tiistai 27. joulukuuta 2022

28. EPISTOLA

Ja siirrytään hallitusepistoloissa vuodesta 2020 vuoteen 2021. Hieman Mattia ja Teppoa muokaten voi todeta että vauhti kiihtyy, kuski viihtyy mutta kansa ei.

TAMMIKUU 2021

Sanna Marin tunnusti – ehkä tajuamattaan – että hän ei tiedä lastensuojelun tilasta mitään. Hän nimittäin totesi jihadistiperheistä näin:

Lasten kasvamista jihadistisessa ympäristössä voidaan Marinin mukaan torjua esimerkiksi lastensuojeluun liittyvällä lainsäädännöllä.

– On tärkeätä, että viranomaiset (myös lastensuojelu) seuraavat tilannetta tarkasti ja tekevät viranomaispäätöksiä, joihin heillä on mahdollisuus.

Kas kun nimenomaan lainsäädännöllä ja erityisesti sen tulkinnalla lastensuojelu on tehty täysin hampaattomaksi. Se ei pärjää suomalaistenkaan kanssa koska sen ei anneta pärjätä. Kuinka se pärjäisi islamilaiseksi aivopestyjen mahdollisten tappajien kanssa?

Ville Niinistön logiikkaa:

Suomihan on ilmasto- ja ympäristöasioissa esimerkillinen maa. Vihreille se ei vaan riitä. Esimerkkinä Ville Niinistö:

Tämän selityksen edessä ei oikeastaan voi muuta kuin hiljentyä ja painaa päänsä. Ja ehkä tuumia, että kun loputtoman nälkäistä vihreän hyvän ihmisen egoa ruokitaan niin mikä tahansa selitys kelpaa.

Valtion lainantakaukset sähköautoille:

Näitä sähköautojahan yritetään täällä Suomessa ajaa kuin käärmettä pyssyyn. Silloinen ympäristö- nykyinen sisäministeri Krista Mikkonen keksi oivan keinon:

Ministeri väläyttää: Suomen valtio voisi jatkossa taata sähköautoja ostavien kansalaisten lainoja – ”Kertaostos, johon ei välttämättä ole rahaa”.

EU:n koronapaketti ja uusi matematiikka:

Tämä olisi voinut olla jo aikaisemmassa epistolassa mutta laitetaan tähän. Eli Suomihan lupautui pulittamaan EU:n koronapakettiin 6,6 miljardia euroa. Uuden vihervasemmistolaisen hallitusmatematiikan mukaan Suomi tienasi siitä 2,7 miljardia euroa. Tosin sekin summa pienenee koko ajan:

Ja tästäkin ”tienatusta” rahasta leijonanosa menee The vihreään siirtymään. Tässä on muuten kyseisessä tienaamisasiassa käytetty laskukaava:

HELMIKUU 2021

Tytti Tuppurainen muistutti suomalaisia perusasioista:

Sanna Marin muistutti toisesta perusasiasta:

”Naisvaltaiset alat pitävät tämän maan pystyssä niin poikkeusoloissa kuin normaaliaikana.”

Niin. Mihinkäs meitä miehiä oikeastaan tarvitaankaan?

Naiset erityissuojatuksi ryhmäksi:

Hallitus on valmistellut rikoslain muutosesityksen, jonka mukaan rangaistusta voidaan koventaa, jos teko johtuu rikoksen uhrin sukupuolesta, kertoo tiedote.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan esitys on luotu, sillä useat selvitykset ovat osoittaneet, että erityisesti julkisuudessa työskenteleviin naisiin kohdistuu heidän sukupuoleensa kohdistuvaa vihaa ja seksuaalissävytteistä vihapuhetta.

Jännää on se, että laki ei edelleenkään tunne vihapuhetta vaan se on blankotermi jota käytetään poliittisesti. Eli tässä tapauksessa tiettyjen naisten valitus-, nalkutus- ja ruikutusvallan ylläpitämiseksi. Mitäs se perustuslaki muuten asiasta sanoo? Joo:

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Mutta ei nyt takerruta yksityiskohtiin. Ja kai se ”hyväksyttävä perustekin” on ideologisesti määriteltävä.

MAALISKUU 2021:

Ilmiantajien prikaatit:

Hallituksen vihapuhesuunnitelmia:

Ministeriö haluaa kitkeä vihapuhetta – raportti suosittaa: some-agentteja, antitrollien armeija ja ilmianto-organisaatio.

Suosituksia toimista, joita Suomessa pitäisi ottaa käyttöön julkisissa ammateissa toimivien henkilöiden suojelemiseksi vihapuheelta sekä vapaan mielipiteenilmaisun turvaamiseksi.

