perjantai 30. heinäkuuta 2021

TAPOJA JA TYRKYTYSTÄ

Sain eräältä kaveriltani kuvakaappauksen joka sisältää vihreää avautumista. Itse avautuminen on yli vuoden vanha mutta se hipaisee hieman tuota aikaisempaa enkelikirjoitustani ja kuvaa hyvin vihreää ajattelua:

Mitä tulee aiheeseen asuminen maalla vs. asuminen kaupungissa niin itse ajattelen että jos ihminen tykkää asua kaupungissa niin hänellä on siihen oikeus, asia ei minua häiritse enkä propageeraa sitä vastaan. Sillä olen sisäistänyt vanhan suomalaisen viisauden joka vihervasemmistolle on niin kovin, kovin vaikeaa sisäistää.

Eli: älä tyrkytä tapojasi.

Laitetaan toinen, tuoreempi avautuminen ja siitä on vastuussa ansiottoman arvonnousun arkkityyppi eli tuhertelija Ville Ranta:

Tässähän ei ole kyse vihervasemmistolaisesta ajattelusta vaan vihervasemmistolaisesta valehtelemisesta. Meinaan, kun rikostilastoja katsoo niin ketkähän ne oikein potkivat ja keitä?

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo pakko asua jäisten peltojen keskellä on minuakin aina askarrattanut, Nimittäin USAssa voi maanviljelijällä olla asunto kaupungissa ja maatilalla asutaan vain kun se on tarvis töiden vuoksi tai sopii muuten kesänviettoon. No, tämä selvisi jo aikoja sitten, suomalainen verotus estää pääomien keräämisen ja kahden asunnon pidon. Eikä pankistakaan heru lainaa tämmöiseen. Eikä ole tapana. Yksi kollega toki piti viljatilaa pohjanmaalla ja yksi tuttu, Asuivat kaupungissa Tuppukylässä tai mansessa ja kävivät keväällä kyntämässä & kylvämässä, kesällä keräsivät sadon, syksyllä taas syystoimet. Talvi taas kaupungissa.

Case Ville Ranta: Onkohan villellä parkisonin tauti? Vai onko töhertely tyylikeino. Veikkaa jälkimmäistä, hahmot on kaikki vastenmielisiä ja rumia. Ville on mulkku suvakki, luulen ma.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Joo pellot jäässä ja navetassa parisataa lypsävää, joten ei muuta ku lehmät koneeseen ja etelän lämpöön. Muakavahan niitten lehmienkin seillä lämpimässä.
Kokkareiden ns. mamuohjelma on vain ja ainoastaan siksi, että loppuisi äänestäjävuoto persuihin, voi sanoa että kyllä mekin, miten lie uppoaa ajatteleviin äänestäjiin?
Huru-ukko

Nojatuoliasiantuntija kirjoitti...

Kun luin tuon Ainon lausumat, tuli mieleeni eräs bloggari:
” Elämä on varmaan kaunista kun on vapauttanut itsensä täydellisesti reaalimaailman ja loogisen ajattelun kahleista. Yrjö Perskeles ”

Palataan vielä elokapinaan, pikkusen sieltä mihin vihreä politiikka vaikuttaa.
https://www.seinajokinen.fi/turveyrittajat-halytettiin-apuun-kalajoen-metsapaloalueelle-ei-ole-elokapinaa-tai-vihreita-nakynyt

"
Seinäjokinen-lehti tavoitti sammutustöissä avustavan Miikka Korrin Nivalasta. Hänen tehtävänsä on kastella ojanpientareita ennalta ehkäisevästi.

Valtio haluaa lopettaa elinkeinon turveyrittäjiltä, mutta nyt teidät kuitenkin hälytettiin apuun hätätilanteessa ja teidän kalustoa tarvitaan, mitä ajatuksia tämä herättää?

-Tuntuuhan tämä vähän ihmeelliseltä. Kalustoa ja etenkin sammutusvaunuja tarvitaan ja valtion mielestä meidän olisi pitänyt romuttaa kalusto ja laittaa pillit pussiin, ihmettelee Korri.

Hänen mukaansa ei vihreitä eikä Elokapinaa ole sammutustöissä näkynyt pelastuslaitosta auttamassa.

-Ei semmosia ole näkynyt. Vähän on kaivannut kyllä. Me täällä yritämme pelastaa hiilinieluja, mitä tekevät vihreät ja elokapinat, eivät mitään auttaakseen, toteaa Miikka Korri.

