tiistai 28. maaliskuuta 2023

KYYKYTYSSARJA JATKUU

Kun seuraa sitä, mitä EU:n ilmastoutopistit keksivät Suomen kiusaksi kerta toisensa jälkeen ja jatkuvalla syötöllä niin väkisinkin tulee mieleen Kellopeli Appelsiini-elokuvan Alex de Large joka pakotetaan katsomaan vastenmielistä materiaalia ja samalla häneen tiputetaan voimakasta pahoinvointia aiheuttavaa troppia.

Uusin jakso tässä pakkokatsottavassa sarjassa on EU:n energiatehokkuusdirektiivi. Ja kuinka se menee:

Uuden säästötavoitteen mukaan energian loppukäyttö saa olla Suomessa vuonna 2030 enintään 241 terawattituntia (TWh). Tämä on noin 50 terawattituntia nykyistä vähemmän.

Uutinen selventää:

Energian loppukäyttö sisältää energian lopputuotteiden eli sähkön ja kaukolämmön sekä rakennusten lämmitykseen käytettyjen polttoaineiden, liikennepolttoaineiden sekä teollisuuden prosessipolttoaineiden kulutuksen.

Sitä ei siis päätä Suomi, vaan taas kertaalleen Bryssel. Uutisessahan ollaan kovasti huolissaan siitä, että kyseinen direktiivi viivästyttää Suomen vihreää siirtymää. Minä näkisin kyseisen asian sinänsä lähinnä positiivisena. Mietin vaan sitä, että hallituksemme märkä uni on jo nyt se, että Suomi luopuu ilmastohysterian nimissä samana vuonna eli 2030 öljylämmityksestä ja kuitenkin useampi sata tuhatta torppaa lämpiää sillä. Plus muistetaan ne täysin järjettömät ja tarpeettomat remonttivaatimukset. Jotka tietysti toteutetaan sillä mallioppilashan ei sano ei.

Ennen kaikkea mietin sitä, että tässä taas kertaalleen Suomesta ja Suomen olosuhteista mitään tietämättömät utopistit ovat antamassa provinssilleen mahtikäskyjä. Joita totellaan.

Ja kuvitteliko kukaan, että tämä tähän jää? Uusi jakso historian huonoimmasta ja suomalaisille kalleimmasta sarjasta tulee varmaan jo ensi viikolla. Sillä niin EU:n kuin suomalaisten unelman palvelijoiden nyrkkisääntö on opittu bolshevikeilta. Eli: Vaadi mahdottomia. Kun saat sen, vaadi lisää.

Tuli vaan tästä mieleen jonkun muistaakseni kokkaripoliitikon – en muista kenen – loihelausuma joskus toistakymmentä vuotta sitten. Eli: ”Suomi on EU:ssa itsenäisempi kuin koskaan”. Ja se pistää miettimään että kuinka paljon paskaa voikaan yhteen lauseeseen upottaa.

Äläs hei jätkä anna periksi. Monta jaksoa on vielä tulossa. Ja lisää käsikirjoitetaan…


42 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Tämä Bryssän oikkujen tahdoton totteleminen on Suomen kansan tahto.
Kohtahan se taas äänestää itselleen samat molempiin sukupuoliin kuuluvat tytöt jatkamaan samaa menoa.
Ei olisi pakko.
Toisinkin voisi valita.
Moni haluaakin.

Mutta ei tee.
Ei.

Ne vaan menevät vaalikoppiin antamaan tälle nykymenolle siunauksen.
Me jotka tätä emme halua, olemme vain vähemmistö.
Yhden viidesosan vähemmistö.

Toinen viidesosa HALUAA tätä.
Se HALUAA huorata joko Ryssälle tai Bryssälle.
Ja loput kolme viidesosaa antaa äänensä niille, jotka huoraavat tälle viidesosalle.

