tiistai 14. maaliskuuta 2023

KÄPPÄUKOT JA TIEDOSTAVA MUOTI OSA II

Saunailta jatkui Huitsinnevadassa Örnätjärven erämiesten metsästysmajan saunassa jonka kuistilla setärumat käppäukot eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis olivat löylytauolla nauttien vilvoittelaatiosta ja voimasavuke Bostonista. Takkatulilla oli valmistumassa Lälläveden Läski & Leivonnaisen ylilaardilenkit. Miehet siirtyivät sisään, aukaisivat Tsuhnan Kostot ja ottivat valmiit makkarat nautittavaksi. Lötjönen puraisi, päästi muutaman asiaankuuluvan h-h-h-h-äännähdyksen joka kertoi että lenkki oli kypsää, otti hörpyn ja loihe lausumahan:

- Joo, sitä tiedostavaa muotia on niin paljon että eihän sitä yhdellä löylytauolla kokonaan muista. Meinaten, meiltähän unohtui kokonaan ainakin ne leikkipartisaanit.

Ykä päästeli samanlaisia h-h-h-h-äännähdyksiä ja totesi sitten:

- Hjuu… se touhuhan alkoi tavallaan jo sieltä Koijärveltä. Mutta sitten se pääsi kunnolla vauhtiin joskus 1990-luvulla kun tyypit leikkivät partisaaneja ja hyökkäilivät niihin turkistarhoihin ja aukoivat häkkejä. Eläinten oikeuksien puolesta, sano.

- Hähhää, joo ja laskivat siinä touhussa irti Suomen luontoon täysin kuulumattomia minkkejä joilla oli sitten se minkkimäinen taipumus tappaa kaikki vastaantuleva minkä se vaan pystyi tappamaan. Se yksi turkistarhaaja, en nyt muista missä ampui niitä haulikolla. Ja rehellisesti sanoen en pidä sitä mitenkään pahana.

- Totta joo ja lieneehän niin että jos turkistarhaus lopetetaan Suomessa niin kysynnän ja tarjonnan lain mukaan se siirtyy esmes Kiinaan joka on tunnettu eläinten hyvinvoinnin ja oikeuksien ylläpitämisestä. Varmaan se miellyttäisi noita leikkipartisaanejakin. Paskaako muusta maailmasta kun vaan täällä Suomessa saadaan egoa ruokittua.

- Niin jos ne enää sitä edes miettisivät, kun se on mennyt jo pois muodista. Koska sitten kun siirryttiin 2000-luvulle, se turkistarhoille könyäminen loppui. Vissiinkin leikkipartisaanit hoksasivat että ne turkistarhaajat olivat ihan oikeasti pahalla päällä eikä siellä ollut poliisia suojana. Mutta koska elämysmatkailua turvallisissa olosuhteissa piti saada kuitenkin harrastaa niin siirryttiin kaupunkien kaduille. Erityisesti itsenäisyyspäivänä jolloin sitten leikittiin partisaania, hajotettiin paikkoja ja poliisi piti huolen etteivät leikkipartisaanit saaneet selkäänsä.

- Joo, ja siitähän kehitettiin nykyisin Pinnanmaalla suosittu sulatejuustomerkki:

- Joo, kun jätkä ei hajottamisen innossa pystynyt pidättelemään liriä. Sitähän mekin ollaan keskenään tuumittu että mikseivät nuo leikkipartisaanit iske vaikka jonkun metsästysseuran hirvipeijaisiin. No, siellä ei tietysti ole poliiseja ja selkäänsä saaminen olisi aivan varmaa. Ja olisihan sieltä varsin pitkä matka kotikonnuille kaupunkiin. Mettää ja lunta ja pimeetä ja kaikkee sellaista. Tiedä vaikka lihansyöjähirviäkin. Ja tappajarusakoita.

