torstai 16. maaliskuuta 2023

PANKKI, PIRU JA PIKKUSORMI

Tulipa törmättyä uutiseen jonka mukaan vasureitten kansanedustaja eli Somalian lahja Suomelle eli Suldaan Said Ahmed on tehnyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen jonka mukaan Suomeen pitäisi saada islamilaisin periattein toimiva pankki. Minullahan ei sinänsä ole mitään islamilaista pankkitoimintaa vastaan. Kun se vaan tapahtuu islamilaisissa maissa.

Sen sijaan täällä Suomessa voi esittää kysymyksen: Mitä siunausta Suomeen viimeisten vuosikymmenien aikana tulleet islamilaiset ovat Suomelle ja suomalaisille tehneet että he voisivat esittää yhtään mitään vaatimuksia? Lista on lyhyempi kuin itäsaksalainen aikayksikkö Ulb. Lähinnä on kunnostauduttu rikostilastoissa ja jatkuvasti kasvavissa suomalaisten maksamissa sosiaalimenoissa. Kyseinen heppu toteaa myös:

Lainan ottamisen hankaluus voi aiheuttaa pitkällä aikavälillä myös taloudellista epätasa-arvoa, kun oman asunnon ostamisen sijaan uskonharjoittajat joutuvat elämään vuokralla, vaikka taloudellisesti oman asunnon ostaminen olisikin mahdollista. Tämä epäkohta olisi korjattava ensi kaudella.

Jälleen kysymys: Kuinka monta tuonti-islamilaista tuo loppujen lopuksi koskee? Miksi ottaa riski omasta asunnosta kun voi elää suomalaisten kustannuksella varmasti ja turvallisesti täältä ikuisuuteen. Suomessa on kyllä tietty epäkohta joka tulisi korjata mutta luulen, että minä ja kyseinen heppu tarkoitamme aivan eri asioita.

Ja sitten vielä kysymys: Kas kun poliisikin on todennut katujengeistä – suurin osa ellei kaikki islamilaisia – että niillä on pyrkimys rinnakkaisyhteiskunnan luomiseen. No mitä muuta tuon häiskän ehdotus on kuin pyrkimystä rinnakkaisyhteiskunnan luomiseen? Ujutetaan islamia, sen lakeja ja käytäntöjä Suomeen askel kerrallaan.

Valitettavasti vain Järjestelmäpuolueesta todennäköisesti löytyy ymmärrystä tällekin vaatimukselle. Kas kun sehän on sen sovelletun tasa-arvon mukaista. Ja mitenkäs se menikään? Joo, näin:


89 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juutalaisilta ovat tuonkin kopioineet.
Idea sopii minulle JOS se koskee tasa-arvoisesti kaikkia!

Juutalainen ei saa nostaa korkoa lainatessaan juutalaiselle mutta goymeiltä saa...
Sama muslimeilla; vääräuskoisilta saa ottaa niin paljon korkoa kuin sielu sietää!

Vaan eiköhän tässäkin noudateta sitä positiivista erityissyrjintää eli suomalaisilta peritään korkoa ynnä palvelusmaksuja sitten noidenkin edestä..!


Btw. Katsokaapas YouTubesta kuinka urkit käsittelevät telamiinoja:
Angry Cops-kanavalta löytyy tänään ladattu video, kommentteineen...


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Juutalaisista ei kyllä ole suomalaisille ollut mitään harmia. Niin kuin ei tietysti tataareistakaan mutta eivät hekään ole vaatineet mitään erityiskohtelua.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin. Ne kuuluisat vaatimukset. Mitä enemmän noiden vaatimuksiin suostutaan, sitä enemmän on suunta kohti lisää vaatimuksia. Vaikka se suurmoskeija hanke kaatui, niin ei se hanke ole haudattu. Muistaakseni sanoivat, että odottavat. Koska niillä on aika.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olet täysin oikeassa. Mitä enemmän myönnytään, sen enemmän vaaditaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä siinä on ihmettelemistä? Sen kun perustavat sen pankkinsa, sen pitäisi olla täysin mahdollista Suomessa tänäkin päivänä. Vai pitäisikö Suomen Valtion rahoittaa tämä yritys kokonaisuudessaan?
-- Joku Toinen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joku Toinen. Ja mitä sitten seuraavaksi? Ja pitäisikö valtion olla tosiaan mukana?

KKi kirjoitti...

Heh, jokohan se ählämi kohtaisi vastavoiman eli markkinavoiman. Pankin perustaminen vaatii muistaakseni jotain 25milj. mummoa, eli aika paljon eurojakin.
Ja kun nykyinen politiikka ehdottomasti vastustaa yksityistä omaisuutta... Saas nähdä ählämin kohdalla.

Kohdanneeko vastustamaton voima vihdoin järkähtämättömän esteen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Joo, totta, vaan entäs jos valtio tulee vastaan. Oikeaoppisten asioitten edistämisessä valtiolle on 250 miljoonaakin ihan suolarahoja. Ja miksei olisi kun verotusta voi aina kiristää. Ja tulee muistaa, että etnisesti edistyksellinen on aina Ihan Eri Asia.

Anonyymi kirjoitti...

Ettei ennakoi tulevaa sillä Saudi-Arabian kruununprinssilla on noin tuhannen miljardin kauppa- ja sijoitusbudjetti...

On tehnyt isoja peliliikkeita viime aikoina ostamalla mm urheiluseuroja Euroopassa, joten loikka pankkiiritoimintaan ei ole valtava pelinavaus Suomessa tai maailmallakaan.


-Tvälups-

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä siunausta Suomeen viimeisten vuosikymmenien aikana tulleet islamilaiset ovat Suomelle ja suomalaisille tehneet?

No minusta näyttää, että ne ovat tuoneet Suomen molempiin sukupuoliin kuuluville ämmille Taivaan Maan Päälle.
Batiikkinoidat saavat tyydyttää outoa, kyltymätöntä kiimaansa loputtomasti.
Helsingin Rautatieaseman muslimijengien ympärillä pörrää teiniprinsessoja, jotka ovat pohjattoman rakastuneita itämaisiin prinsseihinsä.
Sosiaaliämmät ovat onnensa kukkuloilla täyttäessään muslimien loputtomia harkinnanvaraisen toimeentulotuen hakemuksia, joita toiset sosiaaliämmät hyväksyvät liukuhihnalta.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta tiivistetään se lyhyeen:
molempiin sukupuoliin kuuluvat suomalaiset ämmät ovat saaneet muslimeista mahtavan liittolaisen Sukupuolten Väliseen Sotaan, jota ovat käyneet jo tuhansia vuosia.

Sille sodalle naurettiin 1960-luvulla, kun sitä alettiin käydä avoimesti.
Sille nauretaan usein vieläkin.
Ei pitäisi.
Se sota on nyt loppusuoralla.

Me tuhoudumme, ja se on omaa syytämme.
Mitäs annamme tämän kaiken tapahtua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Ei mitenkään mahdotonta. Ja onhan kyseinen maa rahoittanut kaikenlaista islamilaista toimintaa Euroopassa ennenkin.

Qroquius Kad: Eli siis suomeksi sanottuna ei yhtään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

"Mies joka omistaa aseen voi ryöstää pankista rahat, mutta mies joka omistaa pankin voi ryöstää koko kansalta rahat."
Koron periminenhän on toki syntiä myös kristinuskon mukaan, mutta se on yksi niistä ensimmäisistä ikuisista käskyistä, jotka lensivät roskakoriin satoja vuosia sitten. Nythän sinne samaan roskakoriin ovat joutaneet jo kaikki muutkin periaatteet, ainakin kun näin ulkopuolisena katselee valtion kirkkomme (ja parin muunkin kirkon) meininkiä. No, se teologiasta.
Mitkäköhän tämän musu pankin periaatteet olisivat? Ei lainaa naisille ilman isän tai aviomiehen suostumusta? Vääräuskoisille kolminkertainen korko? Henkivakuutuksia itsemurhapommittajille? Sijoituksia lentoyhtiöihin? Rahanpesua nuorille jengiläisille, jotka ovat ryöstäneet suomalaismummojen rahat? Odotan innolla tätä monikulttuurisuuden viimeisintä lahja ideaa talouselämällemme. XD

Joppos123 kirjoitti...

