sunnuntai 19. helmikuuta 2023

KÄPPÄUKOT JA HOROILEVA NYKYAIKA

Huitsinnevadan Örnätjärvellä, näinä päivinä…

Tänä talvena lunta ei ollut tullut Örnätjärven metsiin kuin ehkä neljäkymmentä senttiä. Sen verran kuitenkin että metsälinnut pääsivät tarvitsemaansa kieppiin. Silti metsässä liikkumiseen tarvittiin suksia ja niillä liikkui kaksi setärumaa käppäukkoa eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis. Miehet olivat suorittamassa ympäristöministeriön vuosittain vaatimaa villilehmien pesien kartoittamista Turvonneen tuhnun häpelikön alueella. Yhtään pesää ei ollut tälläkään kertaa löytynyt joten Örnätjärven Erämiehet saisivat kaikkien muiden metsästysseurojen tapaan ympäristöministeriöltä reklamaation jossa otateltiin että oletteko te edes tosissanne etsineet.

Mutta nyt oli aika tauon. Miehet ottivat sukset jalastaan, potkivat nurin erään laholta näyttävän kannon jonka sisältä löytyi aarre eli kunnon tervasta ja virittelivät nuotion pystyyn. Lumet pois parin kannon päältä, rukkaset kannolle ja perse siihen. Toverukset laittoivat tulille kärventymään Lälläveden Läski & Leivonnaisen vanhan ajan lenkkiä ja hörsivät siinä odotellessaan termospullosta lihalientä. Lötjönen käänsi lenkkimakkaransa ympäri ja totesi:

- Niin… sitä tulee tuota valtamediaa seurattua kuin piru raamattua. Nimenomaan Yleä, iltapaskaa ja sitä toista iltapaskaa. Ja on tullut huomattua että siellähän mainostetaan suorastaan työelämän uutta murrosta. Nimenomaan naisille.

- Jaa, sinä meinaat tuota jatkuvaa huoraamisen ja onlyfans-itsensä paljastelun mainostamista?

- No sitäpä hyvinkin. Meinaan, eihän tässä ollut pitkäkään aika kun nuorille tytöille opetettiin että hankkikaa itsellenne ammatti älkääkä nyt sentään huoraamaan ruvetko. Mutta kun katsoo nykyistä valtamediaa niin huoraaminen ja jalat levällään poseeraaminen netissä onkin suorastaan uusi Nokia ja erinomaisen voimauttavaa feminististä toimintaa. Mitä pirua se voimauttaminen sitten tarkoittaakaan.

Ykä otti makkaransa tulesta ja sitä natustellessaan totesi:

- Hjuu… minä muistan silloin 1990-luvun alussa… kun valtamedia oli media eikä valtaepistola… se kirjoitti Venäjästä… jossa oli silloin melkoisen anarkistinen meno… ja sanoi että Venäjän nuorilla naisilla on suosituin ammattitoive huora ja jätkillä puolestaan gangsteri… ja se kirjoitti sen negatiivisessa sävyssä… mitä se tietysti onkin… mutta times they are changing…

Lötjönen natusteli omaa makkaraansa ja totesi puolestaan:

- Joo… ollaanko me nyt menossa siihen että peruskoulun ammatinvalinnan opetuksessa aletaan opettamaan huoraamisen ja pornomallin toimintaa?

- Vaan pirukos tietää? Kas kun ennen se oli jotain, jota kannatti välttää, mutta nyt se on tosiaan sitä voimaannuttavaa feminismiä. Ei mahda mitään, mutta jotenkin tulee mieleen tämä Rooman rappio. Uutena versiona.

- Jep. Huoraamaan opetetaan omia ja gangsterit hankitaan tuontitavarana. Eikä kumpaakaan touhua saisi arvostella. Ja lisätään siihen maksullisen härpäketoiminnan ulkopuolelta se, kun valtamedia kovasti mainostaa sitä kun perheenäiti lähtee käymään vieraissa ja mies vaan vilkuttaa. Tuleekohan meille normaaleille vielä normaaliudesta jonkinlainen tautiluokitus?

