perjantai 14. huhtikuuta 2023

KANSALAISNEUVOS VÄNTTÖNEN

Päivälehden (ent. Helsingin Sanomat) haastattelu vuonna 25 jjp (jälkeen järjen palautumisen):

- Päivälehti onnittelee pitkän elämänuran tehnyttä Aatos Vänttöstä joka nyt 65-vuotiaana siirtyy eläkkeelle ja samalla hänelle on myönnetty arvostettu kansalaisneuvoksen arvonimi. Tuon arvonimen myöntämisen perusteethan menevät aivan järjen palautumisen alkuvuosille joten valaisetteko lukijaa hieman? Siitä kun on kumminkin varsin pitkä aika. Yli kaksikymmentä vuotta. Tehän toimitte silloin Tyhjän Paskan Hiertämisen Poistamistoimikunnassa.

- Näin on, ja toimikunnassa oli lisäkseni ammattilaisia eri aloilta, nimenomaan niitä ammattilaisia jotka tekivät, eivät niitä jotka istuivat toimistoissa kuvitellen että puhuminen on tekemistä. Mukana oli tietysti yliopistoväkeäkin mutta ainoastaan kovien tieteitten alueilta. Ja tehtävämmehän oli puhdistaa julkinen sektori kaikesta turhasta ja tarpeettomasta akateemisesta suojatyöstä.

- Mistä aloititte?

- Itse asiassa varsinaisen julkisen sektorin ulkopuolelta. Eli lakkautimme rahoituksen noin 95%:lta NGO-organisaatioilta joiden ainoa varsinainen tehtävä oli toimia suojatyöpaikan ja feministisen sekä vihervasemmistolaisen ideologisen hiekkalaatikon yhdistelmänä.

- Ja kuinka sitten toimitte julkisen sektorin kanssa?

- No, haastattelimme lisää ammattilaisia. Sieltä suorittavalta taholta. Mottona oli ”Julkishallinnon tehtävä on antaa kansalaisille välttämättömiä peruspalveluita. Sen tehtävä ei ole työllistää työllistämisen takia. Ei varsinkaan akateemisen oppiarvon tai poliittisen luotettavuuden vuoksi.”. Ja sen pohjalta kysyimme: ”mitä tarvitsette, että voitte suoriutua tehtävästänne ja mikä puolestaan haittaa tehtäväänne?”. Ja kun kerrankin suorittavan tahon mielipidettä kysyttiin niin se mielipide myös saatiin ja sen pohjalta alkoi sitten giljotiini jyskää. Olihan se tietysti jo tiedossa että säästöt olivat iät ajat koskeneet nimenomaan suorittavaa tahoa eikä hallintohimmelin keski-, aliväli-, väli-, yliväli-, yli- ja yliylijohtoa mutta kyllähän se lukumäärä järkytti kun se lopulta saatiin kartoitettua.

- Puhumattakaan siitä älyttömästä määrästä erikoissuunnittelijoita, erityisasiantuntijoita, projektipäällikköjä, projektikoordinaattoreita, projektisihteereitä, projektisuunnittelijoita ynnä herra ties mitä jotka olivat työssään vain suojatyöllistämisen vuoksi ja joiden pääasiallinen tehtävä oli hankkia perusteita aina uudelle projektille joka parhaimmassa tapauksessa ei johtanut yhtään mihinkään ja pahimmassa tapauksessa sotki suorittavan puolen asioita urakalla. Niillä ihmisillä kun oli ideoita ja visioita, piru vie ja niitä suorittavalla taholla sekä pelättiin että vihattiin. Syystäkin. Kun ihminen, joka ei tiedä asiasta yhtään mitään saa valtuudet määritellä kuinka asia tehdään niin lopputulos on säännöllisesti katastrofi. Me teimme siitä lopun.

- Entäs maahanmuuttoteollinen kompleksi?

- Sitä hoiti toinen poistamistoimikunta. Sehän löi aikatolpan vuoteen 1990 ja jos sen jälkeen tulleet olivat edelleen sosiaalin elatuksella tai verorahoitteisessa monikultturismin mannekiinityöpaikassa niin sekä oleskeluoikeus että mahdollinen kansalaisuus loppui kerralla. Aivan sama, kuinka kauan Suomessa oli tullut oleskeltua. Ja samallahan loppui myös maahanmuuttoteollinen kompleksi jonka kustannukset arvioitiin tuossa vaiheessa jo kuudeksi miljardiksi per vuosi. Vähän samanlaisia arvioita on laskettu omasta poistotyöstämme joten aikaansaamamme säästö kansalaisille on erittäin suuri.

