perjantai 3. maaliskuuta 2023

AJAN HENKI OSA X

Vakikommentoija Taisteluvälineupseeri toi tietooni erään asian joka sisältää hyvin voimakkaasti Ajan Henkeä. Eli puolustusvoimissa suunnitellaan tiettyä uudistusta. Minkälaista? Liittyykö aseistukseen? Kokoonpanoihin? Taistelukoulutukseen? No eihän toki. Puolustusvoimat selvittää, tulisiko sotilasarvojen edessä olevat herra ja rouva-alut poistaa.

Itsehän muistan inttiajoilta että ei se herroittelu niin häirinnyt. Kun sanoi herra luutnantti niin se oli vähän sama kuin englannin kielessä a dog tai an apple. Ei sitä niin miettinyt. Se oli vain jotenkin selkäytimessä. Rouva luutnantteja ei onneksi siihen aikaan edes ollutkaan. Mutta armeijan mahdollinen muutos ei liity puhuttelun yksinkertaistamiseen esmes SS-joukkojen tyyliin jossa herra-etuliitettä ei ollut ollenkaan vaan syynä on tietysti Ajan Henki. Uutinen kertoo:

Herra ja rouva historiaan? Puolustusvoimat selvittää käytännön muuttamista

Puolustusvoimat selvittää, olisiko sotilaiden nykyiset puhuttelukäytännöt syytä muuttaa sukupuolineutraaleiksi.

Pääesikunnan henkilöstöosastolla mietitään sukupuolineutraaliin puhutteluun siirtymistä.

Ja miksi? No siksi:

Uutissuomalaisen mukaan Puolustusvoimat sai viime marraskuussa laillisuusvalvontakanavaan nimettömän ilmoituksen, jossa arvosteltiin yleisen palvelusohjesäännön mukaista puhuttelukäytäntöä.

Ilmoittajan mukaan nykyinen puhuttelu ei ole sukupuolineutraalia eikä edistä sukupuolten välistä tasa-arvoa, eikä huomioi yksilön kokemusta sukupuolestaan.

Siis ihan kokonaista yksi ilmoitus. Ja sen myötä koko systeemi kyykkää. Sinänsä itselleni sopisi hyvin että tuo rouva-etuliite häviäisi historiaan yhtä aikaa naisten asepalveluksen myötä ja tilalle perustettaisiin uudelleen Lotta Svärd-järjestö tai joku samanlainen. Sille olisi kriisitilanteessa aivan varmasti tarvetta. Naisten asepalvelushan ei perustunut millään tavoin PV:n tarpeeseen vaan vääristyneeseen tasa-arvoajatteluun eli naisen tarttee saada, jos sitä huvittaa mutta jos ei huvita, niin ei sitten saa vaatiakaan.

Puolustusvoimien tehtävä on kouluttaa reserviläisiä että se olisi mahdollisen hyökkäyksen tullessa taitavampi, ovelampi ja vittumaisempi kuin hyökkääjä. Niin että se voisi pysäyttää hyökkäyksen ja ajaa hyökkääjän maasta pois.

Puolustusvoimien tehtävä ei perkele vieköön ole olla interperspirationalistien mannekiinina. Vaikka kyseiset yksilöoletetut haluaisivatkin hapattaa maan muuten niin jättäkää PV kyseisen hysterian ulkopuolelle.

Jotenkin tähän postaukseen käy kuvituskuva aikaisemmasta postauksestani. Ajalta, jolloin ämmät pääsivät jo sotkemaan PV:n kuvioita:


43 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

On se vaan hyvä ettei enää tarvitse tuota perseilyä katsella. Vanhalla sotilaalla kajahtaisi verisuoni päästä alta aikayksikön.
Aikansa "Tylypahkassa" vatuloivat ainakin sadassa palaverissa asiaa ja ilmoittanevat, että PV pysyttelee vanhassa YLPALVO:n käytännössä.
Samalla tavalla ne hieroivat "vihreää siirtymää", näin kolmen päivän mälväämisen jäljiltä puristetun loppuraportin ja se oli kyllä todnäk kirjoitettu enemmän tai vähemmän kieli poskessa. Näin ainakin toivon, oli meinaan aika lennokkaita aloitteita.
Parempi olla vähän niinku puskassa noilta uudistuksilta. On muutakin tekemistä.
Huomenna Rovaniemelle poikaporukalla moottorikelkkailemaan, juomaan kaljaa ja nauraa räkättämään nykyiselle menolle.
Siellä saa varmasti makoisia uusia päivityksiä näihin asioihin kun osa porukasta on vielä aktiivipalveluksessa.