Loppuraportissa on listattu 25 toimenpidesuositusta. Ensimmäisenä on mainittu ”Trusted flagger” -tyyppisen organisaation perustaminen, joka voisi ilmiantaa vihapuhetta.

Ilmianto-organisaatio? Ei ilmiantamaan väkivaltarikoksia. Ei ilmiantamaan seksuaalirikoksia. Ei ilmiantamaan omaisuusrikoksia. Mutta ilmiantamaan jotain laissa määrittelemätöntä jota on jo pitkään käytetty blankoterminä hiljentämään väärinajattelua.

HUHTIKUU 2021:

Lisää LGBTQTiiTyytä:

Hallituksemme valmistelee vanhemmuuslakia jossa termit äiti ja isä korvattaisiin termeillä ”synnyttäjä” ja ”tunnustaja”.

Mitenkähän, poistetaanko sanat isä ja äiti pian sanakirjasta?

TOUKOKUU 2021:

Jälleen ohituskaistaa haittamaahanmuuttajille:

Hallitus haluaa nyt auttaa Suomessa olevia paperittomia – jos laittomasti maassa oleva on löytänyt työpaikan, hän voisi jäädä.

Yksi iso muutos aiempaan on, että laittomasti Suomessa olevat saisivat tietyissä tapauksissa luvan jäädä Suomeen. Tämä olisi mahdollista, jos henkilö on löytänyt itselleen työpaikan.

Käytännössä tällaisessa tapauksessa paperiton voisi saada muukalaispassin, jolloin hän voisi matkustaa omaan maahansa ja tulla takaisin Suomeen.

Ahmedin pizza- ja kusetuspalvelu kiittää jälleen. Ja eikös ne ”paperittomat” hae Suomesta turvapaikkaa? Miksi heidän pitää päästä matkustamaan kotimaahansa jossa he ovat turvattomia?

KESÄKUU 2021:

Orwellia poliisissa:

Miettikääpä piruuttanne tuota viestiä tarkemmin. Jos ei rikosta ole, niin sehän tulkitaan sellaiseksi. Ja missäs lainsäädännössä muuten olikaan se viharikos?

HEINÄKUU 2021:

Kukas muukaan kuin Maria Ohisalo totesi että ilmastopäätöksillä on kovempi kiire kuin työllisyyspäätöksillä.

Tietysti ilmastokiiman myötä niitä työllisyyspäätöksiä tarttee jossain vaiheessa tehdä urakalla. Jos niitä voidaan siinä vaiheessa enää tehdä.

Työttömyys ei hallituksen utopisteja kiinnosta, sillä he haluavat egoaan ruokkiakseen itselleen sen ihanan tunteen että he,  juuri he ovat saaneet ilmastoasioissa jotakin aikaiseksi. Ja saavathan he. Saavat tuhottua Suomen elinkeinoelämän. Lisäten ilmastokiimassaan verotusta, kieltoja ja rajoituksia saaden aikaiseksi ainoastaan lisää työttömyyttä.

ELOKUU 2021:

Ja jälleen Ohisalo:

Humanitaarinen maahanmuutto = elatus- ja rikosautomaatti. Muistutetaanpa tietystä rikosasiasta:

Mutta tämähän ei Ohisaloa kiinnosta. Eikä varmaan Tytti Tuppuraistakaan joka muistutti eräästä, no, valitettavasti tosiasiasta silmät kiiluen:

Jep. Tämä on alettu tuntea. Raskaimman jälkeen.

SYYSKUU 2021:

Ja vaihteeksi Ohisalo:


Väite yksinkertaisesti pitää paikkansa. Sanoi Ohisalo aivan mitä tahansa. Nyt sen tunnustaa jo poliisikin. Erästä Taposta lukuunottamatta.

Saramo ja nobelistit:

Vasemmistoliiton Jussi Saramo tuurasi hetken aikaa äitiyslomalla ollutta Li Anderssonia ja pamautti uuden selityksen siksi, miksi Suomen tulee ottaa aina vain lisää haittamaahanmuuttajia:

Saramo jopa vihjasi, että pakolaisvirtojen mukana on tulossa korkeasti koulutettuja ihmisiä. Saramon mukaan Suomeen saattaisi saapua jopa tulevaisuuden Nobel-palkinnon voittajia.

– Pakolaisista voi tulla hyvinkin osaavaa väkeä. Kun katsotaan maailmanhistoriaa, vaikka nobelisteja, niin pakolaisuus voi ajaa ihmistä suorittamaan.

Tämä hakkasi sen aikaisemman huipun eli somalialaiset koneinsinöörit joiden todistukset olivat hukkuneet matkalla Suomeen.

