tiistai 13. joulukuuta 2022

PROPAGANDATIEDETTÄ

Maasta ja sen järjestelmästä kertoo hyvin se, että minkälaisia ihmisiä palkitaan ja millä ansioilla. Niinpä meillä on hiljattain palkittu Raija Toiviainen oikeuspalkinnolla, Jari Taponen Helsinki-mitalilla, Maria ”rajat auki” Ohisalo rajavartiolaitoksen ansioristillä ja Johanna Vehkoo sananvapauden miekalla.

Täysin tässä linjassa on myös vuoden tieteentekijän palkinto. Kas kun se on myönnetty Tuija Saresmalle jonka kerrotaan kunnostautuneen vihapuheen tutkijana. Tällainen vanhanaikainen käppäukko mieltää tieteen jotenkin toisenlaisena. Ainakaan se ei ole sen sanelemista mikä mielipide on suotavaa ja mikä ei. Kyseisen naisen kunnostautuminenhan on lähinnä sitä, että hän määrittelee ja tuomitsee yhden ideologian mukaisesti tietyt puheet ja mielipiteet tuomittaviksi ja sitä myötä vaiennettavaksi.

Sinänsä Ylen asiasta kertoman uutisen otsikko pitää täysin paikkansa:

Jep. Totta. Pravilno. No doubt about it. Kyse on todellakin demokratian murentamisesta ja tuhoamisesta. Kas kun demokratiassa – ainakin vanhan käppäukkonäkemyksen mukaisesti – sallitaan erilaiset mielipiteet. Saresma, saresmat ja heidät palkitseva järjestelmä taas haluaa päästä niistä eroon.

Olen käyttänyt usein termiä ”yhteiskuntateologia” ja väittäisin että nykypäivänä se ei ole mitään parodiaa vaan vallitseva ja pysyväksi tarkoitettu olotila.


53 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Inkvisiittori !

KKi kirjoitti...

Jaa, meinaakko, että uniopistot ovat edenneet yhteiskuntatanhuamisesta yhteiskuntateologiaan. Se on sitä edistystä se.

Olavi Koskela kirjoitti...

Edustan itse nk kovaa luonnontiedettä, ja minusta tuollaisten yhteiskuntateologien (mainio termi, Ykä) sokeltamisella ei ole mitään tekemistä oikean tieteen kanssa. Sanan käytöllä pyritään kai antamaan lähinnä noloille mökellyksille kaapu, jota ne eivät todellisuudessa missään tapauksessa ansaitse.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Järjestelmät sulkeutuvat omiin ontologisiin ehtoihinsa. Tunnustuksellisen ajattelun maailmassa on vain tunnustuksellisia totuuksia -- esimerkiksi uskontojen totuuksia ei ole mitenkään mahdollista kumota uskontojen sisältä käsin. Sama juttu suljetuissa yhteiskunnissa. Meilläkin on siis mahdollista puhua "demokratiasta" niin että käytänössä tarkoitetaan vain oman tunnustuksen muaista ideologiaa.

Tuo tunnustuksellinen, tai siis uskonnollinen mielenlaatu on vapaan ajattelun kannalta aika kammottava juttu. Nämä omassa ideologiassaan jumalalliset valtuudet omaavat ja toinen toisiaan vahvistaen valtuuttavat -- eli siis palkitsevat -- propagandistit eivät itse omaa omankädenoikeuttaan tajua. Ihan aitojen uskovaisten tavoin he kuvittelevat ja kokevat olevansa ainoan oikean totuuden asialla.

Elä nyt sitten tällaisten kanssa kristillisesti. Kun ne ovat valmiit tuomitsemaan alimpaan helvettiin kaikki jotka tohtivat heidän hienoja, yliyleistävin ylevöitetyin yleiskäsittein muotoiltuja ihmisarvo- ja -oikeusideologioitaan kyseenalaistaa.

Huonostihan meillä menee, kun nämä yhteiskunnan yläkerran kyldyyri-ihmiset ovat vailla vertaistason kritiikkiä ja saavat rauhassa keskittyä kuvitteellisten impivaaralaistensa halveksimiseen. Kukaan ei näille ohisaloille voi kertoa että ohi menee -- kun ei se pieni pää ota vastaan muuta kuin oman tunnustuksen mukaista totuutta.

