tiistai 10. tammikuuta 2023

ERÄÄN KOKKARIN IKÄVÄ ILTAPUHDE

Helsinki, näinä päivinä…

Voi helvetti tätä elämää…

Näin tuumi eräs pitkäaikainen kokoomuksessa varsin menestyksekkään uran tehnyt poliitikko joka istui kalliisti sisustetussa kodissaan ja jolla oli menossa illan kuudes viskilasi. Eihän se kuuteen jäisi joten edessä olisi taas punasilmäinen aamu. Noin päällisin puolin hänellä ei olisi pitänyt olla mitään valittamista. Puitteet ja kulissit olivat täysin kohdallaan ja hän oli tunnettu, tunnustettu, luotettu ja arvostettu kokoomuksen arvopohjasta kiinni pitävä mies.

Mutta siinähän se ongelma olikin. Hän oli ehkä niitä viimeisiä kokoomuslaisia jotka olivat lähteneet mukaan politiikkaan muussakin kuin broileriuramielessä. Itse asiassa hän oli kateellinen omat ratkaisunsa tehneelle Wille Rydmanille. Se nuori mies muistutti häntä aikanaan. Silloin nuorempana. Sillä erolla että Rydman oli uskaltanut aukaista suunsa aivan toisella tavalla kuin hän.

Hän puolestaan ei ollut uskaltanut ja vaikka hänellä oli omia järkeviä ajatuksia ja mielipiteitä sekä halua viedä niitä eteenpäin hän pysyi tiukasti kiinni puoluekurissa. Haluten säilyttää paikkansa ja uskoen siihen, että kokoomuksen kautta hänellä olisi kuitenkin paras mahdollinen vaikutusväylä. Toisihan se tietysti myös huomattavia henkilökohtaisia etuja.

Kunnes… no siitä oli muutama viikko. Hän oli yhtä-äkkiä, monien vuosien jälkeen tajunnut ettei hän ollut koskaan ollut mikään vaikuttaja. Eikä edes poliitikko. Hän oli pappi. Tai ei oikeastaan pappikaan. Vaan kuoripoika joka lauloi kirkkokuorossa virsiä jotka papit olivat hänelle kirjoittaneet. Ja ne uususkonnon papit, tai papittaret pitivät yllä epistolaa joka oli hänelle vierasta ja vastenmielistä mutta jota hänen oli veisattava koska uususkonto oli jo muodostunut dogmiksi ja sen vastustaminen oli tabu. Vastustamisesta saisi uususkonnollisen kirkonkirouksen. Joka tietäisi uraitsemurhaa ja muuttumista muurahaiskansalaiseksi. Sitä hän ei kestäisi.

Hänen oli pakko julkisesti kannattaa tai ainakin olla vastustamatta kehitysmaalaista haittamaahanmuuttoa joka toi maahan aina vain lisääntyvää väkivaltaa ja muutti maan aina vain enemmän turvattomaksi erityisesti näiden papittarien omalle sukupuolelle, joskaan ei tietenkään papittarille itselleen. Hän inhosi sitä. Hän vihasi sitä. Mutta se oli osa uususkontoa johon kokoomus oli sitoutunut. Sen vastustaminen oli tabu. Siksi hän oli hiljaa ja totteli.

Hänen oli pakko julkisesti kannattaa koko Suomen talouselämän ja suomalaisten talouden rapistuttamista ja jopa tuhoamista täysin turhan ja ylimitoitetun ilmastohysterian nimissä. Hän tiesi aivan hyvin mitä se saisi aikaan Suomelle, ja kaikki vain siksi että se ruokkisi uususkonnon papittarien aina vain nälkäisempää egoa. Hän vihasi sitä ja omaa osaansa siinä mutta se oli osa uususkontoa johon kokoomus oli sitoutunut. Sen vastustaminen oli tabu. Siksi hän oli hiljaa ja totteli.