Tämä on kansan tahto.
Jos kansa ei tätä haluaisi, se tekisi toisenlaiset äänestyspäätökset.
Mutta se ei tee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Yritetään nyt vielä kumminkin. Porukassa. Ei mennä vielä sentään metsään ampumaan kuulaa kalloomme.

Anonyymi kirjoitti...

”Suomi on EU:ssa itsenäisempi kuin koskaan”.

Suomi oli ryssän ensimmäisen ja toisen sortokauden aikana verrattomasti vapaampi kuin nyt!
Ei, tämä ei ole provo! Valitettavasti tämä on fakta!


+ULFBEHRT+

Anonyymi kirjoitti...

Direktiivejä pitää ruveta työntämään takaisin komission perseeseen. Ei tähän muuten mitään järkeä saada. Tein eilen lumitöitä koko päivän. Pakkasta miinus kymmenen, tuuli suoraan pohjoisesta. Oli oikea lumimyrsky. Mietin siinä lumitöitä tehdessä että ilmastohan lämpenee 2,7685 astetta kun meidän ilmastopaneli ja Ollikainen niin sanoo. Sitä ei vaan ulkona huomaa.

Kroppa herätti ottamaan särkylääkettä. Uni tulee taas kunhan se alkaa vaikuttaa. On tämä yhtä helvettiä. Muutaman kajahtaneen "päätöksillä".

Anonyymi kirjoitti...

Yks juttu vielä. Kohdattiin vaimon kanssa energiansäästöön liittyvä ongelma. Sähkösaunaa emme ole enää lämmittäneet. Suihku ja kuuman veden käyttö on vedetty minimiin. Koska on pakko. Rahat eivät enää riitä. Saimme naamaan näppyjä talvella.

Vaimo sen keksi. Ostetaan Tokmannilta ihonpuhdistus kemikaalia. Mutta onko sitä saatavana sukupuolineutraalina joka sopii molemmille. Löytyi, vaikka naisille suunnatusta hyllystä. Siinä katellessa huomasin että paljon löytyy kemikaaleja naisille ja miehille, mutta ei yhtään trans- ja muunsukupuolisille. Tämä on syrjintää. Komission on puututtava tähän asetuksella tai direktiivillä.

Heikki kirjoitti...

Uskomatonta miten poliitikot ja viranomaiset nöyristelevät Brysseliä enemmän kuin Moskovaa aiemmin.
Jonkinlainen alamaisuus istuu todella syvällä asenteissa
Tuskinpa etelässä näistä välitetään juurikaan
.

Olavi Koskela kirjoitti...

Vaan kuinka noihin bryssälän kohkauksiin suhtaudutaan esimerkiksi Ruotsissa - joka nyt ilmastoltaan ja metsäisyydeltään kuitenkin on verrattavissa meihin? Ovatko sikäläiset mepit samanlaisia lampaita kuin suomalaiset? Näistä jutuista puhuttaessa kyse on aina akselista brysseli-Suomi ikäänkuin muita jäsenmaita ei olisi olemassakaan. Helposti heitetään sekin läppä kehiin, että eteläiset jäsenmaat suhtautuvat EUn asetuksiin ja direktiiveihin nk joustavasti - eli noudattavat soveltuvin osin. Mitenkähän tuokin on todellisuudessa?

Vanha kyynikko kirjoitti...

Ei kai sitä ensmäiseks ommoo päätä?!?

DuPont kirjoitti...

EU: "Uuden säästötavoitteen mukaan energian loppukäyttö saa olla Suomessa vuonna 2030 enintään 241 terawattituntia (TWh). Tämä on noin 50 terawattituntia nykyistä vähemmän."
Jaa, minä kun kuvittelin, että sosialistinen suunnitelmatalous olisi historiaa. Aina kun kuvittelee havainneensa älyttömyyksien huipentuman, EU onnistuu vaan yllättämään.