JJR kirjoitti...

Niin kauan, kuin hallituksessa on vihreitä taistolaiskommunisteja, tämä silmille kuseminen jatkuu häpeämättä.
Mikäs on tökeröidessä, kun poliittinen vastuu on sama, kuin ei vastuuta mistään.
Sama jatkuu ensi vaalien jälkeen.

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Huolestuttavaa on että hänen mielestään vihapuhe kohdistuu ylöpäin samalla kun sitä ei tarkkaan määritellä ainakaan ylen artikkelissa. Maalittaminenkin on huono sana puhuisivat suoraan maalin osoittamisesta, sen tuomitsen minäkin eli selkeän lainvastaiseen häiriköintiin yllyttämisen.

Ihmettelijä kirjoitti...

Vituttaa kun ei itte paaremmin osaa sanoa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Heikille, KKi:lle, Olavi Koskelalle, Seppo Oikkoselle, JJR:lle, Kaarlo Markkaselle ja Ihmettelijälle & kiitos kommenteistanne.

Heikki: Ihan osuva vertaus.

KKi: Kyllähän se sinne teologian puolelle on mennyt.

Olavi: Olet oikeassa ja muistutan että arvostan suuresti ns. kovan tieteen tekijöitä. Se kun on oikeasti tiedettä se.

Seppo: Kiitos hyvistä huomioista. Ja joo, tunnustuksellisen ajattelun maailmassa on vain tunnustuksellisia totuuksia. Siunaan itseni siitä ettei koskaan tullut mentyä yliopistoon.

JJR: Totta. Ja ensi vaalit eivät vielä muuta mitään.

Kaarlo: Vihapuhe on juuri sellainen blankotermi jota voi käyttää härskin poliittisesti.

Ihmettelijä: Minusta tuo oli ihan osuvasti sanottu.

QroquiusKad kirjoitti...

Minulla puolestani oli aikoinaan paha mieli, kun olin niin tyhmä etten päässyt yliopistoon, vaikka hain kolmeen eri universtaaseen kolmena vuotena peräkkäin mutta jouduin tyytymään keskiasteen koulutukseen.

Eipä ole enää.

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo vuosia sanonut että humanistisen tiedekunnan nimi pitäisi muuttaa enemmän laitoksen toimintaa kuvaavaksi eli kommunistiseksi uskontokunnaksi.Samalla se luonnollisesti pitäisi erottaa koko yliopistolaitoksesta koska ei yliopistojen tehtävä ole rahoittaa kultteja.
Olisi myös erinomaisen mukavaa jos Suomessa olisi edelleen uskonnonvapaus eikä kommarien mielisairasta paskaa pakkosyötettäisi joka paikassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: No joo, hainhan minäkin pariin universtaaseen mutta puolilla valoilla enkä päässyt. Se keskiasteen koulutus tuntui jo silloin jotenkin luontevammalta. Ja sillähän sitä on tähän asti pärjätty. Minun kouluthan on käyty. Ei vajaa kuusikymppisenä enää paljon kiinnosta.

Ano: Samaa mieltä. Ja muistaakseni koko yhteiskunnallinen koulutus tuli yliopistoihin vasta jatkosodan jälkeen. Minkähän vuoksi?

QroquiusKad kirjoitti...

Olihan ennen Isoa Kakkosta Tampereella 1925 perustettu Kansalaiskorkeakoulu, vuodesta 1930 Yhteiskunnallinen korkeakoulu.
Siellä saattoi suorittaa tutkinnon yhteiskuntatieteistä, kun taas Hell-Sinkin yliopiston valtiotieteellinen perustettiin vasta 9.5.1945, eli Voiton Päivänä!

Mutta siitä se sitten lähti, kun erät kaljupäiset presidentit alkoivat perustella universtaita ympäri Suomea.

Anonyymi kirjoitti...

