tiistai 11. huhtikuuta 2023

HYVÄKSI TULKITTU

Eräs kaverini laittoi minulle linkin Verkkouutisten juttuun jossa muuan tutkija kertoi lähiöiden tilanteesta. Se tilanne kun on monessa paikassa huono. Epäilemättä. Mutta siinä jutussa on kyllä yleistämistä. Juttu alkaa:

Suomen lähiöissä on tapahtunut vähittäinen mutta raju väestömuutos: 2020-luvun taitteessa lähiöiden asukkaista enää 14 prosenttia oli lapsia. Lähiöt harmaantuvat ja köyhtyvät, ja niissä asuu yhä enemmän etnisiä vähemmistöjä.

Ja sitten jutussa ilmenee:

Erilaisista lähiöistä Re: Urbia -tutkimuksen pääkohteeksi valikoituivat Helsingin Kontula, Espoon Matinkylä, Vantaan Koivukylä-Havukoski, Tampereen Peltolammi-Multisilta ja Jyväskylän Huhtasuo.

Ainakin kun puhutaan noista suurkaupunkien ghettoutuvista lähiöistä niin siellä lapsipula ei ole varsinaisesti ongelma koska ainoa asia mitä haittamaahanmuuttajat pystyvät siellä tuottamaan on lisää lapsia. Sinänsä se ongelman puuttuminen tekee kantasuomalaisten lasten elämän varsin ongelmalliseksi. Tutkija mainitsi tuossa ylempänä ne etniset vähemmistöt sen yhden ja ainoan kerran eikä ottanut esille että olisivatkohan juuri ne niitä lähiöiden ongelmia. Sen sijaan hän toteaa:

Lähiöiden eriytyminen luo eriarvoisuuden kokemuksia ja pahimmillaan väkivaltaa, kuten joidenkin Ruotsin lähiöiden tilanteista tiedetään – joskin Venla Berneliuksen mielestä Ruotsin lähiöistä on puhuttu Suomessa ”aika raflaavasti”. Suomen tilanne on hänen mukaansa paljon parempi.

Ruotsin lähiöistä tulee puhuakin aika raflaavasti. Ja on aika lailla tarkoituksenmukaista harhaanjohtamista todeta että jos jossain muualla tilanne on täysi katastrofi niin se tarkoittaisi että ei meillä ole mitään hätää. Kyseinen tutkija puhuu vanhaa ja sertifikoitua epistolaa:

Tilanne on hyvin erilainen kuin Ruotsissa: asuntopolitiikka ja koulutusjärjestelmämme ovat erilaiset. Meilläkin silti näkyy viime vuosikymmeninä lisääntynyt sosiaalinen ja alueellinen eriytyminen, jota esiintyy Euroopassa hyvin laajasti. Ja kun se paikantuu alueellisesti, voi syntyä kokonaisia yhteisöjä, jotka voivat kokea jäävänsä syrjään.

Ja tämähän sisältää oletuksen että haittamaahanmuuttajat mieltäisivät eriytymisen ongelmana. Reaalimaailman voi kiteyttää tähän kuvaan:

”On kuin asuisi Irakissa tai jossain muussa arabimaassa. Viihdyn loistavasti Malmössa.”

Ei heille eriytyminen ole ongelma. Se on tavoite. Arabit ja muut islamilaiset eivät halua kantaväestöä naapureikseen. Eikä kantaväestö halua arabeja ja muita islamilaisia naapureikseen.

Haittamaahanmuuttajat haluavat vain etnisiä enklaaveja joita kantaväestö elättää. Ja kantaväestö typeryyttään suostuu siihen.

Mitä enemmän haittamaahanmuuttajia hankitaan, sen suuremmat ovat ongelmat. Ja jossain vaiheessa heitä ei edes tarvitse hankkia lisää. Heidän oma väestönkasvunsa hoitaa asian.

Mitenkäs se Simo Salminen aikanaan lauleskeli… olis ehkä kannattanu… vähä ajatella… enste…


24 kommenttia:

Pauli Vahtera kirjoitti...

Yritin löytää paljonko tähän on laitettu rahaa. Akatemia-tutkimusrahoituksen hakusanalla Re: Urbia löytyy vuodesta 2011 54 miljoonaa euroa Akatemia-rahaa. En kuitenkaan löytänyt tämän hankkeen rahoitusta. Ehkä raha tulee suoraan ympäristöministeriöstä Helsingin Yliopistolle ja Aalto-yliopistolle.

