tiistai 4. huhtikuuta 2023

HALLINTOLAMPAAN UNI

Tuo vaalitulos pistää vähän mietityttämään. Tai aika paljonkin. No, käppäukkona tässä tulee fundeerattua kaikenlaista muutenkin niin kuin lukija on ehkä pannut merkille. Meinaten, Suomessa on taatusti enemmän kuin 20,1 prosenttia ihmisistä jotka ovat totaalisen kyrpiintyneitä siihen, että Suomeen tuodaan jatkuvasti lisää väkivaltaisia kehitysmaalaisia elätettäväksi ja heidät vielä nostetaan jalustalle koskemattomaan ja arvostelun ulkopuolella olevaan asemaan.

Samoin kuin siihen, että ilmastohysterian ja EU:n määräysten orjallisen seuraamisen vuoksi suomalaista elinkeinoelämää tuhotaan pala palalta enemmän ja saadaan aina vain uusia suomalaisia loppuiäkseen Jalkasen Kivihiomolle. Seuraamaan tyhjäntoimittajana sitä, kun Suomesta ollaan tekemässä Euroopan Unionin luontoreservaattia.

Samoin kuin siihen jatkuvasti kasvavaan transhysteriaan mikä muuttaa biologian yhteiskuntateologiseksi näennäistieteeksi jota opetetaan lapsille kouluissa.

Miksi hallintoalamainen sitten äänestää sitä, mitä hän itsekin inhoaa?

Onko niin, että valtaosa suomalaisista on omaksunut itäsaksalaisen asenteen eli vaikka järjestelmä on mätä, niin sen täytyy säilyä? Muutoksen pelko? Sitä ei saa muuttaa. Vaikka äänestämällä sen saisi aikaiseksi? Jolloin hallintolammas jättää äänestämättä sitä ainoaa vaihtoehtoa joka tarjoaisi sen muutoksen.

Aivan niin kuin se muutoksen tarjoava taho olisi tabu. Kielletty. Hallintoalamaisen omassa mielessään kieltämä. Protestin voi esittää vain niistä vaihtoehdoista jotka ovat sen protestin syy.

Mikä sen mielessä olevan kiellon saa aikaiseksi?

Epäilemättä yksi suurimmista tekijöistä on valtamedia. Se, mitä täällä voiman pimeällä puolella ei aina jakseta ymmärtää on tosiasia että valtaosa kansalaisista seuraa vain Yleä, lukee Hesaria tai Maakuntalehteä. Eikä mitään muuta.

Suomi on käsittämättömässä tilanteessa. Vihervasemmiston osuus eduskunnassa vähenee. Mutta Suomen valtamedia on pääosin vihervasemmistolainen. Asiasta ei protestoi edes kokoomus joka esittää olevansa oikeistopuolue. Joka kertoo hyvin siitä, minkälainen ”oikeistopuolue” se on.

Suomalainen kuuliainen hallintoalamaisuus toimi hyvin silloin, kun elettiin kriisitöntä aikaa ja maassa oli johto, joka edes yritti toimia suomalaisten eduksi. Nyt sitä johtoa ei ole ollut pitkään aikaan ja valitettavasti hallintoalamainen ei vielä tajua että me olemme olleet kriisissä jo pitkään.

Täytynee siteerata Talvisota-elokuvan alikersantti Somppia silloin kun mies odotti omia kranaatteja joita ei kuulunut:

Rupiaa olemahan pian myöhäästä!

Ja laitetaanpa loppuun vielä toinen siteeraus kommentoija maallikolta aikaisemman jutun kommenttiosastolta. Se tiivistää jokseenkin paljon:

Tuontiperäiset ongelmat kouluissa jatkuvat ja todennäköisesti pahenevat entisestään. Erilaisia työryhmiä perustetaan, joiden tärkein tehtävä on olla käsittämättä, mikä kouluissa ja kaduilla mättää.

55 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Otetaan esim koulu. Ja se ala/yläaste. Ja otetaan keskusteluun pojat. On ollut/on arvostelua, miten poikien tarpeet jne on unohdettu. Että nykyinen koulujärjestelmä suosii tyttöjä. Katselin Jere Eerolan haastattelua ( eduskunnan puhemies), niin hän on aina tuonut esiin sen, miten poikia ja miehiä syrjitään tässä nyky yhteiskunnassa. Pojat eivät saa olla ns poikia näin kärjistäen. Miehiset esikuvat ovat melkein tabu.

QroquiusKad kirjoitti...

Vaan oletkos ihan varma ettei suurin osa Suomen kansasta sittenkin halua tätä?

Mito Islam kirjoitti...

Lähes kaikki ihmiset haluavat että heitä hallitaan, pieni osa näistä toivoisi että heitä hallitaan "kivasti", suurimmalle osalle se on ihan sama kuinka kylmää kyytiä tulee kunhan joku hallitsee ja ennenkaikkea on KANTAVINAAN vastuuta. Harvassa ovat ne yksilöt jotka olisivat valmiita ottamaan valtaa edes omasta elämästään saatikka kantamaan vastuuta omista teoistaan. Riittää kunhan tasaisin väliajoin käy rustaamassa numeron lappuseen ja toivoo että se puhuva pää jota on äänestänyt pääsisi valtaan ja muuttaisi kaiken kivaksi.
Itseltäni mennyt kokonaan usko tähän nykyiseen järjestelmään, puhuvat päät vaihtuu toisiin ja sama paska jatkuu vaalikaudesta toiseen, ihan sama mitkä puolueet sattuu valtaan pääsemään. Toivottavasti Persut mahtuvat hallitukseen niin neljän vuoden päästä tämä aukeaa ehkä useammallekin ja voitaisiin tosissaan miettiä niitä muitakin keinoja miten tälle hulluudelle saataisiin stoppi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille ja Mito Islamille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuo on totta. Feminismi on yhteiskunnassa tuhoava voima.

Qroquius Kad: Olen.

Mito Islam: Jotenkin kai näin. Järjestelmä alkoi muuttua tuollaiseksi joskus 1980-luvun lopulla. Sitä ennen ne puhuvat päät kuitenkin edes pyrkivät toimimaan kansalaisten parhaaksi.

-TR- kirjoitti...

Vihreiden romshduksrrn vaikutti taktisen äänestämisen lisäksi energiakriisi. Jokainen tietää että jos vihreät saisivat päättää niin bensa ja sähkö eivät ainakaan halpenisi.

QroquiusKad kirjoitti...

Miettiä muita keinoja.
Varmaankin vallankumouksia.
Miten se vallankumous sitten tehtäisiin jos kansa ei pysty edes äänestämään?

Ja kuka sanoo ettei äänestämisellä ole vaikutusta?
Unkarissakin on.
Mistä pääsemme siihen, että unkarilaiset äänestävät Fideszin valtaan, koska eivät halua tällaista menoa kuin Suomessa.
Miksi suomalaiset eivät tee samoin, jos kerran eivät halua nykymenoa?