Dena kirjoitti...

Kannatan uudistusta ehdottomasti (suomen)ruotsalaisupseerien kohdalla suomalaisilla ei ole mitään syytä herroitella ruotsalaisia vaan päinvastoin ruotsalaisupseerien tulee herroitella suomalaisia herra alokas, pyydän teitä nöyrimmästi sijaammaan petinne sillä aikaa kun teen katumusharjoituksia synneistäni suomalaisia kohtaan olisi hyvä alku.

Dena kirjoitti...

Olkoon ruotsalaisten käskyt yhtä määrääviä mutta puhuttelutavan tulee olla tuollainen suomalaisten ihmisoikeuksia kunniottava ja aktiivisesta katumisesta* kertova tämä myös vahvistaisi suomalaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta rintamalla kun saisi kuulla edes jonkin sortin oman kansan kunniotuksesta suomen etuoikeutetuimman ryhmän edustajan suusta.

*Puolustusvoimien ylipäällikön lanseeraama termi.

Anonyymi kirjoitti...

Hmmmm.. Sopiskoha puhuttelu: upseerioletettu nn?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka heinäsipääksi sanottas kunhan homma toimii!

Ekku kirjoitti...

En oikein käsitä, että mikä tässä on ongelma?
Naiset menee sinne vapaaehtoisena jos haluavat, joten silloin kyllä pitäisi pystyä sopeutumaan tähänkin puhutteluasiaan .
Toinen ajan hengen ilmentymä on, että aina kun on armeijaa käsittelevä juttu, niin kuviin etsitään palvelusta suorittava nainen. Se on sitä nykyistä tasa-arvoa se. Nehän siellä on enemmistönä vai?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Jaa että oli oikein yksi nimetön (!!!) tehnyt valituksen nykyisestä käytännöstä. Voi perkele, että pitää ottaa kaikkien kahkojen hulluudet muka pohdittavaksi. Tsattan ja bjärkkele!

Vanha kyynikko kirjoitti...

Jos ne kaikki uudet tiivistäis : Trans luti,kapu yms.

Anonyymi kirjoitti...

Koska hallintomme on tällä hetkellä melkoisen äärivasemmistolainen, arvatenkin otetaan käyttöön NL:n armeijasta tuttu puhuttelumuoto, toveri.

Olavi Koskela kirjoitti...

Voi nuo puhuttelut olla jotenkin korneja. Muistan, kun inttikaverilleni oli kutakuinkin mahdotonta karjua muiden mukana tervehdystä Haloselle malliin, Hyvää päivää, Neiti presidentti!. No, poliittisesti korrektit kapitulantit kyllä kehoittivat käyttämään sanaa rouva, ja Tavjahan sitten pakkonai sen Arajärven, että saatettiin hönkiä miehekkäästi Rouva presidentti.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Toin se SS:n käytännön esille ihan silkkaa v-mäisyyttäni, koska se herroittelun ja rouvittelun pois jättäminen ja pelkän sotilasarvon käyttäminen olisi se helpoin tie tuohon "sukupuolineutraaliin puhutteluun".

Mutta eihän se sovi koska se pelkkä sotilasarvon käyttäminen on niin natsia, niin natsia että... koska moista puhuttelua on ainakin Euroopassa käyttänyt vain SS, tietääkseni. Eihän se sovi että meillä olisi natsien tapoja käytössä. Siinähän etsitte sitten parempaa, kiäh kiäh.....,

KKi kirjoitti...