Mihin musut omaa pankkia tarvitsevat? Pystyyhän ne jo nyt tilittämään sossutukiaan rahanvälitystoimistojen kautta. Osa fyffeistä menee suvun elättämiseen kotimaassa ja osa terroristeille.
Jokainen Suomalainen veronmaksaja osallistuu tahtomattaan terrorismin rahoittamiseen, eikö olekkin fantsua?
Musujen oma,omiin "sääntöihin" perustuva ( helvetin isoilla lainausmerkeillä varustettu) pankkitoiminta tekisi rahojen kuppaamisesta ja siirroista helvetin paljon tehokkaampaa.
Rahoitus tulisi varmaan näppärästi vaikkapa Saudeilta tai Qatarista.
Musujen asunnonostot ovat täyttä sontaa,eikös tukielättien pitäisi olla ihan helvetin köyhiä?

Joppos123 kirjoitti...

Pankkijärjestelmähän keksittiin itseasiassa ristiretkien aikaan. Pyhiinvaeltajille oli liian vaarallista kuljetella kultaa tai hopeaa mukanaan Euroopasta pyhään maahan. Oli maantierosvoja sun muuta vitsausta.
Jokin ritarikunta, liekkö ollut "Temppeliherrat" tai joku vastaava sakki kun keksi, että sen arvometallin voi antaa paperia vastaan lähtöpaikalla ja lunastaa takaisin paprua vastaan perillä.
Nykyisin esmes Western Union toimii samaan tapaan mutta biteillä.
Erikseen ovat sitten ne itiksen muslimien omat systeemit.
Ne ovat niitä joiden kautta somppulaan ja muualle paskastanioihin virtaa veronmaksajien euroja.
Mutta kuten usea on jo todennut niin se on Eri Asia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Noita periaatteita kyseinen pankki varmaan käyttäisi. Ja meidän evlut kirkkomme on malliesimerkki hyödyllisestä idiootista. Imaamit nauravat sille partaansa.

Joppos123. Täysin totta. Molemmat viestit.

Anonyymi kirjoitti...

Sulttaanilta voisi vaatia hieman lunnaita. Siinä vaiheessa voidaan pankkitoiminta avata, kun on saatu Somaliaan lennätettyä 1000 elintasoturistisomppua pelkällä menolipulla ja Mogadishun pääkadulle pystytetty paikallisin voimin suuri luterilainen kirkko ja luvattu täysi vapaus harjoittaa uskontoa rauhassa. Odottavan aika tosin saattaa tulla aika pitkäksi...

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kirjoitus pitäisi julkaista yleisessä mediassa. Kirjoitus oli niin osuva, että naurustani meinasin tukehtua viskiini.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Joo, ei kannata pidättää hengitystä. Ja odotellessa saattaa partakin kasvaa aika pitkäksi.

Ano: Kiitokset. Toivottavasti hyvää viskiä ei mennyt sentään lattialle. Alkoholin väärinkäyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Luin joskus vuonna 198x kirjan jossa kuvailtiin islamin pankkitoimintaa, sen säännöt on takapajuisia, pronssikautisen paimentolaiselämän sanelimia. Länsi aloitti taloudellisen ja teknologisen nousun kun rahalle sai määrätä hinnan, siis koron. Helpottaa riskien hallintaa ja kustannuslaskentaa. Paimentolaiset lainasi toisillen vuohia ja kameleita, näihin "ei korkoa"-ajattelu sopii. mutta ei oikein tehtaan perustamiseen tai autolainaan. Kamelit kuolee vanhuuteen ja vaatii rehua, raha ei. Pääoma ei säily jos se on elukoita, paitsi jos joku ottaa sen lainaan ja palauttaa - mutta näin ei pääomaa kerry.

Jos ei tehdas ole valmis miten lasketaan maksun viipymiselle hinta? Sopii miettiä miten asuntolaina määäritetään. Kun rahalle on hinta ja myyjä ja asunnolle myös, sujuu ostaminen ja kilpailutus. Rahaa ei heru, jos pitää etukäteen tietää mitä tulee ja sopia sille hinta. Löytömatkalta voi tulla pippuria tai orjia tai kultaa, mutta jos on tilattukin kanelia jota ei löydy mitäs sitten. Lännessä pätäkkämies voi lainata sadalle laivurille kullekin tuhat tukaattia. 50 laivuria voi kadota loput saa kolmentuhannen tukaatin lastin ja yksi tuo miljoonan tukaatin kuorman. 999 menee merenpohjaan ja yksi löytää uuden mantereen - kultaa miljoonien arvosta. Kannattava bisnes. WIN / WIN / lose luusereille. Kannuste löytää jotain uutta, maksa takaisin tuhat dukaattia ja pidä miljoonat, ei sillä väliä, että niin monet hukkuivat kun yksi tienasi kunnolla ja pätäkkämieskin sai omansa takaisin.


Pyssymies

Ihmettelijä kirjoitti...

Ano, laita pari nollaa perään niin päästään liipasimelle.

Ihmettelijä kirjoitti...

Vai menikö se nyt oikein tämä nollahomma, aivan sama olenhan tavannut rehellisen mustalaisenkin. Se ei ollut minun syy. Vahingossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Ihmettelijälle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kiitos lisäyksestä. Mutta joka tapauksessa mitään, toistan, ei mitään islamilaista touhua ei tähän maahan tarvita eikä kaivata.

Ihmettelijä: ?

Joppos123 kirjoitti...

Meinaan sitä ettei ole ollenkaan yllättävää kun eduskunnan taksikorttia ahkerimmin hiertänyt hiekkaneekeri alkaa vaatia omaa pankkia.
Hiekkanekru selittää jopa omat kyytinsä "pelolla".
Ketähän se savunahka pelkää, omia ganstojaan vissiin.
Mulkku on todennäköisesti somppujen äänillä seuraavassakin eduskunnassa.
Ei siitä ole politiikkaa tekemään. Käyttää taksikorttia ja nauttii palkasta.
Osa menee Al-Shabaalille kotiin.&

Anonyymi kirjoitti...

Islamin ja musulmaanien hyysääminen pitää lopettaa huomenna. Meillä ei ole siihen mitään velvollisuutta. Kaikki tuki pitää kohdistaa nyt suomalaisiin nuoriin. Heidät on unohdettu. Ovat kaikkein haavoittuvimmassa asemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Tuo aikayksikkö Ulb piti tietysti selvittää:

"Mikä oli DDR:n lyhin aikayksikkö?" Vastaus: "Ein Ulb." Ja selitys: "Ein Ulb on se aika, joka kuluu radion sulkemiseen, kun kuuluttaja ilmoittaa, että valtioneuvoston puheenjohtaja Walter Ulbricht puhuu."

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Joppokselle tiedoksi: seteliraha oli paljon ristiretkiä vanhempi kiinalainen keksintö.

Ha-nostri kirjoitti...

