torstai 29. joulukuuta 2022

HIKINAUTTIEN HÄTÄTILANNE

- No nyt on piru ja perkele merrassa yhtä aikaa!

Näin totesi Perskeleen Ykä ja jatkoi:

- Ei auta mikään! Tee kriisihälytys!

Tajusihan Lötjönenkin tilanteen hyvin. Eikä tilanne ikeniä naurattanut sillä lattialla makasi neljä kouristelevaa miestä. Hän kaivoi rintataskustaan pienen laitteen, avasi kannen ja painoi punaista nappia:

KALEVI KEIHÄSEN AIKAMATKOILLE. HÄTÄTILANNE. VÄLITÖNTÄ LÄÄKINTÄAPUA TARVITAAN.

Kalevi Keihäsen Aikamatkoilla ei turhia tupakoitu vaan välittömästi seinään aukesi aikaportaali:

Portaalista huoneeseen tuli puolen tusinaa lääkintämiestä ja he alkoivat välittömästi tutkia lattialla makaavia miehiä. Ryhmän johtaja puolestaan tiedusteli tilannetta hikinauteilta:

- Mitä heille tapahtui?

- Niin nämähän ovat neljä AY-aktiivia vuodelta 1972. Kaksi demaria ja kaksi SKP:n miestä, saarislaisia. Aikamatkoillahan on ollut vähän niin kuin uuden vuoden perinne että valikoiduille menneisyyden miehille annetaan pieni kiertomatka nykypäivässä. Me saatiin tehtäväksi sen antaminen.

- Ja tavan mukaanhan me annettiin heille ensin kuvaruudulta pieni briiffaus nykypäivään nimenomaan heidän omien kiinnostustensa mukaisesti. He halusivat tietysti tietää, kuinka aateveljet toimivat vuonna 2022. Joten siinä videossa esiteltiin eniten nykyisten demarien ja vasureitten toimintaa huulipunahallituksen ajalta vuodesta 2019 tähän päivään. Ja jokin siinä meni pahasti vikaan. Kas kun heput olivat katsoneet sitä videota jonkin aikaa niin joka häiskällä alkoi silmät pullottaa kuin mopsilla. Sitten niillä alkoi jalat läpistä lattiaa vasten niin kuin hurjimmissa herätyskokouksissa konsanaan.

- Mehän lyötiin silloin video pois päätä ja yritettiin niitä siinä havahduttaa mutta myöhäistä se oli. Kaikilta alkoi tulla vaahto suusta ja ne rojahti lattialle hirveessä  horkassa. Ihan kuin olisi jokaisella grande mal päällä. Me tarkastettiin heidät ja huomattiin että joka heppu oli nielaissut kielensä. Me kaivettiin ne esille ettei ne vallan tukehdu ja sitten hälytettiin teidät apuun.

Ryhmänjohtaja kysyi lääkintämiehiltä jotka olivat olleet työn touhussa koko ajan:

- Mikä on tilanne?

- Selvä tapaus. Jokaisella on vaahtoräpyläättinen aikashokki. Me saadaan se kyllä hoidettua mutta miehet täytyy siirtää parempiin tiloihin ajan ulkopuolelle.

- No sitten ei muuta kun toimeksi vaan. Hikinautit Perskeles ja Lötjönen. Te olette toimineet oikein. Teille ilmoitetaan tilanteen kehittymisestä pikapuoliin.

Miehet siirrettiin paareille jotka nousivat ilmaan päristen kuin vanha Pappa-Tunturi ja koko lääkintäporukka paaripotilaineen poistui aikaportaaliin. Huoneeseen jäi vain hieman kaksitahtibensan käryä.

Hikinautit totesivat että eipä ole aikamatkoilla näin hankalaa tilannetta vielä ollutkaan. Nyt saattaisi olla paikallaan ottaa mukillinen Äkkölämäkölän Bönjakkia:

Toverukset eivät ehtineet ottaa kuin pienet siivut kun läppäri piippasi. Kalevi Keihäsen Aikamatkoilla kun ollaan pääosin ajan ulkopuolella niin asiat etenevät normaaliaikaan nähden nopeasti. Läppärin näyttöön ilmestyi Kalevi itse:

- Morjens, poijjaat.

- Morjens, Kalevi. Mitenkäs ne miehet jaksavat?

- Hehän toipuvat hyvää vauhtia. Ensiapu tuli tarpeeksi ajoissa. Piakkoin he ovat kotonaan vuonna 1972. Muisti heiltä kyllä meni ihan täysin. Mikä saattaa sinänsä olla ihan hyvä. Niin ei kohtaus pääse uusiutumaan.

- No se on hyvä se… että toipuvat… mutta meitä kyllä nolottaa… tää aikakeikka meni kyllä hieman läskiksi… noin lievästi sanottuna…

- Ei se pojat ollut teidän vika. Me täällä pääkonttorissa tehtiin arviointivirhe. Mehän mitattiin vuodessa 1972 lähinnä miesten terveydentilaa. Perusterveitä 40 – 50-vuotiaita työmiehiä. Mutta me unohdettiin olennainen.