Luodit ja kunniamerkit osuvat aina syyttömiin, sanoi hävittäjä-ässä Ilmari Juutilainen.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan humanisteissa ihan päteviäkin tyyppejä, mutta valtavirta on noita teinimäisiä tyttösiä, jotka ei tiedä utopian ulkopuolisesta maailmasta hölkäsen pöläystä.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Minun opintieni ohjautui jo alakansakoulussa enemmän noihin käytännön töihin painottuvaksi. Kas kun silloisina aikoina olisi ensin pitänyt suoriutua ylioppilaaksi, että olisi voinut unipajalle edes pyrkiä. Opettajan mielestä olin niin lahjakas (paitis laulu), että hän jopa puhhui lähikaupungin lukiosta vapaaoppilaspaikan minulle. Vaan eihän se riittänyt, olisi ollut ne koulumatkat ja kirjat ym. kulut siihen päälle. Eikä kotoa silloin niin paljoa rahaa löytynyt, että kiitos vaan, mutta ei kiitos.
Ja hyvinhän tuota on pärjännyt ärjänteessä tälläkin opilla. Tai no, hyvin ja hyvin, usein sitä on saanut jopa pään täyteen muutakin kuin universtaan oppeja ja useimmiten on ollut laittaa pötyä pöytään, niin itselle kuin perheelle.
Ja matkustaakin olen saanut ulkomaita myöten, sellaisia "työmatkoja", keikkakuskina milloin junnujen pelimatkoilla, milloin aikuisten porukoita kuskatessa. Jopa sellaisia universtaan käyneitä porukoita, sellaisia jotka ovat nimenomaan minut halunneet ajomieheksi.
Että näillä mennään ja hyvä niin. Vaikka erään palkitun pösilön mukaan oppi teke hyvää mamuillekin. Ja varmaan tekisi, vaan eihän kannettu vesi kaivossa pysy. Kun ei halua oppia niin ei halua.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ilmari Juutilainen oli huumorimiehiä. Hävittäjälentäjänä hän ansaitsi kunniamitalinsa. Blogissa mainitut ovat mitaleihinsa syyttömiä. Luodit, onneksi ja toistaiseksi vielä vertauskuvallisesti, osuvat aina meihin kantasuomalaisiin muurahaiskansalaisiin. Mutta kaukana ei ole päivä kun saamme väistellä oikeita luoteja kaduilla.

Itse ehdottaisin noopelinpalkintoa sille joka keksii rokotteen vihreään hulluuteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Tapsalle vaan, Huru-ukolle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitos lisäyksestä.

Ano1 & Ano2: Juutilainen varmasti prenikkansa ansaitsi. Ja rokote vihervasemmistolaiseen hulluuteen olisi varmasti Nobelin paikka.

Tapsa vaan: Totta. Ja ne pätevät hiljennetään.

Huru-ukko: Tiivistetään kommenttini näin: Tekijöitä tarvitaan, selittäjiä ei. Mutta valtio keskittyy nykyisin selittäjiin.

Anonyymi kirjoitti...

Teologia oli minulle maallikolle vähän outo termi. Googlasin ja lainasin wikipedian artikkelista kappaleen jota vähän muokkasin.

Nykyisin teologia voidaan jakaa kahteen merkitysluokkaan. Yhteiskunta teologia ei ole uskonnon harjoittamista, vaan uskomuksia tutkiva ja soveltava oppiala. Uskonnollinen teologia puolestaan on jonkun tietyn uskonnon opillista järjestelmää tai ajattelua koskevaa, uskonnollisen yhteisön itsensä harjoittamaa tutkimusta.

Näin äkkiseltään näyttää että ei ole paljon eroa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ei juurikaan. Yhteiskuntatieteissähän on nykyisin kysymys siitä, mihin uskotaan. Ei siihen, mikä on tutkittu.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana ja alati niin järkevä Huru-ukko, tuollaistahan se siihen aikaan oli. Ei yhtään hullumpaa eloa ja oloa. Surkea laulusi voisi nykyään olla himoittua räppikamaa joten ei muuta kuin lavakarismaa kohentamaan!