"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Huru-ukolle ja Nojatuoliasiantuntijalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Aikanaanhan oli sellainen systeemi jossa viljelijät asuivat asutuskeskuksissa ja kävivät sieltä käsin töissä. Tosin heitä ei nimitetty viljelijöiksi ja tilan nimi oli sovhoosi. Mitä tulee Rantaan niin hän lienee sitä mitä sanoitkin ja sen lisäksi voi todeta että huora tekee sitä mistä maksetaan. Tyypin kuvat ovat tosin sen verran kehnoja että ehkä mukana on myös aito paatos.

Huru-ukko: Sinänsä kyseinen nainen puhui vain viljatilallisista. Mitä kokoomukseen tulee niin on säälittävää kuinka monelle niitten bluffi menee läpi. Muistetaanpas että kun Suomeen tuli 35.000 jätkää huilailemaan niin sisäministeri oli muuan Orpo.

Nojatuoliasiantuntija: Kyseiset itsensä vapauttaneet ovat varmasti onnellisia. Tuo uutinen kuvastaa hyvin aikaamme. Turveyrittäjät lahdataan kaupunkilaisten akateemisten naisten houreitten takia. Ja Elokapinaa ei siellä näy. Kas kun touhu haiskahtaa liiaksi työnteolta.

Anonyymi kirjoitti...

Aika jämerät perustelut tällä Ainolla: kun minäminä en tykkää enää asua maalla, pitäisi kaikkien maatalousyrittäjienkin siirtyä talveksi kaupunkeihin. Tuo ensimmäinen twiitti (?) kuulosti kovin tutulta, kuin Fatim Diarran suusta - ainoa porukka joka... Fillaria unohtamatta. Ja ihan vaan Ainolle vinkkinä: jos haluat unohtaa mielestäsi häpeällisen maalaistaustasi, ei todellakaan kantsu käyttää ilmaisua "kylille".

Vihreä joka jankuttaa jäisistä pelloista? Eihän sellaisia enää voi olla, koska tämä hirvittävä ilmaston lämpeneminen ja napajäiden totaalinen sulaminen oli jo viime viikolla. Mutta se onkin sitä parempaa logiikkaa. Ainon - oletettavasti - maalle jääneet vanhemmat ovat varmaankin ylpeitä tyttärensä julkituloista.

Pyssymies: onko niitä muunkinlaisia suvakkeja? Kerro ihmeessä.

Arvostan Ykän rauhanomaista, sovittelevaa ilmaisua "Älä tyrkytä tapojasi". Jospa tämän saisi käännettyä yhtä monelle kielelle kuin ne kelan etuudetkin?

Ja nyt ei Suomen Akatemian kannata tiedon valtaväylillä pihtailla: 300.000 euron tutkimusmääräraha haussa, aiheena Ville Rannan ja Ryppy & Reiän sarjakuvien eroavaisuudet monimuotoisessa, monikulttuurisessa, inklusiivisessa, eksklusiivisessa ja ihan missä vaan kontekstissa.

Tuohon enkeliblogiin viitaten: tunen kyllä enkeleitä eli kivoja ihmisiä, mutta kuka hemmetti on Aino Tuominen? Googlaamalla löytyi ei mitään. Oisko uponnut niihin jäisiin peltoihin läppärinsä kanssa.
tira+

Strix Senex kirjoitti...

Ihminen elä sinä hermostu, ihmettele vaan. Mutta tulihan vastaan taas yksi ihmettelijä, joka ei voi olla hermostumatta kun ei ymmärrä. Kun hänen hengen lentoaan katsoo, minä uskon hetkeäkään epäröimättä, miksi hän ei ymmärrä. Ilmeisesti hänen perusturvallisuuttaan järkyttää ja henkistä tuskaa aiheuttaa se, että on melkoinen määrä niitä, jotka pitävät maalla asumisesta. Niin kesällä kuin talvellakin. Mutta kun päässä on vain yksi standardoitu elämisen malli, kaikki siitä poikkeava synnyttää paniikkia.