Näkyy taas olevan pimppapissiksillä ja täti tättähäärillä tekemisen puute. Mikä sen voimaannuttavampaa femokratiaa kuin vittuilla sotavaltiolle. Juurikin tällaisena kriisittömänä aikana. Eihän sotavaltiolla juuri nyt olekaan muuta murhehdittavaa kuin genitaalihiekan määrä nutturatukan nansoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä jos rouva luutnantti onkin neiti ja puhutellaan rouvaksi? Syyllistytäänkö arvonalennukseen vai -ylennykseen? Näinä hulluina aikoina veikkaan ensimmäistä. Sitä paitsi nykyään pitää ottaa huomioon myös muut sukupuolet, joten miten olisi: "Hyvää päivää, luutnatti-ihanmikätahansa".

Ei kai sinne armeijaan nyt sentään ihan kaikkia pellejä oteta? Joku naiseksi itsensä tunteva voi ehkä yrittää, jos mielessä siintää pääsy naisten kanssa samaan tupaan.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Uutinen ei hämmästytä kaltaistani patrioottista rannikkolinnakkeen veteraania. Nato on tuomassa natsikäytäntöä suomen armeijaan. Ei tämä kuitenkaan tallenna suomea voittamattoman puna-armeijan vihalta. Natolainen huumenatsihomoilu ei kannata! Niinistö-Marin-Haavisto-linja on tuhon tie.

Ettäs sen tiedätte.

Onhan se niin epistä, että on vain herra/rouva korpraaleja, loput 37894 sukupuolta jää ilman sopivaa ja kunnioittava puhuttelua.

Ehkä olisi paikka perustaa parlamentaarinen puhuttelukomitea pohtimaan sotilasarvoja ja puhutteluja, neiti kokelas, herra ali-alokas, Hänen korkeasyntyinen armollisuutensa sotilasmestaaja ...

Jätetään turhat puhuttelut pois ja tatuoidaan vasempaan kyynärtaipeeseen veriryhmä. Ryssältä ratkeaa suoni päässä kun kuulee uutisen.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Kuten eilen edellisessä postauksessa mainitsin, Ruotsissa puhutellaan pelkällä sotilasarvolla.
Jos se käy Ruotsisssa, pitäisi käydä täälläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Sir Y & boys/girls/whoever/whatever, Lähes 35-vuoden palveluskokemuksella totean: IDGRA! I Don`t Give a Rats Ass! "Vaikka heinäseipääksi sanottas kunhan homma toimii" on just oikein. PV:n laillisuusvalvontakanavan anonyymit ilmoitukset päätyvät Pääesikunnan oikeudellisen osaston käsittelyyn. Osastoa pomottaa osastopäällikkö (puolustusvoimien ylin laillisuusvalvoja) ja apulaisosastopäällikkö, jotka kumpikin ovat siviilijuristeja (ja naisoletettuja). Tästä seuraa, että mikä tahansa pöljä risahdus, joka "saattaisi" (huomaa -isi!) olla negatiivista PV:n "maineelle", aihettaa ensikummassa virtsankarkailua päiväsiteeseen kuin myös heti, ellei jo eilen tietenkin sen, että asiaa selvittämään on välittömästi perustettava työryhmä, joka oikaisee moisen laittomuuden. Jesusiunaa! Onhan puolustusvoimien lakisääteinen tehtävä, kenties tärkein sellainen, kuiteski niinqu edistää tasa-arvoa ja ottaa ehdottomasti huomioon jokaisen yksilön kokemus omasta sukupuolestaan. Sallikaa mun nauraa! IDGRA!

Ps. Kaikki kuvan sotilaspukuiset ovat männäuralta henk.koht. tuttuja, mutta joista yksi on sotilas. Muut sopisivat hyvin juuri moiseen työryhmään mutta vahinko vaan, että siihen kuluu palkkarahaa. Toisaalta... Ovatpahan sotilasoletetut (joista joku voi jo olla eläkkellä?) poissa oikeaa räjähtävää sotilastoimintaa, elikkäs äksöniä, hämmentämästä ja sotkemasta.