Hänen oli pakko hyväksyä se uususkonnon dogmi että perinteinen suomalainen kristinusko oli jotain vanhentunutta ja naurettavaa mutta sen sijaan uususkonnon ikiomassa mielikuvituksessaan kehittämä kuva ihmisiä totaalisesti alistavasta islamista oli jotain raikasta ja tuoretta joka toisi oikein mukavan säväyksen nuutuneeseen suomalaiseen ilmapiiriin. Hän vihasi sitä ja omaa osaansa siinä mutta se oli osa uususkontoa johon kokoomus oli sitoutunut. Sen vastustaminen oli tabu. Siksi hän oli hiljaa ja totteli.

Hän vihasi myös EU:ta ja omaa sokeuttaan siinä. Hän oli aikanaan, nuorena miehenä kannattanut EU:ta koska uskoi sen olevan valtioiden välisen vapaakauppaliiton joka hyödyttäisi Suomea kaikin mahdollisin keinoin. Hän oli poliittisella urallaan oppinut sen tosiasiassa olevan utopistien hallussa olevan valtioiden itsemääräämisoikeutta nielevän hirviön jolle Suomi oli vain tyhjiin imettävä Takahikiän Perähikiä joka teki alistumisestaan itsetarkoituksen. Hän vihasi sitä ja omaa osaansa siinä mutta se oli osa uususkontoa johon erityisesti äärimmäisen federalistinen kokoomus oli sitoutunut. Sen vastustaminen oli tabu. Siksi hän oli hiljaa ja totteli.

Erityisesti hän inhosi ja vihasi feminismiä. Varsinkin sitä intersektionaalista feminismiä jota opinkappaletta kokoomus ei suostunut edes arvostelemaan kun se ei uskaltanut. Sitä mieletöntä aatetta joka teki yhteiskuntaa ja ihmisiä suojelevasta normaalista vanhentuneen epänormaalin ja kaikista sairaista perversioista uuden normaalin. Ehkä eniten hän vihasi sitä, että se ei suinkaan tuonut mainostamaansa tasa-arvoa vaan nosti kaikkein höyrähtäneimmät naisyksilöt koskemattomiksi ja kaiken arvostelun yläpuolelle. Nosti kansakunnan kaapin päälle täysiä nollia joiden ainoa osaaminen oli valittaminen, ruikuttaminen ja pullalla syötetyn itsensä marttyyriksi nostaminen. Hän vihasi sitä sekä omaa alistumistaan ja vaikenemistaan sen edessä mutta sekin oli osa uususkontoa johon kokoomus oli sitoutunut. Tai ennemminkin ajautunut. Sen vastustaminen oli tabu. Siksi hän oli hiljaa ja totteli.

Eniten hän inhosi ja häpesi itseään. Hän oli tässä kaikessa liian syvällä eikä mukavuudenhalussaan uskaltanut hypätä pois. Hän katseli kateellisena Wille Rydmania joka oli tehnyt sen, mihin hän ei koskaan pystyisi. Rydman oli tehnyt johtopäätöksen ja toiminut. Voi kyllä, kyllä hänkin oli tehnyt johtopäätöksen. Mutta hän ei koskaan toimisi. Sillä eihän hän ollut enää mikään poliitikko. Eikä edes se pappi. Tai papitar. Hän oli vain kuoripoika joka ei uskaltanut lähteä turvallisen kirkon helmasta. Eikä hän koskaan uskaltaisi sanoa papittarelle vastaan. Kun eihän hän uskaltanut katsoa papitarta edes silmiin.

Hän painaisi päänsä. Nyt ja jatkossakin. Mielettömyyden edessä. Niin kuin kunnon kokoomuslaisen kuuluikin.


32 kommenttia:

JJR kirjoitti...

Vaikka olikin toista liuskaa, on kokoomuksen asiat kookospähkinänkuoressa noin.
Orpo liehakoi, mutta punavihreät on ainoat varmat hallituskumppanit Arvopohja-hallituksessa.
Konservatiivit eivät ole voimissaan. Muuten moinen vellihousu lentäisi kaaressa kaatopaikalle kokoomuksen johdosta Mykkänen mukanaan.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan että Puuhapetteri Orpo.

Anonyymi kirjoitti...

