tiistai 7. maaliskuuta 2023

PAKKOREMONTTIA SIIRTOMAASSA

Asiasta on blogissa mainittu joskus ennenkin mutta muistutetaanpa sellaisille jotka kuvittelevat vieläkin Suomen olevan itsenäinen maa. Eli EU:n parlamentti – ei siis suinkaan Suomen eduskunta – äänestää pikapuoliin EU:n energiatehokkuusdirektiivistä.

Ja mitä se suomalaisille meinaakaan? No esmes tätä:

Kiinteistöliitto kirjoittaa tiedotteessaan, että uusittava direktiivi uhkaa pakottaa yli kahden miljoonan suomalaisen kodit ennenaikaisiin korjauksiin kiristyvien energiatehokkuusvelvoitteiden täyttämiseksi.

*

Jos direktiivi toteutuu ehdotetusti, noin 1,5 miljoonaa asuntoa, joista lähes 570 000 on omakotitaloja, on korjattava vuoden 2032 loppuun mennessä.

Kiinteistöliiton mukaan tämä tarkoittaa esimerkiksi rakennuksen lämmöneristävyyden parantamista julkisivuremontin avulla tai lämmitysjärjestelmän vaihtamista, vaikka näille korjauksille ei muuten olisi vielä tarvetta.

*

Yhteensä korjaukset maksaisivat liiton arvion perusteella noin 21 miljardia euroa.

Ja tämän pakkomielettömyyden taustalla on mikäs muu kuin ilmastohysteria.

Mikäli tämä toteutuu ja tottahan se toteutuu niin se on kauhea pommi kaikille alkaen kerrostaloyhtiöistä asuville aina omakotitaloissa asuville. Ja mietitäänpä niitä hyvin monia eläkeläisiä jotka asuvat tuon direktiivin piiriin kuuluvissa omakotitaloissa ja joilla on uhkana jo estrogeenihallituksemme tavoite että öljylämmityksestä luovutaan vuoteen 2030 mennessä.

Heille sanotaan tylysti että teidän on tehtävä remontti johon sinänsä ei ole tarvetta mutta joka ylittää hinnaltaan syrjässä olevan talonne arvon.

Johon he voivat varsin aiheellisesti kysyä:

Millä rahalla?

Ja millä velalla? Kuvitteletteko te meidän saavan velkaa taloa vastaan jonka arvo nykyisin on nollan ja olemattoman puolessa välissä?

Ja mitä sitten tehdään?

Julistetaanko asunto asuinkelvottomaksi ja häädetään ihmiset pois kodistaan?

On aivan turha kuvitella että niin tämä kuin seuraava eduskunta panisi kerrankin hanttiin ja sanoisi että ei, tähän me emme enää suostu.

Totta kai ne suostuvat. Eihän siirtomaavasalli laita koskaan isännälle hanttiin.


38 kommenttia:

kauko kaipuu kirjoitti...

Veikkaisin että käy kuin paskalain kanssa.Ei vaan mene läpi maan suolan keskuudessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, kauko kaipuu. Nähtäväksi jää. Tuohan on sinänsä täysin mahdotonta toteuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Toteutuessaan tämä suunnitelma tekee hallaa useammalle sukupolvelle. Ei riitä se, että asunnon korjausvelka tekee siitä arvottoman omistajalle itselleen, vaan se myös vie seuraavalta sukupolvelta perinnön arvon. Ja sitten vielä se, että koko suunnitelma on kerrassaan mahdoton, koska tuollaisia rahoja ei suomalaisilla yksinkertaisesti ole - ei nyt ja tulevaisuudessa vielä vähemmän.Sitä vain ihmettelen, että kuka tästä sirkuksesta enää hyötyy siinä määrin, että vielä äänestää järjestelmäpuoluetta? Sukupolvien työ ja vaiva ja elämisen kriittiset ehdot vedetään kaikin keinoin paskaksi, milloin talot, milloin metsät, milloin vedet, malmit ja muut. Yksi on kuitenkin varmaa: jos eläkeikään saadaan elää, niin me saadaan nähdä melkoinen kahina. Kodin riistäminen iskee ihmisen turvallisuuden tarpeeseen todella pahasti, ja reaktiot lienevät sen mukaisia. Kun kotiliesi vedetään kylmäksi, alkaa hitaammankin järki toimia. Eihän siitä enää asiat voi oikeastaan pahemmaksi muuttua, ellei sitten suoraan aseella uhata. Ja sitten vielä se, että johan tässä ehdittiin italialaisten remontteja rahoitella! Ei kai nyt suomalainenkaan niin pöljä voi olla, että kattelee tätä loputtomiin!

