keskiviikko 11. tammikuuta 2023

OTE VIHERHULLUUDESTA

Lukijahan tietää hyvin että vihreällä mielettömyydellä on monia muodikkaita osa-alueita. On ilmastohysteria, on luontokato ja nyt on myös EU:n utopistien keksimä ennallistaminen joka tietysti koskee eniten luokan kilteintä oppilasta eli Suomea. Tuoreen uutisen mukaan Luonnonvarakeskus laski että kyseinen ennallistaminen maksaisi suomalaisille pahimmillaan jopa 19 miljardia euroa.

19 miljardia euroa. Ja mihin? Joutomaan rakentamiseen. Esim:

Lainsäädäntöehdotuksen mukaan turvepeltojen pinta-alasta tulisi ennallistaa vuoteen 2030 mennessä 30 prosenttia, josta neljäsosa tulisi vettää eli palauttaa kuivatettu alue kosteikoksi.

Vastaavat ennallistamistavoitteet olisivat 50 prosenttia vuodelle 2040 ja 70 prosenttia vuodelle 2050, joista puolet pitäisi vettää.

Eli poltetaan järkyttävä määrä rahaa että voidaan muuttaa käyttökelpoinen maa-alue käyttökelvottomaksi lutakoksi. Maassa, jossa soita on valtavasti muutenkin.

Herää vaan kysymys että paljonkohan esmes Saksan, Ranskan, Hollannin, Belgian jne. alueita ennallistetaan? Vai onko Suomi taas se luontoreservaatti?

Joskus aikaisemmin tällaiset suunnitelmat olisivat kuuluneet television huumoriohjelmiin. Nyt ne ovat täyttä totta. Ja tulee muistaa että vallassa oleva Järjestelmäpuolue ei sano EU:lle ei. Ja tämä ennallistaminen on vain yksi viherhulluuden rahanpolttouuni.

Valtiollista pankrottia odotellessa.

Jep. Vuonna 1994 annettiin ääni tulevaisuudelle. Mutta minkälaiselle?


52 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos tuo Iivana luovuttais tuon Karjalan ja ylempääkin entisen Suomen alueita takaisin, niin sitten tavoite täyttyisi.

Muuten tuolla paperilla voidaan pyyhkiä takalistoa. Jos siis järkeviä oltaisiin. Mutta kun ei vaan olla.

Tapsa vaan

Ihmettelijä kirjoitti...

En lukenut klikkiä enempää, homma on tullu selväksi ajat sitten.
No,mikäpä tässä.
Ihmettelijä.
Ps, Jimiä kuuntelen, skin oli militantti...

QroquiusKad kirjoitti...

Touhun tarkoituksena tietysti ON tehdä Suomesta Globalististen Eurostotasavaltojen Liiton luontogloblasti, jossa euronomenklatuuran miehet käyvät metsästämässä koskemattomien korpimaiden riistaa ja naiset ihastelemassa soita ja muita rääsikköisiä joutomaita.
Molemmat tapahtuvat luonnollisen luonnottomasti helikopterista käsin, kuka sitä nyt parintuhannen euron maastopukuaan sotkemaan.

Metsästelyjen ja ihastelujen jälkeen niin Hianot Härrat kuin Fiinit Frouvat nautiskelevat suomalaisesta Palveluntarjoamiskulttuurista, jolla onkin varsin pitkät perinteet näin niinkuin kansainvälisellä tasolla.
Molemmille maistunee yhtä lailla parhaiten tyttöpuolinen tarjonta, joista moni saattaa poistua Nautintokeskuksesta helikopterin kautta sinne mätänemään jätetyn riistan viereen, etteivät pääsisi kertomaan mitä siellä oikein tehtiin.
Onpa moni tuotu sinne weinsteinattavaksi hengiltä.

Mutta minkäpä sille voi, kun sitä kerran tunnutaan haluavan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Ihmettelijälle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Jos oltaisiin järkeviä niin. Ja vaikka Karjala on meiltä vääryydellä viety niin sen takaisin saamisen mahdollisuudet ovat kyllä varsin olemattomat.

Ihmettelijä: Selväksi on tullut niin. Mutta mikä tuo Jimi-juttu oli?

Qroquius Kad: Vähän tuollaista ounastelin itse fiktiossa aikanaan:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2016/04/metsanvartijat.html

Anonyymi kirjoitti...