Anokas

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Denalle, Huru-ukolle, Ano1:lle, Ekulle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Terho Hämeenkorvelle, Vanhalle kyynikolle, Ano2:lle, Olavi Koskelalle, Thorvald Eskilinpojalle, KKi:lle, Rouva Anolle, Pyssymiehelle, Qroquius Kadille ja Anokkaalle & kiitos kommenteistanne. Suomessa olisi ihan oikeita ongelmia mutta tällaisten kanssa jatkuvasti joudutaan piipertämään. Kuvaa hyvin sitä, että wokellus yritetään tunkea jokaiselle elämän ja yhteiskunnan osa-alueelle.

Minulle olisi sinänsä se ja sama jos PV:ssä puhuteltaisiin pelkillä sotilasarvoilla mikäli PV mieltäisi sen tarkoituksenmukaiseksi. Mutta ei siksi, että sillä miellytettäisiin joitain transpiipittäjiä.

Tuo, mitä Anokas kertoi sotavaltiosta ei kyllä kuulostanut millään muotoa hyvältä.

Sir Ilkka kirjoitti...

Kokemusten mukaan naiset ovat enemmän omien joukkojen taakkana, kuin hyödyksi mikäli heidät laitetaan taistelurintamalle. Fyysisillä eroilla pelkästään on jo suuri merkitys. Minun armeija-aikana naiset pääsivät vain viestikomppaniaan, mutta sielläkin heillä näytti olevan vaikeuksia suoriutua rutiininomaisista marsseista ja miespuoliset sotilaat joutuivat kantamaan heidän varusteensa. Tuskin vastaavista tilanteista olisi ainakaan etua oikeassa taistelussa, jos omia joukkoja joudutaan raahaamaan perässä kuin haavoittuneita. Tilanne olisi sama, kuin kävisi taistelua kahden rintaman välissä.

Anonyymi kirjoitti...

Syvä(ltä)johtamisen opinkappale on Väinö Linnan Tuntematon sotilas, joten on luonnollista tukeutua muissakin uudistuksissa kansalliskirjailijamme teoksiin. Täällä Pohjantähden alla kertoo kuinka työläisten ja torpparien sotajoukko käytti demokraattista Toveri etuliitettä vuoden 1918 kapinassaan johtomiehistään.

Toveri sopii myös kulttuurimarksismia ajavan EU:n arvomaailmaan.


-Tvälups-

-TR- kirjoitti...

Poliisi, oikeuslaitos ja kirkko ovat jo mädätettyjä. Armeija on seuraavana vuorossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun Haavisto valitaan puolustusvoimien ylipäälliköksi, niin mitäpä kuvittelette?

QroquiusKad kirjoitti...

Saas näkyä miten tätä poikaa larppaavaa tyttöä täytyy pian puhutella:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c2d4390a-7daa-4cba-a094-8280e20f53e9

Aron Luokkala opiskelee korkeakoulussa TV-alan sisällöntuotantoa ja käsikirjoittamista ja tekee siinä sivussa töitä näyttelijänä.
Kaiken tämän keskeyttäminen asepalveluksen vuoksi tuntuu suurelta suunnitelmien muutokselta.
Se on kuitenkin edessä, koska Aron-tyttö aikoo hyödyntää translain muutosta ja ryhtyä larppaamaan poikaa ilman lääkärien lausuntoja passia myöten.
Niinpä kutsunnatkin kutsuvat.

Vähän intti arveluttaa, koska se on kuulemma transistoreille siis nii-in toksinen paikka.
Ja ne suihkutkin!
Eihän Aron voi mennä tyttöjen suihkuun, koska on Miehinen Miesmies!
Mutta eipä hän voi mennä poikienkaan suihkuun, koska on Mies jolla on Pimpsa.
Sellainenhan on nykyään aivan normaalia.

Kun tämä kaikki ei tunnu selvästikään normaalilta edes Aron-tytöstä, mitähän tuolle tulee eteen, jos tuo oikeasti inttiin asti päätyy.

Toivon mukaan tyttö saa Punaiset Paperit.
Muuten tulee vaikeuksia.
Kaikille.
Paljon!