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa huomata tässä jargonimyrskyssä että valtamedian mielestä ns. ilmastonmuutoksesta ei voi "öyhöttää". Se sana on varattu muihin tarkoituksiin mutta tuskin myöskään "energiatehokkuuteen". Mieletöntä tarkastella edes yhtä rakennusta vain yhden muuttujan kautta saati kokonaisen maan rakennuskantaa. -jussi n

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs ne persumepit siellä Rysselissä oikein puuhaa? Onko näillä ja niiden ryhmillä mitään kapuloita mitä tällaisten mielipuolisten ratkaisujen rattaisiin heittää? Onko kukaan Suomen tai pohjoismaiden meppi omien kansalaisensa puolella siellä kertomassa näiden mielettömyyksien vaikutuksista pohjois-euvostoliitossa? Mitä ne persumepit ylipäätään siellä passeeraa?

QroquiusKad kirjoitti...

Eiköhän tuonkin toteuttamista yritetä naama irvessä, toisin kuin Vetelä-Euroopassa jossa näille höpödirektiiveille nauretaan avoimesti.
Eipä taideta myöskään EU-maa Virossan ottaa vakavasti moisia aivopieruja, tai oikeammin saneluvallan yrityksiä.

Virolaiset ovat aivan erilaisia kuin suomalaiset.
Ei minkäänlaista orjamentaliteettia, joka on suomalaisten merkittävin ja silmiinpistävin ominaisuus kaikessa kanssakäymisessä ulkomaiden ja ulkomaalaisten kanssa.
Ja kuitenkin virolaisia on orjuutettu valtavan paljon raskaamalla rautakouralla kuin suomalaisia, aivan kirjaimellisesti.

Silti he eivät orjaile.
Suomalaisille se on suorastaan hyve.
Ollaankohan tässä lainkaan sukulaiskansaa yhtään enempää kuin kielen puolesta?
Aivan toista kansaa näyttävät virolaiset olevan.

Anonyymi kirjoitti...

Kalliiksi tulloo suomalaisille Marinin ja vastaavien komissaarien viran täytöt.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Tottahan suomalaistenkin rahoilla tehdyt italialaisten energiaremontit vaikuttavat siten, että Suomen rakennukset eivät saa päästää lämpöä ulos 30 asteen pakkaseen enempää kuin italiaanoillakaan etelän lämmössä. Päivän uutisia myös tämä: Ollila ja kumppani vaativat puolet Suomen viljelystä luomuksi. Siis ehkä puolet Sri Lankan ongelmista. Jonkinlaisena ammattilaisena voin sanoa, että on se mahdollista. Silloin vain pitää ehkä puolet Suomen asukkaista muuttaa takaisin maaseudulle. Jos se pitää tapahtua nopeasti, silloin maakuopparakentamista ilman ikkunoita voisi kehitellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys PS-lehdenjakajalle, jussi n:lle, Ano1:lle, Qroquius Kadille, Tapsalle vaan ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

PS-lehdenjakaja: Olet oikeassa. Sen seurauksena perintö ei ole riemu vaan risti. Ja toivon että suomalainen ei olisi niin pöljä. Mutta pelkään seuraavia vaaleja joissa sama meininki jatkuu.

jussi n: Totta. Mutta valtamediammehan on täysillä ilmastouskonnossa mukana.