- Vaan sittenhän se riehuminenkin taisi olla liian vaivalloista jolloin keksittiin se Egokapina ja alettiin istua nakottaa keskellä tietä tukkimassa liikenne. Kehuttiin kovasti että oltiin pelastamassa maailmaa vaikka tosiasiassa ruokittiin vain leikkipartisaanin egoa ja mikäs oli ruokkiessa kun noista leikkipartisaaneista oli tullut niin valtakoneiston kuin valtamedian lemmikkejä.

Lötjönen lisäsi takkaan hieman puita ja totesi sitten samalla sytyttäessään syödyn laardilenkin kruunuksi voimasavuke Bostonin:

- Ja se muoti mikä meillä unohtui myös oli tuohon yleiseen wokeltamiseen liittyvä cancel-kulttuuri. Kaikki, mikä loukkaa wokeltajan herkkää hipiää pitää kieltää tai ainakin tuomita. Alkaen jostain Pekka ja Pätkä-elokuvasta mennen Tiernapoikien kautta aina sukkahousujen väriin. Tai niin kuin siellä yliopistolla kun se yksi sälli sai niskaansa haisunäädän kusimyrskyn kun se ilkesi mennä sanomaan että miehellä ei voi olla kuukautisia. Mitäs niitä avautumisia olikaan, joo…

- Kaikki miehet eivät ole biologisesti miehiä.

- Kaikki miehet ei ole syntymässä määritelty miehiksi.

- Onko sun mielestä asiallista laukoa transfobisia kommentteja.

- Kyseenalaistat tällä kommentilla käytännössä joidenkin miesten oikeuden itsemäärittelyyn.

- Sieltä tuli ala-aste biologiat.

- Ihanko oikeasti tällainen puhe sallitaan täällä.

- Nää biologiaöyhöttäjät ei IKINÄ ole itse lukion jälkeen opiskelleet biologiaa eikä varsinkaan kielitiedettä joka on tässä kontekstissa paljon relevantimpaa.

- Eiköhän potkita Jokke pois yliopistosta ja samalla koko suomalaisesta koulutusjärjestelmästä. Nyt olisi tuhannen taalan mahkut pilata tämän juntin loppuelämä totaalisesti.

Ykä sytytti myös voimasavukkeen ja totesi:

- Ja niinhän se heppu potkittiin kyseiseltä kurssilta pois. Yliopistossa. Jonka pitäisi olla sitä ajattelun huippua. Yliopistonhan olisi pitänyt todeta että pelle saa olla, sirkuksenkin saa perustaa mutta ei siihen saa ihmisiä sentään pakottaa.

- Totta joo, ja tähänhän kuuluu ehdottomasti mukaan se wokeltajien keksimä muodikas kulttuurinen apprpörröttäminen vai mitähittoa se ny oli. Eli jos jollain valkoisella on inkkaripäähine päässä niin tiedostavat peliverkkarit repeää. Jos jollain suomalaisella on saamelaispuku päällä niin peliverkkarit repeää ja ego saa trukkilavallisen ruokaa. Ja ei pidä unohtaa sitä twerkkaamista eli perseen heiluttamista josta afrikkalaistaustaiset metelöivät kun perseenheiluttamisvideolla oli vain valkoisia vaikka afrikkalaiset kertovat sen keksineensä.

- Hähhää, joo, tuostahan voisi pyytää anteeksi sanomalla että ”vaikka länsimaat ovatkin kehittäneet tieteen, tekniikan ja toimivat yhteiskunnat niin afrikkalaiset ovat kuitenkin oppineet heiluttamaan persettä”. Ja muistetaanpa se suomalainen laulaja, mikä se ny oli… joo, Chisu joka pyysi anteeksi kun hänellä oli semmosia paksuja lettejä. Oli kuulemma apprpörröttämistä sekin. Vaikka hän olis voinut ihan hyvin sanoa että ”En ollut kuullutkaan että nää letit on patentoitu joittenkin zulujen taholta. Niin että mitäs jos wokeltajat vetäisitte vaikka majavan ulkosynnyttimet päähänne ja kaikkoaisitte mäkimaastoon”.

- Totta joo, muistan tapauksen. Mutta tämähän toimii vain yhteen suuntaan. Vain valkoiset voivat apprpörröttää. Muistakkos kun se neekeripimu pukeutui lapinpukuun. Tulikos loukkaantumista apprpörröttämisestä?