Ja niin, pienenä kommenttina vielä. Ne pellot eivät ole jäässä vaan roudassa. Jos ne olisivat jäässä, tilanne olisi viljelijän kannalta hyvin ikävä sillä se tarkoittaisi sitä, että pellon peittää yhtenäinen jääkuori ja sen seurauksena on jääpolte, eli jääkuoren alla olevat kasvit tuhoutuvat. Mutta kun ymmärrys on hyvin rajallinen niin se on hyvin rajallinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

tira+: Tuo minäminä-ajattelu näkyy hyvin myös kasvisruuan pakkotuputtamisessa. Kun minä syön kasvisruokaa niin sitä pitää sitten syödä muidenkin. Kun minä haluan. Itse en tuputa liharuokaa kasvissyöjille. Syökööt mitä haluavat. Muille kielille kannattaisi kääntää myös lause ”et ole tervetullut”. Ryppy & Reikä hakkaa kyseisen Ville Rannan 100 – 0. Ja tuo kyseinen Tuominen on vihreitten helsinkiläinen varavaltuutettu. Muuten en puuttuisi koko tyyppiin mutta hän edustaa niin kertakaikkista arkkityypin vihreää ajattelua.

Strix Senex: Mainio lause:

”Mutta kun päässä on vain yksi standardoitu elämisen malli, kaikki siitä poikkeava synnyttää paniikkia.”

Ja jep. Routa on eri asia kuin jää. Mutta vihreät eivät takerru yksityiskohtiin.

Rigor.Mortis kirjoitti...

Niin. Googlatkaapas huviksenne, että mikä on Ainon ikä ja koulutus. Ei. Se ei ole 19-vuotias feministisen tanssiterapian opiskelija vaikka jotain sellaista voisi melko..köh..lennokkaiden juttujen perusteella kuvitella..

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi Rigor.Mortis sanoi...

Niin. Googlatkaapas huviksenne, että mikä on Ainon ikä ja koulutus. Ei. Se ei ole 19-vuotias feministisen tanssiterapian opiskelija vaikka jotain sellaista voisi melko..köh..lennokkaiden juttujen perusteella kuvitella..

30. heinäkuuta 2021 klo 20.27
Jos en kovin väärin muista niin tuo nimimerkkisi tarkoittaa, että on totaalikuollut. Kyseinen henkilö on ilmeisesti, ajatustensa perusteella vain aivokuollut ja sille on olemassa ihan oma nimensä. En nyt äkkiä muista oikeaa termiä, kas kun olen itsekin ainakin osittain aivokuollut tai dementoitunut vanhus (ma 2.8 72v)
Vaan tuo on hyvä ohje, elä kuin elät mutta älä tuputa tapaasi/tapojasi toisille. Varsinkaan muuten säällisesti eläville jotka eivät häiritse toisia.
Itse yritän elää sen mukaan, välillä onnistuen siinä paremmin, välillä huonommin.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rigor.Mortikselle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne. Jep, insinööri on eli ei insinöörin tutkinto viisautta takaa. On muuten laittanut twitterinsä vain hänen hyväksymilleen lukijoille. Minä ajattelen niin että mitä vähemmän minun tarttee tunkea kärsääni toisten ihmisten asioihin niin sitä tyytyväisempi olen.

Anonyymi kirjoitti...

Oon miekin ihmetellynnä, että miksi immeiset aikoinaan tuli tänne tundralle asumaan. Mutta nykyään vaan maaseudun ihmisten on yleensä PAKKO ASUA siellä maaseudulla ympäri vuoden. Kela gold card kun turvaa vaan maahantunkeutujien asumisen pitkin sekä poikin. Mutta yleensä viihtyvät vaan heimonsa keskellä cityssä. Mutta kun tämä ei mene sinne suvakkien pääkoppaan, niin ei mene.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Niin kokoomuksen "kovemmassa"linjassa ei ollut yhtään mitään kovennuksia, aika pahalta vaikutti etenkin, että "sosiaalitukea vain pysyvän oleskeluluvan saanneille", hmm jännä juttu, että mitään kovennuksia niiden oleskelulupien myöntämiseen ei haluttu. Pelkkää sana helinää ja lievempiä kuin ennen viime vaaleja. Nythän niitä lupauksia ei tarvitse edes rikkoa kun ei ole mitään luvattukaan jos nuo tarkemmin lukee...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6281b107-c82f-42f6-b81b-4c412f69bf10

"* asetetaan pysyvän oleskeluluvan edellytykseksi työpaikka sekä riittävä kielitaito ja tuntemus suomalaisesta yhteiskunnasta"

Eli ihan samaa paskaa, tuossakin vaaditaan lisää sitä "työ"peräistä maahanmuuttoa, eli paistellaan pizzaa tai työllistämistuella tai jollain startuprefuges hommalla valtion rahoilla kunnes oleskelulupa irtoaa.. Eikä noi edes häpeä, jotkut varmaan siellä on niin tyhmiäkin, että uskovat noiden isojen pamppujen jutut ja toistelevat niitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Ja ne tänne pohjoiseen tulleet tsuhnat ovat saaneet aikaan varsin hyvinvoivan valtion. Jota suvakit ovat parhaansa mukaan murentamassa.