Ano1: Vähemmistönä on vaikeaa saada mitään aikaiseksi.

Qroquius Kad: Todennäköisesti yritetään sillä Suomi on EU:n kuuliaisin oppilas jolla on lisäksi harvinaisen nilkkimäinen virkakoneisto.

Tapsa vaan: Erittäin kalliiksi.

Ano2: Täysin totta mutta onko sulla tohon luomujuttuun jotain linkkiä? Vaikuttaa aika pelottavalta.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä piti sanomani, että tilalla on oltava luomussa mieluusti karjaa. Omat ja karjan paskat on laitettava kiertoon pellolle. Paskasäädökset tulevat ajankohtaisiksi. Kivennäisravinteita on tuotava kaivoksilta (ulkomaailaisomistuksessa!), jos aietta viedä satoa ulos tilalta (tilatase). Tarvitaan viherlannoitusta. Se taas vie tilaa viljelykasveilta (tosin se on karjan ruokaa). Tarvitaan runsaasti ammattitaitoa, koulutusta ja kokemusta, jota Ollilalla ei varmastikaan ole. Näin sanoo hortonomi, jolle ei ole siunaantunut maata, mutta koulutusta kylläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä lisäys. Luomussa kivennäisravinteet annetaan kivijauheina, joiden ravinteet saadaan tavanomaiseen viljelyyn happokäsittelyllä pienempään tilaan. Kuljetuskustannukset luomussa kasvavat ja riittääkö kapasiteetti. En vastusta luomuviljelyä, kannatan sitä , mutta tällä hetkellä sillä tuotetaan ruokaa lähinnä tiedostavalle eliitille. Luomuun siirtyminen vaatii valtavia yhteiskunnallisia muutoksia osittain takaisinpäin. Oliko ennen huonommin? Sitä sopii miettiä. Annettaisiin nyt edes mahdollisuus, vaikkapa työttömille palata maaseudulle osittaisella tuella viljelemään oma ruokansa. Vai hyötyykö joku taho sairaista slummilaisista? Yhtä kaikki, jos tämä oli haihattelua, haihattelut pois. Mutta se koskee kaikkia säätyyn katsomatta, aamen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle (vissiin kaikki Anot olivat samoja) ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteista & linkistä. Kuulostaa aika hirveältä. Tulisi muistaa, mitä Sri Lankassa tapahtui. Ajatus siitä, että työttömät lähtisivät maalle pienviljelijöiksi ei taida kyllä nykyisin toimia.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän nuo visiot aina järkeen käy. Mahtaa niissä olla joku mahtava idea takana, mutta meille niiden toteuttaminen tulee kalliiksi. Tiedä vaikka nuokin ideat olisivat paukahtaneet jonkun päähän pikkukännissä.

Vaatimattomana esimerkkinä. Isäni kuoli 90-luvulla sain "perintönä" pienen pläntin maata. On valtatien varressa mäntykangas, mutta sen verran syrjässä että kukaan ei sitä ole ostanut eikä osta. Kasvoi hyviä joulukuusia mutta kun kävin niitä joskus ennen joulua etsimässä kuuset olivat hävinneet ja kannon vieressä lumessa oli keltainen kusireikä.

Pläntin markkina-arvo on siis nolla. Verotusarvo kymppitonnin paikkeilla ja siitä maksimiverot. Otin yhteyttä kuntaan kun oli semmonen hanke menossa että kiinteistöjen verotusarvot säädetään lähemmäs markkina-arvoa. Vastauksia.