Jo 60-luvulla käsitys humanistista oli laiska risuparta jonka hygieniassa oli toivomisen varaa. Vasta stallarius kesytti naisten hajuaistit. Itse hain aikoinaan kauppikseen ekonomilinjalle, olin huolellisesti valmistautunut keskinkertaisen todistuksen lisäksi kesäapuloimalla kolme kertaa pankissa josta sain huippusuositukset. Varma sisäänmenijä! Paitsi etten, koska tuohon aikaan intistä sai enemmän pisteitä kuin pankista. Sihteeri-kirjeenvaihtajaksi olisin kelvannut, mutta epäoikeudenmukaisuus riipoi niin että no way. Miten intti kouluttaa ymmärtämään laajasti taloutta? No, sekin sitä aikaa. Suomen ainoa naispankinjohtaja 1960-luvulla oli Mariankadun KOPissa jota tultiin maaseudultakin asti ihmettelemään.

Tämä Tuijahan on sukupuolentutkija kertoo wiki. Montako sikakallista koulutettavaa vielä tarvitaan tähän että biologisia sukupuolia on tasan kaks ja niitä genderblendereitä ihan niin monta kuin kukakin haluaa, ketään ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta, uskokaa jo. Ja rohkeasti hän tutki vihapuheen vaikutuksia nimenomaan tutkijoihin, tieteeseen ja yhteiskuntaan. Siis anteeksi nyt vaan, mikä ongelma tämä on juuri ko. ryhmille? Eikä niille oikeille kohteille, jotka tätä vihapuhetta joutuvat päivittäin kuuntelemaan kouluissa ja itämetrossa.

Juutilainen oli ehkä oikeassa sodan aikana. Mutta nyt kun luodit eivät enää lentele, palkitaan ihan keitä vaan ansiottomiakin. Pari sivua 6.12. hesarissa pienellä präntillä ja kaikki sankareita. Erikoismitsku naisetniselle joka on väkertänyt jotain poppanaa, samoin suomalaiselle 12 lapsen yh-äidille ja ehdottomasti Pro Finlandia mm. sirkustaitelijalla ja kansanmuusikolle. Sattuneesta syystä niitä ei taideta enää kutsua ansiomitaleiksi.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Kiitos hyvistä huomioista. Ja mainitsemillasi ryhmillä ei ole mitään ongelmaa koska ”vihapuhe” kaikkine määritelmineen on kehitetty suojelemaan vain heitä.

Joppos123 kirjoitti...

Tieteen määritelmähän on tähän asti ollut jokin mitattava, punnittava ja aina toistettava määre tai ilmiö. Ei ole enää. Nykyisin riittää maku, haju tai fiilis.
Näin se maailma ja tiede muuttuu.
Joppos123.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Olet oikeassa. Tunne ratkaisee. Ei faktat.

Anonyymi kirjoitti...

tira+ Sanon kuin joku muutamassa Kalle Päätalon kirjassa: Heku vielä niin pollautan itkun. Ainakin olen yritäny olla järkevä ja useimmiten onnistunutkin, eli ne suurimmat mokat osannut välttää. Se ihanuus. No se on aina siellä vastapuolen arviosta ja arvoista tulevaa. Ihmisten tavalla olen tallannut.
Kiitos kuitenkin kauniista sanoistasi. Otan ne kiitollisuudella vastaan. Niitä kun kuulee aika vähän tässä maailmanajassa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Nyt jo edesmennyt äitini ilahtui ja oli mielissään, kun aikojen muututtua aloitin ilyakoulussa lukionpänttäämisen. Ja oli mulla ihan oikea aikomus se käydä. Juurkin äitini vuoksi. Se lie ollut vuosikymmeniä hänen haaveensa. Sitten tuli kaikenlaista säätämistä ja söhlinkiä. Kävi kuin siinä muutamassa laulussa: Multa koulut kesken jäi...
No, sen verrran, että äikän open kannustaman olen yhden runokirjan julkaissut ja yhden satukirja saanut pöytälaatikkoon. Nyt kirjoittelen enää näihin blogeihin kommentteja. Omaanikin yrittelin, se yritys hiipui aikanaan yläkerrassa tapahtuneseen oikosulkuun.
Laulua siteeraten: Emmni huoli veitikka nuori(73v) kunnei se oo rahasta kiinni:))
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Jokohan alkaisi valo pilkistää tunnelin päästä? Muutama päivä sitten oli MTV:n uutissivuilla juttu, joka oli otsikoitu seuraavasti: "Sadoilta professoreilta vakava woke-ideologiaa vastustava vetoomus: Pelko ja itsesensuuri värittävät akatemiaa, aktivismi korvaa tutkimuksen."