Kenties muistat paremmin esimerkiksi somalialaisten hyödyn yhteiskunnalle, kun käyt heidän perustamissaan ravintoloissa syömässä herkullista somalialaista ruokaa ja käytät heidän perustamiensa yritysten palveluksia, ostelet somalialaisten tekemiä kivoja käsityöesineitä ja osallistut heidän kulttuuririentoihinsa ja juhlapäivien tanssiaisiin,samoin kuin jutustelet kivojen somalityttöjen ja heidän äitiensä kanssa ja vaihdat kulttuurikokemuksia.

Ihmettelijä kirjoitti...

Siinä oli joku kommentti mikä on hävinny syystä tai toisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei onnistunut vielä jättimoskeijan rakentaminen Helsinkiin, joten yritetään nyt sitten jotain toista konstia islamin levittämiseen. Joku toinen konsepti muslimeilla on pankkitoiminnassakin, koska sharia-laki kieltää koron ottamisen. Jos nykyinen suuntaus politiikassa jatkuu, tullaan se moskeijakin rakentamaan ja pankki vielä perustamaan. Suomalaisten päättäjien rähmällään olo tällä kertaa Lähi-idän suuntaan jatkuu maailman tappiin, jos sille suuri osa kansasta antaa äänensä.

Uusi kotouttamislaki takaa entistä paremmat palvelut maahanmuuttajille. Suomen Uutiset kirjoitti, että vain punainen matto ja torvisoittokunta puuttuu vastaanotosta. Vaikka tarkoitus on integroida tulijat meikäläiseen yhteiskuntaan, mm. oman kielen ja kulttuurin opettaminen heille on turvattu tässä laissa. Eikö tässä ole ristiriita? Toinen ristiriita on se, että tasapuolisesta kohtelusta kantasuomalainen voi vain haaveilla.

Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Islamin uskoisissa maissa oltiin aikoinaan edelläkäviöitä tieteissä. Mm tähtitiede, matematiikka oli siellä ihan huipussaan.
Hallitsijat huomasivat, että oppi ja tiede on itse belsebuubista ja siitä lähti tie kohti kivikautta.
Tyhmää ja kivikautista kansaa on helppo hallita.
Samaa sontaahan ovat kommunistitkin kokeilleet ja äääsdeepee haluaisi kokeilla samaa Suomessakin.
Avasin iltapaskan nettiavisiin aamulla ja en pysty muuta kuin ihmettelemään kuinka samariinin glooria senkuin kasvaa sen töppäilyjen myötä.
Se tamma rakentaa itselleen, diktaattoreille tuttua " jos en minä niin kaikki tuhoutuu" agendaa.
Valitettavan moni tuntuu uskovan tuohon sontaan.
Se eukko on potkinut yli aidan jo niin monta kertaa, että jos salella olisi samat valtaoikeudet kuin urkilla aikoinaan niin se olisi jo kauan sitten lentänyt kuin leppäkeihäs virastaan.
Tiedän jotain salen temperamentistä ( adjujen kautta) ja olen sata varma, että samariinin Hornetmöläytys on saanut arvoisensa palautteen.
Samariini tosin kaakatti ettei tullut moitteita,paskat, tuli ja kovat.
Kuivankesänorava taistelee poliittisesta tulevaisuudestaan. Olkoonkin, että se ei ole Suomessa.
Veikkaan, että siitä uivelosta tehdään joku EU:n talouskomissaari. Se, että talous sillä on yhtähyvin hanskassa kuin maatiaissialla kvanttitiede on pelkästään etu.
Ei EU:ssa virkoihin haeta parasta vaan sopivinta.
Muutaman vuoden päästä samariini tulee kyykyttämään Suomea holtittomasta velanotosta, odottakaapa vaan.

Antifilatelisti kirjoitti...

Siitä vaan sitten perustamaan. Me elämme kapitalismissa, jokainen on vapaa perustamaan pankin jos hykkyrää löytyy. Luulenpa, että Persianlahden upporikkaat öljyvaltiot lainaavat mielellään alkupääoman. Tai sitten eivät.

Anonyymi kirjoitti...

Arabialaiset kirjaimet my ass!

Siellä Baghdadin yliopistossa vai mikä lienee laitoksen nimi ollut? palveli orjina Intian alueelta kaapattuja astronomeja ja matemaatikkoja, ja he toivat mukanaan arjalaiset numerot. Sen loru loppui kun mongolit kävivät laittamassa paikat uuteen uskoon. Joten ei edes numerojärjestelmää ole arabit keksineet vaikka sitä omanaan markkinoivat. Sama orjatyön hyödyntäminen jatkuu edelleen lähi-idässä kun mm pakistanilaisia ja filippiiniläisiä työläisiä käytetään passien takavarikoimisen jälkeen työnantajan halpavoimana monasti kuolemaansa asti. Mutta hei! Puheen- ja uskonvapauteen ei kuulu islamin arvostelu.-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...


Ano: Kiitokset. Toivottavasti hyvää viskiä ei mennyt sentään lattialle. Alkoholin väärinkäyttöä.
Tuosta muistui mieleeni erän uudenvuoden aatto, kun olimme kutsutut eräiden tuttavien luo vuotta vaihtamaan. No, se meni vähän uuden vuoden puolelle, matka pitkä ja pimeä ja kelikin oikein talvinen, lumisateineen jne.
Perille päästyämme ja siinä kotvasen kerittiin istuakin, isäntä nousi tuolistaan ja samalla sitten kaatoi täyden lasillisen konjakkia siihen tuolin viereen.
Jopa meillä muilla alkoi nauruhermot löystyä ja emäntä vieraiden säestyksellä, että on meillä reilua meininkiä näin uuden vuoden aluksi, isäntä kun pesee lattiankin konjakilla. Että sattuuhan sitä kun on sattuakseen. Eli mitäpä se joku viski on laatukonjakkiin verraten:))
Huru-ukko
PS. Jos ja kun ne ählyt (somput) on niin rahakkaita että ihan oman pankin tarviivat, niin siinäpä on oiva syy lopettaa kaikkinainen sossutukien maksaminen, että teillähän on sitä irtonaista rahaa, että pärjätkää omillanne. Ja jos syy on, että sinne somppulandiaan pitää saada helpomin lähetettyä ne sossutuet, niin sekin on syy lopettaa ne maksut.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt menee ot mutta en malta olla kommentoimatta päivän pää-uutista.
Ylipäällikkö on Turkissa ja tapaa venkoilevan basaarikauppiaan.
En kyllä usko, että se olisi kutsunut salen sinne vain lällätäkseen.
NATO:n täysjäsenyys on aika lähellä ja se on hyvä asia.
Ryssään ei voi luottaa.
Tosiasia on, että ryssän käyttämällä taktiikalla Ukrainassa, kuluttava tuhoamissota, niin meillä alkaisi samassa tilanteessa olla soltut loppu.
Se taas erottaa meidän iskukyvyn vs Ukraina, että en usko örkkien pommittavan kauan meidän infraa.
Me voidaan iskeä takaisin.
Tuo purlerin lempilapsi Pietari on niin lähellä. Sen infra on aika helppo tuhota, varsinkin kun valtaosa on meidän rakentamaa.
Puhun nyt sähköntuotannosta ja vedestä, ne kaikki ollaan sinne tehty ja kyllä ne ovat maalitettu.
Ryssä puree kuolaimiaan kun mennään NATO:n mutta antaa rämeihmisten jäystää.
Jos Ukraina olisi kaatunut muutamassa viikossa niin seuraavana oltaisiin oltu me.
Tämä on faktaa. Ryssän kenut ovat ihan itse sen sanoneet meidän sotilasasiamiehille Moskovassa.
Baltian ne olisivat jättäneet rauhaan koska NATO.
Kun lähihistorian tapahtumia aletaan kirjoittamaan niin saatte tietää kuinka oli jo olemassa suunnitelma siitä kuinka 100000 ukkoa oli tarkoitus siirtää Kiovan valtauksen jälkeen meidän rajalle.
Ryssänpalvojia vituttaa.
Kitinä ja ulina on vaan voimistunut tänään.
Sen ymmärtää kun tietää, että noin 5 prosenttia kansalaisista olisi mieluusti puten tossun alla.

