keskiviikko 4. tammikuuta 2023

29. EPISTOLA

Nyt kun vuosi on saatu vaihdettua niin laitan vielä yhden epistolan eli hallituksen ja hallituspuolueiden edustajien tekoja, ehdotuksia ja loihelausumia kuluneelta vuodelta 2022. Lisäksi EU:ta sillä hallituksemme – ja sitä edelliset hallitukset – eivät taatusti sano Brysselin käskyille ei. Tiedän, että tämä menee jo hieman puuduttavaksi mutta kyllä näitä kannattaa kerrata. On aina hyvä muistuttaa että olemme vapaassa  pudotuksessa jonka on määrännyt sukkahousuinen reaalimaailmasta irtaantunut hirviö. Aloitetaas taas.

TAMMIKUU 2022:

EU:n ilmastodirektiivi tekee taksikuskeista työttömiä:

Polttomoottorilla ajavalle kuskille ei välitetä asiakkaita koska ”taksialaa koskevat uudet EU-velvoitteet määräävät, että esimerkiksi julkisiin kyytien kilpailutuksiin osallistuvalla yhtiöllä pitää jatkossa olla jopa puolet tarjotusta ajokalustosta vähäpäästöistä”.

Ja pakollisista sähköautoista totesi eräs kuski:

- Sitten kun akut oikeasti kestää niin, että voin ajaa tästä Inariin ja latausajat ovat kohtuullisia, niin voin miettiä asiaa.

Muistutetaan vielä, että Suomi on jo hiilineutraali maa joten tämäkin ammattilaisten kiusaaminen on vain epäjumalalle uhraamista. Uhrilahjana tavallisten suomalaisten talous, toimeentulo ja tulevaisuus.

Ilmastohysteria jatkuu:

Bensan hinta hyppäsi ilmastoverotussyistä jo yli kahteen euroon ja diesel seurasi perässä. Hallituksen peruste:

- Meidän tavoitteemme ei ole nostaa liikkumisen hintaa vaan tehdä siitä entistä päästöttömämpää, ja tässä esimerkiksi käyttövoimaratkaisut ovat yksi osa-alue, josta voidaan vähentää.

Eli nostimme taas kerran liikkumisen hintaa mutta väitimme, että emme oikeastaan nostaneet. Ja huomautetaan että Ukrainan sota ei muuten tuossa vaiheessa ollut alkanut.

Oikeuslaitoksen tulkintaa:

Oikeuslaitoshan toimii niin kuin poliittinen valtakoneisto käskee ja tämä tuomio on siitä hyvä esimerkki:

Kaksi nuorta miestä on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa vankeusrangaistuksiin Kurkimäen ampumavälikohtaukseen liittyen. Miehet saivat tuomiot tapon yrityksestä.

Syyttäjä haki Hamzah Mohamed Alille, 24, ja Zakarija Mohammed Ahmedille, 26, alun perin tuomiota murhan yrityksistä.

Ja se tulkinta:

Vastaajat olivat etsineet uhria aseistautuneina ennen tekoa. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että asiassa jäi näyttämättä toteen, että he olisivat toimineet vakaasti harkiten.

Kysymys: Mikä enää on se vakaa harkinta? Ilmoitus Helsingin Sanomissa viikkoa ennen tekoa?

Jatketaan saman tien oikeuslaitoksen tulkinnoista. Siellä Kaivopuistossahan kolme etnisesti edistyksellistä jätkää tappoi suomalaisen miehen. Mutta mitä tuumi asiasta oikeus?

Poliisin tutkinnassa ei voitu osoittaa, kenen isku johti nuoren miehen kuolemaan. Siksi tapaus ei edennyt syyttäjälle kuolemantuottamuksena.

Ei syytettä taposta. Ei edes kuolemantuottamuksesta. Näitä tuontitavaratappajia syytetään vain pahoinpitelystä. Vaikka mies on tapettu, niin oikeus suhtautuu asiaan kuin nämä tappajat olisivat vain lyöneet läsärit naamalle. Sehän oli vaan viaton ja vähän lapasesta lähtenyt kepponen.

Hyvä viesti murhaa suunnitteleville. Tehkää se mahdollisimman suurella porukalla niin pääsette mahdollisimman vähällä.

Vihervasemmistohan on halunnut kaduillemme etnistä värinää jo 1990-luvulta saakka. No, nythän sitä on saatu.

HELMIKUU 2022:

Hallituksen haittamamukiima jatkuu:

Ja jatkuu ja jatkuu. Tällä kertaa hallitus keksi idean että ”kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut voisi jatkossa hakea opiskelijan oleskelulupaa edellytysten täyttyessä”.

Mitkä helvetin edellytykset? Jos tyyppi ei osaa edes suomen kieltä eikä sillä ole muutenkaan mitään asiaa olla Suomessa niin niiden edellytysten keksimiseen tarvitaan kyllä akateemisia ammattilaisia. Mutta milläs hallitus perusteli asiaa?

- Me ikäännymme, meillä väki vähenee. Suomi tarvitsee osaavaa työvoimaa. Tämä on hallituksen vastaus siihen, että tulee nuoria ihmisiä ja työllistyvät.

Jos Suomen tulevaisuus on noista jätkistä kiinni niin ehkä kannattaa mennä porukalla mettään ja ampua kuula kalloonsa.

Protovihreä Emma Karin loihelausumia osa N:

On vaikea ymmärtää puheenvuoroja, joissa toistuvasti todetaan, että pitäisi perääntyä ilmastotoimista ja hidastella sen suhteen, että irrottaudutaan tuonnin fossiilisista polttoaineista, Kari sanoo.

Hänestä lausunnot ilmastotoimien vesittämisestä ja fossiilienergiasta irrottautumisen jarruttamisesta ovat ”vastuuttomia”, ja toimet tulisivat suomalaisille pitkällä tähtäimellä todella kalliiksi.

Tosiasia on kyllä niin että Suomen elinkeinoelämän tuhoaminen – vaikka siihen ei olisi edes tarvetta – on vastuutonta ja tulee suomalaisille pitkällä tähtäimellä todella kalliiksi. Kaikkein kalliimmaksi tulevat Emma Karin kaltaiset ihmiset.

Emmahan on tunnettu myös hyvästä, joskin varsin valikoivasta näköaististaan.