Herää vain kysymys että uskooko tuo jätkä ihan oikeasti siihen mitä selittää vai yrittääkö hän vain keksiä jotain epätoivoista puolustellakseen maahanmuuttopolitiikkaa joka on mennyt totaalisen perseelleen jo yli kolmekymmentä vuotta.

Oikeusministeriön antirasistikampanja:

Hjuu, oikeusministeriö pisti sitten pystyyn ”Olen antirasisti”-kampanjan ja käytti siinä hienoja termejä:

- Afrofobia

- Etninen profilointi

- Intersektionaalisuus

- Mikroaggressio

- Moniperusteinen syrjintä

- Rodullistaminen

- Vihapuhe

- Vähemmistöstressi

- Valkoisuusnormi

Yhtään noista termeistä ei muuten löydy Suomen laista. Oikeusministeriö käytti kampanjassaan myös kuvamateriaalia. Niin kuin tämä, jossa valkoinen jätkä pyytää anteeksi vuosisatojen sortoa etnisesti edistykselliseltä naiselta:

Ja hotellin respasta huomautetaan tästä kuvasta:

Ekaks: Tuo vasemmanpuoleinen nainen ei ole poiminut orjana suomalaisilla pelloilla koskaan grammaakaan puuvillaa eikä muutakaan viljelytuotetta. Päinvastoin, hänen kansanosansa elätetään suomalaisten toimesta ilman vastuuvelvollisuutta. Niin että kumpiko se oikeastaan olikaan se orja?

Tokaks: Tolla oikeanpuoleisella itsensä munaavalla miesoletetulla eikä hänen esi-isilläänkään ole koskaan ollut ensimmäistäkään minkään väristä orjaa. Sen sijaan hänen esi-isiään on kyllä viety Suomesta muualle orjiksi.

Siks tokaks: Hyväksyntä, kunnioitus ja rakkaus ovat tunteita joihin vaaditaan kaksi osapuolta. Ne ansaitaan. Niitä ei saa vaatimalla, ruikuttamalla eikä varsinkaan pakottamalla. Pakottaminen saa aikaan vain pelkoa ja pelon automaattinen seuralainen on viha.

MARRASKUU 2021:

Vaihteeksi ilmastoanerahaa:

Näitä ilmastokokouksiahan on pidetty taajaan ja seuraukset suomalaisille ovat olleet, no, puhdasta persnettoa. Viimeisin oli siellä Montrealissa mutta marraskuussa 2021 se pidettiin Glasgowssa ja tulos oli suomalaisille tuttu:

Eli jo tähän asti siihen kankkulan kaivoon on päätetty tunkea 100 miljardia dollaria vuosittain mutta nyt summa pitäisi kaksinkertaistaa.

Mitä se vaikuttaa Suomeen? No:

Suomi on päättänyt kasvattaa ilmastorahoitustaan ja on sitoutunut tukemaan kehittyvien maiden ilmastotoimia 900 miljoonalla eurolla vuosina 2020-2025.

Ja tämä tarinahan jatkuu ja jatkuu ja jatkuu…

Kuinkahan paljon muuten kuvittelette noiden rahojen menevän niihin ilmastotoimiin? Ja miksi alikehittyneistä maista tuli ensin kehitysmaita ja sitten kehittyviä maita vaikka ne ovat olleet koko ajan samanlaisia persläpiä?

Poliisin haittamamuprojekti etenee:

Poliisiammattikorkeakouluun valmentava koulutus vieraskielisille (nro 703035)

Kuvaus

Valmentavan koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saa Poliisiammattikorkeakoulun (Polamk) pääsykokeissa vaadittavat tiedot ja taidot (ml. korkeakouluopinnoissa vaadittavan suomen kielen taidon), jotta voi läpäistä Polamkin pääsykokeet ja aloittaa opinnot Poliisiammattikorkeakoulussa.

Toissijainen tavoite on järjestyksenvalvojan kurssin suorittaminen, joka mahdollistaa työllistymisen yksityiselle sektorille turva-alan työtehtävissä.

Poliisin työkentällä on tarvetta vieraskielisille poliiseille. Valmentavalla koulutuksella pyritään vastaamaan tähän tarpeeseen vahvistamalla vieraskielisten työnhakijoiden valmiuksia suoriutua Poliisiammattikorkeakoulun pääsykokeista ja sitä kautta työllistyä poliisiksi.

KOULUTUKSEN KOHDERYHMÄ

Koulutuksen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti alalle soveltuvat työttömät ja työttömyysuhanalaiset vieraskieliset Suomen kansalaiset, jotka ovat työnhakija-asiakkaana TE-toimistossa tai kuntakokeilussa.

