tiistai 27. heinäkuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXLII

Eli pari pientä pläjäystä tunnelman, no, jotakin. Ensimmäiseksi toteamme että vihreäthän eivät ole koskaan väärässä joten hirvenmetsästys on sitten tulevana syksynä uudistettu:

Ja vasemmistoliiton Anna Kontula näyttää löytäneen sen kuuluisan Jonkun joka pitää huolen kaikesta:

Armeijassahan se Joku oli nimetään Arska. Arska oli kipinässä, Arska oli väijyssä jne. Ehkä Arska vapauttaa meidät vieraannuttavasta ansiotyöstä ja hoitaa elatuksemme. Tietysti jos vakavasti puhuu niin ehkä yhteiskunnan pitäisi lopettaa yritysten kyykyttäminen niin että ne voisivat palkata ihmisiä tuottamaan nettoverotuloja.

No niin, tässä näitä pari. Vielä on kesää jäljellä.

27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Joskus muistan lukeneeni, että Neuvostoliitossa kun oli yksityisaseiden kanssa vähän niin ja näin, niin haulikko ja täyteiset olivat suosittu yhdistelmä hirvenmetsästyksessä. Onkohan jutun kirjoittaja skoijannut lukijaa? Ainakin koko touhun älyttömyyden tuntien en ihmettele vaikka olisikin totta. Siinähän sitä on kun saa hirvestä saman tien käristysainekset jos vaan jaksaa etsiä ja on variksia nopeampi...

Yst. terv. Ano Nyymi

Anonyymi kirjoitti...

Joo, intissä oli vitsinä kun kysyttiin, kuka on väijyssä? "Hackman&Sorsakoski" oli vastaus, eli oikeammin väijyssä oli lusikkahaarukka. Suomessa ei saa ampua hirviä haulikolla, vaikka Jaakko Teppo kertoi laulussaan niin tehneensäkin. "Onneks sattu hirvi kulukemaan liian läheltä pihhoo, no ei se ryökäle kauaa kerennä siinä kääskennellä, ku minä sitä läpitte laskin täyteisellä" Eli Jaakko käytti haulikossaan täyteisiä, mikä on muistaakseni sallittua hirven ampumisessa venäjällä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaipa sillä haulikollakin voisi hirveä metsästää, vaan kun se taitaa olla luvatonta puuhaa. Ja ei mahtaisi edes pukkihaulit riittää, täyteinen olla pitää, ja päästä läheltä ampumaan ns. naama läjään. Nuo pistoolin kanssa somessa poseeraavat taitavat olla niitä enemmän viherhörhöjä ja muita asennevammaisia.
Kontula on itse päässyt jo vuosia sitten työteon ikeestä eroon, me veromaksajta mee ole vielä päässeet eroon Kontulasta. Alkuun voisi helpottaa jos hän muuttaisi vaikka sinne Kontulaan. Siellä suunalla olisi hänelle sopivaa värinää, ei tarvitsisi Gasan leirille matkustaa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kauwan sitten, sata vuotta sitten, kun hirvet olivat vähissä, oli taito metsästää hirveä hukassa. Silloin ei osattu ampua oikeaan paikkaan eikä ollut oikein kalustoakaan. Kansanmiehet osasivat ampua ja tiesivät hengenpaikat. Ampuivat berdaanilla tai täyteisellä. "Herrat" eivät osuneet hengenpaikkaan, ampuivat suolille täyteisellä tai berdaanilla - kuoleehan hirvi siihen joskus. Kumpikin ase sittemmin kiellettiin. Kiellettiin myös sotilaskiväärilläkin hirvenmetsästys, kahdeknsan millin maaliinammuntatussari (8*46), heikkotehoinen, vanha, mustaruutiase kelpasi.

Ukki muisteli 9mm ukkomauseria, oli hyvä hirviase - kuten myös 16 kaliberinen husqvarna. Hirvihauleja*- ei käytetty vaan täyteistä. Laaki ja vainaa, mauserilla tai husqvarnalla. Läheltä, seisovaan hirveen. Lihaa piti saada, ei urheilla. Hirvihauleilla ammuttiin kettuja ja mettoja, 60 - 70 metriin. 20-, 30- tai 40-luvuilla ei tarvittu herrojen lisenssiäkään mettästämiseen, vaatimaton kansanmies pärjäsi ilmankin.