- Jaa… ei se vois ehkä olla huonokaan ajatus. Me päästäisiin parantumattomasta normaaliudestamme ehkä ennenaikaiselle eläkkeelle. Tuli muuten toinen asia mieleen. Meinaan se perustuslakivaliokunta totesi että islamilaisten halal-teurastusta ei saa kieltää. Suomi leikkii kehittynyttä maata mutta sallii eläinten tappamisen kiduttamalla ettei vaan kuujumalan palvojien uskonnolliset tunteet loukkaannu. Milläs nimellä tuota voitaisiin kutsua?

- No sitähän voitaisiin kutsua suojelurahan maksamisesta kehitysmaalaisille gangstereille etteivät ne rupea enempää riehumaan.

Miehet pistivät vielä palamaan voimasavuke Bostonit ja sammuttivat sen jälkeen nuotion. Kumpikin huomasi että läheisen männyn latvassa muuan korppi oli kytännyt heitä koko ajan. No mitäs, metsän sosiaalityö toimintaan eli miehet jättivät jäljellä olleen puolikkaan lenkkimakkaran kannon päälle, heittivät reput pykälään ja jatkoivat matkaansa. Korppi lensi makkaran luo ja alkoi nokkia sitä tyytyväisenä. Samalla se katseli kun kaksi käppäukkoa katosi kaukaisuuteen.

Metsäsuksista jäljet vain jää.


20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä mahdollistaa horoilevan nykyajan?

Tapausesimerkki tältä päivältä:

Oltiin lunta pukkaamassa ja eläkeläisrouva, vakaumuksellinen keskustalainen, aloitti keskustelun. Kauhisteli sähkölaskunsa hintaa ja totesi ärtyneenä, että kaikesta syytetään Putinia (kuten hänen oman puolueensa keskustan Saarikko toistuvasti tekee).

Seuraavaksi hän kauhisteli koulunuorison käytös- ja asenneongelmia muistamatta opetusministerin nimeä. Ministeri ja syyllinen oli kuulemma muuan Purra.

Seuraavaksi hän totesi, että Keskustalla on vaaliteltta lähistöllä ja että siellä jaetaan makkaraa ja suositteli vierailemaan siellä. Ja päivitteli sitä, että "ei siellä ole enää Sipilää". Vastasin, että voin ostaa makkaraa itsekin.

Viimeiseksi hän pohti kauhistuneena sitä, että miten nuoriso jaksaa aikoinaan maksaa valtionvelan. Ei sanaakaan siitä, että valtiovelkainministerinä on muuan Saarikko (kesk).

Taisi olla kesäkuussa 1946, kun Paasikivi kirjoitti päiväkirjaansa, että suomalaiset ovat poliittisesti lahjaton kansa. Hän sanoi aivan liian kiltisti. On paljon ihmisiä, jotka eivät pärjää logiikassa edes vasemman jalan saappaalle.

PS-lehdenjakaja

klova kirjoitti...

Iltapaskat kirjoittavat sitä mikä ihmisiä kiinnostaa. Ihmisiä kiinnostavat human intrest jutut ja kaikki sukupuolielämään viittaava. Aivan vähän liioitellen valtaväestöä kiinnostavat juorut ja paljas pinta.