Venla Bernelius on saanut 525.574 euroa hankkeeseen ”Kohti hiilivapaita koteja: Asukaskeskeiset ratkaisut lähiöiden ja maaseudun ilmastoviisaaseen asumiseen (DECARBON-HOME)”. Se on konsortiosta, joka on tämän tutkimuksen nimissä saanut rahaa vv 2020-23 yhteensä 3,8 miljoonaa euroa.

Anonyymi kirjoitti...

Vuonna 2015 silloinen pääministeri Alexander Stubb ja sisäministeri Petteri Orpo kävivät tutustumassa turvapaikanhakijoiden tilanteeseen Helsingin Punavuoren vastaanottokeskuksessa. Stubb sanoi somalialaisellle kolmen lapsen äidille, jonka mies oli jäänyt Turkkiin(?) näin: ”En tiedä, miten hyvin voitte liikkua, mutta Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka”. Tähän nainen vastasi hymyillen, että on käynyt siellä ja kyllä tuntuu siltä, että olen kotona.

Näin siis jo vuoden 2015 elokuussa, jolloin varsinainen ryntäys Tornion kautta Suomeen oli vasta alkamassa ja Orpo syytti kansalaisia siitä, että pelkkä tulijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Näitä juttuja muistellessa alkaa pelottaa tulevan hallituksen kokoonpano.

Rouva Ano





Pauli Vahtera kirjoitti...

Ovatko nuo tutkimusmiljoonat vaientamisrahaa. Jokainen suomalainen ymmärtää, että lähiöiden ongelmat vähenevät merkittävästi kun lopetetaan sekä asumisperustainen sosiaaliturva että humanitäärinen maahanmuutto. Tutkijat eivät koskaan tule näihin talonpoikaisjärkisiin ajatuksiin. Ehkä he juuri siksi ovatkin tutkijoita. Pitää olla jotain hienoa mieltä, eihän sitä muutoin tutkija olisikaan.

Kalle Pelttari kirjoitti...

Ei Suomessa ole mitään jengi-ongelmaa, usein toistettu lause. Komisario Taponen vie asian jopa niin pitkälle, että otetaan tieteellinen jengi-määrittely käyttöön, niin tämä jengi-ongelma poistuu, koska Suomessa ei voi olla etnisiä jengejä. Muita kuuluisia lausuntoja: Vanhanen 2088, "Ei lama Suomea koske", Taisi olla Kiuru tai Marin: "Ei korona Suomeen asti...", Marin Natoon liittymisestä: "Tämän hallituskauden aikana ei Natoon liitytä.."

QroquiusKad kirjoitti...

Niin.
Haittamaahanmuuttajat haluavat vain etnisiä enklaaveja joita kantaväestö elättää. Ja kantaväestö typeryyttään suostuu siihen.

Otetaanpa siihen kommentiksi kaksi Paasikiven sitaattia päiväkirjalleen 7.6.1946:

"Suomen kansa on tosiaan poliittisesti vähälahjaista."

ja

"Pitäkää huoli siitä, että suomenkielisissä kouluissa opetetaan riittävästi ruotsia! Jos ruotsin opetuksen lopetatte, tilalle voi tulla jokin toinen vieras kieli – ja minä vakuutan, että se ei ole espanja!"

Ensimmäisen sitaatin Suomen kansa vahvisti todeksi taas äsken.
Jälkimmäiseen voi todeta, ettei pakkoruotsi ole mihinkään katoamassa suomalaisten toimesta, mutta lähitulevaisuudessa sen syrjäyttävät toinen, kolmas ja neljäs kieli.

Eivätkä ne ole espanja, ranska tai portugali.
Eikä se Paasikiven ilmeisimmin uumoilema.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Stubb valinnut asuinpaikkansa puheidensa mukaisesti. Onko naapureina somaleja?

Acc

Nils. Aslak kirjoitti...

Tässä on juuri päivän uutissaldoa, josa kolme 25- 31 vuotiasta muslimimiestä raiskasi porukalla 16- vuotiaan tytön ja muuut tietysti hurrasivat vieressä. Ja häntä raiskattiin oidemmän aikaa myös sosiaalitoimiston maksamissa ja hienosti kalustamissa miesten asunnoissa.

