keskiviikko 18. tammikuuta 2023

HYSTERIA JA SUKUPUOLEN SURFFAILU

Laitetaanpa sitten lyhyesti hieman LGBTQTiiTyytä. Pohjaksi voi sanoa, että muoti se on varsin jännä asia se. Se voi lähteä pahasti lapasesta mutta olla silti koko lailla vaaraton. Esimerkkinä vaikka aikanaan Bay City Rollersin tai Dingon perään kirkuneet pikkutyttöjen laumat. Mutta kun joku yhteiskunnallinen tai edes siihen etäisesti viittaava asia muuttuu muodiksi, lähtee lapasesta ja muuttuu hysteriaksi niin lopputuloksesta ei oikein voi sanoa että onko saavutettu äärimmäinen komiikka vai äärimmäinen tragedia. Joka tapauksessa siitä on tullut pakkomielle jonka ylläpitämisellä voidaan ruokkia tiedostavan ihmisen aina nälkäistä egoa. Ennen jotain uutta muodikasta hysteriaa.

Ja sellainen hysteriahan on menossa tässä translaissa ja yleensä transwokelluksessa. Pisti vaan asian tiimoilta jokseenkin huvittamaan tämä kokoomuksen vaatimus että sukupuoltaan ei voisi juridisesti muuttaa kuin kerran vuodessa. Ja vihervasemmisto taas vaatii että kyllä, kyllä useamminkin täytyy voida muuttaa. Ihan fiiliksen mukaisesti. Kyllä ihmisellä täytyy olla oikeus. Sillä pallihikisellä turapartaisella jätkälläkin joka vuoronperään surffailee miehen ja naisen virallisen statuksen välillä. Kun on sellainen fiilis.

Tällaisiin asioihin Suomessa riittää aikaa, vaivaa ja rahaa vaikka epäilemättä olisi hieman tärkeämpääkin pohdittavaa. Kertoo hyvin kuinka maailmasta irtaantunut poliittisen eliittimme valtaosa on. Pistää vaan miettimään että kuinka monen teini-ikäisen pääkoppa tullaan tällä transhypetyksellä sekoittamaan.

Todetaan vielä että kokoomus pelkää, että tällä sukupuolisurffailulla jotkut miehet yrittävät luistella asevelvollisuudesta. Käsi sydämelle: oliskohan sotavaltiolla sellaisille tyypeille loppujen lopuksi käyttöä muutenkaan?

Sukupuoli ei ole fiiliskysymys. Sukupuoli ei ole ilmoitusasia. Sukupuoli on biologiaa. Se ei muutu rääkymisellä mihinkään.

Kyseessähän on siis hysteriaksi muuttunut muoti. Ja hysterialla on taipumus omata kyltymätön nälkä. Mitä seuraavaksi? Ehkä mukaan tulee jossain vaiheessa ne 700+ muunsukupuolijotakin joille myös pitää saada virallinen asema. Sen pidemmälle en tiedä, sillä LGBTQTiiTyy-mielikuvitukseni ei siihen riitä. Kas kun minä olen tällainen rajoittunut käppäukko.

Onneksi.


39 kommenttia:

Toinen professori kirjoitti...

Kauheaa yksilönvapauden riistoa tämä kokoomuksen vaatimus. Jos laki sallisi, nykyajan tietotekniikka antaisi suunnattomasti mahdollisuuksia sukupuolen valinnassa. Joku voisi esimerkiksi haluta, että hän on mies joka toinen kuukausi ja nainen joka toinen kuukausi. Ei tarvittaisi muuta kuin sopiva tietokoneohjelma, joka tekisi kuun vaihteessa tarpeelliset muutokset kaikkiin rekistereihin. Ei siis mitään hidastavaa byrokratiaa.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Sukupuoli ei ole sama asia kuin sukupuoli-identiteetti, joka muodostuu kasvun ja kehityksen eri vaiheissa ja johon voi sitten jäädä vakavampiakin vääristymiä. Oman eurooppalaisen kultuurimme historiassa on sukupuolten välistä eroa ilmaistu esimerkiksi erilaisella pukeutumisella, ja kannattaa selailla läpi jokin tuhatsivuinen kuvakirja muodin historiasta -- sellaisesta saa hyvän käsityksen siitä, miten tuikitärkeää eri aikakausilla on ollut kantaa omassa ajassa vakiintuneita vaateparsia, jotka ovat aina toimineet myös sukupuolisen kutsumuksen tunnustuksina.

