tiistai 17. tammikuuta 2023

OTSIKOLLA KIKKAILUA JA RUMA SANA

Vihervasemmistolaisella valtamediallamme on monia tapoja tehdä propagandaa. Yksi on se kuuluisa eli ei se ole tärkeää, mitä uutisoidaan vaan se, mitä jätetään uutisoimatta. Yksi on sitten otsikolla kikkailu. Koska valtamedia tietää että hyvin suuri osa ihmisistä lukee vain otsikon ja sen alla olevan lihavoidun tekstin niin siihen laitetaan propagandaan sopivaa sisältöä vaikka varsinainen teksti kertoisikin aivan muuta.

Ylen ja Hesarin kiilapoikana toimiva MTV antaa tuoreeltaan tästä hyvän esimerkin. Se uutisoi kyselystä jossa kysytään että pitäisikö maahanmuuttoa helpottaa. Otsikko ja lihavoitu teksti menee sitten näin:

MT: Reilu kolmannes suomalaisista helpottaisi maahanmuuttoa Suomeen

Suomalaisista 36 prosenttia on sitä mieltä, että maan seuraavan hallituksen on syytä helpottaa maahanmuuttoa Suomeen, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.

Tähän monella silmäilijällä lukeminen sitten loppuukin. Vasta sen jälkeen sitten todetaan että suurempi osa eli 42 prosenttia suhtautuu asiaan kielteisesti ja loput olivat kannastaan epävarmoja. Eli otsikko olisi pitänyt oikeasti olla varsin toinen.

Sinänsä asiasta en olisi edes tehnyt postausta ellei kyseessä olisi taas kerran ollut nollakysely ts. kyselyssä ei taaskaan määritelty maahanmuuton laatua vaan kysyttiin asiaa yhtenä suurena könttänä.

Täällä hotellin respassa jäädään odottamaan että kerrankin tehtäisiin se oleellinen kysely. Eli:

Kannatatko sellaisen kehitysmaalaisen maahanmuuton helpottamista joka siirtyy Suomeen tultuaan pysyvälle suomalaisten kustantamalle elatusautomaatille?

[ ] Kyllä

[ ] Ei

Ja varmaankin voitaisiin myös kysyä seuraavaa:

Kannatatko kyseisen elatusautomaatin lopettamista?

[ ] Kyllä

[ ] Ei

Ja varmaankin voitaisiin kysyä vielä:

Kannatatko rikoksiin syyllistyneitten turvapaikanhakijoiden tai oleskeluluvan saaneiden välitöntä karkoittamista?

[ ] Kyllä

[ ] Ei

Ehkä sitten kyselyssä saataisiin sanottua se ruma sana juuri niin kuin se on ja niin kuin se kuuluisi sanoa. Mutta sellaista kyselyähän on turha odottaa.

Sinänsä pieni positiivinen merkki tuli hiljattain Teollisuusliitosta joka uskalsi edes hieman vastustaa Pyhää Lehmää ja ilmoitti että Suomi ei ole valmis työperäisen maahanmuuton merkittävään kasvuun. Teollisuusliittohan on osa SAK:ta joka taas on kompuksessa SDP:n kanssa jolle taas työperäinen maahanmuutto on uskonnollistyyppinen hokema jota hoetaan lähes jokaisessa tilanteessa että se karkoittaisi Pahan Silmän. Rivit rakoilevat ainakin hieman.

Hotellin respassa jäädään myös odottamaan kyselyitä joissa on vaihtoehtona a) tuomitsen rasismin täydellisesti ja haluan maahanmuuttoa b) olen rasisti. Ja niistähän saadaan sitten halutun protokollan mukaisia otsikoita.


28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuorison mielikuvia muokkaavat eniten tv-mainokset. Ne esittävät, lähes aina, mk-perheitä tai -ryhmiä. Mainosmiehen kerrotaan myyvän vaikka äitinsä hyvätuottoisesta "tilistä".

Anonyymi kirjoitti...

"Työperäinen maahanmuutto" on nykyään samanlainen poliitikkojen hokema mantra kuin aikaisemmin "maahanmuutto on rikkaus ja voimavara". Kun tätä työperäistä haetaan nimenomaan kehitysmaista, on päivänselvää, että mitään kovin työlle ahnetta porukkaa ei ole tulossa. Ei ilmeisestin ole tarkoituskaan, koska halpa työvoima on elinkeinoelämänkin tavoitteena.