Miehet olivat saaneet turvapaikan, mikä tiesi muille turvallisuuden menetystä. Ruotsissa raiskataan jo 10. 000 tyttöä ja naista vuodessa, venäläisten raiskaukset Ukrainassa ovat pientä siihen verrattuna.

Kuka tuollaisia sikoja haluaa seinän taakse,samaan rappuun tai samaan taloon asumaan!


https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000009511248.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pauli Vahteralle, Rouva Anolle, Kalle Pelttarille, Qroquius Kadille, Acc:lle ja Nils. Aslakille & kiitos kommenteistanne.

Pauli: Kiitos lisäyksistä. Jos mietitään niitä leikkauskohteita niin jopa rupesi löytymään. Ja ainakin tuollaiset tutkijat ovat lähinnä epistolan julistajia. Oikeus ja totuus on määritelty. Tutkijan tehtävänä on pitää huoli että faktat eivät pääse niitä sotkemaan.

Rouva Ano: Muistan hyvin nuo tapaukset samoin kuin Stubbin twiitin ”Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta”. Ja jaan huolesi tulevasta.

Kalle: Hyviä havaintoja ja tuo termikikkailu jengi-termin kohdalla on kyllä ylittänyt parodiahorisontin.

Qroquius Kad: Totta joo, ja jos Paasikivelle oltaisiin kerrottu että mitä ne tulevat kielet ovat niin kyllä mies olisi ihmetellyt.

Acc: Eipä taida olla.

Nils.Aslak: Totta. Mutta suvaitsevaistolle tuo ei ole ongelma. Ongelma on se, että tuosta puhutaan julkisesti. Kas kun se voi aikaansaada sitä rasismia.

Bogreol kirjoitti...

Ihmiseltä viedään paljon kun häneltä viedään tiettyjen ehtojen mukainen tulevaisuuden odotus. Kotimaa ja kotiseutu muuttuu tunnistamattomaksi ja vaaralliseksi. Tuossakin tutkimuksessa olisi pitänyt tutkia, ketkä ovat niitä, joille eriarvoisuuden kokemukset syntyvät; ketkä joutuvat eniten kärsimään ympäristönsä muuttumisesta; alueellinen eriytyminen ja huoli yhteisöistä, jotka kokevat jäävänsä syrjään on seurausta harjoitetusta politiikasta, politiikkaa voi muuttaa, mutta etninen eristäytyminen näyttää olevan luonnonlaki.

Miksi tällainen tutkimus, missä luetellaan tosiasioita, mutta ei tunnusteta eikä tunnisteta tosiasioiden takana olevia historiallisia, kulttuurisia ja uskonnollisia vaaratekijöitä. Kulttuurirelativismi on vasemmistolaisen tutkimuksen kulmakiviä. Etniset vähemmistöt eivät saa tulla tulkituksi ongelmaksi. Poliittisesti korrekti tutkimus ei ole sen rahan arvoista, mitä siihen syydetään.

Anonyymi kirjoitti...

Lunttasin netistä: Stubb on professorina ja yksikön johtajana (minkä yksikön?) Italian Firenzessä toimivassa European University Institutessa eli palkka tulee EU:lta. Siellä saa varmaankin kunnon hajuraon tavalliseen rahvaaseen ja ainakin somaleihin.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Bogreolille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Bogreol: Olet täysin oikeassa.

Rouva Ano: Jep ja sieltä käsin on helppo neuvoa suomalaisia muurahaiskansalaisia nauttimaan monikultturismin ihanuuksista. Jotenkin tulee mieleen ne taistolaisajan kommunistit jotka kävivät itäblokin maissa neuvomassa kuinka ollaan oikea toveri ja sen jälkeen palattiin lännen lihapatojen ääreen.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän siinä olisi tarpeeksi tutkimusta, kun katsottaisiin, mitä puoluetta Kontulassa eniten äänestettiin. Ja kyseltäisiin valkoisilta peruspenteiltä ostarilla, mitä mieltä ovat nykymenosta. Mutta silloinhan voitaisiin saada "vaarallisia" tuloksia. Samasta syystä Ylekään ei taida antaa perusjamppojen lausua poliittisia mielipiteitä suorissa lähetyksissä.