- Toimintaanne ei todellakaan voinut sanoa juustohöyläksi vaan giljotiiniksi. Tuliko toiminnastanne suunsoittoa?

- No tottahan sitä tuli työttömäksi jääneiden akateemisten suojatyöläisten toimesta. Eiväthän ne halunneet luopua saavutetuista ja ansiottomista eduistaan. Ja varsinainen työnteko tuntui niille vielä vastenmielisemmältä. Mutta siihen niin me kuin uusi hallinto totesimme että ei teille pitkäaikaistyötön duunarikaan ollut koskaan mikään ongelma. Meille pitkäaikaistyötön mitääntekemättömyyden ammattilainen ei vastavuoroisesti ole minkäänlainen moraalinen ongelma. Tervetuloa niiden kansalaisten arkeen joista te kyllä puhuitte mutta harvemmin koskaan edes tapasitte.

- Entäs kun tehtävänne oli suoritettu?

- No sittenhän me lopetimme nämä toimikunnat ja läksimme takaisin varsinaisiin töihimme. Olisihan se ollut täysin vastoin toiminta-ajatustamme että me olisimme tehtävämme suoritettuamme jääneet suojatyöläisiksi piereskelemään nahkatuoleihin ja syömään kampaviinereitä veronmaksajien rahoilla tehden ei-mitään. Siinä uuden hallinnon kanssa sovittiin että kerran viidessä vuodessa toimikunnat pannaan kuukaudeksi pystyyn ja katsotaan tarvitaanko toimenpiteitä. Ei niitä olla tarvittu. Kas kun se järki palautui koko yhteiskuntaan. Viimeinen kokoontumisemmekin meni viikossa läpi.  Minäkin palasin vanhaan hommaani pintakäsittelijäksi ja tein sitä eläkkeelle siirtymiseeni saakka.

- Niin, minäpä muistan historiasta lukeneeni että mielettömyyden aikana akateemiset suojatyöläiset halveksivat tavallisia duunareita ja joku demari halveksi erityisesti pintakäsittelijöitä. Vaikkei välttämättä edes tiennyt, että mitähän se mahtaa tarkoittaa,

- Olen lukenut tästä itsekin ja siihen voi todeta, että jos suorittavan työn tekijät katoavat niin maa on kusessa. Sen sijaan kun akateemiset suojatyöläiset katosivat niin asia huomattiin lähinnä veroprosentin pienenemisenä ja närästyksen vähenemisenä. Mutta… täytyy sanoa että huomasimme yhden todella hälyttävän seikan työmme aikana.

- Minkälaisen seikan?

- No sen, että Suomessa oli aivan valtava määrä ihmisiä – erityisesti naispuolisia – jotka eivät itse asiassa kyenneet minkäänlaiseen varsinaiseen työhön. Eivät niin minkäänlaiseen. Ja että vääristynyt koulutusjärjestelmä oltiin tehty aivan heitä varten ja sen myötä heille sertifikoitiin yksinoikeus yhteiskunnalliseen ajatteluun samalla kun heille taattiin täysin tarpeettomat ja yhteiskunnan kannalta vahingolliset suojatyöpaikat. Sitähän ovat tutkijat miettineet pitkään että johtuiko vääristynyt koulutusjärjestelmä tuon väestönosan kasvamisesta vai saiko vääristynyt koulutusjärjestelmä tuon väestönosan kasvamisen aikaiseksi. Eli kumpi oli ensin, muna vai kana?

- Tämähän oli yhteiskunnassamme silloin suuri ongelma jota pidettiin voimavarana. Mutta kuinka aiotte eläkepäiviänne viettää?

- Mökillä. Ajan sinne bensa-autolla, lämmitän saunan haloilla ja grillaan lihaa sekä makkaraa.

- Ja näinhän voitte rauhassa tehdä sillä hallintomme ei enää tunge kärsäänsä niihin asioihin jotka eivät kärsäntyöntämistä tarvitse. Kansalaisneuvos Aatos Vänttönen, suuret kiitokset haastattelusta ja antoisia eläkepäiviä.

Kansalaisneuvoksen arvonimen saaneelle myönnetään myös kunniamitali joka tunnetaan nimellä ”työmiehen hymy”.


44 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


No joo, vieläkö kun näkis tuon päivän tulevan, niin komiaa ois !

Anonyymi kirjoitti...