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa tuntua siltä, että Suomen kansa ei tiedä, mitä se tahtoo. Onko suomalaiset vuosien saatossa kyykytetty niin nöyriksi alamaisiksi, opetettu herran pelko ja kaiken ulkomailta tulevan ehdoton ihailu ja kunnioitus, että satu keisarin uusista vaatteista toteutuu kirjaimellisesti? Kun kansan valitsemat edustajat nielaisevat kaikkein älyttömimmätkin EU-direktiivit koukkuineen päivineen, kenen on syy ja loppuuko tämä suomalaisten rahojen ja luonnonvarojen ryöstö vasta sitten, kun mitään ryöstettävää ei enää ole? Tällä menolla se Maailman talousfoorumin "Et omista mitään ja olet onnellinen" toteutuu aika pian, koska suomalaisethan ovat tutkimuksen mukaan jo valmiiksi onnellisia...

Joitakin aikoja sitten sanottiin ihmisestä, joka ei käynyt ihan kaikilla pytyillä, että se on vähän onnellinen. Tämä määritelmä taitaa sopia aika moneen suomalaiseen, joka äänestää näissäkin vaaleissa vihervasemmistoa ja sitten kuitenkin valittaa, kun saa, mitä tilaa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Kah tekisikö tuota itsarin vae lähtisikö pilikille..?

Teet niin tai näin niin meno ei tästä kuin kauhene.

Huomioiden sekin kuinka Suomi ja suomalaiset ovat vähentäneet nk fossiilisten polttoaineiden käyttöä jo kymmeniä prosentteja vuosituhannen alusta.

Käyttäkää vihersähköä!! Vähentäkää sen käyttöä! Vaihtakaa sähkö-autoihin ja työkaluihin! Supistakaa sähkönkäyttöä!!! Puolittakaa se tai..!


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä QK, Kepun&demareiden jo 60-vuotta kestänyt vallanväärinkäyttö on luonut (nimittämällä oman puolueen läänityksiin, virastoihin, jäseniään) tähän maahan aatelisten yhteiskuntaluokan jota ei tuulet ja tuiskut liikuta.Tämän aateliston voimalla vallassa pysyvät nykyiset imijät kunnes olemme totaalisesti NWO.

kt

JJR kirjoitti...

Ilmasto, toisin kuin annetaan ymmärtää, on viilenemään päin täällä pohjoisessa.
Tänne on tarkoitus tuoda 30k työperäistä (Grönlannista) ja alkaa säästää lämmityskuluissa.
Sitten, kun pääsemme Ceausescun Romanian tasolle (sisälämpö +12, pääruoka kala ja kansalliseläin pingviini, joka taputtaa taukoamatta), niin keiden moniosaajien arvelette heti rikkaiden jälkeen poistuvan maasta?

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Burgessin-Kubrickin Alex-anarkisti ei ehkä ole ihan paras esimerkki siitä esimerkillisestä tavasta, jolla ylikansallinen valtahanke EU on lajityypillisten vallan mekanismien vaikutuksesta muuttumassa totalitaristiseksi imperiumiksi. Toki Kellopeli Appelsiinin kertomusta voidaan lukea osuvana kuvauksena siitä, miten toivottoman kyvyttömiä poliitikot ovat yrittäessään ratkaista hajoavan yhteiskunnan väkivaltaistumisen ongelmia.

Tarinassahan nimenomaan poliitikot ajavat itsensä umpikujaan, kun epätoivoisen absoluuttisen moraalinsa riivaamina antavat keinojen muuttua suhteellisiksi ja kehittävät puoskarimaisten psykologien suunnitteleman projektin, jossa esimerkkitapaus Alex ehdollistetaan irti väkivaltataipumuksistaan. Tämän on yleinen ilmiö politiikassa -- nämä punavihreät, absoluuttisiin moraaliarvoihinsa tunnustuksellisesti uskovat puoluepukarit kyllä sortuvat millaisiin keinoihin tahansa utopioitaan ajaessaan.