Joppos123 kirjoitti...

Syksyllä tulee käytyä Dohassa. Välilasku matkalla Denpasariin eli Balille. Välilaskulla aikaa noin 6 tuntia käydä kylillä. Täytyy käydä ihmettelemässä.
Arabithan ostavat kaiken osaamisen muualta.
Aikoinaan PE:n päällikkö kenraaliluutnantti Koli hyppäsi kesken kauden arabien palvelukseen.
Sai kuulemma miljoonaliksan muutaman vuoden duunista.
Kävi sen verran yllättäen, että meikä pokkasi kinuskien "Good Will Delegation" lahjat itselleni. Kolille ne oli tarkoitettu mutta mä ne sain vanhimpana sotilashenkilönä.
Joku numeroitu käsinmaalattu lautanen telineellä ( möllöttää tuolla kirjahyllyn päällä) ja kello. Kellon annoin keskimmäiselle junnulle.
Tuo lautanen tuli aika hienossa silkillä vuoratussa laatikossa.
Voi olla arvokaskin. Ei kai kinuskien täyskenraali ihan bulkkia olisi meidän kenulle varannut.

QroquiusKad kirjoitti...

Samoin "arabilääketiede" oli todellisuudessa juutalaisten ja persialaisten lääkäreiden ansiota.
He vain joutuivat sattuneesta syystä kirjoittamaan oppikirjansa arabiaksi, ja ählämit saattoivat varastaa heidän kunniansa itselleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Ano1:lle, Johanille, Ano2:lle, Ha-nostrille, Ihmettelijälle, Rouva Anolle, Antifilatelistille, Taisteluvälineupseerille,, Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Sen häiskän toiminnassahan on kyse islamin ujuttamisesta aina syvemmälle suomalaiseen yhteiskuntaan.

Mitä Mariniin tulee niin tulee muistaa että kyseinen pimuhan pääsi asemaansa vahingossa kun Antti Rinne töppöili. Loppu olikin feministisen valtamedian tekemää tuhkimotarinaa joka pohjautui tyhjään.

Mitä Venäjään tulee niin pelottavinta siinä on sen kyky käydä kulutussotaa. Sitä kun ei kiinnosta omat tappiot tippaakaan.

Joppos123, Qroquius Kad, Ano2, Tvälups & Qroquius Kad: En ole asiantuntija mutta olen siinä käsityksessä että siihen maailmanaikaan kehittynyt arabitiede kehitettiin ennen islamia. Sittenhän islam teki maailmasta valmiin eikä tieteelle ollut enää tarvetta.

Ano1: Eikä unohdeta suomalaisia vanhuksia.

Johan: Jep, sieltä se Ulb on peräisin.

Ha-nostri: Juuri näin.

Ihmettelijä: En ole itse ainakaan poistanut kommentteja.

Rouva Ano: Epäilemättä se jättimoskeijakin palaa vielä tapetille. Ja se kotouttamislakihan on pelkkä täyden palvelun laki. Eihän siinä ole edes tarkoitusta integroida, vaan nimenomaan ”kotouttaa”.

Antifilatelisti: Tästä olen eri mieltä. Tänne ei tarvita minkäänlaista islamilaista toimintaa.

Huru-ukko: Minä sinänsä tykkään enemmän viskistä. Kohtuullisissa määrin. Se kaikkinainen sossutukien maksaminen pitäisi lopettaa muutenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Mongolit hävittivät Baghdadin vuonna 1258. Siinä vaiheessa islam oli ollut arabian valtauskontona noin 630 vuotta.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri ja kiitos lisäyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Laitetaanpa yksi muistelus viskistäkin: Kiirettä kun pidettiin matkalla, niin ehdittin kuin ehdittinkin Nurmekseen alkomahooliliikkeen puotiin hieman ennen sulkemista.
Siihen maailman aikaan piti vielä myyjältä pyytää/tilata tiskillä, että mitä juomaa haluaisi.
No, minä siihen että neljän ruusun viskiä (Four Roses). Siinä sattui semmoinen väärinkäsitys, että myyjä luuli minun haluavan neljä (4) pulloa kyseistä juomaa, kun oli aikomus vain se yksi butilka ostaa. Kyseli että miksi niin paljon jne. no enhän minä paljona pitänyt, yhtä pulloa, kerroin kyllä, että meitä kokoontuu isompi porukka ja niin päin pois.
Myyjä poistui takahuoneeseen hakemaan sitä juomaa ja palasi kotvasen kuluttua neljä (4) pulloa mukanaan. Siinä vaiheessa minulta ns. leuka tippui lattiaan, että ottiatuota, taisi tulla väärinkäsitys, että en minä neljää pulloa sitä neljän ruusun viskiä ollut ostamassa, vaan aikomus oli ostaa vain yksi pullo kyseistä "Jerry Cottonin" lempijuomaa.
Asia selvisi ja kaupat tehtiin yhdstä lestistä:)
Sen episodin jälkeen tämä myyjä oli minun suosikkimyjäni milloin ko. kaupassa asioin. Ja hän myös usein kiirehti minua palvelemaan siellä poiketessani. Ja hymyssä suin jälkeenpäin tuota monesti muistelimme.
Tarinan opetus: Oletpa ostamassa mitä tahansa, määrittele ostoksesi kohde tarkasti ettei kuulijalle tule ajatusharhoja tai väärinymmärryksiä.
Minun kohdallani varsinkin se on tarpeen: Koska, kun savolainen avaa suunsa vastuu siirtyy kuulijalle:))
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Tuli tuosta mieleen tarina, jonka kaverini kertoi. Hänen kaverinsa oli ollut pohjoisessa joskus muinapäivinä, mennyt Alkoon ja kysellyt siellä pullon Koskenkorvaa. Myyjä oli katsellut häntä ihmeissään hetken aikaa, lyönyt sitten pullon tiskiin ja sanonut sitten:

”Niin, myydäänhän näitä yksittäiskappaleinkin”.

Anonyymi kirjoitti...

Walesissa ollaan poistamassa kaikkia valkoisia miehiä esittäviä patsaita koska ne voivat loukata alati monikultturistuvaa väestöä!

Lisäksi vain englannin puhuminen koetaan kolonialistiseksi sekä rasistiseksi.


-Tvälups-

QroquiusKad kirjoitti...

Itse asiassa islam näyttää nykyisen historiatietämyksen mukaan kehitetyn vasta arabivalloitusten jälkeen 800-luvun loppupuolella:

arabien valloituksia 700-luvulla tarkoin seuranneet eurooppalaiset historiankirjoittajat eivät mainitse sanallakaan arabien sotivan jumalansa Allahin nimeen, josta tiedon heille toi profeetta Muhammad Koraanin muodossa.
Juuri näiden asioiden olisi pitänyt kiinnittää eniten huomiota, mutta niitä ei mainita laisinkaan.

Edelleen ensimmäiset merkit arabivaltakunnasta, kuten rahat, ovat vasta 800-luvun lopulta.
Islam nähtävästi kehitettiin perusteluksi arabien valloituspolitiikalle, eikä päinvastoin.
Valloituksista vastasivat ilmeisimmin hunnien kaltaiset arabiheimojen liittokunnat, joita perustettiin aina uusia tulevien sotaretkien tarpeiden mukaan.

