torstai 20. huhtikuuta 2023

EI LAHTARIN TYÖT KESKEN LOPU

Jatkoa laajalle levinneeseen, joskaan ei kovin suureen arvostelu- eikä yleisömenestykseen yltäneeseen sarjaan ”Kuinka EU kyykyttää Takahikiän Perähikiää”. Aikaisemmassa jaksossahan lahtaamisen uhka kohdistui metsäkadon nimissä naudanlihaan ja käsikirjoittajat ovat senkin jälkeen panneet parastaan:

Euroopan Unionin alueella ei saa enää pian myydä tuotteita, jotka ovat aiheuttaneet metsäkatoa. Syynä on metsäkatoasetus, jonka hyväksymisen puolesta Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona.

EU:ssa saa jatkossa myydä vain tuotteita, joista on annettu huolellisuusvelvoitteen mukainen vakuutus. Huolellisuusvelvoite edellyttää, että tuote ei ole peräisin metsäkatoalueelta eikä se ole heikentänyt metsien tai korvaamattomien aarniometsien tilaa 31. joulukuuta 2020 jälkeen.

Uudet säännöt koskevat nautakarjaa, kaakaota, kahvia, palmuöljyä, soijaa, puuta, kumia, puuhiiltä ja painettuja paperituotteita.

Suomen kohdallahan tämä koskee erityisesti nautakarjaa sekä puu- ja paperituotteita mikä sinänsä pahimmillaan kyykkää taloutemme. Kyse on tietysti tulkinnasta. Mikä tuotanto Suomessa aiheuttaa metsäkatoa? Ja tulkitsijoitahan riittää niin Brysselissä kuin Suomen vihervasemmistossa.

Kysymys hotellin respasta: Onko jossain vaiheessa odotettavissa taannehtiva metsäkatodirektiivi? Kas kun onhan Suomen pelloista valtaosa joskus raivattu metsään. Sillähän saataisiinkin taputeltua suomalainen maanviljelys lopullisesti. Ja ruoka tuotaisiin niistä maista joissa ei metsää enää olekaan. Jos löydettäisiin jostain rahaa maksaa se tuontiruoka.

Toinen kysymys: Mahtaakohan se metsäkatodirektiivi koskea niitä tolkuttomia hehtaarimääriä jotka karsitaan niiden toivioenergiaa tuottavien tuulimyllyjen tieltä? Vai ovatko ne koskematon tabu?

Yleensä ja erikseen voi todeta että Bryssel toimii niin kuin Moskova neuvostoaikaan. Asiasta tietämättömät utopistit päättävät asioista koskien alueita joista ne eivät tiedä mitään ja vaativat, että päätökset pannaan toteen miettimättä seurauksia.


54 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Talojen pakkoremontit, metsäkato säädös, metsien ennallistaminen ja mitä niitä nyt onkaan tullut Brysselistä... Niillä on yksi keskeinen tekijä joka asiasta tekee positiivisen... Nimittäin, mitä useampi Suomalainen kokee nahoissaan Brysselin kiilusilmäisyyden, niin sen herkemmin Eu-vastaisuus kasvaa ihmisten keskuudessa ja se taas tulee aikanaan näkymään myös politiikassa (ja todennäköisesti johtaa eu-eroon)... tosin Suomi onkin silloin jo palannut kehitysmaaksi (pienillä lisämausteilla toki).
- Lukija

Heikki kirjoitti...

Onhan tuo nähty jo itänaapurissa, kuinka käy kun valta siirretään liittovaltion hallintokeskukseen. Huonosti siinä käy.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

EU:sta on olemassa oikeastaan vain vääriä mielikuvia, kuten se, että se jotenkin edustaisi eurooppalaisuutta. Sitähän se ei suinkaan tee -- koko eurooppalaisen uuden ajan paras ajatusperintö puhuu EU:n kaltaisia totalitaristisia kolossaaleja vastaan.

EU:ta parhaiten kuvaa kuva sen keskuspankista, joka löytyy tuon blogitekstin loppukaneeteista ja suuruudenhulluudessaan ja totaalisessa mauttomuudessaan vetää kirkkaasti vertoja niin Albert Speerin suunnitelmille natsi-Saksan "Volkshallesta", kuin myös suuren ja mahtavan N-liiton byrokraattien suunnitelmille komministisesta kirkosta, valtapalatsista, jonka kuva myös löytyy tästä jälkimmäisestä linkistä.

Persupuolue sanoo varovasti, että sillä on tavoitteena pitkällä tähtäimellä Suomen ero EU:sta. Kannattaisi varmaan rukata tuota kurssia ajallisesti lähemmäs. EU:ssa ei todellakaan ole kyse mistään mitä voisi edes millään hyvällä tahdolla nimittää eurooppalaiseksi. Se on vain ilmentymä ihmisen sosiopsyykkisestä taantumisesta kohti kaikkiallisia ja kaikkivoipaisia totalitaristisia tajunnantiloja. EU on todellakin tuo sirppi ja vasara tähtikehässä.