Miten tosiaan esim. Hollannin tulppaanipellot sekä Ranskan, Saksan, Italian ja Espanjan viiniviljelmät? Tuskin mitään näin älytöntä on uskallettu näille maille edes ehdottaa, mutta mallioppilaalle kyllä. Täystyrmäystä ei kuulu keinovalikoimaan, vaan lähdetään neuvottelemaan ja usein myöhässä eli sen jälkeen kun mitään ei enää ole tehtävissä. Kotimaahan tullaan sitten kehumaan hyvää diiliä, eikä nollien määrä numeroiden perässä merkitse mitään. Tämä pakahduttavaan onnentunteeseen voisi varmaan vaikka kuolla; ajatelkaa, pieni Suomi pelastaa koko maailman!

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Muistelin juurikin tuota "Metsänvartijat"-tarinaa.
Se oli muuten mainio, mutta ehkä hiukkasen liian optimistinen.

QroquiusKad kirjoitti...

Tulipa juuri mieleen myös, että mitä jos Alankomaat ennallistaisi maa-alueensa?
Niistähän tulisi merenpohjaa.
No, eipä sitä kukaan vaadikaan ja jos vaatisi, kukaan ei tottelisi.
Mutta me emme ole germaanisia hollantilaisia.
Valitettavasti, sanoi Sahtivaari.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan totta että ihmisen katoaminen maailmasta olisi maapallon luonnolle lottovoitto. Eduskuntatalokin kasvaisi leppää alle kymmenessä vuodessa mikä voisi olla talolle parempaa käyttöä. Maapallo tässä kyllä pyörisi muutaman miljardia vuotta niin kuin ennenkin. Olisi ilmastonmuutosta, tyyntä ja myrskyä, sademetsää ja aavikkoa. Ei se paratiisia olisi navalta navalle vaikka täällä ei ihmisiä pyörisi.

Eikä täältä suot ja kosteikot lopu vaan leipä. Se tässä on varmaan meininki. Saadaan puolet porukasta kompostoitua. Saattaa vaan sattua siihen porukkaan joka leipää tekee. Silloin ei auta vaikka olisi miljardi bitteinä digilompakossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Olet kommentissasi – piru vie – täysin oikeassa.

Qroquius Kad:

Viesti1: Joo, meillä on työnjako. Minä kirjoitan tarinan. Sinä teet siitä pessimistisemmän version.

Viesti2: Luulenpa että hollantilaiset haistattaisivat pitkät paskat moisille ennallistamisehdotuksille. Toisaalta juuri siellä on hallitus tuhoamassa maataloutta ilmastohysteeriaan vedoten.

Ano: Tässä ilmastohysteriassa unohdetaan nimenomaan se että ihmisten pitäisi jotenkin elääkin täällä.

Strix Senex kirjoitti...

Ylen otsikoinnin mukaan "Suomi on ymmärtänyt ennallistamisen väärin, sanoo EU:n ympäristökomissaari". Olen taipuvainen uskomaan, että otsikko jopa pitää paikkansa, mutta ei sillä tavalla, kuin Yle antaa ymmärtää. Eiköhän tässä ole kyseessä se tavallinen tarina. EU:ssa tehdään joku asetus, esimerkiksi luontoasetus, tietäen, että ei sitä oikeastaan missään maassa oteta aivan kirjaimellisesti, vaan lievennetään, sovitetaan olemassa oleviin faktoihin ja vähän vesitetäänkin. Paitsi tietysti nämä Suomen vihreät fanaatikot, jotka panevat päälle puolet omiaan ja etsivät sen jälkeen kalleimman ja eniten vahinkoa tuottavan tulkinnan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Epäilemättä on näin. Suomi on tuon hulluuden terävimmässä kärjessä.

Anonyymi kirjoitti...

vähän vesitetäänkin. Sanoo Strix Senex. No joo, suomessa ei tuosta setuksesta vesitetä kuin suot, noin ensin alkuun. Ja mitä lie siihen päälle kun on alkuun päästy. Joku taisi mennävuosina laulaakin, että kun on alkuun päästy niin antaa mennä vaan...
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Antaa mennä vaan. Meinaan touhun muuttaminen vaatisi sen tunnustamista että jotain on tehty väärin. Ja sitähän ei tapahdu.

Anonyymi kirjoitti...

Terveh, pitkästä aikaa!

Strix Senex tuossa esitti komissaarin ulostulosta tulkinnan, joka minullekin ensinnä mieleen nousi. Että komissaari neuvoisi, että pankaa perkeleet sentään hanttiin, niin lasku voi olla lievempi. Ilkeämpi tulkinta sitten on, että komissaari tahallaan koettaa heittää taikapölyä pöljien tsuhnien silmille.