Mainio postaus. Valitettavasti JJP ei ala ainakaan seuraavaan neljään vuoteen. Kokoomus kun ajaa edelleen "työperäistä maahanmuuttoa" Eta-alueen ulkopuolelta. Suojatyöpaikat ovat enimmäkseen kokoomuksen luomia kaverille kans periaatteella. Suorittavaan työhön ajavat vain "paikallista sopimista" joka tarkoittaa palkan alennuksia. Työttömyysturvan leikkaukset luovat heidän mielestään 100 000 uutta työpaikkaa. Sitä mekanismia heidän pitäisi jotenkin perustella.

Juha R kirjoitti...

Olipa mainio kirjoitus taas! Itse olen pienessä päässäni miettinyt tätä Suomen "työvoimapulaa" ja sen korjaamiseksi tarvittavaa "työperäistä" maahanmuuttoa juurikin tuolta kannalta. Potkitaan pihalle tyhjäntoimittajat ja -tutkijat sekä lopetetaan valtionavustukset jonninjoutaville järjestöille. Luulisi sieltä löytyvän työvoimapulan paikkaajaa. Tokihan sukupuolentutkijan kouluttaminen ihan oikeaan työhön saattaa olla haastavaa, mutta kai se nyt helpompaa on kuin vaikkapa sama homma kielitaidottoman sotilaskarkurin tai vuohipaimenen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän Ykän postauksen voisi hyvin lähettää seuraavalle hallitukselle, joka (toivottavasti) alkaa niistää valtion kuluja sellaisesta, jota ei tarvita ja josta ei ole mitään hyötyä, tietäen kyllä, että eihän sidosryhmien ja äänestäjien etuja
lähdetä romuttamaan ja viemään heidän työpaikkojaan. Mutta jos kuitenkin joskus edes tuntuisi piikkinä lihassa ja norsunluutornistaan vallanpitäjä huomaisi, että hyvinvointivaltiossa on työttömiä, vanhuksia ja sairaita, joille ei ole apua tarjolla. Lapsiakin lennätetään Tanskaan elintärkeisiin leikkauksiin, joita oma maa resurssipulan takia ei pysty tarjoamaan.

Seuraavaksi voisi ottaa pois rahat myös eri maihin kohdistuvasta ystävyystoiminnasta, johon opetus- ja kulttuuriministeriö upotti rahaa 1.680.000 euroa männä viikolla. Suurimman potin nappasi Suomi-Venäjä -seura, joka voi ilakoida lähes puolella miljoonalla eurolla tänä vuonna. Ainakin kymmenen vuotta on saanut miljoonan, niin että onhan tilanne hiukan korjaantunut, mutta tällaisessa maailmantilanteessa käsittämätöntä. Eikö rahan jakamiselle kerta kaikkiaan löydy parempia kohteita?

Helsingin kaupunkikin on päässyt taas kyseenalaisiin otsikoihin ja valtionapuja nauttii sekin. Ensin se laittaa 100.000 euroa peruskoulujen trans-opetukseen ja nyt on tarjolla nelipäiväinen festivaali, jossa esitetään mm. alle 18-vuotiailta kielletty drag-queen -elokuva, jossa esiintyvät ala-ikäiset, iältään kymmenen pmolemmin puolin olevat lapset. Sairasta!

Lopuksi kehut mahtavasta mitalista, suunnittelija lienee maankuulu...

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Vähnkö mie oon hidasälyinen. Piti ihan kaks kertaa katsoa tuota mitalia, ja sittenhän mä sen hokasin, että mitä se esittää. Loistava mitali:))
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tämmöinen titteli ja arvonimi kuuluu toki sen ansaitsijalle.

Huomasitteko? Taas on lanseerattu newspeakia: "... työperäistä maahanmuuttoa tai työhön johtavaa maahanmuuttoa...".

Mikä halvatun toivotaan, toivotaan työhön johtavaa maahanmuuttoa?

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/e9024fbc-2b38-4ef6-9e72-c97b90282638

Anonyymi kirjoitti...

Luulin että kokoomuksella ja Puuhapetterillä vaalien "voittajana" olis valmiit pasmat miten edetään, mutta kun katoin hänen kysymyksensä hän kyseleekin muilta puolueilta mitä ja miten tehdään. Tuli uskonvahvistusta että kokoomuksessa ei pystytä järjelliseen ajatteluun.

QroquiusKad kirjoitti...