Tapsa vaan

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä juttuja siitä kun vaalituloksen takia vihreät ja Vasemmistoliito joutuvat tasapainottamaan talouttaan? Puoluetuet tippuvat roimasti.

Miksi nämä puolueet eivät ota velkaa tai korota veroja kun on kyse oman talouden tasapainottamisesta? Jännä kun ne tasapainottavat omaa talouttaan menojen karsimisella eli porvarillisella tavalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Olet muuten täysin oikeassa. Peruspentit kun eivät suostuisi valehtelemaan vastuullisesti.

vieras: Luulenpa että kyseiset puolueet mielellään korottaisivat veroja taloutensa ylläpitämiseksi mutta eivät harmikseen vaan pysty.

Strix Senex kirjoitti...

Verkkouutisten jutussa sivuttiin oikeaa ongelmaa, mutta se oli niin pinnallinen, että varsinainen ongelma jäi kokonaan piiloon, ainakin Helsingin osalta. Tilanne on pääpiirteissään seuraava. Osa lähiöistä harmaantuu, lapset ovat muuttaneet pois ja vanha väki jäänyt jäljelle. Asuntokauppa on hiljaista, muuttoliike vähäistä ja elo rauhallista. Osa lähiöistä on sellaisia, joista lapsiperheet muuttavat pois, etupäässä kehyskuntiin, jossa siedettävän asumisväljyyden pystyy hankkimaan siedettävillä kustannuksilla ja katurauhakin on hyvinkin siedettävä. Osa lähiöistä on muuttoliikkeen ja asumistuen varassa elävien kohdealuetta. Asumisen hinta voi olla hyvinkin korkea, jos kyse on uusista asuinalueista, mutta se ei ole asukkaiden vaan veronmaksajien ongelma.

Asumispolitiikka on hyvin suuressa määrin samankaltainen kuin Detroitissa 1970-luvun puolivälistä alkaen, jolloin Coleman A. Young houkutteli mustia äänestäjiä muuttamaan kaupunkiin sosiaalietuuksilla, kuten vahvasti tuetulla asumisella. Politiikkaan kuului myös "positiivinen syrjintä" eli mustien suosiminen kaupungin virkamiesten, opettajien ja poliisien palkkaamisessa. Seurauksena oli white flight, valkoisten perheiden muutto ympäristökuntiin. Seuraava alamäen vauhdittaja oli autotehtaiden tuotannon siirtäminen muihin osavaltioihin olojen levottomuuden ja työvoimaongelmien takia. Autotehtaiden muutto ei siis ollut Detroitin ongelmien syy vaan niiden seuraus. Muutama vuosi sitten, jolta ajalta tässä referoitu analyysi oli peräisin, tilanne oli se, että Detroitin väkiluku jatkoi laskuaan, talous oli surkeassa kunnossa ja rikollisuus rehotti. Samaan aikaan naapuripiirikuntien väkiluku oli vakaasti jossakin 4 miljoonan asukkaan paikkeilla, talous kunnossa ja keskimääräinen tulotaso piirikunnasta riippuen 2 – 5 kertainen Detroit cityyn verrattuna.

Helsingin kaupungin tilastoihin ja muuttoliikkeeseen perehtyvä tunnistaa valitettavan hyvin veronmaksukykyisten perheiden poismuuton, yritysten alkavan poismuuton ja tulotason laskun kehyskuntiin verrattuna. Katurikollisuuden kehitystä ei tänään tarvitse edes mainita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Hyviä huomioita ja tuo Detroit-vertaus osuu kyllä kohdalleen. Sama odottaa aikanaan Helsinkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Detroitista puheen ollen tulee mieleen Puhoksen ostari täällä lähi-itäkeskuksen vieressä. Noin 2015 syksyllä siellä oli vielä laadukas pyöräliike. Kävin siellä ja totesin melkein myyjille, että olette ainoat valkohipiäiset ja rauhalliset immeiset alueella. No, ei mennyt kauan, kun nekin valkoiset yllättäen muutti pois, Vantaan puolelle muistaakseni. Alue on tietyssä mielessä kuin Monaco, kauppoja ei missään.