- Olennainen mikä?

- Kas kun heiltä mitattiin myös tervejärki-indeksi ja se oli kaikilla keskiarvoa korkeampi. Eikä me tajuttu sen vaikutusta viidenkymmenen vuoden ns. kehitykseen. Kas kun nuo vasemmistolaiset eivät suinkaan olleet mitään ”maitoa Vietnamin lapsille”-vasemmistolaisia vaan niitä tervejärkisiä ”talo-, auto- ja kesämökki”-vasemmistolaisia. Niinpä kun miehille esitettiin se viidenkymmenen vuoden vasemmistolainen kuperkeikka vuoteen 2022 niin asioitten kontrasti oli tervejärkisille miehille aivan liian suuri ja seurauksena oli väistämätön vaahtoräpyläättinen aikashokki. Samanlainen ilmiö on toisaalta ollut sen ajan kokoomuslaisilla pienyrittäjillä. Kun ne ovat puolestaan katselleet nykypäivän kokoomusta.

- Mutta mitenkäs… otetaankos me sitten aikamatkoille jatkossa vain joitain ajattelukykynsä menettäneitä kulttuuri- ja yliopistotaistolaisia? Me ei kylläkään olla mielellämme oppaita semmosilla ekskursioilla.

- No ei se sekään ole hyvä vaihtoehto. Tosin nykyinen LGBTQTiiTyy-todellisuus saattaisi panna jopa niilläkin verisuonen katkeemaan. Pääkonttorissa täytyy pitää nyt tiukka palaveri. Että kuinka jatketaan. Vai jatketaanko ensinkään. Mutta pitäkää te pojat nyt lomaa hikinautin hommista. Pankaa vaikka sauna lämpiämään.

- Jo vain. Me ollaan aina avoimia hyville ehdotuksille.

- No niin, morjens poijaat. Ja hyvää uutta vuotta.

- Morjens, Kalevi. Ja sitä samaa sullekin.

Epäonnistuneen mutta onneksi onnellisesti päättyneen aikamatkan jälkeen Ykä ja Lötjönen tuumasivat että on aika muuttua taas hikinauteista käppäukoiksi. Saunoessa ja vihapuhuessa ikävä nykyaika kulkisi edes hieman rattoisammin. Ja mikäli vanhat vihapuheet loppuisivat niin otettaisiin varastosta uutta. Sitähän riitti.

Hyvää uutta vuotta kaikille. Vaikka eihän se kovin suuria lupailekaan.


45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo oli hyvä termi tuo "talo, auto ja kesämökki -kommunistit." Niitä on vielä nykyäänkin, mutta siitä huolimatta esiintyy se merkillinen ilmiö, että ne äänestävät poliitikkoja, jotka haluavat heiltä tuon pyhän kolminaisuuden pois. Tämä on mielestäni suomalaisen tyhmyyden aito geneettinen erityispiirre: pitää omien sortajiensa puolta vanhasta tottumuksesta. Muutoin jäin miettimään näiden aikamatkalaisten sairauskohtausta. Tuli mieleen vaihtoehtoinen oirekuva: jos miehet olisivat uskoneet näkemäänsä ja palanneet sen muistaen omaan aikaansa, he olisivat mielestäni syvästi masentuneet. Mielen olisi täyttänyt ajatus siitä, että "kaikki tämä tullaan paskomaan ja turhaa siis tässä heilutaan". Keihäsen olisi ehdottomasti pitänyt pyyhkiä heidän muistinsa matkan osalta, tai siellä olisi ollut muutama MT-kroonikko lisää. Huvittaa vielä ajatella sitäkin, mitä olisi tapahtunut, jos Keihänen olisi tuonut muutaman opettajan katsomaan nykykoulua tai vaikkapa lastensuojelun tilaa. Mitä omalla kohdallani taloon ja autoon tulee, niin täytyypä tästä 90 neliön rivitalokämpästä lähteä viemään 12 vuotta vanhaa autoa uuteen korjaamoon. Entinen luottomekaanikko pisti lapun luukulle 13 vuoden jälkeen, kun yhden miehen pajan sähkölasku uhkasi kohota 7000 euroon. Siinäkin olisi aikamatkalaisille ihmettelemistä.

PS-lehdenjakaja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, PS-lehdenjakaja. Havaintosi noista äänestäjistä on aivan oikea ja sitä käsittämätöntä tottumuksen voimaa ihmettelen minäkin. He varmaan uskovat vieläkin äänestävänsä työväenpuolueita. Ja kyllähän se Men In Black-tyyppinen muistinmenetys olisi ollut ehkä välttämätön. Nykykoulun ja lastensuojelun tilassa olet myös oikeassa ja tuon mekaanikon tapaus kertoo ajastamme ja siitä kuinka muurahaiskansalaisten elämästä ei välitetä ikävän osuvasti.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Törmäsin "Vanhaan Sulkavalaiseen Sanontaan". :D