Kokkarit ovat quislingeja. Kyllä sieltä jokainen järkevä lähtee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys JJR:lle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

JJR: Olet oikeassa. On jokseenkin huvittava ajatus nykyisin että kokoomus oli aikanaan konservatiivinen kypäräpappipuolue. Nyt se on case Rydmanin myötä tehnyt lopullisesti selväksi sen vielä olemassa oleville konservatiivijäsenille että pitäkää turpanne kiinni ja totelkaa tai painukaa sitten helvettiin.

Ano1: Ei ollut Orpo. Orpo on broileripoliitikon arkkityyppi. Pelkkä tuulenhaistaja ilman omia mielipiteitä.

Ano2: Quisling-vertaus on ikävän osuva.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin komeen hakaristin, eiku haararistin olet löytänyt:)
Aika lohdutonta oli katsoa IS:n vaalitenttiä. Sanna kimitti ja huusi orpon puheille eikä taaskaan vastannut siihen mitä kysyttiin. Joku lukija oli laittanut kysymyksen valtiontaloudesta niin sanna puhui taas ummet lammet, että mitä on muka tehty.
Saas nähdä paljonko suomalaisille tulee lisälaskua kun sanna lähtee viikon päästä davosiin. Ja ennakkotietojen mukaan siellä kehutaan kuinka hyvin on hommansa hoitanut.
Huru-ukko

DuPont kirjoitti...

Ykä:"On jokseenkin huvittava ajatus nykyisin että kokoomus oli aikanaan konservatiivinen kypäräpappipuolue. Nyt se on case Rydmanin myötä tehnyt lopullisesti selväksi sen vielä olemassa oleville konservatiivijäsenille että pitäkää turpanne kiinni ja totelkaa tai painukaa sitten helvettiin."

Kokoomus joskus mainosti itseään täten: "vastakkainasettelun aika on ohi". Eikö tuo oikeasti ole typerin lausahdus ikinä? Yhteiskuntahan tarvitsee poliittista vastakkainasettelua eli vaihtoehtoja politiikalle. Demokratia elää siitä, että erilaisia vaihtoehtoja politiikalle esitetään. Konsensuspolitiikka, joka Suomessakin on tarkoittanut sitä, että Kokoomus, Kepu, SDP, Vihreät ja Vasemmistoliittto ovat "samaa puoluetta" tarkoittaa politiikan taantumista monopoliin, ei suinkaan mielipiteiden ja ideoiden kilpailuun. Ei tuo ole kehitystä, se on taantumusta, rappiota.

Meillä oikeasti on järjestelmä, jossa PS on se vaihtoehto kokkepudemvihrvas- puolueelle. Tuo ei ole terve ilmiö. Kyseessä on luutunut byrokraattinen malli. Se mitä yhteiskunta ja politiikka tarvitsee, on ravistelu ja järjestelmän kyseenalaistaminen/haastaminen.

Yhteiskunta ja politiikka tarvitsee nyt suuresti vastakkainasettelua ja perinteisen mallin haastamista. Kansanvalta on sitä, että kansalla on oikeasti vaihtoehtoja, eikä perinteistä puoluejargonia toisarvoisista asioista. Kokkepudemarivihrvas- puolue pitää hajoittaa. Suomi tarvitsee juuri vastaääntä tuolle luutuneelle hallinnollemme.

En täysin luota/usko PS:n kykyyn ravistella järjestelmää, mutta sitä täytyy yrittää. Oikeistohallitus nykyisen Marinin Mafian jälkeen on enemmän kuin tarpeellinen, mutta ongelmana on Orpon kaltaiset Kokoomusjohtajat. Heillä ei ole kansallisia johtajia, vaan globalisaation palvelijoita johtajina. Orposta/Mykkäsestä huolimatta oikeistohallitus on askel oikeaan suuntaan. Pieni askel tosin vasta...

Anonyymi kirjoitti...