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin. Kun on yhteiskunnan ns perustuksia alettu paskomaan, miksi lopettaa se esim kouluihin? Tai perheisiin, yleiseen turvallisuuteen tai vaikkapa liikennemerkkeihin? Puolustusvoimat pitää saattaa intersektionaalisen feminismin sekä woken alaiseksi. Historia raskauttaa miehistä kovimpia. On käytetty tervaveneitä, sekä veljeilty wermachtin kanssa. Sitäpaitsi, eikös ne ylessä olleet sitä mieltä, että naisia olisi pitänyt kuvata eturintamassa, uudessa tuntemattomassa sotilaassa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sir Ilkalle, Taisteluvälineupseerille, TR:lle, Ano1:lle, Qroquius Kadille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Sir Ilkka: Samanlaisia viestejä olen saanut monelta muultakin. Veikkaan sinänsä että jos tosipaikka tulee niin naisia ei laiteta etulinjaan. Jos jalkaväkiryhmässä on seitsemän miestä ja yksi nainen ja nainen haavoittuu niin ne seitsemän miestä tapattavat itsensä yrittäessään pelastaa sen naisen.

Tvälups: Joo, nykyisen EU:n arvomaailmaan se sopii. Nuo Väinö Linnan teokset ovat muuten loistavia romaaneja mutta niitä ei tosiaan pidä missään nimessä pitää minään dokumentteina.

TR: Yritys on ainakin kova.

Ano: Ja – piru vie – tuo on vielä täysin mahdollista.

Qroquius Kad: Joo, toivotaan että saa C:n tai mieluummin D:n paperit. Helpointa kaikille.

Ano2: Näin on. Ja niinhän se toimittajanaikkonen sanoi kun haastatteli Louhimiestä ja Ahoa. Viis historiallisista faktoista.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen valtion ja maanpuolustuksen kannalta kysymys ei ole mies (herra)- (rouva) nais-kysymyksestä!!! On totta, että sotilasnaisolettejuen kanssa ei tietääkseni ole operoitu tilanteissa, mitä Mustakallion Sepon "Kontakti!"-tietokirjassa (2023) kuvataan (pl. tulkit). Itse olen kuitenkin operoinut kymmeniä kertoja sotilasnaisoletettujen (ja naisoletettutulkkien) kanssa erilaisissa koulutus- ja operaatioympäristössä (ml. Kriha), missä useimmilla miesoletetulla tahto, taito ja erityisesti ASENNE ei ole riittänyt siihen mittaan, että koskaan enää olisin toistamiseen kyseisen miesoletetun kanssa tehtävään lähtenyt. Kysymys siitä, oletko herra vai rouva arvomerkki ei merkitse loppupelelissä mitään, kun tiimin yhteinen päämäärä on "Mission accomplished". Niinpä edelleen IDGRA!

Anokas

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Anokas. Kun olen reserviläinen ja nykyisin jo nostoväkeä niin en pysty sanomaan tuohon kummempaa. Olen kyllä saanut varsin toisenlaistakin palautetta ja ne eivät ole olleet naisia mairittelevaa.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Y, kyllä myös noin ja palaute on osittain oikea. Varusmiespalveluksen alussa usea "nainen" on mennyt puihin ja luullut että intin hommissa on kysymys "salatut elämät"-meiningistä l. kun "mää sanoin näin tuvassa ni sit toi sanoi noin ja kyllä mä oon niin hirveen loukattu ku en mä oikeen ajatellu sanoo siinä tilanteessa et toi ei kyl oo ihan ihquu...".

Itse viittilöin kommenteissani ammattisotilasnaisoletettuihin :-), en naisvarusoletettuneitosiin... Saamaa jengiä kuitenkin loppupeleissä, me sotilaskoulutetut, ressukat, olemme joka tapauksessa riippumatta sitä, riippuuko jalkovälossä jotain vai onko tuo elin mukavasti sisäänpäin kasvanut mahdollistaen jalat yhdessä istunnan, toisin kuin niillä, joilla kellit aiheuttavat ikävästi sen, että istuksia pitää röyhkeästi hieman haara-asennossa.