Sir Ilkka kirjoitti...

Lähipiirissäni suurin osa äänesti Perussuomalaisia, mutta erään lähisukulaiseni vaimo totesi, ettei "alennu" äänestämään Persuja. Mikä logiikan riemuvoitto. Tälle ihmiselle luultavasti vaalit ovat pelkkä imagokysymys, riippumatta siitä, että minkälaista politiikkaa puolue edustaa. Hyvin on aivopesty hänetkin valtamedian toimesta. Tuosta imagosta tekee vielä mieli mainita, että Sanna Marinin iso pää ja laiha anorektikon olemus ei ainakaan minussa herätä hänen kohdallaan mitenkään erityistä viehätystä. Puhumattakaan esiintymistaidoista. Riikka Purra oli äänikuningatar, mutta eipä ole feministit juurikaan asiaa juhlistaneet. Samoin hänen kasvisruokavalionsa on mitätöity vihervasemmiston puolelta. Halla-aho liikkuu matkansa polkupyörällä ja Vihreät kansanedustajat ajavat taksilla. (Fat)im Diarra sentään kerjäsi itselleen polkupyörän, mutta sekin on sähköpolkupyörä. Ei pääse vahingossa laihtumaan.

Anonyymi kirjoitti...

- Niin niin, mutku ne persut on niin ikäviä juntteja. Ei uupperatalo ole mitään kuxusta.
- No, koskas ajattelit käydä siellä?
- Oopperaa katsomassa, hyi helvetti, en ikinä. Eihän mulla ole edes iltapukua.

Persut on tämän päivän neuvostovastaisia, ne sanoo ääneen sen minkä kaikki tietää, muttei kehtaa sanoa. Ettei vaan paljastu, että ne on neuvostovastaisia.

Ja sitä ei ilmeisesti hallintoalamaiset tajua, että mitä siellä kopissa lappuun raapustaa pysyy salaisuutena, siis kuka sen on raapustanut.

- Niin, mutku asiantuntijat kertoo, että ne persut on tyhmiä natseja.
-Onpa yllättävää, että kommarit valehtelee.

Pyssymies

Ha-nostri kirjoitti...

Jos ajattelee, että ihmiset ovat järkeviä niin silloin voi päätellä, että vaikka joku puolue, esim. ps, vastustaa maahanmuuttoon liittyvää paskaa, niin jos se samalla vastustaa vapaakauppaa tai jotain muuta järkevää asiaa niin se osa ihmisistä, joka arvottaa vapaakaupan ja muut järkevät asiat tärkeämmiksi kuin ehdottoman maahanmuuton vastustamisen ei äänestä ps:ää. Ihmisillä on monia etuja valvottavanaan. Tämä ei tietenkään tarkoita etteivätkö ihmiset voisi yleisesti vastustaa muutosta; ikävää sinänsä koska muutoshan voi olla parempaan päin.

Strix Senex kirjoitti...

”Miksi hallintoalamainen sitten äänestää sitä, mitä hän itsekin inhoaa?”
Tämähän on kuin koulun aineen tai yliopistollisen tutkielman otsikko.

Pinnallinen vastaus on tietysti, että hän äänestää jotakin muuta kuin luulee äänestävänsä. Toinen vastaus on se, että useiden, ehkä useimpien äänestäjien äänestyspäätöstä ohjaavat hyvin kapeat ja subjektiiviset intressit. Äänestyspäätöstä siis ohjaa kysymys ”mitä tämän henkilön lupaamat asiat merkitsevät minulle tänään ja huomenna”. Ylihuominen on jo tapahtumahorisontin takana ja sellaiset kysymykset kuin ”mitä tämän henkilön ajamat asiat vaikuttavat maan talouteen ja turvallisuuteen” ovat usein aika kaukaisia. Kolmas vastaus on se, että hän äänestää sitä porukkaa, jota meidän porukalla on tapana äänestää.

Äänestäjäkunta on se mikä on. Keskimääräinen äänestäjä on suhteellisen heikosti informoitu, suhteellisen lyhytnäköinen, suhteellisen kapeakatseinen mutta kuitenkin suhteellisen rationaalisesti ajatteleva ja kohtuullisessa määrin myös kokemuksesta oppiva. Poliitikot ja toimittajakunta yleensä kuvittelevat keskimääräisen äänestäjän olevan tietämättömämmän ja ymmärtämättömämmän kuin hän tosiasiassa on. Tämän takia demokratia yleensä tuottaa parempia tuloksia kuin mikään kilpaileva hallintojärjestelmä. Tämä käy hyvin ilmi, kun katsotaan, minkälaiset yhteiskunnat ovat kyenneet tuottamaan parhaiten vaurautta, hyvinvointia, tieteen, taiteen ja tekniikan hedelmiä ja lopulta jopa onnellisuutta.

Äänestäjäkunnan tahdonilmauksia suurempaa huolta minulle aiheuttaa se, kuinka heikosti se lopultakin vaikuttaa meillä politiikan päättäjien toimintaan. Ja tämä nimenomaan meidän nykyisessä Suomessamme. Ei edellisten vaalien tulos mitenkään oikeuttanut sen enempää päättyvän vaalikauden hallituksen kokoonpanoa kuin sen harjoittamaa politiikkaakaan. Nyt käytyjen vaalien tulos kertoi sen varsin selvästi siten, että vihreät, vasemmistoliitto ja keskusta menettivät kolmanneksen kannatuksestaan. Se on todella jyrkkä pudotus. Nähtäväksi jää, ovatko politiikan päättäjät tästä mitään oppineet.

Kysymys siis kääntyy siihen, osaako ja kykeneekö demokratia puolustamaan itseään. Tässä tapauksessa puolustautumaan puolueiden nomenklatuuraa ja apparatsikkejä vastaan. Demokratia ilman puolueita on tietysti käytännössä jokseenkin mahdoton. Toisaalta, jos puoluekoneistot pääsevät riippumattomiksi puolueen kannattajien ja äänestäjien tahdosta, puolueet eivät enää edusta demokratiaa. Tässäpä pähkinä purtavaksi. Muinaisessa Rooman tasavallassa ratkaisuna oli suorilla kansanvaaleilla valittujen kansantribuunien nimittäminen. Heillä oli valta kaataa mikä tahansa senaatin esittämä laki ja senaattihan oli jokseenkin sisäänlämpiävä patriisisukujen edustajista koottu herrakerho. Ei se tribuunisysteemikään kyllä mikään ideaali ollut, mutta parempi kuin ei mitään. Niin kauan kuin se ylipäätään toimi. (Se lakkasi toimimasta viimeistään silloin, kun keisari Augustus nimitti itsensä kansantribuuniksi). Voihan sitä tänään leikkiä sellaisella ajatuksella, että kansalaisaloitejärjestelmää laajennetaan siten, että kansalaiset voivat ilmaista vetonsa sellaisia päätöksiä vastaan, jotka ovat heidän tahtonsa vastaisia ja jopa antaa epäluottamuslauseen hallitukselle tai yksittäisille ministereille.