Muuten erinomainen, paitsi ettei kansalaisuutta voida poistaa ellei sen lisäksi ole jonkin muun maan kansalaisuus.
Ei valtio voi tehdä kansalaisestaan, varsinkaan syntyperäisestä kansalaisuudetonta.
Eihän sellaista edes voi karkottaa mihinkään.
Siksi kansalaisuus pitäisi myöntää vain ja ainoastaan kaksoiskansalaisuutena:
tällöin tiedetään kuka asianomainen on, koska hänellä on oltava jonkin valtion voimassaoleva passi.
Sinne hänet myös voidaan karkottaa Suomen kansalaisuuden poistamisen jälkeen.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Seitsemässä veljeksessä mustalaiseukon ammattina on kuppaaminen ja ennustaminen -- eikä tuollaisissa tyhjäntoimituksissa ole sadassa viidessäkymmenessä vuodessa juuri tapahtunut muutosta. Oma sukupolveni opetteli koululäksyinään Jaakobin poikien nimet niin, että litania vieläkin tulee kuin vettä valaen. Nykyiset koululaiset tulevat suunnilleen yhtä viisaiksi, kun tietävät, että "ydinvoimalassa on reaktorihalli ja siellä tehdään kilovoltteja".

Hirvittävä määrä tiedollista käsitestiiknafuulaa, jonka suhde reaalimaailmaan on täsmälleen sama kuin keskiaikaisen käsiterealismin suhde luonnonlakien kuvaamaan todellisuuteen. Kun nyt ihmistieteissä pätevöityneitä akateemisiin opinnäytteisiin perehtyy, huomaa että koko eurooppalaiselle uudelle ajalle ominainen järki on haihtunut höyryinä tulisieluisten julistajien päistä, ja jäljellä on vain retoriikkaa ja tunnetta, verbaalisia kosketusmielteitä, tunnustuksellisten ideologioiden pauhua.

Niin se on käynyt. Poliitikot parkuvat vaalipuheissaan, että "töitä, töitä, töitä" ja "tekijöitä, tekijöitä, tekijöitä" -- mutta kun ne oikeasti tarpeelliset työt ihan välttämättömistä puhumattakaan ovat aika vähäisiä, ja valtaosa palkoista maksetaan juurikin kaikenlaisen stiiknafuulan tuottajille. Taikauskoisia kuppareita ja ennustajia halutaan lisää, vaikka omat akatemiatkin ovat jo niitä täynnä.

Anonyymi kirjoitti...

QK kirjoitti:
"Siksi kansalaisuus pitäisi myöntää vain ja ainoastaan kaksoiskansalaisuutena:"

Hyvä pointti. Toinen mahdollisuus on, että kansalaisuuksien myöntämisperusteita tiukennetaan. Esimerkiksi kansalaisuutta saisi hakea vasta 25 vuoden nuhteettoman Suomessa elämisen jälkeen.

acc

Ekku kirjoitti...

Tiedättekö muuten, mikä on ollut ainoa ministeriö Suomessa, mikä on tavoitteensa saavuttanut ja lakkauttanut itsensä?

Tapsa Tasa-Puolinen kirjoitti...

Side-Topiccia, ehkä.

Hmmm.....

Epäiltyjen nimet ja kuvat julkaistiin jo tässä vaiheessa.

Miksiköhän Oululaisten lasten raiskauksesta epäiltyjen nimiä ja kuvia ei julkaista näin aikaisin tai ollenkaan?

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000009519121.html

Anonyymi kirjoitti...

Taisi pt media julkaista ns monikulttuurisuus " rikastajien " kuvan, ainakin yhden. Ja kuten pt media toteaa jälkeen kerran, on ihmeellisiä nämä " rangaistukset " . Mutta kuten kommentoija kollega QG totesi, on taustalla demla. Onhan se ihmeellistä, että kun näitä joukkoraiskauksia jne on ollut jo ties kuinka paljon todistetusti, niin karkoituksia ei vaan saada aikaiseksi. Vedotaan lainsäädäntöön. Sehän pitää sitten muuttaa. On se käynyt kätevästi kantisten kohdalla. Esim kantis työläinen kiukettelee. Simsalabim. Pari viikkoa.

QroquiusKad kirjoitti...

Ehdottoman paikallaan on tiukentaa kansalaisuuden saantiehtoja.
Itsensä tavoitteeseen päästyään lakkauttanut ministeriö?
Olisiko kansanhuoltoministeriö?

Apoliteia kirjoitti...

"Valitettavasti JJP ei ala ainakaan seuraavaan neljään vuoteen."
Lievää toivorikkautta, sanoisin. Ei sellaista järjen palaamista taida tulla, kun palatakseen täytyisi ensin olla ollut.
Tässä maassa on ainakin koko sen itsenäisyyden ajan vallinnut määräävänä totuutena aina jokin hulluus, joka on sitten vain vaihtunut toiseen. Toki aina pahentuen edellisestä. Ennen sotaa oli Uraliin! -hulluus, sitten oli YYA-hulluus ja nykyään globalismihulluus.
Taidetaan puhua vuosisadoista ennen kuin tämä kansa kasvaa aikuiseksi. Jos ehtii.