Ja paljonko kyseinen projekti nostaa luottamusta Suomen poliisia kohtaan?

a) paljon

b) hyvin paljon

c) absoluuttisen paljon

Lisää ohituskaistaa haittamaahanmuuttajille:

Tarvinneeko tätä edes enää kommentoida. Pakkomielle on pakkomielle.

JOULUKUU 2021:

Tota noin tasa-arvoa:

Mitenkäs se oli sen tasa-arvon kanssa? Mutta joo, tässä kyllä yhdistetään onnistuneesti sekä feminismi että ilmastohysteria.

Ja nythän ollaan vuosi 2021 käyty läpi. Kaikkea ei tietenkään mahtunut tähän epistolaan mutta eiköhän tämäkin ruokahalun vienyt. Ja laitetaan loppuun kuva ajalta jolloin ruokahalua vielä oli eikä mielettömyys määritellyt elämää: 

Ei muuta kun syömään. Kunnon evästä.



32 kommenttia:

JJR kirjoitti...

Erinomaisia havaintoja, joita tulee käyttää vaalimainonnassa tulevissa ek-vaaleissa.

Olavi Koskela kirjoitti...

Ja eikun kiittelemään kepuleita, jotka viime ek-vaalien rökäletappion jälkeen menivät hallitukseen, ja tekivät kaiken tämän talonpoikaisjärjen ulkopuolelle menevän kohelluksen mahdolliseksi. Oikea kiitos olisi pudottaa koko paskapuolue eduskunnasta. Vaan eihän se onnistune, kun kylillä on vielä riittävästi ukkoja ja mummoja, jotka ovat aina äänestäneet maalaisliittoa, ja joilla ei ole näistä Ykän listaamista saavutuksista mitään havaintoa. No, on kai se kohtuuden nimessä sanottava, että eiväthän kepulit ole yksinään vastuussa kaikesta tästä massiivisesta möhlimisestä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kunnon evästä, kuvassa ja sanassa, joo-oh !

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys JJR:lle, Olavi Koskelalle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

JJR: Ja toivottavasti noita käytetään mahdollisimman aggressiivisesti.

Olavi: Totta. Ei kepu ole yksinään vastuussa mutta koska se meni vihervasemmiston apupuolueeksi hallitukseen niin se mahdollisti kaiken tämän.

Terho: Tuo kuvahan on Ylen tietoiskusta joskus 1970-luvulta. Ajalta jolloin suomalaisia alettiin pakkoterveysvalistaa. Tuossa on se koko pätkä:

https://www.youtube.com/watch?v=g8_GAUvqSyc

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos näistä epistoloista. Nämä on hyvä pitää mielessä. Hetkittäin olen epäillyt, että onko minun ajatuksen juoksussa tai muistissa jotain vialla. Mutta ei ole.

Joskus -tai oikeammin usein- tuntuu uutista lukiessa, että nyt sitä vasta näiltä politikoilta idiootti ehdotus/möläytys/vaatimus tuli suusta ulos. Niin mitä vielä! Odotapa vaan huomisen tai ylihuomiseen, niin menee vielä piirun verran hullummaksi, röyhkeämmäksi tai överimmäksi.

heppa

QroquiusKad kirjoitti...

Kaikkea tätä olisi syytä pitää esillä vaalimainonnassa, mutta meneekö se perille?

Ne jotka tämän kaiken tietävät ja ymmärtävät, eivät tätä tarvitse.
Ne jotka eivät tästä tiedä, luultavasti vain pyyhkäisevät sen sivuun ja ja lukevat Hell-Sinkin Totuudesta sekä katsovat YLEnannon uutimista, mitä mieltä heidän pitää olla täyttääkseen Hyvän Alamaisen tunnusmerkit.
Sen mukaisesti he sitten äänestävät.

And this is how the work continues, sanoi Portia Reiners.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä muuta voi sanoa kuin, että keväällä järjestetään (huom! Jos järjestetään?) elämämme tärkeimmät ja samalla mahdollisesti myöskin viimeiset ek-vaalit.

Tärkeimmät siksi koska tämä tulee olemaan viimeinen tilaisuus saada valtaa vaihdettua.
Viimeiset siksi jos vanhat puolueet (joiksi lasken PS:setkin) voittavat, sen jälkeen ne sementoivat valtansa luovuttamalla sitä mahdollisimman paljon Suomen ulkopuolelle eu:hun, YK:hon, WHO:lle, IMF:lle kuin natoon sekä WEF:llekin...