Ihminen on ihmeellinen, sitä turha on opettaa.



QroquiusKad kirjoitti...

Bryssä toimii todellakin aivan samoin kuin Ryssä neuvostoaikaan.
Eiköhän syykin lie sama:

siellä toteutetaan KGB:n ohjelmaa Lännen mädättämiseksi luhistumaan III maailmansodassa.
Ohjelman aloittaja on luhistunut 30 kuluneen vuoden aikana itse kehitysmaaksi, ja niinpä vanhat KGB-upseerit joutuvat nyt seuraamaan kuinka heidän työnsä hedelmät korjaakin kehitysmaalainen.

Vaan ehkäpä ovatkin tyytyväisiä:

kun Eurooppa antaa islamin ja neekeröinnin tuhota itsensä, Ryssä voi lopulta kävellä käppäillä miehittämään alueet Atlantin rantaan.
Eihän niiden infrasta ole silloin enää jäljellä kuin rauniot, mutta luulisi luonnonvaroja olevan vielä paljon;
milläs musu ja nekru niitä muka hyödyntäisivät.

Ennen kaikkea tärkeintä on Imperiumi;
sellainen Ryssän Valtakunta ettei moista ole koskaan nähty!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lukijalle, Heikille, Seppo Oikkoselle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Tässähän on oikeastaan kyse taloudellisesta sodankäynnistä Suomea vastaan. Sodankäynnistä, jonka valtakoneistomme hyväksyy. Sinänsä se touhu onnistuu Brysseliltä ilman KGB:n oppejakin.

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Tuota maatalouden alasajoa tai edes sen keskittämistä liian suuriin yksiköihin saatetaan vielä karvaasti katua. Suomessa eikä euroopassa ole ollut nälänhätää sitten vuoden 1869(korjatkaa jos olen väärässä). Mutta ei se mahdotonta ole

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kaarlo. Ei millään muotoa mahdotonta. Suomessa oli viimeksi ainakin osittaista nälänhätää 1918 sisällissodan aikana.

Nils. Aslak kirjoitti...

Nuo tuulimyllyt ja ennenkaikkea niihin vedettävät sähkölinjat tuhoavat uskomattoman paljon metsää.

Helsingin edustan moneen kertaan raiskattu merialue olisi ihanteellinen paikka tuulimyllyille, koska siellä on matalikkoa, lounaistuuli puhaltaa 60% ajasta ja helsinkiläisethän sen sähkön käyttävät.

Mutta kun se ei käy; pitää tuhota Lapin tunturit ja matkailu ja jopa rauhoitettuun Kemiön saaristoon suunniteltiin noita myllyjä. Siellä asui onnekesi ylintä valtaa käyttäviä ruotsinkielisiä ja hanke tyssäsi.

Apoliteia kirjoitti...

Kommentoijan Kaarlo Markkanen kysymykseen ja Ykän vastaukseen antaisin vielä lisäkaneettini, että nälänhätä oli kriittisempi sisällissotaa edeltävän talven 1917-18 aikana, jos kohta sen aikanakin. Syynä tähän olivat laajat maatalouslakot, joita oltiin järjestelty pitkin maata ja sato siksi epäonnistui monessa paikkaa.
Jotkut ovat ääneen pohtineet että noinkohan oli tarkoitus nälällä saada ihmiset taipuvaisemmiksi kapinamielelle.. sikäli siinä on yhtymäkohtaa tähän nykyiseen hullutteluun, paitsi että tässä on tarkoitus tuhota maataloutemme kannattavuus kokonaan ja pysyvästi.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Euroopassa on ollut koviakin nälänhätiä 1900-luvulla molempien sotien jälkeen, ja ihan Keski-Euroopassa. Venäläiset karkottivat Itä-Euroopasta toisen maailmansodan jälkeen kymmeniä miljoonia ja porukkaa kuoli siinä rytäkässä nälkään niin paljon ettei kukaan tiedä todellista lukua. Toiset puhuvat sadoista tuhansista ja toiset miljoonista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nils-Aslakille, Apoliteialle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Nils-Aslak: Totta. Juuri näin. Ja muistutetaan että Suomella olisi turpeessa Pohjanmeren öljyn verran energiaa.

Apoliteia & Thorvald: Kiitos lisäyksistä. Suomessahan oli myös jatkosodan alussa tiukka tilanne mutta lanttu ja peruna pelastivat.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo lippuhan kertoo kaiken eeuusta.

Päivän boonuksena rysselistä kajahti tuo päätös taakanjaosta. Lue lisää Suomen uutisista.

Ai ku ihqua.