Sulkavalaisten onni on Kansakunnan epäonni:
https://sulkavalehti.fi/2022/12/21/tuija-saresma-on-vuoden-tieteentekija/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Laitetaanpa pari loihelausumaa kyseiseltä ”tieteen” tekijältä:

https://pbs.twimg.com/media/FkFvlKZXwAIf3OY?format=png&name=small

https://pbs.twimg.com/media/Fj6tkkVXkAYmMJB?format=png&name=small

Joskus ennen vanhaan ihmisen omia kuvitelmia ei pidetty tieteenä. Nyt pidetään.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kiitos kamalasti kamalasta (enkä tarkoita USAn nekruvarapressaa!)
PS - lehdenjakajan kommentin innoittamana muistin ja ajattelin, että omassakin työuralaitoksessa olisi varmasti vastaava 50-vuotisshokki. Nimittäin ajatellaan arkkipiispoja Ilmari Salomies ja Martti Simojoki sekä vaikka oman kotiseurakuntani Alavieskan senaikaista kirkkoherraa Leevi Kinnusta. Vastaavia kunnon miehiä kun ei löydä tiheällä täikammallakaan nykyisestä virkakunnasta. Se on niin likottunut ! Kuka lie kulloinkin arkipiiskana ja/tai kirkonherrana (likka kumminkin).
Täts tämä näin nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleen, pitäisi mennä vassareiden / demareiden vaalikojulle ja alkaa hoilata "Ho, Ho, Ho Chi Minh!", voisi sinne ottaa mukaan kyltinkin "maitoa vietnamin lapsille!". Mistäs löytyis kööri, jonka pokka pitäisi. Tumma pomppa, hikita päähän, naama näkkärillä hoilamassa.

Varisten miekkarille voisi mennä hoilaamaan "USA pois Kansasista" vai olisiko tuo parempi kyltinä. Slaalom-seurakunnan naiskuoro mänkymään sitten "Ei tutseja turkuun, ei tutseja minnekään..."

Viihy, elä turhauvu,


Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Terho: Joo, veikkaan että sen ajan kirkonmiehet saisivat yhtä lailla vaahtoräpyläättisen aikashokin jos katsoisivat evlut kirkon nykyistä tilannetta.

Pyssymies: Tuli kommentistasi mieleen että laitetaanpas tähän se legendaarinen ”ei natseja Turkuun”:

https://www.youtube.com/watch?v=TkpFORWY4D4

Pimulla oli varmasti mahtava partisaani-fiilis. Turvatuissa olosuhteissa. Ja kiitos muuten, sinä olet osana seuraavaa käppäukkokirjoitusta. Annoit idean.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tässä on monta kertaa kuluneen vuoden aikana mennyt ihmetyksen sormi kummastusen suuhun maailman menoa seuratessa. Ja varsinkin meidän viisikon seikkaluista satunnaisesti uutisoivaa ns. valtamediaa lukiessa.
Joku viisunikkari rallatteli muistaakseni että älä sinä ihminen hämmästy, kummastele vaan. Tai jotenkin silleen.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Meitä on kaksi jotka ovat kummissaan. Ja ihminen kyllä hämmästyy kerta kerran jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Biletyskohunkin jälkeen Mariini oli kyselyissä suomalaisten selvä suosikki seuraavaksi pääministeriksi. Suomalaiset ovat poliittisesti lahjaton kansa , totesi Paasikivi oivallisesti.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ykälle ja Huru-ukolle ja muillekin tarjoan seuraavan linkin. Alimmainen kuva. Ei tarvitse enää paljoa hämmästellä. Eikä miettiä salaliittoteorioita.

https://hommaforum.org/index.php/topic,133924.msg3459168.html#msg3459168

PS-lehdenjakaja

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Niin nykyään vasemmistao ei paljoa kiinnosta työntekinöiden hyvinvoiti. Eikä maailman
oikeasti hädänalaisten auttaminen. Oikeistoa kiinnostaa lähinnä saada nöyrää halpatyövoimaa ja
Suomeen alaluokka jota alempi keskiluokka voi halveksua ja samalla pelätä että itse putoaa alaluokkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, PS-lehdenjakajalle ja Kaarlo Markkaselle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Ja Paasikivi taisi olla oikeassa.

PS-lehdenjakaja: Tuohon ei ole enää paljon lisättävää.

Kaarlo: Ja keinoälyn lisääntyessä ne halpahommatkin jäävät vähemmälle. Jää vain elätettäviä.

QroquiusKad kirjoitti...

Paasikivellä ja Kekkosella oli helppoa, kun sai ottaa käskyt vastaan Suurelta Itäiseltä Naapurilta ja totella nöyrästi.
Sitten tuli tuskallinen interregnum, samanlainen kuin vuosina 1919-39, kun pitikin yrittää itsenäistä valtionpitoa.
Silloin se onnistui ruotsalaisten jättämillä eväillä ja YYA:n jälkeen Ryssän jättämillä eväillä.
Onneksi eliitti pääsi sen jälkeen ottamaan käskyt vastaan Suurelta Läntiseltä Unionilta ja tottelemaan niitä nöyrästi.