Yksilöissä voi olla hyviäkin kansanedustajia ja ehdokkaita mutta perustuslain vastainen ryhmäkuri pilaa sen yksilön mahdollisuudet tuolla Arkadianmäellä.
Siksi ääni uusille puolueille sekä ihmiselle.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Onpa taas ääliökavalkaadi, vaikea päättää kuka on ykkönen - mutta kyllä valtakunnanääliö on valtakunnan limaisin mulkero ville "em mää voinu tiätää, että suamessa pitää maksaa autoveroo, enkä toisaankaan, että nopeusrajoitukset koskee vihreitäkin" niinistö. Tekopyhä mulkku.

Olisi lima-ville voinut laskea huvikseen tuon 5 miljoonan siivuille kohdistetun kuorman tai paremmin haitta/hyöty -suhteen, Hyöty luonnolle tai ihmiskunnalle, ihan kumpi vaan.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tvälupsin taktiikalla äänet menee harakoille eli käytännössä Ykän lanseeraamalle Järjestelmäpuolueelle. Toki esim. Sinimustien liikkeessä on paljon mainioita ideoita, mutta heidän vaikutuksensa on kuin huutavan äänen erämaassa, kun kannatus on ainakin vielä niin pientä.

Ykän lista oli kuin olisi Kummelia käsittelevää kirjaa lukenut. Mutta valitettavasti todellisuus on joskus tarua ihmeellisempää.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Kannatan ylempänä ollutta taisteluvälineupseerin ajatusta. Ykä ei varmaan halua näihin ketjuihin suoraa vaalimainontaa ja ymmärrän hyvin jos poistaa tämän mutta Vapauden liiton sivuihin kannattaa tutustua. Eiväthän Ykän lukijat odota että valtamedia esittelee sen kunnolla ja kunniallisesti? Vaikka se on jo tuhansien ihmisten toimintaa ja ajattelua. Tietenkään paikkoja ei vielä nyt voi tulla paljon mutta muutamakin murtaisi ""kuplan", kuten pj. Ossi Tiihonen sanoo. Valtavasti muutakin tarvitaan mutta vaaleissa pitää haastaa sekä nykyinen puoluekuvio että ikuiseksi haaveiltu puoluevalta, eikä ole vaikeatakaan. -jussi n

Anonyymi kirjoitti...

Olen kovasti ihmetellyt miksi talon lämmittäminen sähköllä on pelsepuupista mutta sähköauton lataaminen on ekoteko. Kun sähköstä on pulaa, sähkökatkoillakin säikäytellään, niin luulisi lämmittämisen näin talvella olevan tärkeämpää kuin sähköllä liikkumisen. Onhan ilmastonmuutos täällä talvella suurimmillaan. Mutta sitten huomasin. Se oli ennenvanhaan kun töpselistä tuli pelkkää sähköä. Nyt sieltä tulee erilaisia tuotteita.

Sitten vielä, sähköautoiluun suunnattu valtion tuki. Kaikki liikkuminen pitää hetinyt saada sähköiseksi, oli sähköä tai ei. Jos on varaa ostaa sähköauto alk. 50 000 euroa, ei luulisi ostajan olevan ihan persaukinen. Mutta valtio tukee väkisin eikä tuettavalla ole varmaan mitään sitä vastaan. On hankintatukea ja pienet vuotuiset käyttömaksut. Sähkönkin voi saada ilmaiseksi.

Meidän vanhojen autojen omistajien on maksettava se 10 miljardia valtion budjettiin mitä virkamiehet ynnäävät valtion tieliikenteestä saavan (ottavan). Ja sehän taas takaa että me emme saa irti edes sitä uudempaa ja "vähäpäästöisempää" polttomoottoriautoa. Mutta tämä se on perinteinen valtion verojen linja. Ei varakkaampia voida lähteä verottamaan niin kuin pienituloisia. Lähtevät pian maasta ja sitten tulevat heinäsirkat.

QroquiusKad kirjoitti...

Pakkoko sitä ääntä on antaa Sinimustille?
Onhan siellä muitakin loistvia puolueita kuten vaikkapa Valta Kuuluu Kremlille.
Sille vain ääni, jos NATOon ja muihin länsidemokratioiden järjestöihin kuuluminen suututtaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys hepalle, Qroquius Kadille, Taisteluvälineupseerille, Pyssymiehelle, Tapsalle vaan, jussi n:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

heppa: Joo, ei ole ajatuksesi juoksussa eikä muistissa mitään vikaa. Se vika on ihan muualla.

Qroquius Kad: Valitettavasti tuo on todennäköisin vaihtoehto. Ja siitä tosiaan pitää huolen VMP eli valtamediapuolue.

Tvälups, Tapsa vaan, jussi n & Qroquius Kad: Toivon ettei asia mene eestaas jaanaamiseksi. Itse näen asian niin että persut ei suinkaan ole osa Järjestelmäpuoluetta vaikka haluaisinkin siltä aggressiivisempaa otetta. Suomen politiikan mannerlaatat ovat taas niin jäykkiä ja hidasliikkeisiä että ihan järkeviä ajatuksia edustavilla pienryhmillä ei ole läpipääsyn mahdollisuutta.