Kasvavasta yli 1600 nimeä sisältävästä vetoomuksesta löytyy professoreiden nimiä mm. arvostetuista Stanfordin, Princetonin, Harvardin ja Yalen yliopistoista. Mukana on myös suomalaisia professoreita. Ideologian mukaista intersektionaalista ajattelua pyritään edistämään jopa Suomen hallituksen tasa-arvo-ohjelmassa ja se ei takuulla suosi suomalaista. Ellei mitään järkiintymistä tapahdu, olemme kohta muukalaisia omassa maassamme ja voimme kohta laulaa kuten Hortto Kaalo aikoinaan eli "miksi ovet ei aukene meille, onko rotumme syytä tää?" Tämän jälkeenhän kaikki ovet aukenivat, sen jälkeen vielä kaukaisemmille kulttureillekin sekä erilaisille vähemmistöjen puuhasteluprojekteille ja satojen tuhansien eurojen nollatutkimuksille naisista, sukupuolista, tasa-arvosta, tulevaisuudesta ja rasismista.

Oikeasti en usko mihinkään kansakunnan heräämiseen kun valtamedia pitää tiukasti kiinni siitä, mitä "totuuksia" alamaisille kerrotaan. Maria Petterson sen kerran livautti; media päättää, mistä tässä maassa julkisesti keskustellaan.

Rouva Ano

Ha-nostri kirjoitti...

Tuija on yliopistonlehtori, joten ehkä häneltä ei voi niin paljon odottaa tutkimusen saralla. YLIOPISTO-lehdessä (10/22) sen sijaan haastatellaan professoreita Lena Näre ja Kristiina Brusila, kuinka ollakaan, miesten ja naisten erilaisesta sijoittumisesta yhteiskunnan eri aloille. Kumpikin tyrmää ajatuksen siitä, että miehet ja naiset olisivat synnynnäisesti kiinnostuneita eri asioista. Pienessä juttuun liittyvässä erillisessä laatikossa professori Markus Jokela melko maltillisesti sitten kertoo, että tutkimuksen perusteella on juuri niin, että miehet ja naiset ovat synnynnäisesti kiinnostuneita eri asioista. Tässä meillä on siis kaksi professoria, joista kumpikaan ei usko tutkimuksen tuloksia. Miten tällaisia spedettäriä voidaan pitää yliopiston palkkalistoilla? Arvaukseni on, että kumpikin kiiluvasilmäisesti pilkkaa ihmisiä, jotka eivät usko ilmastonmuutokseen.

Anonyymi kirjoitti...

Qroquius Kadille:

Kansalaiskorkeakoulu eli myöhemmin Yhteiskunnallinen korkeakoulu perustettiin kylläkin Helsinkiin vuonna 1925. Vuonna 1960 se muutti Tampereelle, ja vuonna 1966 se muutettiin Tampereen yliopistoksi. Se tuli kyllä aikoinaan tunnetuksi äärivasemmistolaisuuden tyyssijana, mutta tuskin sitäkään oli alun perin sellaiseksi perustettu. Sellaisen luonteen se sai vasta vähitellen, varsinkin 1960-luvun lopulla. Kuten käy ilmi täältä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tampereen_yliopisto_(1925%E2%80%932018)#Historiaa,

alun perin siellä voitiin suorittaa sanomalehtimiestutkinto, hallinnollinen tutkinto tai osuustoimintatutkinto, myöhemmin valikoimaa laajennettiin. Osuustoiminnalla lienee kyllä jo alkujaankin ollut vasemmistolainen luonne, mutta hallinnolla Suomessa tuskin vielä ainakaan 1920-luvulla, ja sanomalehdistäkin vain osa oli vasemmistolaisia.
Nyttemmin on Tampereen yliopistoon yhdistetty myös Tampereen teknillinen korkeakoulu, joka tuskin on luonteeltaan sen poliittisempi kuin Espoon Aalto-yliopistonkaan teknillinen tiedekunta (ent. Teknillinen korkeakoulu).

