ylpeilyn aihe vaan pikemminkin henkilökohtainen onnettomuus. (Ja vikaan hänen mukaansa mentiin perusteellisesti jo siinä vaiheessa, kun LGB-kirjainyhdistelmään lisättiin T, sillä T niin kuin transsukupuolisuus on aivan eri asia kuin homoseksuaalisuus eikä niitä pitäisi lainkaan rinnastaa toisiinsa.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olet oikeassa. Tosiaankin tätä villitystä ja muotia (mitä muutakaan se on) ajavat nimenomaan tavalliset heteroseksuaalit. Täysin miettimättä ja välittämättä mitä se muoti tosiasiassa pitää sisällään.

Harri kirjoitti...

Nuo housuunpaskojat pääsi Suomen Kuvalehteen töihin ja myöhemmin toisesta tuli vuoden zuurnalisti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Harri. Joo, näinhän siinä taisi käydä. Vaan olihan mahtavat (mahtavanhajuiset) meriitit.

Anonyymi kirjoitti...

Kappas Loldiers of Odin on laajentanut sitten jo Puolaankin asti? Varmaan loppu raiskaukset, varsinkin maturaiskaukset, siähen paikkaan? Pääsivätköhän Puolankin yleisradio-yhtiön aamuohjelmaan keppihevostelemaan? :) :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Voi olla että puolalainen media ei ole näistä niin innostunut kuin Yle.