Olisi mielenkiintoista myös tietää, kuinka vakaa ja pitkäaikainen sen työpaikan pitää olla tänne pääsyn ehtona vai käykö mikä tahansa pätkätyö ja työperäinen maahanmuuttaja on viimeistään puolen vuoden päästä työttömänä? Kuitenkin käy niin, että kun tulija huomaa saavansa sohvalla makaamalla saman elintason kuin pienipalkkaisessa työssä käymällä, hän jättää leikin sikseen. Työvelvoitetta ei ole, eikä pakkoa poistua maasta. Onnea Suomi taas kerran, kaksinkertainen työttömyys, vaikka yksinkertainenkin olisi hyvin riittänyt!

Ja ruletti pyörähtää uuden kierroksen...

Rouva Ano

Ha-nostri kirjoitti...

Jos maahanmuutto on rikkaus ja voimavara, niin se pitäisi estää kokonaan ainakin kehitysmaista, koska ne tarvitsevat itse tämän rikkauden ja voimavaran.

Nils. Aslak kirjoitti...

Minä myös ihmettelin sitä, kun joka ainoa lehti toisti samaa valheellista otsikkoa. Luulen aloittajana olleen tietysti Yle tai Hesari.

Anonyymi kirjoitti...

Taisi olla sama lehti, Maaseudun Tulevaisuus kun teki kyselyn haluaisivatko suomalaiset korottaa veroja vai leikata valtion menoja. Yllätys yllätys, menoja haluttiin leikata. Ei tosin kysytty mitä menoja.

Kauas on joutunut MT lehti ajoista kun se oli jumalan sanasta seuraava. Kun olin renkipoikana MT oli klaffipiirongin päällä raamatun vieressä. Iltaruokailun jälkeen isäntä istui kiikkustuoliin, otti MT lehden ja rupesi lukemaan totuuksia.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


"Paikallinen" on uusi sana, jonka Turun Sanomat (vakaata valtamediaa) on keksinyt. Mainoksessa sompulla on kädessään TS (sattumalta oikein päin) ja niin siis "paikallinen" lukee sitä! Hyi helvetti! No, jossain Turun Varissuolla TS käynee joskus sompun kädessä - paskapaperina.

Anonyymi kirjoitti...

Marraskuussa 2018 Elinkeinoelämän keskusliitto ehdotti turvapaikan saaneille 70 % valtion palkkatukea. Ja kaiketi halusi houkutella samalla keinolla lisää kehitysmaaporukkaa tänne. Se ei selvinnyt, mikä palkkataso olisi valtion tuen jälkeen. Tuon härskimmin voisi asian sanoa ainoastaan kertomalla suoraan, että haluaa matalapalkkatyövoimaa, koska suomalaiset työntekijät ovat liian kalliita.

Työperäinen maahanmuutto ei ole Suomelle yhtään sen parempaa kuin humanitaarinen, jos työ on täysin alipalkattua. Huomaavat tulijat pian, että saman saa pelkällä notkumisella.

Ikätoveritar

Strix Senex kirjoitti...

Tavallisimmat syyt tällaiseen harhaanjohtavaan otsikointiin ovat toimittajan asenteellisuus ja laiskuus. Nämä eivät ole mitenkään toisensa poissulkevia vaihtoehtoja vaan pikemminkin toisiaan täydentäviä tekijöitä. Tässäkin tapauksessa laiskuudella näytti olevan merkittävä rooli otsikoinnissa, sillä pikaisella silmäyksellä katsottuna, ainakin puolentusinaa valtamedian edustajaa näytti kopioineen täsmälleen tuon saman otsikon.