Hallituksen haittamamupakkomielle etenee:

Sisäministeriössä suunniteltu: Suomeen vuosina 2015–16 tulleille oleskelulupa, vaikka turvapaikkaa ei olisi myönnetty

Sisäministeriön tuore selvitys ehdottaa, että Suomeen vuosina 2015–2016 tulleet turvapaikanhakijat, joille ei ole myönnetty turvapaikkaa, voisivat saada oleskeluluvan.

Nyt ei enää etsitä edes tekosyitä niin kuin työtä tai opiskelua. Jätkien vain täytyy saada jäädä Suomeen. Ja muistutetaanpas hieman mitä jätkiä tänne oli tulossa:

Ja:

Suomi matkalla reservaatiksi:

EU sitten suunnittelee seuraavaa eikä hallituksemme pane hanttiin:

Eli: EU-komission suunnitelman mukaan jopa kolmasosa Suomen pinta-alasta olisi saatettava luonnontilaiseksi. Luonnontilahan tarkoittaa sitä että alueella ei harjoiteta minkäänlaista maa- tai metsä- eikä muutakaan taloutta eikä myöskään asuta. Kolmasosa Suomesta on tommonen rapiat 112.000 neliökilometriä.

Ei tarvitse suurta ennustajaa kertomaan että mitä tuo saisi aikaan Suomen elinkeinoelämälle. Ja ihmisille, jotka asuvat tuolla alueella.

MAALISKUU 2022:

Hallitus tavoittelee sitä, että vuonna 2035 nielut ja päästöt ovat yhtä suuria.

– Hiilineutraalisuuden jälkeen tavoittelemme heti hiilinegatiivisuutta eli sitä, että nielumme ovat päästöjämme suuremmat.

Mutta kas kun Suomi on jo hiilinegatiivinen eli sen biokapasiteetti on suurempi kuin hiilijalanjälki. Minkä hallitus aivan hyvin tietää. Mutta koska kyseessä ei suinkaan ole mikään maailman pelastaminen vaan vihervasemmistolaisen egon ruokkiminen niin ilmastokuristusministeri Emma Kari käyttää myös toista termistöä:

Tänään annettu ilmastolaki takaa sen, että Suomesta tulee fossiilivapaa yhteiskunta.

Asia, josta hallitus ei ole kiinnostunut:

Itä-Suomessa jäänee kolmannes pelloista viljelemättä – lannoitteiden ja polttoaineen hinta on noussut liian kalliiksi.

Tapana on ollut, että lannoitteet ostetaan seuraavaa satovuotta varten kesän päätteeksi. Viime kesänä osa tiloista jätti hankinnat kuitenkin tekemättä hintojen ja tuotantokustannusten nopean nousun vuoksi.

Maatiloilla joudutaan miettimään nyt tarkoin, miten tulevan kesän viljelysuunnitelmat toteutetaan. Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton jäsenkyselyn mukaan kasvinviljelytiloista yli 40 prosenttia ilmoitti vähentävänsä viljelyalaa tulevana kesänä.

Ja tämä kysely tehtiin ennen Ukrainan sodan alkamista. Mikäs se olikaan se ihmisen pääelinkeino?

Ukrainan sota keppihevosena:

Eihän siinä mennyt kuin pyhätön viikko kun vihervasemmisto alkoi pitää Ukrainan sotaa keppihevosena omalle ilmastohysterialleen. Kukas muu kuin Emma Kari aloittaa:

Ja Li Andersson komppaa:

Eli kun Venäjä hyökkää Ukrainaan ja vaarantaa koko Euroopan turvallisuustilanteen niin oikea ratkaisu on romuttaa suomalainen elinkeinoelämä, maatalous ja huoltovarmuus. Voisi sanoa että nuo ämmät, tai no, pimut tanssivat törkeästi ruumiitten päällä pitääkseen yllä omaa utopiaansa.

Ja sitten kepuselluliittia ja tekopyhyyttä:

Se valtionvarainministeri Annika Saarikko antoi sitten suomalaisille viestin:

Tosin hallitus sitten laittoi ihan samaan syssyyn toisen viestin:Nyt täytyy muuten sanoa että yleensä en ihmisten ulkonäköön kiinnitä huomiota. Ei sillä ole sinänsä mitään merkitystä. Teot ja ajatukset ratkaisevat. Mutta kun elintason tinkimisestä kertoo nimenomaan erittäin hyvin syönyt Annika Saarikko niin se vaatimus elintasosta tinkimisestä menee sille elintasostaan tinkivälle muurahaiskansalaiselle jo koko lailla preussilaiseksi vittuiluksi.

HUHTIKUU 2022:

Hallitus opettelee totalitarismia:

Hallituksen uusi strategialuonnos nostaa esiin autoilun rajoittamisen ja ”liikkumisvapauden tarpeen tarkastelun”

Uuden ilmasto- ja energia­strategian luonnosversion mukaan liikkumisen vapauteen on turha vedota, jos ja kun autoliikenteen uudet seuranta­pohjaiset maksujärjestelmät otetaan aikanaan käyttöön.

Minkäslaisissa yhteiskunnissa sitä liikkumavapautta rajoitetaan?

TOUKOKUU 2022:

EU ja pakkoremontit:

Euroopan komissio kaavailee mittavia pakkoremontteja suomalaisten koteihin.

Ja uutinen tiivistettynä:

Jos Euroopan komission ehdotus direktiivin muutoksesta menee läpi, Suomessa pitää korjata nopeasti 35 prosenttia rakennuskannasta. Remontit voivat olla mittavia vanhemmissa asuintalossa.

EU:n jäsenmaiden täytyisi korjata huonoimpiin energialuokkiin kuuluvat rakennukset noin kymmenen vuoden kuluessa.

Asuinrakennuksista halutaan mahdollisimman vähäpäästöisiä ja energiaa vähän kuluttavia.

VTT on arvioinut ympäristöministeriölle, että Suomessa ehdotus tarkoittaisi lähes puolta miljoonaa asuinrakennusta.

Komission korjausvaatimus koskisi niitä omakotitaloja, rivitaloja ja kerrostaloja, jotka kuuluvat nykyisin energialuokkiin G, F ja E. Rakennusten korjauskulut voivat VTT:n mukaan nousta yhteensä 13,7 miljardiin euroon.