Jospa oltaisiin tällä kertaa luovia:laitettais maahantunkeutujat metsän keskelle pitämään huolta siitä, että metsät pysyvät luonnontilassa.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Pannaanpas se linkki. Ei paljon ikeniä naurata:

https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuuttajien-taakanjako-etenee-eussa-hakkarainen-vastusti-kansallisvaltioille-ei-jaa-paljoa-sanansijaa/

Toistan: Ei paljon ikeniä naurata.

QroquiusKad kirjoitti...

On se kumma, kun kehitysmaalaiset tunkeilijat eivät enää olekaan rikkaus ja voimavara, vaan taakka jonka jakoon vaaditaan osallistumista.
Ja kuitenkin samalla vaaditaan valtavasti lisää työperäistä maahanmuuttoa, joka saa olla kouluttamatontakin:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009526300.html

Sieltä sitä ny sitte tulis, mutta ku ei kelpaa!

Miksihän minulla on jotenkin omituinen aavistus, etteivät Visegrád-maat taida olla mukana tässä(kään) taakajaossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Eivätpä taida olla. Ja ne sopimukset joihin kyseinen Henriksson vetoaa ei ole olemassakaan. Ei ole mitään sopimusta joka takaa maahantulijan siirtymisen automaattiselle elatukselle. Ja näiden kuviteltujen sopimuksien mukaanhan Suomessa on eletty jo aivan liian kauan.

Anonyymi kirjoitti...

EU ei ole demokratia. Muistuttaa jo enemmän Neuvostoliittoa. Siellä oli NKP, EU'ssa komissio. Molemmat hyväveliverkoston valitsemia. Komissaarikin kopioitu suoraan Neuvostoliitosta. Eipä kannattaisi arvostella jäsenmaita "oikeusvaltioperiaatteesta" eikä paljon muitakaan valtioita. Suomessakin oltiin hiljaa niin kauan kun Unkari ratifioi Nato jäsenyyden ja heti mentiin mukaan kanteeseen Unkaria vastaan. Suomenkin kannattaisi panna ensin oma "oikeusvaltionsa" järjestykseen ja jättää muiden arvostelu vähemmälle. Meinaan, tekemistä meillä piisaa silläkin saralla omiksi tarpeiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jutun lopussa olleen hyvin nykyistä EU:ta kuvaavan logon voisi vaihtaa entiseen jo huomenna. Siellän on myös käytössä esim. sellaiset sanat kuin "neuvosto" ja "komissaari". Niillä on ikävä kaiku, mutta touhu on jo pitkään muistuttanut jostakin sellaisesta, joka kaatui omaan mahdottomuuteensa.

Seuraavaksi EU voisi ottaa käsittelyyn vuoden 1950 jälkeen rakennetut tiet; valtavia baanoja on vedetty ristiin rastiin koko maanosa täyteen raivaamalla alun perin neitseelliseen luontoon. Ne pitää purkaa, tienpohjat ennallistaa ja näkemäalueet maisemoida. Suomessa on erityisen tärkeää, että jokaikinen lupiini revitään juurineen maasta ja poltetaan roviolla. Näin kun toimitaan, siinä lyödään kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ennallistetaan ja loppuu myös se ilmastoa pilaava liikenne. Tärkeintähän on, että maailma pelastuu!

"Missä EU, siellä ongelma" pitää valitettavasti paikkansa ja pelkäänpä, että Qroquius Kadin ennuste voi toteutua.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Täysin totta.

Rouva Ano: EU:lle tärkeintä taitaa olla näennäistoiminta. Eli toimitaan pienessä osassa EU:ta – ts. Suomessa – ja sitten voidaan ylpeillä että EU hoitaa velvollisuutensa.

vieras kirjoitti...

Nyt kun ollaan NATO:ssa niin voitaisiin tulkita EU:n päätöksiä omaksi eduksi ja luovasti. Tarvittaessa jätetään noudattamatta. Ei ne anna potkuja nettomaksajalle. Aina voidaan sanoa että ei kelpaa, emme maksa jos ei esitystä muuteta tai tehtyä päätöstä muuteta tai kumota. Voiko sieltä edes saada potkuja vaikka yrittäisi?

Persujen Jani Mäkelä on monta kertaa puhunut ennakkovaikuttamisen merkitykestä. Jos ennakkovaikuttamista ei ole, silloin ei olla vaikutettu siihen minkälaisia esityksiä EU:sta tulee.

Sanna Marinin touhu on esitys jonka aikana voi syödä poppareita. Jos oikein jännästi käy, se on Sanna joka saa aikaan porvarihallituksen.

Demareiden mielestä keskustelut kokoomuksen kanssa ovat pelleilyä. Koksut taas kummastelevat kun Sanna vastaa soittoihin myöhässä ja puhuu ylimalkaisesti.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5aca091a-5554-48ad-9d73-c5f7f93961bd

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009531270.html

vieras kirjoitti...