Anonyymi kirjoitti...

Kun nyt propagandasta on kyse, niin johan meni taas ylen osalta ns huumorintaju. Eli vaalityö on alkanut. Uutiset : Marinin hallitus saa osakseen vihapuhetta. Nimittelyä yms . Syypäät perussuomalaiset. Eli ne 18 % natsit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Rouva Anolle, Ha-nostrille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Myös minä kiitän hyvistä kommenteistasi.

Rouva Ano: Tuosta voi todeta että hyvä sentään jos edes yritetään. Järjen palautumisessa vaan Suomi on taatusti siellä häntäpäässä.

Ha-nostri: Kertoo hyvin kuinka oppituoli on muuttunut saarnastuoliksi.

Ano1: Kiitos lisäyksistä.

Ano2: Jep. Vaalit lähestyvät. Laitetaanpa tuo linkkinä:

https://yle.fi/a/74-20008452

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Kukahan tämä Jyväskylän tohtori on oikein taustaltaan? hän on meinaan taloustutkija, pankkeihin erikoistunut... ei kai vain hänen kiinnostumisensa vihapuhetutkimuksesta ole poliittisuskonnollisesti motivoitunutta? Googlella ei saa selvää, mutta epäilen että hän on vihreä fanaatikko, jolla oli tulokset valmiina ennen tutkimuksen aloittamista.

Ekku kirjoitti...

Erityisen härskiä laittaa tälläinen "tutkimukseen" perustuva juttu Yleen ilman kommentointimahdollisuutta. Ei pääse asiallisesti kysymään tarkempia tietoja tästä ns. "Tutkimuksesta".
Aika hattaraa lienee, kun se että nämä vihapuhujat olisivat PS:n kannattajia päätellään siitä, että ne seuraavat Halla-ahon ja Purran tilejä.
Pitäisi olla jotain itsekritiikkiä Ylellä näiden julkaisujen kanssa, mutta turha sitä on odottaa, kun ei sitä ministereiltäkään näemmä löydy.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne. Joko tyypillä on poliittinen missio tai toinen vaihtoehtohan on se että huora tarjoaa sitä, mistä maksetaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Jyväskylän tohtori näyttää olevan tällainen tapaus:

https://twitter.com/JariMikko?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

Luonteva laajentaja.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Kerrotko ilman tuota twitteriä? ei ole sinne tunnuksia, enkä aio niitä hommata.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne. Kai twitteriä voi seurata ilman tunnuksiakin. Ainakin luulisin. Mutta heppu siis totesi:

”Pankkisääntelystä laajensin tutkimuskenttääni luontevasti vihapuheeseen.”

Oletteko muuten panneet merkille kuinka näitä ”asiantuntijoita” etsitään jatkuvasti uusia? Kun entiset on röhönaurettu.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Ei onnistu ilman tunnuksia. Selain läväyttää muutamassa sekunnissa lätkän jossa vaaditaan kirjautumaan sisään tai luomaan tunnukset.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei ole minullakaan mitään oikeuksia sinne, mutta pääsen maalaamalla tuon osoitteen ja klikkaamalla sille Google-hakua.

Ei tuossa twiitissä ole oikein kummempaa kuin itsekehunomainen lause:
"Pankkisääntelystä laajensin tutkimuskenttääni luontevasti vihapuheeseen".
Eli ajallemme muodikas Kaikkien Alojen Asiantuntija, joskin sitä esiintyy lähinnä Nuorilla Älykkäillä Naisilla.