Siinä ei yhteiskunnan etu enää mitään paina kun "turvapaikahakijoita" suojellaan tai ISIS-naisia pelastetaan. Tai kun vihreää hyytymää institutionalisoidaan.

Tarina lähimenneisyydestämme on kaikenkaikkiaan surkuhupaisa -- eli miten aikanaan eniten EU-vastaisista vihreistä sukeutui vallanhimon myötä kaikkein itsetarkoituksellisimman totalitaristisen valtainstituution kaikkein kiivailevimpia kannattajia. Siinä olisi kyllä peiliin katsomisen paikka -- mutta kas, kun narsistit eivät näe peilissä muuta kuin sen remunkirjavan ihannekuvan itsestään.

Poliitikot -- valtapoliitikot laidasta laitaan -- ovat eräänlaisia hävittäjiä, jotka täydellisessä ymmärtämättömyydessään tuhoavat kaiken mihin ryhtyvät. Sellaisesta toki Kubrickin tuokin leffa on osoitteleva taidepläjäys.

Kannattaa ehkä tässä yhteydessä mainita myös psykologi Eysenck, joka loukkaantui elokuvasta narsistisesti ja käsitteli Kubrickia kirjassaan varsin reaktiivisesti -- mestariohjaajan haukkuminen pornografian tuottajaksi on kyllä aika hykerryttävää. Eysenck oli harrastanut tuollaisia ehdollistamisjuttuja, kehitellyt esimerkiksi yökastelijoille sängynpeitteen, joka antoi jo pienestä lirauksesta nukkujalle sähköiskun niin että tämä heräsi ja saattoi mennä vessaan.QroquiusKad kirjoitti...

Ainoa syy yrittää jaksaa jatkaa on muistella neuvostoimperiumin romahdusta.

-TR- kirjoitti...

Onhan se uskomatonta että suomalaiset äänestävät jotain tyttituppuraisia tai vielä uskomattomampaa on että heitä äänestetään uudestaankin vaikka he ovat sanoneet suoraan että suomalaisten etu ei ole tärkeintä heille.

En tietenkään yllytä laittomuuksiin mutta esim Ranskassa on ollut eläkeiän noston vuoksi mellakoita ja kaupungit palavat.

Tosin, voisi kuvitella että eläkeiän nostosta eniten suuttuvat ihmiset joilla se ikä ei enää ole kaukana. Jotenkin vaikea kuvitella mummoja ja pappoja polttamassa autoja ja kivittämässä poliiseja.

Anonyymi kirjoitti...

jaa että viimeinenkin teolisuus halutaan karkoittaa maasta, on nimittäin vaikeaa valmistaa mitään ilman energiaa, mistä ihmeestä tuo vähennys muuten löytyy, jollei tosiaan pakoteta sisälmpötiloja alas ja kielletä kuuman veden käyttöä ja sammuteta kaikkia valoja sekä muuta mukavaa

Anonyymi kirjoitti...

Proffa mainitsee omassa blogissaan tuosta energian kulutuksen leikkaamisesta, että se on greenpeacen ohjaaman timmermansin aivopieru.
Ehkä onkin, ei ainakaan täysillä valoilla kulkevan ihmisen ajatus.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on, kun ei rahat riitä, vaikka on keksitty ikiliikkuja: Lainataan rahaa maailmalta ja jaetaan se takaisin maailmalle!

Jo Wanha Cansa tiesi, että kommunismia saadaan, kun sekoitetaan tyhmyyttä, ahneutta ja kateutta!
Samoin jo Wanha Cansa tiesi, että kommunisti ei osaa laskea! Jos se osaisi, niin se ei olisi kommunisti!

Katsokaa ja kauhistukaa, mitä hallituksen tytöt ovat tehneet maallemme! Luvataan 'kaikkee kivaa kaikill'' koko maailmaan ja otetaan sen maksamiseksi maailmalta lisää velkaa velan päälle! Seuraavaksi saamme taas olla huolissamme "elpymisvälineestä"!