Ihmisen normaaliin kasvuun ja kehitykseen kuuluu kausia, jolloin omaa sukupuoli-identiteettiä etsitään ja vahvistetaan ottamalla oman nahkan alle sitä mihin ulkomaailmassa tunnetaan vetoa ja ihastusta. Eli kyllähän ne tavallaan ovat oikeassa, jotka sanovat että sukupuoli on sosiaalinen konstruktio. On se sitäkin. Mutta sitten ei näitä täydellisen sosiaalisen sekananuksen aikoja, kuten tämä aika jossa nyt elämme. Näinä aikoina moni muukin laumaeläimen yksilöidentiteettiä muodostava tekijä on, hmmm, sanotaanko että aika pahasti kaikilta hukassa, ja jokaiselle tervejärkiselle taitaa olla aika selvää, etteivät nämä täysin naurettavat lakiuudistukset auta mitään seksuaalisen identiteetin ongelmien ratkasemisessa -- ne kertovat ainoastaan sen, miten pahasti harhaista aikamme "ihmisyys" on.

Jos jokin eurooppalaisen kulttuurin historiassa on kautta aikojen ollut sukupuolten eron julkituomisessa samaa, niin ehkä jokin sellainen seikka, että naiset ovat yleensä ottaen enemmän pystyneet käyttämään miesten vaatteita kuin päinvastoin. Nainen on omassa perinteessämme ollut se enemmän "koristautuva" sukupuoli. Koristautuminenhan ei ole ollut ainoastaan pukeutumisen kirjavuuteen liittyvää, vaan myös ehostamista ja kaikenlaista keinotekoista laittautumista.

Nyt sitten ollaan keskellä individualistista sokeutta ja niin sakean kulttuurisen narsismin vallassa, ettei aitoa ihmisyyttä ole enää kokemuksellisesti olemassakaan. Ihmiset ovat pahasti kasvussaan ja kehityksessään kesken jääneitä, ja uskaltaisin sanoa jopa niin, ettei tämä sukupuoli-identiteettien horjuvuudessa esiintyvä häiriö suinkaan ole se pahin asia, jonka olemme aidosta ihmisyydestämme menettäneet. Sanotaan nyt vaikka, että koko kehitysajatus jää meille täysin ymmärryksen ulkopuolelle. Itseään ihan fiksuina pitävät ihmistieteilijätkin voivat kuvitella, että se joka kehittyy aikuiseksi nopeimmin edustaa jotenkin lajinkehityksen ideaalia.

Tatueeraaminen on nyt muotia. Yhä useammat identiteettikriisejään paikkailevan ihmisen iho alkaa olla kaikenlaisia värikuvia ja tekstejä täynnä. Ne ovat tosiaankin kuin ihoon parsittuja paikkoja --- kuka näkee niiden läpi sen miten rikkinäinen ihminen siellä hädin tuskin pysyy koossa? Ehkä tuohon translakiin pitäisi lisätä pykälä, että itse valittu sukupuoli-identiteettti pitäisi tatuoida johonkin kohtaan -- jospa sellainen lisäisi illuusiota siitä, miten syvällinen ja pysyvät tämä käsitteellinen leima sitä kantavalle repsukalle on.

Anonyymi kirjoitti...

Melkoisen hyvä ehdotus hyvä Toinen professori. Siinä on vain ehkä se ongelma, että mihin aikaan kuukaudesta/kuukautiskierrrosta tuon vaihdon tulisi tapahtua. Silloinko kun kuukatiset alkavat, että saisi ne ilmaiset tykötarpeet sitä varten, vai ennen niitä kivuliaita kuukautisia?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tästä sukupuolen vaihdosta alkaa tulla kritiikkiä niiltä, jotka ovat menneet vaihtamaan sukupuolensa. Ja, ei, nämä leikkauksiin usuttavat fanaatikot eivät näe omassa toiminnassaan mitään moitittavaa. Leikattu ja katuva on vain ja ainoastaan ”transfobinen”.

https://www.kansalainen.fi/hollantilaistutkijat-leikkauksiinsa-tyytymattomat-transsukupuoliset-ihmiset-ovat-transfobisia/

” Huolimatta yleisestä väitteestä, jonka mukaan transsukupuolisten lääketieteelliset hoitotoimenpiteet parantavat potilaiden mielenterveyttä, monet potilaat raportoivat pysyvistä psyykkisistä vaikeuksista näiden toimenpiteiden jälkeen. Tutkijoiden mukaan stressi, leimautuminen ja ”sisäistetty transfobia” ovat näiden ongelmien taustalla, ja he tutkivat eri tapoja, joilla potilaat selviytyvät niistä.”