Uskon Luken tehneen hyvää ja tarkkaa työtä, laitos on kuitenkin yhä ns. vanhan liiton agronomien käsissä. Oletan, että ovat laskeneet worse (ellei worst-) case-skenaarion mukaisesti laskelmaan eriä, joita optimistisemmat näkijät eivät halua edes nähdä. Kuten kerrannaisvaikutuksia..tai sitä, että maajussien suopeltojen perseraiskaus olisi näille omistajille syytä korvata.

Turve/suopellothan voivat tulevaisuudessa olla ruokaturvamme yksi kulmakivi. Ainakin, mikäli ennustusten suvisista kuivuusjaksoista tosiaan tulee ilmastomme ominaispiirre. Turpeen vesikapasiteetti varmistaa satoa noissa olosuhteissa. Tämmöistä reserviä ei kannattaisi ihan halvalla tärvellä.

Eihän kaikki soiden ennallistaminen pelkästään huonoa ole. 50- ja 60-luvuilla ojitettiin jumalaton määrä soita, tarkoituksena tehdä kasvullista metsämaata. Suurin osa näistä ns. suometsistä on jäänyt varsin vajaatuottoisiksi. Eihän rahkaturpeessa puukaan kunnolla kasva, vaikka vesitalous kunnossakin olisi. Tämmöisten suolänttien ennallistamista on tehty Natura-ohjelman puitteissa ainakin. Tuottamattoman pinta-alan ennallistaminen on näissä kohteissa suht. halpaa - sen kun kaivinkone käy läiskimässä laskuojien alapäät tukkoon. Kannatan, kunhan touhua tarkataan taloudellisen todellisuuden puitteissa - ei siis uskondogman kiihkolla.


Terv. Achtung

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Minun mieleeni tuli etsimättä Ykän mainio kertomus: Vaietut kylät I-III vuodelta 2017. Luinkin sen juuri uudestaan - taas kerran.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille ja Terho Hämeenkorvelle T kiitos kommenteistanne.

Achtung: Ihan hyviä havaintoja. Kysymys on vaan että jääkö tämä tähän ja mitä tulee seuraavaksi?

Terho: Kiitokset. Vaikka itse sanon niin ne ovat mielestäni yksiä onnistuneimpia tarinoitani.

Ihmettelijä kirjoitti...

Virhe oikoluvussa, Jimi oli militantti, merijalkaväen miehiä nääs.

Anonyymi kirjoitti...

Pientilat takaisin, pakettipellot pitää ennallistaa. Kenties saamme peltopyyt takaisin tämän myötä. Hervanta, tapiola, jakomäki yms pitää metsittää. Joutoväki palannee kotiinsa. Kamelit tai vuohet taitaa pärjätä talvisessa metsässä huonosti. Elantoa niukasti tarjolla. Vai onko tarkoitus elää rasismita vinkumalla? Kenties husu pieksee puuta poikki kirvellä ja nostaa rekeen tyvitukkeja?

Tuulimyllyt nurin, ei semmoisia ollut 1950,eikä latuja, autolla ajettavia, eikä hiihtohissejä. Mutta ampumaratoja oli, enemmän kuin nyt.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät ja Perussuomalaiset samassa hallituksessa on mahdoton yhtälö, sanoi Ohisalo. Kyse on "arvovalinnoista". Odottelenkin milloin noita "arvovalintoja" avataan meille lukutaitoisille. Mitä ne tarkemmin ottiatuota ovat. En kuitenkaan meinaa pidätellä hengitystä odotellessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne Hollannissa pistää hanttiin ja vesiensuojelun varjolla kai niitä typpipäästöjä pitäisi rajoittaa. Taitaa olla kuitenkin tekosyy.

Netissä kun komuaa niin monenlaisia juttuja näkee. Sellaista epäilyä on ollut tämän asian yhteydessä, että alueelle olisi suunnitteilla jokin 30 miljoonan asukkaan kaupunki, joka levittäytyisi 3:n valtakunnan alueelle. Ja onpa kumma jos siitä ei tulisi ns 15 minuutin kaupunki, jossa kaikki olisi mukavasti lähellä.

Vankilahan se on, vaikka kupolit olisi kullatut. Siellä sitten digirahalla maksettaisiin ja oltaisiin tarkassa seurannassa 24/7.