- No eipä tullu niin. Kas kun se on se kuuluisa ihan eri asia ja jos kysyt että millähän ihmeen perusteella niin syyllistyt samantien vihapuheeseen. Voi todeta, että me elämme mielipuolten diktatuurissa jossa tervejärkisiä sorretaan. Noin yleensäkin voi todeta, että jos suvaitsevais-tiedostavan yksilön ego olisi palavaa polttoainetta niin eipä olis ongelmaa energiasta.

- Joo, mutta entäs jos sekin kehittäisi palaessaan hiilidioksidia?

- No, ainakin nää halot kehittävät sitä. Eiköhän lähdetä taas löylyyn? Minä otan puita ja ota sinä meille Tsuhnan Kostot.

Käppäukot läksivät uusiin löylyihin ja tuumivat mennessään että onneksi täällä Pinnanmaalla sentään pärjätään ilman suvaitsevais-tiedostavia muotihysterioita. Täällä edelleenkään ei hipit hillu eikä anarkistit askartele.


27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kerroit tapauksesta, jossa musta nainen pukeutui saamenpukuun. Ja se oli kuulemma aivan eri asia.
Missä näin on tapahtunut? Minulta uutinen on jäänyt täysin huomaamatta.
Kuka tai ketkä sanoivat, että se oli "aivan eri asia"? Saamelaisetko, tai ainakin jotkut heistä (tai peräti saamelaiskäräjät virallisella päätöksellään), vai jotkut aivan ulkopuoliset? Vai ovatko saamelaiset itsekin eri keskenään aivan eri mieltä siitä, onko sellainen sopivaa vai ei?

Anonyymi kirjoitti...

Joka kerta kun näen mustan miehen länsimaisessa puvussa, kauluspaidassa ja solmio kaulassa, tulee mieleen, että se on kulttuurista omimista, mutta saman tien muistankin, että sehän on ihan eri asia.

Rouva Ano

-TR- kirjoitti...

Huvittavaa on sekin että nämä ihmiset ovat omasta mielestään tosi kapinallisia mitä nyt yle, hesari ja valtapuolueet silittävät myötäkarvaan.

Muutoinkin, nämä jututhan on kaikki apinoitu amerikkalaisista yliopistoista. Tosin, elokapina on Englannista mutta yhtä kaikki.

Suomalaiset eivät itse keksi yhtään mitään. Kaikki vouhotukset ovat tuontitavaraa.

Anonyymi kirjoitti...

Se on varmaan munasillaan olokin "kultturellista omimista" sillä eihän puku aatamin voi olla kuin jonkin alkuasukasheimon oikeus, voima ja kunnia?

Sekopäisiä juttuja, joita ei edesmenneet ikäpolvet uskoisi mahdollisiksikaan vaikka aikakoneella veisi elokuvan paikallisteatteriin nähtäväksi.

Systeemi on rikki vai mitä muuta voi päätellä päivän ilta-aviisin jutusta 26 vuotiaasta naisesta, joka ei käy töissä, ei opiskele, ei kun ei pysty saati kykene.
Vielä 40 vuotta sitten tällainen oleskelu yhteiskunnan piikkiin ei ollut mahdollista.

Totesin tänään nazi-marketissa kaverille, että: "kato! Kotimainen kurkku vajaa 5€/kg, ja prkl samaa suomalaista kurkkua saat Puolassa kahteen euroon kilo!"
Lapsi sylissään ohikulkenut ahlam-sahlam huikkasi heti perään, että: "ja Espanjassa eurolla!"

Tälle järjettömyydelle ei löydy ymmärrystä edes maahanmuuttajilla?!