Anonyymi kirjoitti...

Parempaa alkanutta vuotta ja sitten heti ihan aiheen ohitse:
Oletkos Ykä huomannut kuinka YouTubeen on putkahtanut Boston ja Milton -savukkeiden klassisia mainoksia 1950-luvulta alkaen? Jopa Amer-tehtaan esittelyelokuva vuodelta 1957!

Eipä minulla muuta, sillä hulluus jatkaa etenemistäan aina vain kiihtyvällä tahdilla,ja muuta kun emme voi tehdä kuin huomioida sitä.
Esimerkiksi suosikkipresidenttiehdokas Mika Aaltola toteaa wef:n olevan höpöa, vaikka pääkanisterimmekin sinne taas matkusti mahtailemaan...


-Tvälups-

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kyllä tässä ihmetyksen sormi menee hämmästyksen suuhun, huh helevetti !

Tupla-J kirjoitti...

Eikös globohomon sotavaltion ykkösjoukko koostu nimenomaan transformereista tätä nykyä?

Kukaan muu ei halua kuolla sen enempää globon kuin homojenkaan puolesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Toiselle professorille, Seppo Oikkoselle, Huru-ukolle, Anolle, Taisteluvälineupseerille, Terho Hämeenkorvelle ja Tupla-J:lle & kiitos kommenteistanne.

Toinen professori: Joo, mutta tässä tapauksessa transpiipittäjälle pitäisi antaa myös mahdollisuus reaaliaikaiseen päivitykseen.

Seppo: Kiitos laajasta kommentista. Mietin vaan sitä että onkohan historian aikana ollut koskaan tällaista ja tämän tasoista individualistisen sokeuden ja sakean kulttuurisen narsismin aikakautta? Itse en kyllä usko siihen, vaan näen että tässä on ylitetty aikaisempi historia täysin.

Huru-ukko: Tietysti ensin pitäisi laillisesti määritellä että kuukautiset miehellä ovat aivan normaali biologinen fakta.

Ano: Ja nämä transfobiaa julistavat ja siitä syyttävät ovat pääosin muodissa mukana olevia aivan tavallisia ihmisiä. Tuolla blogini sivupalkista löytyvä Musta Orkidea on käsitellyt näitä asioita hyvin ja perusteellisesti.

Tvälups: Joo, olen huomannut ja katsellut sekä joitain laittanut blogiinikin. Muistoja menneiltä ajoilta. Siellä Davosissa sikarikkaat yksityissuihkareilla lentävät paskat vaativat meitä muurahaiskansalaisia elämään egologisemmin. Haistakoot sanonkomä minkä.

Terho: No niinhän se tuppaa mennä. Elämme sairaita aikoja.

Tupla-J: Eiköhän ne sotajoukot koostu ihan normaaleista miehistä. Ja täsmennätkö että mitä sinä tarkalleen ottaen tuolla globohomolla tarkoitat?

Ha-nostri kirjoitti...

Hyvä lainsäädäntö on yksinkertaista, ymmärrettävää ja sellaista, että se ei luo kannustimia huonoon toimintaan. Mielellään sen ei pitäisi myöskään luoda yhteiskunnallista epävarmuutta eikä uusia kustannuksia. Ehdotettu lainsäädäntö ei toteuta näitä ehtoja. Jostain syystä on ryhdytty jankuttamaan asepalveluksesta, vaikka se on vain pieni yksityiskohta. Punavihreät sössöttävät, että ei kukaan teeskentele olevansa nainen yli kymmentä vuotta. Ei niin. Kaikki, jotka haluavat käyttää mahdollista uutta lakia hyväkseen hankkivat lykkäystä maksimimäärän ja teeskentelevät olevansa naisia vuoden verran.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ha-nostri. Ehkä kokoomus nosti esille tuon asevelvollisuuden vain siksi että puolueessa ei ole kanttia sanoa suoraan että kyseinen lakiehdotus on kaikkiaan mielipuolinen ja se pitäisi tunkea silppuriin. Ja lisätä mielenterveyspalveluja koska sitä ne sukupuolisurffailijat tarvitsevat.