Me emme säädä verotusarvoja, vain veroprosentin
Kuka säätää?
Verottaja
Mistä voi kysellä
Ei tiedetä

Sanoin myyväni pläntin kymmpitonnilla sille joka on hinnan määrännyt, mutta se taho on vielä hukassa. Siksi olen maksanut kiinteistöveroa yli kolmekymmentä vuotta verotusarvosta. Kiinteistön arvoa on nostettu kolmenkymmenen vuoden aikana melkein kolminkertaiseksi ja veroprosentti on pysynyt ennallaan. Plänttiin rajoittuu vielä noin sadanviidenkymmenen hehtaarin metsätila josta ei makseta kiinteistöveroa. Minun plänttini nimi on maapohja, siksi siitä menee vero.

KKi kirjoitti...

Voi voi sentään. Tässähän on taas tyypillinen pissilissu/tätitättähääräys tapaus. Femokraatit ovat innolla kertomassa mitä pitää tehdä heti juuri nyt minun vaalikaudella.

Hyvään femokraattiseen tättähääräys tyyliin jättävät vain kertomatta miten.

Vasarahammer kirjoitti...

Mitä jos kyse olisikin valtaisasta omaisuuden siirrosta tavallisilta ihmisiltä Black Rockin kaltaisille korporaatiolle.

Great Resethän on sitä, että et omista mitään mutta olet onnellinen. Black Rock ostaa talosi, remontoi sen ja vuokraa sen sinulle takaisin. Mikä voisi mennä pieleen?

Talosi on remontoitu mutta muutoi kaikki on entisellään. Talo vain ei ole enää sinun. Et enää ole talollinen vaan pelkkä torppari.

Anonyymi kirjoitti...

Entä jos tämä remontti sinänsä, kaikkine sen edellyttämine kuljetuksineen, vie jopa enemmän energiaa (ja sen mukaisesti tuottaa enemmän päästöjä) kuin sen ansioista lämmityksestä säästyy? Niinhän voi olla ainakin joissakin rakennuksissa, joiden energiankulutus nykyisellään on tuon direktiivin kannalta vain hieman liian suuri.
Kelpaisiko se perusteeksi jättää tuo remontti suorittamatta?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Hej !
Samaa mieltä täällä ollaan! Mutta veli Qroquiukselle erityisesti: Virolaiset oppivat kerralla, v. 1939 syksyllä, mihin myöntyväisyys johtaa. Silloiset suomalaiset olivat pöljiä tsuhnia, kun eivät tajunneet "suuren ja mahtavan " tuomaa siunauksen tarjotinta. Nyt kun se sukupolvi on (sankari)haudassa, on vätysten vuoro. Muuten: MV-paskalehdessä (jota en kyllä lue pitkällä tikullakaan) oli tänään sellainen otsikko, että piti lukea: "Neuvostoliitto oli Suomelle suuri siunaus"!!! Ettäs tiätte!

Anonyymi kirjoitti...

Mites valtion- ja kunnankiinteistöt? Luomupeltoja meillä on vaikka muille jakaa. Hyvin pusikot kasvaa. Näillä selkosilla pskalaki vesittyi. Kyselin parivuotta sitten omasilta millä mennään? Ei ne kertoneet selviä ohjeita. Kysyin käykö tehostettu fosforinpoisto. Käy, ilmoita sitten kun olet laitteiston asentanut niin saadaan kirjattua kortistoon. Reilu meininki.

kt

Anonyymi kirjoitti...

Italiassa tämä remontti kustannettiin eu-tukirahoituksella...

Erona lex rahaa Sipilalle eli haja-asutusalueiden jätevesi-järjestelmäuudistukseen on se, että se oli kotimainen asetus kun taas tämä herkku tulee eusta.


Ampukaa itsenne pois saastuttamasta jos olette niin köyhiä etteivät rahanne riitä vaadittaviin hullutuksiin! Sillä luuletteko te todellakin, että tästä jotenkin selvittyänne ei eusta tule seuraavaa vaatimusdirektiiviä? Ei kyykytys lopu ennenkuin koko eu kaatuu mutta sitä ennen vedetään suomalaiset kölin alitse ja purtilona on lentotukialus...


-tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Olenko väärässä jos oletan, että kyykytyksen kohteena ovat aina nimenomaan pienet EU-maat, mutta eivät suinkaan kaikki pienet maat? Hollannin typpipäästökyykytykset maanviljelijöille esimerkkinä. Mutta toisaalta esim. Tanskaa ei ole kyykytetty eikä Ruotsia. Liekö syynä se, että ne eivät kuulu euroalueeseen. Olen myös siinä käsityksessä, että Viro, Liettua ja Latvia ovat saaneet olla ja hyötyä EU:sta ihan rauhassa. Unkari ja Puola ovat olleet hampaissa, koska haistavat heille niin tutun bolsevismin mädän, joka Brysselistä kantautuu. Mutta jotenkin vaikuttaa, että Suomea piestään aivan niin kuin sitä kuuluisaa vierasta sikaa. Kuvittelenko vain? 30 prosenttia pinta-alasta pitäisi ennallistaa samaan kuntoon kuin mitä ne olivat Helsingin olympialaisten aikaan. Turve käyttökieltoon ja valtaisat pakkoremontit kaupan päälle. Pitääkö tosissaan alkaa uskoa siihen, että suomalaiset kansana koetetaan hävittää? Ja jos tästä on tehty ihan oikeita sopimuksia, niin miksei missään näy eikä kuulu yhtään syväkurkkua, joka kertoisi kähminnöistä aivan suoraan? Teemu Keskisarjalla paloi käämi metsädirektiivin kohdalla. Minusta tämä pakkoremonttihomma on aivan saman tasoinen tälli.

PS-lehdenjakaja

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Kyllähän Vasarahammeron siinä oikeassa että ne ketkä rahat loppujen lopuksi keräävät eivät ole varsinaista vihervasemmistoa eivätkä vasemmistoa lainkaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei Suomen kansaa piestä Brysselistä.
Suomalaiset alistuvat kaikkeen Bryssän saneluun tahdottomina, huoramaisina orjina.
Mikään muu EU-maa ei tee niin.
Niiden ei tarvitse.
Ei tarvitsisi Suomenkaan.
Se tekee sen itse omasta halustaan, koska orjailu on siitä niin kivaa.

Anonyymi kirjoitti...

Oletetaan, että ilmastonmuutosteoria on totta, kuka hyötyy, kuka kärsii? Jos suomi lämpenee emme kärsi, sen sijaan veteläeuroopan maat ja afrikka kärsii. Maksakoon siis torjunnan torjunnasta hyötyjät. Jäämme odottaman afrikan ja italian, espanjan, portugalin, kreikan yms. suomelle maksamia miljardeja. Muutamia kmmeniä miljardeja rakennusten remppaan, sata miljardia tierahoja ja saman verran ratarahoja. Jaa, ettei ole tulossa - on onko se ilmastonmuutos totta vai ei, koittakaa nyt päättää.

Nyt olisi aika sanoa, että lämpiävästä maapalosta suomi hyötyy, emme todellakaan maksa hyödyn torjunnasta. Emmekä jätä vaatimatta meille haittaa tuottavasta sekoilusta korvauksia.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tulevia bloggauksia ajatellen: salolaisella ala-asteella tasa-arvovaltuutettu puuttui yhden oppilaan tekemään "syrjivään, provosoivaan ja turvatonta ilmapiiriä luovaan kassiin". Eläköön zeitgeist.

-TR- kirjoitti...

Kyllähän tässä ollaan sitä projektia ajamassa että et omista mitään ja olet onnellinen. Toinen noista tuskin kuitenkaan toteutuu. Arvatkaapa kumpi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, KKi:lle, Vasarahammerille, Ano2:lle, Terho Hämeenkorvelle, kt:lle, Taisteluvälineupseerille, PS-lehdenjakajalle, Kaarlo Markkaselle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Ano3:lle ja TR:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kuvaa hyvin nykypäivän verotus-Suomea.