Laiskuudesta puheenollen, tuo sama tauti vaivaa myös kyselytutkimusten tekijöitä. Niin tässäkin tapauksessa, jossa kysyttiin pelkästä maahanmuutosta, sen erilaisia lajeja lainkaan erittelemättä. Ja se asiahan nostettiin tässäkin bloggauksessa esille enemmän kuin aiheellisesti. Koska tarve maahanmuuton erittelystä vähintään työperäiseen ja sosiaaliperäiseen on ollut aktiivisen puheen alla vähintään kymmenen vuotta, kyse ei enää voi olla pelkästä ymmärtämättömyydestä eikä edes laiskuudesta, vaan tarkoituksellisesta sekavuuden tavoittelusta. Osansa siihen voi olla myös yhteiskuntatieteilijöiden kehnossa ajattelukyvyssä ja käsitteiden hallinnassa. Muistini perukoilla nimittäin on muistikuva yhdestä opiskeluaikaisesta kiivaasta väittelystä erinäisten yhteiskuntatieteilijän alkujen kanssa, kun kritisoin ankarasti heidän laatimaansa kyselytutkimusta siitä, että kysymykset oli laadittu niin moniselitteisiksi, että vastaajalla ei ollut oikeastaan mitään mahdollisuutta saada selville, mihin hän oli tosiasiassa ottamassa kantaa. Siitä on nyt aikaa runsaat 50 vuotta, mutta ei kyselytutkimusten laatu ole siitä yhtään parantunut. Vastaajaotosten kanssa kyllä osataan näperrellä mutta kysymyksiä ei osata laatia. Ehkä ei halutakaan.

Se minua kyllä ihmetyttää, että miksi kukaan haluaa maksaa sellaisten kyselytutkimusten tekemisestä, joiden tulokset eivät kerro oikeastaan mitään. Luulisi toimeksiantajalla olevan edes jonkinlainen halu saada satsauksestaan vastineeksi jotakin tietoakin, eikä pelkkää palstantäytettä.

Anonyymi kirjoitti...

Kansallisen koulutuksen arvioinnin (Karvi) julkaisi oppimistuloksista tutkimuksensa. Oliko tämä saatu tulos jollekin ullatys?

"....suomea tai ruotsia toisena kielenä opiskelevat S2-oppilaat, jotka ovat usein maahanmuuttotaustaisia, olivat jääneet kehityksessä muista jälkeen....Joissakin kouluissa S2-oppilaat eivät kolmannen luokan alussa yltäneet edes sille tasolle, jolla heidän luokkatoverinsa aloittivat koulunkäynnin..."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/deb0dd2c-3205-44f9-a230-00ef76a8d9b6

heppa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Rouva Anolle, Ha-nostrille, Nils-Aslakille, Ano2:lle, Terho Hämeenkorvelle, Ikätoverittarelle, Strix Senexille ja hepalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: En oikeastaan usko tuohon. Sinänsä mainokset ovat nykyisin juuri tuollaisia kuin sanot mutta kuinka paljon nuoriso katsoo tv:tä ja kuinka paljon älyhärpäkkeiltään jotain tiktokia? En tietysti varmaksi sano, koska en todellakaan ole nuorison edustaja.

Rouva Ano: Olet täysin oikeassa. Ei lisättävää.

Ha-nostri: Totta. Mehän kaikki haluamme alikehittyneille/kehitys/kehittyville/whatever-maille pelkkää hyvää joten eiväthän he saa luopua lahjakkuusreservistään.

Nils-Aslak: Hyvin paljon mahdollista.

Ano2: Joo, siihen aikaan jos tilasi jonkun lehden niin tiesi myös sen linjan ja ne linjat erosivat toisistaan. Nyt MT:kin taitaa käyttää vihervasemmistolaisia toimittajia kun muita ei pian enää olekaan.

Terho: Tuota on käyttänyt valtamedia jo pitkään. Jos uutisoidaan jostain, mikä ei millään tavalla liity maahanmuuttoon niin eikös haastateltava ole ”paikallinen” Mähmät äl-Jotakin.

Ikätoveritar: Muistan tuon. Omalla laillaan härskiyden huippua.

Strix Senex: Kaiken kaikkiaan erittäin hyviä huomioita. Taas kertaalleen.

Heppa: Tuostahan ollaan täällä voiman pimeällä puolella varoiteltu pian kaksikymmentä vuotta. Varoitukset on aina joukkorääytty rasismiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Demarit ovat keksineet uuden tavan lähestyä vaalien alla ihmisiä. Nyt ei ole Rinne enää bussin ratissa pyytämässä mukaan kyyditettäviä ja kuvittelemassa, että matka on sama. Se bussi meni jo, mutta nyt Rinne kiertää erään lehtikuvan mukaan Tuula Haaataisen kanssa soittelemassa hurmosliikkeiden saarnaajien tapaan ihmisten ovikelloja ja pyrkien juttusille.