Tupla-J kirjoitti...

Tokkiinsa!

Globohomolla tarkoitan porukkaa, joiden arvomaailman ytimessä ovat heteroeurooppalaisten vihaaminen, transfetisismi, homoilu ja globalismi. Sitä porukkaa, jotka hallinnoivat ja valikoivat tällä hetkellä entisen länsimaisen sivilisaation johtohenkilöt, ja joiden arvomaailma on käytännössä kaiken sen, minkä varaan länsimainen sivilisaatio rakennettiin, inverssi.

Kirjoitat faktarustinkisi enimmäkseen heikäläisistä hännystelijöineen ja näiden toilauksista. Globohomo on sairaus, jonka oireista tämä(kin) blogi on syntynyt.

Tupla-J kirjoitti...

Toisin sanoen pitkälti sama porukka, jotka tällä hetkellä puuhastelevat Davosissa.

QroquiusKad kirjoitti...

Eiväthän tämänkaltaiset hysteriailmiöt mitenkään tuntemattomia saati kovin harvinaisiakaan Euroopan historiassa.
Hysterian levittäjiin on suhtauduttu joskus vakavammin, joskus epäilevämmin, mutta ilmiöt ovat aina menneet ohitse.

Nyt tilanne on erilainen:
hysteerikot on päästetty valtioiden johtoon aloittamalla sata vuotta sitten länsimaiden laajuinen kokeilu suomalla naisille ja naisaivoisille miesoletetuille poliittisia oikeuksia valtionjohtoa myöten.

Kokeilu olisi syytä lopettaa, koska se on osoittautunut katastrofaaliseksi.
Naisaivot ovat kehittyneet hoitamaan lapsia ja kotitaloutta, miesaivot johtamaan metsästystä, taistelua ja yhteisöä.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei saata olla lakikaan, sanoi Olaus Petri jo 1500 luvulla. Kääntyisi haudassaan jos tietäisi näistä uusista lakiesityksistä.

Anonyymi kirjoitti...

On meillä kyllä surkea "äärioikeisto" jos sen vastaveto tälle hullutukselle on, että sukupuolta voi vaihtaa "vain" kerran vuodessa. Mitä vitun virkaa on noin vässykällä oikeistolla. Kyllä wokettajat pitää laittaa perustelemaan väitteensä julkisesti, sillä eihän näitä juttuja voi mitenkään selittää ilman, ettei jokainen tajuaisi ettei keisarilla ole vaatteita. Eikö normaali käytäntö lakia laadittaessa tai mitä tahansa muutosta tehtäessä ole, että mietitään miten tämä voi mennä pieleen. Miten tätä voi väärin käyttää. Paitsi jos lakiesitys on vasemmiston piiristä. Silloin pitää päin vastoin perustella miksi lain heikkouksia käytettäisiin väärin kun kaikkien muidenkin lakien kohdalla niitä käytetään väärin. On toi jumalauta sellaista porukkaa, ettei enää tiedä mitä ajatella. Maailmalta kuuluu jo nyt uutisia kiihtyvään tahtiin vastaavien lakien aiheuttamista hankaluuksista. Varmaan Sannalle ja kumppaneille tullut kauhea kiire ennen kuin tämä menee pois muodista. Olisi se varmaan kauhea paikka joutua maailmalla selittelemään, että me ei ehditty tähän tähän junaan ennen kuin se ajoi päin seinää.

Ihmettelijä kirjoitti...

Kerran jollain foorumilla kerroin että rupean puhelinpylvääksi ku tuntuu nuo pääsiäissaaren toteemit jumittumaan asemiinsa, just tästä samasta asiasta. Oisko ollu pari kolme vuotta sitten. Aikamoinen genitaalihiekkamyrsky sieltä tuli( kaikki klicheet ja uusia litkoitks).
Nyt on toteemit saanut ittensä kunnolla liikkeelle, tiiä millon tulee äkkisyvä vastaan...

Ihmettelijä kirjoitti...

Joo, meni metafooraksi, mutta onko nää oikeesti? Vai vaan pitää saada, oliko se käsitehässimimesiksi koko asia ettei kukaan enää tajuu mistään mitään?

QroquiusKad kirjoitti...