KKi: Joo, tosin tällä kertaa femokraatit sanelivat Brysselistä käsin.

Vasara & Kaarlo Markkanen: Vasaran heitossa voi olla vinha perä. Sanonta ”seuratkaa rahaa” pitää pääosin paikkansa. Tosin nykymenossa on mukana ahneuden lisäksi ihan puhdas utopismi.

Ano2: Hyvä huomio. Mutta tuskin sekään käy perusteeksi jos asiasta on se kuuluisa Poliittinen Päätös.

Terho: Jep. Virolaiset oppivat kerrasta ja huitelevat tällä hetkellä suomalaisista ohi vähän joka rintamalla. Neuvostoliitto ei ollut Suomelle sinänsä siunaus mutta noin kauppamielessä siitä oli tietysti pitkään suurestikin hyötyä.

kt: En muuten tiedä kuinka direktiivi suhtautuu mainitsemiisi kiinteistöihin.

Tvälups: Mainitsemasi esimerkki kertoo että röyhkeät pärjää aina ja kuuliaista kusetetaan. EU:ssa se pätee vieläkin paremmin.

PS-lehdenjakaja: Noihin mainitsemiisi johtopäätöksiin tulee väkisinkin.

Qroquius Kad: Kyllä sitä tässä tapauksessa piestään Brysselistä. Vasallit vaan eivät pane vastaan. En usko että suomalaisista orjailu on kivaa mutta vasalleista on kivaa olla vasalli. Suomalaiset ovat sellainen perusrauhallinen kansa joka toimi oikein hyvin kun maa oli itsenäinen ja etnisesti yhtenäinen.

Pyssymies: Ei taida kannattaa pidättää hengitystä odottaessa. Ja ilmastohan maailmassa on muuttunut aina.

Ano3: Joo, olen pannut merkille.

TR: Kyllähän se siltä haiskahtaa. Ja ei ole vaikeaa arvata kumpi ei toteudu. Siinähän muuten viedään sosialismi pidemmälle kuin itäblokissa aikanaan.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelen, että kun tästä pakkoremontoinnista ensimmäisiä kertoja puhuttiin, niin tuli esille se ettei mistään löydy niin paljoa tekijöitä eikä tarvikkeita joilla homma saataisiin tehtyä. Vaan niihän se on ettei tosiaioiden anneta häirät hyvää aikomusta ja virhepesua.
Huru-ukko

KKi kirjoitti...

@Kaarlo Markkanen:

"
Kyllähän Vasarahammer on siinä oikeassa että ne ketkä rahat loppujen lopuksi keräävät eivät ole varsinaista vihervasemmistoa eivätkä vasemmistoa lainkaan.
"
No tottapa tuo. Kepulit kokkareet ja kokkareiset kepulit pitävät vihervasemmistoa naiiveina idiootteina. Ajan henki on nyt sellainen jotta punavihreitä säkeistöjä kannattaa laulaa. Paskakaivoja ja vokkeja menee kovaan hintaan kaupaksi katsos.
Joka jessuksen niemestä ja notkelmasta kannattaa lunastaa maata. Maata joka aikanaan sitten myydään hotelleiksi EU-rälssille

Lisäksi maahan saadaan aivan saatanasti humanitäärisiä joista saadaan ilmaista työvoimaa ja kaikenlaisia turvakioskejakin kannattaa perustaa. Monikulttuuri tosiaankin on kepuleille ja kokkareille rikkaus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Erittäin hyvä huomio. On helppo sanoa ”mitä”. Mutta kysymys ”miten” jää usein miettimättä.