Pyssymies: Kyllähän kyseinen heppu siellä kärkipaikoilla on.

Ano: Hyviä havaintoja ja itselläni on aivan samanlaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Luettelit joukon sanoja, joita on käytetty oikeusministeriön antirasisti-kampanjassa. Totesit, että yhtäkään niistä ei esiinny Suomen laissa.

Saatoin tarkistaa, että Nykysuomen sanakirjassakin (joka tosin on jo vuosikymmeniä vanha) niistä esiintyy vain yksi, nimittäin vihapuhe, ja tuskin sekään aivan siinä merkityksessä, jossa oikeusministeriö sitä nykyään käyttää. Tietenkin siellä on myös sana syrjintä, mutta ei siihen liittyvänä eikä muutoinkaan adjektiivia moniperusteinen. Lisäksi sekä sana etninen että profiloida kyllä esiintyvät siellä, mutta kummankaan kohdalla ei mainita sellaista käyttöesimerkkiä, jossa ne esiintyisivät yhdessä. Nykysuomen sanakirjan mukaan profiloidaan esimerkiksi kehyslista, portaali tai rakennuksen päätylista. Ihmisten profilointi on aivan eri asia, eikä tuo opus lainkaan tunne sanaa siinä merkityksessä.

Ihmisiin viittavana sana profilointi kyllä esiintyy jo lakitekstissäkin, nimittäin vuonna 2018 annetussa laissa henkilötietojen käsittelystä rikosasioissa ja kansallisen turvallisuuden ylläpitämisen yhteydessä.
(https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2018/20181054).
Sen mukaan profiloinnilla tarkoitetaan "henkilötietojen automaattista käsittelyä, jossa henkilötietoja käyttämällä arvioidaan luonnollisen henkilön henkilökohtaisia ominaisuuksia". Ja lain 11 §:n mukaan "sellainen «profilointi», joka johtaa erityisiin henkilötietoryhmiin perustuvaan luonnollisten henkilöiden syrjintään, on kielletty." Tämä ei liene kovin kaukana käsitteestä "etninen profilointi", vaikkei sitä sellaisenaan laissa esiinnykään, ainakaan vielä.

Noita muita mainitsemiasi ei sen sijaan missään laissa esiinny, ainakaan vielä. Sen voi halutessaan tarkistaa tällä sivulla kirjoittamalla sanan hakusanakenttään:
https://www.finlex.fi/fi/laki/
Siinä kannattaa lisätä sanan loppuun tähtimerkki (*) tai korvata sillä lopusta muutama kirjain, jotta sanan kaikki taivutusmuodot löytyvät (tai siis eivät löydy, ellei niitä esiinny lakiteksteissä.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitos lisäyksestä.

DuPont kirjoitti...

Pessimistinen olotila ehkä nyt, mutta olemmeko menettäeet jo pelin? En näe oikeasti hyvää tulevaisuutta länsimaille, kuten en näe seuraavalle (Kok ja SDP) hallituksellekaan. Eivät nuo uudista, nuo esiintyvät uudistajina vasta kun yhteiskunta on romahtanut.

Pahoin pelkään, että samaa roskaa tulee niskaan 2023 vaalien jälkeenkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, PuPont. Olet oikeassa. Asioita ei voi korjata, jos ei tunnusta että jotain on tehty väärin. Ja tuo porukka sitä ei tee. Jonkunlaisen romahduksen kautta tässä mennään. Kuinka syvä se sitten on, jää nähtäväksi.

-TR- kirjoitti...

Joillekin ihmisille koronasta tuli eräänlainen uskonto. Joidenkin tapauksessa se rikkoi heidän mielensä kenties pysyvästi. Tuskin koskaan enää uskaltavat mennä ihmisten ilmoille ilman maskia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tässä on ns huumorintaju koetuksella, kun harrastaa näitä erinomaisia blogien kirjoituksia. Täyttä asiaa. Valitettavasti. Kun vielä tuli kuunneltua Yleä radioitse, niin se kuuluisa vkäyrä vain nousee. Taas tuli miehet sitä ja tätä, pelastuslaitos kriisissä miesten käytöksen takia, uusi laki voimaan vuoden alusta, miehiä vastaan suunnattu näin kärjistäen yms. Ihan kuin olisin kuunnellut verbaalista hyökkäystä, kuinka suomalainen mies on ihan paska noin niinkuin kautta rantain. Suurin osa miehistä on ihan asiallista porukkaa ja osaa käyttäytyä. Olimme bändin kanssa jammailemassa vanhoja iskelmä kappaleita. Joita soitellaan rummuilla ns hillitysti. Rumpalin volyymit nousivat jostain syystä liian korkealle, joten treenit keskeytettiin. Siirryimme sen sijaan lähistöllä olevaan pubiin pohtimaan nykymenoa. Ja samaa mieltä oltiin. Vaalien jälkeen kok, sdp, virheet, rkp ainakin kokoonpanossa. Johan se valtamediassa ollaan se sinipuna melkein lyöty lukkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Niin lisätään, että " treenit " jatkuu pitkään iltaan. Bändistä kaikki muut ovat naimisissa, paitsi basisti ja rumpali. Leskimiehiä. Kellään ei mitään kiirettä kotiin.