Täällä professori Tapio Puolimatka vääntää ratakiskosta, mitä transistoriseksualistilaista todellisuudessa seuraisi:

https://beta.oikeamedia.com/o1-194003

Kärsijöinä olisivat nimenomaan naiset, jotka lakia nyt ikenet irvissä ajavat.

Anonyymi kirjoitti...

Nykymenoa kun seuraa, niin on äärimmäisen helppoa todeta, että kaikki kehitys ei todellakaan ole edistystä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tupla-J:lle, Qroquius Kadille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ihmettelijälle & Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Tupla-J: Sitä Davosin seurakuntaa ajattelin minäkin mutta oli hyvä saada lisätäsmennys.

Qroquius Kad:

Viesti1: Kyllähän kyseisen kokeilun seuraukset näkyvät. Jotenkin niihin naispoliitikkoihin hakeutuu – tai on viimeiset vuosikymmenet hakeutunut – lähinnä sekopäitä feministejä. Järkevät naiset pysyvät poissa.

Viesti2: Kiitos linkistä. Siinä oli erittäin hyviä huomioita. Mutta koska kyse on pakkomielteestä niin tuota mielettömyyttä ei pystytä pysäyttämään. Järjen ääni on vihafaktaa.

Ano1: Totta.

Ano2: Täysin totta tämäkin.

Ihmettelijä: Joo olihan tuo kommentti vähän kryptinen mutta viesti oli kuitenkin täysin ymmärrettävissä.

Tapsa vaan: Naulan kantaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vihavaisen viimeisin kirjoitus kannattaa lukea myös, ja omakin kommenttini sieltä löytyy, jos ketä kiinnostaa: https://timo-vihavainen.blogspot.com/2023/01/ongelma-maton-alla.html?m=1

-J.Edgar-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, J.Edgar. Kiitos linkistä. Oli hyvä kirjoitus ja sinulta hyvä kommentti.

Anonyymi kirjoitti...

Se oli sitä aikaa, se... Nyt jälkeen päin huvittaa, mitä kaikkea sitä tuli silloin penskana touhuttua. Nykypäivän standardeilla ne lastensuojeluilmoituksetkaan eivät kai olisi kovin kaukana. Taisin olla jotain 5 wee, kun esim. ajoin traktorin puuhun... No, selkäsaunatta siitäkin selvittiin, kun työtapaturmahan sekin oli. Ja tulipahan kokeiltua kaikki rälläkät, moottorisahat, porakoneet ym perämoottorit noin vain, ihan omin päin.

Olin pari vuotta sitten tuttavapariskunnan mökillä käymässä, ja huvitti seurata sivusta, miten n. 10 wee pojilta edelleen yritettiin salata puukot ja tulitikut... Enpä tietenkään ala neuvoa ns kasvatusopillisissa kysymyksissä, mutta en minä niitä ainakaan koskaan keneltäkään pyytänyt, otinpahan vain. Mummo hieman nurisi asiaa, mutta selavii, ja siitä kymmenen iästä me ovat housuissani pysyneetkin. Ja pahemmitta tapaturmitta siitäkin selvittiin, sano.

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Skotlannissa sikäläinen vihreiden parlamenttiedustaja on tuonut julki, että jo 8 vuotiaan pitää saada itse päättää omasta sukupoulestaan. Melko hapokasta sanoisin.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys J.Edgarille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

J.Edgar: Minulla on täysin samanlainen mukulahistoria. Ja samoja tuumailuja nykypäivänä. Nykyisinhän muuten peruskoulun käsitöissä oppilaat eivät saa käyttää oikohöylää eikä vannesahaa. Eikä käsittääkseni hitsatakaan. Opettaja näyttää ja oppilaat katsoo.

Huru-ukko: Liian hapokasta, sanoisi Cola-Olli. Mutta vakavasti ottaen tuohan on täysin mielipuolista.

Anonyymi kirjoitti...

Voi sentään tätä ylisuojelua... Tokihan se minuakin hieman jänskätti ensi kertaa käyttää esim. pöytäsirkkeliä, oikohöylää ja mig-hitsainta, mutta käsityönopettaja vaan kehotti antaa mennä, ja muistutti että koneet ovat kylmää rautaa eivätkä tunne sääliä, joten niiden ei kannata antaa purra... Mutta äkkiäkös nuo nyt oppi, eivätkä ne niin kummoisia vehkeitä ole, kun vaan konstit tietää. Minkäänlaisia poropeukaloita nykyjään sitten kasvatetaan, jos jo pentuna annetaan ymmärtää vasaran ja jakoavaimenkin olevan miltei hengenvaarallisia kapistuksia?