Keijo Kaarisade taas käyttää rinnakaispiippuista täysautomaatihaulikkoa hirvijahtiin, ainakin twiittinsä mukaan.

* .36 tai 9mm hauliko ei tehoa hirveen - entäs sekunnin konepistoolisarja? Elkshot on hirvelle, ei sudelle tarkoitettu. Elk = saksanhirvi.

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Ensimmäisestä uutimesta voimme nähdä, etteivät Nuoret Älykkäät Naiset ole täysin oppimiskyvyttömiä:

kun vuosituhannen alussa heikäläinen Hell-Singin Totuuden toimittelijatar saattoi kirkua hirvittävästä eläinrääkkäystapauksesta, jossa kissaa oli kidutettu ampumalla 37 kertaa haulikolla, he ovat nyt oppineet haulikon olevan aiemmin luulemaansa tehokkaampi tappoväline.

Muutama asia on edelleen hakusessa, mutta eihän heiltä voi liikoja vaatia näin äkkiseltään.

Jälkimmäisestä uutimesta täytynee Kannu-Annun puolesta toivoa, ettei tämä koskaan toteudu:

https://avaruusmies.com/jokes/joku-muu-on-poistunut-keskuudestamme.html

Milläpä se Kannu-Annu sen jälkeen eläisi yhtä leveästi kuin nyt? Toisaalta naismakuja on yhtä monenlaisia kuin miehiä, kuten todisti Kauko-Idän matkallaan muuankin demari joka epäili kiljuvansa.

Eiköhän Kannu-Anna löytäisi samankaltaisia miehiä, jotka olisivat valmit maksamaan hänen the Palveluksistaan™. Saattaisi hän kyllä silti joutua tinkimään nykyisestä elintasostaan.

Anonyymi kirjoitti...

tuota asiantuntijuuden tuoman itsevarmuuden määrää.

Anonyymi kirjoitti...

Eräskin suuri valkoinen metsästäjä (rehellinen lapinmies), kehui taannoin ampuneensa hirven ilmakiväärillä sekä paskalla istuessaan karhun. Velipoika voi kuulemma todistaa.
Olisi hupaisaa seurata velloksia istumassa nuotiolla valehtelemassa kilpaa.

Oikeassahan Anna toisaalta siinä on, että ei terve mies töitä kaipaa.
Jonkun on kuitenkin se karvaperse äijänturjakekkin elätettävä. Parhaiten se tekee sen itse.
Tulevista tekijöistä en menisi takuuseen, se vieraantuminen fyysisestä työsuoritteesta kun alkaa olemaan jo aika pitkällä.
voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

Hillittömät naurut tästä hirvihaulikko -twiitistä kyllä repesi tässä taloudessa!! Sitä itseluottamusta ja asiantuntijuuden määrää kyllä virheillä piisaa!! Kiitokset Ykälle uutisoinnista. Edellä on ollut monenlaista juttua suurriistan kaatamiseen käytetyistä aseista, täyteisestäkin, mutta miten pääset "lähietäisyydelle"? Haulikkorihlaa varustettuna täyteisellä olen lukenut käytettävän karhunmetsästyksessä, jossa täyteinen on ollut mukana sen pysäytysvoiman vuoksi tilanteissa, jossa kivääri ei ole riittänyt kaatoon. Ja sitten tämä "vieraannuttava" työelämä... mitä siitä sanoisi? Münchhausenin tarinoissa oli muistaakseni juttu siitä, kuinka kyseinen paroni nosti itsensä ilmaan kiskomalla saapaslenkkejään kaksin käsin. Samaa tasoa tuntuu olevan käsitys taloudesta ja tuotannosta eräillä "ei-vieraantuneilla" poliitikoilla.

terv. PS-lehdenjakaja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano Nyymille, Ano1:lle, Huru-ukolle, Pyssymiehelle, Qroquius Kadille, Ano2:lle, voijumalalle ja PS-lehdenjakajalle & kiitos kommenteistanne. Elämme aikaa jolloin mätäkuun juttuja kerrotaan tosissaan.