Mitä tulee valtamedian vinoutumiin, markkinatalous hoitaa kaupallisen median. Kansalaiset äänestävät kukkarollaan ja ovat melkoisessa määrin niin jo tehneet. Yle on tietysti toinen juttu. Ylen rahoituksen perustaminen käytön määriin, muutamilla perustelluilla poikkeuksilla, olisi varmasti järkevintä. Poikkeuksena esimerkiksi RSO olisi syytä jättää budjettirahoitteiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hallintolammas on kuullut valtamediasta, että persut on natseja, ja vastustaa kaikkea. Sitten se ajattelee, että " toi on varmaan totta, kun se sanottiin telkkarissakin" Ei siis tartte ajatella itte,uskoa vaan.
Niinpä sitten ei "alennuta" äänestämään persuja, " koska "ne on natseja ja vastustavat kaikkea, ja mahtavat varmaan vielä syödä pikkulapsiakin."

Jostain luin että kokoomus ei Orpon suulla aio pakittaa tuosta ääliömäisestä hiilineutraaliudesta vuoteen 2035 mennessä. Enpä moiti yhtään, jos persut sen takia jättää menemättä hallituseen.Pitäkööt tunkkinsa.
Mikä helevetin autuus siitä Suomelle repeää, jos ollaan 15 vuotta muita edellä. Muuta kuin että kurjistetaan kansaa, ja juostaan päätä seinään, vain koska Suomi ja Talvisota, ja heikko itsetunto.

Kaikissa puheissa kuuluu, että hallituspuolueiden pitää joustaa, ja tehdä yhteistyötä, jotta maahan saadaan toimiva hallitus. Toistaiseksi en oo muuta kuullut, kuin että persujen pitää luopua vaatimasta maahanmuuton kiristämisestä, ja alkaa kannattamaan ilmastohumppaa. Toivottavasti Purra on jämäkkänä,turha lähteä Soinin tavoin myötäjuoksijaksi. Tehkööt sinipunansa, ja ajakoot täysillä päin seinää. Mitä nopeammin päästään pohjalle, sitä nopeammin alkaa nousu.

Ei jumalaut.

T: Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Qroquius Kadille, Sir Ilkalle, Pyssymiehelle, Ha-nostrille, Strix Senexille ja Ymmille & kiitos kommenteistanne.

TR: Onneksi vihreät saivat rumasti selkäänsä. Valitettavasti viherajattelu kaikkine järjettömyyksineen on levinnyt valtaosaan puolueista.

Qroquius Kad: Unkarissa pantiin puoluekoneisto täysin uusiksi kylmän sodan ja vapautumisen jälkeen. Meillä ei. Meillä pitävät valtaa samat puolueet edelleenkin. Ne puolueet, jotka saivat Suomen toimimaan aikanaan suhteellisen hyvin. Ehkä tässä on tottumuksen voima. Minun tapoihini ei sinänsä kuulu suomalaisten jatkuva halveksuminen. Ei minulla ole muuta maata eikä muuta kansaa.

Sir Ilkka: Niin. Ettei alennu. Tuohan on se mielikuva typerästä haalarikansasta jota mielellään pidetään yllä siellä vastapuolella. Ja sehän toimii. Halveksi toista, ylennät itsesi. Mainitsit Fatim Diarran. Laitetaanpa tähän hieman hänen ydinosaamistaan:

https://www.youtube.com/shorts/GXfxRs4jar8

Kyseisestä naisestahan tulee valtamedian suosikki. Vielä entisestään.

Pyssymies: Erittäin hyviä huomioita. Ja tuo lauseesi on ässä:

”Persut on tämän päivän neuvostovastaisia, ne sanoo ääneen sen minkä kaikki tietää, muttei kehtaa sanoa. Ettei vaan paljastu, että ne on neuvostovastaisia.”

Ja ne Ylen asiantuntijat joita kaivetaan kiven alta esille, niin kuinka moni niistä EI ole kommunisti? Tasapuolista?

Ha-nostri: Tuota, mitä kirjoitit käytetään usein persuja vastaan. Mielikuvia. Eli persuthan vastustavat vapaakauppaa eikä meillä olisi pizzaakaan ilman maahanmuuttoa.

Strix Senex: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita. Erityisesti minulle iski tämä lauseesi:

”Hän äänestää jotakin muuta kuin luulee äänestävänsä”

Ja tämä pitää hyvin monen ihmisen kohdalla paikkansa.

Ymmi: Erittäin hyviä huomioita. Ja joo, nykytilanteessa persujen ei kannata mennä hallitukseen sillä se onnistuisi vain itsensä ruunaamisella.

KKi kirjoitti...

Suomalainen hyvinvointivaltio sosiaalitoimineen toimi oikein hyvin -90 luvun lamaan saakka. Ennen sitä pahuksen lamaa sosiaaliapua sai tarvitsevat. Joskin sen hakeminen oli enemmän kuin vähän noloa. Kukaan ei halunnut sosiaaliapua. Haluttiin tulla omillaan toimeen.

Lama muutti kaiken. Tuilla elämisestä tuli elämäntapa ja sittemmin oikeus. Oireina kaikenlaiset työstä kieltäytymis yhdistykset. Samoihin aikoihin katosi patruuna-mallinen yritysten johto. Patruuna aikaan ammattimiehiä arvostettiin ja ukkoja pidettiin kioskin kirjoilla vähän huonompinakin aikoina. Vaikka hallin lattiaa lakaisemassa. Vaan sitten tuli kvartaalikapitalismi.

Nykyäänhän ammattitaidolla duunarihommissa ei ole juuri merkitystä. Kuka halvimmalla tekee riittävän hyvää riittää kokkareelle. Ukkoja jotka ennen olivat hyviä ammattilaisia... Heitä kutsutaan nykyään artisaaneiksi.

Persuuksilleen menee. Tuntuu kuin koko kansakunta olisi menettänyt identiteettinsä ja ylpytensä.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei ole minullakaan mitään muuta maata kuin Suomi, mutta tilanteeni on keljumpi:
olen viime aikoina yhä enenevissä määrin epäillä kuulumistani Suomen kansaan.

Suomalaisista suurin osa on erilaisia kuin minä.
Ovat aina olleet kaikkialla missä olen ollut.
Olen alkanut pohtia mikä minua tähän kansaan oikein yhdistää.
Olen selkeästi länsimaalainen, mitä liian suuri osa suomalaisista ei ole.
En voi kuitenkaan muuttaa mihinkään länsimaahan,koska olisin siellä muukalainen.
Kuten oikeastaan olen aina ollut täälläkin.