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan, että kyseinen ongelma on aika marginaalinen ja jos jostakin virallisesta paperista tai kortista paljastuva "väärä" sukupuoli on veret seisauttava asia, niin asianomaisen olisi syytä mennä tarkastuttamaan päänsä eikä tehdä siitä koko yhteiskunnan ongelmaa, joka täytyy lainsäädännöllä hoitaa. Ovatko trans-sukupuoliset itse asian takana ja olleet aloitteentekijöinä vai pelkästään poliitikot, jotka eivät mihinkään vaativampaan kykene?

Unisex-vessat lienevätkin ensimmäinen askel tämän järjettömyyden saralla. Tunnen jo yläastetta käyviä tyttöjä, jotka eivät uskalla koulussa käydä vessassa ollenkaan. Vaikka ovellisia koppeja on, niitä ei saa lukkoon. Miten tätä on perusteltu ja mihin sillä on pyritty? Nyt pyritään ilmeisesti miesten pääsyyn esim. uimahalleissa naisten saunaan ja pukuhuoneisiin, naisvankikoihin, urheilussa naisten sarjoihin ym. Mielen muuttuminen ja senhetkiset fiilikset ovat vain ilmoitusasia viralliseen henkilörekisteriin? Melkoisia kameleontteja luvassa, mutta politiikkahan onkin leipää ja sirkushuveja. Monella alkaa olla leipä kohta kortilla, mutta sirkusta riittää.

Elämme sairasta aikaa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys J.Edgarille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

J.Edgar: Samoja kokemuksia minullakin. Tosin tein vain kaasuhitsausta. Ja mietitäänpä että peruskoulusta pitäisi heppujen mennä ammattikouluun. Nollakokemuksella. Tosin jos hallitukseltamme kysyy, niin vain akateeminen koulutus merkitsee. Mutta kukas ne työt tekee?

Rouva Ano: Todellakin marginaalinen. Alta promillen. Mutta kun siitä on tullut muoti, niin ns. oikeaoppiset ihmiset julistavat sitä. Ja seuraukset ovat juuri sitä, mitä totesit.

Anonyymi kirjoitti...

No akateeminen olen toki itsekin, mutta en nyt onneksi ihan sieltä hölmöimmältä alalta... Ja onneksi on olemassa myös käsite "akateeminen amis", so. henkilö, joka kykenee niin tarviten myös oman alansa suorittaviin töihin, esim. agronomin voinee yleensä istuttaa myös traktorin rattiin, metsänhoitajan käyttämään raivaussahaa, jne. Ne turbohörhöt (jotka eivät osaa kerralla mitään hyödyllistä eivätkä muutenkaan ymmärrä juuri mistään mitään paitsi kaiken väärin ja ovat säälittävän avuttomia noin ylimalkaankin) löytyvät sitten sieltä "cultural studies" - alojen lohkolta.

Ja kun karjatilalta olen kotoisin, minkä ehken saattoi noista aiemmista kommenteistakin rivien välistä lukea, niin noihin akateemisiin amiksiin itsekin melko pitkälti samaistunen. Enkä tietenkään hyväksy liioin tuota Tiedostavaiston™ harjoittamaa työläisten ja talonpoikien halveksuntaa ja vähättelyä. Ja onnekseni voin sanoa, että on meitäkin sentään melko monia, ja onneksi niitä, tai siis, meitä, sentään on vielä opettajiksi ym. järkeviinkin hommiin riittänyt. Mutta tulevaisuus toki huolettaa näiltäkin osin.

-J.Edgar-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, J.Edgar. Minä nostan hattua akateemisille kovien tieteitten ihmisille. Heitä tarvitaan. Mutta hallituksemme taitaa haluta lähinnä niitä yhteiskuntateologeja. Miksei haluisi? Eihän se muista tiedäkään. Se on heidän käsityksensä työnteosta.

Anonyymi kirjoitti...

No näinpä, jos nyt vaikka jotain Tytti Sutturaistakin ajattelee... No ei siitä enempää, alkaa muuten jo verenpaine kohota liiaksi.