KKi: Totta joo, mutta muista että nimenomaan vihervasemmisto määrää nuotit tällä hetkellä. Ja sen toimien tuloksena se tienaamisen mahdollisuus pienenee jatkossa muiltakin. Niiltäkin, jotka nyt rosvoavat tilannetta hyödyttäen.

Joppos123 kirjoitti...

Sikälimikäli Euroopan politbyroon suunnitelma toteutuu niin se on lähtölaukaus Ykän lanseeraamiin "kuutioasuntoihin".
Ilmastokiima on vain keino sosialisoida meidän metsät, pellot ja asunnot. Mitäpäs jos suunnitelmana onkin antaa ne afrikasta vyöryville moniosaajille?
Joka tapauksessa jos politbyroon tavoite on vaikkapa se ensimmäisen vaiheen 2032 ja vaihe 2 oliko 2052 niin meidän tytöt vetää aina paremmaksi jos saavat jatkaa hallituksessa.
Vaihe 1 tulisi olemaan 2025 ja 2 2035.
Asunnon myynnin suhteen tulee olla hereillä jos meinaa saada edes omiaan pois vaikka ei nollahinta-alueella asuisikaan.
Tässä alkaa pikkuhiljaa käydä selväksi mitä tyttis tuppus tarkoitti kun lohkaisi,että " oman kansan etu ensin ajattelu on vahingollista".
Jos vain saisi vaimon tajuamaan ettei ehkä sittenkään kannata olla hoitsuna maailman tappiin vaan vielä kun on virtaa ja ihan kivasti saisi jopa voittoa nykyisestä rivarinpätkästä+meikän ihan kohtuullinen eläke+vaimolle vielä perunkirjoitusten kautta tuleva aika mojova perintö niin karkuun.
En perkele ymmärrä miksi täällä enää pitäisi harjoittaa masokismia kun ei olisi tarvis.
Aina voi mennä johonkin EU maahan missä olisi ihan samat palvelut kuin paikallisilla mutta elinkustannukset alle puolet mitä härmässä.
Jotkut vinkuu notta "kyllä jos vaikkapa Espanjassa sairastut niin tulee kotia ikävä".
Paskat, meillä on terveydenhuolto tuhottu ellei sitten ala lyömään massia pöytään yksityiselle puolelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Hyviä huomioita. Ja ymmärrän, jos joku haluaa täältä lähteä. Itsehän en lähde. Eikä minulla ole mahdollisuuttakaan. Ei tästä syrjäseudulla sijaitsevasta omakotitalosta saisi nykyisin varmaan muuta kuin kartongin norttia.

Joppos123 kirjoitti...

Ymmärrän Ykä mitä tarkoitat.
Omalla kohdalla se lähtö olisi mahdollinen vaikka en sitä kyllä halua. Siinä on vaan se pointti, että jos täällä tehdään verotuksen ja hintojen nousun kautta elo oksennukseksi ja samaan aikaan tietää, että jossain muualla se ei kenties sitä olisi niin pistää miettimään.
Verotuksesta ihan vaan esimerkkinä. Sain loppuvuoden maksuun tulleista lomarahoista ja käyttämättömistä lomista korotusta 178 ekeä per kuukausi ( eläkettä).
No, se paukahti jonkin progressiivirajan yli niin korotuksesta johtuen saan jatkossa käteen 70 euroa/kk vähemmän kuin ennen korotusta. WTF:?
Jos samariini on seuraavassa hallituksessa niin se kuivankesänorava lupasi nostaa verotusta.
Eihän tuossa ole mitään tolkkua semminkin kun eläkeläiset ja jakkupukuiset muut oravat pitävät sitä kuikkaa jumalattarena.
Pitää nyt seuraavat vaalit vielä katsoa ja paskaa sieltä mahdollisesti sataa niskaan ja katella sitten.
Omassa vaalipiirissä sekä Purra että Keskisarja. Jompikumpi saa ääneni.
Keskisarjan aika koruttomia luentoja joskus kuunnellut niin paikanpäällä kuin netistä ja sillä kundilla on älyä ihan niinkuin Riikallakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Itselleni se ajatus kotiselkosilta lähdöstä on aivan mahdoton mutta ymmärrän, että moni sitä miettii. Verotuksesta voi todeta että valtio jaksaa kyllä etsiä Joppos123:lta sen ylimääräisen euron mutta se panee itse miljardeja menemään tyhjän paskan hiertämiseen. Mutta tarvitaanhan siinä sitä sinunkin euroa. Muistetaan nyt äänestää kumminkin. Sinulla on tarjolla hyviä ehdokkaita.