Ennallistamisesta tuli mieleen että Helsingin, Turun ja Tampereen voisi ennallistaa vuoteen 1952. Tällöin saataisiin takaisin monta sataa purettua taloa. 1950-70-luvuilla purettiin vanhoja taloja ja tilalle rakennettiin ankeita betoni- ja lasitaloja.

Ulkomaalaispolitiikan ja rajavalvonnan voisi ennallistaa vuoteen 1952.

Mitä jos Alankomaat ennallistettaisiin 1500-luvulle? Siinä kävisi niin että huomattava osa Alankomaista jäisi veden alle. Alankomaissa on monta vuosisataa hankittu maata valtaamalla sitä meren alta. Ennallistaminen tarkoittaisi noiden peruuttamista. Amsterdam jäisi metritolkulla veden alle. EU:n ympäristökomissaari on alankomaalainen. Mitä jos hänen oma koti jäisi veden alle ennallistamisen takia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras.

Viesti1: Voitaisiin ja pitäisi mutta sitä on turha odotella. En kylläkään tajua että kuinka se NATO-jäsenyys asiaa muuttaa. Hallituksen muodostamista seuraan katseella. En lähde ennustamaan.

Viesti2: Niinhän sitä on todettu että vihollisen pommitukset sodan aikana aiheuttivat Helsingille vähemmän tuhoa kuin 1960-luvulta alkanut kaupunkisuunnittelu.

vieras kirjoitti...

Olin NATO-jäsenyydellä ajatellut sitä että silloin EU:ta ei voi enää käyttää turvallisuusperusteena jollaisena on yritetty käyttää tähän asti. Tähän asti NATO:n ulkopuolella oleminen on voinut olla psykologinen este sille että omaksuisi kielteisemmän asenteen EU:ta kohtaan. Miten muuten voi selittää sen että EU:n kannatus edelleen irrationaalisen korkea ja EU-eron kannatus oudon matalaa.

Tarkoitus olisi saada vaalikarja kysymään itseltään "Miksi ollaan enää EU:ssa jos ollaan nyt NATO:ssa".

vieras kirjoitti...

Edellisessä viestissä unohdin mainita pohdinnan siitä mitä meidän nomenklatuura tekisi silloin kun EU hajoaa tai se lakkautetaan virallisesti? Iskeekö isännättömän koiran kohtalo?

Anonyymi kirjoitti...

Ihmeellistä tuo kaupunkisuunnittelu. Ja varsinkin toimet liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Ei ne päästöt sillä pienene, etä se liikenne pysäytetään parin korttelin välein, ja sen lopun ajan ne matelee nopeudella joka ei liity taloudelliseen ajamiseen mitenkään.
Oikea liikenteen estoajatus on tämä sissäntuloreittien muuttaminen kaupunkibulevardeiksi joissa autot kastaan suuriin ruuhkiin kun ei pääse eteenpäin. Samassa ruuhkassa mataa se julkinen liikennekin. Eikä vielä moniin vuosiin kaikki bussit ja jakeluautot kulje pattereilla.
Ajatuksen pitäisi lähteä siitä, ettämitä nopeammin ja sujuvammin autot pääsevät perille, sitä vähemmän aikaa ne sitten saastuttavat.
Hyvä huono esimerkki liikennevalojen ajastusesta on tuon naapurikaupungin eteläinen sisääntuloväylä. Pari risteysväliä mennään ja taas on punainen edessä. JOsjus aiemmin siinä oli ns. vihreä aalto, pääsi yli puolet matkasta pysähtymättä kun ajoi säädettyä nopeutta. Nyt se ei auta, kun on punainen aalto edessä.
Huru-ukko

DENA kirjoitti...

Piti lukea suomitulee aina olemaan hiilipositiivinen eihän tuossa muuten järkeä ole hitsi kun ei oi korjaaa

Anonyymi kirjoitti...

Euroopan parlamentti äänesti just äskettäin Ugandan homolakia vastaan. EU on suuri.

Gruvmor - Maria Olsdotter kirjoitti...

Tunnistan hyvin tuon vih-vas hyödyttömän tunneretoriikan täältä lahden takaa. Vielä muutama vuosi sitten haaveilin, että rakas syntymämaani sentään ottaisi järjen käteen ja katselisi tänne Ruotsiin päin ja kauhistuisi kuin hahmo Edvard Munckin maalauksessa “Skriet”. Mutta sittenhän Suomi kuitenkin on kulkenut ihan samoja polkuja ja samat tulokset häämöttävät edessä, elleivät jo ole selvästi näkyvillä. Miksi? Jaksaako sitä enää kysyäkään.