Simo kirjoitti...

Itse en poseraa lainkaan somessa, mutta jos poseeraisin niin miksi en myös pistoolin kanssa. Miksi golfmaila kädessä voi poseerata, mutta pistoolin/mustan "sotapyssyn" kanssa ei?

Ne jotka poseeraavat tekevät sen luultavasti harkiten kahdesti, mutta laitonta se ei tasan varmasti ole. Ei poseerauskuvissa mitään eroa ole, oli sitten metsästys tai ammunnan harrastus kyseessä. Laillisia harrastuksia molemmat.

Hirvi kuolee haulikolla, tai vaikka 50cal ilmakolla. Ei se laillista ole, mutta varmasti hyvää lihaa tulee.

https://www.youtube.com/watch?v=uj53RU6XYgs
kohdasassa 7:57 (niille jotka ei jaksa ameriikan hapatusta kokonaan katsoa)
On muuten rohkea äijä, kun ilman varmistuslaukausta menee karhun tassuja tutkimaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Simo. Nykyisen yleishysterian aikana niitä aseposeerauksia ei ehkä kannata harrastaa. Minulta muuten olisi tuo laukaus jäänyt kyllä ampumatta.

tira kirjoitti...

Faija opetti jo teini-ikäisenä lintumetsälle koska systerin kanssa vaadimme että maaeläimiä emme ammu. Emme mitään jolla on turkki. Nyt olisimme julmureita, linnut ovat tuntevia yksilöitä. Osumatarkkuutemme oli melko surkea, mutta jokusen herkullisen metson ja koppelon saimme. Kiitos tästä kuuluu lähinnä pystareillemme. Jossain vaiheessa faija sai päähänsä, että beaglet ne vasta metsästyskoiria ovatkin! Sitä uupunutta sitten saaliin asemesta sylissään pihalle takaisin kanniskeli.

Tämä hieno uuskielinen määritelmä "vieraannuttava työ" ei oikein mulle auennut. Työ vieraannuttaa siis mistä? Vapaa-ajasta, ansaintalogiikasta, ilmaisista tuista vai mistä ihmeestä? Vai onko kyse siitä, että työ vieraannuttaa ihmisen vasemmiston todellisuudesta? Arbeit on se joka macht frei? Sumeaa kuten ennenkin.

OT: hesari meni vahingoniloisten kommenttien saattamana nolouden hautaan kun Keijo Kaarisade taas iski. Sai julkaistuksi mielipidekirjoituksen jonka agenda oli hesarille niin rakas: Suomi on ollut kammottavan kolonialistisenn maa. Venäjän ja Ruotsin vallan aikana ei Suomi ollut mikään siirtomaa vaan siirtomaaaisäntä. Allekirjoitus pohjoimaiden historian maisteri. Ja ihan hesarissa meni läpi tämä parodialäppä kun suomalaisethan nyt ovat vaan niin mustia pahimmin sortavia. Anteeks nyt vaan, mutta meidän lukijoidenko pitäisi sitä medialukutaitoa harjoittaa?
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Joo, kyllä hyvä koira on metsästyshommissa ihan ässä. Noista uuskielisistä termeistä näyttää olevan menossa kilpailu että kuka keksii taas uuden. Työ muuten vieroittaa oikein hyvin vihervasemmistolaisesta todellisuudesta. Ja Keijo pisti tosiaan Helsingin Pravdaa 6 – 0. Kertoo hyvin aviisin tasosta tai lähinnä sen puutteesta.

Simo kirjoitti...

"Blogger Yrjöperskeles sanoi...

Tervehdys, Simo. Nykyisen yleishysterian aikana niitä aseposeerauksia ei ehkä kannata harrastaa."