Haatainen kehui kerran tv:ssä asuvansa alueella, jossa on paljon maahanmuuttajia. Sitä vaan ei kertonut, että postinumeron mukaan siellä asuu Suomen lähes varakkaimmat ihmiset eli kysymyksessä ei ollut mikään kaupunginosa Itä-Helsingissä. Toisessa ohjelmassa sama Haatainen kehui Närpiötä, kuinka siellä maahanmuuttajat ovat saaneet kunnan kukoistukseen. Epähuomiossa jäi kai kertomatta, että kunnan sosiaalitoimen rahoista maahanmuuttajat kuittaavat lähes puolet.

Vasemmistolainen media toimii samalla tavalla; ei ehkä varsinaisesti valehtele, mutta jättää oleellisia asioita kertomatta. Tässä HS ja verorahotteinen Yle ovat kärkikastia. Valitettavasti nämä ovat vielä monen suomalaisen ainoat tiedonlähteet, eikä siis kannata ihmetellä, miksi ihmiset äänestävät niin kuin äänestävät.


Rouva Ano

Qroquius Kad kirjoitti...

Valtamedian mätä tila tietäen se Oleellinen Kysely tehtäisiin tässä muodossa

Etkö kannatakin sellaisen kehitysmaalaisen maahanmuuton helpottamista, joka siirtyy Suomeen tultuaan oikeutetulle ihmisarvoisen elämän mahdollistavalle hoivaturvalle?

[ ] Kyllä

[ ] Ei

Oletko niin rasisti, että kannatat ihmisarvoisen elämän kieltämistä maahanmuuttajilta käyttäen siitä termiä "suomalaisten kustantama elatusautomaatti" vaatien sen lopettamista?

[ ] Kyllä

[ ] Ei

Oletko tosiaan niin paha rasisti, että kannatat rikoksiin syyllistyneitten turvapaikanhakijoiden tai oleskeluluvan saaneiden välitöntä karkoittamista, vaikka maahanmuuttajat eivät teekään rikoksia?

[ ] Kyllä

[ ] Ei

Sitten ei kun rastia ruutuun ja nimi sekä hetu alle:
kysely lähetetään jokaiselle 15 vuotta täyttäneelle suomalaiselle, ja vastaamatta jättäneet tuomitaan sakkoon äärimmäisen raskauttavien asianhaarojen vallitessa tehdystä törkeästä ajatusrikoksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Otsikko; Purra nousi uhmakkaasti seisomaan.

Mitä tapahtui; toimittaja pyysi Purraa esiintymään seisaaltaan.

Näin sitä luodaan mielikuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Saksalaiset viheriät erottivat oman puolueensa osavaltio-oikeus ministerin. Ainoa virhe jonka hän teki ei liittynyt viranhoitoon vaan siihen, että hän oli vääränvärinen ja väärää sukupuolta. Eili ei ollut ajoissa ilmoittautunut olevansa värillinen nainen ja lisäksi lepakko. Tilalle valittiin afronainen vailla minkäänlaista oikeustieellistä tai muuta alan osaamista. Ainoa pätevöittävä tekijä oli se, että hän sattui olemaan juurikin värillinen/rodullistettu ja suurimpana ansiona, että on nainen.
Tästä kertoi partisaani niminen julkaisu. Meidän vastuullinen media ei kerro asiasta mitään, kas kun se ei sovi agendaan.
Huru-ukko
PS. Marin tapaa davosissa "liikemiehiä". Iso lasku suomalaisille odotettavissa.

Anonyymi kirjoitti...

Suvakkeja vastapalloon https://www.youtube.com/watch?v=iHFe7u7jNT0

Anonyymi kirjoitti...

Joo, Tampereen tulipunainen yliopisto monopolina tuottaa näitä grönmarx-toimittelijoita liukuhihnalta. Jonkun tulisi perustaa puolueeton toimittajakoulutus, mutta selviäisikö se vallanpitäjien kontrollin alla?