Hyvin suuri osa näistä pakkoremonteista koskee eläkeläisten omistamia taloja. Pahimmillaan remontit voivat olla kymppitonnien suuruisia ja mistäs eläkeläiset sellaiset rahat kehittävät? Ja miksi sinänsä täysin toimivaa pitää korjata?

Hallitus ja haittamamukiima:

Ja nythän hallituksemme keksi seuraavaa. Eli kansalaisuus pitää myöntää etnisesti edistykselliselle vaikka jätkä olisi tullut Suomeen väärillä papereilla. Perusteena:

Kokonaisharkinnassa on myös otettava huomioon esimerkiksi se, että kansainvälistä suojelua saaneen henkilön pakomatka on saattanut olla mahdollinen vain väärennetyillä asiakirjoilla. Henkilöllisyyttä ei siten voitaisi pitää epäselvänä pelkästään sillä perusteella, että Suomesta turvapaikkaa hakeneella henkilöllä on maahan tullessaan ollut hallussaan väärennetty matkustusasiakirja.

Moneskohan sisäänheittotuote tämä oli?

Onks puu muovia, hä?

EU suuressa viisaudessaan pisti sitten kasvitieteenkin ihan uusiksi:

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi 16.-17.5. näkemyksensä Uusiutuvan energian direktiivin uudistamiseksi. Ympäristövaliokunnan näkemyksen mukaan metsäenergiaa ei jatkossa katsottaisi uusiutuvaksi energian lähteeksi. Suomen osalta tämä tarkoittaisi noin 20TWh poistumista uusiutuvasta fossiiliseksi, kun metsähaketta ei enää katsottaisi uusiutuvaksi. Määrä olisi suurempi kuin yli kahden Loviisan ydinvoimalaitoksen vuotuinen energiantuotantomäärä.

Ja olikos se niin, että maakaasu oli edelleenkin uusiutuva energialähde? Jos maassamme olisi hallitus niin se toteaisi että emme me mielettömyyteen sentään lähde mukaan. Mutta…

Muovilautta ja muovijätkät.

KESÄKUU 2022:

EU on sitten pykäämässä kasaan ”sosiaalisen ilmastorahaston”. Käytännössä ilmastoasiansa hyvin hoitaneet maat kustantavat sillä huonommin asioita hoitaneiden sosiaaliturvaa. Suomen osuus olisi 330 miljoonaa euroa vuosina 2025 – 2027. Ja tottahan se maksetaan.

HEINÄKUU 2022:

Vaan ketkäs ne mahtavat elättää ne yliopistoissa notkuvat vihreät nuoret? No joo, setämiehethän ne. Mutta vihreät nuoret eivät ole tyytyväisiä tilanteeseen ja pitävät setämiesten äänioikeutta vähän kyseenalaisena:

Kukaanhan ei kiellä vihreitä nuoria hakemasta opiskelemaan aloille joilla tehdään jotain varsinaista työtä. Mutta sehän ei käy. Ihmisoikeudet, katsokaas. Ehkä vihreiden sloganin voisi suomentaa muotoon ”etuoikeutemme tarvitsevat puolustajia joka päivä”. Montako vihreää nettoveronmaksajaa ja varsinaisen työn tekijöitä maassamme on?

Ongelmaa ei ratkaista ongelma ratkaisemalla vaan ongelma kieltämällä:

Sisäministeriksi siirretty vihreiden Krista Mikkonen pamautti ehkä vuoden parhaimman:

On täysin selvää, että jengiytymiseen liittyviä ongelmia ei voida pysäyttää tai ratkoa maahanmuuttoa vähentämällä. Maahanmuuton ongelmiin ei vastata kiristämällä maahanmuuttoa koskevia sääntöjä. Suomi tarvitsee maahanmuuttoa.

ELOKUU 2022:

Lisää monikulttuurikiimaa:

Estrogeenihallituksemme kehitti sitten idean humanitaarisesta viisumista eli sillä jonkun Paskastanian tyyppi voi hakea pääsyä Suomeen turvapaikan hakemista varten.

Toistan: turvapaikan hakemista varten.

Kyllähän tästäkin pannaan varmasti vielä paremmaksi mutta mielikuvitusta se vaatii. Ja poliittista tahtoa. Mutta sitähän estrogeenihallituksellamme löytyy.

Ja vielä lisää monikultturikiimaa:

Ote valtioneuvoston kanslian kehittämästä suunnitelmasta terveydenhuollon palveluvalikoiman priorisoinnista:

”Haavoittuvaisessa asemassa olevat (esimerkiksi lapset, maahanmuuttajat) asetetaan jonossa lääketieteellisesti samassa asemassa olevan ohi”

Tiedättepä mihin suomalaisten verorahat menevät.

Mitäs se Kari ennustikaan?

Kevennystä:

Pannaanpas välillä bileet pystyyn:

SYYSKUU 2022:

Ohisalo pisti sitten Putin-propagandan täysille:

Ja:

Todennäköisesti vihreiden puoluetoimistossa korkattiin shamppanjapullot kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Putiniin vedoten kyseinen lössi voi jatkaa sekä Suomen talouselämän että yhteiskunnan tuhoamista ja valtamediapuolue VMP tukee kyseistä projektia täysillä. Se, joka vastustaa Vihreää Siirtymää on putinisti. Äärimmäinen lahja vihreille.

Maalittamislaki etenee:

Ja mitenkäs se etenee ja ketäs se koskee? Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vastaa:

Maalittaminen koskettaa laajasti erilaisia henkilöryhmiä, kuten viranomaisia, politiikassa tai muussa yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa mukana olevia, toimittajia sekä tieteen ja taiteen harjoittajia, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson toteaa tiedotteessa.

Eli asia koskee jo valmiiksi etuoikeutettuja ihmisryhmiä. Ja keinotkin kyseisten ihmisryhmien suojelemiseksi olisivat kovat, eli:

Televalvontaa koskevia säännöksiä ehdotetaan muutettaviksi niin, että sitä voitaisiin käyttää salaisena pakkokeinona ja tiedonhankintakeinona maalittamisen selvittämisessä ja estämisessä.