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Mie olen huomannut, että juurikin nyt vaalien lähestyessä valevaltamedia kaivaa, mistä lie näitä huippuja S2-kielen opiskelijoita, heitä jotka saavat jopa kantikset näyttämään luusereilta. Jos joku yksilö sattuu olemaan muita parempi, niin jopa sillä leimataan kaikki kakkosässät muita paremmiksi ja ne lökäpöksyt kantikset, joita ei koulunkäynti ole koskaan kiinnostanut eikä kiinnosta, niin joo, kaikki ovat samaa maata.
Mites se joku tuntematon kulukimies sanokaan: Tulis sota ja tappas kerjäläiset. Ei siihen sotaa tarvii, pitää tehdä kuten persut ehdottaa: sosiaaliturva eli tulonsiirrot kansalaissuperustaiseksi.
Jos olet syntyperäinen tai muusta syystä Suomen kansalaisuuden saanut olet oikeutettu sos.turvaan ja jos et, ei mitään jakoa niihin etuisuuksiin. Ja näin sen pitää olla!!
Huru-ukko
PS. Tuossa kauppareissulla juttelin parin n. ikäiseni (+- 70v) ihmisen kanssa, ja olivat sitä mieltä, etä sannukalla on alkanut mopo keulia pahemman kerran. Kun ei pikkulikat vaan osaa..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rouva Anolle, TR:lle ,Taisteluvälineupseerille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Päättelen asian ihan siitä kun tuosta kuvasta ei tullut minkäänlaista kohua eikä edes uutista. Saamelaiset tuskin asiasta paljonkaan nakkaavat paria huomiohuoraavaa citysaamelaista lukuunottamatta. Itse asiassa muistan kun eräs saamelainen pienyrittäjä valitti että ihmiset eivät enää osta lapinpukuja ja käsitöitä juuri kaikenlaisten kohujen takia.

Rouva Ano: Jep. Vain valkoiset voivat syyllistyä, no, ihan kaikkeen.

TR: Täysin totta.

Tvälups: Totta tämäkin. Lisätään tähän vielä se sähkökusetus:

https://yle.fi/a/74-20021622

Huru-ukko: Joo, näitä mannekiineja valtamedia nostaa jalustalle mielellään. Sosiaaliturva kansalaisperusteiseksi ja niitä väärin perustein myönnettyjä kansalaisuuksiakin pitäisi alkaa perua.

Anonyymi kirjoitti...

Yhdeksän vuotta aikaa tehdä asunnon energiatehokkuus-remontti!

Taisi jäädä tekemättä.

Italialaiset ja kreikkalaiset saivat tehdä tämän eu-tukirahoituksella, meille jäi maksajan rooli niin heidän kuin omalta osaltamme.

No, niksmannit sentään kaatoivat sen polttomoottoriauto-kiellon, samalla kun antoivat kenkää ylikriittisille puolustusministerilleen sekä bundesreichswehrmachtin komentajalleen. Sitä ei saa kritisoida Urkainaa tai kertoa kuinka oma puolustuskyky on olemassaolematon, se nääs järkyttää, ei voimatasapainoa vaan sisäpolitiikkaa.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Itä-Helsingissä taas monikulttuurisuus puhjennut uuteen kukoistukseen:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009452786.html

Lisäksi tulee vielä nuoremmat jannut, jotka matkii isompiaan ja keppostelee pienemmässä mittakaavassa.

Tässä onneksi ei ole havaittavissa kulttuurista omimista pottunokkien taholta.

Kuka toope sen nykyisen muodin on keksinyt, että vain vähemmistö voi olla sorron, alistusryöstöjen, maalittamisen, vihapuheen yms. keppostelun kohteena niin, että se otetaan vakavasti? Ja nämä meidän valtaapitävät tyttelit vielä tukka putkella seuraavat tätä ns. intersektionaalista feminismiä.

Tapsa vaan

KKi kirjoitti...

Tulipa juustosta mieleeni. Muistammehan vuonna -15 maahamme saapuneen Lastenkoskija yllätysjuuston.
Oli muistaakseni Oulussa suosittua ja pikkulikkojen maikat oikein tutustutti nuoria naisia makuelämykseen. Sano notta...

QroquiusKad kirjoitti...