Siunatuksi lopuksi Muhammad myös näyttää keksityltä hahmolta.
Huomionarvoista on, että Saudi-Arabia on jyrkästi kieltänyt kaikki arkeologiset tutkimukset islamin historiasta alueellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vai että yksittäiskappaleinkin:)
Olin joskus entisessä elämässä kuskaamassa muuatta porukkaa Hyrynsalmen suopotkupallokisoissa. Joukkue ei tosiaankaan varautunut yksittäiskappalein pelirupeamaan kaukana keskusta olevalla suolla. Alkon kautta ja matkaan lähti koko kori Koskenkorvaa, eli kaksitoista pulloa. En ole varma onko se juuri se 12 se kossukopan määrä vai "vaan" kymmenen, mutta koko koppaa kuitenkin. Ja pohjoisesta, Nuorgamin Alkossa kossu maksaa samankuin täällä "lantalaisten" mailla, vaikkapa Myyrmannin Alkossa. Sekin on matkoilla tullut havaittua. Ja sinnekin, Nuorgamin Alkoon ehdittiin niukin naukin. Kuski kun läksi väärää puolta Tenojokea ajamaan Inarin kirkolle. Mie siinä kyselemään, että kun istun samalla paikalla kuin tullessa niin eikös tuon joen pitäisi olla nyt palatessa eri puolella? Ja nyt se on kuitenkin tuossa ikkunan alla kuten tullessakin. Kotvasen älämölön jälkeen kuski myönsi, että perkeles, harhassa ollaan vaan vielä myö keritään. Ei kai siinä ollut ninkään kyse siitä viina saanista, mutta että se oli ostettu nimenomaan Nuorgamin Alkosta:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Kuulostaa aika hurjalta. Onko sulla jotain linkkiä laittaa? Walesissahan sinänsä puhutaan aika paljon kymriä mutta vähemmistökielihän sekin on.

Qroquius Kad: Hyvin paljon mahdollista. Ja jos mietitään sitä toista uskontoa ja sen pyhää kirjaa eli Raamattua niin ekös senkin virallinen versio laadittu joskus 300 jkr. tai sinnepäin?

Huru-ukko: Suopotkupallohan on urheilulajeista yksi jaloimpia. Pitäis ehdottomasti saada olympialajiksi. Ja Lapissa ne Alkomatkat ovat aika pitkiä. On muuten niin, että niin Nuorgamin, Utsjoen kuin Kilpisrärven Alkossa suurin raha tulee norjalaisilta. Ne kun käyvät Suomen puolella ostamassa halpaa viinaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Tosissaan taitavat olla:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11850137/Statues-old-white-men-like-Duke-Wellington-destroyed-Welsh-government-advises.html

Hulluja nuo walesilaiset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo. Ja voihan helevattu. Obelix tuumasi aikoinaan että hulluja nuo roomalaiset mutta voihan tuohon kategoriaan lisätä muitakin.

Anonyymi kirjoitti...

Norjasta mekin oltiin tulossa. Pykeijasta. Käytiin kunigasrapua pyytämässä Jäämereltä ja saatiinkin:) Olisi käyty Halvorsenin Elsan Jäämeren saunassakin, vaan sillä kerta se meri oli turhan kaukana, noin puolen kilometrin päässä. Nousuveden aikaan olisi ollut ihan siinä saunarannassa.
Seitiä ongittiin aallopin päältä, meri oli jotain kolkyt metriä alempana, vaan kun sinne asti sai minkä vieheen tahansa lentämään, aina oli kala kiinni. Ylös saanti oli hieman hankalampaa juurikin sen kivikkoisen aallopin takia. Oli siinä lokeilla ja muilla kalaa syövillä linuilla kunnon juhlat, niitä kun jäi sinne kivikkoon niitä kaloja.
On muuten ihan eri makuinen se seiti suoraan Jäämerestä pannuun kuin kaupan pakastealtaasta ostettu.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ohan tuo siinä mielessä kannatettava idea, että meillä on kaikenmaailman lait pankin asiakkaiden tuntemisen suhteen ja terrorisminestämispykälät. Ja kun tasa-arvoisia ollaan, niin nollakorkoista lainaa voisi saada kuka vaan. Kyllä kelpais, varsinkin jos tuo inflaatio jatkaisi nousuaan.

Mutta joo, jos miettii hetken todellista maailmaa niin pankkitoimintahan perustuu pitkälti olemassa olemattomalla rahalla saatavaa korkotuloa. Eli ilmeisesti koron maksaminen on haram, mutta vastaanottaminen halal. Tähän toki päälle vielä se tosiasia, että osingot ja sijoitustuotto ovat pohjimmiltaan koron kaltainen hinta asioille. Islamilainen pankki ei voi olla olemassa samassa paikallisessa modernissa todellisuudessa jossa on kapitalismin kaltaisia tekijöitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Joitain kalamuistoja on itsellänikin Pohjois-Norjasta. Tosin saalis jäi aika pieneksi.

Ano: Tässähän on kyse vain islamilaisen järjestelmän hivuttamisesta Suomeen pala kerrallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sinänsä tuo sotilastervehdys, elikkä ns. kunnian tekeminen, toimii lopulta ihan hyvin noin siviilimailmassakin. On itsellenikin sattunut tilanteita, jolloin olen esim palomiehiä, poliiseja tai rajavartijoita joutunut lähestymään. Ja jos jossain jo kymmenen metrin päässä osaa vetää kättä lippaan, niin onhan se toki varsin suora osoitus, ettei tuo henkilö nyt ainakaan kovin väkivaltaisissa ajatuksissa liene liikkeellä...

-J.Edgar-

KLS kirjoitti...

Qroquis Kaj:lle:

Tiedän kyllä, että joidenkuiden uudempien tutkijoiden mukaan islam kehitettiin vasta paljon myöhemmin. Mutta perinteinen käsitys, joka vasta aivan viime aikoina on kyseenalaistettu, on kuitenkin se, että Muhammed eli noin vuosina 570-632 ja perusti sekä islamin uskonnon että arabien yhtenäisen valtakunnan. Arabiheimoja oli vielä hänen aikanaan vain Arabian niemimaalla, mutta kun ne olivat yhdistyneet, hänen kuolemansa jälkeen tämä yhdistynyt valtakunta valloitti muutamassa vuodessa koko muunkin Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan aina Intian rajoilta Marokkoon saakka. Sen jälkeen arabian kieli ja islamin usko vähitellen syrjäyttivät alueelta enimmät muut kielet ja uskonnot. Jäljelle jäivät tosin kurdit, berberit ja varsinkin persialaiset omine kielineen sekä sinne tänne kristittyjä vähemmistöjä, muun muassa Egyptin koptit.
630-luvulla tapahtuneet arabien valloitukset kai ainakin ovat kiistaton fakta, olipa heillä silloin ollut jo uusi uskonto tai ei.
Jotkut nykyiset arabimaat, erityisesti Egypti ja Mesopotamia, olivat kyllä jo kauan aikaisemmin, noin 3000 - 500 eKr., olleet kehityksen kärjessä. Mutta ne eivät vielä silloin olleet arabimaita. Myöhemmin ne kyllä jäivät pahasti jälkeen antiikin Kreikasta.
Mutta kun puhutaan arabialaisen kulttuurin kukoistusajasta, tarkoitetaan yleensä suunnilleen 800-lukua jKr. Silloin ainakin perinteisen käsityksen mukaan islam oli jo Lähi-Idän valtauskontona, joskin tämä käsitys on viime aikoina kyseenalaistettu. Silloin Bagdadista tuli oppineisuuden keskus samaan aikaan kun Länsi-Euroopassa vallitsi "pimeä" keskiaika. Tosin on kyllä pitkälti totta, että niistä Bagdadin silloisista oppineista suuri osa oli silloinkin muita kuin arabeja ja että monet asiat, joita on luultu arabien keksimiksi, onkin ollut peräisin muilta kansoilta, erityisesti Intiasta.