LinkedInissä kertoo koulutuksenaan olevan markkinointimerkonomi 1997, AMK-markkinointibachelor (mitä sitten tarkoittaakaan!) 2007, Vaasan yliopistosta taloustieteen maisteri 2011 ja tohtori 2017.
Tutkijatohtorina Vaasassa elokuusta 2019 elokuuhun 2022, syyskuusta opettanut taloustiedettä.

Ei tuon puolesta oikein mitään, mikä pätevöittäisi vihapuhetutkijaksi, paremminkin voisi olettaa päinvastoin.
Liekö saanut Herätyksen ja tullut Uskoon?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Niin joo, minullahan on MC Tsuhnan twitter-tunnukset koko ajan päällä. Kyseisestä jätkästä voinee sanoa että hän haluaa nostaa uraansa järjestelmää ja Järjestelmäpuoluetta puolustelemalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ha-nostri kirjoitti:
"Kumpikin (Leena Näre ja Kristiina Brusila) tyrmää ajatuksen siitä, että miehet ja naiset olisivat synnynnäisesti kiinnostuneita eri asioista. Pienessä juttuun liittyvässä erillisessä laatikossa professori Markus Jokela melko maltillisesti sitten kertoo, että tutkimuksen perusteella on juuri niin, että miehet ja naiset ovat synnynnäisesti kiinnostuneita eri asioista. Tässä meillä on siis kaksi professoria, joista kumpikaan ei usko tutkimuksen tuloksia."

Luultavasti Marus Jokela on oikeassa, mitä tulee suurimpaan osaan miehistä ja naisista. Ainahan on tietysti poikkeuksiakin, joten eivät Näre ja Brusilakaan aivan väärässä ole.
Mutta: Nykyäänhän puhutaan paljon myös trans-, inter- ja jopa muunsukupuolisuudesta. Ehkäpä ne, jotka ovat kiinnostuneet omalle sukupuolelleen epätyypillisistä asioista, on jo helppo saada uskomaan, että he eivät olekaan sitä sukupuolta, jota he biologisesti ovat ja jona heitä on tähän saakka pidetty, vaan että he kuuluvatkin johonkin noista kategorioista. Joskus vaikuttaa suorastaan siltä kuin jotkut transaktivistit määrätietoisesti pyrkisivät taivuttelemaan mahdollisimman monet "korjaamaan" sukupuolensa, mikä, jos nyt vireillä oleva uuden translaki hyväksytään, käykin aika helposti päinsä. En tiedä, mitä mieltä Näre, Nrusila ja Jokela ovat tästä lakiehdotuksesta, mutta voisin kuvitella, että kaksi ensinmainittua kannattavat sitä innokkaasti, kun taas Jokela suhtautuu siihen vähintäänkin varautuneesti.

Tästä seuraa kuitenkin paradoksi: Jos yhä useammat omalle sukupuolelleen epätyypillisistä asioista kiinnostuneet "korjaavat" sukupuolensa, siitähän seuraa, että on vielä entistäkin selvempi ero kiinnostuksen kohteiden välillä "miesten" ja "naisten" välillä, nimittäin jos sukupuolensa "korjanneet" trans"miehet"kin lasketaan miehiksi ja trans"naisetkin" naisiksi. Sittenhän Markus Jokela on entistä selvemmin oikeassa ja nuo kaksi naista entistäkin selvemmin väärässä.

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys Ykä ja kumppanit.

Tuo kooste ansioituneista.

Raija Toiviainen,harhaileva katse,ajojahti ikääntyvää naista kohtaan.
Ilmiselvästi seinähullu,sekapäinen.

Jari Taponen,mielistelijä,ylempien nuolija.
Uskottavuus hukassa.Maanpetturiainesta.

Maria Ohisalo,kalansilmäinen valkyyria.
Ei häikäile suomen kansan köyhtymistä ja paleltumista.
Täydellinen maanpetturi.

Johanna Vehkoo,matalaotsainen wannabe-cia-huora
Vihervasemmiston rahoittama lehmä.

Regards Josef




Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Josefille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hyviä huomioita. Itse näen että kyseessä on vain käsistä lähtenyt muoti.

Josef: Hyviä huomioita sinullakin. En tosin ymmärrä mitä CIA Vehkoolla tekisi.