Ei tässä voi muuta kuin elää elämä loppuun ja katsoa tuleeko sen jälkeen jotain muuta vai ei mitään.
Kovasti toivon ettei tulisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKI:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

KKi: Jollain lailla tuo tapahtui jo jonkin verran ennen lamaa. Minä itse tiedän työn puolesta jo kolmannen polven sosiaalielättejä. Ja totta. Ammattitaidolla ja kokemuksella ei ole mitään merkitystä. Hinta on tietysti yksi tekijä mutta myös Suomeen pesiytynyt titteli- ja koulutustotalitarismi. Vain paperilla on merkitystä. Ei osaamisella.

Qroquius Kad: Nuo ovat omia ajatuksiasi ja tunteitasi ja sallin ne toki sinulle. En minä sinulle mikään opettajakaan ole enkä edes yritä sellaista.

Anonyymi kirjoitti...

Poliittinen muisti on lyhyt. Sipilä-Orpo hallituksen aika jäi vaalikarjalta unholaan. Olihan siinä Perussuomalaisetkin pari vuotta mutta Timo Soini kusi äänestäjiensä muroihin. Tämä on Perussuomalaisten toinen tuleminen eikä sitä pidä tuhota komprromisseihin kokoomuksen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kumminkin, ei heitetä sitä krirvestä kaivoon. Paistaa se päivä vielä risukasaankin.
Eli ans kattoo ny.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys teille.

Takavuosina kun tulin pitemmältä reissulta tropiikista helsinski-vantaan onnikka-asemalle.
(siis lentoasemalle...toim. huom.)

Niin tuloaulassa hoippui korkokenkien varassa prostituutin näköisiä nuoria somalinaisia.
Kaikilla uudet merkkivaatteet,törröhuulet räikeästi maalattuna kuikistelivat kuin haikarat.

Ulosmenoreitillä oli lukuisia lattanaamoja vastaanottamassa tuota laumaa.
Ne tukkivat uskomattomalla röyhkeydellä kaikki kulkureitit.
Olin hämilläni kun en tiennyt suomen asioista kovinkaan kummoisia.

Alkuun luulin että ne ovat ruvenneet notkumaan lentoasemillakin.
Kunnes valkeni että ne tulevat Kela-sääteisiltä lomiltaan lepäilemään takaisin.
Kyllähän suomi on sentään hyvinvointivaltio.

Kysykää keneltä tahansa vähävaraiselta eläkeläiseltä.

Qroquius Kadille: samat on aatokset,maailmaa olen kiertänyt enemmän kuin tarpeeksi.
Haluttaisi kuitenkin suomesta johonkin jossa on vähän rennompi ilmapiiri.


Regards: Josef




Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Huru-ukolle ja Josefille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kovin lyhyt on joo. Se huulipunahallitus jatkoi aikaisempien hallitusten aloittamaa linjaa. Turbovaihteella mutta kumminkin.

Huru-ukko: No ei heitetä. Aion ainakin itse jatkaa tätä blogia. Aiheita on varmasti tulossa valitettavan paljon.

Josef: Sen turvapaikkastatuksella olevan kotimaassaan matkailun pitäisi tietää kalossinkuvaa perseeseen välittömästi.

Anonyymi kirjoitti...

Iltahömpät on vahvasti työntämässä persuja hallitukseen, merkillistä kyllä. Miten natseista nyt ollaan tekemässä hovikelpoisia liberaalien toimittelijoiden taholta? Onko ruunaaminen taka-ajatuksena?

40-50-lukujen sukupolvi tuntuu liimatun valtamedian uutisten ääreen. Pakko katsoa joka ikinen ylenannon uutislähetys illassa. Ja tulos on sitten, mitä sunnuntaina taas nähtiin.

Tapsa vaan

Heikki kirjoitti...

Ihmetyttää tuo kepun Saarikon vastuunpakoilu oikeistovoitosta.
Taitaa olla kuitenkin enemmän vasemmalla. Joutuu kai eroamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Riikka Purra. Sanoisin että kolminkertainen eläköön huuto hänelle. Laittoi vastaan erinomaisesti sille valtamedian mannekiinille. Varmasti oli hänelle kova urakka. Ja paineet olivat kovat. Minusta siinä on nainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin kyseessä on muutoksen pelko vaan silkka kokemusperäinen apatia. Mikään ei tule kumminkaan muuttumaan. Aina siellä keikkuu kärjessä ne kolme ketkä kulloinkin suurinta joiden ympärille RKP sitten muodostaa hallituksen kuten Bisquit osuvasti totesi.

Rahvaalle heitetään täky: olet merkittävä, äänesi on meille tärkeä. Yksikin ääni voi vaikuttaa! Juuri sinun äänesi! Henkseleitä paukutellaan muuallakin kuin Esson baarissa ja yhden päivän ajan tunnet olevasi merkittävä henkilö. Vaikuttaja, juuri sinä jonka ääni ratkaisee valtakunnan politiikan ja maamme tulevaisuuden. Miten ihanasti tuo itsetuntoa hiveleekään!

Mutta sitten koittaa se arki eli hallitusneuvottelut alkavat. Suhmurointi,sählinki, lehmänkaupat ja niiden vaalikampanjat maksaneiden takapirujen vaatima takaisinmaksu eri muodoissaan. Hei, en mä nyt mitään tällaista komboa änestänyt miettii vilpitön äänestäjä. Mä äänestin persuja, ne tuli tokaks ja nyt meillä on sinipunahallitus jossa on viheriäinen vivahde, snadisti lannanhajua ja viisipistepirkko. Eikö sillä mun äänellä sitten ollutkaan mitään väliä?

Henk.koht. olin todella iloinen että tämä taukoamatta suomalaisia kuppaava ja syyttelevä muslimitrio Suldaan Said Ahmed, Ozan Yanir ja Hussein al-Taee palautettiin tavallisten kuolevaisten joukkoon. Vaihtarina saimme tosin Fatim Diarran mutta mieluummin yksi feministielätti kuin kolme kurkku suorana kunnioitusta vaativaa ääliötä.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei kuulu nyt ehkä tähän asiaan, mutta minua ottaa niin pirusti päähän, kun Sanna Marinia ei kutsuttu Naton tilaisuuteen, jossa Suomi otettiin täysjäseneksi. Ajatelkaa kuinka monta selfietä ja poskisuudelmaa Marinilta jäi nyt väliin. Vaalihommasta sen verran, että ulkomaita myöten ihmetellään, miten Marin hävisi vaalit, vaikka hänellä on yli miljoona Instagram-seuraajaa ja vaikka hän heitti hallituskumppaninsa pyörien alle siinä pääministeriksi pääsyn vimmassaan. Miten tämä uusi ja railakas, uusia tuulia ajava, boomereita halveksiva on voinut hävitä vaalit? Kannattaisi juoda pääministerin asunnon saunan jääkaappi tyhjäksi, ennen kuin lähtö tulee. Pitää vaikka sopivat jauhotusjuhlat, kaikki Instan seuraajat mukaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Heikille, Ano1:lle, tira+:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Ehkä se toivoo sitä ruunaamista. Onhan siitä sinänsä kokemusta Soinin ajoilta. Ja eikös se ollut niin että demarit saavat suurimman äänisaaliinsa eläkeläisiltä?