Mutta kuten Paasikivi totesi, ei se itsenäisenä oleminen nyt vaan suomalaisilta omin voimin onnistu.
Jonkun ulkomaalaisen täytyy olla johtamassa, että suomalainen saa alistua tottelemaan.
Valitettavasti nykymenolle ei ole olemassa vaihtoehtoja, joten näillä on mentävä kunnes jokin muuttuu.

Mikäli jokin muuttuu ja nykytuhon luojat ja ylläpitäjät saadaan tuomioistuinten eteen, heillä on puolustuksenaan klassinen:
"Minä tottelin vain käskyjä!"
Siihenhän nytkin vedotaan mutkan kautta väittäen the Kansainvälisten Sopimusten™ pakottavan, vaikka niitä ei ole olemassakaan.
Sen sijaan olemassaolevat pyyhkäistään sivuun.

Ja täydestä menee Suomen poliittisesti lahjattomalle kansalle.
Mutta vaihtoehtoa ei ole.
Vielä.
Ehkä joskus?

Anonyymi kirjoitti...

Kovaa hypetystä siitä keinoälystä. NO onhan se, tekoälyä mikä tekoälyä ja älyttömyyttä. Esim. Teillä ja turuilla blogissa kirjoittaja kyselee keinoälyltä erilaisia reittivaihtoehtoja eri matkoille Suomessa. Vastaukset sellaisia, että ei edes googlemaps tarjao moisia reittejä. Samaa sannovat monet muutkin, että keinosiementäjäkin tekee parempaa työtä kuin keinoäly.
Iltalehden toimittelijakin kirjoitutti keinoälyllä pääkirjoituksen, eipä juurikaan poikennut siitä mitä sen läpyskän toimittelijat itsekin suoltavat.
Sitä pohdittiin, että miten esim. opettaja erottaa onko tekstin/vastauksen kirjoittanut opiskelija vai keinoäly. No, se on helppoa kuin heinäntek entivanhaan. Oppilas/opiskelija kirjoittaa sen tekstin/vastauksen sillä vanhalla tavalla, eli esillä kokeessa/tentissä esillä vain paperi, kynä ja kumi. Silloin se vastaus tulee sieltä vastaajan omasta älystä jos sillä on siellä keinoa vastata.
Huru-ukko

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Maksaminen jää joo. Ja ainakin jotkut tarvitsevat tuon alaluokan etteivät itse ole yhteiskunnan pohjimmaisia. Työttömiä halveksuvia ja työttömyyttä pelkääviä oli myös ennen monikultturia. Muistan ajan koska käyn itsekin kuudettakymmenettä. Halveksuntaa aiheutti ja aiheuttaa tietysti myös rikollisuus, osittain oikeutetusti. Nykyään myös oman reviirin valloitus ja merkkaus, jota jo Suomessakin on.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän asian vierestä, mutta mitähän Kalevi Keihänen olisi tuumannut Ylen ohjelmasta "Suomi on eurooppalainen", jossa kerrottiin kuinka mukamas vasta EU:hun liittymisen jälkeen Suomesta pystyi matkustamaan ulkomaille ja kaupoissa oli myytävänä appelsiineja. Ohjelma oli niin ylilyöty ylistys EU:lle ilman mitään varjopuolia, että kun sitä flunssaisena sohvalla löhöten katsoi, alkoi suorastaan etoa. Mieleen jä vain yksi ajatus eli miksi näin valheellinen ohjelma oli tehty? Vaalit keväällä vai joku muu? Viisaampi kertokoon.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Huru-ukolle, Kaarlo Markkaselle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Toivottavasti joskus.

Huru-ukko: Sinänsä se keinoäly kehittyy koko ajan ja tulee viemään pois työpaikkoja.

Kaarlo: Aikanaan sinänsä työttömyyteen suhtauduttiin vakavasti. Kekkonenkin pykäsi pystyyn hätätilahallituksen kun maassa oli 60.000 työtöntä. Nyt työttömät ovat vain tilastoluku. Ja niitä reviirikusijoita tulee vain lisää.

Rouva Ano: Vai semmosia sanottiin. Kas kun ei sitä että Suomessa oli vielä 1980-luvulla elintarvikekortit. Taidan jättää katsomatta.

Anonyymi kirjoitti...

Tekoäly kyllä kehittyy, mutta sen kehityksen suunta voi olla melkoisen kammottava näin tavan tallaajan vinkkelistä. Eli kuka sen määrittelee miten ja mihin suuntaan sitä kehitetään. Telkassa oli tuossa taannoin joku saraj siitä, että joo me kehitettiin semmoinen tekoälyjuttu ja nyt se piru karkasi omille teilleen ja haluaa tappaa kaikki ihmiset. En sitä katsonut, ja en muista miltä kanavalta se tuli, mainoksia siitä näin NatGeo:n ohjelmia katsoessani, oliko ollut vuosi sitten tai jotain niille main.
Ja se tekoälyhän on vain ihmisten itsensä tekemää älyä siihen asti kunnes se ottaa vallan itselleen. Jossakin rajapinnassa se sanoo, että hei kuule mie tiiän paremmin kuin sinä typerä ihminen. Ja sitten on pelut pieniä ihmisten massissa. Valiettavasti.
Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Tuota "talo, auto ja kesämökki" ajattelua ovat aika monet varsinkin Kemiläiset muistelleet kaiholla.
Heiltähän meni tehdas Ruotsiin ja somalii kävi vaalien alla lässyttämässä , kultainen lusikka suussa duunareille jotain paskaa.
Kemi on nykyisin PS:n kaupunki, ei punikkien.
Ei kukaan duunari enää mihinkään jakkupukuvasemmistoon usko.
Niitä äänestää raakkuva akkojen ylipalkattu virkakunta ja yhteiskunnan pohjasakka.