Jos Orpo on hallitustunnustelija, niin puolueeni (PS) pääseminen hallitukseen vaatisi vuoden 2015-2017 tapahtumien toisinnon. Eli sekä takin että housujen pitäisi kääntyä, niin kuin Soini teki. En usko, että Orpo on muuttunut miksikään sitten Sipilän hallituksen aikojen. Mutta vastassa on se tosiasia, että Soinin tempun toistaminen merkitsisi puolueen kannatuksen totaalista ja lopullista lattakierrettä - sekä rivikannattajien että minun kaltaisteni aktiivien lopullista lähtöä. Ei enää lähdettäisi ajamaan Jyväskylään aamuyöstä äänestämään Jussia ja antamaan uuvateille oikein urakalla turpaan. Meitä oli vajaa pataljoona eli 949 ihmistä, jotka nostivat perseensä penkistä ja antoivat suomalaisille vaihtoehdon. Jos Purra ja kumppanit nyt pettävät, en aio toista kertaa vaivautua, vaan seuraan sivusta tämän tragikomedian loppuun asti. Enkä usko olevani ainoa.

PS-lehdenjakaja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle,

Huru-ukko: Tuo kuva oli alun perin Liza Minnellin elokuvasta Cabaret. Muokkasin sitä vaan hieman. Mitään hyvää ei Sannalta ole varmaankaan tuliaisena.

DuPont & PS-lehdenjakaja: Olette molemmat oikeassa. Noin henkilökohtaisesti uskon että Perussuomalaisilla ei ole mitään mahdollisuutta päästä seuraavaan hallitukseen elleivät ne ruunaa itseään malliin Soini. Ja en usko, että ne niin tekevät.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne melkein kaikki muut kansanedustajat paitsi persut on quislingeja. Ei isänmaallisuudesta eikä siitä niin kovasti toitotetusta vastuullisuudesta tietoakaan. Valmiita myymään melkein mitä tahansa eniten tarjoavalle. Ja äänisaalista riittää silti vaali-iltana vaikka muille jakaa.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Valitettavasti juuri näin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ollaan tyytyväisiä edes siitä, että saamme elää historiallisia aikoja:
saamme todistaa elinaikanamme eurooppalaisen sivistyksen tuhoutumisen kansainvaellusten jalkoihin kuten länsiroomalaiset 470-luvulla.

Ero on siinä, että poliittinen eliittimme on ne kansainvaellukset tänne kutsunut.
Muuten kaikki menee samoin:
barbaarit tulvivat tänne tuhoamaan kaiken, ja me vain katsomme päältä.
Emmehän me tee mitään nytkään, kun asian voisi vielä estää.

Ne joilla on ampuma-ase ovat onnellisimmassa asemassa:
he voivat antaa rakkailleen nopean armonlaukauksen ennen heidän joutumistaan häväistyiksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Toivottavasti sitä armonlaukausta ei vielä tarvittaisi mutta pahaltahan tämä näyttää. Eliittimme on kutsunut valloittajan kylään eikä hyväksy toimia sitä vastaan.

DuPont kirjoitti...

PS:n ei pidä ruunata itseään. Jos tilanne on se, että PS:n pitää soinilaistaa itseään hallituksessa, järkevintä on pysyä oppositiossa. Paskaa se Suomelle toki tietää... Tuo on kova paikka PS:lle, sen täytyy olla vahva hallitusneuvotteluissa, koska Kokoomus on kieroiluissaan vuosikymmeniä etevämpi.

Turhautunut Kansalainen kirjoitti...

Hyvä kirjoitus ja niin totta. Jaoin.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuohon mahdolliseen PerSujen uuteen Soiniruunaukseen voin henkilökohtaisesti todeta, että tällä hetkellä äänestysvaihtoehdoissa PerSut johtaa Sinimustaa Liikettä.

Ja mikäli PerSut sen uuden Soiniruunauksen tekevät, (jos heitä olin äänestänyt) niin lopuilla elämänvuosilla ääneni saa aina kaikista natsein äänestettävä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen tuota minäkin kun muutamat puolueet ilmoittavat jo ennakkoon että Perussuomalaisten kanssa ei hallitukseen lähdetä. Kannattaisi katella vaalit ensin ja sitten ruveta valitsemaan kavereita. Kokkarithan johtavat nyt, ennakkoon. Heidän kusetuksensa näyttää taas onnistuvan. Varmaan on neljäskymmenesviides kerta. Kokkarit antaa kuolemansuudelman mille puolueelle vaan jos kimppaan lähtee.