Heikki: Vaan minkäs broileripoliitikko parhaiten osaa kuin selittämisen ja vastuunpakoilun? Kepuhan on ollut pitkään jo täysin turha puolue. Se aikanaan oppi siihen että Kekkosen myötä se oli automaattisesti valtapuolue mutta Kekkonen lopetti hommat vuonna 1981.

Ano: Nostan kyllä hattua Riikalle.

tira+: Se kokemusperäinen apatia voi kyllä pitää paikkansa. Kuvittelu siitä, että voi vaikuttaa. Ja niitä kahta pelleä ei jäädä kaipaamaan. Se Yanarhan tippui jo viime vaaleissa. Mutta voit uskoa että valtamedia pitää sitä Diarraa esillä kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Ano2: Älä huoli. Kyllä valtamedia pitää Marinin esillä edelleenkin. Todennäköisesti valtionvarainministerinä.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava kirjoitus. Mutta voimmeko mitään?

-TR- kirjoitti...

Voi vain nauraa kun joskus tulevaisuudessa demarit pääsevät taas ykköspuolueeksi mutta tarvitsevat apua luonnollisilta liittolaisiltansa vihreiltä ja vassareilta mutta tämä demareiden kehotus näissä vaaleissa äänestää takttisesti ei välttämättä ole unohtunut. Kehotus joka pienensi nuo puolueet todella paljon.

Voi olla pientä kitkaa vihervasemmistoblokin sisällä.

Tupla-J kirjoitti...

Olen siinä käsityksessä, että Suomessa ei ole ollut rehellisiä vaaleja pitkiin aikoihin. Rapakon takana touhu on jo täysin avointa, täällä hillitympää, mutta olen täysin satavarma siitä, että PS on ollut suurin puolue jo likemmäs kymmenen vuotta. Asia vain pimitetään kansalta ja nostetaan aina joku JäPun kööri yläpuolelle, että saadaan suomalaisten asiaa ajavat permaoppositioon.

Tältä kantilta on oikeastaan aika sama, kuuluuko nupuun vai äänestäjiin. Systeemi on mätä; ei tätä paattia käännetä kuin pohjakosketuksella, ja silloinkin ratkaisu tulee sen ulkopuolelta.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaiset äänestivät oman elintasonsa leikkausten, maapallon ilmaston säätämisen, luontokadon torjumisen ja rajoittamattoman työ(-ttömyys)peräisen maahanmuuton puolesta. Sitä heidän pitää nyt saaman.

Anonyymi kirjoitti...

Mariini sai sitten tarpeekseen puheenjohtajuudesta. Ei kelpaa muu kuin pääministeriys. Ei ruoki omaa glooriaa oppositiojohtajan/valtiovarainministerin nuiva rooli.

Kyllä sillä 30 miljardin velkataakalla sai kuitenkin ostettua itselleen rahakkaan komissaarinviran.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Ei se Manna Sariini sitten jatkakaan ainakaan puoluejohtajana, joten ministerinsalkkukin saattaa mennä jollekin toiselle.
Aavistan ja uumoilen, että pian saadaan kuulla avioeroilmoitus ja sitten naistenlehdille esitellään se todellinen elämänkumppanitar, joka oli mukana jo Kesärannan Jauhojuhlissa;
näiden lesbojuhlien tarkoituksena olikin pohjustaa kaapistatuloa.

Sössöjen seuraava puoluejohtaja on Rysselin Tuppu-Tiltu, joka saa valtionvarasgangsterin salkun Urpon hallituksessa ja jatkaa tutulla "Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista!" -aatteellaan.
Kaikki jatkuu kuin ennen, paitsi huonommin.

Vanha kyynikko kirjoitti...

Jospa se amerikkalais demarien tyyli hoitaa vaalit ns.himaan on otettu käyttöön myös täällä"pikku ameriikassa",eli siivotaan vähän ei toivottuja vaalituloksia,ei keiku vene.

Anonyymi kirjoitti...

Tavallinen suomalainen pelkää erottua, pelkää olla oikeassa. Kun kaikki muut huutaa kuorossa 2+2 on 5 ei uskalla saada matematiikkadenialistin leimaa ja vastustaa tieteellistä marksismimarinismia tms. ja kertoa, että 2+2 on muuten 4. Luulevat pian, että luulee itsestään suuria. Kai se Janten laki vaikuttaa.

Vaikuttaa siltä, että nuoriso alkaa uskaltaa ajatella ja olla oikeassa ja sanoa sen. Olen varovaisen optimistinen, ehkä tämä tästä. Persujen kannatus kai 80% kouluissa leikkivaaleissa...

PS:n ei kannata mennä säikähtäneen marsun tueksi hallitukseen ihan millä vaan hinnalla. Ehkä oppositioon opponoimaan ja hallitus nurin ja uudet vaalit vuoden parin päästä on parempi vaihtoehto. kenties 46 paikkaa vaihtuu 46% kannatukseksi. Tai sitten ei - muttei tule tuettua paskaa politiikkaakaan sitten.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä veli Pyssymiehen mainitsemaan Janten lakiin tulee, sain juuri yllättäen ja pyytämättä iloisen tiedon sukurutsatun Kyläaatelin kyseisellä lailla hallitsemasta tuppukylästä, jossa jouduin lapsuuteni ja teini-ikäni asumaan:

kaksi häijyä paskapäätä on kuollut lyhyin väliajoin ja kolmaskin kuulemma jo pari vuotta sitten!
Niin siinä kävikin, että nuo itseään Ylivertaisina Yksilöinä pitäneet haukkasivat multaa, heittivät lusikan nurkkaan, päästivät kylmän pierun jne.
Minä elän, sanoi Aleksis Kivi!

HA HA HA HA!
Tämä se antaa elinvoimaa!
En tiedä miten kuolivat, mutta toivottavasti kituivat.
Voi että tuntuu hyvältä pitkästä aikaa.

Anteeksi henkilökohtainen off-topicini, mutta kun tämä oli vaan pakko jakaa.
Iloisia uutimia tulee niin harvoin, eikä tämäkään ollut sitä muille kuin minulle.
Ettehän te niitä tunteneet, mutta voin vakuuttaa että nyt maailmassa on kolmen ihmisen muotoisen ja kokoisen läjän verran vähemmän paskaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, TR:lle, Tupla-J:lle, Ano2:lle, Tapsalle vaan, Qroquius Kadille, Vanhalle kyynikolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Hyvä kysymys. Eikä minulla ole siihen hyvää vastausta.