Anonyymi kirjoitti...

Asutusasioita sodan jälkeen hoitanut?

Anonyymi kirjoitti...

Sanotaan ihan suoraan ja kylmästi, että tarvitaan 90 luvun laman tapaan 100 000 - 200 000 uutta köyhää leipäjonoihin. Itsemurhia 1000 lisää per vuosi. V*ttaa htsti, että työttömiä jne syyllistetään Oy suomi ab:n velkaantumisesta. Siellä kortistossa on alle/yli 50 v todellisia moniosaajia, joita kukaan ei ota. Ja kyse on suomalaisista. Kun maahanmuuttaja hakee työtä, hänellä on monia järjestöjä takanaan asiatuntijoineen. Lakimiehistä alkaen. Mitä on vaikkapa yksinäisellä kantistyöttömällä? Pelkkää uhkauksien jne alistamisien, kontrollien sekä pahimmassa tapauksessa asunnon menettämisen uhalla, laitetaan joihinkin naurettaville kursseille. Jotka ovat lievästi sanoen nöyryyttäviä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuuntelin lenkillä ylen lähetystä kuulokkeilla. Oli Heidi Hautala sekä joku vasemmiston edustaja ylläripylläri , keskustelemassa Orpon hallitus kysymyksistä. Kun Hautalaa kuuntelin, niin hampaissa narskui muukin kuin katupöly. Sellaista yltiöpäistä suvaitsevaista paskaa tuli, että vastaan tulijatkin luultavasti miettivät katseista päätellen, että mikähän tuokin on.

Ekku kirjoitti...

Joo. Sehän se oli. Pystyttiin lopettamaan, vaikka oli henkilökuntaa ja byrokratiaa molempia reilusti
Nykyään ei pystytä siirtämään edes valtion laitosta tai virastoa pois Helsingistä ilman että homma kaatuu siihen, että henkilöstö ei suostu siirtymään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, Ano1:lle, Juha R:lle, Rouva Anolle, Huru-ukolle, Ano2:lle, Ano3:lle, Qroquius Kadille, Seppo Oikkoselle, acc:lle, Ekulle, Tapsa Tasa-Puoliselle, Ano4:lle, Apoliteialle, Ano5:lle, Ano6:lle ja Ano7:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Joitain omia huomioita:

- Tämä kirjoitushan kuuluu sarjaan ”köyhän ainut huvitus on vilkas mielikuvitus” mutta joo, maahanmuuttoteollisen kompleksin lisäksi tuo julkishallinnon valtava tyhjäkäynti on yhteiskuntaamme kuppaava haitallinen loinen.

- Rouva Anon huomio Helsingin pervoilumeiningistä pitää paikkansa, mutta näyttää että joitain osioita sieltä on jo peruttu. Lienee tullut sen verran kyistä palautetta.

- Se kansalaisuuksien järjetön alennusmyynti on ollut, no, järjetöntä. Sinänsä, kyllähän myönnetyt kansalaisuudet voidaan perua. Eihän siihen tarvita kuin lakimuutos. Tosin siihen tarvittaisiin sitten se järjen palautuminen.

- Ja joo, sehän oli kansanhuoltoministeriö jota kysyttiin. Koskahan se perustetaan uudestaan? Päästään taas lihakorteille. Ilmastohysteriaan vedoten.

- Ano6:n huomio pitää täysin paikkansa. 50 vuotta täyttäneet ovat elämänsä viimeisessä työpaikassa ja pitkäaikaistyöttömien ”tukeminen” on kyllä pelkkää kyykyttämistä.

- Siitä mitalista: Löysin kuvan aikanaan netistä ja otin talteen kun arvelin että sille on vielä käyttöä. Ja netissä on ohjelmia joilla voi muokata kuvista tuollaisia mitaleita.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuota noin, Suomen kansalaisuuden voi siis menettää sen syntyessäänkin saanut, jos hänellä on niin paljon siteitä muuhun kansalaisuusvaltioonsa, ettei kansalaisuuden menettäminen merkitse kohtuutonta puuttumista hänen yksityis- ja perhe-elämäänsä.
Lakia muuttamalla sen toki voisi menettää missä tahansa tapauksessa.
Kunhan siellä alla on siis jonkin toisen valtion kansalaisuus.