Niin, turkistarhaaja Markku Kuisma ampui haulikolla karkuun juoksevien leikkipartisaanien perään ja teki poliisille ilmoituksen, että kun terveyskeskukseen tulee ituhippejä näyttämään haulinreikiä persnahoissaan, ottakaa kiinni, olivat täällä pahanteossa ja nyt merkattu.

No, tulikin Kuismalle syyte tapon yrityksestä!
Kymmenien metrien päähän pienillä hauleilla.
Metsästyskaverit tulivat käräjille todistamaan Kuisman olevan niin tarkka kiväärimies, että jos olisi tappaa halunnut olisi käyttänyt kivääriä, ja pellolta olisi kerätty kolme raatoa.
Eihän se mitään auttanut, kun syyllinen oli etukäteen tiedossa ja oli kyse vain tuomiosta.

Ainoa ilo tapauksessa oli oikeudenkäynnin yhteydessä haastateltu yksi poikaoletettuhipeistä.
Kysyttäessä aikooko hän jatkaa leikkipartisaanitimintaa tuli hatara vastaus alaleuka väpättäen:
"E-e-en mä ku tää tällaseks menee nii emmä ny enääää..."
Itku pitkästä ilosta!

Anonyymi kirjoitti...

Jengiäkin on ruvennut pukkaamaan alkuvuodesta. Vieläpä toisen polven maahanmuuttajia. Kumma juttu, vielä viime vuonna niitä ei ollut. Jos olen oikein ymmärtänyt, jengit ovat syntyneet Sipilän ja Orpon 2015 sisään heittämistä. Me suomalaiset olemme joutuneet kaikkein haavoittuvimpaan asemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Tai tämä erään laulajan paniikki, kun oli ottanut rastat. Valkoisena pyysi anteeksi. Kun tässä musiikki piireissä on tullut pyörittyä, se tekopyhyys on uskomatonta. Vitsailemme bändi kavereimme kera, että soitetaanpa kulttuurisesti väärin. No, ehkä meni hieman ohi aiheen, mutta joka tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Samaan aikaan olen huomannut, että esim mainoksissa, on selvästi lisääntynyt tumma pigmentti. Luodaan mielikuvaa, että ovat menestyviä, koulutettuja, viisaita yms. Ei siinä mitään. Jotkut varmaan ovatkin. Ei mitään sitä vastaan. Mutta tuo valehtelu ärsyttää sekä ns turruttaminen. Totuushan on se, että ne koulutetut lähtevät huitsin nevadaan suomesta, kunhan ovat paperit saaneet käsiinsä.

Anonyymi kirjoitti...

Keskisuomalainen vihreiden kansanedustaja Bella Forsgren julkaisi pari vuotta sitten itsestään kuvan seisomassa viljapellossa Keuruun kansallispuvussa. Kuva jakoi mielipiteitä. Kuvavatekstissä tämä uuden ajan Elovena-tyttö kirjoitti näin: "Kansallispuku usein liitetään symbolisesti kansallismielisyyteen ja nationalismiin. Meidän on otettava kansallispuku rohkeammin käyttöön taistelussa äärinationalismia vastaan. Kansallispuku kuuluu meille kaikille." Tähän olemmekin saaneet jo tottua eli Suomi kuuluu kaikille, suomalainen sosiaaliturva kuuluu kaikille ja kaikilla tänne pyrkivillä on ihmisoikeus, joka menee kaiken muun edelle. Hiljaiseksi vetää kun tämä musta nainen suomalaisessa kansallispuvussa kehottaa taisteluun äärinationalismia vastaan!

Rouva Ano


Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Tapsalle vaan, KKi:lle, Qroquius Kadille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Taisi jäädä tekemättä täälläkin. Ja joo, saksmannien armeijahan on surkeassa tilassa. Nythän on uutisoitu että maa investoi armeijaansa sata miljardia mutta kestää vuosikausia ennen kuin se alkaa millään tavalla realisoitua.

Tapsa vaan & Ano1: Palaan varmaan tuohon aiheeseen blogissani. Ja itse asiassa kun maailmaa katsellaan niin suomalaisethan ovat äärimmäisen pieni vähemmistö.