Ja mihinkäs sitä televalvontaa on tähän mennessä saanut käyttää? Vastaus:

Kun on syytä epäillä jotakuta

- rikoksesta, josta säädetty ankarin rangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta;

- teleosoitetta tai telepäätelaitetta käyttäen tehdystä rikoksesta, josta säädetty ankarin rangaistus on vähintään kaksi vuotta vankeutta;

- teleosoitetta tai telepäätelaitetta käyttäen tehdystä, automaattiseen tietojenkäsittelyjärjestelmään kohdistuneesta luvattomasta käytöstä;

- seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä, lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin tai parituksesta;

- huumausainerikoksesta;

- terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta, kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten, terroristiryhmän rahoittamisesta tai matkustamisesta terrorismirikoksen tekemistä varten;

- törkeästä tulliselvitysrikoksesta;

- törkeästä laittoman saaliin kätkemisestä;

- panttivangin ottamisen valmistelusta; taikka

- törkeän ryöstön valmistelusta.

Väärinajattelu pääsee rankkaan seuraan. Esmes jonkun etuoikeutetun toimittajan henkinen pipi verrataan terrori-iskun valmisteluun.

LOKAKUU 2022:

Ilmastohysteria ja kärsäntyöntäminen ihmisten ruokapöytiin:

Ja mitäpäs se hallitus suunnitteli ihmisten ruokapöytiin ilmastokiimansa nimissä? No tota:

- Lihan kokonaiskulutuksen vähentäminen kolmanneksella nykytasosta. Punaisen lihan sijasta siipikarjalihan ja kalan suosiminen

- Nykyisten ravitsemussuositusten mukaisesti lihavalmisteiden ja punaisen lihan osuuden rajaaminen enintään 500 grammaan viikossa

- Kasvisten (vihannekset, juurekset, marjat ja hedelmät) kulutuksen lisääminen vähintään 500 grammaan vuorokaudessa

- Suositellaan kasviproteiinia (kuten palkokasveja) monipuolisesti päivittäiseen käyttöön

- Juuston kulutuksen vähentäminen

- Kalan kulutuksen lisääminen 2,5 annokseen viikossa siten, että kulutuksen kasvu perustuu pääosin kotimaiseen kalaan

Tähän mennessä ihminen on kuitenkin saanut syödä mitä huvittaa. Muistutetaanpas muuten siitä kun inttiin tuli pakollisia kasvisruokailuja:

Allekirjoittanut syö sekaruokaa jossa on aina mukana lihaa. Allekirjoittanut ei pakota ketään kasvisruokailijaa syömään lihaa millään verukkeella.

Ohisalo, isänmaa ja uusi termi:

Näyttää siltä että ilmastonmuutos terminä on hissukseen polttamassa itsensä loppuun. Niinpä täytyy keksiä jälleen uusia termejä viherhysterian ylläpitämiseksi. Ja kukas niitä parhaiten taitaa kuin Maria Ohisalo:

- Olen syvästi pettynyt siihen, että kokoomus lähtee politikoimaan tässä ajassa tällaisella asialla. Kokoomuksella ei ole mielessään isänmaan etu eikä suomalaisen luonnon etu.

Ohisalo käy päivityksessään läpi perusteita luontokadon pysäyttämisen välttämättömyydelle. Nykyiset toimet eivät hänen mukaansa vielä riitä luontokadon pysäyttämiseen, ja tulevalle hallituskaudelle jää vielä paljon työtä tehtäväksi.

Niin. Se luontokato. Ja ei ole isänmaan etu pitää yllä suomalaista elinkeinoelämää. Isänmaan etu on tuhota se. Kysykää vaikka Ohisalolta. Ja kuinka moni luontokadosta puhuva vihreä on käynyt siellä luonnossa?

MARRASKUU 2022:

Ja jälleen ilmastokiimaa:

Autoala ilmoitti hallituksen suunnittelemista polttoaineitten lisämaksuista eli vuoden 2024 alussa polttoaineitten hintaan räpsähtäisi komeat 55 senttiä lisää. Tämäkään maksu ei johdu mistään pakollisesta vaan hallituksen kehittämästä polttoaineiden jakeluvelvoitteesta. Herää vaan kysymys että missä se on se kipukynnys ja kaikkeen sopeutuvaisella suomalaisella sitä ei ole vielä edes näkyvissä. Vaikka hallitus on tuhoamassa utopiansa nimissä suomalaisen elinkeinoelämän.

JOULUKUU 2022:

Ja jälleen lisää sisäänheittotuotetta:

Eduskunta sitten meni ja hyväksyi paperittomien terveyspalvelut. Täältä hotellin respasta muistutetaan että ei ole olemassa mitään paperittomia vaan ainoastaan maassa laittomasti notkuvia ulkomaalaisia. Jotka voivat – suomalaisten lakimiesten avustuksella – tehdä valituksen joka ainoasta hylsystä jonka he ovat saaneet ja näin varmistaa loputtoman notkumisoikeuden. Moneskos hylsy nyt on jo ennätyksenä käsittelyssä? Kolmastoista?

Määritelty hiilinielu:

Tämä asiahan ei ole hallituksesta vaan EU:sta lähtöisin eli kun laskentaperusteet ovat jollain ihmeellisellä tavalla uudelleen tulkittu niin Euroopan metsäisimmän maan Suomen metsät eivät enää olekaan hiilinieluja vaan päinvastoin. Ja EU:n logiikallahan siitä on suomalaisten maksettava. Korkein arvio on 7 miljardia. Luokan kiltein oppilas on aina kiusattuna.

Sanna Marin ja paskan puhuminen:

Valtamediapuolue VMP:n rakastama vahinkopääministeri Sanna Marin totesi että hallitus on suunnitellut sähkön hintakattoa jo syksystä. Vaan kuinkas oli?

Politiikassahan on se ihmeellinen kunniakoodi että eduskunnassa ei saa sanoa että kansanedustaja valehteli. Täällä hotellin respassa sitä koodia ei ole.

Eli epistolan lopuksi yleensä ja erikseen. Hallituksellamme on kaksi pakkomiellettä:

Ilmastokiima.

Monikulttuurisuuskiima.

Eikä niistä anneta tuumaakaan periksi.

Suomessa on maamme historian huonoin ja vaarallisin hallitus.

Ja valitettavasti nämä epistolat tulevat jatkumaan.