Vaan olemmepa sentään tehneet heidän johdollaan uuden maailmanennätyksen! Olkaamme siitä ylpeitä:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannukallonen/marinin-hallitus-taas-uusi-maailmanluokan-saavutus-suomi-ohitti-tanskan/

”Suomen kokonaisveroaste on EK:n mukaan noussut 43,2 %:iin. Tanskan vastaava luku on 42,7 %. Vielä vuonna 2021 Tanskan kokonaisveroaste oli OECD-maiden korkein suhteessa BKT:een.
Marinin hallitus teki uuden maailmanluokan saavutuksen kautensa lopussa.
Äänestäjä, jos äänestät SDP:ta, tämä verotuksen kiristyslinja tulee jatkumaan. SDP on latonut vaalitenteissä ja -ohjelmissaan sellaiset rätingit verotukseen, että tuo maailmanennätystahti tulee jatkumaan. SDP voittaa globaalin kilpailun himoverottajan tittelistä.”


+ULFBEHRT+

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täällä vielä sellaiset mellakat tulevat, missä kaikki laitetaan paskaksi. Ja polliisia kiidätetään sairaalaan. Ne vaan eivät ole suomalaisia ne riehujat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys ULFBEHRTille, Ano1:lle, Heikille, Olavi Koskelalle, Vanhalle Kyynikolle, DuPontille, Rouva Anolle, Taisteluvälineupseerille, kt:lle, JJR:lle, Seppo Oikkoselle, Qroquius Kadille, TR:lle, Ano2:lle, Huru-ukolle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne ja hyvistä lisäyksistänne. Ihan muutama oma huomio:

- Suomella oli tosiaankin autonomian aikana enemmän oikeuksia päättää omista asioistaan kuin nykyisenä EU-maakuntana.

- Niin kuin DuPont totesi, on EU siirtynyt sosialistiseen suunnitelmatalouteen.

- Se muisto neuvostoimperiumin nopeasta romahtamisesta antaa voimia jatkaa eteenpäin.

- Niin kuin Ano3 totesi, niitä mellakoita on tulossa ja ne ovat tuontitavaramellakoita.

Anonyymi kirjoitti...

Muistellaanpa wanhoja.

Oli kerran kaupunki, kovien jätkien, viikinkien mahtava Birka. Ärsyttivät itämaalaisia, lähtivät itämalaiset visiitille. Birka hävisi, jopa sen paikka katosi muistoista. Aika pitkäksi aikaa.

Sama sakki soti myöhemmin euroopassa, nimeltään hakkapeliitat, vieläkin muistetan tonavan rannoilla rukouksissa rukoilla herralta suojelua hakkapeliitoilta.

Ehkä kohta ihmetellään mikä ja missä oli se mahtava, tarunhohtoinen bryssel.

Alkaa olla aika järkiintyä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. En minä halua sinänsä Brysselin kaupungin häviämistä. Mutta siinä loisivan EU-koneiston häviämistä kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soinihan teki itsestään poliittisen ruumiin, mutta yksi viisaus häneltä jäi sentään elämään: Missä eeuu, siellä ongelma.