Tänään viimeinen ns duunipäivä.
Ase, kulkuluvat, toimikortit, henkilökortti , tietokoneet ja muistitikut luovutettu.
Virka päättyy minuutin yli puolen yön 2023.
Muut kamat luovutin jo pari viikkoa sitten. Mitään ei puuttunut mikä on jo aika ihme näin pitkän ajan jälkeen.
35v ja ei edes t-paitaa ollut hukassa tai sukkaa. Oli muuten yksi pari liikaa saapassukkia.
Pidin itselläni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Kaiken kaikkiaan tuo tekoäly on hyvin pelottava asia.

Joppos123: Duunarin ei nykyisin kannata äänestää vasemmistopuolueita. Ja oikein hyviä eläkepäiviä sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ei-natseja-nantaliin -ollut ollenkan paras näistä vänkymisvideoista. Taisi olla semmonen turkulaisvideo, jossa mänkyi kokonainen kuoro hippejä. Semoisella vanhojen ämmäin äänellä ja nuotilla.

Taannoin oli mansessa kuninkaankadulla pulien kiusana semmoinen äänessä. Vinkui "je-e-e-e-e-eeesus ..." särkyvällä änellä, runsaalla vibraatolla. Joku määhym / slaalom / tms. -seurakunta asialla. Kadun varrella oli parin asiakkaan kontorit ja vähänkö ärsytti se vänkynä. Tämä oli XP-aikaa ja se käytis meni päivityksistä rikki, piti palauttaa toimiva .dll ja se attanan XP koitti kaikin tavoin estää korjausta. Homma kesti ja oli hieman kokeile-ja-yritä-arvata-uudelleen -tyyppistä. Kadulta kuluva meteli ei kovasti viihdyttänyt kiireistä ja hieman ärtynyttä mikrotukihemmoa.

Joka päivitys rikkoi jotain, milloin oli .dll vääränlainen, milloi rekisteriin meni väärä määritys, milloin oikeus johonkin tiedostoon raukesi ...

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Joppos 123.
Tervetuloa tänne "joutomiesten" porukoihin. Paitsi en usko että sinusta tulee aivan joutomies. Mutta siitä huolimatta mukavia eläkeukon päiviä sinulle. Ja kireitä siimoja Simojoelle:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Noissa natsivinkumisissa herättää myötähäpeää se, että ne vastustavat jotain, jota ei edes ole. Tietysti kyseiset vinkujat ovat hyviä tulkitsemaan ihmisiä natseiksi.

Huru-ukko: Mainiot terveisesi välitetty.

QroquiusKad kirjoitti...

Eläkkeellejääminen voi yllättää.
Isävainaa koki työnsä lukion opettajana raskaaksi ja epäkiitolliseksi, siitä huolimatta että entiset oppilaat kävivät kiittämässä häntä mm. hyvästä kurinpidosta.
Hän itse odotti lähestyviä eläkepäiviä ilolla, suunnitellen mitä kaikkea sitten tekisikään kun on silkkaa aikaa.

Kun eläke sitten vapautti orjan ikeestään, ei suunnitelmista tullutkaan mitään.
Vaikka työ oli tuntunut suolakaivokselta, se oli silti ollut hänelle niin suuri osa elämää, että sen loputtua hänkin vain, niin, lopahti.
Oikein mikään ei enää kiinnostanut, alkomaholi alkoi maistua turhan hyvin.
Sitten terveys romahti ja pian sen jälkeen yllättävä sydänpysähdys kaatoi suorilta jaloilta inhimillisesti katsoen liian varhaisessa iässä.

Velipoika puolestaan on tiivistänyt ajatuksensa meistä useimmille tutumpaan muotoon, että jos hän voittaisi Eurojaskasta puolisataa megaeuroa, työelämä saisi jäädä välittömästi eikä tulisi YHTÄÄN ikävä.

Yllätyksiä voi tulla.
Uskoisinpa veli Jopposin suhtautuvan oloneuvoksen päiviinsä enemmän velipoikani kuin isävainaani tavoin.
Kireitä siimoja!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Niin, tuohon ei kai voi todeta muuta kuin että ihmiset ovat erilaisia. Itse olen kyllä velipoikasi linjoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Kävi aikamatkalaisille köpelösti, enkä ihmettele, nykypäivän hulluus on niin pitkällä.