Erään kerran piruilinkin eräälle vassarikaverilleni tuosta vasemmiston degeneraatiosta; ennen wanhaan heikäläiset sentään marssivat riveissä, lauloivat marssilauluja ja kuuluttivat muutenkin luokkatietoisuuden ja -kuntoisuuden perään ja korostivat myös henkilökohtaisen kuntoisuuden ja uhrivalmiuden merkitystä (no joo tiedetään, virheitä, erehdyksiä ja ylilyöntejähän siinäkin toki tapahtui, mutta ne ovat toisen epistolan aihe).

Nyt taas äänekkäin joukko tuntuu koostuvan lähinnä vikisevistä surkimuksista, jotka ovat allergisia koko ihmiselämälle, loukkaantuvat mitättömistä asioista ja haluavat hakeutua pienimmänkin vastoinkäymisen sattuessa "turvalliseen tilaan"... Ainakin sen voi sanoa, että eivät nuo kestäisi pyhätöntä viikkoakaan jossain pellolla, metsässä, kaivoksessa tai tehtaassa. Näin on polvi pojasta ja varsinkin tyttärestä lahonnut, sano.

-J.Edgar-

-TR- kirjoitti...

Tiedotusvälineistä saa helposti vaikutelman että wokellus on jotain valtavirtaa ja normimeininkiä mutta oikeassa elämässä yhä törmää aniharvoin ihmisiin jotka ottavat wokelluksen tosissaan. Riippuu tietenkin missä porukoissa liikkuu.

Meidän setämiesten on helppo nauraa tälle mielettömyydelle koska olemme sille immuuneja mutta nuoremmat muokattavassa iässä olevat niitä tämän touhun pääkohteita ovatkin.

Anonyymi kirjoitti...

Muistan sen kun olin suorittamassa ensimmäistä kertaa sitä raskaankaluston kuskeille pakotettua ammatiajolupaa. Suurin sa porukasta oli sellaisia 10-20 vuoden kokemuksen omaavia miehiä ja opettaja oli joku "insinörtti" joka oli ihan kulalla siitä mitä tuolla tienpäällä oikeasti tapahtuu kyseisissä töissä. No, saipahan tyyppi tuntumaa mitä se oikea raskaalla kalustolla liikkuminen työasioissa on.
Suraavaa viiden vuoden kuluttua tapahtuvaan uusintaan olivat jo saaneet opetuksen puolelle raskaankaluston aajo-opettajia, siis henkilöitä jotka oikeasti tunsivat alan ja sen käytännöt.
Noista muista jutuista, että kyllä miekin sain ja piti kääyttää kaikenlaisia sähkötyökoneita koulussa. Hitsaamista opeteltiin kaasuvehkeillä jo kansalaiskoulussa ja sitten amiksessa. Sähkön kanssa sanottiin, että on eri luokkia, ihan taitojen mukaan. Eka oli, että saat sen puikon tarttumaan kiinni, toine, että saat sen kiinni ja irti. KOlmas, että saat jopa kaksi raudanpalaa liitettyä toisiinsa niin etteivät irtoa kun niitä hieman koputtelee.
Huru-ukko
PS. Mulla on tallessa kuuskytluvun lopulla kansalaiskoulussa rimalevystä tekemäni lehti/kirjahylly. Se, että se on säilynyt tänne asti, siitä kiitos edesmenneelle äidilleni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys J.Edgarille, TR:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

J. Edgar: Olet täysin oikeassa. Tiivistit nykyvasemmiston erittäin hyvin.

TR: Nimenomaan valtamedialle wokellus on valtavirtaa ja sitä se syöttää muurahaiskansalaisille. Ei se meistä setämiehistä välitä.

Huru-ukko: Vähän sama omalla alallani. Virastospedet, jotka eivät tiedä työstä mitään, määrittelevät kuinka työ täytyy tehdä.

QroquiusKad kirjoitti...

Vasemmiston degeneraatio on seurausta tavoitteiden muuttumisesta.

Alkuperäinen tavoite oli heikentää Länttä niin, ettei se kykenisi puolustautumaan III maailmansodassa, vaan Varsovan Liiton panssarikiilat vyöryisivät yli Pohjois-Saksan alangon Atlantin rannalle.
Sisäisen mädätyksen ohessa Lännen vasemmistoa yllytettiin ylläpitämään vallankumouskykyään, ja sitä palvelivat julkiset voimannäytökset sotilaallisine marsseineen, lauluineen soittokuntineen päivineen.
Samalla vaalittiin työväenluokkaisia ihanteita fyysisestä voimasta ja miehisestä suorituskyvystä.