Näin on aina ollut ja näin tulee aina olemaan. Kuten The Sun roskalehden päätoimittaja sanoi joskus muinoin salaa äänitetyssä kommentissa:”Suurta yleisöä kiinnostavat jalkapallotähdet, jalkapallotähtien tyttöystävät ja kuka jalkapallotähti nai kenenkäkin julkkiksen kanssa. Teemme paskapaperia paskaporukalle ja olisi liiketaloudellinen itsemurha julkaista jotain järkeä vaativaa”

Se on tietysti ikävää ettei ns järkevää ja tasapuolista asiajournalismia tahdo oikein löytää. Yksi syy on ettei se tahdo kannattaa, ottamalla kantaa jonkun puolesta saat ainakin saman mielisten kannatuksen, ehkä jopa tilaukset. Olemalla neutraali et kiinnosta ketään. Varsinkin mainosrahoitteisessa mediassa tärkeintä ovat lyhyet, yksinkertaiset jutut räväköillä otsikoilla. Ja onko niitä muita medioita edes kohta olemassa, eihän kukaan enään tilaa sanomalehteä tai viikkolehteä?

YLEn tietysti kuuluisi olla neutraali ja asiapitoinen ja kun se ei sitä tahdo olla niin järkevintä olisi poistaa YLE-vero ja laittaa tuokin tilauspohjaiseksi. Tuskin tulee ihan heti tapahtumaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys PS-lehdenjakajalle ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

PS-lehdenjakaja: Ikävä tiivistelmä yhden – ja varmaan monen muunkin – äänestäjän ajatuksenjuoksusta.

klova: Joo, tirkistely on ollut median suuri tulonlähde maailman sivu. Mutta tämä huoraamisen mainostaminen on kyllä uutta. Ylestä olen täysin samaa mieltä kuin sinäkin enkä minäkään pidätä hengitystä sitä odottaessani.

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuten näytä kirkko kommentoivan, mitä tulee huoraamisen mainostamiseen.
Muuta vakiohöpöpuhetta kyllä riittää.
Tähän on tultu.

QroquiusKad kirjoitti...

Mielipiteeni seksityöstä ja seksityöläisistä lienee jo tiedossa.
Sen mainostamisessa ihmettelen miksi asian ovat ottaneet ajaakseen nimenomaan seksityötä tekemättömät naiset;
sehän sahaa poikki heidän ikiaikaista vahvaa asettaan, naisen seksuaalista valtaa eli Pillun Ylivaltaa!

Se on valta, jolla jokainen nainen saa jonkun miehen tekemään mitä hän haluaa, kunhan suo tälle miehelle viisiminuuttisen jalkovälissään tarpeeksi usein.
Jos seksityö yleistyy niin, että jokaisella vähintään 5 000 asukkaan paikkakunnalla on ilotalo, silloinhan PIllun Ylivalta on murrettu!

Kun nainen käskee miestään tanssimaan pillupillin tahtiin, tämä paneekin päähänsä hatun ja sanoo lähtevänsä – Kävelylle...!
Palattuaan kahden tunnin kuluttua hän lojahtaa nojatuoliin tuoksuen parfyymilta ja huokaisee:
"Ahh, kylläpä tekikin hyvää saada Oikeaa Naista!"

Seksityö on maailman vanhin ja sanonpa, että myös tarpeellisin ammatti.
Sitä ei tosin tarvittaisi, jos naiset pariutettaisiin omantasoistensa miesten kanssa avioliittoon hoitamaan kotia ja lapsia sen sijaan, että saavat ratsastaa miehen kustannuksella kullikarusellissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, tuo on muuten totta.