Ennen aikaan myös Ruotsidemokraatit ajoivat maan lähtöä EU:sta, mutta nykyään vain mainitsevat ikään kuin ohimennen, että hekin aikovat muuttaa EU:ta sisältäpäin. Juu niin varmaan, nythän sekin näkyy tuossa maahanmuutto“sopimuksessa” että miten se sujuu. Joko otatte lisää mamuja tai sitten maksatte, ja Ruotsihan kysyy vain että juu tietysti, miten paljon? Määrää Ruotsin jo nykyisin maksamista veromenetyksistä ei saa laskea, koska laskeminen on rasistista. Jotkut ovat yrittäneet, en nyt muista summaa mutta ainakin se on liikaa, ja ne suuret summat kyllä tarvittaisiin ihan oman maan ylläpitoon.

Lisäksi mamut voivat rauhassa asua täällä koko ikänsä tuilla eläen. Ja vaikka eivät ikinä olisi tehneet tuntiakaan töitä, saavat automaattisesti eläkeikään tullessaan verottoman elatustuen (försörjningsstöd) joka jo nyt on usein isompi kuin ikänsä työtä tehneiden surkeat verolliset eläkkeet.

Nippelitietona, että tämän 2023 vuoden alkukuukausien aikana jaeltiin maassaololupia yli 20 000 ja kansalaisuuksiakin vähintään samaan tahtiin kuin ennen. Ei ole vallanvaihto näkynyt syyskuun vaalien jälkeen siinä suhteessä yhtään mitenkään. Jotkut vielä kehtaavat puhua oikeistohallituksesta.

Rohkea toiminnanjohtaja Annicka Carlsson Filipstadin Työnvälityksessä sanoi suoraan taannoin (2019) SVT:n haastattelussa ohjelmaan Uppdrag granskning, että (käännettynä suurin piirtein):

- Sepä juuri se ongelma onkin, ei voida sanoa että “okei, missä päin työnantajat palkkaavat ulkomailla syntyneitä luku- ja kirjoitustaidottomia?” Eli ei ole kysyntää ulkomailla syntyneille luku- ja kirjoitustaidottomille, sitä on kyllä työvoimalle, sanoo Annicka Carlsson.

– Det är det som är grejen, man kan inte säga “okej, var anställer arbetsgivarna de utrikesfödda analfabeterna”? Ja, det finns ingen efterfrågan på utrikesfödda analfabeter, utan det finns en efterfrågan på arbetskraft, säger Annicka Carlsson.

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/arbetsformedlingen-finns-inga-jobb-for-utrikesfodda-analfabeter

Gruvmor - Maria Olsdotter kirjoitti...

Taisin lähettää tekstini väärään blogipostaukseen, sen oli tarkoitus kommentoida tuota Rosa Meriläisen juttua.

Anonyymi kirjoitti...

Gruvmor - Maria Olsdotter sanoi...

Taisin lähettää tekstini väärään blogipostaukseen, sen oli tarkoitus kommentoida tuota Rosa Meriläisen juttua.
Ihan se tuli oikeaan osoitteeseen, ainakin minun mielestäni. Jatka vaan samaan malliin Maria Olsdotter:))
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Huru-ukolle, DENAlle, Anolle ja Gruvmor - Maria Olsdotterille & kiitos kommenteistanne.

vieras: Tuollakin idealla EU:ta suomalaisille myytiin. Nythän on vain niin että persuja lukuunottamatta kaikki eduskuntapuolueet ovat totaalisen EU-myönteisiä. Joten nomenklatura on valitettavasti vielä pitkään turvassa.

Huru-ukko:

Viesti1: Totta joo. Ja tuota herkkuahan Helsingissä tulee riittämään sillä vihreät ovat siellä voimissaan vaikka eduskuntavaaleissa tulikin kuokkaan.

Viesti2: Olen samaa mieltä.

DENA: Erittäin hyviä huomioita. Ja vitsin kärkihän on siinä, että Suomi tosiaan ON hiilinegatiivinen. Tämä talous- ja kansalaiskyykytys on vain vihreän egon ruokkimista.

Ano: Juu. Eikä piittaa maiden itsemääräämisoikeudesta.

Gruvmor - Maria Olsdotter: Kiitos erittäin hyvästä kommentista joka kertoo tylysti sen että ei Ruotsilla taida olla enää minkäänlaista toivoa. Ja tämä kommentti sopii ihan minkä postauksen kommenttiosioon hyvänsä.

-TR- kirjoitti...

Nälänhädästä puhuttaessa, jos ukrainslsiset omistaisivat Hollywoodin niin joka toinen leffa olisi holodomoria käsittelevä nyyhkytarina.

Anonyymi kirjoitti...

Fatin Diarra pyrkii Vihreiden puheenjohtajaksi. Tarvitaan vain visio ja suunta ulos, sanoi hän. Heillä on jo molemmat. Toivon että jatkavat samalla tiellä.

vieras kirjoitti...

Norja on NATO:ssa mutta ei EU:ssa. Se toimii sillä hyvin. Kauppasopimukset on tehty EFTA:n ja ETA:n kautta sekä kahdenvälisesti. Kansa ei meinaa älytä tätä.