Ano: Ja ennen kaikkea kokkarit pyysivät anteeksi termin ”kantasuomalainen” käyttöä. Suomalaisiahan ovat kaikki jotka ovat tänne saaneet itsensä hilattua. Sääliksi käy niitä jotka kuvittelevat että kokoomuksesta tulee pelastus. Mutta ehkä suomalaiset tykkäävät tulla kusetetuksi. Ainakin hallintolampaat.

vieras kirjoitti...

Suomen Uutisissa on kopiotu Jussin Facebook-postaus woke-kulttuurista:

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-woke-kulttuuri-vaatii-taydellisyytta-ja-puhdasoppisuutta-elavilta-ja-kuolleilta/

Anonyymi kirjoitti...

Aino on muuttanut kaupunkiin. Aino ei halua enää asua maalla. Ainon ruoka tulee nyt foodorasta. Siksi Aino ei enää tarvitse maaseutua eikä Aino enää ymmärrä miksi maalla asutaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä tuossa Iltalehden pilakuvassa olikin kysymys potkimisesta sanan kuvaannollisessa merkityksessä: annetaan "potkut". Tavallisimmin sillä tarkoitetaan erottamista työpaikasta, mutta joskus, kenties tässäkin tapauksessa, se voi merkitä myös karkottamista jostakin paikasta, esimerkiksi Suomesta.

Sikäli "kantasuomalainen" on mielekäs käsite, voitaisiinkohan se määritellä jotenkin tavalla, joka on analoginen sille, miten saamelaiskäräjälaissa (https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950974) on määritelty, kuka on saamelainen. Tähän tapaan: kantasuomalainen on henkilö, joka pitää itseään kantasuomalaisena, edellyttäen
1) että hän itse tai ainakin yksi hänen vanhemmistaan tai isovanhemmistaan on oppinut suon kielen ensimmäisenä kielenään; tai
2) että hän on sellaisen henkilön jälkeläinen, joka on ennen vuotta 1917 merkitty Suomen suuriruhtinaskunnan kansalaiseksi maa-, veronkanto- tai henkikirjassa; taikka
3) että ainakin yksi hänen vanhemmistaan on merkitty tai olisi voitu merkitä äänioikeutetuksi Suomen eduskunnan tai tasavallan presidentin vaaleissa.
Vaikka asialla ei olisikaan mitään juridista merkitystä eikä sellaista edes ehdotettaisi, tätä se siis sanana kuitenkin tarkoittaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomus on paskahousujen puolue. Ei mulla muuta.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ei pidä Ville Rannan aivoituksia ihmetellä, kun vaimo on Kallion seurakunnan tiedotuspäällikkö Rebekka Naatus, joka antaa täyden tukensa kirkon pride-linjalle, feminismille ja suomalaisen veteraanitunnuksen antamiselle nuorille maahanmuuttajamiehille. Ketään ei tietenkään voi syyttää toisen tekemisistä, mutta tuskin aviopuolisoilla on kovin erilainen elämänkatsomus.

Aino Tuomisen koulutus on tainnut mennä täysin harakoille; insinöörillä luulisi olevan ongelmanratkaisijan aivot, mutta edes tässä ko. tapauksessa aivokapasiteetti ei näytä riittävän. Ehkä meni sitten pahasti hänen osaamisalueensa ulkopuolelle, vaikka ei olisi tarvittu muuta kuin sitä kuuluisaa maalaisjärkeä. Oletteko muuten huomanneet, että eduskunnassa istuu erittäin fiksu perussuomalainen dIplomi-insinööri Lulu Ranne? Youtubesta löytyy haastattelu, jossa tätä tervejärkistä ja selkeäsanaista naista on ilo kuunnella. Miehille löytyy ymmärtääkseni myös silmäniloa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kyky-puolueen "kovempi linja" tuo mieleen erään virkaheiton pääministerin vappusatasen... molemmissa sama tavoite ja lopputulos..
-Raksaäijä-