QroquiusKad kirjoitti...

Aivan.
Perinteinen käsitys islamista.
Joka on nyttemmin kyseenalaistettu.
Uuden tiedon valossa.

Vastakkain ovat siis muslimien omat tarinat Profeetastaan ja nykyaikainen länsimainen historiantutkimus, jota muslimit vieläpä estävät alueilla, jossa sitä pitäisi tutkia.
Minun ei ole vaikea valita, kumpaan luotan.

Anonyymi kirjoitti...

Jäämme odottamaan, koska se Mannerheimin patsas siirretään jonnekin kaupungin varastotiloihin. Se päivä tulee vielä. Tilalle joku monikulttuurisuus/ suvaitsevaisuus/lqtyäötitityy/sateenkaari hirvitys, jonka hinta on 500 000 euroa. Ja marssit päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Islamista on omia vankkoja kokemuksia, mitä eivät voi eräissä ammateissa olevat myöntää. Luultavasti olen tästä jo aiemmin kirjoittanut. No toistetaan. Eli olin palveluesimiehenä eräässä suuressa kiinteistöpalvelu yrityksessä. Vuosina 2002 - 2008. Kohteita olivat kauppakeskukset . Ja eräs suuri huonekaluliike, maailmanlaajuinen sellainen. Työntekijöinä oli paljon upeita tyyppejä, eri kansallisuuksista. Mutta. Aina kun oli ongelmia, ne liittyivät erääseen parempaan uskoon/kulttuuriin. Esim. Eivät suostuneet puhumaan naiselle, joka oli ns esimies. Aina mies paikalle. Välittämään. Se joka tämän kiistää, ei ole ollut alalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys J.Edgarille, KLS:lle, Qroquius Kadille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

J.Edgar: Ihan totta joo. Minähän itse käytän tuota siviilissäkin tosin kyseinen tervehdys ei ole intin asteikolla kovin särmä.

KLS & Qroquius Kad: Kiitos lisäyksistä. Olisi sinänsä muuten mielenkiintoista tietää, että keitä itse asiassa asui siellä Egyptissä sen ns. Egyptin kukoistuksen aikana. Arabeja ne eivät olleet, vaan ketä, ja kuinka paljon heidän jälkeläisiään on enää jäljellä? Jos jollain on tarkempaa tietoa niin luen mielelläni.

Ano1: Hyvinkin mahdollista.

Ano2: En yhtään epäile. Omassa työhistoriassani samanlaisia kokemuksia.

Anonyymi kirjoitti...

-J.Edgar- ei selvästikään ole ollut kunniantekoni kohteena; Sen voi suorittaa sitenkin, että vastaanottaja kokee lähestulkoon tulleensa raiskatuksi...
Swift and aggressive as they say.

Jaa että vaivainen puoli miljoonaa n€uroa Marskin korvaavasta patsaasta?
Tuohan on suoranainen loukkaus moniarvoista patsastoimikuntaa* (tulevaa) kohtaan!
Johan nyt mokoma summa menee toimikunnan perustamiskuluihin!
Just fuckin wait and see..! Vartu ja kasso noin rämesuomeksi.

*Ainoa valkonahka tuossa orkesterissa onkin sitten LQTBHtitityytitityy+++ edustaja.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Lisätään nyt vielä. Kollega hakattiin , koska sanoi, että hommat pitää hoitaa, tai yritys menettää kohteen. Hänet hakkasivat sairaalakuntoon nämä sairaalaan nämä tulevaisuuden toivot . Siitähän tuli htin moinen meteli , mistä kiellettiin puhumasta julkisuudessa. Muistan ikuisesti erään parhaan työkaverin kommentin. Eli tämän hakatun. He ovat helvetin vaarallisia, älä koskaan mene yksin kohteeseen , jos työntekijä valittaa, on vihainen ja on esim kolmannesta maailmasta. Sanotaan näin.n

-TR- kirjoitti...

Tämä on heidän viimeinen vaatimuksensa. Tähän kun suostutte niin he ovat saaneet kaiken haluamansa ja ovat tyytyväisiä.

Vai kuinka?

Anonyymi kirjoitti...

Näin jälkeenpäin kun olen miettinyt tapahtumia, on vituttanut se, että ämmät istuu toimistoissaan, ja lähettävät miehet korjaamaan asiat, minkä ovat itse aiheuttaneet. Ja kuten silloinen pakistanilainen hyvä työntekijä sanoikin. Keitä ne toimistoissa istuvat ämmät luulevat olevansa? Kohtelevat kuin orjia. Niinpä niin. Siinä piti olla puun ja kuoren välissä.

QroquiusKad kirjoitti...

Jaa keitäkö asui maassa nimeltä
https://fi.wikipedia.org/wiki/Muinainen_Egypti

Siellä asui egyptiläisiä.
He puhuivat egyptin kieltä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Egyptin_kieli

jonka viimeinen nykyään puhuttava kehitysaste on
https://fi.wikipedia.org/wiki/Koptin_kieli

Muinaisegyptiläisten maa oli heille omalla kielellään Kemet, "musta maa" eli Niilin laakson mudasta viljava maa.
Sen molemmin puolin avautui Deshret, "punainen maa" eli hiekka-aavikko.

Onhan heistä aika lailla tietoa.

QroquiusKad kirjoitti...

Miten voi lähestulkoon raiskata vetämällä kättä omaan lippaan?

Anonyymi kirjoitti...

"me hallitsemme täällä!" huusivat xxx:t potkiessaan kadetin kuoliaaksi Hellsingin rautatieasemalla noin anno 90-luvun lopussa.

Muistaakseni eivät saaneet sen kummoisempia tuomioita vaikka samassa tapossa potkivat yhden opistopupseerinkin sairaalakuntoiseksi.

Ellette usko tuohon huutamaansa väittämään niin käykää Hellsingin rautatieasemalla.
Mieluiten illalla ja yksin. Jättäkää raportti tänne sitten jos kykenette...

-Tvälups-

KLS kirjoitti...

Missä muinaisegyptiläisten jälkeläiset nykyisin ovat?
Nykyisinkin Egyptin asukkaista noin 10 % on kristittyjä, ja heitä sanotaan kopteiksi. He ainakin itse pitävät itseään muinaisegyptiläisten jälkeläisinä, maan alkuperäisväestönä. Se kylläkin on selvää, että mitenkään "puhdasrotuisina" hekään eivät ole säilyneet; kyllä heistäkin monella on myös Arabiasta tulleita esivanhempia. Ja myös päinvastoin: useimmilla nyky-Egyptin arabeillakin varmasti on myös muinaisegyptiläisiä esivanhempia.
Ja nykyisin koptit puhuvatkin arabiaa, mutta kirkkokielenä he yhä käyttävät koptin kieltä, joka on kehittynyt muinaisegyptin kielestä. Sitä kylläkään ei kirjoiteta hieroglyfeillä, vaan jo ajanlaskumme 400-luvulla otettiin käyttöön koptilainen aakkosto, joka käytännössä on sama kuin kreikkalainen aakkosto täydennyttynä muutamilla lisäkirjaimilla sellaisia äänteitä varten, jotka esiintyvät kyllä koptin mutta eivät kreikan kielessä. Pian sen jälkeen hieroglyfit sekä niistä kehittyneet ns. hieraattiset ja demoottiset kirjaimet jäivät niin täydellisesti unohduksiin, että kukaan ei enää osannut niitä lukea, ennen kuin Champollion ja muut onnistuivat 1800-luvulla ne selvittämään.
Mutta koptin kieli säilyi puhekielenäkin vielä kauan sen jälkeen, ja jostakin lukemani tiedon mukaan vasta 1600-luvulla arabia syrjäytti sen viimeistenkin sitä äidinkielenään puhuneiden kielenä. Kirkon kielenä se on pysynyt nykyaikaan saakka.