Mikäs noissa Perussuomalaisissa on niin kamalaa? Tavallista kansaa. Sanaakaan ei kuunnella vaikka heillä on mielestäni aivan järkeviä ehdotuksia. Esmes energia asuminen ja liikkuminen halvemmaksi. Jos palkkoja ei "saa" korottaa senttiäkään eikö elinkustannusten halventaminen ajaisi saman asian. Ei varmaan niin. Nähdään vain "pakolaiskysymys".

"Työperäistä maahanmuuttoahan" me tarvitaan. Kissanpaskat. Maassa jossa on puolimiljoonaa työtöntä ja lisää tehdään liukuhihnalla ei ole työvoimapulaa vaan jotakin on tehty totaalisesti päin helvettiä.

Kallis on Suomenimaa ja kalliimmaksi tehdään. Ihmetellään vielä kun varakkaimmat saavat eniten tukea sähkölaskuihin. Kyllä se on linjassa, ollut kohta neljäkymmentä vuotta. Sosialismia rikkaille ja kapitalismia köyhille.

Anonyymi kirjoitti...

Eilinen IS:n vaalitentti oli tosiaan masentavaa seurattavaa. Hallituspuolueiltakin alkaa kummasti löytyä sukkana koriin menneen viimeisen lisäbudjetin hyväksymisen jälkeen lääkkeet talouden tasapainottamiseen ja kyllä oli taas köyhillä ja vähävaraisilla tukijoita ja huolestuneita ministereitä, joiden sanallinen anti valitettavasti (?) hukkui sellaiseen kaakatukseen ja päällepuhumiseen, että sitä oli todella vaikeaa tympääntymättä seurata. Myös Arvo Pohja kaivettiin esiin naftaliinista kuten aina vaalien edellä. Arvo on tainnut pötkiä pakoon mutkaista tietä näkymättömiin ja pelkkä pohja on jäänyt jäljelle. Sille pohjalle ei kyllä mitään kestävää rakenneta, varsinkin kun mahdolliset rakentajat käyttäytyvät kuin pahaiset kakarat hiekkalaatikolla; tuon kanssa ei ainakaan leikitä! Tässä kunnostautui eilen nimenomaan vihervasemmisto.

Orpon touhut vuoden 2015 invaasiossa ovat hyvässä muistissa ("Pelkkä tulijoiden motiivien arvostelu on rasismia"), myös ahkera kumartaminen EU:n suuntaan, lähteminen ilmastonmuutoshysterikkojen kelkkaan ja liittyminen kuoroon, joka laulaa elinkeinoelämän viisua "Suomi tarvitsee maahanmuuttajia" on ainakin itselleni jo liikaa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Näitä kokkareita tunnen muutamia, eivät kaikki tosin asu tsadissa. Olen kuulut yhtä ja toista illanistujaisisssa, kun pvat avautuneet kaltaiselleni epäpoliittiselle, tylylle, teknokraatille. Ja ihan työaikanakin on samansuuntaista puhetta kuulunut, ei ehkä paskahousu-petteri nuku kovin hyvin. Puolueessa tiedetään odottaa, että pikku-petteri taas möläyttää jotain. Mannerlaatat ovat liikkeessä, ans kattoo kuinkas käy.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Työperätöntä maahanmuuttoa ei Suomi tarvitse, mutta sitä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Pitäähän työttömät massat palkkavaatimukset kurissa vaikka valtio ne joutuu elättämään. Väliäkös sillä. Saadaan toivottua halpatyövoimaa kun valtio maksaa elämisen emmeet. Ainakin yritetään saada, mutta tietääkseni huonolla menestyksellä. Ei ole mennyt kuin Strömsössä.

-TR- kirjoitti...

Mielenkiintoinen ilmiö että kun aiemmin vasemmisto teeskentele olevansa köyhien ja vähäosaisten asialla niin nykyään kun tuolle väestönosalle ei vasemmiston bluffi enää mene läpi niin köyhyys ja vähäosaisuus on v***kun aihe varsinkin vasemmiston taholta.

Kokoomus taasen ei ole mikään oikea oppositiopuolue vaan huilivuorossa oleva puolue.

Anonyymi kirjoitti...

Duunarilla ja köyhällä ei ole enää puoluetta mitä äänestää. Niin sanottu vasemmistokin säätää mieluummin maapallon ilmastoa ja huolehtii muiden maiden köyhistä kuin suomalaisista.