KKi: Joo, ja Ouluhan vastasi rankasti no-no-square pyllynheiluttamisella:

https://www.youtube.com/shorts/SvIQaIgKiO4

Mahtoivat ”juustomestarit” nauraa partaansa.

Qroquius Kad: Jep. Juuri noinhan se meni.

Ano2: Kyseinen tapaus aiheutti kyllä myötähäpeää. Ja soittakaa oikein mielellään kulttuurisesti väärin.

Ano3: Jep. Mainoksissa, elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Rouva Ano: Muistan tapauksen. Ei revenny peliverkkarit. Olipahan vaan niin tiedostavan ja monikulttuurisen ihqua.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kuvan tytteli taitaa olla eteläsaamelaisia. Ei kumminkaan suomen alkuperäiskansaa, ei kyllä ole muutkaan saamelaiset. Ketä ne alkuperäiset suomessa asujat olivat, Neandertalinihmisiä kai. Mitä kieltä puhuivat suomen ekat homo sapiensit, ei saamea ainakaan. Mistä kielestä tulee anar, enare, inari? Eikä muuten ole saamenpuku saamelaisen kulttuurin keksintö, ei verkaa ole ikinä kudottu saamenmaalla. Kantalahdesta tai muurmannista se on ostettu, neljäntuulen lakki on kopioitu puolalaisesta hatusta. Puolan juutalaiset kauppiaat välittivät kulttuuria pröpötettäväksi.

Vinkuvonku suomalaisten saamelaisilta valtaamasta suomesta ei ihan pidä paikkaansa. Eteläsuomessa "lappalainen" tarkoitti metsästäjä-keräilijä erotukseksi maanviljelijästä. Toki täällä asui saamelaisiakin, esimerkiksi "siitinselkä" ei ole mikään heppijärvi, on selkä jonka rannalla oli "siida" - talvikylä. Vähän niin kuin ei texas ollut alunperin meksikaanien maata. Kyllä siellä meksikaaneja asui ennen kuin J. Wayne sinne muutti - mutta ihan ensin siellä asui inkkareita. Mutta kuka oli ennen inkkareita, jahtas mammutteja ja väisteli hirmususia.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Kuisman tapaus sai turkistarhaterrorin loppumaan ja toi alaleuanväpätyksen suomalaiseen poliittiseen kulttuuriin, joskin viiveellä.
Tämä biologiasta muistuttaneen Joakim Wigeliuksen naamalleen saama palaute sisälsi ainesosan, josta Jussi Halla-aho mainitsi ollessaan Hell-Sinkin kaupunginvaltuutettu.

Poliitinen kulttuuri oli hänen valtuustoaikanaan muuttunut lyhyessä ajassa niin, että kun vielä jokin aika sitten perussuomalaisen puhuttua järkeä oli viherkommunisti ponkaissut ylös yritämään perustella asian kumoon.
Enää ei yritetäkään, vaan viherkommunistityttö virittää äänensä hauraan tekoitkuiseksi sopertamaan:
"Must on siis niii-in järkyttävää, et tällanen puhe sallitaan täällä!"

Mitäpä sitä väittämään vastaan asia-argumentein, kun niitä ei ole.
Onhan se niin toksisen maskuliinistakin.
Laitetaan peliin mieluummin naisellinen itku, niin saadaan välittömästi tukea uuden ajan Sir Galahadeilta, jotka karauttavat suojelemaan Neitoa Pulassa.

Ritari Nuhteeton ja Peloton ei huomaa, että hän tulee itse asiassa puolustamaan epäsuoraa käskyä pitää omakin turpansa tukossa ja antaa tyttöjen lörpötellä rauhassa, kunnes kaikki on hässitty päin v****a.

Anonyymi kirjoitti...

Muistellaanpa historiaa, kun oli sodittu sota joka lopetti kaikki sodat, siis 1918. Niin ruotsi päätti lopettaa hetken mietityään armeijansa, 20-luvulla. Kun tuli aatu valtaan ruotsi päätti ajaa armeijansa ylös. Alkoi siis vakavissaan varustautua, oli rahaa, terästä ja menekkiä teräkselle. Ei tarvinnut säästellä. Heti 1946 olikin sitten saatu armeija määrävahvuiseksi ja varustettua ajanmukaisella kalustolla.