Norja on harjoittanut mokutusta mutta se on tehnyt sitä omaa pöljyyttään eikä EU:n takia.

Taloista vielä. Olen kuullut että ulkomaalaiset turistit ihmettelevät sitä kun Suomen kaupungeissa näkyy niukasti vanhoja taloja. Ne kysyvät onko täällä ollut sota vienyt vanhat talot vai mihin ne ovat kadonneet.

Huomasin vasta äsken että Yrjö-kirjojen kirjoittaja ja piirtäjä Erkki Kanerva kuoli vähän aikaa sitten.

https://www.aamulehti.fi/ihmiset/art-2000009373000.html

https://yle.fi/a/74-20016534

Minulta puuttuu kokoelmasta ainakin yksi Yrjö-kirja.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllä ukrainalaisilla olisi totisesti syytä pitää holodomoria esillä ja tuoda sitä tietoisuuteen loputtomalla elokuvien virralla.
Ei niistä tarvitse tehdä nyyhkytarinoita, koska ne ovat kertomuksia kommunistien rikoksista, jotka saavat kunnialliset ihmiset suuttumaan ja tunteelliset itkemään.

Ei Suomenkaan peruskoulun historiaopetuksen varassa oleva tiedä holodomorista mitään, kuten ei lukuisista muistakaan kommunismin rikoksista.
Puolustelijoita niille riittää sitäkin enemmän.
Kuten myös kommunismia ihannoivien nyyhkytarinoiden väsääjiä.

Mokomat paskat, sanoi veli Yrjöperskeles.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Anolle, vieraalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

TR & Qroquius Kad: Noin yleensä ottaen TR:n kommentin punainen lanka jäi jotenkin epäselväksi. Hyökkäys sekä juutalaisia että ukrainalaisia kohtaan? Mutta olen samaa mieltä Qroquius Kadin kanssa. Holodomor oli kansanmurha. Tietoinen sellainen. Ja erityisesti siitä pitäisi tehdä dokumentteja. Sekä opettaa historiassa.

Ano: Kannatan äärimmäisen lämpimästi Fatim Diarraa vihreiden puheenjohtajaksi. Jo ns. yleisistä syistä ja samoin siitä syystä että ei kirjoittajalta jutun aiheet taatusti lopu.

vieras: Suomea ja Norjaa on siinä mielessä hankalaa verrata että Norja on omavarainen energian suhteen jo pelkästä vesivoimasta ja öljy tulee siihen päälle. Yrjö-kirjat olivat mainioita mutta uskotko että nimimerkkini Yrjöperskeles ei tule niistä vaan tietystä toisesta asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo QK:n maininta toi ajatuksen, että Perskeleen Yrjö usein keroo Kekkoslovakiasta ja silloisista ajoista. Suomessa oli Kekkosen aikaan 60 000 työtöntä niinpä Kekkonen ns. runnoi hätätilahallituksen kasaan sen johdosta. Nyt työttömiä on, laskijasta riippuen n. 250 000 - 350 000 eikä puhettakaan hätätilasta kuin siten, että jatkuva työvoimapula ja blaaa blaaa ja vielä kerran blaaa!!
Meille halutaan tuoda neekereitä, ei kuten laulussa että me halutaan olla niitä.
Hieman taas hallituksen töpeksiessä Kekkonen sanoi että SAATANAN tunarit.
Se oli sitä aikaa kun kepulit tekivät pyhiinvaellusmatkoja Lepikon torppaan...
Nykykepulit kostavat omat poliittiset virheensä eli vassarihallituksen pönkänä olon aiheuttaman vaalitappion persuille. Sanoo annukka pullukka. Puoluesihteerin heittivät bussin alle. Tapa opittu demareilta.
Huru-ukko

-TR- kirjoitti...

Pahoittelen sanavalintaani. En vähättele ukrainalaisten nälänhätää.

Mutta meidän suomalaisten nälänhädästä vain 150v sitten ei kauheasti ole meteliä pidetty.

Toisin kuin esim Irlannin nälänhädästä 1840-l joka määrittää suurin piirtein irlantilaisten identiteetin vielä nykyäänkin.

Sekin oli täysi kansanmurha. Irlannista vietiin viljaa ulkomaille samaan aikaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja TR:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Täysin totta. Sen suuren laman jälkeen suomalainen työtön on ollut vain tilastoluku. Eikä niitä ole valtakoneistolle olemassakaan vaan työtä tekemään halutaan porukkaa joka ei tule tekemään työtä vaan elinikäiselle elatukselle.