TR: Ei välttämättä niin. Ja voisikos tuossa olla osataustana mehiläiskuningattarien keskinäinen vihanpito?

Tupla-J & Vanha kyynikko: Tämä Suomen vaalisysteemi on kyllä sellainen että suuren luokan vaalivilppi on aika vaikeaa toteuttaa. Amerikkalaisessa systeemissä se on paljon helpompaa.

Ano2: Jep. Ja sitähän riittää.

Tapsa vaan & Qroquius Kad: Oliskos Marin saattanut tajuta pari asiaa:

1. Rocktähden asema ei kestä loputtomiin. Ja muutahan hän ei ole.

jonka kautta

2. Hän on vahingossa päässyt pestiinsä jonka suorittamiseen hänellä ei ole minkäänlaisia edellytyksiä.

Joka tapauksessa tuo Marinin ilmoitus taisi ratkaista lopullisesti sen että seuraavan hallituksen pääpuolueet ovat KOK ja SDPöö.

Pyssymies: Erittäin hyviä huomioita. Sinänsä voi kyllä sanoa että meillä on vielä salainen äänioikeus. Ehkä se erottumisen pelko vaivaa siellä äänestyskopissakin. Vaikkei tarvitsisi.

QroquiusKad kirjoitti...

Sinipunahan sieltä tietysti tulee, mutta mitä muutakaan olisi voinut tulla?

Isävainaa oli Kypäräpappi-Kokoomuksen miehiä koko ikänsä, joskin loppua kohti alkoi menettää kiinnostustana politiikkaan.
Se alkoi Holkerin sinipunahallituksesta, josta hän ehti olla iloinen:
lopultakin oikeistolaisten johtama hallitus!
Aika pian hän saattoi todeta pettyneenä:
"Jos oli Keskusta SDP:n edessä polvillaan, niin nyt on Kokoomus rähmällään!"

Alistusuhteet ovat jatkuneet ennallaan ja jatkuvat.
Mitä PS voisi tehdä KaKon johtamassa hallituksessa, jolle viherkommunistit sanelevat oppositiosta mitä tehdä, ja sehän tottelee kuuliaisesti?
Mitä tavoitteitaan PS voisi saada läpi täysin monikulttuurikiimaisen, eurofederalistisen ja ilmastouskovaisen KaKon kanssa?

Ei edes Gigajytky 75 edustajalla olisi siivittänyt Persuja pääministeripuolueeksi:
kaikki muut olisivat vain kategorisesti ieltäytyneet tulemasta ÄÄÄRRRIoikeiston hallitukseen.
Näin tämä nyt vaan valitettavasti menee.

On odotettava joko Eeeuuun romahdusta ja siitä seuraavaa parempaa Eurooppaa tai asteroiditörmäystä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Korutonta oli tuo kertoma mutta enpä voi sanoa vastaankaan. Persuilla ei ole hallituksessa kuin hävittävää ja edessä on taas neljä heinäsirkkojen vuotta.

Off-topicina voi muuten sanoa että Queen-yhtyeen kitaristi Brian May on myös astrofyysikko joka on erikoistunut tuohon asteroidiuhkaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Brian May on esimerkki rocktähdestä, jonka ura on kestänyt kauan.
Manna Sariini ei ollut sellainen, vaan tähdenlento.

Vaan eipä oo helppoo muillakaan, eipä oo.
Ensin vaalitulos ja sitten vielä maailman kaikkien aikojen parhaan, nuorimman, kauneimman ja ennen kaikkea keskustelevimman

https://www.tiktok.com/@sigma_baller/video/7213678184150174981

pääministerin eroilmoitus on tuottanut tahatonta komiikkaa:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/harri-mulari/uusi-suomi-on-aarioikeistolainen-roskalehti/

ja

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tapio-tuomaala/sanna-marinin-kaatoi-naisviha-kiiltokuva-suomesta-revittiin-maailman-lehdistossa-kappaleiksi/

Tuossa on kaksi sellaista itkupotkuraivaria, että sopivassa nousuhumalassa nuo naurattaisivat.

Anonyymi kirjoitti...

Saattaa tulla monelta "muutoksen" äänestäjällä suru puseroon, kun huomaavat ettei mikään muutu. Kaikki eduskuntapuolueet ovat sitoutuneet saman ilmastohuijauksen edistämiseen ja alistumiseen EUlle ja Natolle. Eduskunnassa oli aiemmin vain yksi puolue, järjestelmäpuolue. Nyt siellä on edelleen vain yksi puolue mutta loputkin yksittäiset toisinajattelijat potkittiin. On jotenkin niin lapsellisen suloista kun äänestetään aina samat puolueet valtaan ja uskotaan muutokseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Olipa rankkaa settiä joo. Pirustakos minäkin tiedän etten itsekin olisi patamusta natsi. Laitetaan kevennykseksi sitä Queenia parhaimmillaan:

https://www.youtube.com/watch?v=2ZBtPf7FOoM

Ano: En minä kyllä näe persuja osana Järjestelmäpuoluetta.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä taida naistenlehtien kansia Riikka Purran kuva kaunistaa, vaikka oli äänikuningatar ja jätti palvotun bilekunigattarenkin reilusti taakseen. Syykin on ilmeinen toimittajien kannalta.

Purra on fiksusti vaitonainen yksityiselämästään, mutta jotakin olen saanut selville. Äiti oli alkoholisti, joka kuoli tyttären ollessa 12-vuotias, äänestänyt nuorena vihreitä, ensimmäinen avioliitto päättyi miehen väkivaltaisuuteen, koki kolme keskenmenoa, on kahden teini-käisen pojan äiti, kasvissyöjä ja perheessä on rescue-koira. Elämänkokemusta on. Tv:ssä hänestä on liian voimakkaalla meikillä saatu (ehkä tarkoituksella) kovan näköinen, mutta hänet luonnossa nähneenä voin sanoa, että vaikka olemus on tyttömäinen, hän on erittäin viehättävä aikuinen nainen. Toivoisin hänelle menestystä, mutta aika näyttää...

Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Olisi kiva saada joskus dataa siitä ketkä ovat nuo nukkuvien puolueen kannattajat.
Itselläni on asiasta täysin tieteellisesti (mutu/rahi menetelmällä) tehty analyysi.
Suurimmat nukkuviin kuuluvat äänioikeutetut lienee vanhukset jotka ovat laitoshoidossa tai muuten vaan virta pois ja juuri äänioikeuden saaneet junnut.
Junnujen osalta kyseisessä iässä on ykskytmonta paljon mielenkiintoisempaa asiaa mielenpäällä kuin omaan tulevaisuuteen liittyvä äänestäminen. Pojilla lienee askarruttaa tuossa vaiheessa eniten saisko seuraavissa bileissä pesää, minne inttiin ja perkele kun mikään ei tehoa akneen. Tytöillä suurimpana huolena lienee filtterinvalinta seuraavaan instakuvaan ja kuinka ottaa selfie ilman suurempaa tapaturmaa vai meniskö sittenkin pyllistelemään " Only Fans:iin"
No oli aika kärjistettyä mutta ymmärrätte pointin.