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kokoomus; Googlesta: "Suomen itsenäisyyden aamunkoitossa perustettu Kansallinen Kokoomuspuolue,..."
Jota sitten kutsutaan nykyisin kait lyhyemmällä leikittelylynimellä Kokoomukseksi. Ja itsenäisyyden vaipuessa mustaan yöhön, on puolueen pelastamiseksi otettu uusi suunta kohti kantasuomalaisia arvoja.
Olisiko aika ottaa puolueen nimeksi Kantasuomalainen Kokoomus, sillä kantasuomalaisten äänillä voi vielä saada kannatusta niin paljon, että pääsee ministeriksikin. Tosin Suomen kansa taitaa olla kyllästynyt soinimaisiin takinkääntöihin, joten hymy pyllyyn!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Ano1:lle, Ano2:lle, Pyssymiehelle, Rouva Anolle, Raksaäijälle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Jussi puhuu asiaa niin kuin yleensäkin.

Ano1: Joo, ja jotenkin tuosta tulee mieleen se Foodoran mainos jossa nuorelle parille esitellään asuntoa ja ne ihmettelee että mikä on keittiö.

Ano2: Totta kai tiedän että kyseessä on kuvaannollinen termi. Mutta tuontiväkivalta on kirjaimellista. Tuo määrittely on suht ok. Itse laittaisin rajan vuoteen 1990 ja siitä sitten ruvettaisiin rapsimaan turhaan myönnettyjä kansalaisuuksia pois.

Pyssymies: A-men to that.

Rouva Ano: Siinä on epäilemättä vakka kantensa löytänyt. Ja joo, insinöörejä on monenlaisia. Lulu Ranteen sitä videota en ole nähnyt mutta esim. sähköautoista hän on puhunut erittäin osuvasti:

https://www.verkkouutiset.fi/tyrmays-sahkoautoille-mita-jos-joku-vetaa-topselin-seinasta/#6357f6ac

Raksaäijä: Jep.

Veijo: Hymy pyllyyn niin. Kokoomus on umpifederalistinen puolue joten ”kansallinen” sen yhteydessä on lähinnä huono vitsi ja vittuilua.

Qroquius Kad kirjoitti...

Pelkäänpä pahoin, että KaKo saa taas seuraavissa ek-vaaleissa äänivyöryn niiltä kypäräpappipuolueen äänestäjiltä, jotka tarrautuvat nyt lausuttuun unohtaakseen aktiivisesti kaiken tämän jälken lausuttavan.

Ja lausuttuhan on jo riittävästi oleellista:

https://www.iisalmensanomat.fi/uutissuomalainen/4240699

Siinä KaKottaret Valta-Ellu ja Sannigranni Nappisilmä kuorossa todistivat Puolueen olevan se sama tuttu ja turvallinen vihervasemmiston apupuolue kuten ennenkin, joten ei ole syytä jatkossakaan pelätä Sitä Hirrrveää Rasismia.

Mitä tulee Ville Rantaan, olen jo sarjakuvataiteilija Reijo Koiraan loistavassa blogissa pohdiskellut ko. tapauksen motiiveja piirtää, vaikka ei osaa. Suuri, ellei suurin syy siihen voi olla hänen ehtoisa emäntänsä, joka sanelee miehelleen mitä piirtää. Vähät lopputuloksesta.

Jollain tapaa pakkaa kuitenkin pyrkivät sotkemaan Ville(ja Bekka)n Iltalehden julkaisemat lukuisat koronahysteriaa rankemmanpuoleisesti kritisoivat piirrokset, kuten tämä:

https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/da1c0674-c1d9-4d9d-affe-cf92357042ce

Voisi kuvitella, että he olisivat nimenomaan hysterian maksimaalisen lietsonnan puolella, vaan toimivatkin järjen ääninä tuhotyttöjen haalituksen propagandaa vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Pelkäänpä että olet ennustuksessasi täysin oikeassa. Kas kun on olemassa – paljon – ihmisiä jotka eivät vain tule kusetetuksi vaan jotka haluavat tulla kusetetuksi. Mitä Rantaan tulee, niin jokainen voi joskus onnistua.

Tinahattu kirjoitti...

Kuten olen ennenkin meuhannut, Kokoomuksen oikea nimi on Kansallinen Kökötys.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tinahattu. Ettei kuitenkin Ylikansallinen Kökötys.