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas, nyt sitten osui kansantuote tulettimeen orvolle petteri kaniinille ja sekundaryssä mykkäselle. Mansessa on oikeasti KAKSi tapausta, jossa humalainen kokkariääliö on yritänyt iskeä naista. Ilkka Sasi ja joku yhdentekevä tyyppi - mutta google on jutun jo hyvin piilottanut. Tuo viimeisin tapaus on jo aika säälittävä, yritti iskeä vihreä tyrkkymäistä tytteliä.

Kyllä on kova rydmanfobia tuolla voimakaksikolla. Kun pitää vielä kokonaisharkita, kaksi tutkintaa ja syyteharkintaa ei riitä. Tämmöisistä paskahousuistako ministereitä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kävi vaaleissa miten kävi, persujen ei pidä lähteä hallitukseen jonka pää-ämmänä on petteri orpo. Sanasyönnin ja takinkäännön, no ainakin suomen mestari. Samanlaatuinen nilkki kuin naapurin tsaari putin. Sanaan ei voi luottaa, että se pitäisi edes seuraavan lehden haastatteluun asti.
Huru-ukko
PS. Olen äänestänyt persujen ehdokasta monissa edellisissä vaaleissa ja aion äänestää tulevissakin.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä juttu ei löytynyt kuukkelilla, eikä aamulehdestä:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2fe59cd3-7e51-4002-9254-fe87fac27a9f

Lisätietoja, sillä typsyllä ei ollut rintsikoita silloin ltasella - sisäpiiritieto.

Ja anttirontti oli ihan naamat.

Siinäpä orpopoju kokonaisharkitsee.

Vahingonilo - aito ilo.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Hieno alkufoto, kun ne Sannan kädet taas niin hurskaasti Ellun Kanojen komentamassa kuosissa (90,000 euroa). Vai olisiko sittenkin niin, että valtaa siellä kätösissään hellästi varjelee?

Siis tosi huippuidis sähköauto-Mikkonen, just näin sen pitää mennäkin: valtio takaa kertaostoksen johon mulla ei muuten olisi varaa. Juuri nyt on tähtäimessä Kaivarissa 200 neliön kämppä johon mulla ei ole varaa kun säästössä vasta satku mutta Nordea kertoi että valtion takaus on riittävä. Koska Suomen valtio on rikas ja kun oikein ministeri takaa se on jumalan sana.

Tottakai naisvaltaiset alat pitävät yhteiskuntaamme pystyssä. Ja missäs ne suurimmat nykyongelmat ovat: terveydenhuollossa, opetuksessa, sos.toimessa, migrissä. Ja paljonkos näissä on miehiä. Ja paljonko naisia vientiteollisuudessa? I rest my case.

Tämä mantra "ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä" on typeryydessään, no, typerryttävä. Erityisesti lain edessä ihmisten eriarvoisuus korostuu. Rahalla saa huippujuristin, rahaton orvaskedellä ilmaisen ihmisoikeusjuristin. Loput 90 % nöyrästi siirtyvät taustalle puimaan nyrkkiään tälle epäoikeudenmukaisuudelle.

Synyttäjä on äiti kun se kelju biologia, paitsi nyt terminologiaa näköjään piti muuttaa kun se yksi - siis yksi - miesoletettu synnytti. Mutta ihan aviollinenkin isä siis tästä lähtien tunnustaja? Mitä hän tunnustaa? Että on vaimoonsa kajonnut siittämistarkoituksessa? Että osaa miehet olla törkeitä.
tira+

tira kirjoitti...

4.000 poliisia vihapuhekoulutuksessa ja jokainen tietenkin istuu siellä mieluummin kuin kentällä tekemässä niitä turhia poliisitöitä. Tapola on meidän kunkku! Tai ehkäpä ei. En oikein voi uskoa, että nämä poliisilaitoksen mediapellet ovat kovinkaan suosittuja kenttäjäbien keskuudessa. Milloinkahan - jos koskaan - Tapola on roudannut spurgun maijan takapaksiin?