26 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Muistan, kun ensimmäiset tuomiot "sananvapausrikoksista" tulivat, pelkäsin, että totalitarismi on edessä ennemmin tai myöhemmin eli viranomainen ottaa käyttöön kaiken kattavan elektronisen valvonnan.

Et voi liikkua autolla minnekään ilman, että tieto liikkusmisestasi menee viranomaisrekistereihin. Ostoksesi tallennetaan, kun maksat keskuspankin digiaallisella valuutalla. Samalla ostoksesi määrä ja hiilijalanjälki tallentuvat viranomaisten rekistereihin. Seuraavalla kerralla viranomainen tarkistaa, että sinulla on vielä hiilikiintiötä jälkell, ennen kuin ostokset hyväksytään.

Sosiaalinen luottoluokitus heikkenee, jos postaat internetiin vihapuhetta tai maalitat viranomaisia, poliitikkoja, virkamiehiä tai "tieteen" harjoittajia.

En tiedä, kuinka pian tuo kehityskulku toteutuu. Joka tapauksessa olemme tiellä kohti yhä tiukempaa valvontayhteiskuntaa.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä on niin totta kuin olla voi. Kiitos taas muistutuksesta, vaikka näitä on ikävä lukea ja kerrata.

Tuosta sisäkanisterimikkosesta ja sen matukiimasta en voi kuin ihmetellä geeniperimää? Hänen veli on fiksu, työteliäs ja yritteliäs tyyppi. Tunnen naamalta ja toiminnaltaan reilun vuosikymmenen takaa. Tämä sisko taas suoltaa pelkkää mokutuspropagandaa, vihreää unelmaa ja kumbaijaa-pas*aa suustaan.

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Niin, valitettavasti nämä tulevat jatkumaan. Jos seuraava hallitus koostuu kokoomuksesta ja sdp:stä (tiedä, vaikka ottaisivat vihreät kimppaan?), voi olla että päästään vielä ihan uudelle tasolle ja viimeisetkin pidäkkeet vastustaa EU:n kansan- ryöstöä raukeavat. Kun päätöksiä aletaan tehdä määräenemmistöllä, suomipojalta tai -tytöltä ei edes kysytä enää yhtään mitään.

Kun Saarikko vaatii kaikkia tinkimään elintasostaan, voisi joku terävä toimittaja (?) tehdä kierroksen Eduskunnassa ja kysyä, kuinka kansanedustajat ja ministerit ovat kantaneet oman kortensa kekoon. Eduskunnan uima-altaan veden lämpötilan laskeminen kahdella asteella on aika naurettava juttu, sillä miksi kenelläkään pitäisi ylipäänsä olla sauna ja uima-allas työpaikallaan, puhumattakaan kuntosalista tai mahdollisuudesta laulaa karaokea. Jokainen saunokoon kotonaan tai menköön uimahalliin, jos uitattaa. Miksi ne, joilla on varaa maksaa, haluavat kaiken ilmaiseksi? Vanha neuvostoliittolainen malli eliitin etuuksista tuntuu istuvan syvällä.

Rouva Ano
alianor d'aquitaine kirjoitti...

Vai kolmasosa Suomesta luonnontilaiseksi? Mainio ajatus. Saksan ja Ranskan viininviljelyksistä sitten vastaava määrä metsiksi ja Alankomaat vapautettava takaisin merenalaiseen luonnontilaansa. Siitä on hyvä alkaa. Kaikki maat EU:ssa yhteisiin ilmastotalkoisiin!!

Anonyymi kirjoitti...

Terve, Ykä, ja suurkiitos kun pidät reaalimaailmaa esillä.

Suuri osa kansalaisista ei muistaisi näistä tapahtumista edes kuulleensa, saati osaisi yhdistää palapelin osia kokonaiseksi kuvaksi - ei vain kiinnosta... Olisi tärkeää saada Sinulle lisää näkyvyyttä, etenkin nyt, ennen vaaleja.

Tässäpä uusi normaali: Kuorma-autot ja "betoninorsut" suojelivat turkulaisia muslimeilta neljännettä kertaa joulurauhan julistuksen ajan. Ennen olen kuullut puhuttavan betoniporsaista - onko "betoninorsu" sama halal-versiona vai onko se ehkä porsasta suurempi?

Vuodenvaihde Berliinissä. Pian meilläkin juhlitaan yhtä reippaasti:

https://www.youtube.com/watch?v=1yUFYckGwuU&t=56s
https://twitter.com/i/status/1609543232509333505
https://twitter.com/i/status/1609543232509333505
https://twitter.com/i/status/1609619441112711171

+ULFBEHRT+

Anonyymi kirjoitti...

Uusi ihana termi on syntynyt uuden vuoden kunniaksi "energiasää". En tiedä isää ja äitiä mutta woke yle sitä käytti. Hullut päivät jatkunee taas ensi viikolla virkitynein voimin. Uutuutena havainnoin jouluostoksilla kalan hintaharppauksen. Kylmäsavugraavilohi 65 ecua/kg. Fileerattulohi 25 ecua/kg. Pistäkää paremmaksi.

Törmäillään, terv. kt

Anonyymi kirjoitti...

Ha ha ha! Naurattaa jo etukäteen vihreiden ilmeet, kun he tajuavat, että luonnon ennallistaminen Suomessa ei onnistu. Siihen on kaksi syytä.

Ensimmäinen on se, että EU:n direktiivihän määritteli, että puu ei ole uusiutuva luonnonvara. Siis puut eivät kasva enää. Toinen syy on se, että muutama hallitus takaperin tehtiin päätös, että turve ei ole uusiutuva eli Suomessa ei enää kasva rahkasammalet eikä mitkään muutkaan sammalet ja kasvit, jotka aiemmin turvetta muodostivat.

Pellot voi jättää kesannolle huoletta, puusto ei sitä tule valtaamaan, koska direktiivi. Ja vaikka mentäisiin neuvostotyyliin perspektiivittömien kylien likvidointeihin, se olisi myös turhaa. Direktiivi estää puuston kasvun ja ne kylät möllöttäisivät paikoillaan.

No se sarkasmista. Onhan se vähän tylsää joutua toteamaan, että vast'edes vaaleissa ym valintatilanteissa, missä voin vaikuttaa siihen kuka pääsee päättävään asemaan, en enää äänestä alle 50-vuotiaita ja naisia vain siinä tapauksessa, että heillä on vahvat näytöt osaamisestaan ja arvomaailmastaan.