Roikun mieluummin vartin pidempään lentokentän lähtöselvityksissä, kuin "nautin" tästä eeuun edusta ja muista pikkueduista. Kunhan vain päästään tästä kansandemokratian asemasta itsenäiseen päätöksentekoon.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Totta joo. Kaikkiaan. Sinänsä Soinin sanomathan olivat täyttä kusetusta.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Sortokausistakin vielä sen verran että eivät meidän herramme olleet siihen aikaan lainkaan mitään ryssien nuoleskelijoita ja lakeijoita, aikalailla päinvastoin. Luen parhaillaan noista ajoista kertovaa tietokirjaa (Reetta Hänninen: Kapinaa ja kiusantekoa) jossa käydään todella hyvin läpi se vastarinta mitä meidän virkamiehemme, teollisuuden omistajat, kauppiaat jne. tekivät venäläisiä vastaan. Eihän venäläiset saaneet aluksi oikein mitään venäläistämistoimiaan käytäntöön täällä, meidän oma johtomme ja eliittimme viittasivat niille kintaalla, tosiasiassa täällä asuvia venäläisiä ja yhteistoimintaihmisiä sorrettiin oikeuslaitosta ja poliisia myöten. Olisipa sama porukka tänä päivänä yhtä pro-suomi kuin silloin. Silloin osa köyhästä väestä ja työväenliikkeestä osti venäläisen propagandan ja oli se pro-ryssä porukka, ei muut. Ja hekin osin vain kiusatakseen herroja. Aluksi oli herroissakin jakoa myöntyväisyysporukkaan ja vastarintaa tekeviin, mutta sekin hävisi kun sorto vain jatkui.

Lähtöselvityksissä pitää tänä päivänäkin olla jokin henkilötodistus mukana ja se pitää esittää useampaan kertaan. Eihän se mitenkään muuttuisi jos emme olisi EU:ssa. Tuskin ne nyt viisumia ryhtyisivät vaatimaan, eihän sellaista vaadittu puoleen vuosisataan ennen EU:takaan. Porukka luulee että ennen EU:ta oli jotenkin erilaista matkustaa Eurooppaan kuin tänä päivänä. Ei ollut. Ainoa missä kohtaa homma muuttui oli ählämien tekemät terroriteot ja niiden tuomat turvatarkastukset 80-luvun puolivälissä. Hankalasta matkustamisprotokollasta ei siis voi syyttää tai kiittää EU:ta eikä kansallisvaltioita ennen sitä, vaan ählämeitä.

Anonyymi kirjoitti...

Bryssel on sitten vaan sen loisivan sakin rinnalla oheisvahinko. Meidän kannalta ihan sama, on tai ei.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Hyviä huomioita. Sinänsä eikös niissä vanhasuomalaisissa ollut myös sitä myöntyväisyyslinjaa?

Pyssymies: Niin no, ei kai sitä atomipommillakaan voi oikein hävittää. Riittää kun lopettaisi sen loisorganisaation.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Oli, aluksi. Mutta heidän myöntyväisyyslinjansa meni konkurssiin sorron jatkuessa ja heikäläiset kääntyivät ihan muutamia lukuunottamatta vastarinnan puolelle.

QroquiusKad kirjoitti...

Jos nyt tarkkoja ollaan, ns. sortokaudet ovat jääneet suomalaisten kollektiiviseen muistiin paljon pahempina kuin mitä ne olivat.

Eihän täällä nähty käytännössä sortoa laisinkaan, pelkästään rajoitettiin tsuhnille myönnettyjä, miehitetylle maalle ällistyttävän laajoja erivapauksia.
Ryssähän olisi voinut helposti hukuttaa suomalaiset örkkimereen ripottelemalla ne vajaa kolme miljoonaa ympäri valtakuntaa vielä niin, että mies- ja naispuoliset eri paikkakunnille.
Ei sitä olisi sen kummemmin pystytty estämään, varsinkin kun tyhjennettyä Suomen aluetta olisi samaan aikaan asutettu muualta siirretyllä väellä.

Järkytys seurasi juuri siitä, ettei täällä oltu käsitetty miten paljon oli alunperin saatu.
Mitä Birkaan tulee, siellä ei käynyt itämaalaisia vaan Sigtunassa.
Sielläkin ne olivat Novgorodin alamaisia karjalaisia.
Hakkapeliitat olivat Ruotsin kuninkaallisten asevoimien Ruotsin kuninkaalle horjumattoman uskollisia sotilaita.

Kyllä tsuhna tänäänkin voisi käydä valtaamassa Brysselin, kunhan saisi taas ulkomaalaisia johtajia, joita totella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Kiitos lisäyksestä. Ja nykyisen ajattelun mukaisesti jääkäritkin kai olivat separatistiterroristeja. Onneksi heitä kuitenkin oli.