Anonyymi kirjoitti...

Jos sovitaan kompromissina että ei tule islamilaista pankkia, mutta sharialain mukaisia rangaistuksia aletaan soveltamaan pankkiireihin, jotka riistävät suomalaisia. Siinä pääsisi kerrankin sanomaan ihan ilman ironiaa että monikulttuurisuus on rikkaus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, n:lle, TR:lle, Ano1:lle, Qroquius Kadille, KLS:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Joo, ainakin nolla perään.

Tvälups & Qroquius Kad: En minäkään kyllä tiedä, kuinka noin voi tervehtiä. Ehkä jokin vittumainen sisäpiirin juttu ja sopivan mulkkumainen ilme siihen päälle?

n: En epäile. Kas kun se tuontitavaran väkivaltaongelma tiedettiin ainakin Helsingin viranomaiskoneistossa jo 1990-luvulla ja käsky oli sama: ei saa puhua julkisesti.

TR: ”Vaadi mahdottomia. Kun saat sen, vaadi lisää”.

Ano1: Samanlaisia kokemuksia. Naisten on helppo istua toisten perseillä tuleen.

Qroquius Kad & KLS: Kiitos lisäyksistä. Siinä muinaisessa Egyptissä on kieltämättä jotain kiehtovaa. Salamyhkäistä, etten sanoisi.

Tvälups: Muistan tapauksen hyvin. Osoittaa sen, että se ongelma joka on ”löydetty” aivan hiljattain on ollut jo hyvin kauan aikaa. Totta kai on kun sen olemassaolo kiistetään.

Ano2: Sopisiko, että otetaan myös sähköyhtiöt mukaan?

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Joo, kyllä Egyptin kopti-kristityt ovat suorimpia muinaisegyptiläisten jälkeläisiä, niin suoraan kun se enää 1900 vuoden jälkeen on mahdollista. Egyptin muinaisusko vaihtui ensin kristinuskoon ja vasta yli puoli vuosituhatta myöhemmin tuli islam ja arabit. Toki arabitaustaisia oli ollut jo muinaisegyptissä, mutta niin vähän ettei heidän geenistönsä tai kulttuurinsa siihen mitenkään vaikuttanut.

QroquiusKad kirjoitti...

Minusta se sama salamyhkäisen sävyinen kiehtovuus on ominaista kaikille näistä varhaisimmista varsinaisista kansoista;
sumerilaiset, babylonialaiset ja samaan sarjaan kuuluvat elamilaiset, heettiläiset ja muut.

Heistä tiedetään enemmän kuin sumerilaisia edeltäneistä, pelkkinä löytöpaikan mukaan nimettyjen kulttuurien ihmisistä.
Ja kuitenkin:
millaisia he olivat?
Missä määrin ja millä tavalla erilaisia ja samanlaisia kuin me?
Millaista olisi ollut elää muinaisessa Egyptissä, Sumerissa, Babyloniassa...?

Sen perusteella mitä itse olen tietävinäni, siellä voisi olla mielenkiintoista käydä, kunhan vaan olisi varma että pääsee pois;
asumaan en sinne todellakaan haluaisi!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Kiitos lisäyksestä.

Qroquius Kad: Tuo on täysin totta. Ja olisihan myös mielenkiintoista tietää ihmisistä jotka asuivat aikaan tätä Suomea ennen kirjoitettua historiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli ei heti kärkeen kuolisi aikakautensa bakteereihin tai ruokamyrkytyksen niin sitä kohoaisi joko Jumalaksi taikka tulisi tapetuksi epäpyhänä noitana/demonina...

Toisaalta tämä ajatusleikki on pöljähkö koska aikakaudesta riippumatta sitä olisi melko avuton niin peruselämisen kuin ihan puhumisenkin osalta; meinaan ei tämä nykyenglannin osaaminen paljoakaan auttaisi jos sattuisi rantautumaan vaikka 1500-luvun Englantiin sillä kieli on muuttunut niin paljon.

Hittoko ois pitänyt sittenkin ottaa se latina kieleksi lukio-aikana...


Noin maksimissaan 150 vuotta olisi mahdollista/järjellistä ajassa taaksepäin siirtymän; sen jälkeen kun on muuttunut liian paljon niin kieli kuin kulttuurikin, bakteeri- ja viruskannoista puhumattakaan!-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Siitä mahdollisesta aikakoneesta taisit puhua. Ja joo, ehkä viisainta olisi olla sellainen, jossa näkisi tapahtumat mutta ei olisi itse paikalla. Koska onhan se kuuluisa perhosvaikutuskin olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tieteiskuvitelmissa aikakoneella aina siirrytään satojen tai jopa tuhansien vuosien päähän.
Voisi kuitenkin kuvitella, että vähintään yhtä hyödyllistä olisi, jos sillä voisi siirtyvä vaikkapa vain päivän tai muutaman tunnin ajassa taaksepäin.
Monestihan oikeastaan pitäisi olla kahdessa tai useammassakin paikassa samaan aikaan, tai sitten jollekin tilaisuudelle on vaikea löytää sellaista ajankohtaa, joka kaikille sopisi.
Asia olisi kuitenkin toisin, jos ensin voisi käydä jommassakummassa niistä paikoista, siirtyä sitten ajassa muutama tunti tai päivä taaksepäin ja mennä sitten, muiden näkökulmasta samaan aikaan mutta omalta kannalta myöhemmin, siihen toiseen niistä paikoista.

Anonyymi kirjoitti...

Jos avaruudessa x valovuoden päässä olisi peili, jonka pinta olisi kohtisuorassa Maasta sinne johtavaa suoraa vastaan, tarpeeksi voimakkaalla kaukoputkella siitä voisi teoriassa nähdä, mitä Maassa tapahtui 2x vuotta sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Islamilaiselle pankille varmaan myönnetään oikeus harjoittaa ns. "positiivista uskonnollista erikoiskohtelua" minun kaltaista ateistista pottunokkaa kohtaan.

nimim. "korotonta autolainaa toivoen"

Anonyymi kirjoitti...

Eistein. . totta se mitä peilissä näet on käytännössä valon spekrejä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, nimimerkille korotonta autolainaa toivoen ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Jenkeissä oli vuosituhannen vaihteessa vähän tuota ideaa soveltava tv-sarja Seven Days:

https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Days_(TV_series)

Ano2 & Ano3: Harmi, ettei saada Stephen Hawkingia mukaan keskusteluun.

Nimim. korotonta autolainaa toivoen: Joo, turha kuvitella. Sinä olet sen intersektionaalisen uhriutumispyramidin alinta kastia.

Anonyymi kirjoitti...

Viitaten islamin ja juutalaisuuden vertailuun sanoisin, että islam on vain huono kopio juutalaisuudesta ja väärin kuullusta / ymmärretystä / muistetusta kristinopista ja molemmat ovat yhtä vastenmielisiä ja yhtä tervetulleita Suomeen. Juutalaiset ainoastaan ymmärtävät pitää pienempää ääntä taikauskostaan. Esimerkiksi:

Keritoth 6b: Ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.

Kiddushin 68a: Ei-juutalaiset ovat eläimiä, aaseja.

Midrash Talpioth 225d: Jehova (Jumala) loi ei-juutalaiset ihmisen muotoisiksi, niin ettei eläinten muotoisten eläinten tarvitse palvella juutalaisia. Ei-juutalainen (esim. kristitty) on niin ollen ihmishahmon omaava eläin, joka on palveltava juutalaista yötä päivää. Heitä ei voi koskaan vapauttaa tästä palvelusta.