Toisaalta jos se arvomaailma on pielessä niin ikä ei silloin pelasta. Jos ihminen on ollut sosialisti vielä 5-kymppisenä, hän on toivoton tapaus ja tulee iän myötä todennäköisesti vain kahelimmaksi. Näillä eväillä kohti kevään vaaleja.

maallikko

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Maatalouden ongelmista pitäisi olla enammän huolissaan. Suurten nälkävuosien opetukset ovat ilmeisesti unohtuneet. Suurtilojenkin toimivuus kriisitilanteessa, missä sähköstä ja polttoaineesta on pula, on huonompi kuin pienempien tilojen. Tai näin ainakin arkijärjellä ajatellen on kun en nykymaatalutta kovin paljoa tunne.

Anonyymi kirjoitti...

Tuodaanpa tähän misogyyniseen ja profossiiliseen, faktistiseen ja muutenkin ikävään blogiin vihreän siirtymän positiivinen uutinen. Sunny Steel Center tulee Inkooseen, miljardi-investointi tuo miljardibusineksen ja kaikki hiilineutralisti. Kolmen vuoden päästä tuo sampo jauha terästä ja rahaa, ihan tuulesta temmatulla enegialla.

Pari pikku haastetta tosin on: terästehdasfirmalla ei ole:

a rahaa

b liikevaihtoa

c kokemusta teräksen teosta

d vetyä käyttävästä prosessista pilottilaitosta – mutta hei, ei kenelläkään muullakaan ole

e piirustuksia tehtaasta

f rakennuslupaa tehtaalle

g ympäristölupaa tehtaan toiminnalle

h vesilupaa tehtaalleö tietoa millä ilveellä tehtaalle saa luvat alle kymmenessä vuodessa

onko niillä kenties varattuna joku ammattilainen nakkaamaan kaikki ammatti- ja elämäntapavalittajat yllättäen ikkunasta?

Mutta hei: Näin tuo Ohisalon-Mikkosen linja rikkautta ja hyvinvointia suomeen. Ihan totta, uskokaa ny.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

"EU-komission suunnitelman mukaan jopa kolmasosa Suomen pinta-alasta olisi saatettava luonnontilaiseksi. Luonnontilahan tarkoittaa sitä että alueella ei harjoiteta minkäänlaista maa- tai metsä- eikä muutakaan taloutta eikä myöskään asuta. Kolmasosa Suomesta on tommonen rapiat 112.000 neliökilometriä.

Ei tarvitse suurta ennustajaa kertomaan että mitä tuo saisi aikaan Suomen elinkeinoelämälle. Ja ihmisille, jotka asuvat tuolla alueella."

Riippuu paljolti siitäkin, miten ne alueet muodostetaan. Jos ne koostuvat laajoista yhtenäisistä alueista, käy epäilemättä niin kuin sanoit. Mutta jos ne koostuvatkin tarpeeksi pienistä tilkuista siellä sun täällä, siitä ei kenties olekaan kovin suurta haittaa. Joka puolella maatahan on siellä täällä pienehköjä soita, kalliota tai muita alueita, joita ei tähänkään saakka ole hyödynnetty käytännössä mitenkään. Pohjois-Suomessa tunturien puuttomat laetkin ovat pinta-alaltaan aika laajoja. (Laskettaisiinko mukaan myös järvet, jotka nekin muodostavat aika suuren osan Suomen pinta-alasta. Kiellettäisiinkö niillä siis kalastus?).
Ehkäpä sellaisiksi jo valmiiksi luonnontilaisiksi alueiksi voidaan laskea monet pääteiden molemmin puolin olevat suojavyöhykkeetkin, joissa metsän on tarkoituksella annettu kasvaa tiheiköksi, melusuojaksi. Niissäkin pesivät monet linnut. Ja hyödyntämättömiä muutaman neliömetrin kokoisia laikkuja löytyy varmaan monelta pieneltä rakennustontiltakin.
Ehkä kaikki edellä mainittujen kaltaiset eivät yhdessäkään muodosta vielä kolmasosaa Suomen pinta-alasta, mutta jos sen kolmasosan sallitaan olla pieninä tilkkuina siellä sun täällä, ehkäpä ne muodostavat siitä jo melko suuren osan. Mutta hyväksyisivätkö asiaa vaatineet tällaisen ratkaisun?

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys kaikille.
Kaivelkaapa arkistojen kätköistä Yrjön kirjoitus vuodelta 2016 nimeltä metsänvartijat Ja verratkaa siinä esitettyjä tämän päivän todellisuuteen. Sanoisin, että siinä kerrottu on silloiseen aikaan sovitettuna hyvin monessa asiassa jo toteunuttu tätä päivää. Siis ottakaa huomioon aika mikä oli silloin ja mikä se on nyt.
Sanon, että Yrjö on ollut ja on pirun tarkka huomioitsija ja ennusmerkkien tulkitsija maassamme vallitsevasta kehityksestä, vai olisiko parempi puhua kehittymättömyydestä. Suoranaisesta pöljyydestä. Kuten tämä nyt kohkattava hypersuperinostava turskalandian viherterästehdas inkooseen? Sinne lopetetun hiilivoimalan tontille? Sinne niin joka purettiin sen viherhiertymän tieltä/ansiosta? Justiinsa sen, jonka piti jäädä toimettomaksi kun se viipyilevä pehkuluoto alkaa puskea langat punaisina sähköä pitkin poikin maita ja mantuja.
Vittu sen eerikki keksi siinä viime metreillä, että kun turskat (norjalaiset) ei ostaneet hyvää kusetusta, niin ei hätää Suomessa ollaan niin viherkiimaisia, että kun vain sanotaan oikeat taikasanat, eli vety vihreä niin kukkaron nyörit on selällään kuin viisikkoministerit konsanaan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, hepalle, Rouva Anolle, alianor d´aquitanelle, ULFBEHRTille, kt:lle, maallikolle, Kaarlo Markkaselle, Pyssymiehelle, Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kaiken kaikkiaan hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistä. Valvontayhteiskunta etenee juuri niin kuin Vasara sanoi. Ja se terästehdas vaikuttaa kyllä täydeltä vedätykseltä. Mutta ilmastohysteria-Suomessahan se menee heittämällä läpi.