Tartun Rouva Anon kommenttiin, koska itse tulin samoihin ajatuksiin Suomi on eurooppalainen -ohjelmaa katsoessani. Onkohan tekijätiimi niin nuorta, ettei 80-luvusta ole mitään kokemusta. Itseasiassa silloin matkustaminenhan oli paljon helpompaa, kun ei tarvinnut kuin vilauttaa hyvämaineisen Suomen passin kantta, eikä tarvinnut kärvistellä tokuttoman pitkissä turvatarkastusjonoissa.

Ikätoveritar



Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ikätoveritar. Hyvä huomio. Voihan olla että nuorempi polvi suhtautuu 1980-lukuun pelkkien mielikuvien perusteella. Minullakin muuten ainoa kerta kun olen kauemmas ulkomaille matkustanut oli 1980-luvulla ja Suomen passilla pääsi vaivatta.

Anonyymi kirjoitti...

No ei kyllä päässyt Suomen passilla vaivatta. Menneinä aikoina olin taas kerran erään porukan "hovikuskina" menossa itäisille maille. Porukka ja bussi oli hyväksytty vaan mun piti vielä mennä erikseen syyniin. No, minähän menin ja siitä alkoikin ONGELMA. "Tatjaana" laisn takaa selitti ja huusi ja vaikka mitä. En minä sitä sen venättä ymmärtänyt sen enempää kuin hän sitä mun suomeakaan, vaikka sikäläiset sanovat, että niillä rajapaikoila ne kyllä osaavat.
Meinasi matka tyssätä siihen vaan onneksi matkanjohtaja kuuli sen metakan ja rajavahdin estelyistä huolimatta tuli hätiin.
Ja syy moiseen metekkaan oli siellä heidän omissa systemeissään ja niiden kyrillisten merkkien tulkinnassa.
Eipä siinä mitään, rajan yli pääsin minäkin ajamaan suunnitellun reitin ja matkan päätteeksi vietimme itsenäisyyspäivää Viipurin pyöreässä tornissa. Hyvää uutta vuotta kaikille.
Eläkää ihmisiksi ja ennen kaikkea, muistakaa äänestää OIKEIN!!!
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Voisi olla mielenkiintoista roudata tämmöselle reissulle ikätovereitani, 70-luvun alusta, yleisdemokraatteja mieluusti. Vaikka tutustumaan koulujen viihtyisiin ja tilaviin tupakkahuoneisiin. Samalla reissulla sopii tutustua kouluneuvostojen toimintaan nykymaailmassa. Toki demokratia jyllää ...

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Sisukkaita sissejä olette te jotka pystyitte katsomaan tätä ylen Suomi on eurooppalainen-sarjaa ylenantamatta. Tai ääneen nauramatta. Suomi ei ole aasialainen tai afrikkalainen koska Suomi sijaitsee Euroopassa. Näppärät ylen journalistit (copy, paste and translate)) varmaankin tarkoittivat sitä, että vihdoinkin suomalaiset juntit ovat muuttuneet henkisesti eurooppalaisiksi kun mentiin oikein EUhun. Taakkamme Ruotsin itäisenä maakuntana ja Venäjän läntisenä poistuivat hartioiltamme. Tosin pakkoruotsin taakkaa ei poista mikään koska on tieteellisesti (tutkimuksen puolueettomana rahoittajana Svenska joku fonden) todistettu että yhtäkään maailmankieltä ei voi oppia ilman ruotsia. Ja läntisen läänimme ikuinen taakka poistuu kun neukuille sattuu sopimaan. Kun Putin antoi kissan tuon noita-akan luudan päälle, kohtalomme oli sinetöity 12 vuodeksi eteenpäin. Mutta eurooppalaisiahan toki olemme. Ketäs nyt nöyrästi tästä kiittelisimme?

Jaa että tämä rahvaskansa matkusteli vain Keihäs-dokaamassa vielä 1980-luvulla? Näinhän se on jos 1990-luvulla syntynyt journalisti sen niin kokee. Jos nyt jollekin on jäänyt epäselväksi, niin nykyään jengin kingi on media ja sen myötä toimittajat jotka ovat pelkkiä työnantajansa agenda-automaatteja ja klikkihuoria. Media johdattaa äänestäjät oikeaan suuntaan niin parlamentti- kuin pressanvaaleissakin. Sanna ja Pekka, siinä ne parhaat.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Ikätoveritar on täsmälleen oikeassa. Itsekin reissasin ennen 90-lukua useita kertoja Euroopassa joustavasti vilauttamalla tuttua sinikantista Suomen passia, kunnes kaikki muuttui. Asialla olivat ensin taas arabit kun Lockerbien yläpuolella Skotlannissa räjäyttivät lentokoneen ja 270 ihmistä kuoli ja sitten EU:n myötä saimme tympeät punakantiset passit ja monen tunnin pakolliset odotukset lentokentillä. Kun Suomi ei k.o. ohjelman mukaan enää ole sisäänpäin käpertynyt Impivaara, vaan muuttunut kansainväliseksi länsimaaksi, niin tavallista tallaajaa kyllä vähän ihmetyttää. Missä se kansainvälisyys näkyy ja tuntuu? Kauppojen hyllyillä notkuva tavaranpaljous, lähes joka kadunkulmassa nököttävä hampurilaispaikka tai kebab-kioski sekä ostareilla joutilaina lonnivat maahanmuuttajat kehitysmaista tuskin ovat sitä.