Joppos123 kirjoitti...

Totuushan on se, että kun valtio maksaa eläkettä niin on ihan sama vaikka muuttaisi kuuhun niin verot maksetaan Suomeen. Se vaan, että kohta ollaan tilanteessa jolloin sillä eurolla saa tuplat jossain muualla.
En minä siis verotuksen vuoksi mihinkään lähtisi koska sillä ei ole mitään merkitystä vaan elinkustannuksien takia.
Ihan vaan esimerkkinä. Jos täällä maksaa kaupassa tuorekurkku 5,67 kilo niin sama maksaa Espanjassa 2,22 ja aasiassa 0,30 kilo.
Naudan sisäfile Suomessa 47-56 euroa, Espanjassa 25 euroa.
En kyllä Espanjaan lähtisi vaan Kypros voisi olla aika jees.
Kämppien hinnat alle puolet Espanjasta ja ilmasto suurinpiirtein sama. Talvi kaksi kuukautta lyhyempi kuin aurinkorannikolla.

Joppos123 kirjoitti...

Sekoomus on laittanut kynnyskysymyksesi 6 miljardin säästöt ensi vaalikaudelle, toivottavasti PS vastaa huutoon.
1. Kehitysapurahat ( gebardihattujen lahjukset ja tuki väestöräjähdykselle) 1.4 miljardia jäähylle.
2. Maahanmuuton kustannukset noin 4,2 miljardia ( Pauli Vahteran arvio ensi vuodelle) jäähylle.
3. Maahanmuuttoteollisuuden ja sitä tukevien "kansalaisjärjestöjen" apurahat jäähylle.

Tuossahan noi olikin. Helpostihan nuo säästetään kun laitetaan oma kansa ensin ja hoidetaan hommat.

Joppos123 kirjoitti...

Unohtui sanoa jotta kohdan 2 onnistuminen vaatii nykyisen Ruotsin mallia eli loiset ulos.
Aika jännä juttu kun kerrankin pitää matkia Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa.
Se vaatii myös sitä ettei loinen tule uudestaan, ikinä takaisin.
Briteissähän on nykyisin kova linja.
Lehdissä oli juttua jostain "afgaanista" joka sai raiskaustuomion Ranskassa, tuli yli ja sai kenkää perseeseen.
Nyt sama keppostelija venaa uutta yritystä kanaalin yli ja mukana on parikymmentä sukulaista.
Toivon myrskyisiä vesiä ja paatin uppoamista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Tuo inflaation perhanakin pelottaa. Se kun saattaa syödä ihmisiltä säästöt pois. Myös minulta. Kohdista 1-3 olen täysin samaa mieltä. Kaikki tuo vaan vaatisi valtakoneistolta tunnustuksen että ne ovat hässineet asiat vituralleen. Sitä on turha odottaa. Ja joo, toivotaan paatin uppoamista.

Joppos123 kirjoitti...

En toivo paatin uppoamista. Se tarkoittaisi anarkiaa ja sehän jos mikä olisi kutsu naapurin despootille.
Se taas tarkottaisi kansamme lopullista tuhoamista. Idästä ei tule enää muuta hyvää kuin auringonnousu.
Kaikki muu on paskaa ja diktatuuria.
Koskee ryssää ja kinuskia.