Antifilatelisti kirjoitti...

Jos ei kyetä osoittamaan, että kuka tappavan iskun antoi, niin tällöin tulee tuomita koko sakki avunannosta tappoon.

Oikeuden päätös on täysin käsittämätön.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Antifilatelisti. Olen täysin samaa mieltä. Suomalainen oikeusjärjestelmä suojelee rikollista enemmän kuin uhria.

Qroquius Kad kirjoitti...

Jokin aika sitten kolme kantakirjasuomalaista 16-vuotiasta teinipoikaa kidutti määrätietoisesti ikätoverinsa kuoliaaksi Hell-Sinkin Koskelassa.
Kaikki kolme tuomittiin murhasta.
Jos olisivat olleet suojavärillisiä, ei taaskaan olisi saatu ketään tuomiolla kun ei olisi voitu selvittää kenen kidutukset olivat kuolettavimpia.

Mutta tätä on haluttu.
Tätä on saatu.
Tätä tulee jatkossa vain enemmän ja enemmän.

Ja kenen on syy?
Meidän.
Mitäs olemme näin munattomia vätyksiä, ettemme pysty pistämään ämmiämme kuriin nyrkin ja hellan väliin ja siivoamaan paskaväkeä pois talostamme.

Nautitaan nyt vaan tästä katsellessamme, miten piiat tanssivat pöydillämme ja kutsuvat talomme täyten vaarallisia lemmikkejään, jotka syövät talon tyhjäksi, rikkovat kaiken ja raiskaavat tyttäremme ja tästä kaikesta piiat palkitsevat ne runsaalla pilluttelulla.

Antifilatelisti kirjoitti...

Inkoon terästehtaasta vielä:

Raudan suorapelkistys malmista vedyllä ei ole mikään uusi juttu. Se on tunnettu jo 1800-luvulla ja toimii oikein mainiosti pilot plant -skaalassa. Lopputuloksena on vieläpä erittäin puhdasta rautaa. Sitä ei ole tähän saakka harjoitettu yksinomaan siksi, että pelkistäminen koksilla masuunissa on vain niin paljon halvempaa.

Koksipelkistyksessä on vain kolme pahaa ongelmaa. Ensimmäinen on luonnollisesti se, että siitä tulee hiilidioksidia. Toinen ongelma on se, että välituote on hiilimonoksidi, joka on myrkyllistä. Ja kolmas ongelma on, että lopputuotteessa on 4%-5% hiiltä, joka pitää mellottaa sieltä jotenkin pois.

Suorapelkistyksen edut ovat ilmeiset, eikä leijupetireaktori, jossa on suojakaasuatmosfääri, ole mitään ydinfysiikkaa. Myöskään erillistä konvertteria ei tarvita. Ongelmana on vety. Se pitää tuottaa jotenkin.

Kaikkein mielekkäin tapa on tuottaa se vedestä elektrolyysillä. Tämä puolestaan vaatii gigawattitunneittain halpaa sähköä. Sivutuotteena saadaan nestehappea. Eli tässä tehtaassa se isoin ongelma on että mistä saadaan sähkö elektrolyysiä varten - kuudes ydinvoimalako?

Se, että firmalla ei ole aiempaa kokemusta terästeolisuudesta, ei ole ongelma. Ei ollut Elon Muskillakaan silloin, kun hän perusti Teslan - ja Tesla on merkinnyt vallankumousta automaailmassa. Toisin kuin ennustetiin, Tesla ei ole mennyt konkurssiin eikä se myöskään ollut pyramidihuijaus.

Tällaista projektia, joka merkitsee vallankumousta jollakin vakiintuneella teollisuuden alalla, kutsutaan nimellä "industrial start-up". Tesla oli sellainen. Siksi olen varovaisen toiveikas asian tiimoilta.

SuiGeneris kirjoitti...

Onhan nuo veret seisauttavia esimerkkejä nykymenosta. Vaikea olla ajattelematta että halu tuohon autoritäärisyyteen johtuu alun perin vihreiden taustasta. Siellähän niitä entisiä (ehkä nykyisiäkin) taistolaisia oli pilvin pimein. Voi jopa olla että koko ilmastohumppa on vain peitetoimi jolla pyritään tietoisesti Suomen taloudelliseen ja kulttuuriseen romahdukseen. Eikös se vähän niin kuin ole aina ollut marxilaisuuden keinovalikoiman ensimmäinen tavoite.
Tietenkin se helpoimmin käy, kun lapsille ja nuorille jotka nyt ovat melko tietämättömiä maailman menosta syötetään ideologiaa ja kun he kasvavat aikuisiksi, on aina uusia sukupolvia korvaamassa menetettyjä äänestäjiä.
Mutta niin tai näin, ei voi muuta kuin toivoa että ihmiset heräisivät Ruususen unesta, mieluummin ennen seuraavia vaaleja, vaikka noiden heidän aiheuttamiensa vahinkojen korjaamista ei yhdessä vaalikaudessa ehditä.
Kiitos kuitenkin, Yrjö että jaksat

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tulee Suomen oikeusjärjestelmään, niin oma kokemus on juuri tuo, että kuka teki ja mitä. Ei siitä sen enempää. Ja se terästehdas. Kuinkas nyt sattuikaan juuri ennen vaaleja. Hallituksen mainostoimistot yms suitsuttavat nyt kuplaa. Valtamedian avustuksella. Ja nyt kun Ylen gallupit tulivat, niin johan alkoi useilla eri palstoilla PS:n vastainen loka. Kun sehän on vastoin sitä järjestelmäpuolueiden nokkimisjärjestystä. Eli ns konsestusta. Ja tulihan tuossa joku rohkeasti esille, koskien Suomen oikeusjärjestelmää, eli että kärjistäen korruptio jyllää.

-TR- kirjoitti...

Keväällä on eduskuntavaalit ja toki pitää äänestää mutta joskus tullut mieleen että äänestäisi mielummin Saksan vaaleissa. Sieltähän ne ohjeet suomalaisillekin poliitikoille tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Paskahousu-petteri on kyllä aika koomikko, nyt kertoi kysyttäessä miksei rydmanin karkotusta peruttu, kun ei tullut syytettä. Niin satuili, että kokoomuksen pitää olla turvallinen ympäristö ja on oikein ahdisteluvaltuutettukin nimetty. pikku-p pelännee, että iso, riski rydman tulee ja vetää ensin turpaan ja sitten kakkoseen. Kuivana.