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Josef taisi tarkoittaa, että Vehanna Pöhkö haluaisi kuulua CIA:han, että saisi urkkia useampien ihmisten tekemisiä kuin nyt toimittajaksi itseään kutsuvana tuomittuna valehtelijana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En osaa tuohon sanoa sen kummempaa. Sinänsä voi miettiä että tarvitsiskos vakavasti otettavat tiedustelupalvelut kyseisen naisen osaamista.

QroquiusKad kirjoitti...

Eihän nyt kyse ollut siitä, huolisiko CIA tai mikään muukaan Suuren Maailman lafka tuollaista (ei huolisi tietenkään), vaan siitä että Vehanna Pöhkö epäilemättä itse haluaisi kovasti saada olla suurempi urkkija kuin nyt.
Tai siis tämä on tulkintani veli Josefin kommentista.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa kgb/fsb? Ai niin, Yrjö mainitsi vakavasti otettavat. Pöh minua:(
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne. Kyseinen nainen elää etsikkoaikaansa. Hänen kaltaiset pellet ovat nyt nostettu jalustalle.

Anonyymi kirjoitti...

Poliitikkona ja poliitikon kaverina sitä on pätevä vaikka mihin hommaan. Mutta jos luudan vartta jatketaan kymmenen senttiä siivooja tarvitsee vähintään kahden viikon palkattoman kurssin ja kolmen kuukauden palkattoman työharjoittelun.

Anonyymi kirjoitti...

Thorvalds Eskilinpoika: Kun twitter läväyttää kirjautumislätkän niin paina kohtaa kirjaudu. Sitten tulee uusi lätkä ja kun sen vasemmasta yläkulmasta painaa ristiä niin twitter avautuu ihan ilman tunnuksia. Ainakin firefox-selaimessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, ja siivoojan työlupa pitää uusia viiden vuoden välein.

Ano: Ohje välitetty.

Anonyymi kirjoitti...

Hiljattain julkaistiin tämä tekoäly chatti ChatGPT. Pakkohan minunkin oli tekoviisalta kysyä kun en itse millään käsittänyt rahan (julkisen) syytämistä esim. tutkimuksiin tuohon julkisella paikalla paskantamiseen. Melkoinen poliitikko tuonkin systeemin takana vastauksesta päätellen on:



miksi pitäisi tutkia ulkona tapahtuvaa julkista ulostamista? mikä taho tälläisestä hyötyisi?

2 / 2

Ulkona tapahtuva julkista ulostaminen on yleensä hygieniatason kannalta ongelmallista ja se voi aiheuttaa terveyshaittoja. Siksi tutkimalla ulkona tapahtuvaa julkista ulostamista voidaan ymmärtää paremmin, mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että ihmiset ulostavat julkisesti ulkona ja miten tätä ongelmaa voidaan ratkaista. Tutkimalla ulkona tapahtuvaa julkista ulostamista voidaan myös saada tietoa siitä, millaiset ratkaisut ovat tehokkaita ja millaiset eivät ole.

Tutkimalla ulkona tapahtuvaa julkista ulostamista hyötyisivät mm. terveysviranomaiset, kaupungit ja muut paikalliset hallintoviranomaiset, jotka ovat vastuussa yleisestä hyvinvoinnista ja terveyshaitojen välttämisestä. Tutkimustulosten perusteella voidaan kehittää toimia ja ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään ulkona tapahtuvaa julkista ulostamista ja parantamaan yleistä hygieniatasoa.

Tutkimalla ulkona tapahtuvaa julkista ulostamista hyötyisivät myös ihmiset, jotka asuvat alueilla, joilla tämä ongelma on yleistä. Tutkimustulosten avulla voidaan kehittää toimia ja ratkaisuja, jotka parantavat heidän elämänlaatua ja hyvinvointia.

siitäs saitte epäilevät Tuomakset! kyllä elämänlaatu nyt kohenee tältäkin osin!

Sepi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sepi. Nyt täytyy sanoa että menin sanattomaksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Mistähän nyt yhtäkkiä tuli mieleeni puppulausegeneraattori?