Perussuomalaisilla on ollut muutamia hyviä ulostuloja jotka ovat mannaa duunareille ja huonommin toimeentuleville mutta, pelkäänpä että hallituksessa joutuu tekemään kompromisseja jos ei saa yli sataa kansanedustajaa.

Nuorena tunsin muutaman kaverin jotka kuuluivat ns parempaan viiteryhmään jossa pappa betalar. He pitivät itsestään selvänä että heidän ei tarvitse koskaan herätä seitsemäksi töihin. Huonommista kellonajoista puhumattakaan. Kunhan on ja opiskelee. Sitten saa viran josta tulee aikanaan eläkepommikin. Suurena miehenä vasta tajusin että duunarithan ne joutuivat senkin perheen elättämään kehdosta hautaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys DuPontille, Turhautuneelle kansalaiselle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano1:lle, Rouva Anolle, Pyssymiehelle, Ano2:lle, TR:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Kaiken kaikkiaan voi toivoa ettei PS ruunaa itseään sillä silloin on viimeinenkin toivo menetetty.

Anonyymi kirjoitti...

En oikein usko tuohon PS:n itsensä ruunaamiseen, vaan piru tietää muttei kerro. Ruåtsin tiellä kuitenin ollaan kaikessa, valitettavasti. Noin suunnilleen yksiä vaaleja perässä, mutta samalla tiellä. Sielläkin suunnilleen kaikki puolueet sanoivat, että ruotsidemokraattien kanssa ei aleta millekään, etä kyllä ne häviävät kun niitä ei huomioida. Sama on nyt menossa PS:n kanssa, kaikki kieltävät ja sanovat, että ei ei, ei me ruveta niiden kanssa mitään. Ihan kuin naapurissa.
Samat ongelmat edessä meilläkin kunnes kaikki lyö näpeille ja valtavirhekeskiitymän on pakko ottaa ns. lusikka kauniisti käteen ja vihdoin tunnustaa tosiaisat.
Vaan ans kattoo ny, joko suomalainen äänestäjä alkaisikin herätä ruususen unuesta jo nyt. Eikä vasta sitten kun se on jo ehkä myöhäistä?
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Sitä ruususen unesta heräämistä tässä odotellaan. Jos sitä ei tapahdu, niin asiat jatkuvat entisellä mallillaan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Yksi ja toinenkin näyttää panneen toivonsa Suomen versioon Tidön sopimuksesta, mutta se on hukkaan heitetty toivo.

Se toimii, tai on toiminut tähän asti Ruotsissa;
vähemmistöhallitus, joka vihaa syvästi oppositiopuoluetta mutta äänestäjien pelossa on hyväksynyt sen lojaalin opposition asemaan.
Hallitus nauttii opposition luottamusta, jota vastaan on ottanut hallitusohjelmaan sen ajamia asioita.

Se ei toimi Suomessa.
Emme ole germaaneja, jotka perustivat aikoinaan omat valtionsa ja ovat hallinneet niitä siitä asti.
Olemme suomalaisia, jotka eivät pystyneet perustamaan omaa valtiota, vaan se tuli meille tuontitavarana.
Siksi sen ylläpitäminen tuottaa vaikeuksia vähän samaan tapaan kuin siirtomaavallan jälkeisessä Afrikassa tapahtui:

meistä ei ole neuvottelemaan yhteisymmärrykseen asti, vaan meillä jonkun täytyy päästä niskan päälle ja pysytellä siinä.
Tällä hetkellä se joku on viherkommunismi huorapuolueineen.
Tulevista hetkistä ei ole tietoa, mutta mikään ei viittaa parempaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En suhtaudu suomalaisiin yhtä halveksivasti kuin sinä mutta kommentissasi on sinänsä paljon totta. Mutta tulee muistaa että mm. monille Itä-Euroopan maillekin se itsenäisyys tuli tuontitavarana.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ei ollut tarkoitus sentään halveksia, vaikka sellaiseksihan tuon silti meni.
Baltian maita jos ajatellaan, virolaiset etenivät kohti valtionmuodostusta mutta joutuivat 1200-luvulla Tanskan alamaisiksi ja kapinoivat jatkuvasti. Niinpä Tanska myi Viron 1346 Saksalaiselle Ritarikunnalle, joka juuri heistä julmasti kapinoinnin ja alisti virolaiset maaorjuuteen.