Choschen Hammishpat 227: ”Raamattu sanoo: ’Älä huijaa lähimmäistäsi’, mutta ei-juutalaiset eivät ole lähimmäisiämme vaan, kuten sanottu, pahempia kuin koirat.”

Jebamoth 98a: Kaikki ei-juutalaisten lapset ovat oikeudellisesti äpäriä, koska ei-juutalaiset ovat vain eläimiä.

Sepher Or Israel 177b: Ota kristityt hengiltä; tapa heidät, niin miellytät Jumalaa kuin suitsuttaisit hänelle.

Sanhedrin 106a,b: Maria oli huora; Jeesus oli paha mies.

Orach Chaim, 113: Vältettävä osoittamasta kunnioitusta Jeesusta kohtaan.

Hullin 91b: Juutalaisilla on enkeleitä suurempi arvo.

Suurin osa israelilaisista kasvatetaan Talmudin opein ja Netanyahu haluaa Talmudista Israelin lain.


+ULFBERHT+

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Mistä nuo sitaatit ovat? Siionin viisaiden kirjasta? siitä Venäjän Salaisen poliisin väärennöksestä?

Mito Islam kirjoitti...

Taitaa olla talmudista. Juutalaisilla toora, kristityillä uusi testamentti ja islamilaisilla Koraanin medinan osuus voidaan esittää ulospäin kivana juttuna. Talmud, vanha testamentti ja Koraanin mekan osuus taas tarjoavat kylmää kyytiä kaikille vääräuskoisille. Se mikä osuus kunkin uskonnon edustajista noudattaa jyrkemmän opuksen sanomaa vaihtelee. Oman mielipiteeni mukaan kristinusko on ollut tuhoisin uskonto täällä perähikiällä, se on onnistunut tuhoamaan alkuperäisen suomen heimojen kulttuurin niin perinpohjaisesti, että suurin osa ihmisistä uskoo meidän jälsineen vähämielisenä hiiltynyttä lanttua maakuopassa kunnes ruotsalainen toi meille sivistyksen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys ULFBEHRTille, Thorvald Eskilinpojalle ja Mito Islamille & kiitos kommenteistanne. Ja joo, kaikista noista löytyy huomattavan vanhaa levotonta tekstiä. Islamilaiset vaan ottavat ne tosissaan vieläkin. Ja siitä vanhasta suomalaisesta kulttuurista olisi hienoa tietää enemmän mutta valloittajahan kirjoittaa aina historian.

Mito Islam kirjoitti...

Onhan tässäkin maassa muutama Ukko joka on koostanut eri lähteistä hahmotelmiaan mitä se vanha kulttuuri piti sisällään ja minkälainen vaikutus sillä oli ympäröivään maailmaan, se onkin eri asia miten tosissaan heidänkin juttuihin suhtautuu, ovat nimittäin suhteellisen sakeita tapauksia. Tarinoita täällä asuneista löytyy valtavasti muiden maiden saagoista ja legendoista esim norja ruotsi tanska irlanti englanti kreikka ja jopa egypti, meistä ei todellakaan kerrota mitään reppana tarinoita.
Nyt kun argeologisia kaivauksia ovat alkaneet rahoittaa muutkin kuin Museovirasto ja suomenruotsalaiset säätiöt on alkanut löytyä juttuja jotka eivät sovi viralliseen tarinaan, esim tattari siemeniä ajalta ennen kuin Ruotsissa hallittiin maanviljelys.
Jos niissä jutuissa on edes siteeksi totta mukana meidän historiamme on todella uskomaton tarina josta voisimme ammentaa itsellemme lähes päinvastaisen identiteetin tähän nykyiseen orjailuun verrattuna.

QroquiusKad kirjoitti...

Elleivät ruotsalaiset olisi liittäneet suomalaisia läntiseen kulttuuripiiriin, novgorodilaiset olisivat liittäneet suomalaiset itäiseen kulttuuripiirin.
Olisiko ollut parempi?
Omaa valtakuntaa kun suomalaiset eivät olisi kyenneet muodostamaan, ainakaan niin voimakasta että se olisi voinut pysytellä molempiin ilmansuuntiin itsenäisenä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Mito Islamille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Suurin ongelma tässä lienee että suomalaisilla ei ole niiltä ajoilta omaa kirjoitettua historia joten kaikki tämä jää tasolle ottiatuota.

Mito Islam kirjoitti...

Kävihän Novgorodin kaverit kuten myös Tanskalaiset viikingit ja myös Ruotsi yrittämässä valloitusta ennen 1200 lukua, paino sanalla yrittivät. Mitään varsinaista valtiota täällä ei ole ollut, kuningaskin ainoastaan sodan aikana. Myös Venäjän historiassa meidät mainitaan, taidettiin perustaa koko valtio, rusinmaa. Myös hollannikaiden legendoissa pistettiin friisiläiset ruotuun. Me olemme osanneet elää yhdessä sekä luonnon että toistemme kanssa ja hädän hetkellä ei meille löytynyt vastusta muusta maailmasta, Ruotsalaisten mädätys lahjonta ja kiilan lyöminen läntisten ja itäisten heimojen välille johti yhtenäisyyden sortumiseen, valloitukseen, kristinuskoon ja vanhojen tapojen hylkäämiseen.

Mito Islam kirjoitti...

Olipas kauniisti laitettu että ottijatuota osastoon, eiköhän ne vielä tällä hetkellä kuulu joopa joo kategoriaan😂.
Vaikka kirjoitettua historiaa ei löydykään saattaa kaivaukset ja ennenkaikkea geenitutkimus raottaa salaisuuksien verhoa. Amerikan mantereelta on löydetty suomalaista geenistöä yllättävältä ihmisryhmältä.

QroquiusKad kirjoitti...

Sen perusteella mitä arkeologian ja historiantutkimuksen kautta tiedetään, oli suomalainen kulttuuri kalevalaisena aikana n. vuosina 600 - 1150 aika lailla samanlainen kuin muissakin Pohjoismaissa, joskin uskonto oli vähemmän väkivaltainen.

Missään tapauksessa täällä ei oltu mitään maakuopissa kyyristeleviä kivienpalvojia, ja hämäläiset olivat 1200-luvun alussa ehtineet pitkälle sillä tiellä, joka olisi johtanut Hämeen heimokuningaskuntaan:

hämäläiset tekivät sotaretkiään varten laajaa pitäjienvälistä yhteistyötä, ja pitäjänpäälliköt valitsivat keskuudestaan sotaretken ylipäällikön, jonka nimike oli "kuningas".
Hänellä oli absoluuttinen valta päätöksiin jopa kuolemantuomioita myöten, ja hämäläisten sotaretkiin saattoi osallistua tuhatkin miestä.
Ajan mittaan joku tarpeeksi mahtava sotaretkikuningas olisi vakiinnuttanut valtansa jatkumaan myös retken päätyttyä.

Aika vain loppui kesken.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Mito Islamille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Toivottavasti tutkimus tuo lisätietoa. Se olisi aina mielenkiintoista. Eikös ne mongolit muuten ehtineet edetä aikanaan tuonne Laatokan itäreunalle?

QroquiusKad kirjoitti...

Mongolit eivät varsinaisesti edenneet Laatokan itäreunalle, mutta Novgorod vältti mongolivalloituksen liittoutumalla Kultaisen Ordan kanssa 1200-luvulla, joten mainittu alue oli mongolien etupiiriä silloin.
Saattoi siellä varmaan joku mongolikin olla käynyt katsomassa, miten kauas luoteeseen heidän valtansa ulottuu ainakin epäsuorasti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos lisäyksestä.