Hyvää alkanutta uutta vuotta vaan kaikille! Koetetaan kestää, vaikka tulisi lunta tupaan ja jäitä porstuaan! Siihen on onneksi isona apuna tämä blogi ja sen mainio isäntä.

Rouva Ano

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Se verran tuli matkusteltua silloin "impivaaran aikaan" että see on mielessä jonkin sortin onnenaikoina. Todellakin vaikka ne rajat oli olemassa Euroopassakin, ei siellä silloinkaan mitään rajamuodollisuuksia ollut. Sveitsiin ajettaessa joutui näyttämään passin, mutta muuten se pysähdys oli ennenminkin moottoritiemaksun maksamista kuin rajakontrollia varten. Rajan ylittämisessä oli sen verran hidastettava että näkivät oliko tuulilasissa paikallinen maksutarra vai ei. Eipä tuo eroa nykyisistä maksuista, tekniikka on vain hieman kehittynyt.

Lentämällä matkustaminen oli silloin paljon helpompaa ja mukavampaa. Ei ollut jonotuksia turvatarkastuksiin, joissa nykyään tarkastuksen tekevä porukka näyttää olevan sitä samaa sakkia jonka vuoksi ne helvetin tarkastukset on olemassa. Tämä logiikka ei oikein aukene minulle, ählämi tarkastaa minut, valkoisen, jotta kukaan ählämi ei räjäytä konetta... heh heh....

Muistan hyvin ensimmäisen kosketuksen tähän lentämisen ikäväksi ja hankalaksi tulemiseen olleen paluumatkalla Alpeilta laskettelemasta, kun jouduimme kukin tunnistamaan omat laukkumme ja suksipussimme koneen vierellä ennen niiden lastaamista ruumaan. Sen jälkeen sitä herkkua on sitten riittänytkin. Lentomatkustaminen oli sitä ennen yhtä helppoa kuin juna- tai laivamatkustus nykyään, menit portille, näytit lipun ja henkkarit ja menit koneeseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Pyssymiehelle, tira+:lle, Rouva Anolle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: No joo, ne itäiset maat olivat tietysti oma lukunsa.

Pyssymies: Voi olla, että miehet ihmettelisivät.

tira+: Hyviä huomioita taas kertaalleen. Ja ikävä totuus on että valtamediapuolue VMP vie kansalaisia kuin pässiä narussa.

Rouva Ano: Näinhän se ”kehitys” kehittyi. Minä sain pikkupoikana käydä lentokoneen ohjaamossa mutta nythän sellaisesta ei ole puhettakaan. Ja kiitos kannustuksesta sekä hyvistä kommenteistasi.

Thorvald: Samanlainen käsitys on minullakin vaikka se matkustelu on minulla aina ollut vähäistä.

Joppos123 kirjoitti...

Vähän on vielä tämä eläkeukon touhut hakusessaan mutta kovasti on tullut kutsuja peuranmetsästykseen ja keikka ensi kesänä käsivarteen. Jälkimmäinen on kuulemma hekolla.
Mikäs siinä.
Jätkillä on yli sata peuralupaa vielä käyttämättä ja nyt haluavat snaipperin mukaan. Kyllähän mä noihin osun, eri asia onko se mun juttu. En tiedä kun en ole kokeillut.
TRG:lla tuli aikoinaan osuttua 0,9 km:n päästä ilmapalloon. Tuuria.

Joppos123 kirjoitti...

Lyhkäsillä aseilla olen ollut aina sysipaska. Ne muutamat osumat mitä on tullut ovat järjetöntä munkkia. Mä en vaan osaa.
Pitkät pyssyt on aina ollut meikän juttu. Siinä olen ihan kehumatta aika hyvä.
Vaimo sanoi aikoinaan nauraen, että lehmänhermot mutta kun ei ole.
Mä pystyn ihan milloin tahansa , ihan millä rynkyllä hyvänsä muutaman kohdistuksen jälkeen ampumaan 95 tai yli.
Edelliset esimiehet eivät uskoneet. Vedin ekavedolla 96 ja toisella 97.
Sain kaksi viskipulloa.

Joppos123 kirjoitti...

Matkahan oli 150 m ja aseena diopteritähtäimellä varustettu 7,62mmx39 rynkky.10:n rinki on 10 cm.
Aika helppo. Tuon tuloksen vetää alta 2 minuuttia.
Jos tulee kiirus niin minuuttiin.
2 minuuttia tarkoittaa jo kusitaukoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Valiot ammuin aikanaan minäkin. Minusta henk koht rynkky oli niin miellyttävä ja helppo ase että sillä oli vaikeaa ampua huonosti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja kiitos Joppos123:lle yksityisviestistä. Nostan hattua työllesi.

Joppos123 kirjoitti...