Tässä asiassa olen kanssasi kerrankin päinvastaista mieltä. Niitä nimenomaan pitäisi harrastaa juuri nyt. Muuten vastapuoli betonoi todellisuuden omanlaisekseen. Määrää mikä on ok ja mikä ei. Meitä laumaeläimenä ohjaa hyvinkin pitkälle se mikä on muiden mielestä hyväksyttyä. Jos signaali on, että pistoolit ja revolverit kiellettyä somessa(missä kaikki makaabereimmatkin asiat ovat sallittuja), miten kukaan voi jatkossa alkaa harrastamaan pistoolilla ammuntaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Simo. Joo, ymmärrän pointin täysin. Meinasin vaan sitä että nykyisin poliisikin on ylivarovainen ja myös ylireagoiva näissä asioissa. Vastapuoli on jo osittain betonoidut todellisuuden omanlaisekseen.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ollaan joku vuosi sitten hirveä nylkiessä löydetty okahaarakkeesta täyteinen. Soitto eläinlääkärille kun lihat vihersivät ja kuoppaan, poliisit kuittasivat puhelimessa että mistä tämä otus löytyi ja siihen loppui kiinnostus. Millä sitten Venäjällä tai entisessä NL harrastettiin mehtuuta (palsta on noin 7 km:n päässä suuresta ja mahtavasta) ukot sanoivat että 8 gramman täysvaippainen useimmiten AK:sta joskus hieman raskaampi dragunovista niin tietää että itänaapurin puolella on rokotettu ensiksi. Mutta molemmat rouvat ovat ansiokkaasti toimineet agendojensa puolesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate. Tuolla Venäjän puolellahan on se touhu huomattavasti väljempää. Susiakin ammutaan helikoptereista konekivääreillä. Semmosen pätkän näin aikanaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan suomessakin ammuttu susia koneesta konepistoolilla, Fieseler Storchista, sodan jälkeen lapissa. Oli päässyt susikanta liian isoksi. Avotunturissa konsti oli tehokas.

Ihan millä vaan aseella saa ammuttua raanoiksi hirviä. Suomessa taitaa yleisin raanaaja olla 308. Takavuosina taisi olla hammerhead yleisin kelvoton luoti. Parikin tuttua valitti, että luoti hajoaa pinnassa tai menee läpi laajentumatta. Tarttis osua hengenpaikkaan, eikä etäisyys saa olla liian pitkä - siis pitää olla puhtia kuulassa. Erikoisesti pitää kutinsa haulikon kanssa, iso tylppä luoti putoaa ja hidastuu aika lyhyellä matkalla. Jättää kumminkin jäljen kuin olis rautakanki nakattu läpi hirvestä - muttei satojen metrien päähän. 70 metriä on aika pitkä matka jo.

Pistooliposeerauksesta sen verran, ettei kannata matkia elokuvaposeerauksia, eikä esitellä erikoisia koteloita, muita kuin IPSikoteloita. Eikä muutenkaan esitellä oikein muita kuin lentolaukun kokoisia pistoolilaukkuja. Mulla oli aikoinaan kaikenmaailman koteloita, jotka oli kokoelmahuoneessa tai messupöydällä, Mutten ikinä antanut ottaa kuvaa esmes Baby Browningin nilkkakotelosta nilkassa tai kainalokotelosta kainalossa. Enkä kuljettanut taskukoteloa taskussa. Rata on klometrin päässä takapihalta, lampsin sinne muinoin metsän halki, FN GP kotelossa, kotelo takin liepeen alla tai anorakin sisällä jos en roudannut laukkua tai reppua paikalle. SA tai IPSikotelo, piilossa kunnes radalla. SA-kotelo näkyvissä vain kun olin riistanvalvojana liikkeellä. Mieluumin pidin kyllä kivääriä tai haulikkoa, jos oli syytä aseistautua. Yleisin syy oli muuten kylähullu, jonka koirat ajoivat takaa peuroja tai lenkkeilijöitä, uhkaus ampua rakki tehoa vain jos on ase mukana. Yllättäen sai koiransa kiinni ja löytyi hihnakin kun kertoi mitä sanoo laki asiasta.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta ase poseerauksesta sanoisin ettei niitä kannata harrastaa ainakaan omilla sivustoilla.Ja jos saat reseptit tiettyihin lääkkeisiin, niin niistäkin kannattaa olla hiljaa.Osa kipulääkkeistä on myös masennukseen käytettäviä.Ja näistä syistä viranomainen voi käyttää harkintaa perua luvat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos lisäyksistä.