Anokas

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Anokas ja kiitos lisäyksestä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Nuokin naikkoset ovat eläneet ajan hengessä. Ehkä heille tuli Ukrainasta muistutus että maan täytyy pystyä puolustautumaan. Mutta ei mene aikaakaan, kun he ovat taas ajan hengessä ja toimivat jälleen militarismia vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon vakavaan puhutteluongelmaan liittyen kannatan veli Taisteluvälineupseerin esitystä: Voin vain kuvitella, kuinka puhuttelu "Toveri plutoonankomentaja" räjäyttäisi joukon nauruun.

Tulipa yht'äkkinen mielihalu lähteä käymään ampumaradalle jvkiv m/91:en kanssa - ja taidanpa ottaa pistimenkin mukaan...


+ULFBEHRT+

QroquiusKad kirjoitti...

Kaipa se nauru loppuu lyhyeen kun toveri plutoonapäällikkö komentaa naurajat poistumaan polkupyörävajan katolle, aikaa ei ole yhtään ja siitäkin puolet jo kulunut, mars!!

Mutta samalla vaivallahan sotilasarvotkin voitaisiin laittaa uusiksi:

kaartilainen,
ryhmäpäällikkö,
plutoonapäällikkö,
komppania/patteripäällikkö,
pataljoona/patteristopäällikkö,
rykmenttipäällikkö,
divisioonapäällikkö,
armeijakuntapäällikkö,
armeijapäällikkö ja
ylipäällikkö.

Ylipäällikköä lukuunottamatta kaikissa arvoasteissa on ali- ja yli-tasot, eli yliryhmäpäällikkö, alipataljoonapäällikkö jne.
Kaartilaisessa on lisäksi aselajimääre, niin päästään eroon toksisen maskuliinisista panssarimiehistä, tykkimiehistä jne, on vain panssarialikaartilainen, tykistöylikaartilainen jne.

Kyllä näillä eväillä mennään vaikka Uraliin!
Eläköön vallankumous!!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, ULFBEHRTille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Hjuu… se valittava nainen poseeraa sitten rintsikoissa joista melkein nännipihat näkyy. Ja jutussa mainostettiin feminismiä x kertaa liikaa.

ULFBEHRT: Erityisen karmeaa tuossa kotoutumislaissa on se, että nykyinen hallitus tietää, ettei seuraava sitä missään nimessä tule kaatamaan.

Qroquius Kad: Siinähän niitä arvoja oli. Tuli vaan tuosta mieleen että suojeluskunnissakin oli käsittääkseni erilaiset arvot kuin vakinaisessa väessä. Mutta en vaan löydä niitä netistä mistään. Mahtaisko jollakin olla tarkempaa tietoa?

Eläköön lällänkumous!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. No hitto joo, niinhän se olikin. Oli päässyt unohtumaan. Kiitos muistutuksesta.

KKi kirjoitti...

Nykyäänhän se on "voimaanuttaa", mitä lie sitten tarkoittaneekaan, kun näyttelee genitaalejaan webissä taikka nännipihojaan naistenlehdissä. Ennen järjen menettämisen aikaa sitä kutsuttiin pornografiaksi.

Nykyään pornografian ja tiedostavan "voimaantumisen" ero on siinä esitelläänkö seksuaalisia alueita naistenlehdissä vaiko miestenlehdissä.

Tosin nykyään on dildotestejä iltalehdissä ja YLE areenassa, se on varmasti "voimaannuttavaa". Tekopillujen yms. miesten runkkaustukien esittely taasen olisi vain surkeiden runkkareiden toksisuutta.

Vähän niinkuin vieraissa hyppääminen nykyään. Jos nainen hyppää vieraissa, hän elää vapautuneesti avoimessa suhteessa. Kun taas vieraissa hyppäävä mies on naista alistava toksinen maskuliini.