Ikävä kriminaalitilasto. Tilastoilla on sellainen tapa että ne on faktaa. Tilastoilla ei ole tunteita. Joten tilastokeskus voidaan lopettaa. Ei ole mikään kivakivalaitos. Ei me tykätä.

No voi että, nobelisteja tässä nyt Suomessa torjutaan kun Abdhi 22 v. ja ÄO 72 ei saanutkaan ikuista lupaa. Ihan vaan Saramolle tiedoksi, että nuo pakolaisnobelistit olivat lähinnä juutalaisia, alalla kuin alalla. Ei ollut kivaa että kehittivät atomipommin, mutta ei sekään olisi kivaa että WW2 jatkuisi edelleen kun WW3 pukkaa jo päälle (neukut, Ukraina, Serbia ja Kosovo).

Oikeusministeriön teesit mahtavat tarkoittaa mitä? Moniperusteinen syrjintä? Ei tämä aukea mutta heti hiffasin mikä on mikroaggressio. Sehän on se viipyilevä katse tai ettei kiinnitä huomiota.

On tässä vuosien varrella suomen kieli saanut kiertää itsensä monelle mutkalle. Afrikan alikehittyneet maat + kehitysapu. Kehitysyhteistyö ja nousevat maat. Kehitystahtoiset maat (tämä lipsahti Katajanokan Ahtisaaren ajatuspajasta vain kerran), kehityskykyiset maat, kehityskelpoiset maat, ja loput korrektit ilmaisut sitten voi googlata kotimaisten kielten kotosilta. Mutta käytäntö ei muutu. Annetaan yli miljardi jota ei kukaan kontrolloi koska se olisi paitsi rasismia myös epäluottamusta.

Kamalaa luettavaa mutta tokihan kirjoitat myös 2022 osion?

Lämpimät kiitokseni Ykä kaikesta tähänastisesta ja toivottavasti 20.4. voimme toivottaa toisillemmejo parempaa uutta vuotta.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Anolle, Pyssymiehelle, Huru-ukolle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

TR: Näin minunkin mielestä kävi ja valtakoneistolle siitä tuli eräänlainen tottelevaisuusnäytös ja kuuliaisuuden osoituksen mittari.

Ano: Samoja huomioita minullakin kaiken kaikkiaan. Ja toivotan oikein mukavia keikkoja bändillesi.

Pyssymies: Kyseisen hepun kohtalo riippuu varmaan siitä että onko Orpon linjoilla vaiko ei. Ja kyllä, tuollaisista paskahousuista tulee ensi vuonna ministereitä.

Huru-ukko: Sehän on niin että persut eivät kelpaa kokoomukselle kuin ruunattuina ja siihen persujen ei pidä lähteä.

tira+: Erittäin hyviä huomioita sinulla taas kertaalleen. Ja joo, kyllä se 2022 osio on myös tulossa. Lämmin kiitos kiitoksista ja kannustuksesta. Omasta puolestani kiitän sinua erinomaisista kommenteista ja toivon että niitä tulee jatkossakin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohan ei liity aiheeseen mitenkään, mutta varmaan Ykällekin ko. liha saattaa maistua oman maun mukaan valmistettuna: https://www.youtube.com/watch?v=KHZTmCKc6Ww

Kyseessä siis sian lapa uunissa hitaasti haudutettuna.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ruokavinkeille on aina tilaa. Tuota olen itsekin joskus laittanut.

Joppos123 kirjoitti...

Samariinista ollaan luomassa henkilökulttia mitä muu maailma ei tunnista.
Ihan nyt vaan kun tässä on tunteja jäljellä virkaa niin tiedän 100 varmasti, että kun kotimaassa alkoi pikkuisen kiehumaan niin eräs erityisavustaja sai tehtäväkseen hommata matkan jonnekkin.
No, minne? Mites olis uusiseelanti? Jep sinne.
Ja niinhän se sinne meni.
Samariini kutsui itse itsensä sinne kun alkoi maa polttaa.
Onhan meillä ihan vitusti kaikkea kauppaa Uudenseelannin kanssa. Lampaan pakasteliha on ainoa.
Kyllä meikäkin voisi lähteä samaan mestaan mutta kalastamaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Totta. Marin tykkää paistatella median suosikkina ja väistää kaiken ikävän.

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut hivenen tarkemmin usan meininkiä jo muutaman vuoden ja meininki alkaa olemaan suorastaan mielenvikaista. Mutta kyllä tämä epistola kertoo, että osataan sitä täälläkin...jumalauta kuinka vähällä järjellä tätäkin maata johdetaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olet valitettavan oikeassa.