Qroquius Kad: Ymmärrän pointtisi vaikka itse näen asian eri tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin että, kun tuosta ammatista on turha häveliäisyys riisuttu ja se on yleisesti hyväksytty, niin on mahdollisuus hakea Y-tunnus ja kirjanpitovelvollisuus. Saa materiaaleista ja työkalusta (-kaluista) alv...niin työkalustahan ei ole alvia maksettu, mutta työkalun korjauskustannukset voi vähentää tuloista. Vai olisiko parempi vaihtoehto ruveta kevytseksiyrittäjäksi ja antaa ukkopistefiin hoitaa laskutuksen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta QK:n jutusta muistui mieleen tuolta menneisyydestä, että joku kyseli ja ehdotti seniorikansalaisille kunnallisia ilotaloja, että kun ei yksinäiset papat ja mammat saa seksiä. Näin turvattaisiin saanti tautivapaissa paikoissa. No, siinä kävi kuten yleensä näissä, alkoi taivaankorkea huuto ja mekastus. Nykyisin sanoisi ehdottaja, etä ihan vitsillä heitin. Kuten tuolloinenkin ehdotus tehtiin muistaakseni ns. puolitosissaan. Ja silloin ei vielä ollut wokenkyllästämää oikeaasolijoiden joukkoa.
Sitä olen miettinyt, että mitä tekee verottaja kun lukee näitä "hirmutienestejä" tienaavista tiktökfans ym. sivuilla saatavista summista? Arvaan ettei mitään.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne. Kai se huoraaminen – en ole varma – jo lasketaan nykyisin ihan verotettavaksi ammatiksi. Huoraaminen on sallittua, parittaminen kiellettyä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, olet Ykä oikeassa, että se on ihan samalla viivalla vaikkapa putkimiehenkanssa, noin verottajan kannalta. Ja onhan niitä hutsuja jotka tekevät verokirjalla/kortilla hommia. Vaan ovat harvassa. Suurin osa huoraa "pimeästi".
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Ainakin monella suomalaisella palveluntarjoajattarella on Y-tunnus, ja maksavat veroa myymistään hyvinvointipalveluista;
sitähän ne ovat sieltä parhaasta päästä.
Ulkomaalaisten kanssa en ole asioinut enkä asioi.

-TR- kirjoitti...

Menestyvillä mustilla miehillä, siis urheilijoilla tai muusikoilla mutta ei oikeasti hyödyllisillä ihmisillä, on usein valkoinen vaimo.

Jos tätä valkovihaa edistetään niin kuinka kauan riittää valkoisia vaimoja menestyville mustille miehille sillä valkoisten tyttölasten tuottamiseen kuitenkin tarvitaan valkoisia miehiä?

Ekku kirjoitti...

Ennen oli helpompaa, kun oli lehdistö, joka edusti selvästi erilaisia näkökantoja. Kun luki niitä, niin pystyi muodostamaan jonkinlaisen keskiarvo-kuvan asiasta.
Meillä kun valtamedia lainaa ulkomaisia lähteitä, kuten jotain Guardianin tai Washington Postia, niin nykylukijoilta puuttuu ymmärrys siitä, että muissa maissa on vielä medioita, jotka edustavat eri poliittisia laitoja, eivätkä nämä lainaukset kuvaa mitään maan yhteistä mielipidettä.
Kannattaa muuten katsoa vaikka Juutuubista " Yes ministeri, who reads papers".

Anonyymi kirjoitti...

Metoo-innostus on tainnut laantua, kun määräntynsorttiset naiset ovat tajunneet, ettei miehet uskalla enää lähestyä. On otettu kaikki keinot käyttöön ja ilmoitetaan olemuksella ja puheilla suoraan, että seksuaalinen lähestyminen olisi suorastaan toivottavaa ja baaritiskillä jopa pakollista.

Näyttäähän maan pääministerikin mallia, kuinka perheenäit tuulettaa; rivo "tanssi" lattialla raajat levällään tai toisen naisen jalkovälissä nykien on kai suoraan uuden uljaan naisen oppikirjasta. Aviomies jätetään varmuuden vuoksi aina kotiin lapsenvahdiksi, ettei tule pilaamaan tunnelmaa.

Onkohan tämä joku feministien kosto edellisten sukupolvien naisten puolesta? Typerää se ainakin olisi. Ennen oli ennen, nyt on nyt ja naisilla kaikki mahdolliset oikeudet toteuttaa itseään. Se on vaan mennyt pahasti överiksi. Ja media vielä ruokkii sitä, antaa palstatilaa ja suoltaa sitä samaa tv:stä tuutin täydeltä. Tähän kohtaan voi siteerata Alexander Stubbia lauseella, joka sopii nykyään niin moneen yhteyteen: "V-ttu mitä paskaa!"