Qroquius Kad: Noita pakkoväestönsiirtoja ei ymmärtääkseni tsaarin Venäjällä tehty. Vasta Neuvostoliitossa. Ja sinulla taitaa olla jonkinlainen pakkomielle ulkomaalaisista johtamassa suomalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Venäjän Tsaarit tykkäsivät Suomesta sen rauhallisuuden ja kauneuden vuoksi. Heillä oli täällä lomapaikkoja joissa viettivät aikaa kesäisin. Oli myös venäläistämistä vaativia mutta Tsaari torjui, sanoi antakaa suomalaisten olla rauhassa. Se on ainoa kolkka suuren Venäjän mailla joka ei aiheuta minulle harmia.

Sortovuodet alkoivat helmikuun manifestilla 1899, samoin aktivismi Suomessa sortajaa vastaan. Viimeinen Tsaari oli heikko ja hän ei pystynyt venäläistämistä torjumaan. Hänelle kävi niin kuin kävi. Aktivistit toimivat-kirja mm kertoo noista aktivisteista ja heidän puuhastelustaan. Hallan-ukko Hyrynsalmella tarjosi heille myös piilopaikan.

Nykyajasta voi sanoa vielä, että Kokoomus on Suomen ja suomalaisten kusetuksissa huippuluokkaa. Täytyy ottaa oikein lakki päästä suuresta hämmästyksestä. Kepun suurin ja ainoa saavutus tällä eduskuntakaudella on ollut pitää Sipilän naama piilossa. Muuten olisi nykyinenkin kannatus puolittunut.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, jospa tämä suomalaisia johtava ja yhdistävä johtaja on suomalainen, joka on varsinaiset kannuksensa ansainnut mailla ulkoisilla... Olikos meillä ollut tällaista maanisää aiemmin ja tavallaan myöhemminkin? Vaan pirustakos se nyt taikinoidaan kun meillä nykysukupolvillakin on jo tarvetta moiselle?!

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Britit olivat oikeassa siinä, että Brexit oli nimenomaan itsenäisyyskysymys.

En ole koskaan kyennyt ymmärtämään, miten vapaakauppa-alueesta on voinut kehittyä kaikenkattava valtakoneisto, joka säätelee ties vaikka mitä. Mikä on se logiikka, jolla energiankulutuksen säätö tai vanhojen talojen energiavaatimukset liittyvät vapaakauppaan?

Anonyymi kirjoitti...

Pari pikku-uutista eiliseltä:
Suomi saavutti ykkössijan OECD-maiden verotuksessa!
Suomi on seuraavan kuukauden ajan euroopan kylmin maa!

Ovatko em. ennätykset yhteydessä? En osaa sanoa mutta torilla tavataan?!


-Tvälups-

QroquiusKad kirjoitti...

Voitko sinä sitten aivan vakavissasi väittää, että Suomea on johdettu ja johdetaan hyvin suomalaisin voimin?
Että pimpsallitus on hyvä hallitus?
Että suomalaiset poliitikot Suomessa ja Brysselissä ovat älykkäitä ja viisaita?

Eihän se itsensä johtaminen suomalaisilta onnistu, mutta ulkomaalaisten johtamat suomalaiset ovat tehneet vaikka mitä, kuten hakkapeliitat ja karoliinit.

Ajatellaan nyt vaikka Suomen turvetta:
siinä on energiaa Pohjanmeren öljyn verran, mutta suomalaisia johtavat suomalaiset jättävät sen koskemattomana maaperään.
Mutta kun tuosta Suomenlahden väliltä pyyhittäisiin raja pois ja järkevät virolaiset johtaisivat suomalaisia länsimaisen viisaasti, siitä valtiostahan tulisi yksi Euroopan rikkaimmista ellei rikkain!