Eliitin edustajajärjestöstä on tullut viime aikoina kommenttia mm lemmikkieläinten hävittämisestä ilmaston pelastamiseksi. Ankka tai ei, myös pedofiliaa puolusteltiin ilmastosyillä. Aika vähän Pravda kirjoittaa näistä kaistapäisistä ideoista.

Hienosti menee.

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ihmettelijälle, Pyssymiehelle, Anolle ja maallikolle & kiitos kommenteistanne.

Ihmettelijä: Okke.

Pyssymies: Hyviä huomioita. Ja 1950-luvulla ei tosiaan ollut näitä nykyajan propellipyramideja.

Ano: Näitä arvovalintoja ollaan viimeiset vuodet päästy nauttimaan oikein urakalla. Kun kääntää terveen järjen ylösalaisin, niin päätyy arvovalintoihin.

maallikko: Hollannissahan on ollut melkoisia mielenosoituksia asian tiimoilta. Olisko sulla muuten mitään linkkiä tuohon kaupunkisuunnitelmaan?

Anonyymi kirjoitti...


Tuossa pari linkkiä kaupunkisuunnitelmaan:

Dutch investors launch new marketing programme for NL: Tristate City
https://www.dutchnews.nl/news/2017/10/dutch-investors-launch-new-marketing-programme-for-nl-tristate-city/

Connecting the Metropolis of The Netherlands with the hyperloop
https://medium.com/@hardthyperloop/connecting-the-metropolis-of-the-netherlands-with-the-hyperloop-1c1eb3078cf7

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Johan ja kiitos linkeistä. Aika hurjalta tuo vaikuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Noita kaupunkisuunnitelmia ja hyperlooppeja katellessa tulee mieleen kysymys, mihin meillä on noin helvetin kova kiire.

QroquiusKad kirjoitti...

Totta kai tässä on kiire.
Eihän sitä voi tietää, miten kauan EeUu vielä pysyy pystyssä.
Neuvostoimperiumi luhistui aivan käsittämättömän nopeasti.
EeUulle se voi käydä vielä helpommin ja nopeammin.

Jos niin käy, kaikki tehdyksi suunniteltu jää tekemättä eivätkä tekijät pääse historiaan sille hyllylle, johon haluaisivat. – He joutuvat juuri sille hyllylle lopulta, onnistuivat tai eivät.
Vaan eiväthän he tiedä sitä nyt eivätkä kai myöhemminkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Eikös se ole niin, että kiire ja välttämättömyys ovat kusetuksen hyvät tuntomerkit? Neuvostoimperiumin nopea romahtaminen antaa toivoa tässä lohduttomassa nykypäivässä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiiren on kova, tää on PAKKO saada valmiiksi NYT! Ja jälki on kuin juosten kustu ja siinäkin vielä vemputettu.
Kannatais istua alas ja vetää ns. perstupakki. Tai kuten Simo laulussaan Alle lujaa: Olis kannattanu ajatella ensteks.
Huru-ukko
PS. Se Simon biisi oli meillä junnubussissa mulla tunnarina joskus, bussi kun sattui olemaan sininen)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Olet muuten täysin oikeassa. Ja laitetaanpas tähän asiaan liittyen se Simon Alle Lujaa:

https://www.youtube.com/watch?v=nmS0JMHJWYU

QroquiusKad kirjoitti...

Australia kiirehtii vihreää siirtymää liikenteessä, kertoo meille YLEnanto:

"Sähköajoneuvojen latauslaitteita valmistava lahtelainen Kempower on päässyt mukaan Australiassa käynnistettävään sähkörekkojen pilottihankkeseen. –––
Hankkeen tavoitteena on uudistaa Australian kuljetus- ja rekkaliikenne ja osoittaa, että sähkörekkoja on mahdollista operoida laajamittaisesti.
– Sehän on pitkien välimatkojen maa, jossa ei ole omia öljyvaroja, joten kyllä heillä on isot intressit siirtyä sähköön."

Jaa?
Tämän mukaan
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maa%C3%B6ljyntuottajavaltioista

Australia oli vuonna 2021 sijalla 32 öljyntuottajamaiden vertailussa;
taakse jäi mm. kaksi OPEC-maata.
Mutta kun YLEnanto kertoo meille, ettei ausseilla ole omaa öljyä, niin sitten sitä ei ole.
Sähkörekoilla ajaa pitää.

QroquiusKad kirjoitti...