Kun ihan kaikkea kai ei ole vielä nähty ja nainen voi tulla tv-gaalaan hädin tuskin kriittiset paikat peittävässä asusteessa, odotan päivää, jolloin joku mies tulee juhliin pelkässä kalukukkarossa.

Rouva Ano


Anonyymi kirjoitti...

Ählämiuskonnon ei tulisi nauttia härmässä täyttä uskonnonvapautta. Esim. rituaaliteurastukset ja kikkelioperaatiot tulisi kieltää. Maasta pois, jos näitä tapahtuu rajojemme sisällä. Ählämiuskonto on sitäpaitsi enemmänkin poliittinen aate kuin uskonto.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Qroquius Kadille, TR:lle, Ekulle, Rouva Anolle ja Tapsalle vaan.

Huru-ukko & Qroquius Kad: Näin olin ymmärtänyt.

TR: Hyvä huomio. Tarvitaanko jatkossa valkoisten miesten kuhnurihautomoita?

Ekku: Kyllä. Vielä 1990-luvun alussa. Ja 1980-luvun Kansan Uutiset oli puolueettomampi kuin nykyinen Helsingin Sanomat.

Rouva Ano: Hyviä huomioita ja se metoo-innostus on tosiaan tainnut laantua. Onhan sinänsä niin että tiedostavaisto juoksee aina uuden muodin perässä jolloin entinen jää vähän vähemmälle.

Tapsa vaan: Totta.

Anonyymi kirjoitti...


Kalukukkaro on niin mennyttä keskiaikaa ja siveä. Penistuppi on nykyaikaa ja voimaannuttava. Se on helppo tehdä, otetaan sopiva puuntaimi, leppä on sopiva - pajua kannattaa välttää, se maistuu pahalle ja voi myös maustaa peniksenkin. Pitäähän naisiakin muistaa. Niin, siis otetaan sopiva taimi, kuoritaan se - paksuus mallin mukaan ja pituus semmoinen, että yltää se tuppi rinnan / kaulan tasalle, sidotaan se kuori kiinni sopivalla, korealla nauhalla putkeksi. Tuppi on siis semmoinen kaari ollessaan käytössä. Käytettäessä alapää sujautetaan peniksen päälle, alapäähän tulee myös nyöri vyötärölle. Yläpäähän toinen nyöri niskan takaa kapinetta kannattamaan. Näin saa kätevän ja etevän kesäkauden asusteen askarreltua. Vielä kun aisin jostain villisian torhampaan, niin olisi asustekokonaisuus aika valmis. Papualaista muotia hienoimmillaan.

Usko tai älä, askartelin tämmöisen yhtenä kesänä, en käyttöä varten vaan ihan vaan koristeeksi ja keskustelun aiheksi saunan eteiseen. Kun oli tulossa lauma työtovereita juhannusta viettämään, piti niitä jollain hämmästyttää. Lady on the House inostui selittämään omiaan saunassa siveille työtoverittarilleni, naurun käkätyksen perusteella osasi jotain keksiä. Olivat stten joulun alla hieman pettyneitä kun en käyttänyt tuppea pikkujouluissa.

Sopii kai se itsenäisyyspäivä linnakeikallekin, jos semmoinen tulee. Rohkea fashion statement tai jotain, sillä varmaan pääsee iltasonnan ja avun & seuran & seiskan ja suomen kuivalehden sivuille. Ehkä NYT ja papuan sanomatkin uutisoi.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Penistuppi kuulostaa mitä tyylikkäimmältä, mutta julkista käyttöä saattaa haitata joidenkin mahdollinen paheksunta paljaita palleja kohtaan.
Ehkä niille pitäisi kehittää jonkinlainen kivespussi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Kyseisen varustuksen eduista huolimatta se taitaisi olla meidän leveysasteillamme hieman epäkäytännöllinen.

Anonyymi kirjoitti...

Teemu Keskisarjan mukaantulo ratkaisee.