Tämä on sitä sosiaalifemkratiaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Siitähän on jo aikaa, kuten sanoin.
Kuka nyt kaikkea voi muistaa, varsinkin kun muisti ei enää parane.
Tuossa SK-vääpelin ja paikallispäällikön välissä näyttää olleen vielä joukkuepäällikkö:

https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/74288/SM710.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Linkissä mainitaan vuoden 1920 tilanne, mutta se saattaa kiinnostaa sinua noin niin kuin aiheen puolesta enemmän kuin tämä

https://terijoki.spb.ru/old_dachi/docs/newspapers/Kannaksen_vartio_Viipurin_suojeluskuntapiirin_tiedonantolehti_2_01_02_1925.pdf

joka on siis vuodelta 1925 mutta mainitsee joukkuepäällikön sekin.
Näissä mainitaan myös SK-aliupseereiden ja -miehistön arvojen olleen samat PV-arvojen kanssa
Tässäpä ne taitavat sitten olla.
Suomme kiitoksen maailman tehokkaimmalle tiedustelupalvelulle KVG:lle.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnosti myös nuo suojeluskunnan, sanotaan arvomerkit. Isoisäni kun oli "suojeluskuntavääpeli". Suojeluskunnathan toimivat erillään eri kolkissa Suomenmaata, eri lähtökohdistakin, eikä aluksi ollut kattojärjestöäkään. Sitä muodostettiin vasta 1918 ottaanlyöntikilpailujen jälkeen ja vaiherikasta oli sekin.

Pohojammaalla suojeluskuntia perustettiin VeePeeKoon nimellä, eli Vapaapalokunnan peitenimellä. Sieltä lienee kotoisin palosotilaan arvo. Suojeluskuntaan nimettiin ruiskuosasto, yleinen järjestyksenpito-osasto ja asekoulutus joka lienee yksi perusajatuksia. Ensin pidettiin ruiskuharjoituksia, illalla peitettiin ikkunat ja otettiin pyssyt esiin. Olen perustamispöytäkirjoja lukenut ja siihen osallistunut kanttori oli todennut että aika erikoista veepeekoota ollaan perustamassa.

Vääpelin arvon isoisäni sai ilmeisesti ja osittain sotaväen mukaan liitytyttyään Kristiinan krenatööreihin ja osallistuttuaan myöhemmin Talvelan joukoissa Karjalan "vapauttamiseenkin". Saksasta tulleet jääkärit taas käyttivät siellä saamiaan sotilasarvoja jos olen oikein ymmärtänyt. Mitään yhtenäistä käytäntöä ei ollut.

Isoisäni palautti suojeluskunnan rensselit 1925. Sen luonne oli kuulemma muuttunut paljon ottaanlyöntikilpailujen jälkeen eikä se miellyttänyt. Olisi pitänyt kytätä ja raportoida jokainen vieras liikkuja. Hänen mielestään ne olivat vain leipäpuuta etsiviä suomalaisia joita liikkui silloin paljon. Siinä Suomi ei ole muuttunut. Eikä hän hyväksynyt parin hurjan tempauksia kun hakivat vangittuja punaisia, teloittivat ampumalla eikä ruumiita koskaan löydetty. Päissäänkin olivat jatkuvasti kuin muuan ministeri. Kaikki nähtiin silloin niin kovin mustavalkoisina.

Suomalaisten "reunited" tapahtui vasta talvosovassa. Oli alettava asiaa ajamaan kun oli pakko. Onnistui kun nähtiin yhteinen vihulainen. 1918 sitä ei ollut. Mitä enemmän Suomen historiaan tutustuu, sitä selvemmin näkyy, ei nyt sanota oikeiston koska kuulostaa liian poliittiselta vaan, sanotaan eliitin voimakas taipumus heittäytyä aina jonkun suuremman vallan alle. Johtuuko siitä, että katsovat Suomen itselleen liian suureksi hallita.

Anonyymi kirjoitti...

"Voimaannuttaminen" on varmaan lähtöisin ulkoministeriöstä. Ministeriön henkilökunta haluaa elää Afrikassa siirtomaaherroiksi ja tarvitsee rahaa uusiin "projekteihin" että saadaan jatkuvuutta. Kun tähän sakka "projektit" ovat menneet ns widuiksi, niin keksittiin jonkun yhteisön "voimaannuttaminen". Se on projekti jota ei voida tuloksellisuudella mitata ja hyvä niin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Qroquius Kadille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Olet kyllä tuossa täysin oikeassa. Valtamedia on nykyisin tehty tollaisille kolmekymppisille kaupunkilaisille sinkkunaisille ja sen huomaa. Lisänä on tämä huoraamisen mainostaminen. Tuossa tuorein esimerkki:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7c26462b-a91e-4f34-9636-072e4af1f875

Qroquius Kad: Kiitos myös noista.