Mutta henkilö, jolla ei ole muuta kansalaisuutta kuin Suomen, ei voi menettää sitä.
Ei se ole kiinni Suomen lainsäädännöstä, vaan niistä todellisuudessa olemassaolevista kansainvälisistä sopimuksista.
Sellaiseksi voi toki ruveta ja tulla Suomeen loisimaan the Paperittomana™.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Varmaan pitkälle noin. Tietysti voisi miettiä jotain ”maastapoistumisen mahdollistavaaa muukalaispassia”. Tuli muuten kommentistasi mieleen että sitä ”paperiton”-termiä ei ole vähään aikaan hoettu. Välillähän se oli niin muotia. Olisko sekin jo röhönaurettu puhki?

QroquiusKad kirjoitti...

Paperittoman hokeminen on vähentynyt, mutta vastavetona siitä näyttää tulleen suorastaan virallinen termi:

https://thl.fi/fi/web/maahanmuutto-ja-kulttuurinen-moninaisuus/maahanmuutto-ja-hyvinvointi/paperittomat

On hauskaa, onpa vain.

Suhtautuminen kansalaisuudettomuuteen on perua mistäpä muualta kuin Suuren Kakkosrähinän jälkimainingeista;
Eurooppa oli väärällään kansalaisuutensa eri tavoin menettäneitä.
Niinpä esim. Norja saattoi rangaista saksalaisten kanssa avioituneita ja erityisesti lisääntyneitä norjattaria tylysti ilmoittamalla heidän menettäneen Norjan kansalaisuutensa ja määräajan, johon mennessä heidän on poistuttava Norjasta jollekin saksalaiselle miehitysalueelle monien muiden maattomien joukkoon.

Se oli silkkaa viranomaismielivaltaa, mutta olosuhteisiin nähden heidän kansalaisuutensa ei ollut yhtä hyvää kuin vääpeli Sinkkosen ruoka.
Yleisestä ihmisarvosta alettiin puhua vasta vähän sen jälkeen.

Saapa nähdä, saammeko nähdä Euroopassa taas samankaltaisia mullistuksia, jotka pistävät pakolaisuuden ja kansalaisuudettomuuden säännöstön taas uuteen uskoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kello 21 illalla. Siskon veli on huolissaan. Niin. Tähän on tultu. Ja se tulee olemaan. Uusi normaali. Raiskaukset. Kukaan ei ota vastuuta. Ketään ei kiinnosta. Jep. Emme nosta juttua. Ketään ei kiinnosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, eihän tuo paljon ikeniä naurata. Ja ne silloiset pakolaissopimukset tehtiin tilanteessa jolloin oli ihan oikeita pakolaisia. Elintasosurffailua ei osattu edes kuvitella.

Ano: Tähän on tultu. Mutta kyllä montakin kiinnostaa. Ei vaan valitettavasti niitä, jotka ovat asiasta vastuussa.

Anonyymi kirjoitti...

Asenteesta suomalaisiin kertoivat ne kolme musulmaania jotka Oulussa raiskasivat 15 vuotiaan tytön. Tyttö kuulemma nosti kanteen vain saadakseen korvauksia. Varmaan on kulttuuritulkki heitä opastanut.

Anonyymi kirjoitti...

Meitä täällä ravintoketjun pohjalla voisi auttaa myös jos joku suuri kansainvälinen firma palkkaisi Fortumin johtaja Rauramon.

Anonyymi kirjoitti...

Jjp taitaa olla vain haaveissa...Mutta olenko oikeassa, että nyt on menossa vuosi 33 jjm? Eli se oli viimeinen tikki, kun somalit päästettiin joukolla Suomeen 1990?

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Kun ihminen, joka ei tiedä asiasta yhtään mitään saa valtuudet määritellä kuinka asia tehdään niin lopputulos on säännöllisesti katastrofi. VOi vittu ku voiski kertoo. On meinaan tullut parin vuosikymmenen aikana nähtyä yksityisellä puolella kaikenlaisia projekteja.

Yksityisellä puolella on täysin sama meno kuin julkisella. Firmojen johtoon päätyy ihmisiä joiden asenne on kuin virkamiehellä.

