maanantai 24. huhtikuuta 2023

ANTERO LÄRVÄNEN JA EGOAKTIVISTI

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä jälleen Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion lähetyksessä. Varma kevään ja alkavan kesän merkkihän on se, että tietynlaiset aktivistit, no, kuoriutuvat ja alkavat kelien lämmitessä harjoittaa heille lajityypillistä toimintaa mm. istumalla katujen risteyksissä. Niinpä olemme saaneet asian tiimoilta haastateltavaksi ihan oikean helsinkiläisen tietynlaisen aktivistin joka otti itse yhteyttä meihin ja halusi selvittää aktivistien näkemyksiä tai oikeastaan vaatimuksia. Hän vaati nimenomaan puhelinhaastattelua koska ei halua poistua Helsingistä pohjoiseen eikä ainakaan Pinnanmaalle. Emmekä mekään täällä toimituksessa tuhlaa kallista bensiiniä ihan kaikkeen. Niin että tervetuloa puhelinhaastatteluun, ilmastoaktivisti ja valtiotieteiden opiskelija Ruiniina Inttämö:

- Kiitos. Näen ja koen että myös takapajuisten pinnanmaalaisten tulee kuulla näkemykseni ja näkemyksemme.

- Ja se näkemys on tarkalleen ottaen mikä?

- No se, että oli seuraava hallitus mikä tahansa, niin sen täytyy ilman muuta jatkaa edellisen hallituksen ilmastolinjalla tippaakaan tinkimättä ja toimintaa mieluiten vielä kiristäen. Ja siihen kiristämiseen kuuluu olennaisesti se, että opillisesti väärän tiedon, mahdollisen faktatiedonkin levittäminen kielletään, sensuroidaan ja saatetaan rangaistuksen alaiseksi.

- Jaa… te meinaatte varmaankin tällä opillisesti väärällä faktatiedolla sitä, että Suomi itse asiassa on jo hiilineutraalin lisäksi hiilinegatiivinen ja kaikki hallituksen toiminta ja teidän vaatimuksenne ovat itse asiassa turhan lisäksi tuhoisia niin maan elinkeinoelämälle kuin kansalaisille. Mukaan lukien te, joilta ei nettoveropennejä pahemmin yhteiseen kassaan tule.

- Juuri sitä minä tarkoitan. Sillä se on vihapuhetta.

- Kuinka ilmastoon liittyvä tilastollinen fakta voi olla vihapuhetta?

- No sehän on täyttä vihapuhetta. Sillä se jättää täysin huomioimatta inhimillisen näkökulman.

- Inhimillisen näkökulman? Mitä tarkoitatte tällä?

- No minua. Meitä. Aktivisteja. Kun menossa on nykyisenlainen ilmastohypetys, se nostaa meidät jalustalle. Varsinkin valtamedian toimesta. Me olemme sankareita. Suorastaan uuden ajan partisaaneja. Tietysti turvallisissa oloissa ilman minkäänlaista riskiä. Mutta jos yleinen ajattelumaailma muuttuu ja alkaa pohjautua noihin vihafaktoihin niin meidän aktivismiamme voidaan alkaa pitää pelkkänä egotrippailuna ja partisaanileikkinä. Meistähän saattaa tulla naurunalaisia.

- No mutta teidän aktivisminnehan on pelkkää egotrippailua ja partisaanileikkiä.

- No totta kai se on sitä mutta ei sitä saa sanoa ääneen! Meillä tulee olla oikeus päteä. Ja jos meiltä viedään tämä oikeus pois niin millä me sitten pädemme? Ei meillä riitä äly eikä mielikuvitus keksiä jotain uutta muodiksi muuttuvaa ideologiaa. Me pystymme vain seuraamaan vallitsevaa muotia. Meiltä ei kerta kaikkiaan saa viedä sitä pois.

- Mutta mitäs jos yrittäisitte opiskella itsellenne sellaisen ihan oikean ammatin? Ja sitten pätisitte ammatillisella osaamisellanne.

- Ei sellainen ole meitä varten. Se on muurahaiskansalaisia varten. Työ on pikkuisen liian rankkaa meidän hipiällemme. Ja siksi meidän oikeutta päteä tulee tukea valtakoneiston toimesta. Sillä jos yleinen ajattelutapa muuttuu, niin meidän sijasta jalustalle nostetaankin ne työkalujensa kanssa kulkevat persvakoäijät. Ne! Meidän sijastamme! Ja se on kyllä ihan liian kauheaa!

- Ehkäpä ne persvakoäijät kuuluukin nostaa sinne jalustalle. Kas kun ne pitävät tämän maan pystyssä.

- Tuokin oli vihapuhetta!

- Pyydän kovasti anteeksi faktoihin pohjautuvaa vihapuhettani. Mutta kuinkas, kun teidän, no, toimintakausi nyt ilmojen lämmitessä taas alkaa niin meinaatteko iskeä Pinnanmaalle? Teitä ei olla siellä vielä nähty.

- No emme varmasti. Se on vaarallinen paikka. Siitä on kerrottu kaikenlaisia kauheita juttuja.

- Jaa… te varmaan tarkoitatte sitä turistierikoistamme eli elämysmatkailijoille tarjottava avustetun vapaaehtoinen suokylpy. Se kuulkaa tekee eetvarttia verenkierrolle. Tulkaa ihmeessä käymään. Haloo… haloo… jaa, no nyt se löi luurin korvaan. Mistähän se nyt niin suivaantui? No, joka tapauksessa kesä lähenee ja elämme yleensäkin aikaa jolloin vanhoja sananlaskuja laitetaan uuteen uskoon. Eli kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, leikkipartisaanista ei päivääkään. Täällä Antero Lärvänen, siirto rutioon.

- Ja täällä paikallisration rutio. Laitammekin asian tiimoilta pystyyn arvauskilpailun eli uskaltavatko egopartisaanit alkaa touhunsa jo toukokuussa vai odottavatko kesäkuun lämpimiä? Vastaukset Huitsinnevadan paikallisradioon. Ja laitetaanpa nyt järjettömässä maailmassa hieman järjellistä musiikkia eli Jethro Tull-yhtyeen kappale Songs From The Wood livenä vuodelta 1978:


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäsköhän laittaa elokapinoille viestiä, että olen valmis sponssaamaan heitä. Tarkemmin sanoen heidän Kiinan/Venäjän kiertuettaan ja vain menolipun osalta. Uskon, että täällä monet kollegatkin ovat valmiita samaan

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Täältä lähtee välittömästi muutama kymppi hyvään tarkoitukseen.

QroquiusKad kirjoitti...

Egoaktivisteista ja luurin lyömisestä korvaan tuli mieleen tapauskertomus, jossa valtakunnanjohtaja, okkultisti, rivologi ynnä muuta ynnä muuta Pekka Siitoin oli vastannut kertojan läsnäollessa puhelimeen, jonka toisessa päässä oli kiukkuinen punkkaripimu.

Sieltä tuli kaikki mahdolliset solvaukset joita Siitoin tyynenä kuunteli, ja kun pimu veti henkeä kiljuttuaan "Haista vittu!" Siitoin lausui möreällä äänellään:
"Mielellänihän minä haistan ja nuolenkin vielä."
Se oli pimulle liikaa ja luurista kuului enää vain -klik!-.

Siitoin tiesi, miten egoaktivistien kanssa tulee asioida.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Hjuu… kaiken kaikkiaan Siitoin veti elämänsä performanssina ja veikkaan että hän teki sen aika pitkälle kieli poskessa.