Ano1: Kiitos lisäyksistäsi. Minullahan ei ole noista asioista minkäänlaista muistikuvaa edes sukuni puolesta sillä suku on vasemmistosukua eikä koskaan ollut suojeluskunnassa. Sodassa sitten kyllä. Eliitti ei tosiaan tunnu uskaltavan ottaa vastuuta omasta maastaan. Nykyisin ollaan EU:n nöyriä käskyläisiä.

Ano2: Muistelen, että se voimaannuttaminen-termi tuli muualtakin, joskus 2000-luvun alussa. Esmes oman alani AMK-opiskelussa. Mainio termi. Kuulostaa hienolta eikä tarkoita mitään. Aivan niin kuin kotouttaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Heräsi ajatus, että syyllistyykö/osallistuuko iltalehden toimitus/päätoimittaja paritukseen näitä juttuja julkaistessaan?
Muutamakin vastaava sivusto on moisen asian takia tässä maassa suljettu menneinä ns. parempina aikoina.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Sinänsä kun jutussa ei mainita henkilöitä eikä tietoja kuinka häneen saa yhteyden niin vissiin ei syyllisty.

QroquiusKad kirjoitti...

Yksi ja toinenkin on saattanut ihmetellä tuota Iltalehden juttua;
miksi joku tarvitsee Palveluntarjoajattaren palveluja Levillä?
Rinnehotellien ympäristössä, joka on rakennettu esi- ja ulkoaviollisen seksin pakanalliseksi temppeliksi jossa naiset suorastaan villiintyvät liki jokaiseen mieheen?

No, ensin oli MiiiTuuu.
Nyt on uusi laki, jonka mukaan nainen voi väittää suostumuksensa yhteisymmärrykselliseen ja -halulliseen seksiin päättyneen sekunti ennen hekuman huippua.
Sitten miestä viedään käräjille.

Tämä ongelma on toki ollut aiemminkin olemassa, eikä uusi seksuaalirikoslainsäädäntö sitä lainkaan helpota.
Poliisi on varsin useaan kertaan harmitellut naisten lisääntynyttä innokkuutta tehtailla perättömiä raiskausilmoituksia, jotka osoittautuvat jo tutkinnan alkumetreillä höpöpuheeksi ja ennen kaikkea tekevät pirusti vahinkoa juurikin oikeasti raiskatuille.

Siksi en sano, että jos menisin Leville, koska en aio mennä.
Mitä minä siellä?
Palveluntarjoajia on täälläkin.
He EIVÄT nostele tekaistuja raiskaussyytteita EIVÄTKÄ ala vaatia ruokkoja lapsesta, joka ei ole minun!

Siksi yksi ja toinenkin Leville menevä mies maksaa Palveluntarjoajattarelle.
Se on loppupelissä aina turvallisempaa ja yleensä halvempaa.
Ja sanoihan myös Petra-neito olevansa unelma-ammatissaan eli pienyrittäjänä, joka on vastuussa omasta elämästään omilla ehdoillaan.

Se on harvinaista ylellisyyttä useimmille palkansaajille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Terevehdys, Qroquius Kad. No joo, ymmärrän kyllä pointtisi. Onneksi alan itse olla sen verran vanha mies että nämä asiat eivät pahemmin enää hetkauta. Toistan, onneksi.

Anonyymi kirjoitti...

Herroittelun puuttuminen. Käväisin vähäsen 30 vuotta sitten Ruotsin puolella ja kyllä oli vaikeaa olla liittämättä sitä herraa sotilasarvon arvon eteen. Ei ne naapurin kolleegat kuitenkaan pahaa tykänneet, vaikka se lipsahti puhuteltaessa sinne eteen. Homma toimii hyvin ilman herroitteluakin. (vrt SS) Nykyään olenkin jo iän puolesta pelkkä työvelvollisten suurkorpraali.