Kökkäreillä on kyllä käynyt luokaton herraonni, käteinen, stubido, orpo. Mulla olis yksi melkein ehjä vasemman jalan saapas, nokia, vihreä - kiinnostaisiko kenties, voisin vuokrata halvalla. Älykkäämpi kuin tämän vuosituhannen kökkärepomot yhteensä.

Myös villalapanen, peukalo hieman rei´ikäs, löytyy. Ryhdikkäämpi kuin kokkarit yhteensä, kiinnostaako?

Vuokratyövoiman käytö on modernia ja sopii hyvin oppositiopolitiikkaan.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

1980-luvulla jos olisi osannut ennustaa Ykän luettelemat uutiset, niin olisi pistetty pyöreään huoneeseen miettimään ennustuksiaan.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Antifilatelistille, SuiGenerikselle, Anolle, TR:lle, Pyssymiehelle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Sinulla on hyviä huomioita mutta pyydän taas kertaalleen että jätä se pilluttelu vähemmälle. Ei se naisen värkki kuitenkaan mikään maailman keskipiste ole ja tuolla alapään viljelyllä sinä viet lukijan huomion pois sinänsä hyvistä kommenteistasi.

Antifilatelisti: Kiitos lisäyksistä mutta olen edelleen hyvin skeptinen tuon suunnitelman suhteen. Ihan jo siksi että sitä tarjotaan Suomeen eikä Norjaan jossa olisi sekä rahaa että sähköä.

SuiGeneris: Joo, voi sanoa että kulttuurimarxilaisuus jyllää vaikka se neuvostomaa jonka ajateltiin korjaavan hedelmät onkin aikaa sitten kaatunut. Vaan kaipa tässä vielä jaksetaan.

Ano: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita.

TR: Varmasti pitkälle totta. Mutta ei myöskään unohdeta Brysselin utopisteja.

Pyssymies: Kaiken kaikkiaan kokoomuksen suosio ihmetyttää. On vielä paljon ihmisiä jotka kuvittelevat avun tulevan siitä suunnasta.

Tapsa vaan: Tai ainakin nää olisi silkkaa Pahkasika-kamaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Olisi pitänyt jättää koko kommentti julkaisematta kun kirjoitin sitä pahalla tuulella.
Minkä kirjoitin, sen kirjoitin, sanoi Pontius Pilatus.
Vaikka ei olisi pitänyt.

On vaan niin kertakaikkisen, niin, munaton ja totaalisen kuohittu olo.
Millekään ei voi mitään.
Jos jotain parannusta tulee, se tulee jostain ulkopuolelta.
Ja maassa on kirjaimellisesti viides kolonna, kun se koostuu viidenneksestä koko kansaa.
Ja se haluaa asioiden olevan näin.

Tulis syöpä tai joku oikea tappava tauti eikä mitään keksittyjä hysterianaiheuttajia, niin ei tarvitsisi tehdä sitä itse.
Se on aina jälkeenjääviä kohtaan paskamainen temppu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyllähän tää epätoivoiselta aina useammin tuntuu. Voimia eloon. Ei kai tässä muutakaan voi sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

On hyvä että joku jaksaa muistuttaa menneistä, varsinkin kun sama saa jatkua vielä kolme kuukautta.

1/22 "EU-velvoitteet määräävät" Suomen takseista? Synninpäästö Bernerille, ja olipa tomera nainen kun pisti hanttiin koko EUlle. Jos tämä onnistui yhdelle kangaskauppiaalle, nii miksei sitten Suomen hallitukselle? Kepu-maalitusta?

Liikkumisen hinta. No ei kai voida vaatia että hallituksen tavoitteilla olisi mitään tekemistä hallituksen tekojen kanssa. Tavoitteet ovat yleviä mutta maksava rahvas jaksaa aina vaan marista tekojen seurauksista. Kiittämättömät.

Loistoidea: kun seuraavan kerran sattuu tappofiilis päälle niin houkutteleva ilmoitus vaan hesarin etusivulle (jengi kasaan, aseet tanaan ja pössistä tiedossa). Kallishan se kutsu on, mutta mihinkäs ne harkinnanvaraiset on tarkoitettu? Geld spielt keine Rolle!

2/22 Kyllä, me ikäännymme mutta yksikään mamu ei. Ikuisen nuoruuden salaisuutensa voisivat kyllä paljastaa meille ikuisille elättäjilleenkin.

3/22 Emma Karille ja Li Anderssonille suosittelisin pientä vilkaisua kuviin vaikkapa vanhoista sodista. Verdunissa tai Normandiassa taitaa olla edelleenkin enemmän puisia ristejä kuin puita. Ja heidän mielestään ilmeisesti sodat eivät tuhoa luontoa?

Saarikon ulkonäköä voi arvostella koska juuri on keksitty sana "kehopositiivinen". Mutta ehkä olisi ollut parempi, että tämä laihan kesän orava Marin olisi komentanut meitä vetämään vyötä soukemmalle.

5/22 Pakkoremontit, 10 vuodessa 35 % asuntokannasta rempattava. Tämähän nyt ei tule menemään yhdessäkään maassa läpi paitsi... Kun päättäjien, kaavoittajien, rakennuttajien ja rakentajien välisiä kytköksiä ei ole. Ei ole, uskokaa nyt.

"Kokonaisharkinnassa otettava huomioon" ihan mikä tahansa veruke että yhdestäkään mamusta ei tarvitse luopua, maksoi mitä maksoi. Suomen kasalaisuuden saamista koskee ihan oikea laki, mutta sitä ei tarvitse noudattaa. Suomen kielen taidoton Lontoossa asuva neukkuoligarkki on ihan yhtä kelpo Suomen kansalainen kuin kaikkitaidoton Abdhukin. On vaan niin ihana huomionosoitus meille että joku haluaa olla suomalainen! Pieni hinta siitä on se, että Suomen passin entinen arvo on mennyttä aikaa.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+ ja kiitos taas hyvistä huomioista.