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tutkimusten ideana on saada tuloksia, jotka vahvistavat tutkimuksen teettäjän asemaa. Tutkimuksen tekijä luonnollisesti tuottaa sitä mitä tilaaja toivoo.

Acc

Qroquius Kad kirjoitti...

Kaipa sellaisen puolueettoman toimittajakoulun voisi perustaa kuten minkä tahansa yksityiskoulun, mutta taitaisi valmistuneiden olla turha hakea valtamediaan töihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo oli hyvä veto tuo anon laaki vastapalloon suvakeille. Siitä muistui mieleen, että kun Kääriäisen Jorma esiintyi Agentsin kanssa Sibeliustalolla (joskus ammoisina aikoina) niin Jorma kysyi, että mitä soitetaan niin Pulliainen sano, että soitetaan taksi.
No, ei ne sitä taksia soittaneet vaan helevatan hienon setin kaikkea Agentsin ja monen muunkin musiikkia. Se on ollut yksi harvoista ns. kevyen musiikin konserteista/keikoista joilla olen käynyt ja nauttinut. Toinen oli joskus taannoin Juha Tapion keikka Iisalmen Luuniemellä.
Meni ehkä hieman ohi otsikon aiheen. Sori siitä:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Se lihavoitu teksti siinä on fiinisti sanottuna ingressi. Joudun myöntämään, että minulla on kaksi hesarin toimittajaystävää mutta lieventävänä asianhaarana mainittakoon että ovat jo 10 v. olleet eläkkeellä ja aikoinaan niitä litkiviä mutta tutkivia. Ehkäpä tässä onkin se ero. Ei sitä kauramaitoa vegekuppilassa litkimällä, minä olen hyvä ihminen nappi-rinnassa luoda minkäänlaisia kontakteja oikeisiin tietolähteisiin. Kuten kaikki tiedämme, yhteinen kännääminen irrottaa tehokkaasti kielenkannat. Mutta nyt voidaan säilyttää puhtoinen moraali ja copypeistata Guradianin asenteellisia uutisia.

Tuohon kyselylistaan olisi vielä voinut lisätä kysymyksen Pitäisikö 1-10 kertaa kielteisen päätöksen saanut ottaa säilöön ja palauttaa lähtömaahansa ottaen huomioon, että hänen elatuksensa ja oikeuskäsittelynsä ovat tulleet maksamaan Suomelle tähän mennessä 50.000-500.000 euroa, kyllä vai ei?

En oikein ymmärrä tämän työperäisen maahanmuuton siunauksellisuutta Suomen taloudelle. Moniko esim. tuosta 2015 erästä on työllistynyt yksityiselle sektorille niin että elättää itsensä? Monellako on tutkinto joka hyväksytään Suomessa? Tutkintotodistukset ovat mitä ovat. Hallitus haluaisi poistaa työluvalla olevien liian suuren vaatimuksen toimeentulosta, koska tulijat ovat "tottuneet tulemaan toimeen vähemmällä kuin suomalaiset". Mies töissä, vaimo kotona muutaman mukulan kanssa ja 2.300 netto on aivan liikaa vaadittu? Koska sossuun ei saisi mennä. Haha.

Mitähän muuten nyt on tapahtunut? Pariin viikkon ei ole ollut hesarissa human interest-juttua yhdestäkään kaltoinkohdellusta ja väärinymmärretystä maahantulijasta. Alkaako ote väsähtää?
tira´+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Qroquius Kadille, Ano1:lle, Huru-ukolle, Ano2:lle, Tapsalle vaan, Acc:lle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Luulenpa muuten että ne Rinteen ja Haataisen ovelta ovelle kulkemiset ovat jääneet yhteen rappukäytävään jossain sopivassa paikassa niin että on saatu valokuvat ja päästy tekemään juttu. Tuo Haataisen munaus – sanoi sen presidentinvaalikampanjassa – on minullakin kyllä hyvin muistissa.

Qroquius Kad: Kyllä se kysely varmaankin tuohon malliin menisi.

Ano1: Näinhän otsikkomedia toimii.