Mitä tulee Suomen median kruunaamaan kuningatar samariiniin niin ei ole yllättävää, että kusetti äänestäjiä ja nyt loikkaa rintamakarkuriksi.
Sariini tarvittin demujen kolmanteen sijaan ja nyt onkin aika iloon, valoon ja olaviin. Olen saanut kuulla ettei se parisuhdekkaan ole ihan kuosissa.
En usko samariinin mahdollisuuksiin komissaaririntamalla ( virassa kalmainen muistijälki neukkulasta).
Ensinnäkin kokkelit ehdottavat seuraavaa komissaaria ja toisekseen en ole vakuuttunut siitä, että EU haluaa drunknerin" jälkeen enää ketään tuulettelemaan instituutioita.
Samariinilla ei kuuppa sitä hommaa kestäisi. Paineensietokyky aika olematon. Väitän ettei se kuikka pääsisi poikalyseoon psykologisten testien perusteella.
Jonkin ylikansallisen konsernin kiiltokuvatytöksi kenties, onhan se maailma suorastaan rokkistara.

Joppos123 kirjoitti...

Tuossa kun on uutisvirtaa seurannut niin Iltasanomat surkuttelee ääsdeepeen kolmatta sijaa ja tekee samariinistä suorastaan vapahtajaa ( samaa konsernia kuin hyysäri).
Iltalehti ottaa esiin myös todellisen ääniharavan eli Riikan.
Ulkomaisissa lehdissä ihmeteltiin kuinka vapahtaja jolla on miljoona seuraajaa instagramissa voi hävitä vaalit. Pissikset eivät saa tai viitsi äänestää.
Paras juttu oli se, että sariini joutui "naisvihan uhriksi".
Kolme koko maan ääniharavaa olivat Riikka, Sanna ja Elina joten aika mielenkiintoista analyysia naisvihasta.

Sama koskee erästä töllössä esiintynyttä asiantuntijaa Hanna Wass:a. Halusi lienee vähän ravistella tunkkaisia rakenteita ja tuli A-talkin ohjelmaan pikkuisen erilaisssa kamppeissa. Katsoin muuten ohjelman ja naisessa yhdistyi tietotaito ja näyttävyys.
Annas olla. Alkoi älämölö taas kerran naisvihasta kun Hanna sai perkeleesti törkypalautetta.
Sai kyllä mutta siitä oli 95 prosenttia muilta naisilta.
Mutta kun vetää mutkat isoimmalla vaihteella suoraksi niin kateellisten kalkkunoiden viha toisiaan kohtaan on loppupelissä meidän sekasyövien, valkoisten heteromiesten syytä.

QroquiusKad kirjoitti...

Saattaahan se Manna Sariini tähdätä vaikka NATOn syksyllä avautuvaan pääsihteerin toimeen.
Sitä ennen tuo hankkii itselleen loputtomasti media-aikaa eroamalla miehestään ja antamalla Pikku-Sariinin huoltajuuden hänelle sekä tulemalla kaapista.
Naistenlehtien huomio on taattu!

Viimeisen silauksen uudelle, nykyistäkin kansainvälisemmälle imagolle antaa nimenmuutos.
Uusi nimi on oleva Canna Bis, joka ilmentää hänen kaapistatullutta seksuaalisuuttaan ja huimausainemyönteisyyttään.
Kyllä sellaisella kombolla pääsee vaikka miten pitkälle!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle, Rouva Anolle, Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Mitä tulee Mariniin niin olen Joppos123:n kanssa samoilla linjoilla. Marinilla ei kantti kestä. Rocktähden asema ei suojele pitkään.

Rouva Anolle kiitos lisäyksistä ja toivomme kaikki Riikalle menestystä.

Ja Joppos123:n huomio nukkuvien puolueen jäsenistä voi pitää paikkansa. Nuorella ihmisellä kuin on mielessä paljon muuta kuin politiikka. Ja joo, sitä naisvihaa tungetaan nyt joka tuutista. Unohdetaan vaan että naiset ovat toisilleen usein pirun kateellisia.

Ja Qroquius Kadille: Jos jättäisit nuo seksisottailut vähän vähemmälle.

QroquiusKad kirjoitti...

No minäpä jätän, vaikka pidän kyllä esittämääni skenaariota siltä osin täysin realistisena.
Pikku-Sariini on tähänkin asti ollut paljolti näyttelyesine ja taitaa kutsua hoitotätiään äidiksi.
Avioliitossa on kulissin makua aika lailla, vaikka se ei nyt tähän sinänsä kuulukaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kas kun nuo kaikki ovat vain spekulaatiota. Marinista löytyy ihan toteennäytettävääkin arvosteltavaa ihan roppakaupalla. Kannattaa keskittyä niihin.

QroquiusKad kirjoitti...

Anteeksi nyt taas kerran tämä sottailu, muistan kyllä että tästä on puhuttu ja minä kyllä yritän.
Näitä vaan pääsee karkuun kuin inkeriläisiä Jatkosodan jälkeisissä pakkopalautuskuljetuksissa.
Tässä sitä on omasta mielestään muka jonkinlainen koomikko, eikä sitten olekaan.

Joppos123 kirjoitti...

Itse en kyllä ole koskaan törmännyt "naisvihaan" muuta kuin aikoinaan duunissa. Akat tappeli keskenään jostain ihan pikkujutusta ja eversti Jokisalo sai siitä tarpeekseen.
Pamautti eräs aamu meikän toimistoon, siis eversti, ja käski esitutkia jokaisen naisen meidän osastolla.
Itse olin kapteeni ja totesin notta mistä me niitä tutkitaan? Siviilit on ja oli aika turvassa näiltä syytteiltä.
Noihin akkatappeluihin ei kannata meidän hommissa mennä väliin jos se ei mene reiveleihin kiinni.
36 vuotta ja ei yhtään syytettä mistään. En mä kyllä ihan hempeä ollut mutta omalla tavalla reilu ja aina etulinjassa.
Suurin kiitos on, että noi kaverit oli aikoinaan samanmielisiä.
Siviilin on aikalailla vaikeaa tajuta tai hahmottaa mitä me ollaan koettu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Se naisvihahan on sellainen keppihevonen jota nykyisin niin mielellään käytetään. Jos naispoliitikko tyrii ja sitä arvostellaan perustellusti niin aina voi vetäytyä naisvihan taakse.

Joppos123 kirjoitti...

Tuossa vähän sottaillut mitä tuon ryssän julistama "vastaisku" meidän NATO jäseneellysiselli olisi.
Alkuvaiheessa tyhjä Nada.
Ukot ja kalusto on tuhottu Ukrainassa.
Ryssän uhkailut ovat kuin ripulipieru.
Aina kun tulee puuppa niin menee housut vaihtoon.
Ryssä on nolo luuseri.