Ensi viikolla hakemaan aseita. Ensin Mikkeliin hakemaan .308 ja siitä Kouvolaan noutamaan haulikko.
On muuten tehty aika hankalaksi aseiden näyttö Uudellamaalla joten käyn näyttämässä shoppilun tuloksia Kouvolassa. Ei tarvitse ajanvarausta.
Ampumanäyttö olisi 21.1 hyvinkäällä.
Kaverin kanssa naureskeltiin notta jos ammutaan istumatuelta, hiekkasäkkien päältä ostamallani optiikalla niin on pakko ampua pikkuisen viereen ettei ne tulkitse samaan reikään menneitä kuteja hudiksi.
Ampumamatka on kuitenkin vain 100 metriä.
Sillä matkalla eivät vaikuta tuulet tai lämpötilanmuutokset kuin millejä. Toki riippuu millä patilla kojauttaa.
Tehdastasvalmisteisilla, mitä entinen firmani käyttää niin vaikutus on nolla.
Toki, metsästykseen pitää löytää se oikea patruuna.
Ei metsoa kannata ampua hirvipatruunalla.
Tämä on se juttu minkä opettelen.
"Vanhaa riistaa" pystyi kojauttamaan ihan millä vaan mutta ei niistä padantäytettä tarkoitettukaan.
Ihan uusi maailma. Ammu mutta ei ainakaan ole pahitteeksi jos siitä kohteesta jää muutakin kuin nahkat.
Lintumetsästys kiinnostaa kovasti ja kuten aikaisemmin sanoin niin peura.
Joku saattaa nillittää,että ei ole ampumaan peuraa niin väärin kyllä on.
Yksi pakastin tyhjänä joten sinne vaan.
Riistan käsittelyn haluan oppia ja kuinka se säilötään.

Huru-ukolle erityisterveiset.
En kalasta Simojoella vaan väylällä ( Torniojoki).
Simo on aikalailla perkaamaton ja sinne ei hirveesti enää lohi nouse.
Hyvä harrijoki kyllä ja isoja.

Joppos123 kirjoitti...

Putte näkee pahaa unta Pietarista. Jos Ukraina saa ihan vielä snadisti kehiteltyä omia droonejaan niin jopa ryssä huomaa olevansa sodassa.
Nythän se pikkupaska syöttää linjaan burjaatteja, thetseenejeä, kriminaaleja ja vammaisia.
Kun se sota tulee joko Pietariin tai Moskovaan niin alkaa soida.
Mikä erikoisoperaatio joka on jo maksanut yli 100000 ryssää tapettuina tai haavoittenenuina.

Vituttaa länsimainen asenne ritallisuudesta.
Ryssä iskee koko ajan kansanmurhankaltaisesti koko Ukrainan yhetiakuntaa vastaan ja me lässytämme oikeudesta lyödä takaisin.
Sanon nyt vaan monennenko kerran niin ryssä ei meille tuolla tavalla uskaltaisi iskeä.
Me voidaan tuhota Pietari ihan milloin vain.
Ja tarvittaessa ne kortit katsottaisiin.
Viimeistään meidän ostamamme 2400 laukausta MLRS uuteen järjestelmään takaa sen, ettei putte ala edes yrittämään.
Ryssä ei usko muuta kuin voimaa ja nyt sillä kyrpänaamalla alkaa puntti tutista kun tulee iskuja sisämaahan.
Ukrainan erikoisjoukot ja jenkkien kouluttaminina ei ryssä niitä löydä.
Ne ovat menneet rajan yli jo 2014.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123.

Viesti1: Kiitos tilannekatsauksesta ja antoisia metsästysreissuja sitten syksyllä.

Viesti2: En lähde ennustamaan kun en ole asiantuntija. Toivon tietysti että sota loppuu ja Venäjä häipyy Ukrainasta huuthelvettiin. Mutta se länsimainen asenne on kyllä outo. Hyökkääjävaltio Venäjä saa pommittaa Ukrainaa mielensä mukaan mutta Ukrainan pitäisi pommittaa takaisin vain omia alueitaan.

Joppos123 kirjoitti...

Ennustukseni on , että Ukraina iskee Pietariin. Se satuttaa psykoputtea kaikkein pahimmin.
Me taas ostettiin 2400 laukausta MLRS:n raketteja. Ei putte uskaltaisi samalla tavalla vaikkapa Imatraa pommitella.
Me voidaan halutessamme tehdä puten lempikaupungista helvetti.
En tiedä mitä nykyinen dokrtiini on mutta silloin kun olin kuvioissa niin ei me kädet taskussa möllötelty.
Ensimmäinen ohjus Helsinkiin niin me oltaisiin lanattu Pietari.
Ryssän pitää tuntea sota. Ei se paskakansa muuten opi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. En epäile yhtään etteikö Suomi pystyisi pitämään puoliaan mutta toivotaan että sitä sotaa ei tule. Se kun ei olisi herkkua kenellekään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja muuten, niistä metsästyshommista vielä. Jos mahdollista niin kokeile sekä pyy-, että kyyhkysjahtia. Niitten liha kun on riistalihojen ykköstä.