Mutta nyt se kaikki menee hukkaan eikä hyödytä ketään, koska suomalaiset eivät osaa pitää valtiota, kyttäävät vain mihin suuntaan saisivat taas alkaa orjailla.
Tämäkö on muka hyvä asia?
Millä tavalla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Ano2:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, samanlaisia huomioita historiasta minulla. Ja valitettavasti se kokoomuksen vedätys menee hyvin monelle ihmiselle läpi.

Tvälups: Nykyinen poliittinen järjestelmä vaan ei halua johtajia vaan vasalleja. Ja nuo pikku-uutiset ovat aika kyisiä sellaisia.

Ano2: Tätä ihmettelee moni muukin. Vapaakauppa-alueena se aikanaan suomalaisille myytiin.

Qroquius Kad: Nyt pistit sanojasi minun suuhun. Ja aika härskisti. Jos en ole sataprosenttisesti kanssasi samaa mieltä niin se ei tee minusta nykyhallituksen kannattajaa. Kannattaisi joskus miettiä ennen kuin painaa enteriä. Mitä tulee itse asiaan niin kyllä Suomella on ollut hyviäkin johtajia. Poliittinen järjestelmämme on vain muuttunut niin mädäksi ettei se edes halua sellaisia ja karkottaa mahdolliset kokelaat edes yrittämästä.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää unohtako isoviha aikaa
https://yle.fi/a/3-11860922

kt

QroquiusKad kirjoitti...

Ei ollut tarkoitus laittaa sanoja suuhusi, pahoittelen.
Mutta sanotaan nyt vaikka näin, että jos tämä kaikki on oikein, sitten minä olen väärin.
Jos tämä kaikki on sitä, miten maailman pitää olla, sitten minä olen väärässä maailmassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kt:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

kt: Ei unohdeta. Tosin historioitsijamme eivät pidä aihetta kovin mielenkiintoisena. Ennemmän keskitytään suomalaiseen rasismiin kautta aikojen.

Qroquius Kad: Nykymaailmassa on hyvin vähän asioita, jotka ovat oikein. Eikä parannusta tunnu näkyvän. Mutta muista se, mitä itsekin olet sanonut. Ikuiseksi kuviteltu neuvostoimperiumi romahti muutamassa vuodessa.

KKi kirjoitti...

Noissa ei ole mitään logiikkaa tuon hassun Husseinin jorinoissa. Olen ymmärtänyt huostaanottamisen olevan kallista ja rassaavaa puuhaa. Siihen ei ihan herkällä lähdetä.Saati sitten sähläävän ählämin poikasen ottaminen kiusaksi ja harmiksi muutenkin varmasti rasittuneeseen laitokseen tai johonkin.

Toisaalta ihan hyvä jos räyhän tae levittää moisia jorinoita. Josko edes yksi ählämi päättäisikin jättää tulematta tänne elätiksi.

Benin tapaus ilkeä. Vaan ei kannattaisi veteraani kokkareen kulkea alueilla joissa esiintyy vasemmistolaisia luontokappaleita. Liimatilhiä ja muita haittalajeja. Oikeastaan jokaisen kannattaisi vältellä noita slummeja. Antaa elikoiden elellä omassa rauhassaan.

Mikähän siinä on kun joidenkin on ihan pakko ängetä tehtäviin joista tietävät itsekin etteivät tule pärjäämään. Jonkin lajin masokiskmia vaiko vain tarve aiheuttaa hämminkiä ja vittuilla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Oikeita huomioita. Laitospaikka maksaa satoja euroja per vuorokausi. Luulen vaan, että moisten jorinoitten tarkoitus on saada meidät länkkärit alistumaan vain aina enemmän. Mikä onnistuu ikävän helpolla. Kyseisten slummien taikaseinä pitäisi vaan lopettaa. Ja onhan monesti sanottu että valtaa janoavat juuri sellaiset ihmiset joille sitä ei missään nimessä saisi antaa.