Neuvostoimperiumin romahtaminen vei pohjan miehiseltä väkivaltaiselta ratkaisulta.
Niinpä keinovalikoimaan jäi vain naisellinen sisäinen mädättäminen:

avioliittoinstituutio oli romutettava, että yhteiskuntaan saataisiin naisten (epä)kasvattamia isättömiä äpäriä;
rikollisuudesta ei saisi rangaista vaan paremminkin palkita;
kaikenlaiset perversiot oli nostettava normaaliuden yläpuolelle;
kaikenlainen miehisyys ja fyysisyys ylipäänsä oli julistettava myrkylliseksi ja
syrjäytettyjen oman kansan miesten tilalle oli tuotava valtavin määrin Rajuja Rakastajia kehitysmaista.

Hyvin on sujunut.

Andy kirjoitti...

Mahtavaa keskustelua aiheen ympärillä!

Itse olen miettinyt, että sukupuoli kuitenkin on, identiteetistä riippumatta, fyysinen ominaisuus. Joskus 2000 vuoden kuluttua, kun arkeologit kaivelee meidän hautojamme, on heillä mahdollisuus tulla tasan kahteen vaihtoehtoon menehtyneen sukupuolesta: mies/nainen.

Toinen juttu on, että kun puhutaan fyysisestä ominaisuudesta, niin miksi keskustellaan vain sukupuolesta. Vedetään sitten isolla pensselillä. Ehdottomasti pitää saada laajemmat oikeudet myös muiden ominaisuuksien määrittelylle. Miksi en saa vastaavasti itse päättää omaa ikääni tai rotuani. Nehän ovat vain sosiaalisia konstruktioita?? (Sivumennen ikänsä saa päättää kerran: kun astuu rajalle ja lausuu taikasanan "Asylum".) Henkisesti olen oikeasti korkeintaan 25, vaikka ikä lähenteleekin 50. Lisäksi voisi olla etuja hakiessaan tai vaikka irtisanomiselta suojautuakseen järkevääkin olla muu kuin Han-suomalainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys J.Edgarille, Qroquius Kadille ja Andylle & kiitos kommenteistanne.

J.Edgar: Lisätään tähän Aarne Saarinen. Vaikka mies oli kommunisti niin hepulla oli järkeä enemmän kuin nykyisellä hallituksella yhteensä.

Qroquius Kad: No näinhän se meni ja tarkoitus oli tosiaan heikentää länttä. Tuli vaan sitten se ainutkertainen tilanne eli kun CCCP romahti niin välineestä tulikin päätarkoitus ja siitä seurasi nykyinen mielettömyys.

Andy: Jep. Sukupuoli on biologiaa ja biologia ei muutu äänestämällä. Minä voisin tehdä itse sellaisen identiteettimuutoksen että määrittelen ikäni 65-vuotiaaksi ja siirrynkin tästä eläkkeelle.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä määrittele ikäsi 70 vuotiaaksi ja jatka töitä. Kertyy eläkettä vöyräästi. Nimesi ja etnisyytesi ajokortia varten sitten Aisha, nuubialainen, 18 vuotias, tiukka muslimi. Korttia ei tarvi ihan heti uusia. Kun karautat liikennekameraan, on kuvassa joku ihme käppäukko - ei koske sinua. Ja naamaasi ei tarvi näyttää rassisisille kaffiri-ukoille. Toisaalta mehmetti, beduiini, on sekin kätevä jos kameroista on riesaa. Ihonväri sopiva muuttei naamaa tarvi näyttää.

Kerran vuodessa vain saa vaihtaa, epistä. Kyllä naistentansseihin pitää saada vaihtaa, jos saa pakit joltain akalta sopii nostaa meteli sukupuolisen suuntauksen peusteella syrjimisestä.

Kokoomus sitten änesti muun vihervasemmiston mukana translaista, no petteri kaniinin identiteetti ei selvästikään ole mies, että sikäli ymmärrättevää. Mikähän se lie, ei ainakaan mikään selkärankainen.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Varteenotettavia vaihtoehtoja. Pelkään vaan että tuota surffailua ei meille käppäukoille sallita. Petteri Orvolle ei tarvitse keksiä mitään halveksivaa identiteettiä. Petteri Orpo itsessään on jo sellainen.