Olisiko tästä jotain opittavaa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Koska elämme yltäkylläisyydessä, sekä olemme maailman onnellisin kansa, niin näemme asiat nyt asiat eri näkökulmasta. Kun niitä katujengejä, raiskauksia, tappoja, ryöstöjä nyt on ilmaantunut. Oliko niin, että itäuudenmaan polisiisilla on peräti 18 000 rikosta selvittämättä. Resurssipula kuulemma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies:

Viesti1: Niin no, olishan se kieltämättä mielenkiintoista jos saataisiin tietää, että keitä täällä asusteli heti jääkauden jälkeen. Mutta eihän sitä koskaan tulla tietämään.

Viesti2: Olis niin. Ja vielä enemmän olisi siitä kun Ruotsi 2000-luvun alussa totesi että maailmaan syttyi rauha ja ajoi armeijansa luurankotasolle. Nyt siellä ollaan sitten sormi suussa.

Qroquius Kad: Tiivistit tilanteen ikävän osuvasti. Faktoilla ei ole merkitystä. Vain naisellisilla tunteilla on.

Ano: Poliisilla resurssipula ja poliittisilla päättäjillä tahtopula.

Anonyymi kirjoitti...

Viestin 1 ydin on se, että alkuperäiskansan oikeudet on älytön idea, siis se, että valtaväestö olisi vähemmän oikeutettu maahan. Nyt suomalaiset, valtaväestö, on suomen alkuperäiskansa, saamelaiset ei ole enemmän oikeutettuja suomeen kuin muut suomalaiset. Tulijat ovat vähemmän oikeutettuja, eikä se, että joku on joskus asunut jossain sekään luo erityisoikeutta maahan.

Indoeurooppalaisen jamnaja-kultuurin jälkeläisillä ei ole erityisoikeutta eurooppaan, ei vaikka niistä tuli 4000 ekr eurooppaan väkeä ja sattoi olla peräti valtaväestöä jonkin aikaa.

Osti taloni, sanotaan vaikka Möttöseltä. Aikaa jo vainajoituneelta. Talo on nyt minun ja jää jälkeläisilleni. Möttösen sukulaisilla ei ole mitään oikeutta taloon. Joskus 2000 vuotta sitten tällä mäellä asui "aslak gängräkieppu". Muttei jälkeläisillään ole mitään oikeutta taloon eikä tonttiin, ei vaikka aslakin olisi kolauttanut pekko peltomies pois päiviltä ja ryhtynyt asumaan mäkeä.

Maarekisteri määrää kuka maan omistaa, ei hämärät muistot tai tarut.

Texas on hyvä esimerkki, inkkarit menettivät mexikaaneille, mexikaanit karjaparoneille, karjaparonit maanviljelijöille, maanvijelijät öljypohatoille, öljypohatat kiinteistökeinottelijoille... Nyt jos jostain putkahtaa väkeä kertomaan, että "terve me ollaan Clovisin perillisiä, tää dallas oli meidän mammutinmetsästysmaita, lähtekääs kälppiin" niin ei se antais oikeutta häätää nykyasukkeja.

Ugh, olen puhunut

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Ihan hyviä huomioita. Olis silti mukava tietää, että minkälaisia ihmisiä täälläkin asui silloin kauan kauan sitten. Ja oliko muuten Amerikoissa ihmisiä ennen intiaaneja? Emmehän me sitäkään ihan varmaksi tiedä.

Sir Ilkka kirjoitti...

Mielenkiintoinen tuo "ala-asteen biologia" -kommentti. Onko tämä tiedostava ihminen kenties sitä mieltä, että ala-asteella opetetaan biologiaa väärin? Opetetaanko ala-asteella väärin myös muitakin aineita? Plus- ja miinuslaskut on varmaankin opetettu päin persettä minulle ala-asteella. Johtuuko kenties siitä, että pankkitilini saldo on aina miinuksella?