QroquiusKad kirjoitti...

Näyttääpä siltä, ettei Manna Sariinista voikaan tulla NATOn pääsihteerikköä, vaikka muuttaisi nimekseen Canna Cariini.
Sitä mieltä on ajatushautomo Center for European Policy Analysisin asiantuntija Edward Lucas:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3f130d83-bc94-4c88-b11f-7c38fa1c1872

Aikas arveluttavaa muuten, että tällaista uskalletaan julkaista Suomen nykyisessä mediailmapiirissä:
tämä iljettävä toksimaskuliini Lucas julkeaa ja kehtaa verrata kaikkien aikojen parasta pääministeriä Viron Kaja Kallakseen!
Sekään ei ole mitään verrattuna pahimpaan solvaisuun:

Lucasin mielestä on huomioitava Trumpin mahdollinen paluu POTUSin asemaan, ja silloin NATOn pääsihteerin on oltava joku johon Trump suhtautuu vakavasti.

Siis toi on niii-ii-iin hirrrrvittävää näisvihäääää!!
Ettäkö joku voisi kuvitella Orange Man Badin saattavan olla yhtään mitään muuta kuin tuleva linnakundi?!
Ettäkö joku ei suhtautuisi vakavasti maailman kaikkien aikojen pätevimpään ylijumalatarjotajattareen?!!

NÄISSVIHÄÄÄÄÄÄ!!!!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Jotain diplomatian kautta tulevaa vittuilua lienee luvassa. Plus lisääntyvää propagandamyllytystä Venäjän mediassa. Kiitos myös yksityisviestistä ja pärjäilyä.

Qroquius Kad: Sitä naisvihaa julistavaa joukkorääkymistä on jatkossa tulossa yllin kyllin. Saattaa vain olla että se termi ajetaan siinä samalla lailla loppuun kalutuksi kuin Arvo Pohja.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on pitkästä aikaa pakko avautua.
Minulla saattaa olla vastaus siihen sinun kysymykseesi miksi?
Oivalsit jotain oikein ihmismielestä kun vertasit itäsaksaan ja ajatteluun että järjestelmä on mätä mutta sen pitää säilyä.

Osa ihmisistä tietää järjestelmän olevan mätä mutta haluavat sen säilyvän juurikin siksi että he näkivät mitä ihmisille kävi idässä entisen neukkulan alusmaissa sen jälkeen kun järjestelmä romahti.
He tietävät etteivät he pärjäisi uudessa systeemissä.
He tietävät ettei uudessa systeemissä olisi heille sitä henkilökohtaista hillotolppaa jonka avulla he ovat voineet tuudittautua omaan kyvyttömyyteensä pärjätä avoimessa kilpailussa.
He tietävät että olevansa liian vanhoja saamaan uutta osaamista jota kapitalisoida markkinoilla.
He pelkäävät ja tietävät olevansa akanoita eivätkä jyviä.
Osa heistä ymmärtää ja tietää että järjestelmän murskaaminen ei toisi takaisin 80-luvun suomea jossa asiat olivat hyvin. He tietävät sen että järjestelmän murskaaminen saisi parhaimmillaan aikaan mahdollisuuden alkaa rakentamaan raunioille jotain jolla vuosikymmenien päästä ehkä päästään johonkin 80-lukua etäisesti muistuttavaan vaikkakin se on äärettömän epätodennäköistä. He tietävät etteivät he pääsisi näkemään eivätkä kokemaan mitään siitä hyvästä minkä ehkä kykenisimme saamaan aikaan vuosikymmenien aikana.

Tähän kun lisätään se että he tietävät etteivät suomen naiset tahdo tehdä lapsia tai tahdo perustaa perhettä ja että suomen nuorilla miehillä on edessään yksinäisyys ja syrjäytyneisyys tai sukupuolidysforinen itsetehostus tai muutto muualle. Muutto muualle eli se kun kykenevimmät parhaiten koulutetut ja onnekkaimmat ovat kysyneet itseltään "who is John Galt" ja vastanneet etteivät he tahdo jäädä enää tänne maksamaan tätä hulluutta.
Ensin siis alkoi loppumaan lapset sitten alkoi loppumaan teinit ja nuoret ja sitten lopulta alkaa loppumaan aikuiset. Tämä sama kehitys on jyllännyt muissakin maissa ja se hiljalleen tulee lopettamaan tai ainakin näivettämään kansainvälisen kaupan. Miksikö no siksi ettei ole enää aikuisia kuluttajia jotka ostaisivat niitä tuotteita mitä tuotetaan. Vanhukset eivät juurikaan kuluta verrattuna 20-40v ihmisiin ja vielä vähemmän he mitään tuottavat.
0-20v ihminen kuluttaa paljon muttei tuota mitään
20-40 kuluttaa paljon mutta velaksi ja tuottaa niin ikään paljon muttei kykene säästämään tai investoimaan vielä mihinkään-
40 täytettyään ihminen alkaa olla saavuttanut ne asunnot autot jne mitä nyt on tavoitellut ja lapset alkavat olla nuoria aikuisia ja jos hyvin on käynyt niin 40-50v ihminen alkaa sijoittamaan rahaa tuottaviin kohteisiin. Sen voi tehdä joko suoraan tai epäsuoraan tai sitten eläkeyhtiö sijoittaa niitä rahoja. Tähän sijoittamiseen lasketaan siis purjeveneet kesämökit ja moottoripyörät ja kaikki perus 50 villitykset mihin rahojaan lapioi. Joku ne rahat saa ja sijoittaa johonkin.
Kun ihminen eläköityy hän ottaa eläkejärjestelmästä rahaa pois sen sijaan että sijoittaisi siihen rahaa jolloin eläkeyhtiöt eivät voi enää sijoittaa niitä rahoja eteenpäin jouduttamaan taloutta.
Kun loppuu kakarat loppuu aikuiset ja lopulta jää eläkeläisiä joita ei elätä ketään.

Eli miksi ihmiset äänestävät niin kuin äänestävät. Heille henkilökohtaisesti asioiden muuttuminen olisi katastrofi. He eivät osaa mitään millä olisi arvoa tulevaisuudessa ja heillä ei ole lapsia joiden tulevaisuutta ajatella ja jos onkin he eivät varsinaisesti piittaa lastensa tulevaisuudesta. Ja tämä siksi ettei maalla ole tulevaisuutta ja se tulevaisuuden puuttumisen peruskivi muurattiin jo 70-80 luvuilla.

T labrotta joka on istunut pitkään mietteissään pyritellen pipettiä käsissään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys. labrotta. Nuo ovat kyllä varteenotettavia huomioita. Ja kommenttisi ovat aina tervetulleita.