Latvialaisten tie oli samantapainen heidän jouduttuaan jo 1200-luvulla saksalaisten alaisiksi, ensin Kalparitariveljeskunnan ja sen sulauduttua Saksalaiseen Ritarikuntaan samaan osoitteeseen virolaisten kanssa.

Liettualaiset sen sijaan olivat perustaneet mahtavan suuriruhtinaskunnan, joka laajentui 1300-1400 -luvuilla käsittämään nykyiset Valkoryssän ja Ukrainan.
Sen kohtaloksi koitui unioni Puolan kuningaskunnan kanssa, joka vähitellen jakoi liettualaisaatelin maita puolalaisaatelille.
!700-luvun lopulla tulivat sitten Puolan jaot.

Kolme kansaa, kaikilla erilainen historia, virolaisilla erilainen kielikin latien ja litien kanssa.
Mikä hitsasi niistä nykyisen Baltian maiden kolmikon?
MIksi virolaiset ovat niin erilaisia kuin suomalaiset?
Tekisi mieli sanoa, että Neuvostoimperiumi sen sijaan, että heihin on sekoittunut niin paljon germaanista verta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Niin joo, jokaisella maalla on oma historiansa johon vaikuttaa useat asiat ja vielä se sattuma. En muuten oikein usko että virolaisissa on kovin paljon germaanista verta. Eikös ne baltiansaksalaiset olleet aika lailla omissa porukoissaan, keskittyivät virolaisten pitämiseen maaorjina eivätkä juuri sekaantuneet heidän kanssaan. Valalla tätä en vanno. Mutta Baltian mailla on se yhteinen kokemus neuvostomiehityksestä ja sen vuoksi he eivät taatusti ole niin sinisilmäisiä kuin monet suomalaiset.

Qroquius Kad kirjoitti...

Jäi mainitsematta, ettei se ajatus virolaisten germaaniverestä ollut omani.
Sen esittivät ketkäs muut kuin III Valtakunnan rotupuhtaat edustajat vuonna 1943 hyväksyessään virolaiset SS-vapaaehtoiset kelvollisiksi Bad Tölzin SS-upseerikouluun.
Se germaaniverikin olisi tullut virolaisiin saksalaisritarien sekaannuttua piikoihinsa ja alustalaisiinsa.

Suomalaisilla oli alusta asti pääsy Bad Tölziin, paljolti Talvisodan sinivalkoisen kirkkaaksi kiillottaman sotilaskunnian ansiosta.
Kun ruotsalaiset alkoivat 1940 värväytyä Uuteen Saksalaiseen Ritarikuntaan Waffen-SS:ään ja asiasta kuultiin Suomessa, alkoivat pian kyselyt päästäiskö mekin?
Asiaa tiedusteltiin Saksasta, että ollaanko tässä ylipäätään ritarikuntakelpoisia?
Vastaus oli, että tervetuloa! – Ennen Talvisotaa ehkä ei olisi oltu.

Värvääjien mukana oli tosin SS-rotuspesialisteja, ja värvääjiä oli ohjeistettu värväämään erityisesti suomenruotsalaisia.
Saksassa kun luultiin, että he ovat viikinkien jälkeläisiä, eivätkä ruotsinkielisiä suomalaisia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos lisäyksestä. Jotenkin noinhan se meni. Siihen aikaan siellä Ruotsissa ne rotuopit olivat melkein yhtä kovassa huudossa kuin Saksassa. Ja suomalaisethan laskettiin siihen ali-ihmisten parhaimmistoon. Juuri sotilaallisten ansioittensa vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Ano 11. tammikuuta 2023 klo 12.17:

"Orpon touhut vuoden 2015 invaasiossa ovat hyvässä muistissa ("Pelkkä tulijoiden motiivien arvostelu on rasismia")"

Kiteytys: http://rasisti.fi/

Qroquius Kad kirjoitti...

Se kiteytys oli totisesti oikein se!