TR: Viesti ymmärretty. Ja suomalaisten nälänhädästä ei olla taidettu elokuvia tehdä.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo Irlannin nälänhätä on tosiaan siellä aivan eri tavalla osa kansallista kulttuuria kuin meillä monet suuret nälkäkuoleman ajanjaksot.
Kansallinen mentaliteetti on samaan aikaan erilainen ja kuitenkin samanlainen:

molemmilla on suuri itäinen naapuri, joka on kolonisoinut ja tyrannisoinut;
molemmilla on hankala ilmasto, joka vaikeuttaa maataloutta;
molemmilla on mieltymys olueen ja taipumus melankoliseen mielialaan.

Irlantilaisille on luonteenomaista taiteellinen herkkyys, joka tekee heistä lyhytjänteisiä.
Suomalaista kansanluonnetta luonnehtii Leppäsen Preetin asenne:
tätä se on meitin tämmösten miesten;
meitillä on vaan toi kärsimys. — On tota pernaa ny kumminki.

Mutta silti, Suomi itsenäistyi aiemmin ja lyhyemmällä vapaussodalla kuin Irlanti.
Irlannissa soitetaan lamenteja, meillä metallia!

QroquiusKad kirjoitti...

Vuodelta 1918 vielä kaksi dramaattisen tragikoomista anekdoottia lahtareista:

Länkipohjan taistelun jälkiselvittelyissä pohojalaanen veri kävi kuumemmanpuoleisena, olivathan arvostetut ja pidetyt isä ja poika Laurila kaatuneet.
Niinpä eräskin punakaartiin epäonnekseen hankkiutunut itänaapurin igor yritti vangiksi jäätyään pelastaa nahkansa vakuuttelemalla valkoisuuttaan:
"Minja oljen laktari, minja oljen aina laktari!"

Igorille kävi kuten olettaa saattaa, sen sijaan tapauskertomus ei kertonut miten kävi niille pienille tamperelaislapsukaisille, jotka taistelun jälkeen yksin jääneinä yrittivät kerjätä jokapäiväistä leipäänsä vedoten varttuneen naisväen äidillisiin tunteisiin:
"Antaisitteko hyvät tädit meillekin leipää, kun mekin ollaan lahtarien lapsia?"

Arvatahan senkin voi.
Oi voi.
Niin siinä käy, kun ei ota selvää terminologiasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Irlanti on tietysti oma lukunsa. Siellähän ne rähinät jatkuivat vielä kauan aikaa itsenäistymisen jälkeen eivätkä ne täysin ole tainneet loppua vieläkään. Se Suomen vuosi 1918 oli jotain hirveää jota toivottavasti ei tapahdu enää koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, siinä se seisoo ku Jyrin päivä annakan laiassa sanottiin ennen. Ja niin näkyy. Tänään on Yrjön nimipäivä. Onnea vaan bloggarille ja kaikille muillekin Yrjöille.
Huru-ukko
PS. tunsin joskus entisessä elämässä irkkutytön jonka isomummon olivat meinanneet polttaa noitana. Ukonilma ja rankkasade tarina mukaan pelastivat sillä kertaa viattoman. Sen jälkeen maanpako.

DuPont kirjoitti...

-TR- sanoi...
"Nälänhädästä puhuttaessa, jos ukrainslsiset omistaisivat Hollywoodin niin joka toinen leffa olisi holodomoria käsittelevä nyyhkytarina."

Pidän hyvin vastenmielisenä tuota ajatusmallia, jossa Holocaustin näkyvyyttä pidetään ongelmana. On turha vihjailla juutalaisten syyllisyydellä, jos muut kansanmurhat ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Jääköön tuollainen vihjailu partisaanisivuston pelleille. Jos esim. Suomen 1700-1800-lukujen nälänhädät ja orjuus eivät ole yleisessä tiedossa, syynä on vain se, etteivät suomalaiset itse ole asiaa nostaneet esille. Ei suomalaisiakaan mikään estä tekemästä elokuvia venäläisten orjiksi viemistä suomalaisista, vain oma saamattomuutemme.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Olisin Dupontin kanssa hieman erimieltä. Jos vuosittain tehdään 50 pläjäystä holokaustista, ja kolme kaikista muista, se antaa käsittää että vain saksalaiset ovat tehneet kansanmurhia, eivät juurikaan muut. Olen törmännyt tähän käsitykseen ja joutunut vihapuheen kohteeksi kertoessani että venäläiset ja turkkilaiset ja ja... ovat tehneet ihan yhtä suuria kansanmurhia ja ihan sillä samalla vuosisadalla. Jos niistä 50:stä edes puolet kertoisi ihmisille niistä muista, tulisi selväksi etteivät ne ole mitenkään yhteen kansallisuuteen liittyviä, vaan niitä tapahtuu kaikkialla missä kansanryhmien välit ajetaan riittävän pahaan hakaukseen ja törmäykseen.

Joppos123 kirjoitti...