Ano: Tilanne on nykyisin tämä. Ja jos joku yrittää pahoinpidellä sinua ja puolustaudut niin kannattaa tehdä rikosilmoitus. Jos et tee, niin poliisi saattaa viedä aseet silloinkin. Näitä tapauksia on.

Anonyymi kirjoitti...

Aseista ja metsästyksestä en mitään ymmärrä, mutta ehkä sallitaan tähän aiheeseen löyhästi liittyvä pieni kevennys. En saa suoraa linkkiä laitettua, mutta jos kiinnostaa, osoite on Youtubessa Monkey with AK-47.

Hyvää kesän jatkoa kaikille! Tänä aamuna alkanut sade on ainakin täällä keskisessä Suomessa toivotettu tervetulleeksi.

Rouva Ano

Marko Huttunen kirjoitti...

Olin parisen vuotta Venäjän Karjalassa töissä reilu kymmenen vuotta sitten, siinä näki mm paikallista eräkulttuuria. Riemastuttavimpia näkyjä oli vastaantuleva sivuvaunuprätkä, isäntä ajaa lepposassa hönössä pari mukulaa selän takana, emäntä istuu sivuvaunussa haulikko ja ongenvapa kädessä, sylissä sekalaisia majoitustarvikkeita. Perässä juoksee puolenkymmentä Värtsilän kulkukoiraa vainuten mahdollisuuden päästä roippeille.
Hirvet oli Karjalasta kyllä tapettu nolliin, yhen ainoan näin koko aikana. Luulempa että akunnavoista valettu 12 cal täyteinen yleisin hirventappokampe ollu. Luotiaseille ei tavan iivana saa helposti lupia ettei ala revolutsijaa värkkäämään

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Marko Huttuselle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Laitetaanpa linkki muillekin:

https://www.youtube.com/watch?v=QxYmm5yCJBg

Marko: Venäjällä on omat systeeminsä. Minkähänlaiset metsästysmahdollisuudet silloin neuvostoaikaan oli. Siellä oli kai ihan valtion hodnikeja.

Qroquius Kad kirjoitti...

Chimp sez to niggas:
"Don't Ya mess with monkey bizniz!"

Mitä tulee venäläiseen metsästykseen, luin joskus vuosituhannen vaihteessa ilmeisesti "Metsästäjä"-lehdestä kuinka metsäpeurakannat olivat romahtaneet Venäjän Karjalassa, syynä epäpyhä kolminaisuus nälkä, moottorikelkka ja Simonov-karbiini.

Mietin kyllä kovasti mistä ne Aunuksen ja Vienan metsämiehet olivat SKS:iä saaneet. Eivätkä ne moottorikelkatkaan liene niin yleisiä olleet/ole, joten nälkä oii ilmeisesti vaivannut lähinnä aseita ja asepukuja ammatikseen kantavia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Metsäpeurojahan on sinänsä vain varsin rajoitetulla alueella Kainuussa ja Itä-Karjalassa. Se SKS oli sellainen välimallin ase joka korvattiin jo 1950-luvulla Kalashnikovilla. Ja kun itänaapurissa ei aseita hävitetä – niin kuin tyhmät suomalaiset tekevät – niin ehkäpä niitä sai Neuvostoliiton hajottua varsin kohtuullisella hinnalla kun siellä aloitettiin sitä yksityisyrittämistä suurella innolla. Soiva pelihän se on vieläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Moro. No nyt täytyy sanoa, että sekä kipinässä että väijyssä on tullut oltua mutta että nyt kyllä Ykä pistää vähän liian kovan paikan eteen. Taidan luopua suosiolla ainakin Kontulan elättämis-ajatuksesta. Muuten täyttä asiaa eikä lisättävää..

t. Arskaparska

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Arskaparska. Totta, tosin enhän minä sitä vaatimusta esittänyt. Se tulee sieltä utopiapuolelta.