Tasan yhden projektin aikana olen nähnyt tästä poikettavan. Tasan yhden ja se yksi jossa projektin henkilöstö laskeutui norsunluu tornistaan duunareiden sekaan ja otti ongelmakohtia ja kehitys ideoita ylös ja vittu soikoon toteutti ne. Projektin vetäjä kuunteli minun ja työtovereitteni yksityiskohtaista luentoa siitö kuinka jokainen yksityiskohta pitää olla viilattu ja hiottu täydelliseksi koska tällä työpaikalla ollaan tekemässä tulosta ja tulos on rahaa ja mitään puolivalmiita hidasteita emme halua. Edellinen systeemi näy oli viilattu vuosikymmenien aikana täydelliseksi mutta oli ns niin vaikeaa ylläpitää että uusi oli vähän kuin pakko rakentaa. NO me pidettiin vitullistä älämölöä koko projektin ajan että uusi ei saa olla keskeneräinen vaan kun uusi tulee käyttöön niin sen on oltava kerralla valmis. No melkein sellaisen saimmekin mutta se asenne että "kertokaa te kun te tätä duunia teette" Oli epätodellinen olo.
T labrotta

Tapsa Tasa-Puolinen kirjoitti...

Tapsa tässä (taas). Terveppä terve.

Oulun raiskaajamusulmaanikolmikon nimiä ja kuvia ei kuulemma julkaistu kun rikos ei
ollut poikkeuksellisen vakava, eivätkä syylliset olleet ehdolla eduskuntavaaleissa.

LÄHDE:
"IS julkaisee epäiltyjen nimet ja kuvat poikkeuksellisesti jo tässä vaiheessa rikoksen poikkeuksellisen vakavuuden vuoksi ja siksi, että epäillyt olivat ehdolla eduskuntavaaleissa."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009521224.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Tapsalle vaan, labrotalle ja Tapsa Tasa-Puoliselle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, kertoo asenteesta oikein hyvin. Opetettu tai ei.

Ano2: Eiköhän hänenkin tilalle joku uraohjus löytyisi.

Tapsa vaan: Joo, kyllä se aikapiste vuosi olla vuodessa 1990.

labrotta: Noita esimerkkisi kaltaisia esimiehiä kyllä saisi olla paljon enemmän.

Tapsa Tasa-Puolinen: Mitenkähän lie olisi jos kyseessä olisi hieman toisten puolueiden edustajat?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tylyä. Tosi tylyä. Omissa töissäni on aivan samanlainen tilanne.

QroquiusKad kirjoitti...

Kutsumusammattiinsa lähteneet ihmiset kyynistyvät ajan mittaan.
Osaksi sen aiheuttavat ihanteet, jotka osoittautuvat olevan niin kaukana tästä viheliäisestä maailmasta jossa meidän on pakko elää, että niihin pyrkivät päätyvät ennemmin perikatoon kuin tavoitteeseensa.

Toiseksi osaksi sen aiheuttaa havainto, että liian monella kollegalla ei ole ollut ihanteita eikä edes käytännönläheisyyttä alalle, vaan aivan muut motiivit.
Motiivit, jotka johtavat nämä tyypit johtajiksi.
Paikalle, jolla niiden ei pitäisi olla.

-TR- kirjoitti...

Taisi olla ludditit se nimitys Englannissa porukalle joka teollisuuden vallankumouksen aikaan hajotti koneita jotka tekivät useita ihmisiä tarpeettomiksi ja he kuvittelivat että kun koneet ovat hajalla niin vanha meno palautuu.

Koneet korjattiin ja ludditit heitettiin tyrmään. Kehitystä ei voi kääntää taaksepäin.

Nykymaailmassa taitaa olla käsillä samantapainen tilanne että ihmisiä vapautuu työn ikeestä mutta tuskin paljon sitä juhlivat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja TR:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Voi sanoa, että jos tietyn tasoista kyynistymistä ei tapahdu niin ihminen polttaa itsensä loppuun.

TR: Tuskin juhlivat sillä työelämän murroksessa ei korvaavaa työtä tällä kertaa ole.

Jani Alander kirjoitti...

Sinänsä akateemisuus itsessään ei ole paha, kyse on vaan siitä MITÄ akateemisuutta harjoitetaan. Eräs ystäväni toimii matemaattisluonnontieteellisellä alalla. Siis semmoisella joka voi tuottaa lopulta ihan oikeassa elämässä tarvittavia juttuja. Vaan tutkimusrahat ovat piukassa. (Kummakos se...) Minä tietysti vääräleukana ehdotin että "sä olet vaan turhan kapeakatseinen, sun pitää hakea rahoitusta tyyliin "intersektionaalisen feminismin metodien soveltuvuuden tutkiminen hiukkasfysiikan ongelmiin"" Aina voi todeta kun fyffet loppuu että aihe vaatii "lisätutkimusta". Kaverini ei oikein lämmennyt idealle :D

QroquiusKad kirjoitti...