Puhoksen ostari oli aikoinaan valtakunnan edistyksellisintä aluetta. No, toivotaan, että moniosaajat remontoivat sen kuntoon, kun on päässyt pahasti rapistumaan. Ja heillä on ammattitaito siihen, vai mitä. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Asuin aikanaan suht lähellä Puhosta. Ehdin nähdä sen rappeutumisen alun jo silloin.

Anonyymi kirjoitti...

No joo, Puhos. Vierailin siellä minäkin nuorna miesnä. Tuttavaperhe asui puotilassa. Sitä Puhosta silloin rakennettiin, sitä alkua. Lopusta olen nähnyt kuvia. Onneksi vain kuvia.
Muistaneeko kukaan sitä kekkoslovakian aikaan ylenannossa tulleita ohjelmia: naapurivartti ja näin naapurissa. Juu, ei ne kertoneet läntisestä vaan tuosta itäisestä, työläisten parasiitista. Kuinka siellä oli kaikki niin iiihQkua ja silleen.
No nyt länsinaapuri panee paremmaksi, kun sikäläinen ensitreffit alttarilla on joutunut suvaitsemattomien suvakkien käsittelyyn.
Liian valkoisia ja liian keskiluokkaisia jne. Ohjelmaa vaaditaan valitsemaan parit monikulttuurin perusteella, eikä kuten nyt, omien hakemustensa perusteella.
Eli jos olen oikein ymmärtänyt suvakkien, varsinkin sen äänekkäimmän perusteen, naiset pitää valita sieltä kaniimmasta päästä ja heille sitten näitä uusruåtsalaisia sulhoehdokkaiksi.
Ennen sanottiin että jotain mätää Tanskan maalla. Nykyisin se on kyllä, että ruåtsissa ei ole muuta kuin mätää.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Joo, jotain ja paljonkin on mätää ruotsinmaassa. Lisätäänpäs noihin Kekkoslovakian pläjäyksiin – mainitsemasi muistan minäkin – myös Maailma ja Me-lehti.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi tutkimuksessa ei ollut Vuosaari, Varissuo ja Hervanta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Erittäin hyvä kysymys.

Joppos123 kirjoitti...

Tutkimuspuolellla on ihan helvetisti löysää rahaa varsinkin jos itse tutkimusongelmaan heittää kehiin "monikulttuurisuus, LGBT tai tasa-arvo".
Edellämainittujen nimissä tehdään ihan helvetisti täysin paskaa nollatutkimusta joidenka "tuloksia" ei voi toistaa. Ne ovat pääosin ostettuja projekteja ja "tutkija" kirjoittelee johtopäätöksissään tasan sitä mitä tilaaja haluaa.
Eräänlaista "huoraamista" ja näissä humanistit ovat ihan kärjessä.
Eihän se humanistimaisteri sano ei jos joku tilaa kolmen vuoden "tutkimuksen" vaikkapa Ykän mainitsemasta aiheesta.
Liksa juoksee, punkku virtaa ja "tutkija" saa maksettua laskunsa. Etiikka onkin sitten erikseen ja sitähän ei joukkotuoteuilta maistereilta ja kandeilta tuolla alalla ihan hirveästi löydy vaikka tietävät kirjoittavansa täyttä paskaa.
Itselläni viimeinen sijoituspaikka ennen eläkettä oli PVTUTKL.
En todellakaan tutkinut muuta kuin onko tänään enemmän napanöyhtää kuin eilen.
Sinne käskettiin ( huom, meillä ei rekrytoitu) muutaman eri alan ammattilainen.
Sekin organisaatio piti vääntää sotilasorganisaatioksi, lähinnä mieleltään.
Sen porukan siviilitutkijat ovat sen vahvuus. Me sotilaat vaan ohjataan oikeaan suuntaan ja siihen, että tutkijat ymmärtävät mitä me halutaan.
Tällä tarkoitan sitä ettei minua kiinnostanut mikään ruudin erikoiskoostumut vaan miten se voidaan eliminoida tai käyttää hyväksi.
Kiva olisi varmaan puuhastella kaikkea mielenkiintoista mutta meitä solttuja kiinnostaa se kuinka meidän joukot iskevät, suojautuvat ja palautuvat sodasta.
Sain muuten kutsun laitoksen vuosipäivänjuhlaan, olen menossa varsinkin kun saa vetää "harmaat päälle killuttimineen".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Erittäin hyviä huomioita.