Anonyymi kirjoitti...

Opittiin, että valtioilla on taipumus toistaa virheitään ehkä 70 vuoden välein.

Acc

Anonyymi kirjoitti...

Kun olisi aikakone käytössä, olis kiva käydä katsomassa. Historiassa on monia kummallisuuksia ja tapahtumia. Olivatko nuora -ja kampakeraamikot samaa jengiä, muoti vain vaihtui vai ihan eri ihmisiä. Mitä kieltä puhui vasarakirveskansa, niitä kirveitä löytyy pitkin Eurooppaa. Vai oliko kyseessä asemuoti joka vaan levisi ympäriinsä, suomeenkin. Miksi lahden naapurina on Kappadokia, siis Kapatuosia, Kun muuten seudulla on hyvin vähän mielikuvituksellisia nimiä, vesijärvi, lahti, koski.

Muita kovin kiinnostavia juttuja olisi esimerkiksi: mitä ihmettä tapahtui Tollensejoella / Tollenselaaksossa? Noin 2100 ekr siellä oli suuri taistelu. Ketkä ja miksi? Sen kautta – ehkä – kulki kauppareitti itämereltä Adrianmerelle. Ainakin meripihkaa on löytynyt pitkin reittiä. Ketä olivat merikansat, kansat jotka romauttivat suuret valtakunnat kesken pronssikautta. Sarvikypärät, niitä löytyy Korsikalta Tanskaan koko Euroopan länsirannikolta, miksi. Ei, eivät ole semmoisia lehmänsarviviikinkikypäröitä. Ovat ihan eri näköisiä ja vanhempia. Ai niin, tanskan suoruumiit, ne on uhrattu tyypilliseen kelttityyliin. Hirtetty, isketty kallo halki ja leikattu kurkku poikki, kaikki samaan aikaan. Irlannissakin on samanmoisia ruumiita löytynyt soista, kuten ympäri eurooppa. Oli ne viikingit hurjia, jo ennen kuin olivat viikinkejä. Ai niin, ei viikingit olleet kelttejä. Ihan eri kielikuntaa. Suomesta on löytynyt paljon viikinkimiekkoja – miksi? Tuliko pohjanmaalle kenties pakolaisia Euroopasta merovinkiajalla, jos niin miksi ja ketä tarkalleen. Esinelöydöt ja genetiikka hieman vihjaa tämmöiseen.

Toki amerikassa oli väkeä ennen intiaaneja, nimittäin paleointiaaneja. Kun väkeä alkoi siirtyä Aasiasta Amerikkaan, joko lontimalla jäättömän Alaskan kautta tai pitkin rannikkoa meloskellen – ei tiedetä kumpi konsti oli suositumpi. On ne voineet kävellä pitkin rantaakin. Tuliko muuten väkeä Euroopasta,pitkin jään reunaa amerikkaan ja mitäs niille sitten tapahtui. Onko jutut Appalakeilla asustelleesta valkoisten inkkarien heimosta satua vai totta. Ja jos totta niin ketäs ne oli. Koska muuten aasialaisista maanosaanmuuttajista tuli intiaaneja? Kolmannessa polvessa? Vai kun siirtyivät Panaman ohi?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sir Ilkalle, Acc:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Sir Ilkka: Kai biologia korvataan pian kokonaan poliittisella biologialla. Ja onhan jenkeissä tiedostavat ihmiset jo pohtineet että onko matematiikka rasistista.

Acc: Valitettava taipumus.

Pyssymies: Nämä olisi kaikki hyvin mielenkiintoisia asioita. Valitettavasti ei ole sitä aikakonetta.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, aikakonetta ei ole, eikä sitä keksitä ikinä. Mitennii, ei keksitä ikinä? No, jos se keksitään vaikka vaikka vuonna 3732 juhannuksena puoli kolme ei ole kummoinenkaan temppu tuoda se mulle eilen. Ei oo näkyny. Harmillista.

Pyssymies