Huru-ukko: Saksa on jotenkin ruunannut itsensä aivan totaalisesti. Siellä Davosissahan puuhataan ilmastotoimiakin ja sinne lennellään pirunmoisella määrällä yksityissuihkukoneita.

Ano2: Kiitos linkistä.

Tapsa vaan & Qroquius Kad: QK lienee näkemyksessään oikeassa. Aikanaanhan oli tilanne että monet lehtien toimittajista eivät olleet toimittajakoulutettuja vaan muilta aloilta ja homma pelitti paljon paremmin kuin nykyisin.

Acc: Totta. Tässä on sellainen tilaaja-tuottajajärjestelmä.

tira+: Hyviä huomioita taas kertaalleen. Sitä copy-pastea harrastetaan myös CNN:stä. Mainitsemasi kysely olisi myös paikallaan. Ja väitän, että Invaasio 2015:n tulijoista on yksityiselle sektorille työllistyneitä sahamiehen sormilla laskettava määrä. Kunhan muuten vaalit vielä lähenevät niin niitä human interest-juttuja alkaa kyllä tulla roppakaupalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmasto- ynnä muun ahistuksen nimissä tehdyt lait ja asetukset ovat suunnattu sinulle, ei minulle. Se on johtava agenda. Olin lentää persiilleni kun YLE'kin huomasi että lyhin Davosiin yksityissuihkarilla lennetty matka oli alle 25 km.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olet oikeassa. Älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon. Ja tuo pikalento on jo kyllä preussilaista gewittungia.

Ekku kirjoitti...

Arvasin, että joku muukin kuin minä polttaa päreensä tästä maahanmuuttokyselyn uutisoinnista.

Tänään tuli aamulla radiossa tätä Ylen "human intrest"-juttua. Rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkotukset ovat käynnissä taas, kun koronarajoitukset matkustamisessa on helpottaneet.
Haastateltiin jotain törkeästä huumausainerikoksesta tuomion istunutta gambialaista, joka karkotetaan. On asunut lapsesta asti Suomessa ja saanut huonoja vaikutteita ja ajautunut rikoksiin...
Olivat sen verran saaneet sille kieltä opetettua, että pääsi sanomaan pitävänsä kohtelua epäreiluna, kun tuomiokin on jo istuttu ja oli tarkoitus rakentaa "uutta elämää Suomessa" ja nyt joutuukin tekemään sen Gambiassa.
Oli toimittelijan mielestä kovin epäreilua, että täällä jo kauan asuneita karkotetaan.
Meillä istuu vankilassa paljon porukkaa, joille valtion kannattaisi ostaa vaikka kehitysapurahoilla vankilapaikat Afrikasta.
Tarjoaa jollekin Gebardi-hatulle muutaman miljoonan, niin kyllä otetaan vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Joo, tuota human interest-paskaa valtamedia on suoltanut jo kauan aikaa. Aina on ollut huonoja vaikutteita muualta vaikka ihan oikeesti yritti elää kunnolla. Mitä muuten tulee kyseisen gambialaisen jätkän huonoista vaikutteista niin muistanpa työni puolesta että nimenomaan gambialaiset toivat Suomeen halvan heroiinin aivan 1990-luvun alussa ja käyttivät muuleina suomalaisia tyttöystäviään.

DuPont kirjoitti...

Minusta Ruotsin rappeutuminen 20-30n vuoden aikana kansankodista etnohelvetiksi on liki maailmanennätystasoa yhteiskunnan pilaamisessa.

Edes Afrikan johtajat eivät yleensä noin suurta negatiivista muutosta luoneet. He pilasivat ennestään toimimatonta yhteiskuntaa, ruotsalaiset pilasivat sen ihmisyyden parhaimman...

Sokerimunkki kirjoitti...

Ihan ilman poliittisia tai aatteellisia taka-ajatuksia liittyen tv-mainontaan, kuka nykyajan nuori edes katsoo telkkaria?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys DuPontille ja Sokerimunkille & kiitos kommenteistanne.

DuPont: Tuo on totta. Ehkä sitä voi pitää hyväuskoisen ja sinisilmäisen humanismin absoluuttisena diplomityönä.

Sokerimunkki: Tuota tuumailin itsekin tuossa ylempänä. Käsittäisin että älykännykkä ja tiktok kiinnostaa enemmän.