Linkki YLEnantoon oli siis tämä:

https://yle.fi/a/74-20010557

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä pläjäyksestä Yrjö. Tämä nimenomainen pätkä pitäisi näyttää ihan kaikille ajokortista haaveileville, ja varsinkin niille ns. poikkeusluvalla korttia hekeville kakaroille. Ja jos ja kun kortti on ollut kuivumassa, syystä tai toisesta, niin sitä polliisilta takaisin hakiessa ennen kortin palautusta pakollinen katsottava. Ehkä joku saataisi jäädä henkiin tai jäädä vammautumatta.
Huru-ukko
PS. Ai nii, ne junnut sano, että onneks sää et aja tolleen... Silloin joskus, kun se Konginkankaan mälli sattui, seuraavana kesä ajeltiin Järvenpäästä kohti kotia. Perille kun päästiin niin muuan tyttö, n. 10v sano mulle, että kiitoskun et törmännyt rekkaan. Mulla pääsi itku siinä kohti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitos linkeistä. Ja Ylehän kertoo asiat juuri niin kuin hyväksi näkee. Valitettavasti vain valtaosa suomalaisista uskoo edelleen Ylen propagandaan.

Huru-ukko: Tuli tuosta mieleen kaverini Lötjösen sanonta. Eli mitä eroa on hyvällä kuskilla ja taitavalla kuskilla. Vastaus: hyvä kuski ajaa niin ettei sen tarvitse koskaan olla taitava kuski.

Anonyymi kirjoitti...

Huru-ukko kommentoi: "Ja jos ja kun kortti on ollut kuivumassa, syystä tai toisesta"...
Kortti ei mene kuivumaan kuin siitä syystä, että se kostuu, siis alkoholista. Siitä tuo sanonta. Kortti voidaan ottaa tietysti hyllylle jonkun muun toilailun vuoksi.

AaJii kirjoitti...

EU:n ennallistamishommissa ajaksi on sopivasti valittu 1950-luku. Vanhat Euroopan mahtimaat olivat siihen mennessä ehtineet metsänsä jo hakata, ja hollantilaisetkin ehtineet meren kuivata.

Mutta sitä en ymmärrä miten ennallistaminen maksaa 19 miljardia? Tämä meikäläisenkin piha on ainakin sellainen, että kaiket kesäthän menee taistellessa sitä vastaan ettei se ennallistu uudestaan metsäksi. Vähän pitempään on lomareissussa, niin soralla kasvaa jo 15 senttiset koivuntaimet.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa tuossa taas seurattua politiikkaa. Eli Orpon ja Marinin ns väittelyä. Jälleen on todettava, että selväähän se näyttää olevan. Sinipunaa pukkaa virheillä maustettuna. Marin haukkuu PS:a avoimesti rasistiseksi puolueeksi. Eli nyrkkeily termein Marin lyö ns vyön alle. PS on avoimesti realistinen puolue. Mutta sellainen mutu tuntuma tuli, että pelkkää teatteria. Kulisseissa on päätetty, ettei PS sovi missään muodossaan hallitukseen. Siellä on niin betonoitu näiden järjestelmä puolueiden, sanotaanko rahat, virat, suojatyöpaikat sekä eu virat, eu rahat yms. Puhumattakaan kuntatasolla. Orpo valehtelee, että PS olisi ehkä hallitus kumppani. Näin viedään ääniä PS.

Anonyymi kirjoitti...

Minkälainen maailma sai äänen? No, semmoinen jossa halpoja saksalaisia autoja, viinoja, viinejä ja kaljoja saa tuoda suomeen. Tavaroiden vapaa liikkuvuus, tiedättehän. Vaan kuinkas kävi.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Suomeen tuli yhtäkkiä puoli miljoonaa rasistia lisää.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ajokortista vielä puheenollen, muuan kaverini tapasi sanoa että hänellä on poliisin kanssa yhteinen ajokortti ja nyt on poliisin vuoro pitää sitä.

Ajokorttiahan on "uudistettu" silloin tällöin ja minua zwiduttaa meidän ranta-anderssonit jotka pitävät Suomen takahikiänä. Ajokortissa kun pitää lukea vain Ajokortti-Körkortti. Ei sitä maailmalla ymmärretä. Suomen lisäksi siinä pitäisi olla englanti tai ranska. Mutta senkös nämä meidän puupäät ymmärtävät. Heille on tärkeää vain Suomen "kaksikielisyys" ja ettei heidän säätiöitänsä panna koskaan verolle.

Anonyymi kirjoitti...