Tuntuu olevan kysyntää metsästetylle lihalle. Laukaustakaan ei ole vielä ammuttu mutta naapurit tekee jo tilauksia.
Eihän siinä. Jahka oma pakkanen täynnä niin voihan noita annella pois, myymään en ala.
Kaurispukin saalistusaika alkaa 15.5. Saa nähdä tuleeko sieltä mitään vaan rotkottaako väijyssä ihan turhaan.
Aika hyvin Ukraina edelleen vetää. Mitä enemmän ryssä uhoaa niin se on merkki siitä ettei mene ihan suunnitelmien mukaisesti.
Valtaosa ryssän johdosta on alkoholisoitunut vituralleen menneen "erikoisoperaation" johdosta ja se näkyy lausunnoista.
Ennen kesäkuuta alkaa Ukrainan seuraava hyökkäys ja jos ne osaavat käyttää leegonsa oikein niin ryssää viedään.
Panssariapu jäi tuhnuksi mutta saivat sentään uhden Prikaatin verran tankkeja.
Oikein käytettynä se on aika hyvä moukari.
Ryssän naftaliinista kaivetut T-55 ja T-54 vaunut eivät mahda länsivaunuille mitään.
Tulee "ankkajahti".

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Yrjönpäivää! Ainakin lumet sulavat, kevät etenee ja jäät hupenevat, ja järvikalastuksen voi kohta aloittaa.

-J.Edgar-

Mito Islam kirjoitti...

Ei nyt unohdeta sitä kansojen murhaa Amerikan ihmemaassa missä lahdattiin 10 miljoonaa intiaania. Eli hävitettiin käytännössä koko alkuperäinen asujaimisto eurooppalaisen ylijäämäväestön tieltä, sama meininki käytännössä ausseissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, vieraalle, DuPontille, Thorvald Eskilinpojalle, Joppos123:lle, J.Edgarille ja Mito Islamille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko & J.Edgar: Kiitos omasta ja kaikkien Yrjöjen puolesta, perskeles.

vieras: Nimi pohjautuu erääseen jo kauan sitten edesmenneeseen henkilöön. Avatar oli alun perin tuollainen mutta Reijo Koiras (kiitos, Reijo) väsäsi sen sitten nykyiseen muotoonsa.

DuPont, Thorvald & Mito Islam: Kaiken kaikkiaan toteaisin että kaikkia kansanmurhia tulee nostaa aina esille. Ettei niitä enää tehtäisi. Ja tullaanhan niitä valitettavasti tekemään jatkossakin. Yksi kansanmurha jonka voisi nostaa esille oli Kambodzhan kansanmurha jonka Punaiset Khmerit tekivät omaa kansaansa kohtaan.

Joppos123: Epäilemättä tekevät tilauksia sillä riistalihaa ei noin vain kaupasta ostella. Ukrainan kohdallahan se kriittinen asia lienee ampumatarvikkeiden määrä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Mitolle kommenttina että vain hyvin pieni osa oli oikeasti kansanmurhan uhreja, loppujen 90% kuolemaa eivät maahanmuuttajat olisi voineet estää, koska kyse oli taudeista, jotka tulijat olivat tuoneet mukanaan, ja joihin paikallisilla ei ollut immuniteettia eikä kenelläkään lääkitystä. Se ei ollut tahallista. Joskin kun asia huomattiin, paikoin tautia käytettiin alkuperäisasukkaita vastaan vielä 1800-luvun lopullakin biologisena aseena.

Joppos123 kirjoitti...

Jakomielitautista hommaa.
Suomesta pitää saada "savuton maa" vuoteen 2030 mennessä mutta samaan aikaan ajetaan höpöheinän pössyttelyä vapaaksi.
Saas nähdä vuonna 2030 kun nortinpolttajia kaasutellaan ja rastat vittuilee kukkiensa kanssa vieressä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Totta sinänsä joo, mutta eihän se tee niitä kuolleita intiaaneja yhtään vähemmän kuolleiksi. Ja inkkarithan ajettiin reservaatteihin josta ne tuskin olivat kovin mielissään.

Joppos123: Tätä olen minäkin ihmetellyt. Eikä se muuten kannabikseen tule jäämään. Enkä ole kuullut että kukaan olisi ajanut norttipäissään lapsia lumihankeen.

QroquiusKad kirjoitti...

No kun se punakhmerien kansanmurha nyt vaan oli sellaista parempaa tai ainakin erilaista väkivaltaa kuin natsien, samoin kuin jazz-tupakka on sellaista parempaa tai ainakin erilaista kuin nortti.

QroquiusKad kirjoitti...

Piti vielä mainita, ettei tupakka ole cannabikseen verrattava päihde vaan kahviin verrattava nautintoaine, kovasti haitallisempaa terveydelle vaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Varsin hyvin tiivistetty. Muistelen muuten että siitä punakhmerien kansanmurhasta ei sinänsä Suomen lehdistössä paljon puhuttu vaan lähinnä pakolaisten oloista Thaimaan pakolaisleireillä.