Luddiitit muuten ovat saaneet uudemman historiantutkimuksen valossa täysipäisen toimijan kunnianpalautuksen.
He eivät olleetkaan hölmöläisiä, jotka rikkoivat työnantajiensa koneet menettäen oman toimeentulonsa, koska eivät vastustaneet niinkään teollista vallankumousta ja tekniikkaa kuin kehittyvää markkinataloutta.

Ennen vapaita markkinoita hinnat olivat määräytyneet perinteen ja tarpeen mukaan. Luddiittien iskuissa osa koneista jätettiin rauhaan – ne, joiden omistajat pitäytyivät vanhoissa hinnoissa ja käytännöissä.

Näiltä ajoilta mutta mantereen puolelta on peräisin sana "sabotaasi".
Se tulee ranskan sanasta "sabot" eli puukenkä, joka oli tehtaiden naistyöläisillä yleisin jalkine.
Sillä voitiin rikkoa kone syöttämällä se sopivaan kohtaan.
Sabotointi on siis puukenkäilyä.

Täytyy myöntää, että tietotekniikan ihmevempeleiden kanssa kamppaillessa itsessänikin aina joskus nostaa päätä pienehkö luddiitti.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tänä päivänä jossain määrin työvoimapulaa on.Etenkin rakennusalalla näkee hyvin että tulijoita on mutta ei tekijöitä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jani Alanderille, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Jani: Tuo on toki totta. Kovia tieteitä tarvitaan. Enkä minä niistä kirjoittanutkaan.

Qroquius Kad: Kiitos lisäyksestä.

Ano: Olisko niin, että pula ei ole työvoimasta vaan halpatyövoimasta?

Anonyymi kirjoitti...

Arvoisat QK ja acc, ettäpä lisää kaksoiskansalaisia? Eikös noi 100.000 ex-neukkua jo riitä? Mummelit kertovat ihan rehellisesti että en voi luopua Venäjän kansalaisudesta koska kun käyn moikkaamassa sukua niin nyt se on ilmaista kun ei tarvitse viisumista maksaa. Heille Suomen kansalaisuus on siis vain viisumimaksun arvoinen. Halvalla menee. Kriminellit suomea osaamattomat pojanpojat menivät säälipisteillä läpi ja EU auki: inkut, maaliman kärsivin kansa. Kiitti vaan Koivisto.

Mitä varsinaiseen aiheeseen tulee, kantsuu tutustua hesarin mielipidepalstaan.Ette koskaan muualla näe niin paljon turhaketitteleitä, ja jokainen etupiirinsä edustaja haluaa vain, ohoh, lisää rahaa. Umpitärkeitä (köyhät lapset, nuoriso = tulevaisuus) projekteja, sokerivero ja liikunnallisuuden edistäminen. Liikuntaa edistävät vain sisähallit ja lätkäpalatsit, padelille olis kiva saada omat.Boomerit maksaa kun ei muutakaan voi. - Milloin Suomessa sai edes hieman päättää ikiomista ansaitsemistaan rahoistaan?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon Janin juttuun: Se sun kaveris on tosissaan ja ehkä hieman myöt tosikko, ihan hyvässä mielessä.
JOstain luin äskettäin juttua tuosta tekoälystä. Maailmanlaajuisesti n. 3oo miljoonaa työpaikkaa katoaa tekoälyn myötä. Länsimaista kaksi kolmannesta työpaikoista katoaa tai muuttuu sellaisiksi ettei enää perinteiset ns. työläisammatit pysy perässä.
Ja tällaiseen maailmaan halutaan tuoda kamelinkengittäjiä ja aasinajajia lisää elätettäviksi, vaikka ei niillä entisilläkään elättäjillä ole enää työtä ja toimeentuloa.
Huru-ukko
PS. Ei meillä ole aikoihin ollut pulaa työntekijöistä eikä työvoimasta. Pukaa on sen sijaa ollut jo vuosia työnatajista jotka haluavat maksaa palkkaa tehdystä työstä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle ja Huru-ukolle ja kiitos molemmille hyvistä kommenteista.

QroquiusKad kirjoitti...

En peräänkuuluttanut lisää kaksoiskansalaisia, vaan että kansalaisuus myönnettäisiin pelkästään sellaisena.
Sitä paitsi nuo mainitut 100 000 voitaisiin nytkin heivata takaisin isiensä maille haisemaan juurikin siksi, että heillä on tuplakansalaisuus.
Ensin pitäisi vaan saada sellainen eduskunta ja hallitus, joilla olisi siihen tahtotila.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Totta.