Niin vai sanotaanko natseja. Niitähän me mukamas olemme. Kun vastustamme ideologiaa, mikä on haitallista kanta suomalaiselle. Ja lapsillemme.

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä että Junes Lokan Twitter-tili palautettiin?

QroquiusKad kirjoitti...

Niin no, eihän Australiaa missään väitettykään öljyomavaraiseksi.
Silti on edelleen hieman liioiteltua sanoa, ettei ausseilla ole öljyvaroja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano1:lle, AaJii:lle, Ano2:lle, Pyssymiehelle, Tapsalle vaan, Ano3:lle, Ano4:lle, vieraalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

VNV & Qroquius Kad: Nämä tiedot olivat minulle uusia.

Ano1 & Ano3: Ajokortista totean lähinnä sen että itselläni on vielä se vanha pahviläpyskä.

AaJii: Totta. Hyvin kikkailtu. Sitä summaa ihmettelen minäkin. Oliskos ns. tilattu summa? Mitä enemmän Suomi törsää sen enemmän maailma pelastuu. Tai ainakin vihervasemmistolainen ego saa ruokaa.

Ano2, Tapsa vaan & Ano4: Sinänsä muuten Marinin keinot ovat aika vähissä. Se rasismitermihän on jo puhkinaurettu. Mutta kyllähän tuossa osoitettiin että nykyinen linja ei tule muuttumaan eikä sitä saa muuttaa. Koskahan puuhataan PS:n kieltämistä?

Pyssymies: Näin luultiin ja toisin kävi.

vieras: Oli uusi uutinen. En seuraa twitteriä kovin aktiivisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Ennen koronaa kävin Saksassa tapaamassa Benny Grebbiä sekä Luca sestakia. Kyseessä oli rumputapahtuma. Kannattaa tsekata Luca sestak boogie live. Aasiasta Afrikkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Luca sestak. Boogie woogie. Musiikkia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitos vinkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Uusin viimeksi korttini 2022. Siinä lukee Ajokortti Körkort isolla ja niiden alla pienellä Driving License Permis de conduire

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Acc ja kiitos lisäyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaisin, että Ihmettelijä viittaa asiasta täysin erillään Jimi Hendrixiin, joka oli 101st Screaming Eagle eli maahanlaskumiehhii. Hippi-imagostaan huolimatta kannatti Vietnamin sotaa, koska pelkäsi kommunismin leviävän sinne.

Ihmettelijä kirjoitti...

No, sitähän meidän ei tarvitse pelätä...
Joo, Jimi soitti vehettä sillai ettei kukaan ennen. Raikasta kuin aamukaste vieläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Laitan kommentin tähän ja toivon että huomaat sen. Viherhulluudesta voisi tehdä loputtoman jatkokertomuksen ja tässä osa X.

Tällä hetkellä uusiutuvan energian direktiiviä (RED III) ollaan soveltamassa kansalliseen lainsäädäntöön (lausuntokierrokset meneillään). Erityisen vahingollista kyseisessä direktiivissä on että uusiutuvan energian tuotantolaitosten ja niihin liittyvän infrstruktuurin rakentaminen on luonnoksen mukaan "erittäin tärkeä yleinen etu".
Koska kyseinen lause tulee lakiin, esim. maaomaisuuden pakkolunastaminen tuulivoimaloiden vuoksi, voidaan suorittaa ilman sen kummempaa. Kyseisestä lauseesta johtuen, toiminta ei ole ristiriidassa perustuslain omaisuuden suojaa koskevan pykälän kanssa.
Tästä taas seuraa että, ulkomaalaisilla yhtiöillä on mahdollisuus haalia suuria maa-aluieta pilkkahintaan Suomesta.
Uusiutuvan energian laitoksia voidaan myös rakentaa minne vain ja milloin vaan. Kyseisen direktiivin kansallinen versio, on todella järkyttävää luettavaa. Haisee erittäin pahasti edellisen hallituksen lahjalta Suomen Kansalle.

Halaistua sanaa en ole asiasta mediassa nähnyt, koska Lakko.
T: Joosua Joutomies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joosua. EU käskee ja Suomi hyppää.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä mene niin. Direktiivi = Lainsäädäntöohje. Siis ohje.
Lainsäätäjän velvollisuus on toteuttaa sisältö, mutta muoto ja keinot säädetään jäsenvaltioissa. Eli kyllä tämä pakkolunastus direktiivi on ihan Suomesta kotoisin. Arvaappa tuleeko Kreikassa tai Ranskassa olemaan vastaava laki.
T. Joosua Joutomies